Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2013 20:35 - ИГРА... НА ХРИСТИЯНИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2986 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Това е една от най-големите игри на които си играе християнският свят. А проблема е, че тази игра води да само едно място-огненото езеро, ако човек не излезе от нея на време!!
Как така-ще каже някой? Ние следваме Исус Христос!
Но аз питам веднага-наистина ли? И задавам въпроса: кой е Исус Христос? И ако го следвате-в кой ден Иксус Христос отиваше в църквата-в Библията се говори за синагоги-но те са тогавашните сгради-те са тогавашните църкви и да-много по-близо до Бога са били от тези днес. Защото тези днес са на този или онзи пастор-а не на Бога! Или на баптистите-не на Бога; или на адвентистите от седмият ден-не на Бога; или на петдесетниците-не на Бога; или на евангелистгите и т.н.-не и на Бога!!
Нека видим истината както е-защото няма вече много време да си играете на християни:

Лука 4:
14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност.
15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.
16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и пообичаясивлезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

А-значи Исус е спазвал Закона-4та заповед-Пази съботният ден! Но днес християните пазят неделята... Тогава-Исус никога и никъде не е отменял нищо от Закона-който сам е дал. Точно така, сестри и братя, защото както ви казва и Йоан в 1 глава, както ви казва и Павел в 10 глава на І Коринтяни-Исус е, който е създал всичко и който е извел Израел-а това е първородният му син-от Египет и е дал и Закони и всичко именно на тях, защото те са неговите свещеници.
Но някой ще каже-от къде ги взе тези неща?... Ето ви ги:
Какво казва Иксус Христос по отношение на Закона-валиден или не дори и днес:
Матей 5:18

18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни еднаточкаотзакона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

Лука 16:
17 Но по-лесно е небето и земята да преминат, отколкото еднаточка от закона да падне.

Излезте и вижте-стоят ли небето и земята? Тогава-отпаднало ли е нещо от Закона? НЕ!! Тогава-кого следвате-те ви казват, че Закона е прикован на кръста-наистина ли? Някой лъже-но кой-дали е Исус Христос или са те?

После-кой е създал всичко: Йоан 1:

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.
7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.
8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.
9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.
10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

Той създаде света, сестри и братя!! Защото Отец му заповяда, но никой никога не е имал работа с Отец-ето ви факта: Йоан 5:37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.
Ето ви и какво говори Павел по същият въпрос:
І Коринтяни 10:
 
1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,
3 и всички да са яли от същата духовна храна,
4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

По въпроса, че народа Израел носи името на Бога и именно получи това име когато Бог осинови Яков-ето го:
Битие 32:

24 А Яков остана сам. И единчовексебореше с него до зазоряване,
25 който, като видя, че не му надви, допря се до ставата на бедрото му; и ставата на Якововото бедро се измести, като се бореше с него.
26 Тогава човекът рече: Пусни ме да си отида, защото се зазори. А Яков каза: Няма да те пусна да си отидеш, догде не ме благословиш.
27 А той му каза: Как ти е името? Отговори: Яков.
28 А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил.

Когато човек осинови дете-не му ли дава името си? Тук Този, когото знаете като Исус Христос осинови Яков-и му даде името си. Защо в цялата Библия нито един човек няма фамилно име? Кой от вас е мислил по този въпрос? Нито пророци, нито царе, ни апостоли имат фамилно име-защо? Защото, сестри и братя всичките до един имат едно фамилно име-Израел!!! Ето ви за първородният син на Бога-Израел:
Изход 4:22
А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми;

Тук разбира се малцина обръщат внимание на това, което казва Господ-Израел е първородният му син-тогава има и след него-или ще има, защото ще осинови всичките народи по времето на Милениума на земята, сестри и братя.
А това, че Израел са свещениците на Бога-ето ви го:
Изход 19:

6 и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните.

Някои от вас четат само Новият Завет-така не можете да разберете нищо-ни Нов, ни Стар-защото него пък изобщо не го и четете...
Вижте какво ви казва Петър:
1 Петрово 2:

9 Вие, обаче, сте избранрод, царско свещенство, свет народ, люде, които Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина:

Но вие дори не знаете, че Петър говори за Израел! Те са Божиите свещеници и те трябваше да върнат изгубените синове на Адам обратно при Бога!

Вижте това: Амос 3:

1 Слушайте това слово, което Господ изговори против вас, израилтяни, - против целия род, рече Господ, който възведох от Египетската земя, като казах:
2 Само вас познах Измежду всичките родове на света; Затова ще ви накажа за всичките ви беззакония.

А Павел-любимият ви Павел чиито писания не разбирате...-ви казва същото в Реимляните-че Израел е народа на Бога и на Израел Господ повери и Закони и тайни и всичко!! И те трябваше да учат всичките народи за Бога, но те отпаднаха-временно!! Защото Израел вече е обратно на сцената и скоро светът ще узнае това.

И така, сестри и братя-какво намерихме до тук? Че светът, наричащ себе си християнски, не върши това, което Исус вършеше. А какво означава човек да е християнин? Означава, че трябва да върши всичко както и Христос го вършеше-да подражава във всичко на Христос! Защо светът не подражава на Христос като пази Закона?...
После-християнският свят ви казва, че няма Закони, но има грешни хора. Кой ще ми обясни-как е възможно, да няма Закон и някой да го наруши? Защото грехът по дефиницията на Библията е нарушаването на Закона!!!
Ето ви я и дефиницията:

І Йоаново 3:4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие; Защото грехът е беззаконие.

Нещо неясно, сестри и братя-е как тогава може да няма Закон, но да има грях? Кой от вас ще наруши Закона за движение по пътищата дето казва, да не минаваш на червен светофар ако там няма червен светофар? Нещо повече-вие казвате, че изобщо няма Закон...
След това християнският свят ви казва, че Исус Христос е отменил Диетичният Закон. Но ние вече видяхме, че Исус е дал всички Закони. Е как така веднъж дава Диетичният Зяакон и казва на два пъти-понеже аз съм Свят, бъдете и вие свети и после казва, че няма проблем и можете да ядете всичко-стига да се помолите над него... Но тогава как ще обясните ето това:
Исаия 66:

16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.
17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Значи Исус Христос ще избие тези дето ядат свинско месо като дойде? Точно така, сестри и братя. Но тогава-отменил ли е Диетичният Закон или не е? При това-ако го е отменил-то тогава Исус се е изменил. Но Павел ви казва в Евреите 13 глава 8 стих, че Исус Христос е един и същи вчера, днес и за винаги-никога не се променя!!!
Какво следва този християнски свят, сестри и братя-не и Христос от Библията!!
После, сестри и братя ,този християнски свят ви казва, че ще идете на небето. Интересен е дори факта, че никой не мисли, че ще отива в ада-огненото езеро. Както казват в САЩ-всички искат да отидат в рая-никой не иска да умира...
Но как така, след като в цялата Библия няма и едно място, където да пише, че Исус ще ви взима на небето или че умрелите отиват там, то вие сте си измислили това учение? Кого всъщност следвате? Ето-ще ви покажа кого следвате:

Исаия 14:

5 Господ строши тоягата на нечестивите, Скиптъра на владетелите,
6 Който яростно поразяваше племената С непрестанно биене, Който властвуваше с гняв над народите, С преследване, което никой не въздържаше.
7 Цялата земя се успокои и утихна; Възклицават с песни;
8 Дори елхите и ливанските кедри се радват за тебе, казвайки: Откакто лежиш ти дървар не е излизал против нас.
9 Преизподнята от долу се раздвижи поради тебе, За да те посрещне, когато дойдеш; Поради тебе събуди мъртвите, всичките земни първенци, Дигна от престолите им всичките царе на народите.
10 Те всички проговаряйки ще ти рекат: И ти ли ослабна като нас? Стана ли равен нам?
11 Великолепието ти и шумът на твоите псалтири се снишиха до преизподнята; Червеят се протяга под теб, и червеи те покриват.
12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.
15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.
16 Ония, които те видят ще се взрат в тебе, Ще те разгледат, и ще рекат: Тоя ли е човекът, който правеше да трепери земята, Който разклащаше царствата,
17 Който запустяваше света, И съсипваше градовете му, Който не пускаше в домовете им затворниците си?
18 Всичките царе на народите - те всички - Спят в слава, всеки в дома си;
19 А ти си отхвърлен от гроба си като презряно клонче, Като дреха на убити, на прободени с нож, на слизащи между камъните на рова, - Като потъпкан под нозе труп.
20 Ти не ще се съединиш с тях в погребение, Защото си погубил земята си, избил си своите люде; Родът на злодейците никога не ще се споменува.

Кой е този, който беше изхвърлен от небето, сестри и братя? Кой мислите е описан тук? Сатана! Той и иска да се върне там-защото там беше домът му докато не бе изгонен от там! И вие следвате него... Вижте-не Христос-защото Исус Христос идва на земята, но Сатана-който иска да се върне на небето.

После-светът следва отново богът на слънцето-Коледата, следва Великдена-Богинята на плодородието-женското. За това имате зайци и яйца-които са символ на женското плодородие. А нея са я празнували с храмова проституция и оргии... Е-това е, което следва християнският свят-нали?
Но в дъното на всичко-кой стои? Да-ученията още от Вавилон, но обединени и представени като християнство от църквата в Рим-Император Константин през 4 век, наложил неговото християнство със силата на меча. Точно така, сестри и братя-това е Майката-Римо католическата църква-тя разбира се има и дъщери. Така ви пише в Откровението:
Откровението 17:

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;
2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.
3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.
4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.
5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майканаблудниците и на гнусотиите на земята.
6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.
7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.
8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.
9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Кой седи на 7 хълма-вижте фактите-Рим! Коя е майката-Римо-католическата църква!! Кои са дъщерите й? Всички тези църкви по света-и православната и протестантските-без изключение! Някой ще каже-моята не е такава. наистина ли-какво правите за Коледата? Имате ли си елхичка?... В кой ден се събирате на събрание-не е ли в неделята? Адвентистите от седмият ден ще ми кажат-ние се събираме в съботата. Добре-а пазите ли Божиите Празници? НЕ! Празнувате ли Коледата-някои от вас да, други-не, но си имате елхичка... Така ви е наредила Елън Уайт! Пазите ли Пасхата-НЕ!!
Вижте, сестри и братя-става въпрос за живот и смърт! Изберете живота и живейте!
После-Исус даде един знак само, че той е Месията-ще бъде три дни и три нощи в гроба. Е как така вие казвате, че бил положен в гроба в петък и изваден от там в неделя преди изгрев слънце? Кой ще ми преброи три дни и три нощи?

Има и още-ще пиша и за тези неща. Но какво излиза-света следва друг Исус-не този от Библията, но измислен Исус. Ще ви пиша и за грабването-и това сте си измислили и няма нищо общо с Библията!
Ето ви и още нещо: в Левит 23 глава Господ ви казва да имате свето събрание в събота-това е заповед! Още ви казва, да се събирате и да празнувате Празниците на Бога-не на Моисей и не на Юдеите, но на Бога-в определните им сезони. Някои от вас взимат "причастие" всяка неделя, други всеки месец, трети... Но всички вие нарушавате заповедта на Бога-да правите това, което ви е наредил в определеният сезон! Тоест-не можете да си парвите каквото ви скимне когато ви скимне. А що се касае до причастието-това би трябвало да бъде Пасхата-или за други-Божията вечеря. Нищо не правите!!! Защото не пазите Пасхата както трябва и в сезона й! И така-пред Бога това, което вършите няма ама абсолютно никакво значение! Той дори и не ви поглежда поради това, че постоянно нарушавате всичко, което е заповядал.
И ето ви сега въпроса-вижте кога съм писал темата. Вижте колко събития се случиха от тогава в света-към по-добро ли отива света или към по-лошо? Колко бързо отива към това, към което отива, сестри и братя? Нямате още много време за да се чудите, дали да служите на Бога както Бог изисква или да му служите както вие си мислите. Изберете живота и живейте!!

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - A това, няма ли значение? Матей 25:31-46
23.05.2013 21:22
32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.
34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.
35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.
41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.
42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте;
43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте.
44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме?
45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили.
46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.
цитирай
2. bojiislujitel - Същият Исус Христос казва и това: ...
23.05.2013 22:02
Същият Исус Христос казва и това: Матей 7:21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.
22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?
23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188135
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930