Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2014 23:54 - ГОСПОДНАТА СЪБОТА-ДЕН НА ПОЧИВКА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1648 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел от който ще научите какво е значението на съботата и какво точно показва. И надявам се-ще разберете, че ако искате да достигнете до вечният живот и да служите на Господа, трябва да я пазите.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Господният съботен ден!
Господ е представил целият план. И когато дойдат хора и променят съботата на първият ден от седмицата и го нарекат Християнската събота, те просто променят целият план на Господа. И за това и не знаят, ни какво става, ни какво ще става.
Днес никой не говори за това, какво е съботата. Гледах един месиански Евреин, дето си мисли, че е Юдеин. Той не знаеше , нямаше и понятие, защо е дошъл Исус. И всичко, което е разликата между него и християнството е, че не ви води на небето. Но защо е така? Защото те са променили съботата и така-целият план.
Ще започнем урока от Битие 1 глава. Господ ни казва всичко, което е направил и ще направи. Хората ритат против Библията, но ето-тя е оцеляла и до днес! Защото Божието Слово не може да изчезне! И ние вярваме, защото можем да докажем това, което вярваме. И Светият Дух не ви говори-освен ако наистина не следвате истината. Вие дории  не знаете колко видове духове има.

1 В начало Бог създаде небето и земята. 
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; Дух от Бога се носеше над водата. 

Вижте-няма определена дата, кога е започнало сътворението. И колко време е било „в началото“.

3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
 
Първото нещо-Господ сътвори светлината.

4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. 

И Бог нарече светлината ден, а липсата на светлина-нощ.

5 И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи. 

И ето-от тук вече започваме да броим дните. Защото дните се състоят от светлина и тъмнина. Тъмнината е първото! И ето-и до днес е така.

6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода. 
7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така. 
8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори. 

Тук четем за второто небе. И отново виждаме как е денонощието.

9 И Бог каза: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана така. 
10 И Бог нарече сушата Земя, а събраната вода нарече Морета; и Бог видя, че беше добро. 
11 И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така. 
12 Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро. 
13 И стана вечер, и стана утро, ден трети. 
 
И ето сега-вече имаме трева и останалата растителност на земята. И това е третият ден.

14 И Бог каза: Да има светила на небесния простор, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за показване времената, дните и годините; 
15 и да бъдат за светила на небесния простор, за да осветляват земята; и стана така. 
16 Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите. 
17 И Бог ги постави на небесния простор, за да осветляват земята, 
18 да владеят деня и нощта, и да разделят светлината от тъмнината; и Бог видя, че беше добро. 
19 И стана вечер, и стана утро, ден четвърти. 

Слънцето, Луната и звездите са сътворени на четвъртият ден. Но тогава-от къде е била светлината преди? След като Господ раздели простора, то светлината, която беше над простора спря да свети-поради водата, която е над космоса. И тогава Господ сътвори Слънцето и Луната и звездите за да дават светлина. И до четвъртият ден не е имало луна! Спрете тази глупост, за лунните съботи.

20 И Бог каза: Да произведе водата изобилно множества одушевени влечуги, и птици да хвърчат над земята по небесния простор. 
21 И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро. 
22 И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се и напълнете водите в моретата; нека се размножават и птиците по земята. 
23 И стана вечер, и стана утро, ден пети. 
24 И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така. 
25 Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка - според видовете му, и всичко което пълзи по земята, според видовете му; и Бог видя, че беше добро. 

И Бог сътвори всичко според вида им! И не можете да размесвате видовете. Дори и човека е по вида си! Човекът не е спорде маюймунсикят вид! Маймуните са според вида си! И дори и до днес никой не е видял маймуна да става човек...

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. 
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
 
Господ първо е направил всичко друго. Земята е била напълно потготвена преди да доведе човека в съществуване. Това ми показва, че и динозаврите са били преди човека на земята. Защото ние се нуждаем от горива-нали? И чак тогава Господ е сътворил човека-когато ги е изтребил.

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята. 

Тук думата не е „напълнете“, но в оригинала е „населете отново“! Защото преди човека по земята е имало други същества-динозаврите.

29 И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна. 

В началото всички са яли трева и плодове. Но това е друг урок.

30 А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така. 
31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести. 
 
И ето кога човекът е дошъл на сцената-на 6 ден. И всичко това е само плана-чертежите. Защото това тук на края-не трябва да е краят на главата.  
Битие 2 глава

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 
2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
 
И на седмият ден Господ си почина от това, което беше сътворил. Знаете ли какво означава краят-няма повече нищо, което трябва да се направи.

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил. 

И това трябва да е последният стих от 1 глава на Битие. Хората са поставили глави, стихове и препинателни знаци! Библията не е написана така в оригинала.

4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе. 
5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята; 

И не е имало още човек по земята! Някои понеже не мислят, казват, че ето-това в 1 и 2 глава са два различни човека сътворени! Но факта е, че 1 глава е представен плана, сега вече се изпълнява.

6 но пара се издигаше от земята та напояваше цялото лице на земята. 
7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. 

Ето тук Бог създаде човека. И го сътвори от пръстта на земята! И всичко, което ядем или творим идва от земята! Ние сме продукт на средата ни.

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото. 
 
Тук виждаме разлика-Господ посади всички дървета и ПОСТАВИ още две дървета. Едното е Дървото на живота-Исус, другото е дървото на познанието-Сатана.  
 
16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш. 

От всяко дърво човека можеше да яде-дори и от Дървото на живота! Но човека избра погрешно дърво... Вижте-всички умираме, нали? Значи някой е ял от дървото на познанието. Вижте-никой не иска да постави основата на вярата си! Те говорят глупости, като нямат и понятие какво пише в Библията.
Битие 3 глава

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 

Първото нещо, което Сатана каза на Ева беше да я излъже! Ева трябваше веднага да избяга от там. Но тя не избяга. И Господ е сътворил мъжа да се съпротивлява повече на греха. Много сестри са завели мъжете си към огненото езеро. Защото мъжете им не са били достатъчно силни във вярата си.

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. 

Сатана каза истината и подведе Ева. Тя помисли, че няма да е зле да е като Господа.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. 

Какво ядоха те? Плодовете на лъжата-духовни плодове. И вижте-Адам не отиде при Сатана-Ева отиде! Ако Адам беше там-Сатана не би дошъл там! И Ева даде на мъжа си и той яде. И какво стана тогава:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си

Ева донесе плодовете на лъжата при Адам!

 и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. 

Поради това, което Адам допусна-сега вече дойде клетвата. Адам трябваше да накара Ева да млъкне и да не му говори лъжите на Сатана, но той не направи така и поради това, ние умираме и до днес.

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш. 

И ето-ние трябва да работим цял живот и после умираме. И не отиваме на небето, но се връщъме от където сме взети-от земята! Защо е така трудно да разбепрете това? Така ясно е! Но вие казвате, че мъртвите са на небето и са си живи.
Господ е представил всичко това в Бибилята, за да видим, как е станало. В денят в който Адам яде от плодовете на лъжата-умря. Но някои казват-той умря духовно. Кога сте убили една мисъл? Хората са напълно невежи и при това не искат и да слушат. И слушат лъжци през целият си живот-и като им кажеш истината, се противят.
Битие 5 глава

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 
2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Адам, в деня когато бяха създадени. 

Ето-това видяхме в 1 глава. И мъжът и жената са човек! И жената е много важна. Без жената никой не би живял, защото тя ражда човеците! И ги наименува Адам! И двамата!

3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит. 

Хората говорят за Кайн и Авел, но никой не внимава, че се роди и Сит! От него дойде дори и Исус!

4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери. 

И дъщери и синове се родиха на Адам. И вижте колко години той е живял.

5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря. 

Адам е живял дълго време-нали? Съгрешил е против Бога и е живял 930 години? Но ние трябва да намерим значението на думата „ден“ за Бога.
Ще видим 2 Петрово 3 глава.

8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

Сега знаем, че 1000 години са само един ден за Господа. И така-никой човек не е живял повече от 1000 години! И всички хора умират без да прескочат един ден. Тогава Господ е дал на човека 7 дена-7000 години да бъде в това тяло. Вижте-когато вие промените нещо-съботатае на неделя-вие променяте целият план на Господа. А не е възможно да направите това, но поради това, което сте направили, виждаме къде стоите в истината и къде в разсъжденията си... Хората не мислят! Аз дори не съм отворил църква-както мнозината. Църквата не е моя-на Господа е! Как мога аз да отворя Църква?  
Левит 23 глава. И нека внимаваме какво четем.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 

Господ каза на Моисей, не Моисей на Господа!

2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: 

Говори на Израиляните! Не на Юдеите! Съботата е на Израел, не на едно племе от Израел. Но вие сте игноранти и не обръщате внимание на тези неща.

3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу. 

Първото нещо, което Господ каза-представи съботата. И тя е почивка и време за свето събрание. И не трябва да работите в събота. Но понякога трябва да правите каквото трябва да правите. Но ако можете да не работите, а работите-е върху вас! Но ако не искате да работите, а някой ви принуждава-той е отговорен за това. И не трябва да вършите никаква работа-ако е възможно.
Но какво правят „християните“ днес? Те мият колите си, после готвят, после отиват на парти и какво ли не.  Дори и неделята не пазят както би трябвало. И в погрешното не са точни...
Вижте сега, какво става: Господ започна творението

1  2  3  4  5  6  7-7 дена. А Господ сътвори човека на 6 ден!
                     1-човека е сътворен.  2  3  4  5  6  7-от първият ден на сътворението до последният, когато човека вече няма да е в плът и кръв са 12 дена или 12000 години.

Съботата е много важна за Господа-така важна е, че я е поставил в Закона-Изход 20 глава. Някои хора пазят другите заповеди, но оставят на страна съботата и имат служба в неделя. Но това не може да бъде така.

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 
3 Да нямаш други богове освен Мене. 

Никакви богове освен Господа! И ето сега най-важното за Бога, което следва след първите заповеди! Показва ви как да се отнасяте към Бога.

8 Помни съботния ден, за да го освещаваш. 
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; 
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; 

Господ ни дава 6 дена и иска в седмият ден да вършим това, което Той иска. И имаме всичко необходимо за да пазим това. Нищо не ни липсва.

11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

И Господ си почина на седмият ден и го благослови, като го отдели! Господ е дал едно само име от всичките  дни на седмицата-събота.
Но Господ не е спрял да работи и до сега-защо? Псалм 95. Никой не обръща внимание на тези неща. Но без тях няма да разберете какво става.

6 Дойдете да се поклоним и да припаднем, Да коленичим пред Господа нашия Създател; 
7 Защото Той е наш Бог, И ние сме люде на пасбището Му и овце на ръката Му, Днес, ако искате да слушате гласа Му,
 
8 Не закоравявайте сърцата си както в Мерива. Както в деня, когато Ме изпитахте в пустинята, 

В деня когато чуете гласа на Господа-не закоравявайте сърцата си! Ето-днес чувате гласа на Господа. Това е неговото Слово!

9 Когато бащите ви Ме изпитаха, Опитаха Ме и видяха каквото сторих. 
10 Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища; 

Защото Израел не искаше да послуша това, което Господ им казваше!

11 Затова се заклех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка.

Но ако Господ говори за почивка в Битие 2 глава-за каква почивка говори сега тук? Хората не обръщат внимание на тези неща.
Евреите 3 глава

1 Затова, свети братя, участници на небесното звание, размислете за апостола и първосвещеника, Когото ние изповядваме, Исуса; 
2 Който бе верен на Този, Който Го постави, както беше и Моисей в целия негов дом. 
3 Понеже Той се удостои със слава толкоз по-голяма от Моисеевата, колкото е по-голяма почитта що има оня, който е строил къщата, от почитта що има къщата. 

Исус е този, който е построил къщата 
 
6 а Христос, като Син, беше верен над Неговия дом. Неговият дом сме ние, ако удържим до край дръзновението и похвалата на надеждата си. 

Обърнете внимание на думата „ако“! Няма никой спасен все още-и ако не пазите това, което Господ изисква-няма да спасите себе си.

7 Затова, както казва Светият Дух: - "Днес, ако чуете гласа му, 
8 Не закоравявайте сърцата си както в преогорчението, Както в деня на изкушението в пустинята, 
9 Гдето бащите ви Ме изкусиха, изпитаха Ме. И видяха делата Ми четиридесет години. 
10 Затова, възнегодувах против това поколение. И рекох: Всякога се заблуждават със сърцата си, Те не са познали Моите пътища; 
11 Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка".

Сега знаем вече, че това е факт. Защото двама свидетели повториха същото-за Божията почивка.

17 А против кои негодува четиридесет години? Не против ония ли, които съгрешиха, и чиито трупове паднаха в пустинята? 

Те съгрешиха и Господ ги уби в пустинята. Защото не искаха да се подчинят. И няма да ги възкреси пи първото възкресение!

18 На кои още се закле, че няма да влязат в Неговата почивка? Не на ония ли, които бяха непокорни? 
19 И тъй виждаме, че поради неверието си те не можаха да влязат. 

Винаги и според вярата ви. Ако вярвате-ще се спасите. Ако не вярвате-ще страдате. Винаги е било така.
Евреите 4 глава

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея. 

В неговата почивка! Но ако Господ си е починал в Битие 2 глава-защо още говори за идваща почивка? Защото още не е дошла.

2 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха. 

И ето-същото е и за нас. Ако имаме вяра-ще живеем и ще успяваме. Ако нямаме-ще страдаме.

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.
 
Как знаем това:

4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";

Работата е завършена от сътворението. Господ е поставил всичко и сега плана се изпълнява. Но как така си е починал преди? Говори за бъдещето!
Исаия 46 глава. Никой не обръща внимание на Божието Слово, но всички знаят...

9 Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене, 
10 Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно; 

Господ показва краят от началото. И от древността-неща които още не са направени! Кой ще спре Господа? Никой! И така-когато каза, че си е починал на седмият ден-още не е дошъл този ден!
Римляните 4 глава-ще видим още един свидетел по същото нещо. Защото истината се потвърждава от двама или повече свидетели.

17 (както е писано: "Направих те отец на много народи"), пред Бога, Когото повярва, Който съживява мъртвите, и повиква в действително съществуване онова, което не съществува.

Авраам е имал само един син тогава-Исмаил. Но вижте какво казва Бог. И Авраам е повярвал на това, което Господ му казва-дори и още да не е било станало. Господ ни казва в Псалм 82 глава, че стои и съди сред боговете-показва ми, какво ще станем ние. Господ назовава нещата още преди да са станали-има ли нещо чудно в това? Той е Бог-няма тайни за него.
Йоан 5 глава. Цялото нещо е писано и е около Божията събота. Господ ни е дал 7 дена да оправим нещата си. 7000 години. И ако не оправим нещата си-значи не ставаме за Божието Царство.

1 Подир това имаше юдейски празник, и Исус влезе в Ерусалим.
5 И там имаше един човек болен от тридесет и осем години. 

Този човек е бил болен за дълго време.

6 Исус, като го видя да лежи, и узна, че от дълго време вече боледувал, каза му: Искаш ли да оздравееш? 
7 Болният Му отговори: Господине, нямам човек да ме спусне в къпалнята, когато се раздвижи водата, но докато дойда аз, друг слиза преди мене. 
8 Исус му казва: Стани, дигни постелката си и ходи. 
9 И на часа човекът оздравя, дигна постелката си, и започна да ходи. А тоя ден беше събота 
 
И ето сега какво са искали да направят фанатичните фарисеи.  
 
16 И затова юдеите гонеха Исуса, защото вършеше тия неща в събота. 

Съботата не се нарушава ако се върши добро! Но тези фарисеи бяха фанатици.

17 А Исус им отговори: Отец Ми работи до сега, и Аз работя. 

Отец работи и до сега-и Исус работи също. Значи този ден на почивка още не е тук. И когато те са променили денят-променили са всичко, което Господ върши. И поради това-тези които са го променили са тръгнали към огненото езеро. А никой не иска да мисли. Хората мислят, че за да си Божий служител, трябва да си глупав. И мнозина от проповедниците са така и стадото е така.
Евреите 4 глава

5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка". 
6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които от по-напред се благовести, не са влезли поради неверието си, 
7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си". 

Все още ние очакваме този ден!

8 Защото, ако Исус беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден. 

И тук виждаме-именно за Исус става въпрос. Някои казват, че било Исус Навиев-но той никога не е водил Израел дори и един ден в пустинята! Става въпрос за Исус Христос!

9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. 

И ако следваме Бога-за нас ще има почивка.

10 Защото оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си. 

Исус каза, че и Отец и той работят и до сега.

11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие. 

Нека се трудим за Бога, за да влезем в този ден на почивка. Тези които наричат себе си християни-те не са такива. Защото са променили седмият ден на първият. Те не могат да бъдат християни. Те си нямат и понятие какво правят. Дори и не разбират, че първите християни са били Израиляни.
Нека видим какво ни обещава Господ ако устоим до края-Откровението 3 глава

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене. 

Това не е нещо ново! Господ беше за 40 години с Израел в пустинята, но те не пожелаха да отворят съзнанието си. Не бъдете като тях

21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол. 

Това е директно обещание! Исус не ни обещава трона на Отец. И няма значение от кой народ сте или как изглеждате-всеки, който желае-може да получи това обещание-и мъже и жени.
Нека видим за този трон. Лука 1 глава. И колкото повече разбирате какво прави Господ, толкова повече разбирате какво трябва вие да правите.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 
27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария. 

Господ е изпратил ангел при Мария-защото има съобщение за нея. 

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 
31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 

Всички ритат против това име. Защото не познават Исус Христос.

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 
33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край. 

Ако вие влезете в това Царство-значи сте били в първото възкресение. И ще седите на тронове. А трона на Исус е трона на Цар Давид.
Нека видим това-Псалм 122

1 Зарадвах се, когато ми рекоха: Да отидем в дома Господен. 
2 Ето, нозете ни стоят Отвътре портите ти, Ерусалиме. 

А-в Ерусалим! Не на небето.

3 Ерусалиме, който си съграден Като град сглобен ведно; 
4 Гдето възлизат племената, Господните племена. Според надеждите на Израиля, За да славят името Господно. 
5 Защото там са поставени престоли-тронове-за съд, Престолите на Давидовия дом. 

Които ще седят на тези тронове-те ще съдят. И това са троновете на Давид. И ако седите на такъв трон-вие ще сте съдия, не подсъдим!
Откровението 20 глава-всичко е така просто, но човекът го е усложнил до неузнаваемост. Господ е казал и открил всичко на пророците си-но не ги четете. И кое е това, което Светият Дух може да ви открие-което не е в Библията?

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, 

Това трябва да е архангел Михаил. Той може да се справи със Сатана.

3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време. 

Докато Исус управлява света за 1000 години, Сатана няма да има възможнодст да лъже хората

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години. 

„И видях престоли“! И тези които седят на тях-ще съдят. Това са троновете които Исус ни обеща-ако устоим до края в истината. И ще управлямаве с Христос за 1000 години.

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 

Това е първото възкресие. Но щом е така-кои са тези дето ни гледат от небето и се усмихват? Използувайте големият си мозък, който Господ ви е дал!

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. 

Втората смърт е огненото езеро. Но ако сте богове-след първото възкресение-втората смърт няма власт над вас. И вие ще управлявате с Хпристос за 1000 години. И всяка събота ни посочва именно тези 1000 години-7ят ден.
Нека видим Псалм 132. Трябва да четете Бибилята. Трябва да отделите време за да спасите себе си. Всичко е в тази Книга! И ето-тук е мъдростта на Господа.
1 Песен на възкачванията. Помни, Господи, заради Давида, Всичките му скърби, 
2 Как се кле на Господа, И се обрече на Силния Яковов, като каза: 
3 Непременно няма да вляза в шатъра на къщата си, Нито ще се кача на постланото си легло, 
4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си, 
5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов. 
6 Ето, ние чухме, че той бил в Ефрата; Намерихме го в полетата на Яара. 
7 Нека влезем в скиниите Му, Нека се поклоним при подножието Му. 
8 Стани, Господи, и влез в покоя Си, Ти и ковчега на Твоята сила; 

Стани Господи и влез в твоята почивка!  
 
11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти. 
12 Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти. 

Не е ли точно това, което ни обеща? Всичко е същото-и в Стария и в Новият Завет. И това ще е по времето на Милениума. Вижте-.трона на Давид не е трона на Отец! Него ни е обещал Господ Исус.

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. 
14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах. 

Това е вечният покой на Исус-за който ни казва в Битие 2 глава. И ако вие не искате да бъдете в тази почивка на земята-кого следвате?
Господ никога не се изменя! Деянията 2 глава. И как можете да ритате против всичкото това? Четем го от Бибилята! Защо ритате против Господа?

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 
23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници; 

Всичките пророци са знаели, че Исус трябваше да умре. Когато Адам послуша жена си-тогава Исус знаеше, че ще умре. Адам уби Исус.

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 
25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя; 

Смъртта не можеше да държи Исус Христос. Но за кого говори Давид тук?

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден. 

А-Давид е говорил за Исус Христос.

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му, 

И Господ обеща това на Давид. Когато Давид щеше да построи Храм за Господа-тогава Господ му обеща това. И обеща също, че на трона на Давид ще седне Исус. Защото не говореше за Соломон. Соломон е управлявал само 40 годиин, но Господ обеща на трона на Давид да стои Един за винаги!
Исаия 11 глава

1 И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод; 
2 И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; 
3 И той ще се наслаждава в страха от Господа; Тъй щото няма да съди според каквото гледа с очите си, Нито ще решава според каквото слуша с ушите си; 
4 Но с правда ще съди сиромасите, И с правота ще решава за смирените на страната; Ще порази страната с жезъла на устата си, И с дишането на устните си ще умъртви нечестивия. 
 
С жезъла на устата си-ще заповяда на ангелите и те ще избият нечестивите.

5 Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. 
6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води. 
7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола. 

И ако Израел е вече в земята си-отидете в зоолгическата градина и хвърлете на лъва телешко месо и слама. И ако лъвът отиде да яде сламата-Израел е в земята си. Но ако отиде да яде месото-Израел още не е в земята си. Абсолютно доказателство.

8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна. 

Днес не можете да видите такова чудо-нали?

9 Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето. 
10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно.
 
Иесей е бащата на Давид. Исус дойде от Давид, но беше преди Давид. И ето-виждаме денят на почивката тук. Това означава „местоуспокоение“.

11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови. 

И всички тези изброени държави са чернокожи народи. Ние сме на всякъде. Защото 3 племена са сред езичниците, а 9 са из Африка.

12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята.

И чак тогава Господ ще събере народа си. Ще направи това за втори път. Защото първо ги пръсна по света.

15 И Господ ще наложи запрещението Си върху залива на Египетското море; И чрез изсушителния Си вятър ще помаха с ръката Си върху Ефрата, И ще го раздели на седем потока, Та ще направи да го минават с обуща. 

Не знаем коя е тази река, но като го видим-това е времето.

16 И ще има друм из Асирия за останалите от людете Му, Които ще оцелеят, Както имаше за Израиля В деня, когато възлезе от Египетската земя. 

Асирия е разпръснала 9 племена. А Вавилон и всички след тях-са разпръснали 3 племена.
Исаия 14 глава-ще видим какво ще стане когато Израел се върне в земята си.

1 Защото Господ ще се смили за Якова, И пак ще избере Израиля. И ще ги настани в земята им; И чужденците ще се присъединят към тях, И ще се прилепят към Якововия дом. 

Има два вида странници-едните ще се присъединят с Израел, но другите ще се обърнат към Бога.

2 Племената ще ги вземат и ще ги заведат на мястото им; И Израилевият дом ще ги наследи в земята Господна За слуги и слугини; Те ще пленят пленителите си, И ще владеят над притеснителите си. 
3 И в деня, когато Господ те успокои от скръбта ти, От неволята ти и от жестоката работа, В която ти бе поробен, 
4 Ще употребиш това иносказание против вавилонския цар, като речеш: Как престана насилникът! престана скубачът на злато! 
5 Господ строши тоягата на нечестивите, Скиптъра на владетелите, 

Това е Великият Вавилон-Европейският Съюз.

6 Който яростно поразяваше племената С непрестанно биене, Който властвуваше с гняв над народите, С преследване, което никой не въздържаше. 
7 Цялата земя се успокои и утихна; Възклицават с песни; 

И ето-цялата земя ще се успокои и ще е в почивка. Никой няма да убива никого. Войни няма да има. Никой в затвори. Никой в неудобна позиция. Няма дори и болни хора. Това е раят, който Исус обеща на разбойника на кръста. Нима това не е рай? Цялата земя ще е в почивка! И всички ще са щастливи и ще имат един Бог! Ако това не е добро-какво е? Това е почивката за която Господ говори. И този ден идва-всеки път когато пазим съботата си напомняме за този ден.
Нека видим какво идва след този ден-Откровението 20 глава

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 

И след като хората са живяли в утопия, веднага след като Сатана бъде пуснат, той ще отиде да заблуди хората отново и много бързо.

8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък. 

Всички казват, че Русия са атеисти. Но вижте какво става днес-целият запад приема хомосексуализма, но Путин каза-не тук! Кой тогава е атеиста?

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде. 
10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове. 

И ето-след като Сатана е пуснат-веднага успява да събере така много хора, че са като морският пясък. Но Отец ще ги унищожи.

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 
12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. 

Сестри и братя-ще бъдете съдени по написаното в Библията!)

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Помислете над това! Ако не можете да оцелеете според написаното в Бибилята-започнете да я четете-веднага! За да научите как да спасите себе си
Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 
32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 

Ще отдели народите.

34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света. 
 
Това е Царството на Отец. А какво ще каже на другите: 
 
41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели. 

Огненото езеро е вечно-не бихте искали да идете там, нали?
Сега нека потвърдим нещо тук-Второзаконие 32 глава. Господ не е казал нищо погрешно!

8 Когато Всевишният даваше наследство на народите, Когато разпръсна Адамовите потомци, Постави границите на племената Според числото на израилтяните.

И сега ако броим от сътворението-имаме 12 дена! Защото имаме 6 дена от сътворението и още 7 дена за човека за да бъде в това тяло! Общо са 12! И всичко свършва в Божията почивка!
Нека видим Изход 31 глава

12 Господ говори още на Моисея, казвайки: 
13 Говори тъй също на израилтяните, казвайки: Съботите Ми непременно да пазите; защото това е знак между Мене и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам. 

Господната събота-не съботата на Юдеите! И Господ я освещава.
 
16 Прочее, израилтяните да пазят съботата, като я празнуват във всичките си поколения по вечен завет. 

Вечен завет-където и да сте-трябва да я пазите!

17 То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Господ небето и земята, а на седмия ден си почина и се успокои. 

И това е знака между Господа и Израел-за винаги! И седмият ден още не е дошъл. Но Сатана ви казва да пазите неделята. И от игноранство вие сте променили денят! Но дали съботата е само за Израел-не.
Исаия 56 глава. И понеже ние не искаме да пазим нищо, ето защо драмата е дошла върху нас. И Израел не се е променил и до днес. Израел уби пророците и апостолите. Израел викаше и крещеше пред Пилат да убие Исус. Просто сме друго поколение... Но сме си същите.
Съботата означава нещо много важно.

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие. 
2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло. 

Пази съботата и не върши зло.

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво. 
 
Това е за всички хора-не само за Израел.И вижте сега за чужденците-които не са родени в народа Израел.
 
6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, - 

Които пазят съботата-седмият ден!

7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена.
 
За всички хора!

8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани. 

Обърнете внимание-Господ ще събере не само Израел, но и другите при кого-при Отец! В Исаия 49 глава Отец каза на Исус, че ще събере всички народи при Отец. И дори и чужденеца, който пази съботата ще влезе в почивката на Господа.
Сестри и братя-виждате колко важен е този ден.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. anonimen65 - posledno
25.05.2014 08:59
koia e Gospodnata sabota?vsiaka sabota ot sedmitsata ili tazi velika sabota koiato se pada na 4 godini vednaj?
цитирай
2. bojiislujitel - Съботата, която е всяка седмица ни ...
25.05.2014 15:25
Съботата, която е всяка седмица ни показва съботата, която е за 1000 години-Милениума. За това трябва да я пазим всяка седмица-защото постоянно ни напомня за тези 1000 години по времето на управлението на Исус Христос над цялата земя.
А не зная за какви 4 години говориш. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173042
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031