Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 22:17 - НЕ ТЪРСЕТЕ СПАСЕНИЕ НА НЕБЕТО-БОЖИЕТО ЦАРСТВО ИДВА НА ЗЕМЯТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,
Имам удоволствието да ви представя един кратък урок представен от брат Павел. Той също е от духовният Израел.

Приятно четене! 


Не търсете спасение на небето – Божието Царство идва на земята!


Братя и сестри,

Както и Исус предупреди - навъдили са се страшно много вълци в овчи кожи, които ще ви кажат невероятни неща, които уж са от Библията но там ги няма. Например най-богатия евангелист в света, Бени Хин, казва че при смъртта на Исус, Исус и Сатана стават едно. Това е очевадна лъжа, нали? Защото е ясно, че вода и олио не стоят заедно. Не може да има тъмнина там, където е светлина и т.н. Но в същото време този Бени Хин твърди, че Светия Дух му говори. Дали е свят духа който му говори тези долни лъжи?

Йоан 8:44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

И не е само той! Не е само Бени Хин! 99% от пасторите си нямат и идея какво говорят. В Америка да си евангелист или пътуващ пастор е бизнес, който се предава от поколение на поколение и е много, много доходен за най-добрите лъжци.
Нека научим малко повече за Сатана, да видим какъв е и какво иска.

Всички знаем историята в Едемската градина. Когато Бог създаде Адам и Ева Той беше посадил най-различни плодни дървета за ядене в градината. Беше посадил също така Дървото на Живота и дървото за познание на доброто и злото. Той забрани на Адам и Ева да ядат от това дърво, иначе ще умрат, и те не го послушаха. Змията подмами Ева, тя яде и после даде и на Адам. Ще видим какво е яла и коя е змията.

Битие 3:4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;         
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.
Ето – това е първата лъжа – че няма да умрат. Но втората част от изречението на змията е вярна – дотогава
човека не е знаел какво е зло. Ето ви точно тактиката на Сатана – половината е истина, другата половина лъжа. Замислете се обаче, ако смесите половин чаша бистра вода с половин чаша отрова и чистата вода става отровна. Малко квас заквасва цялото тесто! Затова или ни трябва цялата истина или по-добре нищо! Половината истина смесена с отрова няма да ни помогне.

Откровение 12:9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана

Ето ви я старовременната змия – Сатана. А Ева е консумирала лъжата (Осия 10:13 Орахте нечестие, пожънахте беззаконие, Ядохте плода на лъжата).

Сатана е бил на небето преди и е бил Божи син, както и другите ангели. Но се е възгордял заради красотата си и е искал да застане над Бог:

Езекиил 28:12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

Тирския цар ли? Печат на съвършенство? Съвършен човек? Дали?
13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

Кой е бил в Едем освен Адам, Ева, Дървото на Живота (Исус) и Сатана (змията)?

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.        

Аха, значи става дума за Сатана – Адам и Ева са хора, Исус е Бог, само Сатана остава да е херувим.

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.            
16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!            
17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.

Каква е била грешката му? Да видим:

Исая 14:12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;         
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще
седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,        
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.      
15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.

Грешката му е била, че се е самозабравил и е искал да застане над Бог… И днес има такива хора, мислят че са по-големи от Бог и това е една характерна черта на Сатана… И затова са го изгонили от небето. Представете си някой слуга да каже такова нещо на някой цар – веднага ще го изхвърлят. В неговия случай са го изгонили от небето и пратили на земята:

Откровение 12:7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели;          
8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето.
9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Исус сам казва, че е видял Сатана да пада - Лука 10:18 А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица.

Сега видяхме, че Сатана много иска да е на небето – то е било като дом за него, а сега иска да отиде и да го завземе. Няма да стане разбира се. Херувимите са могъщи, но Бог е Всемогъщ.

Някои хора ще кажат „еее, да, но и ние ще ходим на небето”, и ще ви покажат няколко стиха. Нека ги разгледаме, защото е крайно време хората да разберат лъжеученията в които са повярвали. И да не забравяме кой е бащата на лъжата!

1 Солунци 4:16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Значи, понеже Исус е на небето трябва и ние да ходим. Така ли е наистина? Защото аз виждам само да пише, че ще го посрещнем, когато пристига. Не виждам да пише някой да се връща на небето… Когато някой идва на гости у вас и вие излезете да ги посрещнете обикновено те продължават да ходят към вас, а вие се връщате у дома, нали така? Това означава да посрещнеш някой. Посрещан е този, който пристига, а посрещащия се връща. Исус идва към земята, ново-възкресените и изменените го посрещат и се връщат на земята. Но за да не е твърдението ми неподкрепено от Библията нека ви покажа какво казва Библията, къде отива Исус:

Захария 14:3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.
4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток
Става дума за същия ден в който ще излезем да посрещнем Исус Христос в небето. Тогава зад него ще са неизброимите небесни войнства и всички светии – участниците в първото възкресение – готови да накажат беззаконието на човечеството.

Исус идва да живее на земята, братя и сестри:

Исая 45:18 Защото така казва Господ, Който сътвори небето, (Твоя Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори пустиня, но я създаде, за да се населява): Аз съм Господ, и няма друг.

Псалми 132:13
Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Колко време ще е тук?

Откровение 20:6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

Това са тези първите, които ще посрещнат Исус в небето.

Откровение 19:11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.       

От отвореното небе слиза Исус – Верен и Истинен, съди и воюва праведно.

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той;
13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

Попръскана с кръвта на хората които ще избие-Псалм 110 и тези при Армагедон! 200 милиона само от изтока и, предполагам, армия която би могла да се противопостави. И Сатана е успял да излъже лидерите им да отидат там, и че заедно ще победят Бог. Защото той много иска престола на Бог за себе си.

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. 15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.

Забележете – всичко това се случва на земята!

Откровение 20: 1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.  
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.
В общи линии – Исус идва да си вземе земята обратно от Сатана и няма намерение да си тръгва.

Други хора ви казват, че като умрем веднага отиваме на небето – не е вярно. Не и според Библията:

Йоан 3:13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.

Щом никой не е ходил значи никой не е ходил. А какво става при смъртта ли? Този въпрос има елементарен отговор.

Битие 3:19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.
И така ще спят в пръстта докато:

Даниил 12:1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.     
2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Има и хора, които твърдят, че Исус е казал, че ще ходим на небето тук:

Йоан 14:2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.

Досега видяхме, че Исус идва на земята и за хиляда години ще управлява народите с желязна тояга. Но този дом на Отец? Може би той ще е на небето?

Откровение 3:12 Който победи, ще го направя стълб в храма на Моя Бог; отгдето няма вече да излезе вън; и ще напиша на него името на Моя Бог, и името на града на Моя Бог, новия Ерусалим, който слиза от небето от Моя Бог; ще напиша и Моето ново име.

Откровение 21:2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

Да, дома на Отец е на небето, но ще слезе на земята. Бог ще обитава с хората на земята! Не човека ще
обитава с Бог на небето!

Да обобщим - Исус идва на земята – скоро. Той ще пребивава тук 1000 години и ще управлява с желязна тояга. При идването Му участниците в първото възкресение, светиите, ще го посрещнат във въздуха и ще дойдат обратно за битката при Армагедон. След това идва Осмият Ден – вечността. Тогава идва Отец с Новия Ерусалим, където Исус е приготвил място. Тогава ще бъде и Съда – дотогава всички други освен участниците в първото възкресение спят в пръстта! Всичко това се случва на земята!

И третия популярен аргумент, че ще ходим на небето е този:

Лука 16:19 Имаше някой си богаташ който се обличаше в мораво и висон, и всеки ден се веселеше бляскаво.     
20 Имаше и един сиромах, на име Лазар, покрит със струпеи, когото туряха да лежи пред портата му,            
21 като желаеше да се нахрани от падналото от трапезата на богаташа; и кучетата дохождаха и лижеха раните му.   
22 Умря сиромахът; и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно. Умря и богаташът и бе погребан.            

Както видяхме досега – мъртвите спят в земята и никой не е ходил на небето. Лоното (скут, недра) на Авраам в такъв случай трябва да е на земята.

23 И в пъкъла, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраама и Лазара в неговите обятия.            

В пъкъла на мъки в момента още няма никой. Нито пък е имало преди 2000 години, когато Лука е свидетелствал за Исус. Първите обитатели на огненото езеро ще бъдат звяра и лъжепророка, когато Исус дойде да се разправи с тях. (Откровение 19:20) А Сатана ще бъде заключен за 1000 години по време на Милениума – няма да ги пържи и да ги бучи с тризъбеца си, както популярната легенда твърди. И чак след това и той ще бъде хвърлен в огненото езеро, след като свърши последната си работа в края на Милениума.

24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.
25 Но Авраам рече: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така и Лазар злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.     
26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така, че ония, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам да преминат към нас.     
27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;  
28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.           
29 Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях.

Авраам не е видял Моисей и пророците, но това е видение от бъдещето. Показва ни, че от огненото езеро няма излизане.
30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят. 31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Тези, които не слушат Моисей и пророците, ако и човек да възкръсне от мъртвите пак няма да повярват!

И така, братя и сестри. Тези пастори, които ви лъжат, че ще ходите на небето – те са от баща дявола. Той иска да ходи обратно на небето и затова и те това искат. Те и затова ви казват, че не трябва да пазите закона на Бог, защото искат да вършат похотите на баща си. Не ги следвайте – излезте от Вавилон докато имате време! И ако някои от вас, които четете това, сте пастори – нека ви дам думите на Исус. Те са за вас:

Матей 5:18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.          
19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.

А също така, лъжейки хората, че ще ходят на небето, извършвате и непростим грях, като изменяте Божието Слово – това е хулата на Святия Дух. Но това е друга тема.

Дано някой е разбрал нещо интересно!

Матей 6:6 А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка, и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве].            

7 А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене.         
8 И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате.         
9 А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!
10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;
11 Дай ни днес ежедневния хляб;          
12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници;           
13 и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173162
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031