Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2014 14:59 - ПРАЗНИКА УМИЛОСТИВЕНИЕ Е ТАЗИ СЪБОТА. КАКВО ПРЕДСТАВЯ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте сестри и братя,

Този ден ни напомня една история и също ни дава представа какво върши Господ.
Когато започвах в истината, започнах да се чудя, защо хората наричат себе си християни, но не пазят никой от тези дни.
Изглижда християните си имат свои празници-Коледата, Великдена и какво ли не.
Император Константин ви е дал това, което вие днес наричате християнство. Дори и неделята. Император Константин е определил денят на слънцето-неделята-да бъде денят в който християните ще се събират на църква и това е, което вие правите.
Вижте-Господ иска да възстанови творението. И тези Празници не са на Юдеите, нито пък Умилостивението е някаква си Нова Година както твърдят тези дето наричат себе си Юдеи а не са. Не можете да имате две Нови Години в една година. Те наричат този Празник Йом Кипур, но и понятие си нямат, за какво е даден от Бога.
Днес мнозина наричат себе си християни, но нека уточним един факт: за да бъде човек християни/ка, трябва във всичко да се старае да подражава на Исус Христос. Нищо по-малко от това не го определя като християнин/ка.
И така-казвате, че сте християни-това са Празниците на Бога, а са ни дадени в Левит 23 глава:

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Това са Празниците на Бога и Бог ни е дал тези Празници за да ни напомнят, че бяхме създадени за да живеем за винаги. И понеже Господ иска да възстанови творението-това е част от начина.

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

И не можете да имате тези Празници когато си искате. И ако правите това-ще забравите какво е значението им.

26 Господ говори още на Моисея, казвайки:
27 Десетият ден на тоя седми месец да бъде ден на умилостивение; да имате свето събрание, и да смирите душите си, и да принесете жертва чрез огън Господу.

След смъртта на Исус вече не принасяме жертви!

28 Никаква работа да не вършите в тоя ден, защото е ден на умилостивение, за да се извърши умилостивение за вас пред Господа вашия Бог.

Умилостивението е заради нас, сестри и братя. Ние се нуждаем от това-не Бога!

29 Защото всеки човек, който не се смири в тоя ден, ще се изтреби измежду людете си. 30 И всеки човек, който извърши каква да е работа в тоя ден, тоя човек ще изтребя изсред людете му.

Съвсем ясно е писано-нали?

31 Никаква работа да не вършите; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения във всичките ви жилища.

Никаква работа! Нито за пари, нито в къщи.

32 Ще ви бъде събота за тържествена почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер, да пазите съботата си.

В този ден, когато слънцето залезе, започваме този Празник и трябва да смирим душите си-мога да ви го кажа и с две-три думи, но нека Библията ни даде отговора-какво и защо. Защото накратко-Исус Христос пострада така много за нас-не е ли редно и ние да бъдем съучастни с него в страданията му? Вижте и този 32 стих-това е Висока Събота-ден за тържествено събрание! И този ден-тази събота не съвпада обикновенно със седмичната събота. 
Едомците които наричат себе си Юдеи са сменили денят в който е Празника, защото не искат да имат две съботи една след друга... А на въпроса, кой им е дал авторитета да сменят съботите на Бога, те ми казаха-ние сме които определяме, как нашите хора ще пазят съботите-седмичните и Високите Съботи.
Този Празник днес е Висока Събота.
Но нека видим как се смирява душата ни-означава нние, защото ние сме душите-Исаия 58 глава

1 Извикай силно, не се щади; Издигни гласа си като тръба Та изяви на людете Ми беззаконието им, И на Якововия дом греховете им.
2 При все това те Ме търсят всеки ден И желаят да учат пътищата Ми; Като народ, който е извършил правда; И не е оставил постановлението на своя Бог, Те искат от Мене праведни постановления, И желаят да се приближат при Бога.
3 Защо постихме, казват, а Ти не виждаш? Защо смирихме душата си, а Ти не внимаваш? Ето, в деня на постите си вие се предавате на своите си удоволствия, И изисквате да ви се вършат всичките ви работи.

Хората постят, но в същото време вършат всичко, което намислят. При това-не постят както се прави поста.

4 Ето, вие постите за да се препирате и карате, И за да биете нечестиво с пестници; Днес не постите така Щото да се чуе горе гласът ви.
5 Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа?

И освен всичко друго, вие постите заради погрешна причина. Господ пострада за нас-и в този ден и ние трябва да пострадаме поне малко. Но как се пости, сестри и братя-ето как казва Господ-защото днес не бива да слагате нищо в уста-ни вода ни храна-освен ако има някакво медицинско състояние или ограничение, налагащо човек да похапне нещо:
Нека да видим още по въпроса-Левит 16 глава
 
2 Господ каза на Моисея: Кажи на брата си Аарона да не влиза на всяко време в светилището, което е отвътре завесата, пред умилостивилището, което е върху ковчега, за да не умре; защото Аз ще се явявам в облак върху умилостивилището.

Само в един ден Първосвещеника може да влезе в Светая Светих-в денят на Умилостивението.

3 Ето как да влезе Аарон в светилището: с юнец, в принос за грях и овен за всеизгаряне.

Аарон беше Божият Първосвещеник. И той нямаше право да влезе в Светая Светих, но само един път в годината за Умилостивение на Бога към народа Израел, като принесе определени жертви. А освен него никой друг нямаше правото да влиза вътре. Днес вече жертви не се принасят, защото Исус Христос вече умря на кръста и с това прекрати Закона за жертвоприношенията. 

5 И от обществото на израилтяните да вземе два козела в принос за грях и един овен за всеизгаряне.

Имаме три животни тук. Аарон трява да принесе два козела, но ще видим, че и двата представят Исус Христос и ще видим защо.

6 И Аарон да приведе принесения за грях юнец, който е за него, и да направи умилостивение за себе си и за дома си. 

Виждаме какво ще направи Аарон с телето.

7 Също да вземе двата козела и да ги представи пред Господа до входа на шатъра за срещане.
8 Тогава да хвърли Аарон жребий за двата козела, един жребий за Господа, и другия жребий за отпущане;
9 и да приведе Аарон козела, на който е паднал жребият за Господа, и да го принесе в принос за грях;

Единият козел е за греховете на людете и бива убит.

10 а да представи жив пред Господа козела, на който е паднал жребият за отпущане, за да направи с него умилостивение и да го изпрати в пустинята за отпущане.

Аарон както виждаме прави умилостивение за людете чрез единият козел и го отпуща в пустинята. И разбира се, че Аарон не прави умилостивение с дявола-както твръдят някои... Ще каже някой-какво общо може да има това с Исус Христос. Когато Исус Христос възкръсна, не понесе ли греховете на хората и къде отиде? Има ли хора където Исус Христос отиде или е пусто от хора там? Не е ли пустинята дето представя това място-празно от хора?
Но сега идва реда на другият козел-вижте-и той представя Исус Христос.

15 Тогава да заколи козела на приноса за грях, който е за людете, и да внесе кръвта му отвътре завесата, и с кръвта му да направи както направи с кръвта на юнеца, като поръси с нея над умилостивилището и пред умилостивилището.
16 Така да направи умилостивение за светилището, поради нечистотите на израилтяните, и поради престъпленията им и всичките им грехове; така да направи и за шатъра за срещане, който стои помежду им всред нечистотиите им.17 И никой да се не намира в шатъра за срещане, когато влиза той в светилището да направи умилостивение, догде излезе, след като направи умилостивение за себе си, за дома си и за цялото общество израилтяни.

Виждате ли сестри и братя колко много има само в този Празник на Бога? А вие не го празнувате.

18 Тогава да излезе към олтара, който е пред Господа, и да направи умилостивение за него, като вземе от кръвта на юнеца и от кръвта на козела и я тури по роговете на олтара наоколо;
19 и седем пъти да поръси върху него от кръвта с пръста си, и така да го очисти от нечистотиите на израилтяните, и да го освети.
20 А като свърши да прави умилостивение за светилището, за шатъра за срещане и за олтара, нека приведе живия козел;

След като принесе кръвта на козела дето е убит, сега иде времето за живият козел.

21 и като положи Аарон двете си ръце на главата на живия козел нека изповяда над него всичките беззакония на израилтяните, всичките им престъпления и всичките им грехове, и нека ги възложи на главата на козела; тогава да го изпрати в пустинята чрез определен човек;

Първосвещеника ще постави ръката си на главата на този козел и после ще пусне този козел в пустинята.

22 и като пусне козела в пустинята, козелът ще понесе на себе си всичките им беззакония в необитаема земя.

И този козел ще понесе греховете на хората. Не го ли видяхме вече това-не понесе ли Исус Христос всичките ни грехове там, където ние не обитаваме? Ето ви какво казва Йоан за ИсусХриос:
Йоан 1 глава

29 На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

Израел е прототипа на целият свят. Точно както този козел понесе греховете на Израел, така и Исус понесе греховете на света. А трябваше да са два козела-единият умря заради греховете ни, другият представя как греховете ни бяха отменени. Защато трябва да имате и възкресение, щом имаме смърт.
Вижте как прекрасно го обяснява апостол Павел-Римляните 5 глава. Не е възможно да разберем какво става, ако не изследваме Закона и Свидетелствата. Това е Старият и Новият Завет.
Ето защо трябваше да има два козела.
 
8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.
9 Много повече, прочее, сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него.
10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

Нима не видяхме символиката до тук с двата козела? Докато бяхме грешници-Исус умря за нас-козела, който умря за нашите грехове. И вижте този 9 стих-избавяме се чрез кръвта на Исус Христос-който умря за нас за да умилостиви Отец. Но ако вие не пазите това, което Исус Христос е наредил-как ще се избавите чрез кръвта му-вие дори не сте под кръвта му.
А живият козел понесе нашите грехове!  И ако сме примирени сега с Бога-чрез смъртта на Исус Христос-това означава, че сме приели да пазим всичко, което Исус ни е наредил-как иначе можем да бъдем примирени с Бога?
Исус понесе греховете на света-не ни ли казва това и Йоан в 1 глава? Но понесе ли греховете и на тези които дори и нежелаят да се покаят-разбира се, че не! Има едно условие да сме под кръвта на Исус и то е да пазим всичко, което Исус е заповядал.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава

1 Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите, 2 чрез което се и спасявате, ако го държите според както съм ви го благовестил, - освен ако сте напразно повярвали. 

Същото евангелие, чрез което ще се спасите, ако помните какво съм ви говорил.

3 Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията;

Според Писанията-което е от Битие до Малахия.

4 че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията;

Няма нищо ново. Всичко, което се случи с Исус е било вече написано в Писанията

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите?

И до днес има хора които казват това

13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен;

И ако Исус не е възкръснал-то:

17 и ако Христос не е бил възкресен, суетна е вашата вяра, вие сте още в греховете си.

Вярата ви е в суета и вие сте още в греховете си. Защо? Защото живият козел понесе греховете, но ако Исус не би бил възкресен както някои твърдят-греховете ни са още върху нас. И нямаме и шанса. 
За това трябваше да има два козела. Единият беше убит за примирение, а вторият понесе греховете ни.
Хората се борят против Исус, но той е единствената врата, през която можете да влезете във вечният живот.
Исаия също представя Исус Христос и какво е направил за нас в 53 лава:

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

Никой не вярва в рапорта за Исус. Всички ритат против него. А той не е бил човек, който е изглеждал добре.

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

Абсолютната истина! И днес ритат против него. Исус е дал 10те заповеди! Вие казвате, че не трябва да ги пазите. Исус е дал съботата-вие не искате да я пазите. Исус ви е дал Диетичният Закон-и него не искате да пазите. Исус ви казва, че иде на земята-вие искате да вървите на небето. Вие мразите Исус и постоянно казвате, че лъже. Защото ви казва, че майка ви е в земята, вие казвате, че е на небето.
Вие не вярвате в Исус от Библията. И изобщо не го познавате, защото не знаете Старият Завет.

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

Исус Христос-Богът, който ни е създал по заповед на Отец беше бит и убит заради нас, а ние дори не желаем и един ден да си спомним за това, но пък наричаме себе си християни/ки... Наистина ли сме такива? И кой ви казва това-Исаия или Исус? Разбира се, че е Исус.

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни. 7 Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.

Господ дори молеше Отец ако може, тази чаша да го отмине, но знаеше, че трябва да извърши това, за което е дошъл.
Нека видим, кой го уби:

10 Но Господ благоволи той да бъде бит,

Мислите ли, че някой човек би могъл да направи нещо на Исус ако Исус и Отец не бяха разрешили това? Спомнете си, когато стражите търсеха Исус и попитаха, кой е той, какво стана когато Исус им каза, че е той-паднаха на земята! Два пъти! Това ви показва властта на Исус.

предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

Отец му направи тяло и така той умря за нас. За това трябва да имате два козела при Умилостивението.

11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.
12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

И Христос-ходатайства за престъпниците. За какво става въпрос, сестри и братя? Става въпрос за хората които нарушават Закона-те са престъпниците на Закона. Исус се застъпи за тях пред Отец, но това означава ли, че за всички тях-абсолютно не! Спомнете си как от двете му страни имаше двама престъпници разпънати на кръстове, но само единият се покая и се обърна към Исус с молба да си спомни за него като дойде в Царството си-и само този беше оправдан. Другият-не!
И така, Исус ни дава шанса да спасим себе си чрез това, което извърши. И сега е Първосвещеника, който се застъпва за нас пред Отец. Иначе не бихме имали и шанса.
Нека видим и Изход 28 глава

1 А ти вземи при себе си измежду израилтяните брата си Аарона и синовете му с него, за да Ми свещенодействуат; Аарона, и Аароновите синове Надава, Авиуда, Елеазара и Итамара. 2 И да направиш свети одежди на брата си Аарона, за слава и великолепие. 3 И кажи на всичките умни мъже, които Аз изпълних с дух на мъдрост, да направят одежди на Аарона за освещение, та да Ми свещенодействува. 

Трябва да имат специляно облекло. И още нещо:

9 Да вземеш и два ониксови камъка, и да изрежеш на тях имената на синовете на Израиля, 10 шест от имената им на единия камък, и имената на останалите шестима на другия камък, по реда на раждането им. 

Има една група хора в Африка, които все още правят това.

11 С изкуството на каменорезец, както се изрязва печат, да изрежеш на двата камъка имената на синовете на Израиля; и да ги вложиш в златни гнездица. 12 И да туриш тия два камъка на презрамките на ефода, камъни за спомен на израилтяните; и Аарон ще носи имената им за спомен пред Господа на двете си рамена. 

Аарон ще носи тези дрехи и така ще влезе в Светая Светих в деня на Умилостивението и ще представи 12те Израилеви племена, но всъщност-целият свят, защото това е презентацията за целият свят. Исус направи същото нещо-Евреите 9 глава. Единствената разлика тук-духовното е представено. При Аарон беше представено и физическото.

1 А даже при първия завет имаше постановления за богослужение, имаше и земно светилище. 2 Защото беше приготвена скиния, в първата част на която бяха светилникът, трапезата и присътствените хлябове; която част се казва светото място; 

Това е старата скиния. Старият Завет.

3 а зад втората завеса беше оная част от скинията, която се казваше пресветото място, 

Всъщност е завеса, която разделя едно помещение на две части. 

6 И когато тия неща бяха така приготвени, в първата част на скинията свещениците влизаха постоянно да извършват богослужението; 7 а във втората веднъж в годината влизаше само първосвещеникът, и то не без кръв, която принасяше за себе си и за греховете на людете, сторени от незнание. 8 С това Светият Дух показваше, че пътят за в светилището не е бил открит, докато е стояла още първата част на скинията, 

Така е било докато Исус не е дошъл
 
11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение, 
12 веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.

Исус влезе със собствената си кръв и така понесе нашите грехове, защото само кръв на свят човек може да ни спаси. И докато старата скиния стоеше-ние не можехме да спасим себе си. И за това, когато Исус умря на кръста-завесата на храма се раздра.

24 Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас; 

Така и Аарон се явяваше веднъж в годината пред Господа.

25 и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв, 26 (иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва. 

В края той се яви, за да премахне греховете като принесе сам себе си в жерта. И ако не беше умрял-не бихме имали и шанса.

27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,

Всеки човек трябва да умре веднъж. Дори и Исус трябваше да умре. 

28 така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

Той умря и понесе греховете ни-когато възкръсна. Това е, което представяше живият козел.
Нека видим Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Само един може да е съвършен-Господ. И жертването на животни не можеше да направи никого съвършен.

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

Ето защо! Защото кръвта на тези животни не може да отмени греха. Но за да може да умре, Исус първо трябваше да стане като един от нас-човек

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

Господ приготви тяло за Исус-и какво ще прави той с това тяло:

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

Духовни същества не могат да бъдат убити. За това именно Господ е приготвил огненото езеро-за Сатана и неговите ангели.
А Отец трябваше да приготви тяло за Исус, за да може той да дойде и да умре като човек за нас. И това тяло, ангел дойде и постави в Мария. Не, че е правил секс с Мария, но постави тялото на Исус в нея. Защото само човек може да спаси човеците-не животно.

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, 13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие. 

Исус стана Пръвосвещеника. Но всеки Първосвещеник трябва да принесе нещо за себе си-Исус принесе сам себе си.

14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават. 19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си, 21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом, 22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода; 

Имаме нов Първосвещеник сега-Исус, седящ от дясно на Отец. И сега вече трябва да внимаваме с него-трябва да пазим това, което той иска. И не бива да се опитваме дори и да го заблудим-не можем. Ето какво ни казва той-Псалм 119. Той знае и мислите ни.

73 Иод. Твоите ръце ме направиха и утвърдиха; Вразуми ме за да науча Твоите заповеди. 

Говори за това тяло от плът и кръв-за себе си в човешко тяло.

74 Ония, които Ти се боят, ще се зарадват като ме видят, Защото на словото Ти уповах. 75 Зная, Господи, че Твоите съдби са праведни, И по справедливост си ме наказал. 79 Нека се обърнат към мене ония, които Ти се боят, А именно ония, които познават Твоите свидетелства. 

Исус представя Отец! Ако се отречете от него-отричате се директно от Отец.
Нека видим Йоан 6 глава

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден. 45 Писано е в пророците: "Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

Защото никой никога не е видял Отец. За това трябва да познаваме Исус Христос.
Ще видим Йоан 10 глава

1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.

Ако не влезете през вратата-вие сте крадец

2 А който влиза през вратата, овчар е на овцете.

Ето кой е той:

7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете.

Исус е вратата на кошарата

8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха.

Много лъжепророци има днес

9 Аз съм вратата; през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира.

Исус е вратата! Ако искате да дойдете при Отец-само чрез мене, казва ви Исус. Не можете да дойдете при Отец освен чрез мене.
Но това е било дори и още по времето на Моисей-Отец е слушал него. Той е бил застъпника.
Дори и по времето на денят на Господ ще ни каже нещо-Йоил 2 глава-това е денят на Господа и драмата ,която ще бъде на тази земя. Вие не знаете какво е кръвопролитие още. Не знаете какво е смърт...

1 Затръбете в Сион, И дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близо,

Това ще е за целият свят. И скоро

2 Ден тъмен и мъглив, Ден облачен и мрачен, Бързащ като зората, която се разпростира върху планините; Идат люде много и силни, Подобни, на които не е имало от века, Нито подир тях ще има до годините на много поколения.

Господ ще доведе тази велика скръб. И ако Господ не се намеси-никой няма да се спаси. Но вижте какво ще стане ако попаднете в тази скръб и се смирите, и покаете:

12 Но, казва Господ, даже и сега се обърнете към Мене С цялото си сърце, С пост, с плач, и с ридание; 13 И раздерете сърцето си, а не дрехите си, Та се обърнете към Господа вашия Бог; Защото е милостив и щедър, Дълготърпелив и многомилостив, И разкайва се за злото. 14 Кой знае дали Той не ще се повърне и разкае, Та остави благословение след Себе Си, Колкото за хлебен принос и възлияние на Господа вашия Бог? 

Обърнете се към Исус дори и в последният си момент и кой знае-може би ще ви предсатви пред Отец и Отец ще се смили за вас.
Исус е Първосвещеника-с него трябва да оправите отношенията си. И ако попаднете в тази скръб-викайте към него, смирете се, покайте се!
Но ако не-ще имате работа с другата сила...
Вижте какво казва Исус Христос в този 16 Псалм:

1 Пази ме, Боже, Защото на Тебе уповавам.
2 Рекох Господу: Ти си Господ мой; Вън от Тебе няма добро за мене.
3 В светиите на земята и в отбраните, В тях е всичкото ми благоволение.
4 Скърбите на ония, които заменят Иеова с друг бог, ще се умножат; Аз не ща да принеса техните от кръв възлияния. Нито ще взема в устните си имената на боговете им.

И ако сте повярвали в други богове-това е, което ще ви се случи. Първосвещеника ви казва това чрез устата на Давид. Няма да имате и шанса! Защото Исус няма да спомене дори и името ви пред Отец-с вас е свършено. И кой казва това-вижте:

8 Винаги турям Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, аз няма да се поклатя.9 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели се душата ми, А още и плътта ми ще пребивава в увереност. 10 Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята; Нито ще допуснеш угодника Си да види изтление.11 Ще ми изявиш пътя на живота; Пред Твоето присъствие има пълнота от радост, Отдясно на Тебе-всякога веселие. 

Нека Библиятао ви покаже, кой говори тук-Деянията 2 глава

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници; 

Пророците вече са били казали, че Исус трябва да умре.

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя; 26 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели езикът ми, А още и плътта ми ще престоява в надежда; 27 Защото няма да оставиш душата ми в ада, Нито ще допуснеш Твоят Светият да види изтление. 

Ада идва от думата шуел и означава гроб.

28 Изявил си ми пътищата на живота; В присъствието си ще ме изпълниш с веселба".
29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден. 

Давид е написал това, но не е говорил за себе си. Давид е мъртъв.

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му, 

Давид е знаел, че Исус ще седи на неговият трон и ще бъде възкресен от мъртвите.

31 той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление. 32 Тогова Исуса Бог възкреси, на което ние всички сме свидетели. 33 И тъй, като се възвиси до Божията десница, и взе от Отца обещания Свети Дух, Той изля това, което виждате и чувате. 34 Защото Давид не се е възнесъл на небесата;

Давид не е възлязъл на небето-никога!

но сам той казва: - "Рече Господ на Моя Господ: Седи отдясно Ми, 

35 докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Давид не е отишъл на небето, но Давид е говорил за Исус-нека го видим това: Псалм 110

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Давид е писал това-и още и това:

4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.

Вижте какво казва Давид.
Нека видим Евреите 2 глава

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек. 10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение. 

Всичко е чрез Исус! Той е от началото. И вижте-трябва да страдаме и ние малко. 

17 Затова трябваше да се оприличи във всичко на братята Си, за да бъде милостив и верен първосвещеник в отношение към Бога, за да извърши умилостивение за греховете на людете. 18 Понеже в това дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага. 

Исус знае през какво преминаваме.
Ще видим Левит 16 глава

29 Това да ви бъде вечен закон; в седмия месец, на десетия ден от месеца, да смирите душите си и да не вършите никаква работа, нито туземец нито пришелец, който се е заселил между вас; 30 защото в тоя ден ще се направи умилостивение за вас, за да се очистите от всичките си грехове, та да сте чисти пред Господа. 

Това трябва да правите-трябва да смирите душите си пред Господа.

31 Това да ви бъде събота за тържествена почивка и да смирите душите си; това е вечен закон. 

За винаги! 

34 Това ще ви бъде за вечен закон, веднъж в годината да правите умилостивение за израилтяните поради всичките им грехове. И Аарон направи, според както Господ заповяда на Моисея. 

И Първосвещеника парви умилостивение за нас.
И последното място-Римляните 5 глава

1 И тъй, оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос;
2 посредством Когото ние чрез вяра придобихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се радваме поради надеждата за Божията слава.

Имаме достъп чрез вярата си.

10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

Видяхме козела за жертвата и живият козел.

11 И не само това, но и се хвалим в Бога чрез нашия Господ Исус Христос, чрез Когото получихме сега това примирение.

 

Чрез смъртта на Исус получихме примирение. Примирение с кого-примирение с Отец, което става само чрез Исус Христос.
Ето защо ние пазим този ден-Умилостивението. За да страдаме поне малко заедно с Исус за нашето спасение.
 
Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172375
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031