Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2013 00:44 - САТАНА-ПАДНАЛИЯТ СИН НА ЗОРАТА-ОРЪЖИЕ НА ГОСПОД
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2241 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен укор на Израел. Както знаете-тези уроци ги взимаме всяка събота за около 2 часа. Ние винаги разглеждаме Библията по тематика.
Днес ще се занимаем с този урок.
Днес хората не могат да отговорят на прости въпроси. Защото истината е отпаднала.
Този урок съм съставил преди много години. Защото хората не знаят просто, кой управлява този свят. Когато прреди години казах на един брат, че Сатана е подчинен на Господа, той щеше да ме разкъса... За това съставих този урок.
Хората мислят, че дявола обикаля и кара хората да правят някои неща. Но вижте-ако Сатана има властта-то никой човек не би останал жив. Той е разрушителят и това му е основната работа.
Но понеже Сатана е под конртола на Господа-не може да направи нищо на своя глава.
Хората казват-дявола ме накар да направя това... Но те не искат да разберат, че те са си враговете. Сатана не ни е врага-ние сме си врага.
Когато Господ сътврои човека и постави и Сатана в градината, каза на човека да не говори със Сатана. Но какво нваправи човека-отиде и говори със Сатана. Кой е виновен за това, което става с нас-човекът.
От нас си зависи дали ще пазим Закона и ако го пазим-няма да имаме проблем със Сатана.
Всичко, което съм направил, колкото и да е било гадно-аз съм го направил. Господ ни е дал контрол, и ни е дал ум за да можем ако искаме-да пазим това, което Той е казал.
А когато драмата падне върху нас-ние започваме да плачем и сме готови да обвиним всички, но не и себе си.
Всяко действие-добро или зло-има последици. Трябва да разберете това.
Господ говореше на Езекил, но дали на Езекил е говорил-вижте:
Езекил 28 глава
11 При това, Господното слово дойде към мене и рече: 
12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост. 

Не съществува човек съвършен в хубост! И не става въпрос за Царят на Тир!

13 Ти бе в Божията градина, в Едем;

Кои бяха в градината-Адам, Ева, Сатана-дървото на познанието и Исус-който е Дървото на Живота. И сега ще видим как е било.

ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден. 
14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш;

Какво е херувим-това е ангел! Разбираме, че не говорим тук за човек-нали? И единствените човеци в Едем бяха Адам и Ева. А и Сатана е бил там.

 и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни. 

Става въпрос за правителството на Отец на небето.

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе. 

Господ сътвори Сатана съвършен, но той намери как да развали себе си.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи! 

Ти извърши грях-казва Господ. Сатана е първият, който съгреши. Но понеже е духовно същество-не може да умре! И така-трябва да чака до втората смърт-огненото езеро.

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат. 

И ето какво ще направи Господ със Сатана. И това още не е станало, но ето-Господ изхвърли Сатана от небето. Вижте властта на Господа.
Ще видим още за Сатана-Откровението 12 глава. Господ предупреди Адам и  Ева да стоят на страна от Сатана. Ако той беше свят ангел-Господ не би им казал да не говорят с него.

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 

Сатана не е искал сам да напусне небето. Тогава Господ е пратил Михаил да го отстрани от небето.

8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 
9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. 

Това е старата змия-дракона, дявола-това е Сатана. И е бил изхвърлен от небето и заедно с него-всичките му ангели. Колко са били-ето:

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди.

Виждаме, че една трета от ангелите-те са наречени звезди-са отишли със Сатана. И Сатана не ги е накарал на сила-той ги е измамил. Той е измамник. И един начин има да не ни измами и нас-ако вършим това, което Господ иска да правим! Адам не се измами, но Ева се измами от Сатана-Сатана я измами.
Ще видим Лука 10 глава за да видим, как работи цялото нещо. Сатана не може да ви накара да направите нищо! А ако Сатана имаше власттга-ние нямаме и шанса да оцелеем.

1 След това Господ определи други седемдесет души, и ги изпрати по двама пред Себе Си във всеки град и място гдето сам Той щеше да отиде.

Господ прати освен апостолите-още 70 души да вършат определени неща-да поучават Израел.

17 И седемдесетте се върнаха с радост, и казаха: Господи, в Твоето име и бесовете се покоряват на нас. 

Ние имаме същата власт и днес-чрез Божието Слово

18 А Той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица. 

Вижте какво каза Исус! И той именно е дал заповедта на Михаил да изхвърли Сатана от небето.
Нека видим това-Исаия 14 глава

12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
Вижте-това е сина на зората.  Исус каза, че го е видял, че е изхвърлен от небето. И ето сега-виждаме какво е станало после.
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

Това е единственият, който иска да върви на небето! В цялата Библия. Странно е-понеже е Сатана дявола. И ако вие искате да отивате на небето-кого искате да следвате? Кого следвате?

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.
15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.

Сатана няма да се върне на небето. Но вижте-наречен е Деница-син на зората. Но какво е това-за каква светлина става въпрос? Ще видим Йов 38 глава. Господ винаги иска да ни покаже какво върши. Но никой не иска да слуша-защото всеки си има своето нещо...
Йов се оплакваше твърде много. Най-доброто за нас за да бъдем с Бога е да смирим себе си. И след като Йов се оплакваше твърде много-Господ дойде и ето какво му каза:

1 Тогава Господ отговори на Иова из бурята и каза: 
2 Кой е тогава този, който помрачава Моя съвет С неразумни думи? 

Когато си нямаме понятие от нещата-говорим като един без разум.

4 Где беше ти, когато основах земята? Извести, ако си разумен: 

Къде беше ти, Йов.

5 Кой определи мерките й? (ако знаеш) Или кой тегли връв за мерене по нея? 

Кой е извръшил това? Можеш ли да кажеш?

6 На какво се вдълбочиха основите й? Или кой положи краеъгълния й камък, 

Всичко е в ред и нищо не пада от някъде. И всичко в космоса виси на нищо...

7 Когато звездите на зората пееха заедно, И всичките Божии синове възклицаваха от радост? 

Къде беше ти, Йов, когато поставих основите на земята и божиите синове пееха от радост? Кои са те-ангелите. Сатана е бил също така Син на Бога. Той се е радвал когато Господ е направил всичко това. Но се е намерило безчестие в него и за това Господ го е изхвърлил. Вижте-всичките ангели са служебни духове-до един! Но понеже безчестие се е намерило в Сатана-той е бил отстранен от Господа.
Нека видим повече по този въпрос-Йов 1 глава. Вижте-учим това Слово защото ние се готвим да бъдем богове. И тогава ще имаме всяка власт-точно както Исус получи след възкресението си. Но това ще е само ако се удостоим да бъдем синове на Бога. Хората мислят, че щом става въпрос за синове на Бога-това са само ангелите... не е вярно-ангелите са просто първите синове на Бога.

6 А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана. 

Вижте как Сатана е отделен от синовете на Бога. Понеже той вече е бил отстранен.

7 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея. 

Господ зададе на Сатана директен въпрос и той отговори директно. И не може да лъже Бога-знаеше какво стана последният път с него. Сатана е бил уволнен за да не носи вече истината. И понеже е ангел-а те са служебни духове-Господ му е дал друга работа. Сатана е изгубил работата си като носител на светлината и е станал разрушителят. Но все още работи за Бога.
Нека видим това-Откровението 9 глава. Ще знаем с кого имаме работа тук

1 И като затръби петият ангел, видях една звезда паднала на земята от небето, на която се даде ключа от бездънната пропаст. 

Тази падаща звезда е Сатана. Ние видяхме от къде дойде.

2 И тя отвори бездънната пропаст; и дим се издигна от пропастта като дим от голяма пещ; и слънцето и въздуха потъмняха от дима на пропастта. 

Каква е тази бездънна пропаст? Това са армиите на Европейският Съюз-те са контролирани от Сатана. И той е Кралят на всичките тези нации.

3 И от дима излязоха скакалци по земята; и даде им се сила, както е силата, що имат земните скорпии. 

И на тези е била дадена вдласт да повреждат хората. Но ние искаме да знаем за звездата-коя е тя?

11 Имаха над себе си за цар ангела на бездната, който по еврейски се нарича Авадон, а на гръцки се именува Аполион.

Името означава Разрушиител. Това е новата роля на Сатана. И ако ви посети-значи Господ го праща. Защото сега Господ го използува именно за да разрушава.
Нека видим Евреите 1 глава-ще видим, че всичките ангели са служебни духове. Добре е да знаем кой кой е в това творение на Бога. Имаме духовни същества-които не могат да умират. Това са Боговете и ангелите. Те не могат да умрат. Имаме и плътски същества-.хора и животни-те умират.

6 А когато пък въвежда Първородния във вселената, казва: - "И поклонете се Нему, всички Божии ангели".
7 И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";

Вижте какво казва на ангелите. Те са служители.

13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"?

Господ не е казал такова нещо на никой ангел! Има хора които твърдят, че Исус е Михаил. Не е вярно-Исус е сътвроил Михаил! Исус няма начало и край! Михаил има начало. Исус каза на Юдеите, че преди Авраам-той е! И така-на кой от ангелите Отец е казал това-на никого!

14 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?

Как абсолютно е всички-абсолютно е! И те служат на нас. Те са служебни духове. И ако Господ ви прати някой от злите ангели-не се плашете от него, но от този, който го праща!
Хората казват, че има борба между добро и зло-цялата борба е в нашите глави! Съвсем просто е. От нас си зависи какво ще изберем-вечен живот или вечна смърт в огненото езеро.
Ще видим Езекил 33 глава

1 И Господното слово дойде към мене и рече: 
2 Сине човешки, говори на людете си и кажи им: Когато нанеса меча върху някоя земя, и людете на оная земя вземат някой човек изпомежду си и си го поставят за страж, 
3 и той, като види че мечът иде върху земята, затръби и предупреди людете, 

Кой поставя стража-Господа!

4 тогава, ако мечът дойде и постигне някого, който чуе гласа на тръбата а не се пази, кръвта му ще бъде на главата му. 

Ако стража ви предупреди, но не искате да чуете-кръвта ви ще е на главите ви

5 Той е чул гласа на тръбата, а не се е свестил, кръвта му ще бъде върху него; когато, ако беше се свестил, той би избавил живота си: 
6 Но ако види стражът, че мечът иде и не затръби, и людете не се свестят, и мечът дойде и постигне някого от тях, той наистина биде постигнат поради беззаконието си; но кръвта му ще изискам от ръката на стража. 

За това казвам на хората: ако искате да сте пастори-не бива! Защото ще сте отговорни за всичките души дето ви слушат! И ако не предупредите хората за това, което иде-вие ще носите отговорността за кръвта им.

7 Така е и с тебе, сине човешки; Аз те поставих страж на Израилевия дом; чуй, прочее, словото из устата Ми, и предупреди ги от Моя страна. 

Господ изпрати Езекил да предупреди Израел за Господа.Когато някой трябва да ви педупреди за някого-този за когото ви пердупреждават е опасна личност. Вижте какво направи Господа по времето на Ной. Какво направи със Содом и Гомора. Вижте колко племена заповяда на Израел да унищожат. Трябва да знаете, кой е Господ Исус. И това е и моята работа-да ви предупредя за Бога. Защото не искам да нося кървта на никого от вас. Ще ви предупредя, а какво вие ще правите-това си е до вас.
Нека ви покажа как оперира Господа-защото Господ не обича всички хора! Господ обича тези които обичат него и вършат това, което той е заповядал!  
 
Изход 7 глава. Трябва да имате разбиране! И ако нямате разбиране-отивате към смъртта си.

1 Тогава Господ рече на Моисея: Ето, поставих те бог на Фараона; и брат ти Аарон ще ти бъде пророк. 

Хората не разбират това. Не трябва да сте съвършен когато ще служите на Бога-всичко, което трябва да направите-да служите както Господ иска. Господ направи Моисей бог на Фараона-тоест-имаше власт над Фараона. А направи Аарон говорител на Моисей.
 
2 Ти ще казваш всичко, което ти заповядвам, а брат ти Аарон ще говори на Фараона да пусне израилтяните из земята си. 
 
Трябва да кажеш всичко, което ти заповядам-каза Господ 
 
3 Но Аз ще закоравя Фараоновото сърце, и ще умножа знаменията Си и чудесата Си в Египетската земя. 

Господ ще закорави сърцето на Фараона!

4 Но понеже Фараон не ще ви послуша,

Защото Господ ще закорави сърцето на Фараон, за да накаже всички Египтяни. Те направиха Израиляните роби и ги третираха жестоко. Сега идва времето да платят за това.

 Аз ще положа ръката Си на Египет, и с велики съдби ще изведа войнства, людете Си, израилтяните из Египетската земя. 
5 И египтяните ще познаят, че Аз съм Господ, когато дигна ръката Си против Египет, и изведа израилтяните изсред тях.

Виж-Фараон няма да те слуша, защото аз ще се разправя с Египет и те ще платят за това, което направиха на вас. Аз ще ги накарам да платят всичко. Моите ръце са върху тях. И нека видим как направи това Господ-Псалм 78

42 Не си спомнюваха силата на ръката Му В деня, когато ги избави от противника,

Израел забравиха в пустинята как Господ ги изведе от Египет

43 Как показа в Египет знаменията Си, И чудесата на полето Танис, 
44 И превърна вадите им в кръв, И потоците им, та не можаха да пият; 
45 Как прати върху тях рояци мухи, които ги изпоядоха, И жаби, които ги изпогубиха,  
  
Господ направи всичко това и съсипа Египет-но как-ето:
 
49 Как изля върху тях пламенния Си гняв, Негодуване, ярост и неволя, - Нашествие на ангелите на злощастието, - 

Като изпрати зли ангели между тях! Господ имаше определена работа против Египет-изпрати нечистите духове против тях. Господ каза на Моисей, Моисей каза на Ааарон и Ааарон каза какво ще стане на Фараона. И Моисей каза на нечистите ангели какво да направят. Моисей дирижираше всичкото нещо. Той управляваше трафика. И вижте-ако служите на Господа-ще имате и вие власт над нечистите духове.
Нека видим Амос 3 глава. Когато четях тези неща, разбрах, че Господ наистина има големи планове за човека. Но човека постоянно иска да се самоубие. Защо сме така слаби?

3 Ще ходят ли двама заедно, Ако не се съгласят? 

НЕ! Двама няма да вървят заедно ако не се съгласят по всичко.

6 Може ли да засвири тръба в град И людете да не се уплашат? Може ли бедствие да сполети град И да не го е направил Господ? 
7 Наистина Господ Иеова няма да направи нищо Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците.

Виждатге ли това? Господ прави всичко. И казва чрез пророците си какво ще направи. И пророците ни казват, че Господ прави злото. И никой не може да направи нищо против това. Когато Господ казваше на Моисей какво да каже на Фараона-Моисей всъщност управляваше всичките ангели тогава. И нищо не може да стане ако Господ не е разрешил! Ето ви го това-2 Царе 24 глава.

1 Подир това гневът на Господа пак пламна против Израиля, и Той подбуди Давида против тях, казвайки: Иди, преброй Израиля и Юда. 

Кой беше разгневен на Израел-Господа. Но Господ заповяда на Израел да не ги броят. В Битие.

2 Царят, прочее, каза на началника на войската Иоав, който бе с него: Мини сега през всичките Израилеви племена, от Дан до Вирсавее, та пребройте людете, за да узная броя на людете. 

Давид разбра, че беше съгрешил 
 
10 И след като преброи Давид людете, сърцето му го изобличи. И Давид рече на Господа: Съгреших тежко като извърших това нещо; но сега, моля Ти се, Господи, отмахни беззаконието на слугата Си, защото направих голяма глупост. 

Давид призна греха си.

11 И когато стана Давид на утринта, Господното слово дойде към пророка Гад, Давидовия гадач, казвайки: 
12 Иди, кажи на Давида, Така казва Господ: Три неща ти предлагам; избери си едно от тях, за да го извърша над тебе.  
  
Можеш да се молиш колкото искаш, но цената трябва да се плати. И сега ти трябва да избереш...
Нека видим милостта на Господа-защото това избра Давид.

15 И тъй, Господ прати мор върху Израиля от оная утрин до определеното време; и измряха от людете, от Дан до Вирсавее, седемдесет хиляди мъже. 

Седемдесет хиляди човека умряха!

16 А когато ангелът простря ръката си към Ерусалим, за да го погуби, Господ се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече;

Кой се разкая за злото-Господа!

 оттегли сега ръката си. И ангелът Господен бе близо до гумното на евусеца Орна. 

И ето-Господ спря ангела. И ангела не уби нито един човек повече. Нека го видим от друг ъгъл-1 Летописи 21 глава

1 Но Сатана се подигна против Израиля, и подбуди Давида да преброи Израиля. 

Но момент-нали прочетохме, че Господ провокира Давид да преброи Израел. Как така Сатана се намери тук? Защото Господ каза на Сатана да направи това.

2 И тъй, Давид каза на Иоава и на първенците на людете: Идете, пребройте Израиля от Вирсавее до Дан, и доложете ми, за да науча броя им. 6 А между тях той не брои левитите и вениаминците; защото царската дума беше гнусна на Иоава.
7 Но това нещо се видя зло пред Бога; затова Той, порази Израиля. 
8 Тогава Давид каза на Бога: Съгреших тежко като извърших това нещо; но сега, моля Ти се, отмахни беззаконието на слугата Си, защото направих голяма глупост. 

Но помнете, че Господ беше ядосан на Израел-не на Давид.

9 И Господ говори на Давидовия гледач Гад, казвайки: 
10 Иди, говори на Давида, казвайки: Така казва Господ: Три неща ти предлагам; избери си едно от тях за да го извърша над тебе. 

Знаем, че става въпрос за същото нещо  
  
14 И тъй, Господ прати мор върху Израиля; и паднаха седемдесет хиляди мъже от Израиля. 
15 И Бог прати ангела в Ерусалим за да го погуби; но, като щеше да го погубва, Господ погледна и се разкая за злото, и рече на ангела, който погубваше людете: Стига вече; оттегли ръката си. И ангелът Господен стоеше при гумното на евусеца Орна. 

Значи когато ангела започна да избива хората в Ерусалим-Господ го спря. Ангела спря, но не искаше все още да престане-чакаше. Той е разрушителят! Той искаше да разруши всичките .

27 Тогава Господ заповяда на ангела, та повърна меча си в ножницата му.

И ангела сложи сабята в ножницата. Вижте-Господ командва цялото нещо. И ако заповяда никой да не ви закача-никой няма да ви докосне. Нека видим това-Йов 1 глава

8 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото? 
9 А Сатана в отговор на Господа рече: Дали без причина се бои Иов от Бога? 
10 Не си ли обградил от всякъде него и дома му и всичко що има? Благословил си делата на ръцете му, и имота му се е умножил на земята. 

Вижте какво каза Сатана-Господ е благословил всичко, което има Йов. И за това той не се плаши от нищо...

11 Но сега простри ръка и допри се до всичко що има, и той ще Те похули в лице.

Но тук искаме да видим това, което става без Йов дори и да знаеше.
Псалм 34

7 Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, И ги избавя.

Мислете над това-тук имате много знание! Понякога нещо ви се случва и вие знаете че идва времето да умрете-но не умирате. Защото ангела ви спасява. На мнозина ви се е случило това. Някъде се стрелят и вие попадате в средата-но не умирате. Самолет се разбива-но някой оцелява-защото служи на Бога и ангелът го спасява. Нямате нищо за ядене-изведнъж идва храна от някъде... Служете на Бога и всичко останало ще ви бъде!
Нека видим какво каза сам Исус на Петър-Лука 22 глава. Спомнете си какво каза Господ на стражаря-да предупреди хората за Него! Да внимават на Него! Това тук е Петър-на когото Господа остави ключа за Царството.

31 [И рече Господ]: Симоне, Симоне, ето, Сатана ви изиска всички, за да ви пресее като жито; 

Сатана те изисква наистина много, но виж-аз се молих за тебе.

32 но Аз се молих за тебе, да не ослабне твоята вяра; и ти, когато се обърнеш, утвърди братята си. 

Твоята вяра да не отпадне!! Твоята вяра! Господ каза на Моисей да каже на Израел-аз представих пред тебе живота и смъртта-избери живота и живей! Сатана изискваше Петър, но ако Петър има вярата-Сатана не може да направи нищо! Хората не разбират това.
Понякога ние не знаем дори, че имаме всичко необходимо... Това, което ви казвам е-обръщайте внимание на това, с което Господ ви е благословил!
Но ако вярата ви отпадне-какво? Ще видим пример по този въпрос-1 Царе 16 глава. Саул е бил първият Цар на Израел. Но е имал проблем-не е слушал какво му се говори. И когато е съгрешавал, се е оправдавал, но накрая Господ се е отвърнал от Саул.

1 Тогава Господ каза на Самуила: До кога ще плачеш за Саула, тъй като Аз съм го отхвърлил да не царува над Израиля?

Понякога ние тъжим за нашите роднини, но когато Господ ги е отхвърлил-защо трябва да тъжим?

Напълни рога си с миро та иди; Аз те изпращам при витлеемеца Есей; защото Си промислих цар измежду неговите синове.

Господ повече няма да се занимава със Саул-така е и за нас: ако продължаваме да вървим против Бога, ще дойде момент когато ще ни отхвърли. И тогава става страшно.

10 И Есей направи да минат седемте му сина пред Самуила; но Самуил каза на Есея: Господ не е избрал тия. 
11 Тогава Самуил рече на Есея: Присъствуват ли тук всичките ти чада? И той рече: Остава още най-младият; и, ето, пасе овцете. И Самуил каза на Есея: Прати да го доведат; защото няма да седнем около трапезата догде не дойде тук. 
12 И прати та го доведоха. И той беше червеникав, и красив на глед. И Господ каза: Стани, помажи го, защото той е.

Сред нас-Израиляните-винаги има хора с различни чертни. Някои са по-светли ,други са по-тъмни. И някои изглеждат по-красиви, други не.

13 Тогава Самуил взе рога с мирото та го помаза всред братята му; и Господният Дух дойде със сила на Давида от същия ден и после. Тогава Самуил стана та си отиде в Рама. 
14 А Господният Дух беше се оттеглил от Саула, и зъл дух от Господа го смущаваше. 

И Господният дух се оттегли от Саул и Господ му прати зъл дух. Защото Господ прати Сатана при Саул.

15 И така, слугите на Саула му рекоха: Ето сега, зъл дух от Бога те смущава; 

Вижте това-тогава са знаели тези неща. Но днес е пълно игноранство. Тогава са знаели, че всичко идва от Бога. И добро и зло. Днес никой не знае нищо.... Кажете им, че зъл дух идва от Господа-те ще ви кажат, че не е вярно... Но ето-ние четем заедно Библията.
Нека видим Съдии 9 глава. Господ е поставил всичко това в Бибилята за да се научим на мъдрост. Но днес човекът е напълно неразумен и не иска да знае нищо. Но вижте-Господ е много опасен индивид! Няма къде да се скриете от него. Дори и да се самоубиете-той ще ви възкреси и съди за убийство!
Тук четем за Авимелех-много неправеден и лош Цар на Израел.

1 След това, Авимелех, Еровааловият син, отиде в Сихем при братята на майка си, та говори на тях и на цялото семейство на бащиния дом на майка си, като рече: 
2 Кажете, моля, на всеослушание пред всичките сихемски мъже; Кое е по-добре за вас, да владеят над вас всичките Ероваалови синове, седемдесет мъже, или да владее над вас един мъж? Помнете още, че аз съм ваша кост и ваша плът. 
3 Братята, прочее, на майка му изказаха всички тия думи за него на всеослушание пред всичките сихемски мъже; и сърцата им склониха към Авимелеха, защото рекоха: Той ни е брат. 
4 И дадоха му седемдесет сребърници от капището на Ваалверита; и с тях Авимелех нае едни никакви и развалени мъже, които вървяха подир него. 
5 И, като отиде в бащиния си дом в Офра, изкла върху един камък братята си Еровааловите синове, седемдесет души; само че най-младият Ероваалов син, Иотам, оцеля, защото се скри. 
6 Тогава всичките сихемски мъже и целият дом Милов се събраха, и отивайки, поставиха Авимелеха цар, близо при дъба на гарнизона, който бе в Сихем. 

Този мъж е избил всичките си братя-освен един. И тогава са го направили Цар. Би трябвало да го обесят, но не-направиха го Цар...

22 И Авимелех началствува над Израиля три години. 
23 А Бог прати злобен дух между Авимелеха и сихемските мъже, та сихемските мъже измениха на Авимелеха, 

Вижте какво направи Господ след три години-прати зъл дух. И когато този зъл дух завърши своята работа, те бяха избити с ужасна смърт. Господ прати този зъл дух и ги изби всичките. Господ го прати!

24 за да дойде наказание за насилието, извършено над седемдесетте Ероваалови синове, върху Авимелеха брата им, който ги изкла, за да се наложи кръвта им върху него и върху сихемските мъже, които подкрепиха ръцете му, за да изколи братята си. 

Нека видим още един пример-2 Летописи 18 глава. Ще видим един праведен Цар и един неправеден Цар тук.

1 А Иосафат имаше богатство и голяма слава; и направи сватовщина с Ахава. 

Йосафат е бил праведен Цар.

2 И подир няколко години слезе при Ахава в Самария. И Ахав закла много овци и говеда за него и за людете, които бяха с него; още му предложи да отиде с него в Рамот-галаад. 

Ахав е направил голямо парти-защото е имал нещо на ум. Искал е Йосафат да му помогне в битката.

3 Защото Израилевият цар Ахав рече на Юдовия цар Иосафата: Дохождаш ли с мене в Рамот-галаад? И той му отговори: Аз съм както си ти, и моите люде както твоите люде; ще бъдем с тебе във войната. 
4 Иосафат каза още на Израилевия цар: Моля, допитай се сега до Господното слово. 

Ето защо този Цар е успявал във всичко-защото винаги е търсел съвета на Бога.

5 Тогава Израилевият цар събра пророците си, четиристотин мъже, та им рече: Да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А те казаха: Иди, и Бог ще го предаде в ръката на царя. 

И как можеш да отречеш 400 пророка...? Днес така са проповедниците ви...

6 Обаче, Иосафат каза: Няма ли тук, освен тия някой Господен пророк, за да се допитаме чрез него? 

Йосафат се е усъмнил в тези 400 пророка.

7 И Израилевият цар рече на Иосафата: Има още един човек, чрез когото можем да се допитаме до Господа; но аз го мразя, защото никога не пророкува добро за мене, но всякога зло;

Ахав е бил зъл до костите. И какво е могъл пророка да пророкува за него?

той е Михей, син на Емла. А Иосафат каза: Нека не говори така царят. 
8 Тогава Израилевият цар повика един скопец и рече: Доведи скоро Михея син на Емла. 

Ахав е трябвало да викне и този пророк, защото е искал да отиде на война.

12 А пратеникът, който отиде да повика Михея, му говори казвайки: Ето, думите на пророците като из едни уста са добри за царя; моля, прочее, и твоята дума да бъде като думата на един от тях, и ти говори доброто.

Вижте това-400 пророка говорят, че Царят ще има успех във войната. И ти бъди също политически коректен-като останалите...

14 И тъй, дойде при царя. И царят му каза: Михее, да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А той рече: Идете и ще имате добър успех; защото неприятелите ще бъдат предадени в ръката ви. 
15 А царят му каза: Колко пъти ще те заклевам да ми не говориш друго освен истината в Господното име! 

А-а, значи този Цар е знаел, че всичките му пророци са го лъжели. Това ми показва, че хората знаят, че имат пред себе си фалшиви пророци.

16 А той рече: Видях целият Израил пръснат по планините като овци, които нямат овчар; и Господ рече: Тия нямат господар; нека се върнат всеки у дома си с мир. 

Щом нямат пастир-пастирят е убит...

17 Тогава Израилевият цар каза на Иосафата: Не рекох ли ти, че не ще прорече добро за мене, но зло? 

Но Ахав искаше истината-нали?

18 А Михей рече: Чуйте, прочее, Господното слово. Видях Господа седящ на престола си, и цялото небесно множество стоящо около него отдясно и отляво. 
19 И Господ рече: Кой ще примами Израилевия цар Ахава за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един, проговаряйки, рече едно, а друг рече друго. 

Господ вече е отхвърлил Ахав поради много му злини-сега вече е искал да го убие.

20 Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. И Господ му рече: Как? 
21 А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така. 

Вижте това! Този дух беше лъжлив дух в устата на всичките 400 пророци на Ахав.

22 Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на тия твои пророци, обаче Господ е говорил зло за тебе. 

Господ е сложил лъжи в устата на тези 400 пророка. И е говорил зло против тебе.
Кой изпарти лъжливият дух-Господа! Но нека видим какво направи праведният Йосафат.

29 И Израилевият цар рече на Иосафата: Аз ще се предреша като вляза в сражението, а ти облечи одеждите си. Прочее, Израилевият цар се предреши, та влязоха в сражението.

Ахав реши да се крие, а Йосафат трябваше да влезе във войната със своите одежди. Но Йосафат не пострада. Вижте какво стана-защото Господ искаше да убие Ахав

33 А един човек устрели без да мери, и удари Израилевия цар между ставите на бронята му; затова той рече на колесничаря: Обърни юздата та ме изведи из войската, защото съм тежко ранен.

И Ахав умря. Ето как действа Господ. Но спомнете си-прати зъл ангел за да бъде лъжи в устата на всичките 400 пророци. Кой беше този ангел-ето ви го-Йоан 8 глава

42 Исус им рече: Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл; понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. 
43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. 

Те не искаха да чуят нищо от това, което Исус им казваше.

44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си.

Той иска да се върне на небето-и вие искате това, защото го следвате.

 Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. 

Вижте-Господ прати Сатана да бъде лъжи в устите на тези 400 пророци. Сатана е лъжец и баща на лъжата. Сатана има своята служба. И ще ви каже това, което ви се иска да чуете.
Ще видим 2 Коринтяни 11 глава. Много хора се ядосват от това, което говорим-но те не обръщат внимание на факта, че четем от Бибилята. Те искат да вървят против нас, но не разбират, че вървят против Библията. Ние не сме я писали...

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

Говори за някои хора които са се отдалечили от истината.

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.
Готови сте да слушате с отворени уста някой, който ви лъже директно. Но не искате да чуете истината. Те ви казват, че трябва да пазите неделята, че ще вървите на небето, че Господ обича всички хора... Но вижте кои са те!

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. 

И те никога няма да ви кажат, че служат на Сатана. Но това е факта-те служат на Сатана!

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; 
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им. 

Не се чудете-дори и Сатана не ви казва, че ще дойде и ще ви пече на огъня. Те ви казват, че Христос обича всички-елате каквито сте... Те ви казват, че няма значение какво правите-Господ ви обича... Кои са те-служителите на Сатана. Те ви казват, че вече няма Закон-Христос го е приковал на кръста. И ако обичате лъжата-Господ ще ви даде и развратен ум-за да не разбирате дори, какво вършите-1 Солунци 2 глава. Трябва много да внимавате, как се отнасяте с Бога! Защото дори и да умрете-той ще ви възкреси и ще ви прати в огненото езеро. Няма отърване!

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, 
2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа. 

Не допускайте някой да ви излъже!

3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта, 

Господ ви предупреждава за това-спомнете си Матей 24 глава и кой е човекът на греха! Ние знаем тези неща. Но първо мнозина ще отпаднат от истината.

4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.  
  
И той ще направи това-папата. Той е променил много Закони на Бога. Сатана сее потрудил наистина много.  

9 тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса 

И Господ ще ви изпрати лъжи и вие ще вярвате в тях.

10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. 
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, 
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата. 

Откровението 20 глава

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 

Един ангел ще дойде и ще върже Сатана. Един ангел. Ако Сатана имаше власт-как така този ангел ще може да го върже?

2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, 
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време. 

И Сатана ще бъде вързан за тези 1000 години когато Исус ще управлява света-Милениума. Но ето-има още една работа за Сатана.

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 
8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък. 

Сатана е измамник, лъжец и разрушител. И тези хора от Милениума-те също ще трябва да бъдат изпитани, така както и ние сме изпитвани.

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде. 
10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове. 

И ето-Сатана ще бъде хвърлен в огненото езеро където са също и лъжепророка и звяра.
Но за сега Сатана е все още наоколо и трябва да внимавате за него! Вижте какво ви казва апостол Петър-1 Петрово 5 глава

6 И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно; 
7 и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас. 
8 Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне.

Единствената защита ни е от Господа! И ако не внимаваме и се отделим от Господа-ето какво ще стане с нас. Те ви казват, че Коледата е добре-не отивайте на това! Казват ви, че можете да ядете всичко-не отивайте на това! Казват ви, че Закона е отпаднал-не отивайте там!
Сестри и братя-Сатана-падналият син на зората е оръжие на Господа и Господ го управлява както желае и го използува когато иска да разруши човек или народ.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187767
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930