Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2013 01:52 - Храна За Ума Или-Добре Е Да Се Замислите
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок.

Прекрасно е да стоя пред вас винаги в съботен ден. Защото това е денят, който Господ отдели, освети и благослови и ние трябва да имаме свето събрание в този ден. Това не е препоръка, сестри и братя-това е заповед.
Това е урок, който съставих преди много години, защото понякога някои неща се случват поради начина по който се държат хората и дори-според израза на лицето им. И понеже има толкова неща дето трябва да се разгледат, че реших да направя този урок.
Понякога се случват някои неща и ние трябва да знаем, защо е това.
Ще започнем урока от Притчи 6 глава и целитя ден ще сме в тази 6 глава. Хората не четат внимателно тези Притчи-но тук има много информация. И е добре да се знае, какво обича Господ и какво не обича-за да знаем, какво да правим, за да ни благослови.

16 Шест неща мрази Господ, Даже седем са мерзост за душата Му: 

„Мрази” е много силно нещо-обърнете внимание на тези изречения!

17 Надменни очи, лъжлив език, Ръце, които проливат невинна кръв, 

Внимавайте за какво се гордеете. Защото всеки има нещо в гардероба си дето не е за пред хората...

18 Сърце, което крои лоши замисли, Нозе, които бърже тичат да вършат зло, 

Някои обичат злите неща. Някои отиват да гледат как други се бият, но тичат там не за да разрешат проблема, но за да се радват на чуждото нещастие.

19 Неверен свидетел, който говори лъжа, И оня, който сее раздори между братя. 

И някои винаги се опитват да създадат разделение между хората. Винаги ви казвам-ако разговора ви няма да оправи нещата-защо да го казвате?
Нека видим Притчи 24 глава. Вижте-не обвинявайте никого, защото обикновенно обвинявате сами себе си.

1 Не завиждай на злите хора, Нито пожелавай да си с тях, 2 Защото сърцето им размишлява насилие, И устните им говорят за пакост 

Господ ще се занимае с такива хора 

15 Не поставяй засада, о нечестиви човече, против жилището на праведния, Не разваляй мястото му за почивка. 16 Защото праведният ако седем пъти пада, пак става, Докато нечестивите се препъват в злото. 

Може и да падате, но ако търсите Бога-пак ще станете!

17 Не се радвай, когато падне неприятелят ти, И да се не весели сърцето ти, когато се подхлъзне той. 

Няма за какво да се радвате-утре може да се случи и на вас. И защо Господ не иска да се радвате когато неправедните падат-защото може да се обърне против вас. И понеже се радвате на това-вие може да станете неправедни. И защо Господ да нарани праведните заради неправедните?... 

18 Да не би да съгледа Господ, и това да Му се види зло, И Той да оттегли гнева Си от него. 19 Не се раздразвай, поради злодейците, Нито завиждай на нечестивите, 20 Защото злите не ще имат бъдеще; Светилникът на нечестивите ще изгасне. 

Когато злите вършат само зло, един ден ще погледнете и няма да ги видите вече. Не се ядосвайте за това, което правят неправедните. Вижте тези мега църкви-пасторите им имат дори и самолети от стадото, защото те им купуват всичко, а тези обират стадото-дано да имат всичко, защото после ще горят в ада за вечността. Това е много малка цена за това, което идва за тях. Но ние търсим вечният живот и нищо друго няма значение.

21 Сине мой, бой се от Господа и от царя, И не се сношавай с непостоянните, 

Бой се от Бога и не се занимавай с тези дето се правят на нещо, което не са. Някои тичат и представят себе си за велики, като говорят за изчезналите книги на Библията... Но самите те като погледнете-и те са изчезнали след някое време.
Притчи 22 глава. Някои искат непременно да кажат те какво мислят. Но кой се интересува от това, което те казват? То ако не е по Бога-няма значение.

24 Не завързвай приятелство с ядовит човек, И не ходи с гневлив човек. 

Има хора дето са гневни винаги-не бъдете приятели с тях! Защо?

25 Да не би да научиш пътищата му, И да приготвиш примка за душата си. 

Защото ще започнете да бъдете като тях. Пазете се от негативните хора-не се сближавайте с тях. И когато те са постоянно негативни-рано или късно и вие ще станете като тях.

26 Не бъди от тия, които дават ръка От тия, които стават поръчители за дългове, 

Не правете това-защото ще се наложи да платите-ето защо

27 Ако нямаш с какво да платиш, Защо да вземат постелката ти изпод тебе? 

Ако нямаш пари-не подкрепяй някой, който търси заеми. 
 
29 Видял ли си човек трудолюбив в работата си? Той ще стои пред царе, няма да стои пред неизвестни хора. 

И когато се погрижите за своя собствен бизнес-няма да имате проблем. И всичко ще е наред. И ако не можете да си купите-как ще го задържите? Не купувайте къщи дето не можете да изплатите ако нещо се случи с единият от вас. Но купете си къща-ако можете-евтина, за да можете да я изплащате ако се наложи, дори и да е трудно, но да можете. И не гледайте какво има Иван-Иван може да има, но не знаете как го е придобил. И дори и Господ да го е благословил-това благословение е за Иван. Ние сме странни-българите: не гледаме себе си, но винаги, какво имат другите...
Нека видим Причти 21 глава. Соломон е така мъдър, че всичко за този живот е в тези Притчи.

25 Желанието на ленивия го умъртвява, Защото ръцете му не искат да работят, 

Защото е мързелив и не иска да работи. Само гледа хората и се прави, че е нещо, но не е нищо.

26 Той се лакоми цял ден, А праведният дава и не му се свиди. 

Той завижда за всичко, което другите имат, но той няма нищо. Господ е сложил това тук за да разберете как стоят нещата.
Нека видим сега 2 Солунци 3 глава-когато някой не иска да работи, който е мързелив, винаги е в тежко положение.

7 Понеже сами вие знаете, как трябва да ни подражавате, защото ние не се обходихме безчинно между вас; 8 нито даром ядохме хляб у някого,

Павел им казва, че не са яли нечий хляб.

но с труд и усилие работехме нощем и денем, за да не отегчим никого от вас; 

И така-никой не може да им каже, че са дошли и са изяли хляба на някого...
 
10 Защото и когато бяхме при вас заръчахме ви това: Ако не иска някой да работи, той нито да яде. 

Това е ясно-нали? Когато някой получава нещо без да е дал нищо-някой друг е обран. И ако не работи човек-не трябва и да яде!
Нека се върнем на Притчи 26 глава. Но когато помагаме на хора в беда-не означава, че те са били непременно мързеливи. Вижте-това е урок, който трябва да ви накара да мислите по тези неща.

12 Видял ли си човек който има себе си за мъдър? Повече надежда има за безумния, нежели за него. 

Повече надежда има за безумният, защото ти се виждаш в твоите си очи, че си смислен...

13 Ленивият казва: Лъв има на пътя! Лъв има по улиците! 

Вижте-не, че някой казва, че има лъвове на улицата, но просто тези хора търсят причина за да не отидат да работят.

14 Както вратата се завърта на резетата си, Така и ленивият на постелката си. 

Не искат да станат и да работят.

15 Ленивият потопява ръката си в паницата, А го мързи да я върне в устата си. 

Това са именно ленивите хора-не искат да вършат нищо.

16 Ленивият има себе си за по-мъдър От седмина души, които могат да дадат умен отговор. 

Има хора дето нямат нищо, но се подиграват на тези дето имат-казват им-все едно, ти си мислиш, че си нещо, защото имаш? И те обвиняват всички други поради благословията на Бога, който им дава необходимото заради труда на ръцете им.
Нека видим Притчи 24 глава. Не можеш да накараш ленивият да направи каквото и да било. Понякога сестри се свързват с братя дето когато са се срещнали не са работели нищо. После се женят и сестрите се чудят, защо нямат дори и продукти за ядене... Кой е виновен-сестри-вие го срещнахте такъв. Защо се свързахте с него?

30 Минах край нивата на ленивия И край лозето на нехайния човек, 31 И всичко бе обрасло с тръни, Коприва беше покрила повърхността му, И каменната му ограда беше съборена. 

Този е мързелив и всичко отива на разруха.

32 Тогава, като прегледах, размислих в сърцето си, Видях и взех поука. 

И ето-като наблюдаваш тези лениви хора-можеш да се научиш на нещо-не бъди като тях! От всеки можеш да се научиш-така и от тях. Не бъди като тях.

33 Още малко спане, малко дрямка, Малко сгъване на ръце за сън, - 34 И сиромашията ще дойде върху тебе, като крадец И немотията - като въоръжен мъж, 

И сиромашията ще дойде върху тебе като въоръжен човек и не можеш да направиш нищо. Защото не си се потготвил за това. Ако те мързи-твоето състояние ще стане както това дето прочетохме тук. И ако нищо не е добро за вас-вижте себе си. Може би ще откриете, че или не работите достатъчно, или въобще не искате да работите, или пък работите, но харчите повече от колкото получавате. Не можете да изкарвате малко пари и да искате да живеете в дворец и да се возите на Ролс Ройс.
Нека видим Притчи 18 глава-това е нещо за което е добре братята да се замислят.

22 Който е намерил съпруга намерил е добро И е получил благоволение от Господа.

И това е факта. Може да се ожените за някоя сестра, но това не означава непременно, че е добре. Но ако тя е от Бога-тогава всичко ще е добре.
Нека видим Притчи 31 глава. Днес няма да ви товаря със сериозни неща... Понякога някой брат ми казва, че не може да живее с жена си вече. Питам го-готви ли ти? Да. Пере ли те? Да. Чисти ли дома? Да. Работи ли-да. Какъв ти е проблема тогава? Май някои гледат твърде много любовни истории... Реалността е реалност!

10 Кой може да намери добродетелна жена? Защото тя е много по-ценна от скъпоценни камъни. 11 Сърцето на мъжа й уповава на нея; И не ще му липсва печалба. 12 Тя ще му донася добро, а не зло, През всичките дни на живота си. 

Такава жена е повече от рубини и нищо не може да я замени. Тя ще върши добро и никога зло през целият си живот. Виждате понякога мъже и жени се разделят. Бог не иска това. И когато се разделят, започват скандали и омраза-защо? И започва омраза и към децата-защо? Ако сте се събрали заедно, не сте се мразели от началото-нали? Защо тогава се мразите? Понякога неща се случват в живота. Но трябва да се опитате да ги оправите.

25 Сила и достолепие са облеклото й; И тя гледа весело към бъдещето. 26 Отваря устата си с мъдрост, И законът на езика й е благ. 

Тя не говори само групости през цялото време. Жената може да бъде така приятна за мъжа, че той ще даде всичко мило за да я има. А после след време нещата се променят... Когато се запознаят-мъжа ще й отвори вратата на колата. След някой и друг месец, тя ще стои до вратата на дъжда, а той няма да й я отвори... Трябва да се замислите над тези неща. Преди я целувахте като се върнете в къщи-но защо не сега все още?

27 Добре внимава в управлението на дома си, И хляб на леност не яде. 

Тя работи и подържа целият дом с труда си.

28 Чадата й стават и я облажават; И мъжът й я хвали, казвайки: 29 Много дъщери са се държали достойно, Но ти надмина всичките. 

Красотата е измамна! И отминава. В началото сте я обичали защото е красива, но след 30 години тя не изглежда същата... Ще я обичате ли? А трябва! И ако се погледнете в огледалото-и вие вече не изглеждате същите...  Някои казват-жена ми не е както изглреждаше преди. Аз гледам него-и той изглежда зле...

30 Прелестта е измамлива и красотата е лъх; Но жена, която се бои от Господа, тя ще бъде похвалена. 

Добре е и съпругата ти да е в истината-в Божието Слово.

31 Дайте й от плода на ръцете й, И делата й нека я хвалят в портите. 

Цялото нещо е-ако жена ви е от Бога, всичко ще ви върви добре в дома. След като се ожените-вече няма мое и твое-всичко е ваше! И трябва да мислите по този начин.
Нека видим сега глупавата жена-Притчи 9 глава. Някой ми казва-така ме ядоса жена ми, че й избих зъбите... И сега трябва да я гледаш цял живот обезобразена-казвам му. Добре е да помислите над тези неща!

13 Безумната жена е бъбрица, Проста и не знае нищо. 14 Седи при вратата на къщата си, На стол по високите места на града, 15 И кани ония, които минават, Които вървят право в пътя си, като им казва: 16 Който е прост, нека се отбие тук; А колкото за безумния, нему казва: 17 Крадените води са сладки, И хляб, който се яде скришом, е вкусен, 

Тези които нямат разбиране, се подвеждат. Всичко, което е откраднато принадлежи на някой друг! Вижте резултата от това поведение

18 Но той не знае, че мъртвите са там, И че гостите й са в дълбочините на ада. 

И ето какво става-загубвате живота си за нищо-защото отивате директно в огненото езеро. Господ ви казва-внимавайте какво ви казва. И тези са отрязани за винаги.
Нека се върнем на Притчи 6 глава. Ние трябва да внимаваме на тези неща! И човек на Бога ги знае и не трябва да ги върши.

23 Защото заповедта им е светилник, И наставлението им е светлина, И поучителните им изобличения са път към живот. 24 За да те пазят от лоша жена, От ласкателния език на чужда жена. 

Заповедите са ни дадени-научете ги! И ако искате да живеете-помнете ги!

25 Да не пожелаеш хубостта й в сърцето си; Да не те улови с клепачите си; 26 Защото поради блудница човек изпада в нужда за парче хляб; А прелюбодейката лови скъпоценната душа. 

И това е, което става. Господ иска да знаете тези неща. Тя изглежда красива, но тя не бива да ви интересува-вие си имате жена в къщи!

27 Може ли някой да тури огън в пазухата си, И дрехите му да не изгорят? 28 Може ли някой да ходи по разпалени въглища, И нозете му да се не опекат? 

НЕ!

29 Така е с оня, който влиза при жената на ближния си; Който се допре до нея не ще остане ненаказан. 

И каквато и да е причината-вие няма да сте оневинени и Господ ще се разправи с вас в края на пътя. И няма причини да отидете след чужда жена-каквото и да е станало с нея-тя си има мъж! Просто не можете да се занимавате с такива неща, ако търсите Бога и вечният живот!  

 32 Оня, който прелюбодействува с жена е безумен. Който прави това би погубил душата си. 

Прелюбодейството е прелюбодейство! И ако мъж прави това-той няма понятие от нищо.

33 Биене и позор ще намери, И срамът му няма да се изличи. 

Това е невероятно изказване-обърнете му внимание-срамът му НЯМА да се изличи!!
Нека видим 1 Коринтяни 6 глава. Господ е написал всичко това, за да е за наша полза. И след като го научим-няма извинение за нас ако преминем някоя от линиите! Ние ще сме виновни.

15 Не знаете ли, че вашите тела са части на Христа? И тъй, да отнема ли от Христа частите Му и да ги направя части на блудница? Да не бъде! 

Как може да направим това-ще видим...

16 Или не знаете, че който се съвъкупява с блудница е едно тяло с нея? защото "ще бъдат", казва, "двамата една плът". 

Нека да видим това-Битие 2 глава-спомнете си добре какво точно каза Павел.

23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета. 24 Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът. 

И двамата пак ще станат една плът!
Нека се върнем на 1 Коринтяни 6 глава отново

17 Но, който се съединява с Господа е един дух с Него. 18 Бягайте от блудодеянието. Всеки друг грях, който би сторил човек, е вън от тялото; но който блудствува, съгрешава против своето си тяло. 

Току що намерихме какво е блудодеянието. Хората не знаят това, защото не си четат Библиите. Понякога най-страшните загуби не са в пари.
Нека видим Притчи 28 глава. Поуплашихте се, нали? Ако сте търсели църква да ви оправдае от злите ви дела-тази не е такава.

4 Които отстъпват от закона хвалят нечестивите, Но които пазят закона противят се на тях. 

Това е което хората не разбират. Ходите на църкви и не знаете, че трябва да пазите Закона. Кой е нечестив-не е ли Сатана и неговите ангели? И вие им се кланяте?  Ние се занимаваме с вечен живот и вечно наказание. Вечно-разбирате ли това? И двете са вечни!

5 Злите човеци не разбират правосъдие, Но тия, които търсят Господа разбират всичко. 

Злите не разбират праведността! Праведните разбират всичко, което казва Господ. Знанието ще ви изолира от злото! Но ви трябва знание-без него не става. Вие страдате, защото сте вършили зло и сега обвинявате всички, но само не и себе си.

9 Който отклонява ухото си от слушане закона, На такъв самата му молитва е мерзост. 

Дори и Господ не иска да ви чуе когато вършите зло и сте нечестиви. Вашите молитви са мерзост пред Бога. И понеже вие вършите зло, но се молите на Бога-вие му казвате, че е глупав...

10 Който заблуждава праведните в лош път, Той сам ще падне в своята яма, А непорочните ще наследят добрини. 

И някои други също ще страдат заради вас. И вие определено ще паднете в ямата! Няма да има разминаване!
Ще видим Притчи 26 глава.

17 Минувачът, който се дразни с чужда разпра, Е като оня, който хваща куче за ушите. 

Това е някой, дето винаги иска да се меси в чуждите работи. Ако хванете куче за ушите то ще ви ухапе. Така става с тези дето се бъркат в чужди работи.  

20 Дето няма дърва огънят изгасва; И дето няма шепотник раздорът престава. 

Ако знаете истината за някого дето е негативна-не я споделяйте с други хора. Защо? Така махате възможността на този, който е съгрешил да се покае. И той трябва да се обърнне към Бога-не към човеците.

21 Както са въглища за жарта и дърва за огъня, Така е и крамолникът, за да разпаля препирня. 

Някои все правят аргументи. Те са като въглища в огнището. Винаги като видите човек, дето няма мир-отстранявайте се от него. Той винаги търси с кого да се заяде и винаги ще намери проблеми с другитне, но никога със себе си.

22 Думите на шепотника са като сладки залъци И слизат вътре в корема. 

Не трябва да имате работа с шепотници-рано или късно той ще ви каже нещо дето не искате да чуете. Оставете го да се покае-дайте му място. Но ако го слушате-ще отнемете възможността на този за когото той говори да се покае.

23 Усърдните устни с нечестиво сърце Са като сребърна глеч намазана на пръстен съд. 

Това е съд дето е покрит със сребро. Изглежда добре, но винаги може да ви нарани. Не говорете неща на други хора, когато така и така не можете да оправите положението!

24 Ненавистникът лицемерствува с устните си, Но крои коварство в сърцето си; 25 Когато говори сладко не го вярвай, Защото има седем мерзости в сърцето му; 

Като змия дето говори с нежни думи, но унищожава всичко по пътя си

26 Макар омразата му да се покрива с измама, Нечестието му ще се издаде всред събранието. 

Понякога именно това става-и всички научават това и с кого си имат работа. Просто имайте търпение-злите винаги ще се проявят. И няма къде да се скрият. При нас-в Израел-не се интересуваме, кой какъв е бил в миналото. Всеки е бил някакъв и не е било за похвала.

27 Който копае ров ще падне в него, И който търкаля камък, върху него ще се обърне. 

Това е добър съвет-нали?

28 Лъжливият език мрази наранените от него, И ласкателните уста докарват съсипия. 

Вижте-лъжците мразят всички. При това-никоя лъжа не е нещо добро. И ако говорите за някого, а е лъжа, става лошо и за тях и за вас.
Нека видим Римляните 16 глава

17 И моля ви се, братя, да забележите тия, които причиняват раздори и съблазни, противно на учението, което сте научили, и отстранявайте се от тях. 

Внимавайте за тези хора и ги отбягвайте!

18 Защото такива човеци не служат на нашия Господ [Исус] Христос, а на своите си охоти, и с благи и ласкави думи прилъгват сърцата на простодушните. 

Те винаги имат добри и меки думи, но винаги създават разделение и проблеми. Наблюдавайте ги и като видите, че са такива-отстранявайте се от тях! Мнозина говорят зад гърба ми-не ме интересува дори!
Нека отидем на Притчи 14 глава. Вижте-ние трябва да знаем тези неща. За това представям този урок.

15 Простият вярва всяка дума, А благоразумният внимава добре в стъпките си. 

Простият вярва всяка лъжа... Но благоразумният проверява всичко.

16 Мъдрият се бои и се отклонява от злото, А безумният самонадеяно се хвърля напред. 17 Ядовитият човек постъпва несмислено, И зломисленикът е мразен. 

Трябва да сте наясно с човек, който бързо се пали-този не е много умен... Първо човек трябва да се огледа. Но ако бързо се пали-може да направи грешки дето се сериозни.

18 Безумните наследяват глупост, А благоразумните се увенчават със знание. 

Безумните наследяват глупостта и обичат глупостта. Вижте-ако Библията не може да ви научи, кой може? Поради това аз не давам консултации на хора дето са пред развод.

29 Който не се гневи скоро, показва голямо благоразумие, А който лесно се гневи проявява безумие.

Ако сте бавни да се гневите, то това е добро за всички. Но ако бързо се палите-вие работите за глупостта.
Нека видим Притчи 15 глава

1 Мек отговор отклонява от ярост, А оскърбителната дума възбужда гняв. 

Това е истината. Някои се гневят от истината-не им отговаряйте според техният гняв, но меко. И това ще ги разоръжи.

2 Езикът на мъдрите изказа знание, А устата на безумните изригват глупост. 3 Очите Господни са на всяко място И наблюдават злите и добрите. 

И това трябва да го знаете! Тези 7 духа на Исус наблюдават всеки и няма място дето можете да се скриете от тях.

4 Благият език е дърво на живот, А извратеността в него съкрушава духа. 

Ако Адам би послушал Исус, смъртта не би влязла в живота ни. И ако слушате Бога-ще стигнете до вечният живот! Хората не разбират това-какво им се казва е понякога по-лошо от това, което можете да им направите физически.
Нека видим Яков 3 глава. Вижте-всички сме били такива или инакви и никой не е роден свят! Нека не говорим за това, което са другите дето сега започват-и ние сме били като тях.

1 Братя мои, не ставайте мнозина учители, като знаете, че ще приемем по-тежко осъждане. 2 Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло. 

Трябва да внимавате какво говорите-понякога разговора е много по-страшен от действията.

3 Ето, ние туряме юздите в устата на конете, за да ни се покоряват, и обръщаме цялото им тяло. 4 Ето, и корабите, ако и да са толкова големи, и се тласкат от силните ветрове, пак с твърде малко кормило се обръщат на където желае кормчията. 5 Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва! 

Вижте как малък е езика, но какви неща започват от него.

6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла. 

Можете да разрушите човек само с разговор...

7 Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството; 

Езика започва войни!

8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. 

И това е, което трябва да помните-внимавайте какво говорите! Дори и един да ви намрази поради това, което сте казали-вече е много. И ако разговор не може да оправи нещата-защо да го казвате?

9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие! 10 От същите уста излизат благословение и проклетия! Братя мои, не трябва това така да бъде. 

Понякога наблюдавам хората тук-като се ядосат, започват да говорят проклетии. Не може да е така-със същите уста да благославяш Бога и после да раздаваш проклетии на човеците.

11 Изворът пуща ли от същото отверстие сладка и горчива вода? 12 Възможно ли е, братя мои смоковницата да роди маслини, или лозата смокини? Така също не може солена вода да дава сладка. 13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си живот, с кротостта на мъдростта. 

Кой е мъдър между вас-неговият разговор ще го покаже.
Нека видим Еклисияст 5 глава. Понякога се нуждаем от такъв урок. Понякога с няколко думи можем да разрушим всичкото, дето сме градили с години. И Бог ни наблюдава!

2 Не прибързвай с устата си, Нито да бърза сърцето ти да произнася думи пред Бога; Защото Бог е на небесата, а ти на земята, Затова нека бъдат думите ти малко; 

Добре е да внимаваме какво говорим.

3 Защото, както съновидението произхожда от многото занимание, Така и гласът на безумния от многото думи. 4 Когато направиш обрек Богу, Не се бави да го изпълниш, Защото Той няма благоволение в безумните; Изпълни това, което си обрекъл. 

Внимавайте какво обричате на Бога-защото трябва да го изпълните!

5 По-добре да се не обричаш, Отколкото да се обречеш и да не изпълниш. 6 Не позволявай на устата си да вкарат в грях плътта ти; И не казвай пред Божия служител, че е било по небрежение; Защо да се разгневи Бог на гласа ти, И да погуби делото на ръцете ти? 

Господ ще унищожи и работата на ръцете ти и дори и тебе самият. Не прави обещания пред Бога които не можеш да изпълниш.
Нека ви покажа как някои направиха това и какво стана с тях- Деянията на апостолите 5 глава. Когато Църквата се е увеличавала, хората са продавали всичко дето са имали и са давали парите на апостолите за Църквата.

1 А някой си човек на име Анания, с жена си Сапфира, продаде имот, 2 и задържа нещо от цената, със знанието на жена си; и донесе една част и я сложи пред нозете на апостолите. 

Те са обещали да дадат тези пари на Църквата.

3 А Петър рече: Анание, защо изпълни сатана сърцето ти, да излъжеш Светия Дух и да задържиш от цената на нивата? 4 Догдето стоеше непродадена не беше ли твоя? И след като се продаде, не бяха ли парите в твоя власт? Защо си намислил това нещо в сърцето си? Не си излъгал човеци, но Бога. 

Анания е обещал парите на Бога!

5 И Анания, като слушаше тия думи, падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това. 6 И по-младите мъже станаха, обвиха го и го изнесоха та го погребаха. 7 И като се минаха около три часа, влезе жена му, без да знае за станалото. 8 И Петър я попита: Кажи ми за толкова ли продадохте нивата? И тя рече: За толкова. 9 А Петър й рече: Защо се съгласихте да изкусите Господния Дух? Ето нозете на тия, които погребаха мъжа ти, са на вратата, и ще изнесат и тебе. 

И тя умря... Казвам ви сестри-ако съпруга ви е лъжец-не бъдете участници с него в лъжата! И какво се случи и с тази жена

10 И тя на часа падна до нозете му и издъхна; а момците, като влязоха, намериха я мъртва, и изнесоха я, та я погребаха до мъжа й.

Господ ви каза, че ангел наблюдава всичко-кой мислите е този Свят Дух тук-ангел е от Бога. Вижте-ние не се занимаваме с плът и кръв. И внимавайте, защото има и зли ангели!
Нека ви покажа това- Деянията на апостолите 19 глава

11 При това Бог вършеше особени велики дела чрез ръцете на Павла; 12 дотолкоз щото, когато носеха по болните кърпи или престилки от неговото тяло, болестите се отмахваха от тях, и злите духове излизаха. 13 А някои от юдейските скитници заклинатели предприеха да произнасят името на Господа Исуса на тия, които имаха зли духове, казвайки: Заклевам ви в Исуса, когото Павел проповядва. 14 И между тия, които вършеха това, бяха седемте синове на някой си юдеин Скева, главен свещеник, 15 Но еднаж злият дух в отговор им рече: Исуса признавам, и Павла зная; но вие кои сте? 

Те не знаеха нищо за Исус Христос. И злият дух ги попита-а вие кои сте?

16 И човекът, в когото беше злият дух, скочи върху тях, и, като надви на двамата, превъзмогна над тях, така щото голи и ранени избягаха от оная къща. 

Това става когато нямате Бога на своя страна, но се занимавате със злите духове. Вие не сте никой, вие нямате авторитета. Внимавайте и със злите духове.
Нека видим Притчи 18 глава. Ние ще ви покажем какво казва Библията-другото си е ваша отговорност! Вие ще спасите сами себе си-ако желаете.

4 Думите из устата на човека са като дълбоки води, И изворът на мъдростта е като поток. 

Ако имате разум...
 
6 Устните на безумния причиняват препирни, И устата му предизвикват плесници. 7 Устата на безумния са погибел за него, И устните му са примка за душата му. 

Безумният винаги е в проблеми.

21 Смърт и живот има в силата на езика, И ония, които го обичат, ще ядат плодовете му.

Смъртта и живота е в езика-разговора ви! И ако говорите по истината-е добър плод, но ако не-е лош прод и носи смърт. Нека видим един пример-1 Царе 31 глава

1 А филистимците воюваха против Израиля; и Израилевите мъже побягнаха от филистимците и паднаха убити в хълма Гелвуе. 2 И филистимците настигнаха Саула и синовете му; и филистимците убиха Сауловите синове Ионатана, Авинадава и Мелхусуя. 3 И битката се засилваше против Саула, и стрелците го улучиха; и той бе тежко ранен от стрелците. 4 Тогава Саул каза на оръженосеца си: Изтегли меча си, та ме прободи с него, за да не дойдат тия необрязани та ме прободат и се поругаят с мене. Но оръженосецът му не прие, защото много се боеше. Затова Саул взе меча си та падна върху него. 

Вижте-това е последната битка на Саул, когато и тримата му синове бяха убити и той също беше тежко ранен. И той се самоуби. Нека видим 2 Царе 1 глава-хората не обръщат внимание на тези неща.

1 След смъртта на Саула, като се върна Давид от поражението на амаличаните, и Давид беше престоял в Сиклаг два дена, 2 на третия ден, ето, дойде един човек из стана, от Саула, с раздрани дрехи и пръст на главата си; и като влезе при Давида, падна на земята та се поклони. 

Давид се е биел с Исавците по онова време-амаличаните са Исав. И нека видим какво стана тук

3 И Давид му рече: От где идеш? А той му каза: От Израилевия стан се отървах. 4 И рече му Давид: Какво стана? Кажи ми, моля. А той отговори: Людете побягнаха от сражението, даже и мнозина от людете паднаха мъртви; умряха още и Саул и син му Ионатан. 

Битката беше лоша и много хора умряха.

5 Тогава Давид рече на момъка, който му съобщаваше това: От къде знаеш, че Саул и син му Ионатан са умрели? 6 И момъкът, който му съобщаваше това рече: Намерих се случайно в хълма Гелвуе, и, ето, Саул беше се подпрял на копието си, и, ето, колесниците и конниците го застигваха. 7 И като погледна отдире си, той ме видя, и повика ме. И отговорих: Ето ме. 8 И рече ми: Кой си ти? И отговорих му, амаличанин съм. 9 Пак ми рече: Застани, моля, над мене та ме убий, защото помрачение ме обзе; понеже целият ми живот е още в мене. 

Този човек разказва история

10 И тъй, застанах над него и го убих, понеже бях уверен, че не можеше да живее, като беше вече паднал; и взех короната, която беше на главата му, и гривната, която беше на ръката му, та ги донесох тук при господаря си. 

Този човек е мислел, че Давид мрази Саул. Но това не е истина-Давид е имал възможност да убие Саул, но знаеше, че е помазан от Бога. 

Нека видим какво стана
 
13 А Давид рече на момъка, който му съобщаваше това: От где си ти? И отговори: Аз съм син на един чужденец, амаличанин. 14 И рече му Давид: Ти как се не убоя да дигнеш ръка да убиеш Господния помазаник? 15 И Давид повика един от момците и рече: Пристъпи, нападни го. И той го порази та умря. 16 И Давид му рече: Кръвта ти да бъде на главата ти; защото устата ти свидетелствуваха против тебе, като рече: Аз убих Господния помазаник. 

Давид знаеше, че този човек лъже и това предизвика смъртта му. Ето защо живота и смъртта е в езика ни... Този човек търсеше награда-и я получи според делата си.
Сестри и братя, нека ви кажа нещо-много хора лъжат, знаейки истината. Пастири ви лъжат, знаейки, че ви лъжат. Страшно е!
Нека видим Матей 12 глава. Господ мрази лъжлив език! И вижте до какво води лъжливият език-до смърт.

31 Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости. 32 И ако някой каже дума против Човешкия син, ще му се прости; но ако някой каже дума против Светия Дух, няма да му се прости, нито в тоя свят, нито в бъдещия. 

Можете да кажете нещо дори и против Исус Христос-и ще ви бъде простено. Но вижте-никога няма да ви се прости, ако говорите против Светият Дух!
Нека ви покажа за какво става въпрос-Римляните 1 глава. След това вече няма да можете да бъдете игноранти пред лицето на Бога.

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

Тези хора знаят истината от Бога. Те обаче я използуват за свои облаги.

19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. 20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. 

Много проповедници стоят пред вас, знаейки истината, но лъжат!

21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. 22 Като се представяха за мъдри, те глупееха, 

Те знаят истината, но не я преподават-за това Господ ги предава на безумие.

28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,

И когато имате развратен ум-с вас е свършено. Защото сте похулили Светият Дух! И никога няма да ви бъде простено. Те вече имат развратен ум и дори и не знаят, че лъжат вече... Няма спасение за тях! Това е грехът за който не можете да се молите! Вижте какво направи Господ със Саул! Бог му прати зъл дух и вече Саул не можеше дори и да се покае, защото не знаеше, че трябва да се покае!! Страшно е! Но сега вече знаете какво означава да обидите Светият Дух. Да знаете истината, но умишлено да я кривите за своя изгода!! Не правете това!!
Нека се върнем сега на Матей 12 глава. 

34 Рожби ехиднини! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата. 35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща. 36 И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден. 37 Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш. 

От устата си ще се спасите и от устата си ще се осъдите.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2185910
Постинги: 1220
Коментари: 1484
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930