Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 22:24 - СЕДЕМТЕ ОБЕЩАНИЯ НА ГОСПОД, НО НИТО ЕДНО НЕ Е НЕБЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 15299 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел, който ще ви даде представа какво обещава Господ на тези които го любят.
Приятно четене!

Сестри и братя,

Прекрасно е да стоя пред вас в съботният ден. Това е денят, който Бог е отделил, осветил и благословил и това е денят, който е знака между Бога и тези които го
любят. Този ден ни показва дори и нещо по-голямо-Милениума и Божията почивка за хората които любят Бога.
Днес хората искат да им бъде говорена истината. Омръзнала им е гази глупост-да им се вика и подскача без да им се каже нещо.
А днес много хора вече искат да чуят това, което Израел има да каже.
Ние се занимаваме с Библията както е и ние служим на Бога от Библията.
И до днес хората не искат да изучава Библията. Но ние ще ви показваме Библията както е.
Ще започнем от Откровението 1 глава. Тук Господ Исус ни показва точно какво ще направи.

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,

От къде Йоан е получил таво откровение? Отец даде на Сина, той даде на ангела и ангела даде на Йоан. Господ работи по протокол и не се изменя. Господ работи чрез ангели. Един път когато не използува ангел е когато даде 10те заповеди.

2 който възвести Божието слово и свидетелството Исус Христово - и всичко що е видял.

Йоан казва това, което е получил от Исус.

9 Аз Иоан, ваш брат и съучастник в неволите и в царството и в търпението, които са чрез Исуса [Христа], бях на острова, наречен Патмос, за Божието слово и свидетелството за Исуса [Христа].

Някои ви казват, че Йоан бил заточен на остров Патмос. Но не пише така-нали? Йоан е бил там за да получи това откровение. Спомнете си, че Исус каза, че Йоан ще умре в дълбока старост

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия. 

Хората четат това и казват-Алфа и Омега-и не го разбират. Исус ни казва, че Той е първият и последният. Защото никой никога не е имал връзка с Отец-никога. Това хората трябва да го разберат.
Исус заповяда на Йоан да запише тези неща в Книга-ние я четем точно сега. И събощението до всичките тези 7 църкви е до всички поколения

12 И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и като се обърнах, видях седем златни светилника;

И се обърна и ето-беше Исус. И тези 7 звезди са 7те ангела на Исус и те му докладват всичко за всеки. Дории Сатана дава отчет на Господ.

16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си.
17 И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв; а Той тури десницата Си върху мене и каза: Не бой се, Аз съм първият и последният и живият; 

18 бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада. 

И аз съм, който има клучовете на живота и смъртта.
Хората ритат против Исус, но не разбират-в неговите ръце е технвият живот.
Исус е началото и краят-на живота в плът и кръв и е края на плътта и кръвта.

19 Напиши, прочее, това, което си видял, и що значи, и това, което има да стане подире,

Напиши нещата които са сега и тези дето ще са после. И Йоан ги е записал. И когато и да отворите Книгата и прочетете, ще прочетете същото-във всяко поколение.
Нека видим тези 7 обещания-Откровението 2 глава

1 До ангела на ефеската църква пиши: Това казва Оня, Който държи седемте звезди в десницата Си, Който ходи всред седемте златни светилника;

Какво казва

7 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: На този, който победи, ще дам да яде от дървото на живота, което е [всред] Божия рай.

Този, който има уши нека чуе-на този дето остане до края-ще му дам да яде от дървото на живота-какво е това?
Ще го видим в Битие 2 глава. Хората си нямат и понятие какво е Дървото на Живота! Стигнахме от ябълки до секс... Но хората не четат и не искат да мислят.

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Първото нещо е-Господ вдъхна в ноздрите ви дъха на живота и вие ставате жива душа! Не е поставил душа в нас! Ние сме душите. Живите дишат, а мъртвите не дишат-никога и това никога не се е променило.

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото. 

Двете дървета които не дойдоха от земята. Дървото на Живота в средата на градината-не е дошло от земята. Ето-имате тези две дзървета.

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;

Господ каза, че от всяко дърво в градината могат да ядат, но само от едно не могат.
Нека видим каква направи този човек-Битие 3 глава

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

Първото нещо, което Сатана направи-излъга! Какво каза Господ-ако ядете от това дърво-говорите със Сатана-ще умрете, но Сатана излъга и каза, че няма да умрат. Тоест-Сатана нарече Бога лъжец...

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. 6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. 

Този разговор е бил между Сатана и жената и тя донесе този разговор и на мъжа.

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски.

Е как ще ядете ябълка и ще получите информация?

8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.

Те се скриха от присъствието на Господ. Защо? Защото Исус е бил в градината. Той винаги е бил около човека.

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих. 

Какво каза тогава Господ

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Някой тлябва да ти каже това-ти си получил информация от някого! Ябълките говорят ли? Ял си от дървото за което ти казах да не ядеш от него? И ето сега, какво се промени от този момент:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Защото ти послуша гласа на жена си! Не на Змията, но на жена си.
Хората не разбират-има повече от това, което се вижда на пръв поглед. Жената донесе от плодовете на лъжата и на мъжа си

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.

Ще ядеш с пот на челото хляба си докато се върнеш в земята. Разбирате ли-ще се върнем в земята! Защото от там сме взети! Не сме били напълно развити духове на небето... От пръстта сме взети и в пръстта се връщаме

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - 23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. 

Исус е говорил тук на Отец. И ето какво са решили. И за да не отиде човека сега и да говори с Исус-който е Дървото на Живота и да научи как да живее вечно, трябваше да бъде отстранен от там. Исус не искаше повече Адам да бъде около него. Защото се противопостави на Бога и отиде след Сатана. И какво направи Господ

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Изгони човека от градината и постави стражи за да пазят-какво-градината ли? Не-да пазят Дървото на Живота. Нека видим, кой е това Дърво на Живота-Псалм 99 глава

1 Господ царува; нека треперят племената; Той обитава между херувимите; нека се потресе земята.

Господ седи между херувимите! Защо седи между тях-защото Той е Дървото на Живота. Винаги, когато се появява има и херувими с него. И нека този човек да знае, от какво се отказа-отказа се от вечният живот срещу кратък живот пълен с мъка. Вижте-херувимите не бяха от началото с Бога! Човека можеше свободно да иде и да говори с него.
Нека видим, кой е този плод от който човека можеше да яде и да получи вечният живот още от самото начало.
Йоан 6 глава-нека ви покажа плода.

47 Истина, истина ви казвам, Който вярва [в Мене] има вечен живот. 

Веднага ви казва-който вярва в мене има вечен живот. Ако Адам и Ева вярваха в Господ Исус в градината-щяха да живеят вечно.

48 Аз съм хлябът на живота.

Господ ви показва това чрез консумиране-ако ядете този „хляб”-ще живеете вечно

50 Тоя е хлябът, който слиза от небето, за да яде някой от него и да не умре. 51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света. 
60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша?

Някой казва-как може да ядем този човек? Дори и учениците имаха проблем с това
Дории учениците не разбираха какво говори Исус-.

61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява? 63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. 

Исус им обясни-Божието Слово е Дух и носи живот. И ако ти искаш да се занимаваш с това и да получиш вечен живот-трябва да слушаш това Слово и да се подчиняваш!

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот, 

Исус има думите на вечният живот!
Какво яде човека в Едем-яде от думите на лъжата-.от плода на лъжата. Е какво сега-умираме ли или не? Но ако човека бе ял от Дървото на Живота, щеше да живее вечно. И дори и сега-ако постоянно ядем от Дървото на Живота, ще достигнем до вечният живот. И ако вярваме това, което Исус говори и го следваме-ядем от Дървото на Живота.
Нека видим другото обещание-Откровението 2 глава

8 До ангела на смирненската църква пиши: Това казва първият и последният, Който стана мъртъв и оживя.

Това съобщение идва директно от Исус

11 Който има ухо, нека слуша, що говори Духът към църквите: Който победи, няма да бъде повреден от втората смърт.

Вижте-този, който устои до края-ще получи вечният живот. Винаги е до вас-ако вие устоите! Някои ви лъжат, че Светият Дух трябва да дойде върху вас и той ще ви заведе... Това не е вярно-вие трябва да устоите до края, а не Светият Дух.
Исус е Дървото на Живота и Словото му носи живот. Така просто е-нали?
Нека изследваме тези неща-Откровението 19 глава

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно. 

Това е Исус Христос

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне. 

Идва да прави война-с кого
 
19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство. 

Исус идва с неизброимо число от ангели, а освен това и светиите които сега са богове. Света няма и шанс да оцелее от тези войски. Но света не чете Библията и не знае думите на вечният живот.

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел. 

Кой е белега на звяра-те ви го дават на всяка пепелна сряда-на дясната ръка или на челото. И като намерите, кой прави това-ще намерите, кой е лъжепророка!
И вижте какво ще направи Господ като дойде-веднага ще хвърли звяра и лъжепророка в огненото езеро. Сега то не е още представено, но тогава ще бъде и тези двамата първи ще попаднат там. И ще са там-нека видим Исаия 66 глава

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много. 

Не сладкият и нежен Исус?... Хората не познават Исус Христос!

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ. 

Вие казвате, че няма значение какво ядете-вижте какво ви казва Исус-ще ви избие!

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми. 23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ. 

Всички народи ще отиват в Ерусалим за Празниците

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар. 

И когато народите отидат в Ерусалим, като излизат, ще виждат звяра и лъжепророка в огненото езеро. И те ще горят-обърнете внимание-вечно. Тези двамата ще бият дори и Сатана в огненото езеро-ще идат преди него там. Помислете над това, сестри и братя. Разбирате ли какво значи това? Хората не разбират-Сатана не прави барбекю сега под земята... Огненото езеро е приготвено за Сатана и неговите ангели и неправедните.
Нека видим още за огненото езеро-Откровението 20 глава

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, 

Сатана е описан тук-той е онази змия.

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 

Сатана е, чрез когото Господ ви изпитва. Но тогава ще бъде вързан за тези 1000 години.

8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък. 

Сатана ще се обърне отново към Русия и всичките й съюзници и те след 1000 години мир на земята ще тръгнат отново против Бога.

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде. 

Къде са светиите и Исус-на земята! Не на небето-обърнете внимание.

10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове. 

И в огненото езеро са звяра и лъжепророка-те вече са там. И как пепел може да бъде мъчена? Вижте-има църкви които ви казват, че огненото езеро е временно-това е чиста лъжа. Тя служи на Сатана.

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. 

Момент сега-нали вече сте спасени? Нали Исус ви е спасил?

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си. 14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт. 

Смъртта вече няма да съществува. Когато никой не може да умира-смърт няма. И никой не може да излезе от огненото езеро, но тези там ще са живи. Кой иска да иде там?

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро. 

Намерихме и кой е дървото на Живмота и кое е второто обещание
Нека видим Откровението 2 глава

12 До ангела на пергамската църква пиши: Това казва Тоя, Който има двуострия меч:
17 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите: На тогова, който победи, ще дам от скритата манна; ще му дам и бяло камъче, и на камъчето ново име написано, което никой не познава, освен оня, който го получава.

Слушайте какво казва Господ! Ще ви дам Мана-това е Божието Слово. Исус каза, че той е Хляба на живота!
Нека видим Исаия 62 глава

1 Заради Сион няма да млъкна, И заради Ерусалим няма да престана, Догдето не се яви правдата му като сияние, И спасението му като запалено светило. 2 Народите ще видят правдата ти, И всичките царе славата ти; И ти ще се наречеш с ново име, Което устата Господни ще нарекат. 

Това е новото име и ще го намерите и в Откровението 3 глава. Израел ще има ново име и също и индивидите ще имат ново име. Когато излезете от гробовете ще сте нещо друго. И ако сте праведни-ще сте богове.
Нека се върнем ан Откровението 2 глава

18 До ангела на тиатирската църква пиши: Това казва Божият Син, Който има очи като огнен пламък, и Чиито нозе приличат на лъскава мед: 19 Зная твоите дела и любовта, вярата, служението и търпението ти, и че последните ти дела са по-много от първите. 20 Но имам против тебе това, че търпиш жената Езавел, която нарича себе си пророчица и която учи и прилъгва Моите слуги да блудствуват и да ядат идоложертвено. 

Езавел беше жена на Ахав и Господ я уби. Но не става въпрос за нея тук. Това е друга Езавел. Това е тази, която лъже хората в църквите... Коя е майката църква? И кои са дъщерите й?

21 И дадох й време да се покае, но не иска да се покае от блудството си.

Не става въпрос за проститутка, но за религия

26 И на този, който победи, и който се пази до край, за да върши дела чисти като Моите, ще дам власт над народите, -

Господ ще даде власт над народите на своите светии!

27 (и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.

Кои са тези хора, на които Господ ще даде власт над народите-нека ги видим-Псалм 149 глава. Господ ни е представил всичко в Бибилята, но никой не го чете. Вие отивате на църква, скачате час и половина и излизате тъпи от там-без да знаете нищо. Но вижте-как искате да спасите себе си ако не знаете нищо? Всички ще са в Божието Царство, но вие трябва да решите-в коя част на Царството ще бъдете. Защото и огненото езеро ще е там! Това е сериозен бизнес, сестри и братя-много сериозен.

1 Алилуя! Пейте на Господа нова песен, И хвалението Му в събранието на светиите.

Нова песен в събранието на светиите. Те и ще управляват света.

5 Светиите ще тържествуват славно, Ще се радват на леглата си.
6 Славословия към Бога ще бъдат в устата им, И меч остър от двете страни в ръката им,

Нека Божието Слово е в устата им и какво ще правят те с тези саби? Светиите ще управляват света заедно с Исус Христос. И те ще са богове.

7 За да отдават възмездие на народите И наказание на племената, 8 За да вържат царете им с вериги, И благородните им с железни окови, - 9 За да извършат над тях написания съд! Тая чест принадлежи на всички Негови светии. Алилуя. 

И така-това е властта, която ще имате като светии. И винаги когато някой тръгне по погрешен път, вие ще го изправяте.
Нека видим Откровението 5 глава

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. 2 И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? 

Тази Книга е в ръцете на Отец. И кой може да я отвори

3 И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа.

Никой човек не може да интерпретира тази Книга! Само един може да ви я обясни

5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."

Кой е Лъвът на Юда-Исус Христос. Вижте-Откровението на Исус започва от Битие 1 глава. И ето сега-ще намерим какво пише в Книгата. И какъвто и език да говорите-Библията е преведена.

8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите.
9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ 

Знаем, че става въпрос за Исус тук.

10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята. 

Царе и Свещеници... И ние ще управляваме на земята. Това е, което прочетохме преди-власт над народите. И ако вие сте в първото възкресение-ще помагате на Исус да управлява творението! И ако някой тръгне по погрешен път-вие ще го упътвате и ако не промени пътищата си-ще го убивате... И не можете да съгрешите, защото ще сте богове. Никой не ви говори тези неща в „църквите” които посещавате-нали-а те са в Библията.
Нека се върнем на Откровението 3 глава и да видим още едно обещание.

1 До ангела на сардикийската църква пиши: Това казва Оня, Който има седемте Божии духове и седемте звезди: Зная твоите дела, че на име си жив но си мъртъв. 5 Който победи, ще се облече така в бели дрехи; и Аз никога няма да излича името му от книгата на живота, но ще изповядам името му пред Отца Си и пред Неговите ангели. 

Момент сега! Някой ми казва, че веднъж спасен-винаги спасен. Но четете ли тук какво пише-името ви може и да бъде изтрито от тази книга!
Но коя е тази книга и как човек попада там? Ние сме родени в грях-как тогава става това?
Малахия 3 глава-вижте, Бог ви казва и ви дава Библията, но вие избирате да не я четете. Днес Библията е на всякъде, но вие не искате да я четете. Е, до какво ще ви доведе това?

16 Тогава боящите се от Господа говореха един на друг; И Господ внимаваше и слушаше; И написа се възпоменателна книга пред Него За ония, които се бояха от Господа, И които мислеха за името Му.

Значи тези дето са страхуват от Бога, говорят на хората за Бога-те са записани в тази книга.

17 Тия ще бъдат Мои казва Господ на Силите, Да! избрана скъпоценност, в деня който определям И ще бъда благосклонен към тях Както е благосклонен човек Към сина, който му работи.

И тези хора ще са на Бога и Той ще ги запази. Тези които вършат това, което Бог изисква и постоянстват в това. Това е книгата на възпоминанията. Господ наистина обръща внимание на тези които искат да вървят в неговият път.
А кой може да бъде отписан от тази Книга-Изход 32 глава.това е, когаот Моисей отиде да получи Заповедите и Израел наистина тръгна против Бога.

30 А на следния ден Моисей рече на людете: Вие сте сторили голям грях; но сега ще се възкача към Господа, дано да мога да Го умилостивя за греха ви.

Моисей щеше да отиде при Бога, но не знаеше какво ще стане

31 Тогава Моисей се върна при Господа и рече: Уви! тия люде сториха голям грях, че си направиха златни богове. 32 Но сега, ако щеш прости греха им, - но ако не, моля Ти се, мене заличи от книгата, която си написал. 

Значи Моисей е знаел за тази Книга? Всички служещи на Бога през всичките поколения знаят за тази Книга. Но днес е най-тъпото поколение живяло на света. Имаме компютри, самолети, мобилни телефони, игри, това и онова, но не знаем на къде отиваме и какво ще бъде.

33 Но Господ рече на Моисея: Който е съгрешил против Мене, него ще залича от книгата Си.

Вижте какво казва Господ-който съгреши против Мене-ще го отстраня от Книгата на възпоминанията. Разбирате ли това? А какво е греха-нарушаването на Закона. Е-който нарушава Законите на Бога-разбирате ли какво ще стане с тях? Те са мъртви от самото начало и си остават мъртви. А ги чака огненото езеро. Нека видим какво става с тях-Откровението 20 глава

12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота;

Ние прочетохме, коя е тази Книга.

и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

Значи ще бъдем съдени по делата си-а вие казвате, че дела не са нужни?

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Сега знаем, че Бог има Книга. Знаем как да попаднем в нея и знаем, как можем да бъдем изтрити от нея. Вижте колко е просто-само трябва да четете Библията.
Нека се върнем ан Откровението 3 глава. Просто четете Библията! И ще научите какво да правите и ще научите, кой може да ви каже това, което не знаете.
Вижте-Бог не се мени-никога! И до днес мъжете не раждат, хората не ядат с краката си и мъртвите не дишат!

7 До ангела на филаделфийската църква пиши: Това казва Светият, истинският, у Когото е Давидовият ключ; който отваря, и никой няма да затваря; и затваря, и никой не отваря.

И вие ритате против Господа? Разбирате ли, че Той притежава всичко?

12 Който победи, ще го направя стълб в храма на Моя Бог; отгдето няма вече да излезе вън; и ще напиша на него името на Моя Бог, и името на града на Моя Бог, новия Ерусалим, който слиза от небето от Моя Бог; ще напиша и Моето ново име. 

Господ обещава да ни направи стълб в Дома на Отец. Но това е много повече от това, което се вижда. Защото няма да има Храм в Новият Ерусалим- Нека видим-Откровението 11 глава. Това ще е Храма дето Зарувавел ще построи. Не става въпрос за Храма дето тези дето наричат себе си Юдеи ще построят в Ерусалим.

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него;

Това ще е истинският Храм на Исус Христос.

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

И който е сега в Ерусалим-тежко им, защото идат страшни неща там. Тези 42 месеца-това е Великата Скръб и тогава в Ерусалим ще е храма дето тези наричащи себе си Юдеи ще построят. Но нека видим за кой Храм става въпрос в началото на тази 11 глава на Откровението-Езекил 40 глава

1 В двадесет и петата година от плена ни, в началото на годината, на десетия ден от месеца, в четиринадесетата година подир превземането на града, в същия ден Господната ръка биде върху мене и ме заведе там, - 

Това е в бъдещето

2 чрез Божии видения ме заведе в Израилевата земя та ме постави върху една твърде висока планина, на която имаше към юг нещо като здание подобно на град. 3 И като ме заведе там, ето, човек чийто изглед бе като изглед на мед, и който държеше в ръката си ленена връв и мярка от тръстика, стоеше в портата. 4 И човекът ми рече: Сине човешки, погледни с очите си, чуй с ушите си, и приложи сърцето си върху всичко, което ще ти покажа; защото ти биде въведен тука с цел да ти покажа това. Всичко що видиш изяви го на Израилевия дом. 

Човекът каза на Езекил да внимава и да разкаже всичко на Израел.

5 И ето извън дома една стена околовръст, и в ръката на човека мярка от тръстика дълга шест лакти, всеки лакът дълъг лакът и длан; и като измери широчината на зданието, тя беше една тръстика, и височината една тръстика. 

Този е същият, който Йоан видя-Откровението 11 глава. И прочетете сами-той премери всичкото.
Но нека видим Езекил 43 глава-след като беше измерена-Храма беше построен и Някой дойде там

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток; 2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му. 

Исус ще дойде от там именно-през реката Йордан. Точно както водеше Израел като ги изведе от Египет. Ще дойде от пустинята. И ето-идва в Храма.
Но какво стана в пустинята? Исус ще бъде там за 3.5 години и ще учи Израел на своите пътища! Но кой тогава ще построи Храма за Исус? Зарувавел, който ще бъде възкресен при първото възкресение. Защото Храма ще е перфектен! 
 
4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток. 5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 

И Господ дойде в Храма.

6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолитеси на високите си места. 

Господ Исус ще живее всред Израиляните за винаги-това е бъдещето и е точно така. Тук-на земята! А народа Израел омърси името на Бога!
Нека видим Езекил 44 глава-хората си нямат и понятие, че на земята ще има такива дето умират и такива дето са вечни в същото време

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена. 2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена. 

И никой чомек няма да имен от там-защото са човеци.от плът и кръв. И нека видим какво казва Господ на Израел и какво казва за необрязаните хора. 

6 И кажи на бунтовниците, сиреч, на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Доме Израилев, нека ви са доволно всичките мерзости, които извършихте, 7 дето въведохте инородци, с необрязано сърце и необрязана плът, да бъдат в светилището Ми та да го мърсят, дори в Моя дом, и дето, когато принасяте хляба Ми, тлъстината и кръвта, престъпихте завета Ми, в прибавка на всичките ви други мерзости. 

Виждате ли какво ви казва Господ, братя? И има един Закон за всички. И не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто? Сега някои ми казват, че били обрязани в сърцето-това е лъжа! Защото ако си обрязан в сърцето-ще направиш и другото обрязавне-в плътта! И вижте какво ви казва тук Исус Христос.мислите ли, че това е препоръка? Не е! Това е Закон! Всеки мъж купен за цена, който не е обрязан, трябва да бъде убит! Поради това ако не сте се обрязали-не можете да се кръстите също-защото сте мъртви!

8 И не сте изпълнили службата на светите Ми неща, но сте поставили за себе си стражари над службата в светилището Ми.

Вашето цялото нещо е бизнес... Но няма нищо общо с Бога! Вижте-ако не знаете за обрязването е едно. Но ако знаете-а не го правите-на края на линията Бог ще се разправи с вас.

9 Така казва Господ Иеова: От всичките инородци, които са между израилтяните, никой инородец с необрязано сърце и необрязана плът да не влиза в светилището Ми.

Вижте какво ви казва Господ-никой е абсолютно! Това е било писано когато Павел е решил да отмени обрязването? Но Павел не е обърнал внимание на това.
Нека се върнем на Откровението 3 глава. Хората мислят, че Библията може да се оспорва... не може-или я приемате, или не я приемате! И ако не я приемете-не значи, че не е така. Ще бъдете съдени по нея.

14 До ангела на лаодикийската църква пиши: Това казва Амин, верният и истински свидетел, начинателят на всичко, което Бог е създал.

От началото на сътворението. И Израел е истинските свидетели на Господа. А Исус е от самото начало на сътворението на човека и до времето когато човека ще стане бог. Исус каза, че е „Аз Съм”-това е нещо постоянно, без начало и край!

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.

Чувате гласа на Исус-защо му се противите?

21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.

Какво ви обещава Господ-да седите на неговият трон! Къде е този трон? Нека видим Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария. 

Господ като има да каже нещо-праща ангел за това.

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 
33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Не ни ли каза в Езекил 43 глава, че трона ще бъде в Ерусалим за винаги? Ето и Йоан ви казва същото нещо. Всичко е същото. И щом седи на Трона-Той съди.
А какво ще стане с нас-Псалм 122

1 Зарадвах се, когато ми рекоха: Да отидем в дома Господен.
2 Ето, нозете ни стоят Отвътре портите ти, Ерусалиме.

Къде ще е Господ-в Ерусалим! На тази земя!

3 Ерусалиме, който си съграден Като град сглобен ведно;
4 Гдето възлизат племената, Господните племена. Според надеждите на Израиля, За да славят името Господно.

Всички народи ще се върнат в техните земи.

5 Защото там са поставени престоли за съд, Престолите на Давидовия дом.

На чий трон седи Исус-на Давид! И на кой трон ще седите вие-на Давид. Тук, на тази земя! Така просто е.
Нека видим Откровението 20 глава. Всичко това е записано и всяко поколение може да го прочете-но не иска да чете.

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.
5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Старайте се сега да оправите отношението си с Исус за да не се налага да стигате до второто възкресение! Тогава вече не се знае, къде ще идете...

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

И вече огненото езеро няма власт над праведните-те са светии и те ще управляват с Исус за 1000 години.
Нека видим какво обеща Господ ан Петър и апостолите-Матей 19 глава. Постоянно се чудя-как така тези хора искат да вървят на небето? Явно защото изобщо не четат Библията!

27 Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме? 

Вижте какво казва Петър-оставили са всичко заради Бога!

28 А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена. 

При възкресението, ще съдят 12те племена на Израел.

29 И всеки, който е оставил къщи, или братя, или сестри, или баща, или майка, [или жена], или чада, или ниви, заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи вечен живот. 


Благодаря ви за вниманието!

 

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173055
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031