Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 22:03 - ДУШАТА Е ТЯЛОТО, А НЕ В ТЯЛОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1436 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Време е да научите, че вие сте душите.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Хората са образовани днес повече от преди. И все пак, те са били учени от хора които не знаят истината и те са им казали, че човекът има душа в себе си.
Повечето от уроците съм направил за да коригирам грешка. За това съм направил и този урок. Хората казват-„моята душа това и онова“, но не се замислят, какво казват. Дори и в Българският език има изрази като „душата ми примря“ или „Вземи пет души и свръши това“.
Тук в Божия Израел ние изследваме Библията. За това и се наричаме Клас за изучаване на Библията.
Ще започнем урока от Матей 10 глава. Тук хората четат това и казват-ето, ние сме направени от тяло и душа. А днес вече казват, че сме от тяло, душа и дух... Днес ще видим за тялото и душата. Вижте-толкова много погрешни учения има днес в света за Бога, че мисля, не е възможно дори и да коригирам всичките. Ще прочетем един стих и ще видим после какво означава наистина.
Божието Слово-то е важното. Всичко останало е излишно. И ако дори и нещо малко пропуснем-губим погледа върху цялата картина. Господ заповяда на Израел да избие 7 народа. Но те без да се консултират с Господа сключиха договор с Гедеонците и така нарушиха заповедта. Имаше страшни последици-и до днес.  

28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Матей е чул това послание. Но и Лука го е чул-нека видим това-Лука 12 глава. Вие трябва да изследвате всичко! Дори и когато ви изглежда, че нещо е абсолютен факт-трябва да го проверите.

4 А на вас, Моите приятели, казвам: Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят. 
5 Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите. 

Защо той не казва тук тяло и душа? Аз разбирам точно какво казва Господ записано в Матей. Защото зная за какво става въпрос. Вижте сега какво казва Лука. Ние ще изследваме за да видим, каква част от нас отива в огненото езеро-то е пъкъла. Някои говорят за ада-но ада е състояние. Но пъкъла е огненото езеро. Някои живеят в ад и сега-болни, гладни, без покрив и т.н.
Нека видим сега за този пъкъл-Откровението 19 глава. Господ е поставил тези неща в Библията за да ги изследваме и да образоваме себе си. Вярвам и действителност са две различни неща. Някой може да вярва, че като скочи от десетият етаж, ще полети... Какво ще стане с него?

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. 

Хората не познават Исус. Те не знаят какво ще направи като дойде.

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 
13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово. 

От къде иде тази кръв-от хората които Исус ще избие. И ето-името му е Божието Слово. Спомнете си Йоан 1 глава от 1 стих. Защо е наречен Словото-защото е Говорителят на Отец! И Исус е от самото начало-мога да ви прочета това.

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство. 

Всичките Царе на света-Третата Световна Война. И Исус ще я направи. И те ще искат да се бият с Исус.

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел. 

Кой ще иска да се бие с Господа и неговата армия. Кой е той? И ето-Исус ще дойде с всичките ангели от небето. Никой не може да ги убие. И ако не знаете, кой е лъжепророка-намерете най-светият човек на земята... Намерихте го. Папата... И тези първите двама ще идат в огненото езеро веднага. Лъжепророка и военният водач на ЕС. Тези двамата ще идат в огненото езеро дори и преди Сатана и неговите ангели.
Нека видим къде ще е това огнено езеро-Исаия 66 глава. Които и да са тези двама човека-те ще бъдат хвърлени в огненото езеро още с идването на Исус. Вижте-пророците и апостолите потвърждават всичките писаното от всичките! Пророците потвърждават писаното от пророците и апостолите също го потвърждават. За това трябва да четете цялата Библия. И ако наистина я четете-не можете да объркате нещата. Ако пропуснете нещо в Еремия-Йоан ви го казва. И ако не-Петър ви го казва. Петър ви казва, че те са имали сигурното Слово на пророчествата.

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 
16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много. 

И Исус ще избие мнозина. Същият Исус, който вие мислите, че обича всички хора

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ. 

Божието Слово ви освещава! Но тези хора сами себе си освещават. И ето-те ядат свинско. И вижте какво ще стане с вас, Господа свинеядци!

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми. 
 
И когато Господ дойде, всички народи ще трябва да отиват за да го видят.  
 
23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ. 

Абсолютно всички!

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

Не казва „душите“-нали? Но на труповете. И ето-огъня няма да изгасне там. Вижте-ако ще изгорите-изгаряте и толкоз-огънят изгасва после. Но ако не можете да изгорите, а горите и не могат да ви изядат тези червеи, но ви ядат-това наистина е ада! Представете си само това. Стига сте си играли със себе си-това е много сериозно. Хората днес мислят, че Сатана пече хората в ада. Няма такова нещо! Ада не е приготвен за да има Сатана дом. Приготвен е за Сатана и неговите ангели където ще бъдат мъчени вечно. И ако това тук е случая, може би тяло и душа е едно и също нещо? Вижте-просто трябва да четете Библията. Не се опитвайте да интерпретирате! Не става. Четете я и ще ви стане ясно.
Нека видим Левит 5 глава.

1 Ако някоя душа съгреши в това, че, като е свидетел в някое дело, и чуе че го попитат с думи на клетва дали е видял или знае за работата, той не обажда, тогава ще носи беззаконието си. 

Душата говори?

2 Или ако душа се допре до какво да е нечисто нещо, било, че е мърша на нечисто животно, или мърша на нечист добитък, или мърша на нечиста гадина, и ако не му е известно, че е нечист, пак ще бъде виновен.

Имате душа във вас, която се докосва да нечисто и вие не знаете?

3 Или ако душа се прикосне до човешка нечистота; или каквато и да е причината на нечистотата, чрез която някой се осквернява, и ако това е без знанието му, то щом знае за него, ще бъде виновен. 

Душа?

4 Или ако някоя душа се закълне и обяви несмислено с устните си, че ще направи някакво си зло или добро нещо, то каквото и да обяви човек несмислено с клетва, и бъде без знанието му, когато узнае, ще бъде виновен в едно от тях. 

Душата има устни? Разбирате ли това? За кого става въпрос тук? За вас. За това трябва да четете Бибилята за да намерите как са нещата. И понеже не я четете-не знаете кое какво е. Виждате ли това-душа и човек е едно и също. И няма място за интерпретации. Господ не се мени-никога!
Нека видим Исаия 51 глава. Хората не обръщат внимание на тези малки неща. Но те показват голямата картина.  
22 Така казва твоят Господ Иеова, Твоят Бог, Който защищава делото на людете Си: Ето, взех от ръката ти чашата на омайването, Дори до дъно чашата на яростта Си; Ти няма вече да я пиеш. 
23 А ще я туря в ръката на притеснителите ти, Които рекоха на душата ти: Падни ничком, за да минем над тебе; И ти си сложила гърба си като земя И като път за ония, които минават. 

Душата има гръб? Тялото е душата! Никой не иска да иде на Битие и да прочете от какво сме съставени. Ето-това е простотата на Словото. Вижте как простичко е това-Битие 2 глава. И ако някой все още противоречи на истината-то не си струва да се говори с него-той е мъртвец. Не спорете с мъртвите-те са мъртви!

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Господ сътвори човека от земята и вдъхна в ноздрите му дъха на живота и ЧОВЕКЪТ СТАНА ЖИВА ДУША. Да виждате Господ да е поставил душа в човека? Да знаете жив човек, който не диша? Всичко, което Господ ни даде за да сме живи души е дъхът. И какво става когато отнеме дъха? Нека видим-Псалм 104. Господ ни е дал всичко, което ни е необходимо, за да се отървем от грешката, която направиха Адам и Ева в градината. Ньма причина да не спасим себе си-за това трябва да четем Библията. Някои казват, че било много трудно да я разберем. Е как така Господ ни е дал нещо, което да не можем да разберем и после ще ни съди по него?

23 Човек излиза на работата си И на труда си до вечерта. 
 
Ако сте благословени да имате работа 
 
28 Каквото им даваш те го събират; Отваряш ръката Си, и те се насищат с блага, 
29 Скриеш ли лицето Си, те се смущават; Прибираш ли дъха им, те умират И връщат се в пръстта си. 

Тук 2 глава на Битие се обърна-какво ви даде там Господ-дъха на живота. И какво става като ви го отнеме? Умирате! Мъртвите не дишат-никога не сте видели мъртъв човек да диша! И нищо не излиза от тялото освен дъха. Вижте как просто е. Хората не разбират това. Но Господ го е показал и е ясно. И ни е дал всяка възможност за да достигнем до добрата част на Царството. Защото другата е огненото езеро. Господ избра Израел за свои свещеници. Защо-не зная, но е така. И именно Израиляните избиха пророци и апостоли и дори и Исус. Ние сме били избрани за да учим света на всичко за Бога. Но мнозина дори и от нас не разбират, че за всяка дума дето излиза от устата ни ще трябва да отговаряме. И ще е страшно. Защото огненото езеро е вечно.
Нека видим Лука 23 глава. Защото ще видим всичко по този въпрос. Днес хората са много „образовани“-те казват, че човека се състои от три части-тяло, душа и дух. А е казано само един път в Библията и ние ще видим, кое какво е. Тук вече Исус умираше.

44 А беше вече около шестият час, и тъмнина покриваше цялата земя до деветия час, 
45 като потъмня слънцето; и завесата на храма се раздра през средата. 

Мнозина нямат и понятие какво стана тук. Данаил каза, че Исус ще направи жертвоприношенията и приносите да престанат. Ето какво значи да имате знание-като четете Книгата.

46 И Исус извика със силен глас и рече: Отче в Твоите ръце предавам духа Си. И това като рече, издъхна. 

И Исус умря. Отдаде дъха си. Но в превода на Английски е-и даде духа си. Нека видим това-Лука 8 глава. За какъв дух става въпрос? А между другото-тук Българският превод е по-точен. Но ще видим това за духа. Вижте-всичко, което трябва да знаем е в Бибилята.

40 А когато се върна Исус, народът Го посрещна радостно, защото всички Го чакаха. 
41 И, ето, дойде един човек на име Яир, който беше началник на синагогата, и падна пред Исусовите нозе и Му се молеше да влезе в къщата му; 
42 защото имаше едничка дъщеря, на около дванадесет години, и тя беше на умиране. И когато отиваше, народът Го притискаше. 
 
Дъщерята на този човек умираше.  
 
49 Докато той още говореше, дохожда някой си от къщата на началника на синагогата и казва: Дъщеря ти умря; не затруднявай Учителя. 

Някой извести на управителя, че дъщеря му вече е мъртва.

50 А Исус като дочу това, отговори му: Не бой се; само вярвай, и тя ще се избави. 
51 И когато дойде в къщата, не остави никой да влезе с Него, освен Петра, Иоана, Якова и бащата и майката на момичето. 
52 И всички плачеха и го оплакваха. А Той им рече: Не плачете; защото не е умряло, а спи. 

Всеки, който е роден ще живее вечно. И ако умрете-просто е като сън докато Господ ви събуди. И ще дойде ден когато всички ще бъдат възкресени. И така-Исус е прав като казва, че момичето просто спи.

53 А те Му се присмиваха, понеже знаеха, че е умряло. 
54 Но Той го хвана за ръката, и извика: Момиче, стани! 
55 И върна се духът му и то на часа стана; и Той заповяда да му дадат нещо да яде. 

И ето-духът на това момиче се върна в него и то оживя. Нека видим това-Откровението 11 глава

3 А на двамата си свидетели ще дам да пророкуват хиляда двеста и шестдесет, дни облечени във вретища. 
 
Това е времето на Великата Скръб, която идва в света. Говорили сме какво ще направи звяра тогава.Но нещо ще стане тогава: 
 
7 И когато свършат свидетелствуването си, звярът, който възлиза от бездната ще воюва против тях, ще ги победи и ще ги убие. 
 
И тези двама свидетели ще пророкуват за определеното време и после ще бъдат убити. Но Господ ще направи нещо: 
 
11 А след трите и половина дни влезе в тях жизнено дишане от Бога, и те се изправиха на нозете си; и голям страх обзе ония, които ги гледаха. 

И след 3.5 дни духът на тези двама свидетели ще се върне в тях и те ще оживеят. Нека видим този дух-защото е нещо невероятно, нали? Ще видим за какво става въпрос-Йов 27 глава

1 И Иов продължи беседата си като казваше: 
2 В живота на Бога, Който е отнел правото ми, И на Всемогъщия, Който е огорчил душата ми, 
3 Заклевам се, че през всичкото време, докато е дишането ми в мене, И Духът Божий в ноздрите ми, 
4 Устните ми няма да изговорят неправда, Нито езикът ми ще продума измама. 

Момент сега-Духът на Бога в ноздрите му? Какво правите с носа си-дишате. И ето-ако някой запуши носа и устата ви и не можете да дишате, то тогава какво ще стане с Божият Дух? Е какво сега-имате малко същество, което живее в носовете ви? Защо правя това-за да ви накарам да мислите. Ако имахме някакъв дух в носовете си-не би ли трябвало да можем да го видим? Просто ви показвам колко глупави са хората и ви казват, че идат в името на Господа.
Йов 33 глава

1 Затова, Иове, чуй сега словото ми, И слушай всичките мои думи. 

Тук говори млад мъж-Елиаху. Йов се правеше на така праведен, че чак и Господ трябваше да отговаря пред него.И този мъж коригира Йов

3 Думите ми ще бъдат според правотата на сърцето ми, И устните ми ще произнесат чист разум. 
4 Духът Божий ме е направил, И дишането на Всемогъщия ме оживотворява. 

Виждате ли това? Дъхът ни прави живи.
 
6 Ето, и аз съм пред Бога както си ти, - И аз съм от кал образуван. 

Всички идем от пръстта и там се връщаме.
Йов 34 глава

12 Наистина Бог няма да извърши нечестие, Нито ще извърне Всемогъщият правосъдието. 
13 Кой е възложил на Него грижата за земята? Или кой Го е натоварил с цялата вселена? 
14 Ако прилепи Той сърцето Си само към Себе Си, И оттегли към Себе Си Духа Си и дишането Си, 
15 То ще издъхне заедно всяка плът, И човекът ще се върне пак в пръстта. 

Духът е дъхът, който дишаме! Въздухът. Спрем ли да дишаме-умираме. И ще се върнем в пръстта. Защото от там сме взети. И ние и жиовтните дори. И ето-тяло и душа е едно и също-Псалм 33

13 Господ наднича от небето, Наблюдава всичките човешки чада; 
14 От местообиталището Си Гледа на всичките земни жители, - 
 
Господ наблюдава всички ни. 
 
18 Ето, окото на Господа е върху ония, които Му се боят, Върху ония, които се надяват на Неговата милост, 
19 За да избави от смърт душата им, И в глад да ги опази живи. 

Господ се грижи за тези които му се боят. И нашата душа сме ние. И Господ ни гледа за да опази душите ни. Хората казват-тялото умира, но душата отива на небето. Нека видим дали е така-Езекил 18 глава
Както виждате-всички четем същото от Библията. И не си измисляме нищо.

1 Пак дойде към мене Господното слово и рече: 
2 Що искате да кажете вие, които употребявате тая поговорка относно Израилевата земя, като казвате: Бащите ядоха кисело грозде, а на чадата оскоминяха зъбите? 

Бащите правят грях и децата плащат за това. Господ го е отменил това.

3 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, няма вече да има повод да употребите тая поговорка в Израил. 
4 Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре. 

Трябва ли да интерпретираме това? Душата, която съгреши-тя ще умре!

19 Но вие казвате: Защо не понася синът наказанието на бащиното си беззаконие? Когато синът е постъпвал законно и право пазил всичките Ми повеления и ги е извършвал, той непременно ще живее. 
20 Душата, която греши, тя ще умре; синът няма да понесе наказанието на бащиното беззаконие, нито ще понесе бащата наказанието на синовото беззаконие; правдата на праведния ще бъде за него, и беззаконието на беззаконника ще бъде за него. 

Душата, която съгреши-тя ще умре. Не трябва да интерпретирам нещо тук-ясно е, нали? Напълно ясно е. Ние сме душите. Токе що убихме учението, че душата не може да умре.
Яков 5 глава. Хората няма къде да се скрият от Бога. Ние не знаем всичко, но знаем как да четем.

19 Братя мои, ако някой от вас заблуди от истината, и един го обърне, 
20 нека знае, че който е обърнал грешния от заблудения му път ще спаси душа от смърт и ще покрие много грехове. 

Значи ако някой, който съгреши и някой го поправи-ще спаси душа от смърт. И всичките грехове които е направил този човек-ще бъдат забранени. Аз обичам този Бог! Защото той може да забравя когато поиска. Но видяхме заедно, че душа и тяло е едно и също. След като душата ще бъде спасена-значи може и да умре.
Исус дойде за да принесе себе си в жертва за нас. И какво представи-Исаия 53 глава. Вижте-така много има, което е от значение. Можете ли да си представите безсмъртието? Да си представите власт, чрез която можете да правите всичко? И не можете да извършите нищо зло? Да кажете и да се получи? Не мога дори и да си представя това. Помислете какво ви казвам. Защото това ни е обещано ако пазим това, което Господ изисква.

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
 
Не са много...

2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем. 

Исус не е бил привлекателен човек.

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме. 

Днес всички го обичат... Дали за него пише тук? Точно така-за Исус Христос пише тук.

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
 
5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме. 

Той беше наранен поради нашите грехове. Този за когото пише тук не е Исаия. За Исус пише тук.

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни. 
 
И Господ възложи на него да понесе греховете ни. Е как така ние не знаем за него? Защото много Хибру братя и днес не знаят за него. 
 
10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му. 

Исус даде душата си за нас. Пише душа-нали? Даде душата си за нашите грехове.
Нека видим Евреите 10 глава-съвсем просто е, нали-убиха го на кръста. Просто трябва да се чете.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват. 
 
Става въпрос за Закона за Жертвоприношенията. Исус го прикова на кръста. Беше ни даден от Господа за определно време, за да не ни избие. За този закон става въпрос. И е бил добавен, защото те нарушиха Царският Закон. И убиването на животни не можеха да освободят хората от греха. Защо:
 
4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. 

Тези животни не са съгрешили против Бога. Човеците са съгрешили.

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло; 
 
Значи Отец е приготвил тяло за Исус-за да може да умре. Отец е пратил ангел да имплантира тялото в Мария. Но защо е било това-ето: 
 
10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги. 

А-значи това е било. Но в Исаия 53 глава пишеше, че душата на Исус е умряла. А тук-тялото. Защо? Защото е едно и също. И ако ви отрежа ръката-отрязъл съм ръката на душата.
Псалм 16. Божието Слово е така простичко. И не е нужно никаква степен по теология! Просто трябва да се чете. Когато човек умре праведен в Бога-то ще е като сън, защото Господ ще го събуди още при първото възкресение и ще е като дълбок сън за този човек.

8 Винаги турям Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, аз няма да се поклатя.
 
Исус говори тук чрез Давид.

9 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели се душата ми, А още и плътта ми ще пребивава в увереност. 
10 Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята; Нито ще допуснеш угодника Си да види изтление.

Няма да оставиш душата ми в ада, нито тялото ми да се разложи. Преизподнята тук е гроба. Ада е състояние. Трябва да знаете това.
Нека Бибилята да обясни това-Деянията 2 глава

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 
23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници; 

Исус трябваше да бъде убит-пророците казаха, че така ще стане.

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 
25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя; 
26 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели езикът ми, А още и плътта ми ще престоява в надежда; 

Давид е говорил това-ние го прочетохме.

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден. 
30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му, 

Вижте какво казва Петър.

31 той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление. 

А-а, ето значи за кого става въпрос. Душата му не е била оставена в ада, нито пък е видял развала.
Нека видим това малко по-ясно: Деянията 13 глава

32 И ние ви донесохме блага вест за обещанието дадено на бащите ни, 
33 че Бог го изпълни на техните чада, като възкреси Исуса; както е писано и във втория Псалом: - "Ти си Мой Син, Аз днес Те родих".
 
Исус ще умре за греховете на хората и после ще бъде възкресен. Той е първият плод от починалите. И става Син при възкресението си-не преди това.

34 А че Го е възкресил от мъртвите, никога вече да се не връща в изтлението казва така: "Ще ви дам Верните милости, обещани на Давида".
35 Защото и в друг Псалом казва: "Няма да оставиш Светеца Си да види изтление".
 
Прочетохме това.

36 Обаче, Давид, след като в своето си поколение послужи на Божието намерение, заспа и биде положен при бащите си, и видя изтление. 

Значи Давид е видял изтление.

37 А Тоя, Когото Бог възкреси, не видя изтление.

Исус не видя изтление. Беше мъртъв и оживя преди да се разложи. За това казва, че плътта му ще очаква в надежда възкресеието си и няма да се раложи. 
 
Нека видим Псалм 30. Аз искам да потвърдя всичко. Всичко е така просто.

1 Ще Те превъзнасям, Господи; защото Ти си ме издигнал, И не си оставил неприятелите ми да тържествуват над мене. 
2 Господи Боже мой, извиках към Тебе; И Ти си ме изцелил. 
3 Господи, извел си от преизподнята душата ми; Опазил си живота ми измежду ония, които слизат в рова. 

Значи този ад е гроба. Преизподнята е гроба-нищо друго. И е състояние.
Римляните 8 глава

18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас. 

И ако разберете това-ще знаете, че няма нещо, което да си зцаслужава в този свят, в сравнение с вечният живот. Нито пък може да има някаква спирачка за да не достигнете до вечният живот.

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове. 

И ще сме Божии синове. И няма да има нищо невъзможно за нас.

21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада. 

Погледнете се в огледалото-това тяло сега се разлага всеки ден. То е временно. Ние очакваме вечното.

22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. 
23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло. 

Цалото творение очаква осиновяването. Защото Бог не може да има деца по друг начин, но само чрез осиновяването. И ние очакваме промяната на това тяло. За това се събираме всяка събота в Църквата. За това и се страем да пазим Закона и всичко, което Господ изисква. Защото очакваме това тяло да се промени-то е душата.
Нека прочетем и това-Псалм 49

1 Слушайте това, всички племена; Внимавайте, всички жители на вселената, 
 
Всички хора! 

2 И низкопоставени и високопоставени, Богати и сиромаси заедно. 
3 Устата ми ще говорят мъдрост, И размишлението на сърцето ми ще бъде за разумни неща; 
4 Ще наведа към притча ухото си, Ще изложа на арфа гатанката си. 
5 Защо да се боя във време на бедствие, Когато ме обкръжи беззаконието до петите? 

Спомнете си, че Сатана щеше да нарани петата на Исус-пише го още в Битие.
 
6 От ония, които уповават на имота си, И се хвалят с голямото си богатство, 
7 Ни един от тях не може никак да изкупи брата си, Нито да даде Богу откуп за него. 
8 (Защото толкова скъп е откупът на душата им, Щото всеки трябва да се оставя от това за винаги), 
9 Та да живее вечно И да не види изтление. 

И никой не може да откупи никого от това състояние.

10 Защото гледа, че мъдрите умират, И еднакво с тях погиват безумният и несмисленият, И оставят богатството си на други. 
 
Вижте това-всички умират. И богатият и бедният, и мъдрият и простият. 
 
14 Назначават се като овце за преизподнята; Смъртта ще им бъде овчар; И праведните ще ги обладаят призори; И красотата им ще овехтее, Като остава преизподнята жилище на всеки един от тях. 

Господ ще възкреси всички. Но до тогава-умрелите ще са в гробовете. И докато не дойде Господ-там ще са. И това е поставено още от самото начало да е така.

15 Но Бог ще изкупи душата ми от силата на преизподнята. Защото ще ме приеме. (Села) 

И последното място за днес-1 Коринтяни 15 глава

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат? 
36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре. 

И всички ще бъдем измемени.

37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго; 
 
Тялото, което е сега и ще умре-няма да е същото като това, което ще дойде. То няма да може да умре. За това-бъдете много внимателни, защото и в огненото езеро ще имате тяло, което не умира. 
 
44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. 

Ние сме сътворени в образ и подобие на Бога. И така ще изглеждаме и при възкресението, но тялото ще е от друга материя.

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух. 

Това е писано още в Битие.

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното. 
47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето. 

Първият човек е от земята-Адам. Вторият Адам е дошъл от небето. И стана човек. Дори наричаше себе си „Човешкият Син“!
И така-сега ние сме жива душа. Но после ще станем духове. И ето-ние чакаме осиновяването, защото искаме да сме като Бога. И ние ще бъдем богове.
И така-човекът няма душа в себе си, но човекът е душата и ние видяхме заедно това чрез Библията.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191442
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930