Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2013 02:28 - Божието Слово-То Е Живот И Сила
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1152 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок от Израел. Ще ви даде представа какво е Божието Слово и защо е така важно да го изучавате дневно.

Господ ми даде мисълта да направя този урок преди много години. Защото наблюдавах много пастори и колкото повече ги гледах, толкова по-ясно ставаше, че те изобщо не говорят Божието Слово. Всички те имаха история някаква, нещо, което беше опитност или друго, което нямаше нищо общо с Библията.
Ако вашата кола е повредена-вие отивате при механика. Ако ви трябва нещо за ядене-купувате от магазина дето се продава храна. И ако искате да спасите себе си, отивате на църква-трябва да слушате само Божието Слово! И ако там не ви говорят Божието Слово както е-то вие нямате работа там.
Господ ви казва точно какво трябва да вършите и ако не вършите именно това, можете да целунете за довиждане вашето лично спасение.
Вие не знаете нищо-нито за вашето спасение, нито за Закона нито за съботата, нито нищо-ако не четете Божието Слово и не ви го преподават.
Не сте тук за да научите как да станете богати, но за да научите едно-Божието Слово, за да спасите себе си чрез това знание.
Понякога хората се дразнят, когато им говориш Божието Слово. И това е, което трябва да очакваме от тях... Исус ни предупреди за това. И те очакват да вървим както останалият свят-да не знаем нищо за Бога...
Ще започнем урока от 1 Коринтяни 1 глава

11 Защото някои от Хлоините домашни ми явиха за вас, братя мои, че между вас имало разпри. 

12 С това искам да кажа, че всеки от вас дума: Аз съм Павлов; а аз Аполосов; а аз Кифов; а пък аз Христов. 

Казва-вие разделяте себе си едни от други и търсите, кой да е вашият учител. Вие искате да принадлежите на някого но не и на Бога!

13 Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте? 

Защо нашата църква не е моя или някоя? Защото Ние сме Църквата на Исус. И аз нямам авторитета да отворя Църква. Аз не съм бил разпънат за вас, нито Павел е бил.

14 Благодаря Богу, че не съм кръстил никого от вас, освен Криспа и Гаия, 

Ако Павел би кръстил повече хора-те щяха да мислят, че той е Христос...

15 да не би да каже някой, че сте били кръстени в мое име. 17 Защото Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си. 

Павел не беше дощшъл да проповядва своето слово, но Словото на Бога!

18 Защото словото на кръста е безумие за тия, които погиват; а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила.

Това Слово е пропорядвано от началото на света и то е сила и то е дух, който носи живот. Защо Павел казва това-нека видим в Исаия 29 глава. Тук четем Божието Слово и аз не ви говоря от себе си.
Исаия 29 глава

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

Те са пияни, но не с вино. Те са пияни от виното на фалшивите човешки религии. Вижте-в Библията няма деноминации! Йоан дето кръщаваше беше наречен Баптист-защото той кръщаваше хората. Никога Исус не се е нарекъл баптист-човек, който кръщава... Макар и да кръщаваше.

10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.

Господ не говори за обикновените хора, но за тези дето наричат себе си пастири.

11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

Не можеш да четеш от запечатана книга. Дори и Библията-понеже не я четете-тя е затворена за вас! Запечатана е!

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен.

И ако не знаеш да четеш-как ще знаеш какво пише в Библията? Някои пастори в Америка говорят нещо, но дори и не знаят да четат. Какво говорят тогава?

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

Ако не можеш да четеш книга дето е запечатана и не знаеш да четеш-какво проповядваш-ученията на човеците. И те не ви учат на страх от Бога! Колко църкви знаете дето ви говорят за огненото езеро?
Страх от Бога е заменена от ученията на човеци. Какво правите в неделя в църквите-това не е от Бога! Защо казвате, че Закона е прикован на кръста-това не е от Бога! Защо не спазвате Диетичният Закон-Бог ви каза каво да ядете и какво не! Защо не го пазите? Защото ви лъжат, че този Закон не важи вече...
После ви казват, че мъртвите са си живи ина небето. Но ако ще има възкресение-какво ще бъде възкресено тогава? Нали са си живи?

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

Хората трябва да имат знание за Бога. Когато фарисеитя поискаха знак от Исус, че той е Месията-той им каза, че единственият знак е, че ще е три дни и три нощи в гроба. Те ви казват, че е бил ден и половина... И когато ми кажете такова нещо-то аз разбирам, че вие не знаете нищо и не сте много умни... И кой ви учи на тези лъжи? Веи трябва да сте наясно с тези неща. Мислете-аз просто ви казвам, че мъдростта на вашите мъдри мъже е нищо! Тя е мъртва мъдрост. Бог ви казва, че от пръстта сме взети и там ще се върнем, но вие мислите, че мъртвите ще отиват на небето...

17 Не ли след твърде малко време още Ливан ще се обърне в плодородно поле, И плодородното поле ще се счита като лес?

Когато Господ се завърне-Ливан ще се измени. И тогава мъртвите ще чуят думите на Книгата-на Библията. И духовно слепите ще прогледнат.
Имате вмсичките тези мъдри мъже дето сотят пред вас и ако ги слушате-оказва се, че те нямат никакво мъдрост.
Но ако вие служите на Бога-вие знаете, вие имате знание!
Нека видим това-Еклисияст 12 глава. Господ ни е дал всички необходимо в Библията за да узнаем как да спасим себе си. Но вие не четете Библията...

9 И колкото по-мъдър ставаше проповедникът, Толкова повече поучаваше людете на знание; А най-вече измисляше и издирваше И нареждаше много притчи. 

Проповедника ви трябва да знае истината и той сам търси постоянно истината-не може да е мързелив! Не може нещо друго да бъде на първо място.

10 Проповедникът се стараеше да намери угодни думи, И това, което бе с правота написано, думи на истина. 

11 Думите на мъдрите са като остени; И като заковани гвоздеи са думите на събирачите на изреченията, Дадени от единия пастир. 

Божието Слово е невероятно точно! Като гвоздей, който е забит на точното място. И е дадено от един пастир-Исус! Е-какви са тогава тези апокрифни книги дето вие четете? Те нямат нищо общо с Исус. Исус дори ви каза, че е дошъл в името на Отец и говореше само Словото на Отец. И името на Отец е Исус. С него име Исус дойде на тази земя. Той е Пастирят! И дори и преди да дойде-беше Йехова и пак беше Пастирят.
Нека видим 1 Коринтяни 4 глава. Е как така Господ ви дава тази голяма Библия и вие изобщо не я изучавате или като четете нещо-четете само Новият завет?

1 Така всеки човек да ни счита за Христови служители и настойници на Божиите тайни. 

Настойници на Божииете тайни-не на човешките

2 При туй, което тук се изисква от настойниците е, всеки да се намери верен. 3 А за мене е твърде малко нещо да бъда съден от вас или от човешки съд; даже аз не съдя сам себе си. 

Защото Павел ви казва, че всичко иде от вън! И всичко, което знаеше-беше получил от друг.

4 Защото, при все че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е, Който ще ме съди. 5 Затова недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, Който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата; и тогава всеки ще получи подобаващата нему похвала от Бога. 

Човешкият съд е твърде развален. 
 
7 Защото, кой те прави да се отличаваш от другиго? И що имаш, което да не си получил? Но ако си го получил, защо се хвалиш, като че не си го получил? 

Всичко, което знаем-някой ни е научил на него. Ние дори и не сме знаели как да се храним. Кое е това, което не е дошло от други до нас? И ако е било лъжа-това и знаем.

8 Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;

Всичко е извън нас. Нека видим от къде е дошло това-Псалм 68 глава

11 Господ издава словото; голяма беше компанията на тези които го публикуваха 

Вижте какво ви казва този стих. Прорци и апостоли са писали, но Господ е дал Словото. Това е стриктно от Бога.
Господ е дал Словото и голяма е била компанията на тези които са го записали.
Нека видим 2 Петрово 1 глава. Днес хората са така умни..., че дори и не искат да четат Библията.

16 Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие. 

Петър казва на тези хора, че апостолите не са сътворили някаква невероятна история
 
19 И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, догде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви. 

Те са имали по-сигурното Слово на пророчествата!

20 И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля; 

Това е, което Петър иска да разберете-никой пророк не е дал мнението си!

21 защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух. 

Тези пророци не са дошли по човешка воля и са записали всичко, дето им е диктувал Светият Дух. Какво мислите е е това-Божието Слово. То е Дух и носи живот. Но вие сте си измислили невероятни истории за Светият Дух. Нека ви покажа какво казвам-Еремия 20 глава. Защото ако вие знаете Божието Слово-не можете да го държите в себе си-трябва да го говорите. Това е така. И е така за всяко нещо-ако знаете, ще вършите това, което е правилното.

1 А Пасхор, син на свещеника Емир, който беше началник в Господния дом, чу Еремия като пророкуваше тия неща. 

Еремия говореше това, което Господ каза, че ще сатне с Израел ако те не пазят Закона

2 Тогава Пасхор удари пророка Еремия и тури го в кладата, която бе в горната Вениаминова порта до Господния дом. 

Този Пасхор беше върховен свещеник!  

7 Господи, примамил си ме, и аз бидох примамен; Ти си по-силен от мене и си надмогнал. Аз станах за присмех цял ден; всички се подиграват с мене; 

И ако говоря Божието Слово както е-всеки се подиграва с мене.

8 Защото отворя ли уста, не мога да не викам; Трябва да викам: Насилство и грабеж! Защото словото Господно ми става Причина за позор и присмех цял ден. 

Божието Слово направи това да ми се случи...

10 Защото чух клевета от мнозина; навсякъде е трепет; Обвинявайте! и ние ще го обвиним, - Думат всички, с които аз живеех в мир, Които гледат да се спъна, - Може би той ще се помами в някаква погрешка, Та ще надмогнем над него и ще си му отмъстим. 

Всичките ми приятели ме очакват да спра да говоря Божието Слово.

11 Но Господ е с мене като мощен и страшен защитник; Затова гонителите ми ще се спънат И не ще надмогнат; Те ще се посрамят много, защото не постъпиха разумно; Срамът им ще бъде вечен, няма да се забрави.

Всички са били против Еремия!

9 Но ако река: Няма да спомена за Него, Нито ще продумам вече в името Му, Тогава Неговото слово става в сърцето ми Като пламнал огън затворен в костите ми; Уморявам се да го задържам, но не мога.

Но ако имаш Словото-не можеш да го държиш в себе си и трябва да го говориш! Това е Духът, който не можеш да удържиш в себе си. Еремия е бил свят човек и е трябвало да говори. И разбира се-ще има и последици. Ще чуете, че някой е говорил с мъртвата си майка. Но вие ще му кажете-не, не си говорил с майка си-тя е мъртва. И ще му кажете за Еклисиястис и че мъртвите са в земята и са мъртви. А той ще ви каже, че не иска вече да говори с вас, защото вие имате... нечист дух. Но чистият дух е Божието Слово.
Нека видим 1 Петрово 1 глава. Никой не иска да чете, но ви разказва хубави истории...

9 като получавате следствието на вярата си, спасението на душите си. 

Ако устоите до края-ако вашата вяра устои.

10 За това спасение претърсиха и изследваха пророците, които пророкуваха за благодатта, която бе назначена за вас; 

Дори и пророците искаха да знаят това
 
12 И откри им се, че не за себе си, а за вас, служеха те в това, което сега ви се извести чрез ония, които ви проповядваха благовестието чрез Светия Дух изпратен от небесата; в което и самите ангели желаят да надникнат. 

Какво е това-Словото, което беше изпратено от небето. И дори и ангелите биха искали да го знаят. Спомнете си, как Сатана държеше Гавриил за три седмици, да не отиде и да каже на Даниил истината. Сатана е искал да я знае, но Гавриил не му я е казал. За това Господ е пратил Михаил да отърве Гавриил.

24 Защото "Всяка твар е като трева, И всичката й слава като цвят от трева; Тревата изсъхва, и цветът й окапва, 25 Но Словото божие трае до века"; и това е словото, което ви е благовестено. 

Божието Слово е вечно! Това е, което ви е донесъл Светият Дух. Господ не се изменя никога-за това и Словото му не се мени! Седмият ден е събота и си е все още седмият ден! Нищо не се променя. Господ каза, че жената ще има бебета-кой има бебета? Мислете!
Божието Слово, което ни е проповядвано-само то е от значение и нищо друго не е така важно. Защото само чрез него ще научим, как да спасим себе си и то е, чрез което ще получим вечен живот
Нека видим Псалм 107 глава. И ако вие знаете Божието Слово-рано или късно ще попитате вашият пастор, от къде точно чете?... И ако го попитате няколко пъти-те ще ви изхвърлят от тази „църква”

17 А пък безумните са в скръб поради беззаконните си пътища И поради неправдите си. 

И ако не оправите пътищата си, Господ ще ви прати Сатана да ви накаже. Защото и Сатана работи за Бога.

18 Душата им се гнуси от всяко ястие, А те се приближават до портите на смъртта. 

И те всички са станали болни. И когато няма вече къде да отидете и гърба ви е в стената-тогава се обръщате към Бога

19 Тогава викат към Господа в бедствието си; И Той ги избавя от утесненията им. 20 Изпраща словото Си та ги изцелява, И ги отървава от ямите, в които лежат. 

И как Бог ви излекува-като ви праща Божието Слово. Ако вие крадете и отидете в затвора-какво ще ви задържи да не попаднете вече там като излезете от там? Като разберете да не крадете повече. Съвсем просто-нали?
Нека видим Йоан 17 глава-защото Божието Слово е съвсем просто. Вижте какво ви казва Исус! И не-вие не сте в конфузия, когато намерите истината, но не я приемате-вие просто разбирате, че това е истината, но сте обикнали лъжата и не искате да примете истината.

1 Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти,
5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света. 

Знаете ли, че Исус е от началото на света? Той е сътворил всичкото. Той не дойде от Мария.

6 Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово. 7 Сега знаят, че всичко, което си Ми дал е от Тебе; 8 защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил. 

Отец даде на Исус Словото си. И те повярваха-които пхриеха Словото-че Исус е от Отец пратен.

9 Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои. 

Момент-Исус не се моли за целбият свят? НЕ! Исус не обича всички хора-а вие мислехте, че обича всичките човеци.

10 И всичко Мое е Твое, и Твоето Мое, и Аз се прославям в тях. 16 Те не са от света както и Аз не съм от света. 

И ако знаете Божието Слово-вие вече не вършите това, което не е редно в съботата.

17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина. 

Божието Слово е истината! И ако хората не искат да говорят с вас след като започнете да говорите Словото както е-тогава вече сте отделени от света!

20 И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,

Словото дойде от Отец, чрез Сина и той прати Светият Дух-свят ангел и ангела го даде на Израел и на нас. И ние трябва да го говорим на всеки човек. И когато го приемат-те стават отделени от света. Стават Божии.
Нека видим 2 Тимотей 4 глава. Четете Библията. Някой ми казва, че съм мъдър човек-не, но просто зная как да чета и чета Библията. Мъдростта е от Бога!

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му: 

Исус ще съди всички когато дойде! Но тогава кой е на небето? Ако са там-то те са минали през съда. Но тогава дошъл ли е вече Исус? Вижте как просто е, но вие се оставята разни пастори да ви лъжат.

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване. 

Проповядвай Словото! Изобличавай ги, защото са повярвали в лъжи и говорят лъжи. Порицавай! За да се усетят и да се върнат към правия път. С търпение!

3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти, 

И това е, което е днес-те проповядват лъжи. И са си направили учения по своите си страсти. Днес когато трябва да назначат нов пастор-те проверяват първо дали той е според техните учения. И ако вие не ги споделяте-никога няма да ви назначат за пастор там

4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните. 

Исус се е родил на 25 декември-това е басня! Ще отидете на небето-това е басня! Исус е възкръснал на Великден-това е басня! Мъртивте са на небето-това е басня. Можете да ядете всичко-това е басня! Неделята е християнската събота-това е басня! Закона е прикован на кръста-10те заповеди-това е басня!
Притчи 4 глава-Господ говори чрез Соломон. И нека четем и където падне Словото-там. И може и нас да ни заболи, но истината е истина!

1 Послушайте, чада, бащина поука, И внимавайте да научите разум. 

Това е, което вие трябва да правите-да чуете и да изпълнявате!

2 Понеже ви давам добро учение, Не оставяйте наставлението ми. 

А днес ви казват, че не трябва да пазите Закона. Те ви лъжат! Това е измама, че не трябва да пазите Закона. Исус ще прати беззаконниците в огненото езеро.

3 Защото и аз бях син на баща си, Гален и безподобен на майка си, 4 И той ме наставляваше и ми казваше: Нека държи сърцето ти думите ми, Пази заповедите ми и ще живееш, 

Отец даде Словото и който пази Законите му-ще живее!

5 Придобий мъдрост, придобий разум; Не забравяй, нито се отклонявай от думите на устата ми.

Получи мъдрост и разбиране! И ако не слушаш Бога-ще си в огромен проблем. И Господ знаеше, че света ще отхвърли Словото му, а тогава ще започне и войната. Защото когато получите истината и искате да я споделите с най-близките си-войната започва...
Нека видим Лука 12 глава-повечето хора дори и не знаят, че и това е в Библията. Тези неща са тук за да не сме изненадани! Ако ги узнаем. И нашите близки не искат да са ни близки вече 

51 Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла. 

Къщата се разделя против себе си. Но Къщата на Исус е една и никога не се разделя. Вие трябва да сте в нея!

52 Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. 53 Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си. 

Нима някои от вас не сте изпитали това върху себе си? Исус каза, че ще стане така-нека го видим в Матей 10 глава-вие трябва да знаете тези неща. Нека ви кажа-нищо няма да раздели дома ви както Божието Слово!

34 Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож. 

И това е така-войната започва щом решите да служите на Исус.

35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й; 36 и неприятели на човека ще бъдат домашните му. 
37 Който люби баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене; и който люби син или дъщеря повече от Мене, не е достоен за Мене;

И Исус наистина ви казва това. Защото ако не обичате Исус повече от всички хора-не можете да му служите.
Но нека намерим, коя е тази сабя, която Исус донесе.
Откровението 1 глава

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия. 12 И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и като се обърнах, видях седем златни светилника; 13 и всред светилниците видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс; 14 а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък; 15 и нозете Му приличаха на лъскава мед, като в пещ пречистена: а гласът Му беше като на много води; 16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си. 

Ето меча, който излиза от устата на Исус-Божието Слово.
Ефесяни 6 глава

10 Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество. 11 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. 

И това е, което трябва да направите-нека видим, за какво иде реч

12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места. 

Вие не се борите срещу съпруги и съпрузи, срещу деца и родители, защото вие виждате, кой стои зад тях-не са те, но е Сатана, а те не разбират това, защото нямат истината. Ние се борим със силите на Сатана. Не трябва да се гневите на майка си, на баща си, на сестра и брат или на деца-Сатана ги кара да правят това

13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите. 14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник, 

Първо трябва да узнаете истината! И после трябва да живеете според истината.

15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира. 16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия; 

Това е голямо нещо-щита на вярата! И ако нямате вяра-ще загинете. Сатана знае това! И ако нямате вярата-Сатана ще ви манипулира!

17 вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово; 

И меча е Божието Слово. То е, което разделя всичко!
Нека видим Евреите 4 глава

12 Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.

Това е, което е Божието Слово-то ще намери къде е вашият ум. И когато започнете да разбирате истината и да я говорите-тогава ще се разбере къде отивате. И не е възможно като намерите истината да знаете, че Исус не е бил в гроба три дни и три нощи. Вие ще знаете кога е умрял Исус и кога е възкръснал. Вие ще знаете, къде са мъртвите. Вие ще знаете, че Закона е валиден и днес! Вие ще знаете, че събота си е седмият ден и до днес и Събота на Бога. 
Божието Слово веднага ще намери, къде стоите в истината и дали изобщо сте в нея.
Нека видим Еремия 1 глава-Господ му е казал нещо, но хората не четат и не знаят това. Всеки иска да е лесно...

4 Прочее, Господното слово дойде към мене и рече: 5 Преди да ти дам образ в корема познах те, и преди да излезеш из утробата осветих те. Поставих те за пророк на народите. 

Господ е избрал Еремия още преди да е бил роден.

6 Тогава рекох: О, Господи Иеова! ето, аз не зная да говоря, защото съм дете. 7 А Господ ми рече: Не думай - Дете съм; защото при всичките, при които ще те пратя, ще идеш, и всичко, що ти заповядвам, ще кажеш. 

Господ му каза, че Той ще го прати и тогава Еремия ще каже всичко, което Господ му каже.

8 Да се не боиш от тях, защото Аз съм с тебе, за да те избавям, казва Господ. 

Не се бойте да кажете истината както е-защото Господ е с вас! Ние не се страхуваме да кажем, че всички мъже дето лягат с мъже ще идат в огненото езеро! И така и всички жени дето лягат с жени ще идат в огненото езеро.

9 Тогава Господ простря ръката Си та я допря до устата ми; и Господ ми рече: Ето, турих думите Си в устата ти. 

Това е първото приготовление-Господ не иска да кажем нищо от себе си, но само Божието Слово!

10 Виж, днес те поставих над народите и над царствата, за да изкореняваш и да съсипваш, да погубваш и да събаряш, да градиш и да садиш. 

Момент-това е много могъщ Еремия-разбирате ли това? Нали пише, че Божието Слово е по-остро от двуостра сабя!

11 При това Господното слово дойде към мене и рече: Що виждаш, Еремие? И рекох: Виждам бадемова пръчка.
12 Тогава Господ ми рече: Право си видял; защото Аз бързам да изпълня словото Си. 13 И втори път дойде Господното слово към мене и рече: Що виждаш ти? И рекох: Виждам котел, който възвира; и лицето му е от север. 14 Тогава Господ ми рече: От север ще избухне зло Върху всичките жители на тая земя. 

От север ще дойде злото

15 Защото, ето, Аз ще повикам Всичките колена на северните царства, казва Господ; И те ще дойдат и ще поставят всеки престола си Във входа на ерусалимските порти, И срещу всичките стени около него, И срещу всичките Юдови градове.

Господ иска от Еремия да каже това на Израел

16 И ще произнеса съдбите Си против тях Поради всичкото им нечестие, Гдето Ме оставиха и кадиха на чужди богове, И се поклониха на делата на своите ръце. 17 Ти, прочее, опаши кръста си, И стани та им кажи всичко, което ще ти заповядам; Да се не уплашиш от тях, Да не би Аз да те уплаша пред тях. 

Сега Еремия ще отива на война. И Господ ще е с него!

18 Защото, ето, Аз те поставих днес Като укрепен град, железен стълб, И като медни стени против цялата страна, Против царете на Юда, против първенците му, Против свещениците му, и против людете на тая страна.

Точно както направи Еремия като защитен град-така трябва да сте и вие. Защото вие се обявявате против хора и власти. И те няма да ви наделеят, защото Господ е с вас!

19 Те ще воюват против тебе, Но няма да ти надвият; Защото Аз съм с тебе, за да те избавям, казва Господ.

Господ е с тебе...
И ако вие се отдръпнете-ще се върнете в предното си сътстояние и дори и по-лошо.
Днешните проповедници не ви учат на нищо. А имат високи образования... от разни фалшиви институции. 
Лука 4 глава

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена, 

Тук искам да помислите: ако Светият Дух влиза вътре в човека-то как така Исус е позволил на Светият Дух да го командва? Ако е както вие гщо мислите, то излиза, че не Есус е умрял за вас... Ето, че сега научихте нещо! Исус е бил пълен с Божието Слово-това означава стиха!

2 дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня. 3 И дяволът Му рече: Ако си Божий Син, заповядай на тоя камък да стане хляб. 

Сатана знаеше, че Исус е гладен. И дойде когато тази плът беше в пълната си слабост. Но вижте какво каза Исус!

4 А Исус му отговори: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, [но с всяко Божие слово"]. 

Всяко Слово от Бога е абсолютно-нали-всяко? Не можете да изберете едно и да отхвърлите друго!
Нека видим къде е писано това-Второзаконие 8 глава. Господ иска да знаете тези неща. Вижте-всеки ден, постоянно е борба-със себе си. И ако решите, че сте вече спасени-ще загубите битката!

1 Внимавайте да вършите всичките заповеди, които днес ви заповядвам, за да живеете, да се умножите и да влезете да завладеете земята, за която се е клел Господ на бащите ви. 

Всичките заповеди!

2 И да помниш целия път, по който Господ твоят Бог те е водил през тия четиридесет години из пустинята, за да те смири и да те изпита, за да узнае що има в сърцето ти, дали ще пазиш заповедите Му, или не. 

40 години Господ проверяваше дали Израел ще изпълнява заповедите му.

3 И те смири, и като те остави да огладнееш, храни те с манна, (която беше храна непозната на тебе и непозната на бащите ти), за да те научи, че човек не живее само с хляб, но че човек живее с всяко слово, което излиза из Господните уста. 

И Господ ги хранеше дори с ангелска храна. Но вижте какво казва Господ-че човек ще живее чрез Божието Слово. Подчини се на Бога-няма дза имаш проблем. Господ ще те нахрани и напои! Каквото и да ти е нужно-Господ ще ти го даде, ако изпълняваш Неговото Слово. Дори и когато изглежда невъзможно-обърнете се към Бога и ще го оправи.
Второзаконие 30 глава. Вижте-понеже днес нямаме вяра, за това Господ ни е дал медицински доктори... Защото ако имахме вяра-бихме могли да лекуваме хората само с поставяне на ръка на тях.

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам. 

 Израел трябваше да пази заповедите на Бога-и ние сме така. 
 
11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч. 12 Не е на небето та да кажеш: Кой ще се възкачи за нас на небето да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 13 Нито е оттатък морето та да кажеш: Кой ще премине морето за нас да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 

Тези заповеди са пред нас-в Библията! И не е нужно да ги търсим през моритата

14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш. 

Божието Слово е в Библията-чети и го върши!

15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото, 

Този ден Господ ви казва да се обърнете към него и вижте какво трябва да вършите:

16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш. 

Какво постави пред нас Господ-Законите си! Заповедите! И ако бихме ги пазили-ще живеем! Това е още от времето на Адам и Ева. Господ им забрани да говорят със Сатана,. Господ им каза да изберат живота, но те избраха смъртта. И днес сме си същите...  

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти; 

Избери живота и живей! Е-тук ли е небето? Тук ли е земята? Какво трябва да правите тогава? Да пазите заповедите на Бога за да живеете.
Йоан 6 глава

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света. 

Господ винаги е искал да живеем вечно.

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му? 53 Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си. 

Това е, което хората си мислят. Те мислят, че става въпрос само за физическо ядене. Но не-става въпрос за духовно ядене.

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден. 

Исус дори ви казва ,кога ще ви даде вечният живот!  

60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша? 61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява? 

И ето-Исус им обясни за какво говори
 
63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. 

Словото-то е Дух и носи живот! Исус не им казваше да започнат да го ядат, но да ядат думите които им говореше! И ако някой иска да живее-кажете му истината, но ако не иска-нищо не казвайте от истината. 

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот, 

Исус говореше думите на вечният живот! За това още в началото каза на човека-избери живота и живей! Нека видим Притчи 4 глава. Божието Слово е мощно и дава живот. Вижте-всеки, който се е родил ще живее вечно. Въпроса е обаче-къде! Защото и тези в огненото езор ще са вечно там-живи и мъчени ден и нощ-това не ви го говорят в църквите дето посещавате.

20 Сине мой, внимавай на думите ми, Приклони ухото си към беседите ми. 21 Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си; 22 Защото те са живот за тия, които ги намират, И здраве за цялата им снага. 

Какво е Словото-живот за всеки, който го пази! И смърт за всеки, който го отхвърля.
Притчи 22 глава-показвам ви колко простичко е всичкото.

17 Приклони ухото си та чуй думите на мъдрите, И взимай присърце моето знание, 

Слушай-и изпълнява думите на Бога!

18 Защото е приятно, ако ги пазиш вътре в себе си, И ако бъдат всякога готови върху устните ти. 19 За да бъде упованието ти на Господа, Аз те научих на тях днес - да! тебе. 20 Не писах ли ти хубави неща От съвет и знание. 

Не четем ли прекрасното Слово на Бога тук? И за всяко поколение е писано и всяко поколение го има.

21 За да те направя да познаеш верността на думите на истината, Та да отговаряш с думи на истината на ония, които те пращат? 

Всичко, което Бог казва е абсолютно! Не се мени. Но ако не знаете Божието Слово-ще говорите само глупости. И Божиите служители-истинските-са навсякъде. Четете Словото! Защото Словото ще ви съживи или ще ви прати в огненото езеро.
Йоан 12 глава
 
44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил. 45 И който гледа Мене, гледа Онзи, Който Ме е пратил. 46 Аз дойдох като светлина на света, за да не остане в тъмнина никой, който вярва в Мене. 

Исус дава истината-това е светлината.

47 И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света. 

Ако не повярвате в Исус-той не ви осъжда-но вижте какво става:

48 Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден. 

Кое ще ви съди в последният ден-Божието Слово. Това е огромно нещо!
И нека ви покажа какво казва Исус-Откровението 20 глава. Вижте-ние четем Книгата-не се сърдете на мене.
Вижте какво ви казва Исус

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. 

И Книги бяха отворени-кои са те-Библията-Библос-много книги.

И мъртвите са съдени според това, което пише в тези Книги-според делата им.
Кой ще ни съди-ако отхвърлим истината, която е Божието Слово-Божието Слово ще ни съди. Вие не искате да пазите това, което Бог ви казва да пазите-къде ще идете? Защото всичко е в Библията-Библос-означава много книги събрани на едно. Но вие не мислите за това! Време е да се замислите!
Библията ще ни съди!

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194815
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930