Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2013 03:16 - РАЗПЕТИ ПЕТЪК И ВЕЛИКДЕНА-ПОГРЕШНО УЧЕНИЕ. ПОКРИВАНЕТО НА ГЛАВИТЕ ПРИ ЖЕНИТЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1881 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви два прекрасни урока на Израел.

Винаги е добре да стоя пред вас в съботният ден.
Искам първо да ви кажа нещо. Една сестра ми показа някаква карта, на която Израел са представени дори и като Мексиканци...
Всички в това западно полукълбо са от едно от трите племена на Израел-от Юда, Вениамин или Левит. Останалатие 9 племена са пръснати из Африка.
И никой друг не е от Израел. Защото никой друг не е дошъл като роби тук в кораби и продавани като роби. И нашият проблем е поради нашите бащи. Те са се отвърнтали от Бога. И ние продължаваме да лъжем и да сме против Бога. И съм изморен от това. Ние мразим хората поради това, което нашите бащи са извръшили. Защо? Ние сме си виновни за това, което ни се е случило и ни се случва все още. Ние сме лъжливи хора и следваме всякакви доктрини-на всички хора.
За това аз не мразя никого от другите народи-защото не те са виновни за това, което е станало с нас, но ние сме си виновни. А наистина сме лъжлив народ.

Днес ще ви представя два кратки урока. Ние ви учим това, което е в Книгата. Нито интерпретираме, нито си измисляме доктрини.
И така-първият кратък урок. Причината за него е, че хората са си измислили разни учения. Често вярваме в някои неща, не защото някой нарочно иска да повярваме в някакви лъжи, но понеже просто никой не изследва нещата.
Но е това, което е и ще ви покажем, как се е появило това погрешно учение и защо.
Ще започнем урока от Йоан 19 глава

17 И така, взеха Исуса; и Той сам носейки кръста Си излезе; и дойде на мястото наречено Лобно, което по еврейски се казва Голгота, 18 гдето Го разпнаха, и с Него други двама, от едната и от другата страна, а Исус посред. 

Виждаме тук разпъването на кръста на Исус.  

31 И понеже беше Приготвителният ден, то, за да не останат телата на кръста в съботата, (защото оная събота беше голям ден), юдеите помолиха Пилата да им се пребият пищялите, и да ги дигнат оттам.

И точно от тук се е появило това погрешно учение. Защото хората не разбират, че става въпрос тук за Висока събота! Хората мислят, че става въпрос за седмичната събота. Но това не е вярно.
Ще видим защо не е седмичната събота. Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: 

Това са Празниците на Бога. И ако вие служите на Бога-трябва да ги пазите.

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове. 7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 

На 15я ден започва Празника на Безквасните Хлябове. И този ден е събота-не седмичната събота!

8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 

И седмият ден също трябва да имате Свето събрание. Също е събота на Господа. Имате вече две съботи! И те не са седмични съботи.
Левит 23 глава

9 Господ говори още на Моисея, казвайки: 10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си; 11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът. 

Снопа трябва да бъде подвижен от свещеника на другият ден след съботата.

12 И в деня, когато подвижите снопа, да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без порок; 

Това агне представя Исус. 
 
14 А хляб, или пържено жито, или пресни класове да не ядете до тоя ден, до деня, когато принесете приноса на вашия Бог. Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения, във всичките ви жилища. 15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици; 

След това трябва да си преброите седем съботи. Това са 49 дена.

16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу. 

50-от тук иде Петдесетницата-означава 50. Нека видим как е наречен този ден.

21 И на същия ден да свикате свето събрание и никаква слугинска работа да не вършите: това да бъде вечен закон във всичките ви жилища във всичките ви поколения. 

Това е денят на Петдесетницата. Трябва да имате свето събрание. И е за винаги-във всички поколения. И така имаме третат събота-Петдесетница-който не е седмична събота.
Нека видим сега Левит 23 глава
 
23 Господ още говори на Моисея, казвайки: 24 Говори на израилтяните, като речеш: В седмия месец, на първия ден от месеца, да ви бъде тържествена почивка, спомен с тръбно възклицание, свето събрание. 25 В него да не вършите никаква слугинска работа и да принасяте жертва чрез огън Господу. 

Значи в седмият месец, на този ден, имаме събота. Това е Празника на тромпетите.

26 Господ говори още на Моисея, казвайки: 27 Десетият ден на тоя седми месец да бъде ден на умилостивение; да имате свето събрание, и да смирите душите си, и да принесете жертва чрез огън Господу. 

И ето отново-свето събрание. И се правят определени неща. Но от както Исус умря-не се принасят вече жертви.

28 Никаква работа да не вършите в тоя ден, защото е ден на умилостивение, за да се извърши умилостивение за вас пред Господа вашия Бог. 

Това е денят на Умилостивението. Нищо не се прави, трябва да смирим себе си.

32 Ще ви бъде събота за тържествена почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер, да пазите съботата си. 

И това също е събота. Просто трябва да четете Библията. Нека сега видим още един Празник

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията. 35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 

Имате първият ден и осмият ден-още две съботи които не са седмични съботи.

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка, и осмият ден тържествена почивка. 

На първият ден свето събрание и на осмият ден-също. И така-колко съботи станаха-седем съботи. И хората не разбират, че има и седем годишни съботи освен седмичните съботи. Всички тези са свети дни. И трябва да ги пазим.
Нека сега се върнем на 5 стих на Левит 23 глава. Ако разбирате тази 23 глава-знаете какво върши Господ.

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна; 

Сега имаме тук и Пасхата.

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове. 

И сега този ден тук е събота. Те не са знаели, че Исус беше разпънат на Пасхата. Не знаят, че следващият ден е бил Висока Събота. И вижте-кваса представя греха. Исус трябваше да умре на Пасхата и да отнеме греха и на следващият ден вече имате безквасни хлябове-вече не трябва да има грях.  
Ще видим Изход 12 глава. Вижте-толкова много неща са развалени от християните. За това трябва да правя тези уроци, за да върна хората към истината. Толкова много учения нямащи нищо общо с Библията са си създали хората-невероятно е.
Вижте-Пасхата и Празниците са нещо, което възстановява творението. А християните не ги знаят. Ще видим сега този така важен ден-Пасхата.

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 

Господ е определил, кой е първият месец и кога започва. Но хората следват друг календар...

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом. 

Имало е определен начин как се приготвя агнето. И нищо друго не става. Но вече това е отпаднало-защото Исус вече умря на кръста.

4 Но ако домашните са малцина за агнето, тогава домакинът и най-ближният до къщата му съсед нека го вземат, според числото на човеците в тях; смятайте за агнето според онова, което всеки може да изяде. 5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете. 

Трябва да е съвършенно и да е първодородното.

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер. 

И на 14 ден вечерта трябва да го убиете.

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат. 

Някои и до сега мислят, че това трябва да правят-не е вярно. И защо е така-ето:
 
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва. 

Когато видя кръвта-казва Господ. Не казва-когато видя чист или нечист, дом на Израилянин или не. Защото всички синове на Адам са нечисти! Вярата ви спасява-ако вярвате-ще направите това, което Исус ви казва. И ако разбирате-ще застанете под кръвта на Исус. Защото само тя ви спасява. Трябва да разбираме това. И как заставате под кръвта на Исус-като се кръстите в името Исус. Тогава се „оженвате” за Господ Исус. И дори и да умрете-Той ще ви възкреси и ще живеете вечно.

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате. 17 Да пазите, прочее, празника на безквасните, защото в същия тоя ден изведох войнствата ви из Египетската земя; заради което ще ви бъде вечен закон да пазите тоя ден във всичките си поколения.

Веднага след Пасхата иде Празника на Безквасните Хлябове. И винаги е така-веднага след Пасхата.
Нека видим Марко 14 глава. Вижте-Великдена и разпети петък са дошли от чиста грешка. Но като не знаете, че е грешно учение-няма да търсите да го поправите.

1 А след два дни щеше да бъде пасхата

Пасхата е Празник също. Но не е висока събота.

 и празника на безквасните хлябове; и главните свещеници и книжници търсеха случай да Го уловят с хитрост и да го умъртвят. 

Те са искали да убият Исус. Но не на Празника на Безквасните Хлябове. Защо не-за да не замърсят Празника.

2 Защото думаха: Да не стане на празника, за да се не подигне вълнение между народа. 

Ако го бяха убили на Безквасните Хлябове-хората щяха да ги избият с камъни.
И вижте-понеже хората не са разбирали това, те са си направили погрешно учение.
Нека се върнем на Йоан 19 глава. Ако биха обърнали внимание на това, че пише-следващият ден е Висока събота!

38 След това Иосиф от Ариматея, който беше Исусов ученик, но таен, поради страха от юдеите, помоли Пилата да му позволи да вземе Исусовото тяло; и Пилат позволи. Той, прочее, дойде та вдигна тялото Му. 

Този човек е следвал Исус, но тайно. Хората винаги са мразели името на Исус. И това е било във всяко поколение. Спомнете си как биха Петър и му казаха да не говори повече в това име.

39 Дойде и Никодим, който бе дохождал изпърво при Него нощем, и донесе около сто литри смес от смирна и алой. 

Спомнете си за този Никодим-той е бил учител в Израел. И не е знаел много неща... Исус му обясни, какво означава новороден. Така е и днес-мнозина си говорят неща от които нямат и понятие.

40 И тъй, взеха Исусовото тяло и Го обвиха в плащаница с ароматите, според юдейския обичай на погребване. 41 А на мястото, гдето бе разпнат, имаше градина, и в градината нов гроб, в който още никой не бе полаган. 42 Там, прочее, положиха Исуса поради юдейския Приготвителен ден; защото гробът беше наблизо. 

Вижте-те бързаха да погребат Исус. Този гроб беше съвсем близо. Защото е било почти залез слънце. Защото следващият ден е събота-Висока събота! И нищо не може да се върши на него ден. И така-Исус е умрял на Пасхата. Нека да видим защо-1 Коринтяни 5 глава. Хората имат разни теории, но никой не иска да чете Библията.

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас]. 

Вижте какво ви казва! Да се очистите от греха! И Христос е нашата ... Пасха! Той е Пасхата! И след като беше принесен в жертва, ние трябва да се избавим от греховете си. И не може братя да не сте обрязани и да бъдете кръстени. Не може да стане. Не лъжете себе си!
Нека видим какво каза Исус във връзка със знака, по който трябваше да знаем, че именно той е Месията. ,
Матей 12 глава

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. 39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона. 

И до днес това не е спряло-те и до днес търсят някакви знамения. Като това, някой си да постави ръката си на челото ви и да ви излекува... Не сте ли обърнали внимание, че тези, дето се правят на лечители никога не се появяват в болниците и да излекуват всички там? Нека разсъждаваме заедно! Дори един брат размаха ръце и маса хора изпопадаха-пълен театър.

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи. 

Исус ни даде знамение! И ако не е бил три дни и три нощи в гроба-тогава не е Христос. Но никой не слуша. Защото и до сега ви казват, че е умрял в петък и е възкръсвал в неделя. И никой не може да брои до три... Те вярват в Христос, който  е бил два ден и една нощ в гроба... На кого тогава се кланят те отивайки в неделята на църква-в погрешен ден.
Нека видим Йоан 20 глава. Хората са мързеливи дори и когато се отнася до техният личен живот. И вашето поведение ще определи, къде ще прекарвате вечността.

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба.

Първият ден на седмицата е неделята-някои и това не знаят. И е било още тъмно! Тоест-слънцето не е изгряло.

2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.

Значи когато тя е отишла на гроба-все още е тъмно-Исус не е бил вече там. Е как тогава някои казват, че Исус е възкръснал в утрото на неделята? Вижте какво пише Йоан. Не разбирате ли това, че вярвате в лъжа? Някои ви казват, че не е важно-важното е, че е умрял... Вижте какво невежество се шири из християнският свят. И някои от вас се наричат доктори... по теология. Какви доктори сте? Докторите лекуват хората-вие ги убивате.
Нека видим в кой ден е умрял Исус-и тогава ще разберем, в кой ден е възкръснал. Защото е било три дни по-късно. Данаил 9 глава

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена. 26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен,

Исус беше убит заради нашите грехове.

и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения. 

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.
 
За Исус става въпрос тук. И Той беше жертвеното агне и с неговата смърт привърши жертвоприношението на животни. Когато умря-завесата на Храма се раздра. Мястото където свещениците пръскаха кръвта на животните изчезна. Нямаше вече нужда да се убиват животни. И Исус умря в средата на седмицата. Първото е-Исус проповядваше за 3.5 години. И освен това-умря в сряда-коята е средата на седмицата.
Сега нека броим заедно-една нощ-четврътъка, втора нощ петъка и третата нощ съботата. Един ден четврътък, втори ден петък и трети ден-събота. И е възкръснал преди залеза на слънцето-защото Господ е дал на човека да бъде в плът и кръв седем дена. Исус трябваше да възкръсне на седмият ден от седмицата.
И така-виждаме кога е умрял Исус и кога е възкръснал. А хората които ви казват, че е умрял в петък и е възкръснал в неделя си нямат и понятие какво говорят.
Нека видим Евреите 10 глава. Когато Исус умря, приключи убиването на животни. Но така или иначе-тяхната кръв не е била от полза. Ще го видим това

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват. 

Но защо не е възможно кръвта на животните да ни спасят от нашите грехове-ето:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. 

Убиването на животни е трябвало само да забави хората докато дойде истинското жертвено Агне. Когато ви ударят по джоба-започвате да се замисляте...

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло; 

Господ не е имал желание да има жертви за греховете на хората. И нека видим за това тяло-защото Исус трябваше да има тяло с което да може да умре.
 
10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги. 

И какво стана след като Исус умря
 
18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях. 

И сега-ако знаете това, а вършите умишлен грях-със сигурност ще идете в огненото езеро!
Левит 23 глава
 
3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Седмият ден е денят на Господа.

10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си; 

Това са първите плодове.

11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът. 

Това, което иде от земята в случая-първите плодове-представя Исус. Той беше семето в земята, но когато възкръсна-беше вече нещо ново! И ето-първият плод винаги се представя пред Бога в деня след съботата! Това е осмият ден! Исус беше първият Плод от починалите! Той беше човек на седмият ден и Бог на осмият ден! Това е важно да го разберете.

12 И в деня, когато подвижите снопа, да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без порок; 

И какво още се принася-агне без недостатък, от първородните! Исус беше това Агне. 
 
15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици; 16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу. 

И ето ви го отново-в денят след седмата събота! И нов принос отново! Пак ви представя Исус. И сега вече имате и квас-защото представя нас-при първото възкресение. И ние сме грешни! И ние ще сме част от първото възкресение. Ние ще сме от първите плодове на Бога. И кога ще стане-в денят след седмият ден. Тогава вече имаме богове. Безсмъртни! Или в огненото езеро-също безсмъртни. Мислете по това, сестри и братя! Къде искате да сте.
Ето ви как е направена грешката-защото хората не са разбирали Библията. Израел е отишъл в робство и останалите народи си нямат и понятие от Бибилята.  
Сега ще видим вториятя кратък урок. Тези неща имат значение. И не можете да изкривите Божието Слово. И ако прочетете нещо, което не ви е ясно-търсете значението!
Аз съм Израилянин и трябва да се обрежа, защото ако не-ще ида в огненото езееро. Но вие можете да не се обрязвате и ще идете в рая? Стига, сестри и братя-нека бъдем сериозни с тези неща. Бог е Бог на всички хора и каквото е за Израел-същото е за всички хора и народи! Не лъжете себе си.
Ако Господ е заповядал на Авраам да обрязва всички мъже-и купените с пари също, то след като кръвта на Исус ни е изкупила от смъртта-трябва да се обрежете, братя! И ако не-огненото езеро е отправната ви точка. Ако не знаехте това-е едно, но сега го знаете! Сега вече съдбата ви лежи във вашите си ръце.

ПОКРИВАНЕТО НА ГЛАВИТЕ ПРИ ЖЕНИТЕ

Нека видим, какво е това и какъв е проблема ако жените не покриват главите си в църквата.
1 Коринтяни 11 глава

1 Бивайте подражатели на мене, както съм и аз на Христа. 2 А похвалявам ви, че ме помните за всичко, като държите преданията тъй, както ви ги предадох. 

Докато следвам Христос-казва Павел-следвайте ме.

3 Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог. 

Главата на мъжа е Христос. Главата на жената е мъжа. Това четете и вие-нали?! 

4 Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамва главата си. 

Вижте какво ви казва. Не можете да го промените.

5 А всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамва главата си, защото това е едно и също, като да е с бръсната глава. 

Често когато сестра ми се обади по телефона и пита по Библията-казвам й първо да покрие главата си, че тогава ще й обясня. Обърнете внимание на този факт, сестри!!

6 Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива. 

Вижте какво пише.

7 Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа. 8 (Защото мъжът не е от жената, а жената е от мъжа; 9 понеже мъжът не бе създаден за жената, а жената за мъжа). 10 Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите. 

И ви казва именно тук. И вие го пропускате. Когато жената покрива главата си, тя показва, че мъжътн има власт над нея и той е отговорен за нея. Но кои ангели-за кои става въпрос?  
Откровението 12 глава

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него. 

Сатана е бил хвърлен на земята и заедно с него-една трета от ангелите. И те са тук. И ето сега-кой дойде при Ева и защо тя трябваше да е с покрита глава-а откри главата си. Битие 2 глава. И ако сте с открита глава, сестри-нечист ангел ще ви посети...

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. 8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Освен плодните дървета, Господ е поставил и още две дървета-дървото на познанието, което е Сатана и Дървото на живота-което е.... Исус Христос. 

15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и да я пази. 16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш. 

И какво ако Адам би ял от Дървото на живота-не би умирал никога.

18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. 
19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана.

Това ви показва, че Господ е дал тази заповед дори и преди да е сътворил жената. И мъжът е, който е отговорен. Това е протокола.

20 Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери. 21 Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът. 22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека. 

И Господ прави жената.

23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.

Адам е нарекъл жената дори-дал й е име. Защото Адам е над жената.

24 Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът.

И те ще бъдат една плът.

25 А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха.

И те са били голи, но не са се срамували. До тогава Господ не им е дал заповедта да се плодят.
И какво става сега-Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? 

Прочетохме Откровението 12 глава-ето коя е змията. Зъл ангел-сам Сатана-е дошъл при жената и към нея се е обърнал-не към мъжа. А жената не потърси Адам-той беше нейното покритие! Жената откри главата си! Тя реши да взима решения. Тя реши да говори с дървото на познанието.

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. 

Жената е знаела прекрасно, какво да не върши!

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. 

Сатана не е могъл да отиде с това събощение при Адам. Защото Адам би потърсил веднага Господа.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. 

Точно тук Адам е бил слаб-потдал се е на жена си.
Тук имахме двама братя които бяха с години с нас. В момента когато жените им се появиха тук-повече не ги видяхме... Никога не се върнаха при нас отново. А знаеха всичко това.
„Вземи яж това-и ако не-тази нощ няма да има нищо за тебе”...

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски. 

Какво са яли-не е плодове като плодове, но лъжите на Сатана.

8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета. 9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих. 

Господ е бил в градината. И вижте какво каза после:

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш? 

Не можеш да ядеш плодове и да научиш нещо! Това не става от ядене на плодове.

12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох. 

Адам веднага се скри зад жената... А Господ даде властта на Адам.

13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох. 

Жената каза-Сатана ме подведе. За това Павел ви казва да не откривате главите си, сестри! Има причина защо Господ иска да сте с покрити глави. Сатана е много силен и ако вие не покривате главите си-винаги ще е зле за вас. 
 
17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. 

Много голяма цена плати човека заради това, което направи. 
 
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш. 

И заради това, което направи Адам-за това смъртта влезе в света.
Нека видим 1 Тимотей 2 глава. Жената остави покривалото на главата си и ето резултата. И ето какво стана и защо страдаме и до днес. А Ева трябваше просто да се отдалечи веднага и да каже на Адам какво става. Защото Сатана не може да направи нещо, което не му е разрешено от Бога. 

11 Жената да се учи мълчаливо с пълно подчинение. 12 А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива. 

Хората не съ съгласни с това, но ето-Павел го казва. Хората обичат писаното от Павел-но това тук го отхвърлят...

13 Защото първо Адам бе създаден, а после Ева. 14 И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление. 

Адам не се подлъга, но жената се подлъга. Вижте-ако някой ви подлъже-.може да ви отведе където си иска. Сатана знаеше, че не може да подведе Адам, но опита с Ева и успя. И отряза цялото творение.
Нека видим, кой е обвиненият-Римляните 5 глава.

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, - 

Вижте, че не споменава жената.

13 (защото и преди закона грехът беше в света, грях, обаче, не се вменява, когато няма закон; 14 при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама, който е образ на Бъдещия; 

Адам е образ на Бога. За това именно Бог го държи отговорен. Ако той не би дал на жената да говори със Сатана-нищо зло не би имало. 
 
17 защото, ако чрез прегрешението на единия смъртта царува чрез тоя един, то много повече тия, които получават изобилието на благодатта и на дарбата, сиреч правдата, ще царуват в живот чрез единия, Исус Христос), - 18 и тъй, както чрез едно прегрешение дойде осъждането на всичките човеци, така и чрез едно праведно дело дойде на всичките човеци оправданието, което докарва живот. 

Чрез един! Не е включена жената-нали.

19 Защото, както чрез непослушанието на единия човек станаха грешни мнозината, така и чрез послушанието на единия мнозината ще станат праведни. 

Един човек не се подчини. Всичко, което имаше жената-дойде от мъжа. И за това-всяко нещо, за което жената се съгласи-мъжът може да го отмени. Нека видим това- Числа 30 глава. Вижте, братя-трябва да живеете с жените си мирно. Вие водите, но и те могат да мислят. Но вие трябва да водите, братя. Вие сте отговорните! 
 
1 Така също Моисей говори на началниците от племената на израилтяните, казвайки: Ето що заповяда Господ: 2 Когато някой мъж направи обрек Господу, или се закълне с клетва та обвързва душата си със задължение, нека не наруши думата си, но нека извърши, според всичко що е излязло из устата му. 

Когато се обречеш на Господа-не можеш да го върнеш на зад.

3 Тоже, ако някоя жена направи обрек Господу, и обвърже себе си със задължение, в младостта си, в бащиния си дом, 4 и баща й чуе обрека й и задължението, с което е обвързала душата си, и баща й не й каже нищо, тогава всичките й обреци си остават в сила, и всяко нейно задължение, с което е обвързала душата си, си остава в сила. 

И ако бащата не каже нищо-обрека си остава и тази жена е длъжна.

5 Но ако й забрани баща й, в деня когато чуе, то никой от обреците й или от задълженията, с които е обвързала душата си, няма да остане в сила; и Господ ще й прости понеже й е забранил баща й. 

Виждате ли това?! Мъжът определя. Ако Адам не би се потдал на Ева-никой не би умирал и до сега.

6 Но ако се омъжи, като има на себе си обрека си, или нещо необмислено изговорено с устните й, с което е обвързала душата си, 7 и мъжът й, като чуе, не й каже нищо, в деня когато чуе, тогава обреците й си остават в сила, и задълженията, с които е обвързала душата си, си остават в сила. 

Същото нещо. Но...

8 Но ако й забрани мъжът й, в деня когато чуе, тогава той ще унищожи обрека, който е взела върху себе си, и онова, което е необмислено изговорила с устните си, с което е обвързала душата си; и Господ ще й прости. 

Това е, което ви казва Господ. 
 
12 Но ако, в деня, когато е чул, мъжът й ги е съвсем унищожил, тогава онова, което е излязло из устните й относно обреците й и относно обвързването на душата й не ще остане в сила; мъжът й ги е унищожил, и Господ ще й прости. 

И ето-.това е краят на това нещо. И Господ ще й прости. Разбирате ли това?

13 Мъжът й може да утвърди, и мъжът й може да унищожи всеки обрек и всяко клетвено задължение за смиряването на душата й; 

Виждате ли това, братя? Вие сте водещите. Адам можеше да направи това-но не го направи. И ако беше спрял Ева-а Господ му даде авторитета да направи това-не бихме умирали. За това сестри-не се отделяйте от вашият мъж и му се подчинявайте-докато не тръгне против Бога! Но ако тръгне против Бога-не го следвайте. И ако някоя жена няма съпруг-съпругът й е Исус.
Нека видим какво става, когато мъж обвини жена си в изневяра. Числа 5 глава

12 Говори на израилтяните, казвайки им: Ако жената на някого прегреши и направи престъпление против него, 13 като лежи някой с нея и излее семе, и това се укрие от очите на мъжа й, и тя се оскверни тайно, без да има свидетел против нея, и без да бъде хваната в делото, 14 и дойде на него дух на ревнивост и ревнува жена си, а тя е осквернена, или му дойде дух на ревнивост и ревнува жена си, а тя не е осквернена, 

Господ е представил метод за да се провери това нещо

15 тогава тоя човек да доведе жена си при свещеника и да донесе приноса й за нея, една десета от ефа ечемичено брашно; но с дървено масло да го не полее, нито да тури върху него ливан, защото е принос за ревнивост, принос за спомен, който напомня за беззаконие. 18 И свещеникът, като постави жената пред Господа, да открие главата на жената и да тури в ръцете й приноса за спомен, приноса за ревнивост; и свещеникът да има в ръката си горчивата вода, която докарва проклетия. 

С други думи-Господ дава властта на свещеника да открие главата на тази жена и тогава тя е открита за злите ангели. Дори и свещеника не може да направи нещо, ако главата на жената е покрита-разбирате ли това?! Жени-докато сте под покривалото на мъжа си-сте защитени.
Ще видим Йов 2 глава. Какво направи Йов. И ще внимаваме какво четем.

1 И пак един ден, като дойдоха Божиите синове, за да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана да се представи пред Господа. 

Сатана също е служител на Господа и трябва също да рапортува.

2 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея. 

Сатана не може да напусне земята-там беше изхвърлен от Господ

3 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото. И още държи правдивостта си, при все че ти Ме подбуди против него да го погубя без причина. 

Господ разреши на Сатана да съсипе всичко, което имаше Йов. Но Йов не каза нищо против Бога.

4 А Сатана в отговор на Господа рече: Кожа за кожа, да! все що има човек ще го даде за живота си. 5 Но простри ръката Си сега та се допри до костите му и до месата му, и той ще Те похули в лице. 6 И Господ рече на Сатана: Ето, той е в ръката ти; само живота му опази. 

Вижте какво стана. Господ каза на Сатана-той е в ръцете ти, но не го убивай. Сатана не можеше да убие Йов. Разберете това.

7 Тогава Сатана излезе от присъствието на Господа та порази Иова с лоши цирки от стъпалата на нозете му до темето му. 8 И той си взе черепка, за да се чеше с нея, и седеше в пепел. 

Било е нещо ужасно.

9 Тогава жена му му рече: Още ли държиш правдивостта си? Похули Бога и умри. 

Не чухме ли нещо подобно вече-кой говори тук? Сатана.

10 А той й каза: Ти говориш както говори една от безумните жени. Що! доброто ли ще приемаме от Бога, и да не приемаме и злото? Във всичко това Иов не съгреши с устните си. 

Вижте какво каза Йов. Ако Адам би казал това-все още щяхме да живеем без да умираме.
Сестри-ако нямате съпруг-ето, кого имате за съпруг-2 Коринтяни 11 глава

1 Дано бихте потърпели малко моето безумие; да! потърпете ме, 2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа. 

Вижте какво казва-имате един съпруг. Ако нямате съпруг де. И когато излезете от водата след кърщението си-вие сте женени за Исус.

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа. 4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите. 

Ако който и да е дойде и ви говори нещо различно от Библията-вие го приемате-кои са те:

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. 14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; 

Ако имате разбирането-знаете, кой е този проповедник, който стои пред вас. Но от вас зависи да намерите това. Чрез Библията. А те са служители на Сатана.

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им. 

И те идат при вас в името на правдата. Да познавате някой проповедник, дето ви казва, че иде от Сатана? Не-казват ви, че идат от името на Исус, но ви преподават друга доктрина.
Нека ви покажа какъв договор сключват мнозина от вас без дори и да знаят-Исаия 30 глава

1 Горко на непокорните чада, казва Господ, Които се съветват, но не с Мене, И които сключват договори, но не чрез Моя Дух, Та притурят грях на грях;

И те се покриват с друго покривало. Нека видим за какъв друг дух говори Господ-Йоан 6 глава

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Когато сте покрити с Божието Слово-не трябва да се плашите от Сатана.
Сестри-ако сте с покрита глава и така показвате състоянието си на подчинение на мъжете си-то Сатана няма властта над вас за да ви убие.
Надявам се разбрахте какво казва Библията по тези два въпроса.


Благодаря ви за вниманието!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. antoninus - Относно покриването на косата
20.10.2013 15:22
Относно покриването на косата трябва да се има в предвид социално-историческата обстановка. В някои случаи един Библейски пасаж може да се отнася за въпрос, който се прилага само за читателите, към които е отправено първоначално написаното. Такова например каквото е свалянето на сандалите когато се приближаваме до Бог /Изход 3:5/ като един израз на преклонение и почит.
Това, че носенето на покривало е един въпрос на културни разбирания се предполага от факта, че в Библейски времена практиките са били различни. Във времето на патриарсите проститутките са покривали лицата си с покривало (Битие 38:14,15). По един интересен начин, асирийските закони (12 век преди Христа) не са разрешавали на проститутките да носят покривало. Много по-късно намираме някои жени в Израел да носят дълго покривало по време на магически или гадателски ритуали (Езекил 13:17-21). Булката е покривала своето лице преди сватбата като един израз на благоприличие. Някои библейски пасажи предполагат, че брачното покривало е било декоративно прозрачно покривало. (Песен на песните 4:1,3;6:7). Покривалото покриващо цялото лице – каквото можем да намерим днес в ислямския свят – най-вероятно е било непознато в Израел. По-обичайно е било поставянето на шал на главата, което в някои случаи е било израз на унижение, смирение и скръб, както подсказва изобразяването на жените на гравюрата на Сенахериб, които са носили шалове докато са напускали града Лакиш, след завладяването му. Давид също е покривал главата си в скръбта си (2 Царе 15:30). Нито един старозаветен закон не изисквал мъже или жени да носят покривало за главите си; обществената порядка е била приемана в зависимост от това дали е било подходящо.
Павел не обсъжда покривало, което е покривало лицето на жената, но шал поставян на главата по време на поклонението. Покриването на главата на жената е било обичайно в Гръцките и римски общества. Направените проучвания за Римската практика по този въпрос разкрива, че на проститутките е било забранено да носят покривало и че и мъжете, и жените покривали главите си по време на религиозно поклонение като израз на преклонение и почит. В действителност шалът е бил част от гръцката роба, а не отделна част. Гръцката култура не изисквала от мъжете да покриват главите си при религиозно поклонение. Така било и при евреите. В римската култура покриването на главата на жените било символ на висок морал, съхранение на женствеността и посвещение на съпруга; покривайки се жената допринасяла за доброто име на съпруга си и семейството.
Апостол Павел насърчавал християните към практикуването на един обществен обичай, свързан с облеклото. Основните ценности представяни, чрез покриването на главата били съвместими с християнската вест и отхвърлянето на обичая можело да злепостави църквата. Мъдрият подход бил да се продължи да се практикува от жените християнки, това с което те се съобразявали преди да станат християнки, с цел да се покаже, че християнството подкрепя значимите обществени ценности, а не моралната поквара.
Фактът, че покриването на главата е било само един културен обичай не означава, че това което е написал апостол Павел не е от значение за християните. Ценностите, които той се опитвал да запечати в умовете на вярващите трябва да бъдат спазвани от нас и прилагани в действие по други начини. Етични стойности като скромност, допринасяне на добро име за семействата ни с начина, по който се обличаме и постъпваме и съхраняване на половите различия (специфики) в нашата външност и поведение не са просто културни въпроси, но библейски принципи.
Във викторианската епоха мъжете традиционно били с дълги бради, акойто бил без брада е бил смятан за бунтовник. Днес е нормално мъжете да ходят гладко обръснати - ако видим млад човек с брада това е по-скоро нетрадиционна практика и обществото е склонно да приеме такъв човек за бунтар.
цитирай
2. bojiislujitel - Ева откри главта си и ето резулта...
13.03.2016 20:57
Ева откри главта си и ето резултата-всички умираме и до днес.
Прочети отново урока-но този път с отворени очи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188850
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930