Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2013 04:11 - КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ МИЛЕНИУМА-ТЕЗИ 1000 ГОДИНИ ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ИСУС-НА НЕБЕТО; ИЛИ НА ЗЕМЯТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1723 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2013 04:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте сестри и братя,
 
Ето къде ще е Милениума според Библията. А Милениума е много важен период, сестри и братя, защото след него идва Отец и вечният живот. До тогава ще има хора които ще живеят вечно-тези които ще посрещнат Исус и заедно с него ще дойдат на тази земя за да я управляват за 1000 години. Ще ви представя книгите от Библията с някои коментари, а вие се постарайте сами да проверите всичко.
 
Еремия 30:1-28
 
1 Словото, което беше към Еремия от ГОСПОДА и каза:
2 Така говори ГОСПОД, Израилевият Бог, и казва: Напиши в книга всичките думи, които ти говорих.
3 Защото, ето, идват дни, заявява ГОСПОД, когато ще върна от плен народа Си Израил и Юда, казва ГОСПОД, и ще ги върна в земята, която дадох на бащите им да я притежават.
4 И ето думите, които ГОСПОД говори за Израил и за Юда:
5 Да, така казва ГОСПОД: Глас на ужас чухме, страх, и няма мир.
6 Попитайте сега и вижте - мъж ражда ли? Защо гледам всеки мъж с ръцете си на кръста, като раждаща жена, и всички лица са побледнели?
7 Горко, защото велик е онзи ден, не е имало подобен на него. Това е времето на голямата скръб на Яков, но ще бъде спасен от нея.
 
Денят на Господа-Армагедон.
 
8 И в онзи ден, заявява ГОСПОД на Войнствата, ще строша ярема му от врата ти, ще разкъсам оковите ти и няма вече да го поробват чужденци;
9 а ще слугуват на ГОСПОДА, своя Бог, и на царя си Давид, когото ще им издигна.
10 А ти не се бой, служителю Мой, Якове, заявява ГОСПОД, и не се страхувай, Израилю! Защото, ето, Аз ще те спася от далечната страна и потомството ти - от земята на плена им. И Яков ще се върне и ще се успокои, и ще си почине, и никой няма да го плаши.
 
Така ли е сега в Израел?! Разбира се, че не е-тогава се явява въпроса: върнал ли е Господ своя народ в земята им? И успокоила ли се е земята Израел?
 
11 Защото Аз съм с теб, заявява ГОСПОД, за да те спася. Защото ще сложа край на всичките народи, където съм те разпръснал; но на теб няма да сложа край, а ще те накажа с право и никак няма да те изкарам невинен.
12 Защото така казва ГОСПОД: Раната ти е неизлечима, тежка е язвата ти.
13 Няма кой да защитава делото ти, няма лекове за раната, няма излекуване за теб.
14 Всичките ти любовници те забравиха, не те търсят. Защото те нараних с рана като от враг, с наказание от жесток човек заради големите ти беззакония и понеже се умножиха греховете ти.
15 Защо викаш от раната си, че болката ти е неизлечима? Заради големите ти беззакония и понеже се умножиха греховете ти, ти направих това.
16 Затова всички, които те изпояждат, ще бъдат изпоядени, и всичките ти притеснители, всички ще отидат в плен; и онези, които те ограбват, ще бъдат ограбени, и всички, които те плячкосват, ще предам на плячкосване.
17 Защото ще ти възстановя здравето и ще те изцеля от раните ти, заявява ГОСПОД. Понеже те нарекоха отхвърлен: Това е Сион, за когото никой не пита.
 
Сион е хълма-става въпрос за Ерусалим.
 
18 Така казва ГОСПОД: Ето, Аз ще върна от плен шатрите на Яков и ще се смиля за жилищата му. И градът ще се построи на своята грамада развалини и дворецът ще се населява според правото си.
19 И от тях ще излиза благодарение и глас на веселящи се. И Аз ще ги умножа и няма да намалеят, ще ги прославя и няма да се унижат.
20 Синовете им ще бъдат както преди и събранието им ще се утвърди пред Мен; и ще накажа всички, които ги потискат.
21 И благородният им ще бъде от тях и управникът им ще излезе изсред тях. И Аз ще го доближа и той ще се приближи до Мен, защото кой е този, който е заложил сърцето си да се приближи до Мен? - заявява ГОСПОД.
22 И вие ще Ми бъдете народ и Аз ще ви бъда Бог.
23 Ето, ураган от ГОСПОДА, ярост излезе, помитащ ураган, ще се стовари върху главата на безбожните.
 
Отново става въпрос за денят на Господа!
 
24 Пламенният гняв на ГОСПОДА няма да се върне, докато Той не извърши и докато не изпълни намеренията на сърцето Си. В последните дни ще разберете това.
 
В последните дни ще разберем това!
 
Исаия 2 глава
1 Словото, което се откри на Исая, сина на Амос, за Юда и Ерусалим:
2 В последните дни хълмът на дома ГОСПОДЕН ще се утвърди на върха на планините и ще се възвиси над хълмовете, и всичките народи ще се стичат на него.
3 И много народи ще отидат и ще кажат: Елате, да се изкачим на хълма ГОСПОДЕН, в дома на Якововия Бог! Той ще ни научи на пътищата Си, и ще ходим в пътеките Му. Защото от Сион ще излезе поучението и словото ГОСПОДНО - от Ерусалим.
4 Бог ще съди между народите и ще отсъжда между много племена. И те ще изковат мечовете си на плугове и копията си - на сърпове. Народ против народ няма да вдигне меч и няма вече да се учат на война.
 
Ако става въпрос за събития след второто възкресение, то този текст няма никакъв смисъл-след него никой няма дори и да мисли за война, нито пък някой може вече да умира-Лука 20 глава, 36.
 
5 Елате, доме яковов, и нека ходим в светлината на ГОСПОДА!
 
Но нека видим и Исаия 11 глава!
1 И ще израсте пръчка от Есеевия пън и издънка от корените му ще носи плод.
2 И Духът на ГОСПОДА ще почива на Него - Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и сила, Дух на знание и страх от ГОСПОДА.
 
Става въпрос за Исус.
 
3 И Той ще благоволи в страха от ГОСПОДА (от Отец!) и няма да съди според гледането на очите си, и няма да решава според слушането на ушите си,
4 а ще съди с правда сиромасите и ще решава с правота за смирените на земята. Ще порази земята с жезъла на устата Си и с диханието на устните Си ще умъртви нечестивия.
5 Правдата ще бъде пояс през кръста Му и верността ще бъде пояс на бедрата Му.
 
Кога ще стане това? Ако е след второто възкресение, нека видим нататък!
 
6 Вълкът ще живее с агнето, рисът ще си почива с ярето, телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно и малко дете ще ги води.
7 Кравата и мечката ще пасат и малките им ще си почиват заедно, и лъвът ще яде слама както говедото.
8 Сукалче ще играе над дупката на пепелянка и отбито дете ще слага ръката си в гнездото на усойница.
9 Няма да се върши зло и няма да се погубва по целия Ми свят хълм, защото земята ще се изпълни със знание за ГОСПОДА, както водите покриват морето.
10 И в онзи ден Есевият корен, който ще стои като знаме на народите - към него ще прибягват племената и покоят му ще бъде слава.
 
Тука само ще ви помоля да обърнете внимание на това, от кои страни Господ ще събере своя народ. Не са ли всичките изброени страни, страни на чернокожи хора?
 
11 И в онзи ден Господ отново, втори път с ръката Си ще изкупи остатъка от народа Си, който ще остане, от Асирия и от Египет, и от Патрос, и от Етиопия, и от Елам, и от Сенаар, и от Емат, и от морските острови.
12 И ще издигне знаме за народите и ще събере изгонените на Израил, и ще събере разпръснатите на Юда от четирите края на земята.
13 И завистта на Ефрем ще се отмахне и притеснителите на Юда ще се отсекат. Ефрем няма да завижда на Юда и Юда няма да притеснява Ефрем.
 
А сега внимавайте: може ли следните събития да станат след второто възкресение? Тогава няма да има никакви войни! Нито пък някой ще може да убие някого-дори и да би поискал!
 
14 А ще полетят на раменете на филистимците към запад, заедно ще ограбят жителите на изток, ще прострат ръката си върху Едом и Моав и синовете на Амон ще им се покорят.
15 И ГОСПОД ще изпълни проклятието върху залива на Египетското море и ще помаха с ръката Си върху реката Ефрат с изсушителния Си вятър и ще я разбие на седем потока, така че ще я преминават с обувки.
16 И ще има път за остатъка от народа Му, който ще остане, от Асирия, както имаше за Израил в деня, когато се изкачи от египетската земя.
 
А вижте много внимателно какво казва Захария в 8 глава!
 
1 И беше слово от ГОСПОДА на Войнствата и каза:
2 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Ревнувам с голяма ревност за Сион и с голяма ярост ревнувам за него.
3 Така казва ГОСПОД: Върнах се към Сион и ще обитавам сред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече Град на истината, и хълмът на ГОСПОДА на Войнствата - Светият хълм.
 
Значи Господ ще обитава в Ерусалим! Но вижте от кога!
 
4 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Още ще седят старци и старици по ерусалимските площади, всеки с тоягата си в ръката си поради дълбока старост.
 
Може ли това да след второо възкресение? Как тогава пророкът говори за старци и стариц?!
 
5 И площадите на града ще бъдат пълни с момченца и момиченца, играещи по площадите му.
6 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Ако това е чудно в очите на остатъка от този народ в онези дни, ще бъде ли чудно и в Моите очи? - заявява ГОСПОД на Войнствата.
7 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Ето, Аз ще спася народа Си от земята към изгрев и от земята към залез слънце.
8 И ще ги доведа и те ще живеят сред Ерусалим, и ще ми бъдат народ, и Аз ще им бъда Бог, в истина и в правда.
 
Къде ще доведе народа си? В Ерусалим!
 
9 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Укрепете ръцете си, вие, които в тези дни слушате тези думи чрез устата на пророците, които бяха в деня, когато се положи основата на дома на ГОСПОДА на Войнствата, на храма, за да се построи.
10 Защото преди онези дни нямаше нито заплата за човек, нито заплата за животно; и за влизащия и за излизащия нямаше мир заради противника; защото настроих всичките хора един срещу друг.
11 Но сега няма да бъда както в предишните дни за остатъка на този народ, заявява ГОСПОД на Войнствата.
 
Внимавайте на следното: духовни същества имат ли нужда от сеитба?!
 
12 Защото ще има сеитба като във време на мир, лозата ще дава плода си и земята ще дава реколтата си, и небето ще дава росата си; и на остатъка на този народ ще дам да наследи всички тези неща.
13 И както бяхте проклятие между народите, доме юдов и доме израилев, така ще ви спася и ще станете благословение. Не бойте се, нека се укрепят ръцете ви!
14 Защото така казва ГОСПОД на Войнствата: Както намислих да ви сторя зло, когато бащите ви Ме разгневиха, казва ГОСПОД на Войнствата, и не се смилих,
15 така отново намислих в тези дни да сторя добро на Ерусалим и на юдовия дом. Не бойте се!
16 Това са нещата, които трябва да вършите: Говорете истина един на друг, съдете с истина и съд на мир в портите си;
17 и не замисляйте в сърцата си зло един против друг и не обичайте лъжлива клетва; защото всички тези са неща, които мразя, заявява ГОСПОД.
18 И словото от ГОСПОДА на Войнствата беше към мен и каза:
19 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Постът на четвъртия месец, постът на петия, постът на седмия и постът на десетия ще станат на юдовия дом веселие и радост и весели празници. Но обичайте истината и мира.
20 Така казва ГОСПОД на Войнствата: Още ще дойдат народи и жители на много градове.
21 И жителите на един град ще отидат в друг и ще кажат: Нека непременно да отидем да се помолим пред ГОСПОДА и да потърсим ГОСПОДА на Войнствата. Ще отида и аз.
22 И ще дойдат много племена и силни народи да потърсят ГОСПОДА на Войнствата в Ерусалим и да се помолят пред ГОСПОДА.
23 Така казва ГОСПОД на Войнствата: В онези дни десет мъже от всякакви езици на народите ще хванат, да, ще хванат полата на един мъж юдеин и ще кажат: Искаме да ходим с вас, защото чухме, че Бог е с вас.
 
Обърнте внимание и на последните стихове-10 мъже с различни езици... Но ако това е след второто възкресение, то всички ще говорят един език-това е също в Библията!
 
Но вижте и Захария 14 глава!
 
1 Ето, идва Ден на ГОСПОДА, когато плячката ти ще се раздели сред теб.
2 И ще събера всичките народи на бой против Ерусалим. И градът ще бъде превзет, къщите ще бъдат разграбвани и жените - изнасилвани; и половината от града ще отиде в плен, а останалият народ няма да бъде изтребен от града.
 
Това знаем, че не е станало до сега. Защото Римската Империя унищожи Ерусалим през 70 година, но тук се говори за всичките народи, че ще дойдат срещу Ерусалим и за войната в Армагедон, но това е бъдеще-явно много близко, но бъдеще!
 
3 И ГОСПОД ще излезе и ще воюва против онези народи, както в деня, когато воюва, в деня на битката.
 
Става въпрос за Армагедон.
 
4 В онзи ден краката Му ще застанат на Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток. И Елеонският хълм ще се разцепи през средата си на изток и на запад, ще се образува много голяма долина и половината от хълма ще се отдръпне на север, а половината му - на юг.
5 И ще побегнете в долината на Моите планини, защото долината на планините ще стига до Асал. И ще побегнете, както бягахте от земетресението в дните на юдовия цар Озия. И ще дойде ГОСПОД, моят Бог, и всичките светии с Теб.
6 И в онзи ден няма да има светлина, блестящите тела ще се свият.
7 И ще бъде единствен ден - той е известен на ГОСПОДА - нито ден, нито нощ, а по вечерно време ще има светлина.
8 И в онзи ден живи води ще излязат от Ерусалим: половината им към източното море и половината им към задното море; през лятото и през зимата ще бъде така.
 
Вижте къде ще царува Исус!!!
 
9 И ГОСПОД ще бъде Цар над цялата земя; в онзи ден ГОСПОД ще бъде един и Името Му едно.
10 Цялата страна ще се превърне в равнина, от Гава до Римон на юг от Ерусалим; а Ерусалим ще се издигне и ще се насели на мястото си - от Вениаминовата порта до мястото на първата порта и до Портата на ъгъла, и от кулата Ананеил до царските линове.
11 И ще се живее в него и няма да има вече проклятие, и Ерусалим ще се насели в безопасност.
12 И ето язвата, с която ГОСПОД ще порази всичките народи, които са воювали против Ерусалим: Месата им ще се разложат, докато още стоят на краката си, очите им ще се разложат в ямите си и езикът им ще се разложи в устата им.
13 И в онзи ден ще има голям смут от ГОСПОДА сред тях и те ще хващат всеки ръката на другия и ръката на всекиго ще се вдигне против ближния му.
14 И Юда също ще воюва в Ерусалим; и богатството на всичките околни народи ще се събере - злато, сребро и дрехи в голямо количество.
15 И такава, като тази язва, ще бъде язвата на конете, на мулетата, на камилите и на магаретата, и на всичките животни, които ще бъдат в онези станове.
 
Вижте къде ще отиват да се покланят останалите живи! Но ако това бяха събития след второто възкресение, то тогава нищо не се връзва-защото определено става въпрос за битката при Армагедон! И става въпрос за язва, от която очите, месата и езиците им ще се разпаднат или стопят!!! След второто възкресение няма вече плът и кръв!
Та за кое време става въпрос? За тези именно 1000 години през които Исус ще управлява тази земя от Ерусалим.
 
16 И всеки, който остане от всичките народи, дошли против Ерусалим, ще се изкачва от година на година да се покланя на Царя, ГОСПОДА на Войнствата, и да празнува празника на колибите.
 
И както виждаме, ще празнуват празника Шатроразпъване! Вижте Левит 23 глава-това са Божиите Празници!
 
17 И ако някои от родовете на земята не се изкачат в Ерусалим да се поклонят на Царя, ГОСПОДА на Войнствата, на тях няма да има дъжд.
18 И египетският род ако не се изкачи и не дойде, на тях няма да има дъжд. Това ще бъде язвата, с която ГОСПОД ще порази народите, които не се изкачват да празнуват празника на колибите.
 
Както виждаме, става въпрос за събития на тази земя!
 
19 Това ще бъде наказанието на Египет и наказанието на всичките народи, които не се изкачват да празнуват празника на колибите.
20 В онзи ден на звънците на конете ще има надпис: Свят на ГОСПОДА. И котлите в дома ГОСПОДЕН ще бъдат като легените пред олтара.
21 И всеки котел в Ерусалим и в Юда ще бъде свят на ГОСПОДА на Войнствата; и всички, които жертват, ще идват и ще вземат от тях и ще варят в тях. И в онзи ден няма вече да има търговец#или: ханаанец# в дома на ГОСПОДА на Войнствата.
 
И 132 Псалм
1 Песен на изкачванията.
Спомни си, ГОСПОДИ, на Давид всичките му усилия:
2 как се закле на ГОСПОДА и обеща на Силния Яковов:
3 Наистина няма да вляза в шатрата на дома си, няма да се кача на постелката на леглото си,
4 няма да дам сън на очите си, нито дрямка на клепачите си,
5 докато не намеря място за ГОСПОДА, обиталища за Силния Яковов!
6 Ето, ние чухме за него в Ефрата, намерихме го в полетата на Яар.
7 Нека влезем в Неговите обиталища, нека се поклоним при подножието на краката Му!
8 Стани, ГОСПОДИ, и влез в покоя Си - Ти и ковчегът на Твоята сила!
9 Нека свещениците Ти бъдат облечени с правда и светиите Ти нека ликуват!
10 Заради слугата Си Давид не отхвърляй лицето на помазаника Си!
11 ГОСПОД се закле на Давид в истина и няма да се отвърне от нея: Ще поставя на престола ти от плода на тялото ти. Ако синовете ти пазят завета Ми и свидетелствата Ми, които ще ги науча, и техните синове ще седят на престола ти навеки.
 
Обърнете внимание, че Ерусалим ще бъде покой на веки за Господа!
 
13 Защото ГОСПОД избра Сион, пожела го за Свое обиталище:
14 Това е Моят покой навеки, тук ще обитавам, защото го пожелах.
15 Ще благословя изобилно храната му, ще наситя бедните му с хляб.
16 Ще облека и свещениците му в спасение и светиите му ще ликуват.
17 Там ще направя да изникне рог на Давид; приготвил съм светилник за помазаника Си.
18 Враговете му ще облека с позор, а на него ще блести короната му.
 
А вижте сега къде са поставени престолите на тези, дето ще съдят народите!
 
Псалм 122
1 Песен на изкачванията. На Давид.
Зарадвах се, когато ми казаха: Да отидем в ГОСПОДНИЯ дом!
2 Краката ни стоят вътре в портите ти, Ерусалиме.
3 Ерусалим е построен като здраво затворен в себе си град,
4 където се изкачват племената, племената на ГОСПОДА, според свидетелството на Израил, за да славят Името на ГОСПОДА.
5 Защото там са поставени престоли за съд, престолите на Давидовия дом.
6 Молете се за мира на Ерусалим! Нека благоуспяват онези, които те обичат!
7 Мир да бъде в крепостите ти, благоденствие - в дворците ти!
8 Заради братята си и приятелите си ще кажа сега: Мир да е в теб!
9 Заради дома на ГОСПОДА, нашия Бог, ще търся доброто ти.
 
А ето и Даниил 7 глава-обърнете внимание на този 27 стих: 27 А царството и владичеството, и величието на царствата под цялото небе!! ще се дадат на народа на светиите на Всевишния. Неговото царство е вечно царство и всички власти ще служат и ще се покоряват на Него.
 
Как може царството да е под цялото небе и да е в същото врпеме на небето? Но за какво се отнася-за земята!
 
 
И ако внимателно прегледате всичко, което ви представих дори и до тук, не може да не видите, че Исус ще управлява тази земя за 1000 години, точно както ни пишат и пророци и апостоли. И след тези 1000 години ще има последна битка в която Отец ще унищожи всички които ще нападнат Ерусалим. И след това ще има последно възкресение и Отец ще дойде на тази земя с Новият Ерусалим, в който Исус Христос приготви обиталищата за тези, дето ще се удостоят да бъдат в добрата част на Божието Царство.
 
Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!Гласувай:
1
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1484553
Постинги: 906
Коментари: 1305
Гласове: 321
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31