Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2013 02:16 - Разорението и Възстановяването на Израел
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2123 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок от който ще разберете, какво е станало и защо и какво стана после и защо.
А както винаги-прекрасно е да стоя пред вас в събота. Защото съботата е денят, който Бог е отделил, осветил и благословил и в него всички негови люде се събират в църквата.
Господ е представил всички тези неща в Библията за да се учим. Но вие отивате в църквата, чувате един-два стиха, скачате нагоре-надолу, говорите езици-като никой не разбира кой какво говори и това е всичко. Хората не знаят какво става. Не знаят какво прави Господ и защо. Ще видим това днес и ще разберем, защо ние-Израел-сме наранени от Бога и как ще бъдем възстановени. И само ние сме си виновни за това, което се е случило с нас и никой друг. Когато Господ е представил Законите си на нас, ние току що сме били излезли от робството в Египет. И Господ ни е казал ясно, какво ще е ако му се подчиним и пазим Законите му и какво-ако не. И ако ние бихме се подчинили, дори и света не би бил в това състояние в което е днес. Вижте и младите хора днес-те не чувстват, да имат каквато и да е надежда. Тя е изчезнала-защото ние сме хора които нямаме връзка с нищо. Като вода, която вятъра блъска на където си поиска. Ние сме забравили миналото си и за това изглежда, че нямаме и бъдеще.
Днес хората казват, че са Новозаветни християни. И такива се и болшинството от нас-Израиляните. Но ако биха чели Старият Завет-непременно ще се срещнат там със себе си... И ние наистина не знаем нищо днес. Те мислят, че мъртвите са си живи и за това правят пикници в гробищата...
Когато Господ изведе Израел от Египет, даде им Закона си и им нареди да го пазят. И ни е дал какво ще стане и в двата случая.
Ще започнем урока от Второзаконие 28 глава.

1 Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света. 

Ако бихме изпълнявали всичките тези заповеди щяхме да сме от всички най-високо. Някои казват-но това е било за тогава. Е днес прелюбодействието прелюбодейство ли е? Днес мъжете ли раждат или са жените? Нищо не се е променило, сестри и братя.

2 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог. 

И ако пазим тези неща-ще бъдем благословени във всичко и навсякъде.

3 Благословен ще бъдеш в града, и благословен ще бъдеш на полето. 4 Благословен ще бъде плодът на утробата ти, плодът на земята ти и плодът от добитъка ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти; 

Където и да се намериш-ще бъдеш благословен. Каквото и да започнеш с ръцете си, ще си благословен.

12 Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем. 

Господ щеше да ни направи финансисти на целият свят. Не е лошо, нали?

13 Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш. 

Вижте-повечето хора не обръщат внимание на важността на това, което четем тук. Ние щяхме да сме винаги главата-винаги на върха-каквото и да вършим. Това ви показва, какво можехме да имаме и какво сме изгубили.
Но вижте сега-Господ ви казва и другата страна на медала-ако не пазите Законите му. 
 
15 Но ако не слушаш гласа на Господа твоя Бог, и не внимаваш да вършиш всичките Му заповеди и повеленията Му, които днес ти заповядвам, то всички тия проклетии ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе. 

Същото е както благословиите-сега обаче са проклетиите. Някои се местят от едно място, на друго, защото там било по-добре за живеене. Но проклетията идва с тебе... Не можеш да избягаш от пророчеството. Тогава какво-трябва да се подчиниш и така да учиш и децата си.

16 Проклет ще бъдеш в града и проклет ще бъдеш на полето. 17 Проклети ще бъдат кошът ти и нощвата ти; 18 проклети ще бъдат плодът на утробата ти и плодът на земята ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти. 

И сега какво-всичко, което беше добро се промени ако не пазим Закона.

25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света. 

Казва ви, че враговете ви ще ви бият-както и да се биете. И ще бъдеш изтласкан-против волята си-по цялата земя. Ние сме навсякъде. Дори и във Виетнам... И на островите Фиджи-защото сме навсякъде. 
 
28 Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и с омайване на сърцето; 

Не става въпрос за физическа слепота-но за това, че не знаеш какво да правиш

29 и ще ходиш пипайки всред пладне, както слепият пипа в тъмнината, и не ще имаш успех в пътищата си; а ще бъдеш само притесняван и обиран всеки ден, и не ще има кой да те избави. 

Не можеш да намериш къде да идеш, какво да правиш. Сестри и братя-аз съм преживял това-не можех да пия дори и вода от където си исках-само от мястото за чернокожи можех. Не можех да седя в автобуса отпред-но само там където беше за чернокожи. И ние опитахме всичко-дори и заплахи, но нищо не работеше... Ние не знаехме какво да правим. И сме били и сме още само притеснявани и никой няма да ни избави от това положение. Някои от нас тук в Америка са по-добре, но болшинството сме зле. И дори и където и да живеем-внимаваме да не ни оберат или откраднат колата.

30 Ще се сгодиш за жена, но друг мъж ще лежи с нея; къща ще построиш, но няма да живееш в нея; лозе ще насадиш, но няма да ядеш от плода му. 

Това всичкото е станало с нас-дори и когато някой е искал да се ожени-първо господарят е лягал с момичето.
Когато сме построявали къща-друг я е взимал и е жевеел в нея. Когато сме насаждали лозе-друг е берял плода му
 
36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък. 

И това е факта-ние не сме знаели за бога на Коледата, за бога на Великдена, за бога на слънцето, за това, че ще вървим на небето... Ние не сме знаели нищо за тези странни богове.

37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе. 

Всеки ще гледа състоянието ви и ще имате какви ли не епитети и имена. Аз съм бил пет години във военновъздушните сили . Бил съм къде ли не. И на всякъде ме гледаха така... Никаква промяна.

38 Много семе ще изнасяш на полето, а малко ще събираш, защото скакалците ще го пояждат. 

Не говорим дори за насекоми

39 Лозя ще посаждаш и обработваш, а вино няма да пиеш от тях, нито ще събираш грозде, защото червей ще ги изяде. 40 Маслини ще имаш във всичките си предели, а с масло няма да се помазваш, защото маслините ти ще окапват. 41 Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен. 42 Всичките ти дървета и плода на земята ти, щурецът ще ги пояде. 43 Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу. 

Чужденците ще се издигат и ние ще се смаляваме.

44 Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка. 

И ти няма да си в състояние да дадеш на никого никакъв заем. И ти ще си винаги опашката. Господ дори и не назова кои хора ще ни владеят. Защото се касае до всичките народи. Кой ви коси тревата-мексиканците, кой ви оправя къщите-поляците. Ние сме най-големият бизнес за косите си-кой ни продава това-корейците. Кой ни продава колите-японците... Ние дори нямаме и своя банка дето може да ни отпусне по-голяма сума пари ако трябва.
Това е част от клетвите. И които и да са странниците-те са винаги над нас.

45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда. 

Господ не е обещал да ни унищожи като хора, но да ни свали долу-в калта.

46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти. 

Знаете ли каво е знак-нещо, което определя. Вижте наоколо и вижте кои са уникални между хората тук. Вие сте единствените хора в западното полукълбо, които сте доведени на сила тук и сте продавани като роби. Кога сте видели тези дето наричат себе си Юдеи да са продавани като роби?

63 И както бе драго на Господа да ви струва добро и да ви умножава, така ще бъде драго на Господа да ви изтребва и да ви погубва; и ще бъдете изкоренени от земята, в която отивате да я завладеете. 64 Господ ще те разпръсне между всичките племена от единия край на света до другия край на света; и там ще служиш на други богове, които нито ти си познавал нито бащите ти, на дърво и камък. 

И ние не знаем нищо за тези богове... Но им служим. 

68 И Господ ще те върне в Египет с кораби през пътя, за който ти рекох: Вече няма да го видиш; и там ще искате да се продадете на неприятелите си за роби и за робини; но не ще има кой да ви купува. 

Е на кого се е случило това? И как сте дошли тук? На кораби, като снопове в трюмовете, против волята си. И са ви продавали като роби и никой не е могъл да ви избави от това. Е кой освен нас е дошъл в това полукълбо против волята си и продаван като роби? Ние сме!
Ето-прочетохме благословиите и проклетиите. Нека видим ние сега под кое сме-Данаил 9 глава. Това е нашата история! Всеки казва тяхната си история-но това е нашата. Библията е писана за Израел. Дори и Новият Ерусалим говори за нас. 12те врати носят имената на 12те племена на Израел! Господ ви съобщава нещо. Това е в Царството на Отец! Но никой не обръща внимание, защото те са отнели вашата история и са направили религия от нея...

8 Господи, срам на лицето подобава на нас, на царете ни, на началниците ни и на бащите ни, защото Ти съгрешихме,

Знаем, че сме в проблем-защото ние всички съгрешихме пред Бога-от Царете ни и до последните от нас

11 Да! Целият Израил престъпи закона Ти, като се отклони та не послуша гласа Ти; за която причина се изля върху нас проклетията и клетвата написана в закона на Божия слуга Моисей; защото Му съгрешихме.

Целият Израел е наршуил Закона.
Ето сега-ние знаем под какво сме сега-под клетвите. Някои казват, че не сме-но вижте какво става във вашите квартали!

12 Той потвърди думите, които изговори против нас и против нашите съдии, които са ни съдили, като докара върху нас голямо зло; защото никъде под небето не е ставало това което стана на Ерусалим.

Под цялото небе с никой народ не се е случило това, но само с нас. И ако не знаете за целият свят-то вижте в западното полукълбо. Вие сте докарани тук за да обогатите други хора. И нямате никакви цивилни права. Ние сме под клетвите! Никой не знае кои сме ние.
Нека се върнем на Второзаконие 32 глава. Защо е така важно да се знае кой е народа на Бога-Израел? Защото Господ ни е направил свещеници и ние сме които трябва да доведем Божието Слово до вас!

8 Когато Всевишният даваше наследство на народите, Когато разпръсна Адамовите потомци, Постави границите на племената Според числото на израилтяните.

Не знаетге ли, че от сътворението на света до Милениума е 12000 години? Че всяка година има 12 месеца, че денят и нощта са 12 и 12, че апостолите са 12? ВСичко, което Господ е направил е във връзка с нас-защото ние сме неговите свещеници.

9 Защото дял на Господа са Неговите люде, Яков е падащото Му Се с жребие наследство. 10 Намери го в пуста земя, Да! в пуста, дива и виеща; Огради го, настави го, Опази го като зеницата на окото Си. 

Това е, което Господ направи в пустошта-тези хора трябваше да са готови да върнат останалите синове на Бога обратно при Бога.

15 А Иесурун затлъстя и ритна; Затлъстял си, угоил си се, Надебелял си; Тогава забрави Бога, Който го създаде, И презря Канарата на спасението си.

Когато сме ниско, ние сме смирени. Но като се издигнем-веднага всичко се обръща. Издигнем ли се-забравяме всички останали-ние сме нещо специялно. И ритаме против Бога. И ние мислим, че ние сме се издигнали сами-без Бога...

16 С чужди богове Го раздразниха до ревнуване, С мерзости Го раздразниха до гняв. 17 Пожертвуваха на бесове, които не бяха Бог, На богове, които не бяха знаели, На нови богове наскоро въведени От които бащите ви не се бояха; 

И това е, което става сега-ние следваме всеки бог под слънцето-измислен от човеците.

18 А ти не помисли за Канарата, Която те роди, И забрави Бога Създателя твой.

Ние забравихме за Скалата на Израел. Богът на съботата, на Дитечиният Закон.

19 Видя Господ и огорчи се, Защото Го разгневиха синовете Му и дъщерите Му;

Господ не мрази-казват някои-но вижте какво пише-думата в оригинал е „намразих”! Господ унищожи една нация-Египет, раздели морето пред нас, води ни из пустинята и ние пак се обърнахме към други богове. Ние не слушаме...

20 И рече: Ще скрия лицето Си от тях, Ще видя каква ще бъде сетнината им; Защото те са поколение развратено, Чада, в които няма вярност.

Господ каза, че ще се скрие от нас-ще го търсим и няма да го намерим

23 Ще натрупам на тях зло; Всичките Си стрели ще изхвърля върху тях.

Където и да идем, щке имаме проблеми.

26 Рекох: Разпръснал бих ги, Изличил бих спомена им изсред човеците,

Кой помни кои сме ние? Никой. Когато Генерал Тит ни е разпръснал из Средиземноморието е било от страната на Хам-Африка, а не от другата страна-Европа. И когато сте дошли тук са ви нарекли нигро-по името на реката Нигер-дето сте прекосили като сте бягали. После черни, после афро-американци. После сме черни отново... После сме станали Африкано-американци... Но вижте-Египтяните са точно като вас на външен вид, но ние сме били роби там. Няма нищо общо с цвета, но с клетвите. Имаме Ибу, Лимба из Африка и те изглеждат както околните хора, но ги мразят страшно. Защото не е цвета-клетвата е. И никой не знае кои сте-вие не знаете кои сте!
Нека видим Еремия 15 глава-това те не искат да имате като учение. Но е Библията! 

1 Но Господ ми рече: Даже Моисей и Самуил ако биха застанали пред Мене, Пак душата Ми не би се смилила за тия люде. Изпъди ги от лицето Ми, и нека си излязат. 

Господ назовава праведни хора! Но и те не могат да се застъпят за нас.

2 И когато ти рекат: Къде да излезем? Тогава ще им речеш: Така казва Господ: Които са за смърт, на смърт, И които са за нож, под нож; И които са за глад, на глад, И които са за плен, в плен. 

Ние сме точно тези хора-ние сме все още в робство. Някой казва, че не сме-карай автомобила си без книжка. Или отиди да ловиш риба без билет!

3 И ще докарам на тях четири вида язви, казва Господ: Ножът да заколи и кучетата да разкъсат, А небесните птици и земните зверове Да изпоядат и да изтребят. 4 И ще ги направя да бъдат тласкани по всичките царства на света Поради Манасия, син на Юдовия цар Езекия, По причина на това, което стори в Ерусалим. 

Израел е вършил постоянно зло против Бога. И този Цар е добавил към злото.

5 Защото кой ще се умилостиви за тебе, Ерусалиме? Или кой ще те пожали? Или кой ще се обърне да те попита: Как си? 

Кой се интересува от нас? Имаше едно училище дето един бял отиде и изби маса деца. И веднага-трябва нов закон за оръжието. Но когато избиват черните деца-кой се интересува?
Но кой прави това-Господ против нас!

6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост. 

Господ е уморен от нашето зло и неподчинение. Ние постоянно възставаме против Бога. Дори и когато ни отърве от злото-веднага след това ние отново тръгваме против Бога.
Исус е говорил за това-Лука 13 глава-хората казват, че не вярват тези неща. Но те са така. Ако скочиш от 10я етаж, но не вярваш, че ще се разбиеш-няма ли да се разбиеш като удариш земята?

34 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошка прибира пилците си под крилете си, но не искахте! 

Кой изби пророците-не и Римляните-но ние. И колко пъти Исус е искал да ни събере при себе си, но ние съгрешавахме отново и отново.

35 Ето, оставя се вам дома ви пуст; и казвам ви, няма да Ме видите до когато кажете: Благословен Който иде в Господното име. 

Това е когато Исус дойде за втори път. Но вижте-казва ви, че до тогава земята ви ще бъде празна-вие няма да сте там.
Нека видим Лука 19 глава

41 И като се приближи и видя града, плака за него и каза: 42 Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти. 

Исус знаеше какво ще стане с нас

43 Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, 44 и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен. 

Тази западна стена дето е в Ерусалим-кой я знае от къде е дошла, но е нещо ново. И кога е станало това, че Ерусалим е бил съсипан-ще прочетем от Библейски Атлас на страница 201-202 за Генерал Тит и съсипването на Ерусалим.

Генерал Веспасиян е водел битката против Ерусалим, поради възставането на Юдея против Рим-около 70 година. Но понеже Император Нерон е изгорил Рим и както казват, умрял, Веспасиян се върнал в Рим с надеждата да стане Император. Оставил е обаче Генерал Тит-своя син-да води битката против Ерусалим. Понеже стените се били непристъпни, Тит решил да обсади града като изградили около 5 мили стена от пръст около града.

Това е записана история. Исус каза, че те ще направят това!

И когато от вътре от крепостта някой се опитвал да излезе, хващали го и го разпъвали на кръст. Понякога дневните екзекуции стигали до 500.

Това е символ на смъртта-кръста. Римски символ. И не носете кръстове на вратовете си-няма нищо общо с Исус.

От глада и болестите населението на Ерусалим се смалявало дневно. Понеже нямало место да погребват мъртвите, складирали ги в къщите, хвърляли ги от стените долу.

Разбирате ли защо Исус е плакал като видял Ерусалим? Било е ужасно. Складирали са мъртвите в къщите, хвърляли са ги от стените долу било е ужасна картина на смърт и ужаси...

И когато накрая легионерите на Рим влезли в града намерили в палата на Ирод пълен само с мъртъвци. И тогава изгорили Ерусалим и нищо не е останало. Камък на камък не е останал.

Точно както Исус предсказа, че ще стане.
Нека видим Лука 21 глава. Това, което е пророчеството-се е изпълнило. За това знаем, че и пророчествата за бъдещето ще се изпълнят!

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му. 21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него. 

Исус е говорил именно за тази обсада на Ерусалим. Това е трябвало да се случи и се е случило. Пророчеството казва, че ние ще бъдем пърснати по целият свят-във всеки народ.

22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано. 23 Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде. 24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците. 

Вижте сестри и братя-Ерусалим е паднал и всички които не са измрели-били са разпръснати из всичките народи. Господ каза, какво ще стане-тези които трябва да умрат-умряха, тези които трябва да бъдат заведени в плен-заведени бяха. Но кои са езичниците-белокожите хора. Хората не знаят тези неща. Дори някои казват, че ако не си Юдеин-си езичник. Левит не е Юдеин, Нафтали не е Юдеин, Вениамин не е Юдеин! Мислете какво ви казвам. Докато езичницитне управляват света-ние ще сме в плен.

25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение поради бученето на морето и вълните. 

Сега тук говори за краят на управлението на езичниците-на белите. Защото говори за слънцето и луната. За звездите.

26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще се разклатят. 

Идват страшни времена

27 И тогава ще видят Човешкия Син идещ в облак със сила и голяма слава. 

Тогава ще видите идващият Исус. И вижте какво ви казва!

28 А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава. 

Тогава чак вашето възстановяване наближава. И ако днес сме в Израел-събрани от всичкиет народи-то кои ще възстанови Исус от нас?
Ще прочетем от историческата книга Последните 2 милиона години стр. 87

През 70 година когато Юдея се е надигнала против Римляните, сина на Генерал Веспасиян, който станал тогава Император на Рим-Генерал Тит е обсадил Ерусалим. След като града е паднал, Тит е разпръснал всички живи по Средиземноморието-из Африканската част на Средиземноморието.

Нека прочетем и от един вестник от Ню Йорк, който наскоро публикува нещо много интересно за нас-тези от нас които живеят в Тимбукту-на границата на пустинята в Африка: http://www.forward.com-за това, къде сме били пръснати: Вестник Форуард от Ню Йорк от Март 1 2013-за Тимбукту. Тимбукту-на границите на Сахара и за град, който е бил контролиран от последователи на Алкайда, сега се мисли, че е всъщност бил Юдейски град. Все още 1000 души от Юда живеят в него, които са се покръстили в ислама. В 3 селища локалните граждани все още казват за тях, че са Юдеи. Също изглежда, че старинни документи показващи от къде са тези хора, са се запазили в местната библиотека. Те съдържат хибру писания.

Някой се е опитал да изгори цялата библиотека.

Но това е предизвикало интереса на хора от света да се заинтересуват за това, кои живеят в Тимбукту.

Ние четем директно за вашите предци! Има и снимки-вижте как изглеждат тези хора-точно като вас. 

И така-дори и тези дето наричата себе си Юдеи-са признали, че това са хора от Юдея.
А тези хора казват, че Господ е направил това-отвел гги е в нова земя. Господ ги е отвел там. И те са били принудени от арабите да се покръстят в ислама. А реката, която са пресекли на времето-от нея идва името „нигро”...
А тези които са се опитали да изгорят библиотеката-това са тези дето наричат себе си Юдеи... И те нямат никакви документи, но ние имаме. И те се правят на Юдеи-ние сме!
Нека видим Псалм 44 глава

1 За първия певец. Поучение за Кореевите синове. Боже, с ушите си сме чули, нашите бащи са ни разказвали, Какво дело си извършил в техните дни, в древните времена. 2 Ти си изгонил с ръката Си народи, а тях си насадил; Съкрушил си племена, а тях си разпространил. 7 Защото Ти си ни избавил от противниците ни, И посрамил си ония, които ни мразят. 

Но ние сме се обърнали отново против Бога
 
9 Но сега Ти си ни отхвърлил и посрамил, И не излизат вече с нашите войски. 10 Правиш ни да се върнем назад пред противника; И мразещите ни обират ни за себе си. 

Господ каза, че ще направи с нас това-ако продължаваме да не се подчиняваме

11 Предал си ни като овце за ядене, И разпръснал си ни между народите. 

Ние сме като овце за изтребване. Дори и най-малкото да направим-веднага го записват и после цял живот не можем да намерим работа.

12 Продал си Своите люде за нищо, И не си спечелил от цената им. 13 Правиш ни за укор на съседите ни, За присмех и поругание на ония, които са около нас. 
14 Правиш ни за поговорка между народите, За кимване с глава между племената.

Всеки ни гледа от горе на долу. Разбирате ли това? Ние сме втори клас граждани.
Ние не вършим нищо повече от другите хора, но винаги нас ни хващат и обвинавят жестоко.
Нека видим Захария 11 глава-Господ казва, че сме му дотегнали страшно и ни оставя.

1 Отвори, Ливане, вратите си За да изяде огън кедрите ти. 2 Ридай, елхо, защото падна кедърът, Защото отбраните кедри се разрушиха; Ридайте васански дъбове, Защото непристъпният лес се изсече. 3 Глас се чува от ридаещи пастири, Защото това, с което се славеха, се развали, - Глас на млади лъвове, които рикаят Понеже Иордановото величие се развали. 

Ние сме били Йордановото величие някога. Израел е бил това. Но поради поведението ни-ето сега къде сме.

4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане, 

Това сме ние сега-стадо за заколение.

5 Чиито купувачи ги колят, И не считат себе си за виновни; Докато продавачите им казват: Благословен Господ, защото обогатях! И самите пастири ги не жалят, 

И когато ви убият-никой не се чувства виновен. Считат, че това е нещо нормално. И от вас са се обогатили много държави и хора.
И вашите пастири дори не ви жалят. Защото ако ви жалеха-щяха да ви дадат истината както е. Ето дори и в този квартал, където сме ние сега-ние променихме поведението на хората тук. И те са ни благодарни за това. Но вижте другите ни квартали-какво става там.
Нека видим Исаия 42 глава-всичко това вие можете да го докажете. Понеже вие имате знанието! Всичко е така-факт е.
 
22 Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Върни го. 

Това сме ние-идете в който и да е затвор и вижте кои са мнозинството там. Ние имаме само в нашето графство-Кук повече от нашите сестри и братя от колкото са общо Юдеите в затворите в цяла Америка-те са около 4000... Това са фактите!

23 Кой от вас ще даде ухо на това? Кой ще внимава и слуша за бъдещето? 

Кой ще чуе в бъдещето какво казва Исаия? Не се нуждая от драма, не се нуждая от мотивации-нуждая се от истината какво да правя за да вляза в Божието Царство!

24 Кой предаде Якова на обир, И Израиля на грабители? Не Господ ли, на Когото съгрешихме? Защото не искаха да ходят в пътищата Му, Нито послушаха учението Му. 

Ето, кой ни предаде на развалата-Господ. Защото не ходехме в пътищата му.

25 Затова изля на него лютостта на гнева Си И свирепостта на боя; И това го запали изоколо, но той не се сети, Изгори го, но той не го вложи в сърцето си. 

Дори и не се замисляме-защо всичко това се случва с нас? Защо ние сме в това състояние, защо ние пълним затворите, защо ние сме доведени тук като роби, защо никой не ни зачита за нищо? Никой не си задава тези въпроси? И това е проблем-защото всички са пълни със Светият дух... Но ако не питате въпроси-не знаете какво става. А ние би трябвало да сме тези дето могат да отговорят на въпросите за Бога!
Нека видим Исаия 51 глава-страшно е... Което не знаеш-може да те убие!

17 Събуди се, събуди се, стани, дъщерьо ерусалимска, Която си пила от ръката на Господа чашата на яростта Му; Пила си, и изпразнила си до дъно Чашата на омайването. 

Да-ние сме пили, сестри и братя от тази чаша

18 От всичките синове, които е родила, Няма кой да я води; Нито има, между всичките синове, които е отхранила, Ни един, който да я държи за ръка. 

Ние имаме някои големи проповедници, имаме и политици... Но те са под контрола на езичниците. И ако им се опълчиш-веднага ще те сменят.

19 Двете тия беди те сполетяха, - Кой ще те пожали? Разорение и погибел, глад и нож, - Как да те утеша? 

Вижте състоянието в което сте днес

20 Синовете ти примряха: Лежат по всичките кръстопътища Както антилопа в мрежа; Пълни са с яростта Господна, С изобличението на твоя Бог. 

И синовете ви се стрелят на всеки ъгъл. И всеки има проблеми и иска да върши зло и насилие. Ето до къде е довело нашето неподчинение.
Но същият Господ, който направи това с нас, ще ни възстанови също. Нека видим това-Второзаконие 30 глава. Вижте-ние не управляваме сега нищо, но кои управляват-тези дето наричат себе си Юдеи-а лъжат.

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам, 3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал. 

Тогава-ако се обърнеш към Бога-Господ ще те събере от всичките народи. Няма да ти прати втори Моисей, но ще те събере Той.

4 До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе; 

Става въпрос за земята-тя е първото небе. И където и да си-Господ ще те намери и върне в земята ти.

5 и Господ твоят Бог ще те въведе в земята, която бащите ти притежаваха, и ти ще я притежаваш; Той ще ти струва добро, и ще те умножи повече от бащите ти. 

Господ казва това-че ще те върне обратно в земята, която Той ти даде. След Великата Скръб всички хора ще се върнат в земите си. А вие-къде ще идете-дами и господа-нигро-защото не знаете от къде сте?...
Исаия 61 глава

1 Духът на Господа Иеова е на мене; Защото Господ ме е помазал да благовествувам на кротките, Пратил ме е да превържа сърцесъкрушените, Да проглася освобождение на пленниците, И отваряне затвора на вързаните; 2 Да проглася годината на благоволението Господно, И деня на въздаянието от нашия Бог; Да утеша всичките наскърбени; 

Господ говори за Великата Скръб и какво Той ще направи.

3 Да наредя за наскърбените в Сион, Да им дам венец вместо пепел, Миро на радост вместо плач, Облекло на хваление вместо унил дух; За да се наричат дървета на правда Насадени от Господа, за да се прослави Той. 4 И ще се съградят отдавна запустелите места, Ще се издигнат досегашните развалини. И ще се обновяват пустите градове Опустошени от много родове. 5 Чужденци ще останат и ще пасат стадата ви, И чужденци ще бъдат ваши орачи и ваши лозари. 

Други хора ще работят за нас? Но вие няма да бъдете зли началници!

6 А вие ще се казвате свещеници Господни; Ще ви наричат служители на нашия Бог; Ще ядете имота на народите, И ще наследите тяхната слава. 7 Вместо срама си ще получите двойно, И вместо посрамянето си те ще се радват в наследството си; Затова в земята си ще притежават двойно, Радостта им ще бъде вечна. 

Господ ще ни покаже, какво би било, ако се бяхме подчинили

8 Защото Аз Господ обичам правосъдие, Мразя грабителство с неправда; А тях ще възнаградя с вярност, И ще направя с тях вечен завет. 9 Потомството им ще бъде познато между народите, И внуците им между племената; Всеки, който ги гледа, ще познае, Че те са род, който Бог е благословил. 

Това ще е нещо невероятно-тогава всички народи ще знаят кои сме ние. Тогава ще знаят, кой е народа дето Господ е благословил.
Кой е този, който трябва да направи това-нека ви покажа-Лука 4 глава. И колкото и трудно да е сега-трябва да издържим до края.

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена, 2 дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня. 

Само ви показваме, кой е този, който ще ни събере и върне в земята ни

13 И като изчерпа всяко изкушение, дяволът се оттегли от Него за известно време. 14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност. 15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха. 16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете. 

И по навика си влезе в синагогата в събота-не в неделя! Е-чия тогава е неделята-не е нужно да знаем науката за ракетите за да разберем, кой почита неделята-първият ден на седмицата. И четеше Библията?... Е защо тогава днес не четат Исаия? За Исус беше добра Книга, а за нас днес не е?

17 И подадоха Му книгата на пророк Исаия; и Той, като отвори книгата, намери мястото дето бе писано: - 18 "Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените, 19 Да проглася благоприятната Господна година". 20 И като затвори книгата, върна я на служителя и седна; а очите на всички в синагогата бяха впити в Него. 21 И почна да им казва: Днес се изпълни това писание във вашите уши.

Исус им каза, че е той, който направи всичко това и той е, който ще възстанови всичкото. И ако познавахте Исус-вашето поведение щеше да е различно. 
 
Нека видим Исаия 49 глава-вижте колко информация има в Библията. Но вие не я четете...

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми! 2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си; 3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя. 

Израел е името на нашия Господ. За това когато осинови Яков му даде името си.

4 Но аз си рекох: Напразно съм се трудил, За нищо и напусто съм изнурявал силата си; Все пак, обаче, правото ми е у Господа, И наградата ми е у моя Бог. 

Като гледаше тези твърдоглави хора-помисли, че прави всичко в суета-така изглеждаше.

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,) 6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край. 

Отец даде задачата на Исус да върне всичките синове на Адам обратно при Бога.

7 Така казва Господ. Изкупителят на Израиля, и Светият негов, На онзи, когото човек презира, На онзи, от когото се гнуси народът, На слуга на владетелите: Царе ще видят и ще станат, - Князе, и ще се поклонят, Заради Господа, Който е верен, Заради Светият Израилев, Който те избра. 8 Така казва Господ: В благоприятно време те послушах, И в спасителен ден ти помогнах; Ще те опазя, и ще те дам за завет на людете За да възстановиш земята, За да ги направиш да завладеят запустелите наследства, 

Отец ще даде тази задача на Исус.

9 Като кажеш на вързаните: Излезте, - На ония, които са в тъмнината: Явете се. Те ще пасат край пътищата, И пасбищата им ще бъдат по високите голи височини. 

Ние сме в тъмнина-никой не ни знае кои сме

10 Няма да огладнеят нито да ожаднеят; Не ще ги удари нито жега, нито слънце; Защото Оня, Който се смилява за тях, ще ги води, И при водни извори ще ги заведе. 

Кое ще е това време? За кое време говори-нека видим-Откорвението 7 глава. Всичко е тук, но никой не обръща внимание ,защото те се опитват да скрият вас от вас си... Но така крият спасението от всички хора

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво. 2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза: 3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог. 

Този ангел има една работа-да съсипе третата част от хората на земята.

4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните: 

Някои тичат напред-наззад и казват, че тези 144000 са били светиите от тяхната църква. Но тук пише , че са от Израел! По 12000 от всяко племе. Това са физически хора. От 12 физически племена. И някой си езичник ви казва, че това били техните светии? И ще бъдат взети на небето. Това е най-голямата детска приказка дето съм чувал.  

9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си, 

Тук дори не са и тези 144000. Тези хора явно изобщо не четат Библията-и тези всичките хора ли ще бъдат в небето?

10 и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, Който седи на престола и на Агнето! 14 И рекох му: Господине мой, ти знаеш. А той ми каза: Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето. 

Това са хората дето са минали през Великата Скръб и са оцелели. И са научили истината за Бога по времето на Скръбта.

15 Затова са пред престола на Бога и Му служат денем и нощем в Неговия храм; и седящият на престола ще разпростре скинията Си върху тях. 16 Няма да огладнеят вече, нито да ожаднеят вече, нито ще ги удари слънцето, нито някой пек; 

Исаия говори за това време-след като Исус се завърне отново на земята

17 защото Агнето, Което е пред средата на престола, ще им бъде пастир и ще ги заведе при извори с текущи води; и Бог ще обърше всяка сълза от очите им. 

Те все още не са безсмъртни-те трябва да бъдат обучени на истината първо, макар и да са преминали през скръбта и изпитанията-първо трябва да научат истината както е.
Нека видим Исаия 11 глава

1 И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод; 2 И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; 

Това е Исус Христос
 
5 Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. 6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води. 

Тогава вече няма да има никакво насилие на земята-никакво

7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола. 8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна. 9 Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето. 10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно. 

Кой е коренът на Есеия-Исус.

11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови. 

И всичките тези народи са чернокожи нации!! Е защо тези Юдеи са из всичките чернокожи народи? И никой не знае кои са те?

12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята. 

Тогава ще събере хората си от земята.  

Нека видим Йоил 3 глава

1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, 2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата долина, И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми, 

Това е войната в Армагедон. И Господ ще избие много хора и ще отсъди, кой ще управлява тази земя

3 И хвърлиха жребия за людете Ми; Даваха момче за блудница, И продаваха момиче да пият вино.

И вние сте били „пари” за покупка на вино и женска плът... И това е било така

4 Да! и що имате с Мене вие, Тире, Сидоне, И всички филистимски предели? Искате ли да Ми въздадете възмездие? А ако Ми въздадете, То Аз без забава бързо ще ви върна възмездието ви върху главите ви.

И нищо не можете да ми платите за това, което направихте с моите хора.

5 Понеже взехте среброто Ми и златото Ми, И занесохте в капищата си отбраните Ми блага, 6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им, 

Сестри и братя-вие сте далече от Ерусалим.

7 Затова Аз ще ги подигна от мястото, За в което ги предадохте, И ще върна възмездието ви на собствената ви глава;

Исус ще им върне това, което трябва

12 Нека станат народите и дойдат В Иосафатовата долина; Защото там ще седна да съдя всичките околни народи.

Долината на Йосафат е Долината на Съда-Исус ще съди там. И ето какво ще стане тогава

15 Слънцето и луната ще потъмнеят, И звездите ще оттеглят светенето си.

Това ще е първото, което ще стане преди Исус да дойде и после Исус ще дойде.

16 И Господ ще изрикае от Сион, И ще издаде гласа Си от Ерусалим; Небето и земята ще се потресат; Но Господ ще бъде прибежище на людете Си, И крепостта на израилтяните.

Нека видим това време, когато слънцето и луната ще потъмнеят-Матей 24 глава. Господ ви казва какво ще направи и кога ще го направи. Всичко е в Библията

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. 

Исус когато дойде всички ще го видят!
 
29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. 30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. 

Защо хората на земята ще плачат-нали всеки обича Исус? Не и този Исус... Те не го познават и тогава ще видят както е.

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия. 

Не го ли пишеше същото във Второзаконие 30 глава? Точно така. Но няма да стане докато не засвири тръбата.
Нека видим Исаия 27 глава-Господ ни показва всичкото! Но ние не четем...

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля. 

Исус няма да пропусне нито един човек от Израел

13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим. 

Когато тръбата затръби. И ще ни събере от където и да ни е пратил. И Исус ще бъде в Ерусалим.
Нека видим Захария 2 глава

6 О! о! бягайте от северната земя, казва Господ; защото ще ви разширя към четирите небесни ветрища, казва Господ. 7 О! отърви се, сионова дъщерьо, която живееш с вавилонската дъщеря. 8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му. 

Това е Отец, който говори тук-който докача Израел, докача зеницата на окото на Отец.

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил.

Отец праща Исус

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ. 11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе. 

Вижте-Израел отхвърли Исус-за това Исус казва всичко това. Но ето-Отец го праща да възстанови всичкото
Захария 8 глава

3 Така казва Господ: Върнах се към Сион и ще обитавам всред Ерусалим; и Ерусалим ще се нарече град на Истината, и хълм на Господа на Силите Светия хълм. 

Къде е това-в Ерусалим. Исус вече беше веднъж там-там ще се върне 

7 Така казва Господ на Силите: Ето, Аз ще отърва людете Си от източната страна и от западната страна; 8 и, като ги доведа, те ще се заселят всред Ерусалим; и ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог, в истина и в правда. 20 Така казва Господ на Силите: Още ще има време, когато ще дойдат люде и жителите на много градове; 21 и жителите на един град ще отидат в друг и ще рекат: Нека отидем незабавно да искаме Господното благоволение, и да потърсим Господа на Силите. Ще отида и аз. 22 Да! Много племена и силни народи ще дойдат за да търсят Господа на Силите в Ерусалим, и да искат Господното благоволение. 23 Така казва Господ на Силите: В ония дни десет мъже от всичките езици на народите ще хванат, да! ще хванат полата на един, който е юдеин, и ще рекат: Ще идем с вас, защото чухме, че Бог бил с вас. 

И ето-тогава ще имате хора дето вървят след вас. Сега ако видите такива хора-ще побегнете... Но тогава ще се промени това. Вижте-Библията е съвършенна.
Нека видим Исаия 65 глава

17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум. 18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие, 19 Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание. 

Днес никой не се весели заради вас-всички ви отбягват

20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет. 

Господ ще възстанови отново дните ви-дете ще умира на сто години. И човек ще има 100 години за да оправи пътищата си.

21 Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им. 
24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам. 25 Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ. 

И когато Господ ни върне обратно в земята ни, няма да има кръвожадни животни дето ще повреждат. Винаги ви давам този пример: ако Израел си е отново в земята-купете телешко и вземете и слама, идете при лъва в Зоологическата градина и ги хвърлете в клетката. И ако лъва отиде да яде сламата-значи Изарел е в земята си отново. Но ако отиде при месото-Израел е все още в плен.
Нека видим Деянията 1 глава

6 И тъй, веднъж, като се събраха, те Го питаха, казвайки: Господи, сега ли ще възвърнеш на Израиля царството? 7 Той им рече: Не е за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в Собствената Си власт. 

Казвам на хората-задръжте още малко, пазете всичко, което Бог иска да пазим. И Господ ще възстанови народа си и ние ще управляваме света за 1000 години.

 
Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. stefanianicky - stefania
14.04.2013 10:13
21:1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
21:2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си

21:4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще
има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

ГЛАВА 22
22:4 Те ще гледат лицето Му; и Неговото име ще бъде на челата им.
22:5 Нощ не ще има вече; и не ще имат нужда от светене на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветява. И те ще царуват до вечни векове.


neznam koq e istinata!
цитирай
2. stefanianicky - stefania
14.04.2013 10:18
nali nqma da ima veche smart
цитирай
3. bojiislujitel - Урока представя какво е станало с ...
14.04.2013 14:44
Урока представя какво е станало с народа на Бога-Израел, който народ Бог избра за свои свещеници и тяхната задача беше да доведат всички останали народи-всичките синове на Адам-обратно при Бога. Урока показва как те отпаднаха и защо, и как ще бъдат възстановени.
Това, което искаш да попиташ, сестро Стефания не е много ясно... Няма никакво противоречие. Ти говориш за времето, което ще е когато дойде Царството на Отец. Урока показва миналото и близкото бъдеще когато свещениците на Бога ще бъдат върнати на местото им. При това мисля, че ти бъркаш първото Царство-това на Исус по времето на Милениума с Царството на Отец, което ще дойде след Царството на Исус.
Но ако още нещо не е ясно-кажи и ще ти го обясня.
цитирай
4. stefanianicky - STEFANIA
14.04.2013 17:54
KOLKO NE6TA O6TE NEMISA QSNI! EDVA SEGA VIJDAM RAZLIKITE,BLAGODARQ NA BOG ,4E DNES NAU4IX O6TE EDNA ISTINA
цитирай
5. bojiislujitel - Исус ни казва, сестро, че който т...
14.04.2013 19:10
Исус ни казва, сестро, че който търси-ще намери и на който чука-ще му се отвори. Въпроса е да търсим истината както е, а Бог ще се погрижи да ни я представи чрез верни на него служители. Така е било винаги. Бети си Библията-от Битие до Откровението и търси! А тук ще намериш отговори на много от въпросите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172446
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031