Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2013 02:53 - САМО ИСУС Е ОТИШЪЛ НА ТРЕТОТО НЕБЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1943 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок от Израел. Учител е брат Задик.

Днешните християни мислят, че мъртвите са в небето.
Но ние ще видим какво казва Библията по този въпрос-има ли някой в небето или не.
Ще започнем урока от Йоан 4 глава и ще видим какво казва Исус. Християните днес нямат знание по Библията.

21 Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца. 22 Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите. 

Това е, което прави света-те се покланят уж на Исус, но те не познават Исус. Ние обаче тук знаем на кого се покланяме.

23 Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. 

Ако наистина искате да се покланяте на Отец, трябва да го правите по дух. Ние тук ще ви научим какво означава това-но означава просто, да бъдете ясни в ума си какво вършите.

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят. 

Бог е дух-има духовно тяло, а ние сме направени по неговият образ и Той изглежда така. И вижте какво казва-трябва! да му се кланяме в истината.
Нека намерим, какво е истината-Йоан 17 глава

14 Аз им предадох Твоето слово; и светът ги намрази, защото те не са от света, както и Аз не съм от него. 

Исус се обръща тук към Отец-Исус ни даде Словото на Отец. Но светът не пожела да бъде в истината.

15 Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от злото. 16 Те не са от света както и Аз не съм от света. 17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина. 

Ето какво е истината-Божието Слово-то е истината.
Нека сега видим, какво ни казва Библията по въпроса за третото небе-дали някой е отишъл там-4 Царе 2 глава

1 И когато Господ щеше да възнесе Илия на небето с вихрушка, Илия отиде с Елисея от Галгал. 

Ние не виждаме тук-третото небе. Трябва да намерим отговора на този въпрос. Защото небето е дори и над нас-това е второто небе. В него летят птиците и самолетите...

2 И Илия рече на Елисея: Седи тука, моля, защото Господ ме прати до Ветил. А Елисей рече: Заклевам се в живота на Господа и в живота на душата ти, няма да те оставя. И така, слязоха във Ветил. 3 И пророческите ученици, които бяха във Ветил, излязоха при Елисея та му рекоха: Знаеш ли, че днес Господ ще ти вземе господаря, който е бил над тебе? А той каза: Да, зная това, мълчете. 

Пророците са знаели, че Господ ще вземе Илия.

7 И петдесет мъже от пророческите ученици отидоха та застанаха насреща им от далеч. А те двамата застанаха при Иордан.

Те са отишли да видят какво ще стане с Илия. Нека видим как Господ е направил това.

11 И докато те още ходеха и се разговаряха, ето огнена колесница и огнени коне, които ги разделиха един от друг; и Илия възлезе с вихрушка на небето. 

В Псалимте Господ ни казва, че прави ангелите се като огън. И ето-Илия беше взет на небето с огнена колесница.

12 А Елисей, като гледаше, извика: Татко мой, татко мой, колесницата Израилева и конница негова! И не го видя вече. И хвана дрехите си та ги разкъса на две части. 

Елисей не е видял повече Илия. Но това не означава, че Илия е бил взет на третото небе.
Нека видим 2 Летописи 21 глава-защото след като беше взет, Илия е написал писмо. Ако е бил на третото небе-не би писал никакви писма до Цар на земята.

4 А Иорам, когато се издигна на бащиното си царство и се закрепи, изби всичките си братя с меч, още и неколцина от Израилевите първенци. 

Това е бил нечестив Цар. И виждате какво е направил-защото е мислел, че те ще му вземат трона.

5 Иорам бе тридесет и две години на възраст когато се възцари, и царува осем години в Ерусалим. 6 Той ходи в пътя на Израилевите царе, както постъпваше Ахавовият дом, защото жена му беше Ахавова дъщеря; и върши зло пред Господа. 

Господ обаче виждаше какво прави той-както вижда и нас какво правим. Трябва да внимаваме.

12 Тогава дойде до него писмо от пророка Илия, което казваше:

Е добре-как така дойде писмо от Илия, след като Илия както мислите е на третото небе по това време? Явно тогава не е на третото небе.

Така казва Господ Бог на баща ти Давида: Понеже ти не си ходил в пътищата на баща си Иосафата, нито в пътищата на Юдовия цар Аса, 

13 но си ходил в пътя на Израилевите царе, и си направил Юда и ерусалимските жители да блудствуват, както блудствува Ахавовият дом, още си избил и братята си, дома на баща си, които бяха по-добри от тебе, 14 ето, Господ порази с тежък удар людете ти, чадата ти, жените ти и целия ти имот; 

Господ не одобри това, което Иорам направи!

15 и ти тежко ще боледуваш от разстройство на червата си, догдето от болестта червата ти почнат да изтичат от ден на ден. 

Виждате ли какво стана с този човек-мъчил се е ден след ден.
Нека видим сега какво казва сам Исус за третото небе-Йоан 3 глава. Тук Исус говори на Никодим и има нещо, на което трябва да обърнем внимание.

9 Никодим в отговор Му рече: Как може да бъде това? 

Как можеш да се родиш отново. Това е друг урок.

10 Исус в отговор му каза: Ти си Израилев учител, и не знаеш ли това? 11 Истина, истина ти казвам, това, което знаем, говорим, и свидетелствуваме за това, което сме видели, но не приемате свидетелството ни. 

Исус говори за Словото, което Отец му е дал.

12 Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните? 13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето. 

Как абсолютно е „никой човек”? Абсолютно е-нали? Какво тогава да кажем за това, което прочетохме за Илия-ако Илия както мислите-е на третото небе. А само Исус е дошъл от небето. Илия не е отишъл на третото небе-иначе Исус лъже тук.
Нека видим за това небе-Йоан 6 глава-и кой е дошъл от третото небе.

38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил. 

От къде е дошъл Исус-от третото небе. Само Отец, Исус и техните ангели са там-над космоса. И вижте какво казва Исус-не беше дошъл да върши своята воля, но волята на Отец.

39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден. 

Дошъл ли е последният ден? Тогава кой е в небето?

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден. 

Е-ако някой е в небето-то как така Исус казва, че ще възкреси праведните в последният ден? Явно някой лъже и не е Исус...

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.

Исус е живият хляб дето е дошъл от небето. Той донесе Словото на Отец. И умря за нас-даде своето тяло за да живеем.

61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява? 62 Тогава, какво ще кажете, ако видите Човешкият Син да възлиза там, гдето е бил изпърво? 

Отново казва от къде е дошъл. Нека видим Марко 16 глава и ще видим, къде се върна Исус след като възкръсна. Илия не е отишъл там. Защото не е дошъл от там.

19 И тъй, след като им говори, Господ Исус се възнесе на небето, и седна отдясно на Бога. 

Къде отиде Исус? Там, от където дойде преди това. И седна от дясно на Отец. И никой човек не е бил там, нито ще отиде там.

20 А те излязоха и проповядваха на всякъде, като им съдействуваше Господ, и потвърждаваше словото със знаменията, които го придружаваха. Амин. 

Нека видим 1 Тимотей 6 глава-Павел обяснява нещо тук. Вижте-ние ако устоим до края в истината-ще срещнем Господа във въздуха и после ще дойдем заедно на земята. Никъде другаде няма да вървим.

13 Заръчвам ти пред Бога, Който оживява всичко и пред Христа Исуса, Който пред Понтийския Пилат засвидетелствува с добрата изповед, 

Господ дава живот на всички живи.

14 да пазиш тая заповед чисто и безукорно до явлението на нашия Господ Исус Христос, 15 което своевременно ще бъде открито от блажения и единствен Властител, Цар на царствуващите и Господ на господствуващите, 16 Който сам притежава безсмъртие; обитавайки в непристъпна светлина; Когото никой човек не е видял, нито може да види; Комуто да бъде чест и вечна сила. Амин. 

Пребивава там, където никой човек не може да иде! Защото Исус е от дясно на Отец. И „никой човек” включва и Илия-нали? Илия е бил човек-е ако е отишъл там-видял е Отец. Значи не е отишъл там. А ние ще видим Отец чак на Осмият Ден! Това ви казва Книгата-нали?
Ще видим Ефесяните 4 глава. Вижте-ние четем истината както е. Другото не е важно. Ничии учения не са от истината. А истината е Божието Слово-точно както е.

7 А на всеки от нас се даде благодат според мярката на това, което Христос ни е дал 8 Затова казва: - "Като възлезе на високо, плени плен И даде дарове на човеците".
 
Възнесе се на небето-при Отец.

9 (А това "възлезе" що друго значи, освен че бе и [по-напред] слязъл в местата по-долни от земята. 

Исус първо беше погребан в земята-нали така?

10 Тоя, Който е слязъл, е същият, Който и възлезе по-горе от всичките небеса, за да изпълни всичко). 

По-високо от всичките небеса. Илия не е отишъл там-не може да бъде жив в онази светлина. Там са само Отец, Исус и светите ангели.
Нека видим тогава къде е отишъл Илия-ще видим самото начало-Битие 1 глава.
Никой не е отишъл никъде-дори и на космическата станция-трябва да се върнат на земята и не могат да идат никъде другаде...

1 В начало Бог създаде небето и земята. 2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божий Дух се носеше над водата. 

Нека видим сега пространството-което отделя вода от вода. Исус е от другата страна на водата. Илия не е отишъл там.

6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода. 7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така. 8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори. 

Простора Господ нарече небе. Там е отишъл Илия. И вие-ако летите със самолет-отивате там. А след това е космоса, но Господ е дори и след космоса-там е третото небе. 

20 И Бог каза: Да произведе водата изобилно множества одушевени влечуги, и птици да хвърчат над земята по небесния простор.

Къде хвърчат птиците? По небето-нали? Значи не трябва да отидете много нависоко за да отидете на небето. Там е отишъл Илия.
Нека видим какво стана с Илия-защото нали прочетохме, че те не го видяха повече-къде е отишъл след като е бил взет на небето. Ето ви подобен случай-ще видим, че „не го видяха повече” не означава, че е отишъл на третото небе.
Деянията на апостолите 8 глава

26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа. 27 И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони, 28 на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. 29 А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница. 

Ангел и дух е едно и също. Нали прочетохме, че ангел говореше на Филип.

32 А мястото от писанието, което, четеше беше това: - "Като овца биде заведен на клане: И както агне пред стригача си не издава глас, Така не отваря устата Си; 

Говори за Исус, който даде тялото си за живота на този свят.

35 А Филип отвори уста, и като почна от това писание, благовести му Исуса. 

Момент-Филип говореше за Исус от пророк Исаия? Точно така.

36 И като вървяха по пътя дойдоха до една вода; и скопецът каза: Ето вода; какво ми пречи да се кръстя? 37 [И Филип рече: Ако вярваш от все сърце, можеш. А той в отговор каза: Вярвам, че Исус Христос е Син Божий]. 38 Тогава заповяда да се спре колесницата; и двамата слязоха във водата, и Филип и скопецът; и кръсти го. 39 А когато излязоха из водата, Господният Дух грабна Филипа; и скопецът вече не го видя, защото възрадван продължи пътя си. 

Вместо да пише-колесница дойде, пише дух от Господа взе Филипа и евнуха не го видя повече. Нали същото пишеше и за Илия!

40 А Филип се намери в Азот; и, като преминаваше, проповядваше благовестието по всичките градове докле стигна в Кесария. 

И къде се намери Филип? Ангела го взе и го занесе на друго място-не на небето. Виждате сами-нали? И вместо да пише писмо-като Илия-Фирип проповядваше.
Някои казват, че един разбойник отишъл на небето-но дали? Този престъпник знаеше какво пита и какво получава като отговор. Но днес християните не си имат и понятие по това.
Ще видим Лука 23 глава-когато Исус беше разпънат, с него разпънаха и двама разбойника-те бяха разбойници.

39 И един от обесените злодейци Го хулеше, казвайки: Нали си Ти Христос? Избави Себе Си и нас! 

Това е бил глупав човек. Той е говорил против този, който е сътворил всичко-дори и него... Все едно да сте пред съдията, който ви осъжда на смърт и да му се подигравате.

40 А другият в отговор го смъмра, като каза: Ни от Бога ли се не боиш ти, който си под същото осъждение? 41 И ние справедливо сме осъдени, защото получаваме заслуженото от това, което сме сторили; а Този не е сторил нищо лошо. 42 И каза: [Господи] Исусе, спомни си за мене, когато дойдеш в Царството Си. 

Хората не обръщат внимание на това изречение-разбойника питаше Исус да се сети за него, като дойде в Царството си. Исус не е дошъл още в царството си.

43 А [Исус] му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая. 

Исус обеща на този човек, че ще бъде в рая.
Но нека видим това и от друг ъгъл-Матей 12 глава. Библията винаги е правата-ние не можем понякога да разберем истината както е-или не искаме да я разберем.

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. 39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона. 40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи. 

Исус каза на хората-ще бъде погребан в земята за три дни и три нощи. И дали по времето на тези три дни и три нощи е отишъл на небето? Както казват някои. И ако е отишъл преди да минат тези три дни и три нощи-то тогава Исус е излъгал.
Ще видим това в Йоан 20 глава-това е вече след три дни и три нощи-помнете това.

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба. 

Тя идва на гроба три дни и три нощи по-късно.

2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили. 

Исус вече не е там. 
 
6 След него дойде Симон Петър и влезе в гроба; видя плащаниците сложени, 7 и кърпата, която беше на главата Му, не сложена с плащаниците, а свита на отделно място. 8 Тогава влезе другият ученик, който пръв стигна на гроба; и видя и повярва. 

И нищо от Исус не е имало в гроба. Някои казват, че душата отива на нвебето, но тялото остава-е, къде е тялото тук?

9 Защото още не бяха разбрали писанието, че Той трябваше да възкръсне от мъртвите. 

Не можеше да бъде възкресен от живите-нали? Възкресението е на мъртви хора! Мъртвите са мъртви-е как тогава са живи в същото време? Мъртъв е мъртъв! 
 
15 Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна. 

Тя не е знаела, че това е Исус.

16 Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю! 17 Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог. 

Момент сега-ако Исус е отишъл преди това в рая-то как сега казва това? Вижте какво казва-директно. Това е след три дни и три нощи и онзи разбойник не е с него? Разбойника е знаел прекрасно какво пита и какъв отговор получи. Мъртвите не говорят! И никой мъртъв не ви е говорил!
А Томас не повярва, че Исус е възкръснал-но вижте какво стана:
 
28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой! 29 Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали. 

Но дали наистина Исус е умрял и бил три дни и три нощи в гроба? Някои казват, че не е умирал изобщо. Ще видим това-Лука 24 глава. Не може да имате и ден и нощ в същото време. Точно така не можете да имате и мъртъв и жив в същото време.

1 А в първия ден на седмицата, сутринта рано, жените дойдоха на гроба, носещи ароматите, които бяха приготвили. 2 И намериха камъка отвален от гроба. 3 И като влязоха, не намериха тялото на Господа Исуса. 

Нямаше тяло-а вие казвате, че тялото е в земята, но човека си е жив-на небето.

4 И когато бяха в недоумение за това, ето застанаха пред тях двама мъже с ослепително облекло. 5 И обзети от страх, те наведоха лицата си до земята; а мъжете им рекоха: Защо търсите живия между мъртвите? 

Тези два ангела със сигурност знаят какво казват. Като идете на гробището и видите някой да говори на гроба, кажете им, че не говорят на никого.

6 Няма Го тука, но възкръсна. Спомнете си какво ви говореше, когато беше още в Галилея, 7 като казваше, че Човешкият Син трябва да бъде предаден в ръцете на грешни човеци, да бъде разпнат, и в третия ден да възкръсне. 

На кой ден-на третият! Тогава този разбойник е трябвало да чака доста...

8 И спомниха си думите Му. 

Някои ви казват, че тялото остава, но духът отива на небето. Къде го тялото на Исус тогава в случая? Как ще обясните това? Време е да се събудите!

22 При туй и някои жени измежду нас ни смаяха, които като отишли отзарана на гроба, 23 и не намерили тялото Му, дойдоха и казаха, че видели и видение на ангели, които казали, че Той бил жив. 24 И някои от ония, които бяха с нас, отидоха на гроба, и намериха тъй както рекоха жените; а Него не видели. 25 И Той им рече: О несмислени и мудни по сърце да вярвате всичко, което са говорили пророците! 

Вие не четете пророците-те ви казват, че мъртвите отиват в земята и никой не отива другаде!

26 Не трябваше ли Христос да пострада така и да влезе в славата Си? 27 И като почна от Моисея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за Него във всичките писания. 

Исус започва да пише за себе си чрез Моисей още от Битие 1 глава.
Нека видим още нещо-ще видим в какво тяло е бил след възкресението.
 

30 И като седна с тях на трапезата, взе хляба и благослови, разчупи и даде им. 31 И очите им се отвориха и Го познаха; а Той стана невидим за тях. 

И чак тогава те видяха Исус? Духовното тяло може да прави така. И ако ние се удостоим да бъдем възкресени-ще бъдем също така.

32 И рекоха помежду си: Не гореше ли в нас сърцето, когато ни говореше по пътя и когато ни тълкуваше писанията?

Нека видим какво казва сам Исус по този въпрос: мъртъв ли е бил или е бил жив? Защото ако е бил жив, не би казал, че е бил мъртъв. Откровението 1 глава

17 И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв; а Той тури десницата Си върху мене и каза: Не бой се, Аз съм първият и последният и живият; 18 бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада. 

Исус говори тук! Защо не му вярвате? Той ви казва, че е бил мъртъв-за три дни и три нощи. И ето-живее вечно вече след като Отец го възкреси. И Исус има властта да ви даде живот-или смърт в огненото езеро.
Но нека сме сигурни, че е бил мъртъв-Откровението 2 глава

8 До ангела на смирненската църква пиши: Това казва първият и последният, Който стана мъртъв и оживя.

Не можете да отречете Божието Слово-не е възможно. Исус ви казва отново-беше мъртъв и ето-живее вечно.
И ето сега-Исус ще ви каже какво означава мъртъв и кога мъртвите ще оживеят-Йоан 5 глава

28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му, 

Какво казва-тези дето са в гробовете! Не тези дето са на небето-нали?

29 и ще излязат;

От къде ще излязат-от гробовете. Точно както и Исус излезе.

ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане. 

Праведните не отиват на небето-те ще бъдат възкресени за вечен живот. А злите-не отиват в ада, но ще бъдат възкресени, осъдени и тогава ще горят.
Нека да видим дали Павел е съгласен с това-Деянията 24 глава. Не позволявайте на ума ви да ви играе номера и да ви води на небето...

10 А когато управителят кимна на Павла да вземе думата, той отговори: Понеже зная, че от много години ти си бил съдия на тоя народ, аз на драго сърце говоря в своя защита, 11 защото можеш да се научиш, че няма, повече от дванадесет дни откак възлязох на поклонение в Ерусалим. 13 И те не могат да докажат пред тебе това, за което ме обвиняват сега. 14 Но това ти изповядвам, че, според учението, което те наричат ерес, така служа на бащиния ни Бог, като вярвам всичко що е по закона и е писано в пророците, 

Павел вярвал на пророците? Точно така.

15 и че се надявам на Бога, че ще има възкресение на праведни и неправедни, което и те сами приемат. 

Възкресение на кои-на мъртвите! Дори и Павел вярва във възкресението. А живите не се нуждаят от възкресение.
Нека видим Псалми 146-защото никой не ви гледа от небето и не ви се усмихва. Исус ни казва да вярваме на всичкото, което пророците са казали-ето ви какво казват пророците.

1 Алилуя! Хвали Господа, душе моя. 2 Ще хваля Господа докато съм жив, Ще пея хваление на моя Бог догдето съществувам. 

Когато си мъртъв-не можеш да хвалиш Господа.

3 Не уповавайте на князе, Нито на човешки син, в когото няма помощ. 4 Излиза ли дъхът му, той се връща в земята си; В тоя същий ден загиват намеренията му. 

Къде се връща-в земята. За това Исус ви казва, че мъртвите-от гробовете в земята-ще чуят гласа му. И след като в деня на смъртта мислите изчезват-какви ти усмивки от небето?
Ще видим Еклисиястис 9 глава-същото нещо.

4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв. 

Докато си жив-има надежда. После каква ти надежда-ако си мъртъв.

5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен; 

Живите знаят, че ще умрат, но вижте какво казва за мъртвите! Нищо не е останало живо от тях-нито тяло, нито съвест, нито ум, нито съзнание-нищо!

6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето. 

Всичко! 
 
10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш. 

Къде отиваш-в гроба, в земята! Нито на небето, нито в ада.
Нека видим дали Давид също е знаел този факт-Псалм 115-ще видим какво казва Господ тук.

16 Небесата са небеса на Господа; А земята Той даде на човешките чада, 17 Мъртвите не хвалят Господа, Нито ония, които слизат в мястото на мълчанието; 

Разбирате ли това-мъртвите са мъртви! И в гроба е тишина. Нищо не става там. Нито можете да говорите, нито да мислите, нито да чувствате каквото и да било.
Ще видим и Исаия 38 глава.

1 В това време Езекия се разболя до смърт; И пророк Исаия, Амосовият син, дойде при него та му рече: Така казва Господ: Нареди за дома си, понеже ще умреш и няма да живееш. 

Когато умреш не живееш повече-нали?

2 Тогава Езекия обърна лицето си към стената та се помоли Господу, казвайки: 

И Господ е чул неговата молитва

4 Тогава дойде Господното слово към Исаия и рече: 5 Иди та кажи на Езекия: Така казва Господ, Бог на баща ти Давида: Чух молитвата ти, видях сълзите ти; ето Аз ще приложа на живота ти петнадесет години. 

Само Господ може да направи това. И нека видим какво каза Царят после

9 Ето какво писа Юдовият цар Езекия, когато бе се разболял и оздравя от болестта си: 10 Аз рекох: В половината от дните си Ще вляза в портите на преизподнята; Лиших се от остатъка на годините си. 

Вижте какво казва-няма да отида в рая, но в земята. Знаел е прекрасно, какво става след смъртта.

11 Рекох: Няма да видя вече Господа, Господа, в земята на живите; Няма да видя вече човека Като съм между ония, които престанаха да живеят. 

След като е мъртъв-не може да види Господа. Не се смее от небето-те са в земята.

17 Ето, излезе за моя мир гдето имах голяма горест; И Ти, от любов към душата ми, си я избавил от рова на тлението, Защото си хвърлил зад гърба Си всичките ми грехове. 

И душата става на прах? Точно така-защото тялото е душата-ние сме душите. Цялата Бибиля постоянно говори едно и също. Но кой ли я чете...

18 Защото преизподнята не може да Те хвали; смъртта не може да Те славослови; Ония, които слизат в рова, не могат да се надеят на Твоята вярност. 

Не каза ли същото и в Псалмите? Когато си мъртъв-не можеш да правиш нищо. „Спиш” докато дойде Господа.

19 Живият, живият, той ще те хвали, както аз днес; Бащата ще извести на чадата си Твоята вярност. 

Живите могат да хвалят Господа. И да-бащите трябва да учат децата си.
Ще видим Йов 14 глава

10 Но човек умира и прехожда; Да! човек издъхва, и де го?

Човек умира и го няма.

11 Както водите чезнат из морето, И реката престава и пресъхва, 12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си. 

Смъртта е като сън-Господ ще ни събуди ако умрем.

13 О, дано ме скриеше Ти в преизподнята,

Е как така не казва-да ме скриеш в небето? Нито един пророк не ви казва такова нещо! Замислете се!

 Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил! 

Има определно време ,когато мъртвите ще бъдат възкресени. Не когато умрат, но когато дойде времето.

14 Ако умре човек, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, Докато дойде промяната ми. 

Мъртвите ще оживеят-но когато дойде промяната-времето за това.
Нека видим Исаия 26 глава

16 Господи в скръбта прибягнаха към Тебе, Изляха тайна молитва, когато наказанието Ти бе върху тях.

Тук пророка говори на Господа

19 Твоите умрели ще оживеят;

Бъдеще време-те са мъртив до тогава. Тези които са умрели в Господа.

Моите мъртви тела ще възкръснат.

Ще възкръснат от мъртвите. От гробовете.

Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите. 

Тогава къде са мъртвите-в земята.

20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи,

Говори за гроба-точно както каза и Йоав: скрий ме в гроба докато мине гнева ти.

И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът. 

И дали си мъртъв за 10 дена или 1000 години-това е само момент. Но тогава вече ще имаме друго тяло. Докато мине великата скръб.

21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си. 

Мнозина ще платят поради беззаконието си. И земята вече няма да държи никого в себе си.
1 Солунци 4 глава. От тази глава някои са си направили учение за грабването-няма такова нещо.

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.

Господ нарича мъртвите заспали. За Бога мъртвите само спят.
Ще видим още на едно место как нарича Господ мъртвите-Псалм 13

1 До кога щеш, Господи, съвсем да ме забравиш? До кога ще криеш лицето Си от мене? 2 До кога ще имам борба в душата си, Болки в сърцето си всеки ден? До кога ще се превъзнася неприятелят ми над мене? 3 Погледни, послушай ме, Господи Боже мой; Просвети очите ми да не би да заспя в смърт; 

Вижте какво казва Господ-смъртта е сън. Не знаете нищо, не виждате или чувате нищо.
Ще видим и Йоан 11 глава по същият повод.

1 Един човек на име Лазар, от Витания, от селото на Мария и на сестра й Марта, беше болен. 2 (А Мария, чийто брат Лазар беше болен, бе оная, която помаза Господа с миро и отри нозете Му с косата си). 3 И тъй, сестрите пратиха до Него да Му кажат: Господи, ето този, когото обичаш, е болен. 4 А Исус, като чу това, рече: Тази болест не е смъртоносна, но е за Божията слава, за да се прослави Божият Син чрез нея. 5 А Исус обичаше Марта, и сестра й, и Лазара. 6 Тогава откак чу, че бил болен, престоя два дни на мястото, гдето се намираше. 11 Това изговори, и подир туй им каза: Нашият приятел Лазар заспа; но Аз отивам да го събудя. 

Вижте какво каза Исус за смъртта-това е по отношение на първата смърт.

12 Затова учениците Му рекоха: Господи, ако е заспал, ще оздравее. 13 Но Исус бе говорил за смъртта му; а те мислеха, че говори за почиване в сън. 14 Тогава Исус им рече ясно: Лазар умря. 15 И заради вас, радвам се, че не бях там, за да повярвате; обаче, нека да отидем при него. 

Исус искаше да им покаже, че има властта да възкреси мъртвите. Но обърнете внимание как нарича мъртвите-спящи.
Сега ще се върнем отново на 1 Солунци 4 глава.

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. 14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. 15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 

Мъртивте чак тогава ще възкръснат-праведните мъртви.

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Нека видим 2 Коринтяни 5 глава. Те четат това, но не го разбират. Ние го разбираме обаче.

1 Защото знаем, че ако се развали земният ни дом, телесната скиния, имаме от Бога здание на небесата, дом неръкотворен, вечен. 

Говори за това тяло от плът и кръв-то отива в пръстта и става на прах. И не ни казва, че ще вървим на небето, но ще имаме друго тяло, направено на небето.

2 Понеже в тоя дом и стенем като ожидаме да се облечем с нашето небесно жилище, 

Небсно жилище-от небето.
Нека видим за това тяло-Филипяните 3 глава

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, 21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си. 

Значи Исус ще измени това наше тяло и то ще стане вечно. Но това ще стане чак когато Исус се завърне отново на земята. Не можем да получим това вечно тяло докато Исус не дойде-1 Коринтяни 15 глава

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите. 21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите. 22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови. 

Всеки по реда си! Първо е Исус, после праведните при ниговото идване.

34 Отрезнейте към правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да ви направя да се засрамите. 

Какво е грях-нарушаването на Закона. Но те ви казват, че Закона бил прикован на кръста. Те не разбират какво четат.

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат? 

Всички ще получат нови тела-духовни.

36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре. 37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго; 

Тялото, което отива в гроба не е като тялото, което ще получи мъртвият при възкресението му.

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло. 42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; 43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 

Защо умираме-защото човекът съгреши против Бога.

44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

Има два вида тела. И когато си в духовното тяло-като дойде времето-няма вече да си в плътското тяло.

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух. 

2 Коринтяни 5 глава

4 Защото ние, които сме в тая телесна скиния, като обременени, стенем; не че желаем да се съблечем, но да се облечем още повече, за да бъде смъртното погълнато от живота.

Докато сме в това тяло-все страдаме и колкото повече остаряваме-толкова повече страдаме. И как смъртта е погълната? 1 Коринтяни 15 глава

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното. 51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 

Ще има и живи от нас когато Исус дойде

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие. 54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

И тогава смъртта ще изчезне-при последният тромпет. Това ви казва Павел.
2 Коринтяни 5 глава

5 А Бог е, Който ни е образувал нарочно за това, и ни е дал Духа в залог на това. 6 И тъй, понеже винаги се одързостяваме, като знаем, че, докато сме у дома в тялото, ние сме отстранени от Господа, 

Разбира се, че сега сме в това тяло и сме далече от Бога. А Исус още не е дошъл от небето и да ни даде новото тяло. И все още умираме.

7 (защото с вярване ходим, а не с виждане). 

И ние вярваме, че като дойде Исус-ще ни измени.

8 - понеже, казвам, се одързостяваме, то предпочитаме да сме отстранени от тялото и да бъдем у дома при Господа. 

За кое тяло става въпрос-за плът и кръв. Защото когато дойде Господ, тогава вече ще бъдем с него. Не ви казва, че ще вървите на небето.
Нека видим какво казва Павел по отношение да бъдем заедно с Господа-1 Солунци 2 глава

19 Понеже коя е нашата надежда, или радост, или венец, с който се хвалим? Не сте ли вие, пред нашия Господ Исус при Неговото пришествие? 

Е кога ще сме с Господа-чак като дойде! Но мнозината не разбират това

20 Защото вие сте наша слава и радост. 

Филипяните 1 глава

20 според усърдното ми очакване и надежда, че няма в нищо да се посрамя, но, че, както всякога, така и сега, ще възвелича Христа в тялото си с пълно дръзновение, било чрез живот, или чрез смърт. 

Не е нужно да се притесняваме от смъртта

21 Защото за мене да живея е Христос, а да умра, придобивка. 22 Но ако живея в тялото, това значи плод от делото ми; и така що да избера не зная, 23 но съм на тясно между двете, понеже имам желание да отида и да бъда с Христа, защото, това би било много по-добре; 

Нека видим какво казва апостола тук-2 Тимотей 4 глава
 
1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му: 

Когато Исус дойде-постоянно четем това.

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване. 3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти, 4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните. 

И това е, към което света се е обърнал днес

5 Но ти бъди разбран във всичко, понеси страдание, извърши делото на благовестител, изпълнявай службата си. 6 Защото аз вече ставам принос, и времето на отиването ми настава. 

Не каза ли за отиването си при Бога в предишното място? Нека видим кога ще стане това.

7 Аз се подвизах в доброто войнствуване, попрището свърших, вярата опазих; 8 отсега нататък се пази за мене венецът (правдата), който Господ, праведният Съдия, ще ми въздаде в оня ден; и не само на мене, но и на всички, които са обикнали Неговото явление. 

Значи ще отиде при Бога в „този ден”-кой ден? Когато се яви отново! Не можете да заобиколите този факт-колкото и да ви се иска.
1 Солунци 4 глава

16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. 18 И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи. 

Светиите ще излязат от земята и ще бъдат вече за винаги с Господа.
1 Солунци 3 глава

12 И Господ да ви направи да растете и да преизобилвате в любов един към друг и към всичките, както и ние преизобилваме към вас, 13 за да утвърди сърцата ви непорочни в светост пред нашия Бог и Отец при пришествието на нашия Господ Исус с всичките Негови светии. 

Виждате ли какво пише тук-това са светиите които ще срещнат Господа във въздуха и ето-ще дойдат с него на тази земя-Захария 14 глава

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града. 3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 

И светиите ще дойдат с Господа на земята.

5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките светии с Тебе. 9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно. 16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите. 

И всички ще пазят Празника на Колибите-защото показва временните и вечните тела.

17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд. 18 Дори ако не влезе египетското домочадие и не дойде, То и на тях не ще има дъжд; Тях ще сполети язвата, с която Господ ще порази народите, Които не влизат Да празнуват празника на колибите. 19 Такова ще бъде наказанието на Египет, И наказанието на всичките народи, Които не възлизат Да празнуват празника на колибите. 20 В оня ден и върху звънците на конете ще има надпис: Посветен Господу; И самите котли в дома Господен Ще бъдат като легените пред олтара. 


Благодаря ви за вниманието!

 





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192094
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930