Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2013 22:47 - БОЖИЯТА МОЛИТВА И КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД ДУМИТЕ Й
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Днес ще ви представя урок за значението на Божията молитва-или както я знаете-Отче наш. Да-мнозина от вас знаят тази молитва и наизуст и често я казват. Но какво е значението й? А то е много повече от това, което се вижда на пръв поглед. Защото в няколкото изречения които Исус каза на учениците, когато го попитаха как да се молят, е представена невероятна информация-всичко за Божието Царство и плана на Отец!
Но вижте сами-това няма къде другаде да го прочетете-вашите така нарекли себе си пастори или пастири и понятие нямат от него, нито пък са имали някога.

Днес ще се занимаем с Божията молитва.
Всичко, което Господ е написал в Библията има значение. И Господ винаги говори това, което трябва да правим и всичко, което върши ни показва на къде отиваме. Всичко, което е казал, трябва да се върши. Някои хора казват, че Божията Молитва не прави нищо добро за тях. Но това е поради факта, че те просто не я разбират. Господ е приготвил света още от началото за човека, но човека намери начин как да падне. За това сега говорим за спасението. Господ не иска да ни заведе в бъдещето, но иска да ни върне в началото-но този път, както трябваше да бъде. Господ ни казва да го проверим и всичко, което върши има значение. Той ни дава постоянно съобщението, но малцина го разбират. Господ е извършил всичко в последователност за да ни покаже, че той ще установи своето царство на тази земя. Той е поставил тази информация на всякъде. И ако ние не го разбирам, то това означава, че просто не познаваме Библията.
Всичките пророци, всичките апостоли пишат, че царството ще бъде на тази земя. Господ потвърди това дори и когато хората го попитаха-той го показа чрез молитвата. Но никой не обръща внимание-те всички искат да отиват в небето. С други думи: ако ще се занимаваме с нещата както са, нека да се занимаваме-нека сме стриктно по Библията.
Нека да започнем от Матеи 6 глава. Вижте, Господ има план и ни казва ясно какво трябва да вършим. Освен това ни го повтаря отново и отново. Дори в тази молитва има пророчество-имате царството; имате наказанието. Факта е, че имате всичко от пророчествата.

5 И когато се молиш, не бъди като лицемерите; защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат хората. Истина ви казвам: те са получили своята награда.

Хората не разбират дори и това. Не можете да се молите на Бога за да покажете на някого, че ето на-молите се...

6 А ти, когато се молиш, влез във вътрешната си стаичка и като си затвориш вратата, се помоли на своя Отец, който е в тайно; и твоят Отец, който вижда в тайно, ще те възнагради.

Това е което е молбата-вие се молите на Господ. Това е между вас и Господа. Това е разговор между вас и Него. И когато Господ отговори на вашата молба, вие знаете, че сте говорили с Него. Господ ви казва-нека вашата молитва да е тайна-защото Той я вижда и чува. Господ е Господ на логиката и причината. И ако сърцето ви е право-Той знае това.

7 А когато се молите, не говорете излишни думи както езичниците; защото те мислят, че ще бъдат послушани заради многословието си.

Господ не се нуждае от много думи-Той ви чува и знае от какво се нуждаете.

8 И така, не бъдете като тях; защото вашият Отец знае от какво се нуждаете, преди вие да Му искате. 9 А вие се молете така: Отче наш, който си на небесата, да се свети Твоето Име; 10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! 11 Дай ни днес всекидневния хляб,12 и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници. 13 И не ни въвеждай в изкушение, а ни избави от злото,

Ще видим, че Господ говори тука за съвсем определен период от време, който ще дойде на тази земя. И ако вие не сте готови за това, ще имате сериозен проблем. Това е което ще се случи с много хора очакващи «грабването»... И целият свят наоколо им ще бъде подпален-те няма да знаят какво да правят.

...(защото царството е Твое, и силата, и славата, до вековете. Амин).

Казва: Твоето царство е царство.Ние ще проследим тази молба съвсем детайлно. И ще изследваме и ще видим какво означава. Ще започнем отново от тази 6 глава на Матеи,

9 А вие се молете така: Отче наш, който си на небесата, да се свети Твоето Име;

Нека да намерим, кого трябва да наричаме Отец. Нека да видим Матеи 23 глава. Това са прости неща които вие взимате за утвърдени, без да се замисляте върху тях. Те са прости неща, но ако не поставите простите неща заедно-както отделни тухли, вие никога не можете да изградите цялото.

1 Тогава Иисус заговори на множествата и на учениците Си, казвайки: 2 На Мойсеевото седалище седят книжниците и фарисеите. 3 Затова всичко, което ви кажат да правите, правете и пазете, но не постъпвайте според делата им, понеже говорят, а не вършат.

Това е едно от нещата които фарисеите от онези времена имаха. Те казваха нещата както са. Днешните фарисеи дори и не казват нещата както са... За тези-днешните Исус не би могъл да каже, че седят на Моисеевото седалище. Онези знаеха, че Исус трябваше да дойде-те знаеха всичко за него. Те не приеха, че Исус дойде тогава.

5 но вършат всичките си дела, за да ги виждат хората. Защото разширяват филактериите#превръзки на челата и ръцете с думи от закона# си и правят големи полите на дрехите си, 6 и обичат първите места при угощенията и първите столове в синагогите,

Те винаги обичат първите места. Но те не искат да знаят, че всичко това не е важно-важно е Божието Слово!

7 и поздравите по пазарите, и да се наричат от хората: «Равви, Равви»#евр.: Учителю#.8 Но вие не се наричайте «Равви», защото Един е вашият Учител - (Христос), а вие всички сте братя.

Исус е Господар на всички нас. За това ние сме само братя и сестри. Виждали сте някакви 20 годишни пастори на които им казват отче... Представете си го това. Как така в тази религия това са си измислили. Но вижте какво казва тук Христос. Те християни ли са тогава?

Един е вашият учител и това е Исус. 9 И никого на земята не наричайте свой отец, защото Един е вашият Отец - Небесният. 10 Не се наричайте и наставници, защото Един е вашият Наставник - Христос.

Не наричайте никого Отец. Не говори за вашият физически баща. С други думи-не можете да наричате никой човек Отец. И така, ако наричате някого на тази земя Отец, то вие сте срещу Господ-вижте какво ви каза Исус. Нека да видим как свято е Божието име.
Ще отидем на 111 Псалм.

1 Алилуя! Ще славя ГОСПОДА от все сърце в обществото на праведните и в събранието. 9 Той изпрати изкупление на народа Си, определи завета Си до века. Свято и страшно е Неговото Име.

Господ винаги върши всичко според завет. Страшно и Свято е Неговото Име. Вижте колко информация се откри пред вас само във връзка с едно кратко изречение! Първо научихте, че не бива да наричате Отец никого на тази земя; не бива да наричате никого Равин на тази земя; Защото Свят и Страшен е само Господ. В такъв случай никого на тази земя не можете да наричате Отец!
Нека да се върнем на Матеи 6 глава и ще се занимаем с 10 стих.

10 да дойде Твоето царство;

Значи Царството идва!  И никой няма да върви някъде.  Това е просто нещо, но хората го пропускат. Нека да видим какво каза ангелът на Мария във връзка с Исус. И ако прочетем това, би трябвало да се усъмним какво става. Ще прочетем Евангелие от Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария. 
30 И ангелът й каза: Не се бой, Мария, защото си придобила Божията благодат. 31 И ето, ще заченеш в утробата си и ще родиш Син, когото ще наречеш Иисус.

Точно тука казва, че Мария ще зачне и ще роди син и ще го нарече Исус. Това име дойде от небето. Ангелът й каза да го нарече така. Трябва да сме много внимателни по отношение на името Исус!

32 Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давид.

Не казва, че ще ви грабне в небето-нали? Казва, че Господ Бог ще му даде трона на баща му Давид. Къде е бил Давид-от къде е управлявал? От Ерусалим. Никъде не прочетох, че Давид е управлявал в небето.

33 Ще царува над якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И ще управлява над якововият дом-кой е якововият дом? Израел е! Но явно никой не чете. Тогава как човека е измислил, че ще върви на небето? Някой ви лъже. Винаги трябва да четете и Закона и Свидетелствата-Старият и Новият Завет. Иначе никак няма да разберет когато ви лъжат и ще им вярвате. Нека да видим Данаил 7 глава. Защото преди дори да влезете в царството на Отец, трябва да преминете през царството на Исус-и трябва да оцелеете. Защото ако не оцелеете в неговото царство, забравете за другото. Тука се говори за световните империи, като се започне от Вавилонската. Описани са и Мидо-Персииската, Гръцката и Римската. А последното царство е царството на Исус.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 

Данаил видя и четирите Световни Империи които управляваха целият свят. След падането на Римската Изперия вече не е имало Империя, която да владее целият свят. А днес вече имаме Европейският Съюз-точно по пророчествата и това е Римската Империя-възстановена.

13 Гледах в нощните видения, и ето, с небесните облаци идваше един като Човешки Син

Кой е Човешкият Син? И вижте-идва с небесните облаци. Това ви го пише пророк Даниил!

...и стигна до Стария по дни; и Го доведоха пред Него.14 И на Него се даде владичество и слава, и царство, за да Му служат всички народи, племена и езици.

Не прочетохме ли същото в Лука 1 глава? И кой му даде всичко това-Отец.

... Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Не прочетохме ли, че Исус ще седи на давидовият трон и ще управлява домът на Яков за винаги? Колко дълго е за винаги? И Исус ще управлява всичките народи.

15 А на мен, Даниил, духът ми се обезпокои дълбоко в тялото ми и виденията на главата ми ме изплашиха.16 Приближих се до един от стоящите и го помолих да разбера достоверно истината за всичко това. И той ми каза и ми даде да разбера тълкуванието на тези неща.17 Тези големи зверове, които са четири, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.

Ние знаем за всичките тези царе. И най-страшното от всичките царства е Римското.

18 Но светиите на Всевишния ще получат царството и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Светиите на Всевишният ще получат царството. Това означава, че Всевишният първо е имал царството. А царството е на земята-Вавилон никога не е била на небето; нито Мидо-персия; нито Гръцката Империя. Да не говорим за Римляните-те никога не са били в небето.

27 А царството и владичеството, и величието на царствата под цялото небе

Къде е «под цялото небо»-просто трябва да четете!

... ще се дадат на народа на светиите на Всевишния. Неговото царство е вечно царство и всички власти ще служат и ще се покоряват на Него.

Какви царства ще се подчинят-останалите царства на тази земя. И ако сте под цялото небе-къде ще сте-на земята! Вижте как просто е всичкото.
Нека видим Матей 25 глава. Всеки има история, но никой не иска да говори Божието Слово. Но ние ще го говорим както е.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Ако Божият Син иде то къде искате вие да вървите?

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;

И всичките ангели ще дойдат заедно с Исус! И нима народите ще вървят на небето и после ще дойдат отново на земята та да ги отлъчи едни от други? Вижте как ясно е това.

33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света. 

И това ще е за 1000 години-този процес. И ето какво ще е накрая. Царството е било приготвено още от самото начало-Царството на Отец. И е било приготвено за безсмътни! А ние намерихме как да умрем.
Нека видим Откровението 21 глава. Библията е била написана много внимателно от пророци и апостоли, днес е преведена на всяке език, но никой не я чете.

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 

Момент сега-ново небе и нова земя, и няма повече море? Това е същата планета, но вече подновена като за безсмъртните. И вижте-дори и Новият Ерусалим идва на земята.

2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

И Отец ще дойде да живее вечно с нас! Спомнете си молитвата-Да дойде твоето Царство! Но ако вие ще бъдете грабвани-то за вас няма нищо от това, което четем.

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

Защото когато това Царство дойде, вече няма да има смърт. Защото няма да има плът и кръв. Вижте-дори и преди Отец да започне сътворяването на човека, потготвил е всичко за неговото съществуване. Господ знае, че ни е нужен петрол, въглища и всичко останало-иначе не бихме съществували. За първите 5 дена Господ е приготвил всичко за нашето присъствие. Чак после-на 6 ден ни е сътворил. Но всичко е било приготвено още от самото начало за нашето състояние на бъзсмъртни.
Нека се върнсем на Матей 6 глава

10 стих. ... да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята!

Господ няма никой, който да му се противопоставя на небето. Единствената опозиция която имаше, Той я изхвърли от там-Сатана. И когато дойде отново на земята ще направи същото. Вие отивате на църква-постарайте се да научите там нещо. И ако не можете да научите там нищо за Бога-намерете църква, дето можете. Погрижете се за собственото си спасение. Имате една задача, като отивате на училище-да научите как да се изхранвате и как да живеете, като станете възрастни хора. И имате една задача, като ходите на църква-да научите как да се спасите.
Матей 12 глава

10 И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят Исуса, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота?

Понякога можете да вършите добро в съботен ден. Господ ви показва, че това е точно така

13 Тогава казва на човека: Простри ръката си. И той я простря; и тя стана здрава като другата.

Вижте това-Исус излекува този човек. Но ако това не би било право-защо Господ го е извършил.

14 А фарисеите, като излязоха, се наговориха против Него как да Го погубят. 15 Но Иисус, като разбра, се оттегли оттам; и голямо множество Го последва, и Той ги изцели всички. 16 И им заръча да не разгласяват за Него,
И сега Исус излекува всеки, дето трябваше да бъде излекуван-в съботният ден.
17 за да се сбъдне реченото чрез пророк Исая, който казва: 18 «Ето Моят Служител, когото избрах; Моят Възлюбен, в когото е благоволението на душата Ми. Ще положа Духа Си на Него, и Той ще възвести съд на народите.

Ние знаем за кого точно говори Исаия-това е Исус. Ние не трябва да интерпретираме нищо. Исус направи това, което направи защото пророка каза, че това и ще направи.

19 Няма да се скара, нито да извика, нито ще чуе някой гласа Му по улиците. 20 Смазана тръстика няма да пречупи и тлеещ фитил няма да угаси, докато изведе съда към победа.

Докато доведе съда до победа. Нека видим какво цитираше тук Матей.
Исаия 42 глава. Това е нещо, което вече е решено от Отец и от Синът-да поставят всичко в ред. И когато започне да става, при Голямата Скръб, някои ще посрещнат Господа в небето и после ще се върнат с Него обратно на тази земя. Това е точно по реда на нещата-пророците ви казват това.

1 Ето Моят служител, когото подкрепям; Моят избраник, в когото е благоволението на душата Ми. Положих Духа Си на Него, Той ще възвести съд на народите.

Кой е този, който ще съди народите? Определено не е Исаия! Някои казват, че Старият Завет е отминал-вижте за кого пише тук!

2 Нито ще извика, нито ще издигне глас, нито ще се чуе гласът му навън. 3 Смазана тръстика няма да пречупи и тлеещ фитил няма да угаси; ще възвести съда според истината. 4 Няма да отслабне, нито да отпадне, докато установи правосъдие на земята. И островите ще очакват Неговия закон.

Ще установи правосъдие къде? На земята! Това е проблемът, братя и сестри-в небето няма никакъв проблем. Но Господ не иска да стои в небето-аз мога да ви прочета, че Господ отдавна има желание да бъде тука-на тази земя-в Ерусалим. Единственият, който иска да отива на небето е Сатана-и това мога да ви го прочета. И Господ ще установи правосъдието на земята. Вие къде искате да вървите?
Нека видим какво идва в света-Исаия 30 глава

18 Затова ГОСПОД ще чака, за да се смили над вас, и затова ще се превъзвиси, за да ви пожали; защото ГОСПОД е Бог на правосъдие - блажени всички, които Го чакат! 20 И дори Господ да ви даде хляб на скръб и вода на притеснение, учителите ти няма вече да бъдат скрити, а очите ти ще гледат учителите ти;

По това време учителите ви няма да бъдат скрити. Защото сега тези учители които учат другите на истината са все още скрити.

21 и ушите ти ще слушат слово зад теб, което, когато се отклонявате надясно и когато се отклонявате наляво, ще казва: Този е пътят, ходете по него!

И когато се опитвате да грешите-става въпрос за бъдещето-ще чувате глас и този глас ще ви напомня да не вършите това. Господ няма да прави компромиси. Ще е точно както Той иска. Това е по времето, когато Господ ще бъде на земята.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава. Господ иска всички да дойдат на покаяние и да спасят себе си. Но зависи само от хората.

24 Тогава ще бъде краят, когато Той предаде царството на Бога и Отца, когато унищожи всяко началство и всяка власт, и сила,
Отец трябва да подчини всичките власти под краката си-ще управялва цялата земя докато постави под краката си дори и смъртта. Смъртта не е била част от творението.
25 защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под краката Си. 26 Последният враг, който ще бъде унищожен, е смъртта.

Смъртта и Закона за Жертвоприношенията не е част от оригиналното творение. Господ ви казва да изучавате Библията за да намерите кое как е. И ако не знаете тези неща-как ще спасите себе си? Вие сте мъртви хора които вървят.

27 Защото Бог "е покорил всичко под краката Му". Но когато казва, че всичко е покорено, ясно е, че се изключва Този, който Му е покорил всичко.

И тогава вече Отец ще е приел цялото.

28 А когато всичко Му бъде покорено, тогава и Самият Син ще се покори на Този, който Му е покорил всичко, за да бъде Бог всичко във всичко.

И тогава вече всичкото ще е едно.
Нека се върнем на Матеи 6 глава. Господ ви дава всички възможни начини да научите какво ви казва, но вие не четете.

11 Дай ни днес всекидневния хляб,

Аз обичам този стих-защото Господ ми дава от което се нуждая всеки ден. И няма нужда да се притеснявам за утре.
Ето какво ви казва Господ-само трябва да му вярвате

25 Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си - какво ще ядете или какво ще пиете; нито за тялото си - какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото - от облеклото?

Това е което хората са забравили. Те се притесняват за неща за които не бива да се притесняват. Те често гледат кой какво има, но не виждат, че имат всичко, което им е необходимо. Често се ядосват за това, че някой има повече от тях. Но не виждат, че са благословени от Господа и имат повече от мнозина които нямат дори и къшей хляб. За тях тази благословия не означава нищо.

26 Погледнете на небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житници събират; и пак небесният ви Отец ги храни. Вие не сте ли много по-ценни от тях?

Не са ли всичките птици прекрасно облечени? А ние не сме ли много повече от птиците? Просто се огледайте наоколо-Господ ви дава пример.

31 И така, не се безпокойте и не казвайте: Какво ще ядем?; или: Какво ще пием?; или: Какво ще облечем? 32 Защото към всичко това се стремят езичниците; понеже небесният ви Отец знае, че се нуждаете от всичко това. Господ знае, че имате нужда от всичко това.

Господ знае, че се нуждаете то всичко това. Той е приготвил всичко за нас. Нима нямаме плодове, зеленчуци, вода, всичко, от което се нуждаем? Но първо търсете Господа!

33 Но първо търсете Божието царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.

Това което трябва да правите е, да търсите Божието царство и всичко друго ще дойде. Господ ще ви даде всичко от което имате нужда.

34 Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си.

Достатъчно е на деня собственото му зло. Утре ще дойде и тогава ще трябва да му мислите. Но мислете, че първо трябва да станете от леглото. А днес внимавайте да не нарушите закона-не обиждайте никого днес; не крадете от никого; не увреждайте нищо; пазете закона-днес за днес. И като вършите това всеки ден, един ден ще се събудите в Божието царство. Но ако не преминете както трябва днес, то не бихте искали дори и да дойде «утре».
Вижте какво направи Господ за слугата си Еремия и как го хранеше всеки ден. Погледнете към Господ! Вижте колко се съдържа в този 11 стих-И дай ни ежедневният хляб. Господ храни всичките животни. Всичките птици. Кое е това, което не е възможно за Бога? Понякога трябва някой да ни разтърси за да видим какво прави Господ за нас. Нека се върнем на Матеи 6 глава,

12 и прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници.

Понякога имате хора, дето някой като им направи нещо-никога не забравят какво им е сторил този човек.
Нека да отидем на Матеи 18 глава-да видим и по този въпрос какво ни казва Исус.

21 Тогава Петър се приближи и Му каза: Господи, до колко пъти, като ми съгреши брат ми, да му прощавам? До седем пъти ли? 22 Иисус му каза: Не ти казвам до седем пъти, а до седемдесет пъти по седем.

Това е твърде много-нали? Но е така-ако погледнете. Трябва да прощавате, ако търсите да ви се прости. Но да речем, ако дадеш на някого 10 долара и той не ги върне, а после те помоли да му простиш-ти би трябвало му простиш. Но това не означава, че като ти поиска след това 20 долара ще му дадеш.

23 Затова небесното царство прилича на един цар, който поиска да прегледа сметките на слугите си. 24 И когато започна да ги преглежда, докараха при Него един, който му дължеше десет хиляди таланта. 25 Но понеже нямаше с какво да заплати, господарят му заповяда да продадат него, жена му и децата му, и всичко, което имаше, и да се плати дългът.

По онова време така са се решавали тези въпроси.

26 Затова слугата падна, кланяше му се и каза: Имай търпение към мен и ще ти платя всичко! 27 И господарят на този слуга, понеже го жалеше, го пусна и му прости заема.
Господарят му го жалеше и му прости. Нека да видим обаче какво стана на татък.

Господ ни показва невероятна история тук. Ако ние, които сме съгрешавали против Господа толкова много-Той ни прощава, то какво трябва да правим и ние?

28 Но този слуга, като излезе, намери един от съслужителите си, който му дължеше сто динария; хвана го и го душеше, и каза: Плати това, което ми дължиш!

Вижте какво стана сега.

29 Затова съслужителят му падна и му се молеше, като каза: Имай търпение към мен, и ще ти платя!

Не поиска ли първият същото нещо от господаря си?

30 Но той не искаше, а отиде и го хвърли в тъмница, докато изплати дълга.
Този човек получи опрощение за толкова много, а сега хвърли в затвора човек за толкова малко.
31 А съслужителите му, като видяха станалото, твърде много се наскърбиха; дойдоха и казаха на господаря си всичко, което беше станало. 32 Тогава господарят му го повика и му каза: Зли слуго, аз ти простих целия онзи дълг, понеже ми се примоли.

Вижте как го нарича-зли слуго.

33 Не трябваше ли и ти да се смилиш над съслужителя си, както и аз се смилих над теб?

Този човек трябваше да си вземе бележка и да прости на събрата си по същият начин.

34 И господарят му се разгневи и го предаде на мъчителите, докато изплати целия дълг.

И защо Господ направи това с този човек? Защото този човек не прости на брата си.

35 Така и Моят небесен Отец ще постъпи с вас, ако не простите от сърце всеки на брат си.

Защото ако вие не простите, то как искате Господ да ви прости. Не може да стане! Ето защо казва: «прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници.
Ако някой поиска прошка от нас-трябва да му простим. Това не означава, че трябва да забравим, какво е направил. И ако сме дали преди пари-никога повече.
Нека видим още малко от това. Господ е Господ на причината. Матей 6 глава

14 Защото, ако вие простите на човеците съгрешенията им, то и небесният ви Отец ще прости на вас. 15 Но ако вие не простите на човеците съгрешенията им, то и вашият Отец няма да прости вашите съгрешения. 
Нека се върнем отново на 13 стих.

13 И не ни въвеждай в изкушение, а ни избави от лукавия,

«Изкушение» означава твърде много. Господ обаче не изкушава никого-тогава-какво означава написаното. Ние ще изследваме това нещо. Нека да ви покажа-ще отидем на Яков 1 глава.

1 Яков, слуга на Бога и на Господ Иисус Христос, до дванадесетте пръснати племена: Поздрав! 2 Считайте го за голяма радост, братя мои, когато падате в разни изкушения, 3 като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост.

Понякога Господ ви подлага на изпитания, но това не е изкушение. Спомнете си как Господ каза на Авраам да принесе в жертва единственият си син-за такива изкушения става въпрос тука.

12 Блажен онзи човек, който издържа изкушение; защото, като бъде изпитан, ще получи венеца на живота, който Господ е обещал на онези, които Го любят.

Това изкушение не е от Господа-то е от това наоколо ви.

13 Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог не се изкушава от зло и Той никого не изкушава.

Господ не се изкушава. Той ни казва какво да не правим.

14 А всеки се изкушава, като се завлича и подлъгва от собствената си страст;

Това е което изкушава човека. Понякога пожелавате нещо много силно. И ако продължите да развивате това желание, обикновенно краят на всичко не е добър за вас. Някой казва-искам да видя дявола-добре е да се погледнете в огледалото понякога. Но нека да видим какво става.

15 и тогава, когато страстта зачене, ражда грях; а грехът, като се развие напълно, ражда смърт.

Кой е този, който ви изкушава-вашите страсти! И така, когато казва: «И не ни въвеждай в изкушение», не означава, че Господ ще ви постави на някакви открити изкушения. Той няма да ви постави в място с много красиви жени; или в място където по масите се търкалят пари. Господ вече ни е предупредил, че не трябва да пожелаваме и да крадем! Господ ни е направил за да сме безсмъртни. Но сега ние трябва да се борим със страстите си. А не можете да излъжете Господа-по никакъв начин.
Нека да отидем на ІІ Послание на Петър, 2 глава.

4 Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, а ги хвърли в мрачните ровове на ада и предаде да бъдат пазени за съд;
5 и ако не пощади стария свят, но запази с още седем души Ной, проповедника на правдата, като докара потоп върху света на безбожните;
6 така също, ако Той осъди на разорение градовете Содом и Гомора, като ги обърна на пепел и ги постави за пример на онези, които след това щяха да вършат нечестие,

Това е за пример, но днес никой не иска и да знае-женят се мъже с мъже и жени с жени.

7 но избави праведния Лот, който се измъчваше поради развратния живот на безбожните -

Това е което Господ върши. Той избавя праведните. Ето защо се казва: «Не ме въвеждай в изкушение, но избави ме...»

8 защото този праведник, като живееше между тях, от ден на ден измъчваше праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела -

Господ знаеше какво става там. И Господ знаеше, кой е праведен там. Така сте и вие-ако се притеснявате от това, което става в света и около вас-Господ ви вижда, че търсите истината и милеете за Бога.

9 то знае Господ как да избави благочестивите от изкушения,

За това става въпрос, когато казва: «Не въвеждай ме в изкушение...» Господ знае как да избави праведните.

... а неправедните да държи под наказание за съдния ден,

Господ ще унищожи неправедните, но праведните ще спаси. Така беше по времето на Ной, така беше и по времето на Содом и Гомора, така ще е и в бъдещето.
Нека да отидем на Откровението 3 глава. Всичко това е в Божията молитва! Господ дава съобщение на всички хора от всички времена, защото тези църкви представят времената на света.

7 До ангела на филаделфийската църква пиши: Това казва Светият, Истинният, у когото е Давидовият ключ; който отваря, и никой няма да затваря; и затваря, и никой няма да отваря:
8 Зная твоите дела. Ето, поставих пред теб отворена врата, която никой не може да затвори, защото ти имаш малко сила, и пак си опазил Моето слово и не си се отрекъл от Моето Име.

Говори за хората които имат малко сила-тези които не са се отрекли от името му и думите му и не се опитват да променят нищо. Кои думи: не кради; не прелюбодействай; почитай баща и майка; не лъжесвидетелствувай; не яж свинско и морски храни които не бива да се ядат-това са думите на Исус.

9 Ето, давам ти от сатанинската синагога онези, които наричат себе си юдеи, но не са, а лъжат; ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред твоите крака, и да познаят, че Аз те възлюбих.

Говори за Израел тука и за хората които наричат себе си юдеи а не са. Господ ще се занимае с тях като дойде времето.

10 Понеже си опазил словото на Моето търпение, и Аз ще те опазя от часа на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена, за да изпита земните жители.

Кое е това, което ще дойде върху целият свят-великата скръб. Господ говори за Църквата тук. И както виждате-сега вече разбираме каквъв е този час на изкушението. И тогава вие ще разберете, че няма да бъдете грабвани и отнасяни никъде-вие ще преминете през тази велика скръб-които от вас преминат. Тогава ще потърсите проповедниците, дето са ви проповядвали лъжи!
Нека видим Откровението 17 глава

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; 2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване. 

Това е фалшивото учение на Римо католическата църква. Всичките й неща-отиването на небето; майка ви дето е починала е на небето; Закона е прикован на кръста; можете да ядете всичко; Коледата; Великдена; Халоуина, неделята и още много други

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

Тук виждаме цялата организация-Вавилон, Мидо-Персия, Гръцката Империя съставена от 4 глава-4 генерала на Александър Македонски и Римската Империя-7 глави. И Римската Империя трябва да падне и да стане 10 пъти. Последният път го виждаме днес-Евлропейският Съюз. И никой не гледа това, защото никой не чете и нищо не знаят. Утре ще сте в разните църкви, ще пеете, ще скачате, ще говорите езици, но никой не знае нищо и няма да научи нищо!

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

Господ дори ви показва и какъв е любимият цвят на тази църква-кои са те? Римските католици. Хората не обръщат внимание на тези неща.

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Тайна-Вавилон Велики. Защо я нарича така? Защото първата световна Империя беше на Вавилон-Навохудоносор. Тази е Вавилон Велики-който е обединил всичките мерзости в себе си. И спомнете си статуята дето той видя в съня си и Даниил я обясни-тя е една-не се прекъсва! И тази църква има и деца. Като намерите, коя е тя, ще намерите и децата й.

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Намерете географското място на коя нация седи на седем хълма и ще намерите Рим. Вижте-ние трябва да знаем поне малко и геограия, и история.
12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;
Това са 10 нации. Когато Йоан е писал това-не е имало още ЕС. Днес Европейският Съюз е налице. И кой е този час-часът на изкушението!

13 те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт;

Тези народи ще дадат властта си на един човек.

14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

Това са хората от първото възкресение. Но същото е и в Даниил 2 глава-статуята и камъка дето я удари в нозете. И тази Скала ще изпълни целият свят. И именно тогава Исус ще установи Царството си на земята. А ние виждаме днес тези неща-ние знаем какво иде. Днес ви казват, че Господ обича всички хора. Същото е било и по времето на Содом и Гомора. Колко време ще управляват тези 10 Царе-един час. Часът на изкушението.  Нека видим Откровението 18 глава

1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. 2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица; 

Вавилон Велики-това е Западна Европа днес. Когато Йоан е писал Откровението, Вавилон не е бил вече

9 И земните царе, които са блудствували и живели разкошно с нея ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й. 10 Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти! 

Колко дълго-в един час-часът на изкушението. Няма да бъде за дълго време.

17 защото в един час запустя толкова богатство! И всеки корабоначалник, всеки пътник по море, моряците и всички, които се препитават от морето, застанаха отдалеч,

Защото през времето на Влеиката Скръб, ако приемете белега на звяра, ще сте добре. Но вижте какво става после. В този час.

19 И посипаха пръст на главите си и викаха с плач и жалеене, като думаха: Горко, горко на великия град, в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му; защото в един час запустя!

Това е часът на изкушението! За това ни казва в молитвата-спаси ни от изкушението. Когато дойде времето на белега на звяра, ако нямате този белег, ще умрете и често-по жесток начин. Ето защо е важно да се знае за Мястото на безопасност. Няма причина да бъдете глупави. И ако сте невежи-как ще спасите себе си?
Това е Великата Скръб. Господ ще разреши на папата да направи тези неща. И ако се поровите по историята и по Библията, ще видите, какво са правили именно Римските католици. Как са горили хората на кладата. Как са убивали и мъчели хората. Светата инквизиция. Но нека ви кажа-нищо не се сравнява с часът на изкушението. И ние ще видим тези неща-те са много близо! Нека да се върнем на Матеи 6 и да прочетем втората част на 13 стих.

(защото царството е Твое, и силата, и славата, до вековете. Амин).

Защото Господ е царството и Той е Силата и той е Славата за винаги. Тук вече става въпрос за Царството на Отец! Нека видим това Царство-Откровението 21 глава

10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, 11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал. 

Не само иде от Отец, но вижте как изглежда. И е направено още от самото начало на сътворението. Чакало ни е нас да стигнем до безсмъртието.

12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:

12 врати и 12 ангела. Не Петър с ключове в ръката-12 врати. И на вратите-12те племена на Израел. Вие трябва да минете през една от тези врати ако искате да влезете в Царството-нали? Тоест-ако не влезете чрез едно от племената-което да ви научи за Бога-не можете да влезете в Царството. И понеже ние не изпълнихме нашата задача както Бог изисква-светът е потънал в паганизъм. Вижте как важен е Израел за Отец.

21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло.

Това са тези 12 врати-по една перла с името на едно от племената на Израел.

22 И храм не видях в него, защото неговият храм е Господ Бог Всемогъщият и Агнето.

Поради това зная, че това е Царството на Отец-там няма вече Храм. Докато в Царството на Исус преди това има и Храм.

23 И градът нямаше нужда от слънце, нито от луна да го осветява, защото Божията слава го осветяваше, и неговото светило е Агнето.

Луната и слънцето са били сътворени за човеците. Сега вече човеци няма.

24 И народите ще ходят по неговата светлина: земните царе ще донасят в него своите славни неща.

И народите няма да са в града, но ще живеят в земите си. Господ иска всички да бъдат в земите си.

25 Портите му не ще се затварят денем, (а нощ не ще има там);

Няма да има нощ-тя е за спане-но ние ще бъдем богове и сън не ни е нужен.

26 па и народите ще донасят в него славните си и ценни неща.

Спомнете си, че в 12 глава Даниил ви казва, че ще има голяма скръб. И тогава ще има възкресени в първото възкресение. А после ще бъде второто възкресение и който не се намери записан в Книгата на Живота-няма да бъде бог, но няма да умира вече, а ще бъде хвърлен в огненото езеро и там ще е вечно.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава и да видим за смъртта и безсмъртието.

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния. 50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното. 51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 

Не всички ще умрат-ще има и живи хора когато Исус дойде-праведни хора. И те всички ще бъдат променени. Това тяло ще бъде изменено при последната тръба. Тогава Исус ще дойде от небето и праведните ще бъдат променени и ще го посрещнат в небето, след което всички ще дойдат на тази земя.

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие. 

Колко пъти са ви прочели това в църквите дето посещавате?

54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

С други думи-Господ е обърнал това, в което хората влязоха. Вече няма да има повече плът и кръв. За това няма да има смърт. И всички ще се върнат в народите си. И след второто възкресение, всички ще живеят в земите си и ще са богове. Ще са съвършенни!

Благодаря ви за вниманието! 

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето им; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихм на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в имто на Исус Христос!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192071
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930