Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2013 22:44 - Човекът създаден за да бъде бог-текстов
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1208 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
 
Днес е събота. Това е денят, който вие трябва да пазите. Не можете да палите огън; не трябва да вършите нищо, което не бива да се върши на този ден-дори и микровълновите печки не бива да използувате. И не можете да пушите цигари! Защото използувате огън, за да ги запалите. Господ ви е дал 6 дена през които трябва да вършите всичко, което трябва да вършите-не разбира се против неговата воля, но 7я ден е ден за Господа. Защото този 7 ден представлява голям ден. И ако ще се занимавате с тази Библия-занимавайте се и спазвайте което ви казва Господ в нея. Ако сте християнин, то вие сте както Христос и ако прочете Евангелие от Лука 4 глава, ще ви каже, че според навика си, Исус отиваше в синагогите в съботният ден. Та ако сте християни-тоес сте като Христос, то какво правеше той? Той отиваше на църква в съботата.
Ние ще се занимаваме с Божието Слово както си е-без да добавяме или отнемаме от него. Защото когато дойде до Божието Слово в днешни дни, целият смисъл на това, което Господ иска да направи е отбягнало на света. Целият план, който Господ е направил-никой не го вижда днес. И никой не проповядва благата вест-идването на Божието Царство, но има нещо което дори ще бъде, преди дори Царството да дойде. И това е: човекът ще стане Бог.
Това е и името на урока днес. Това е и вашата причина да съществувате. Защото човекът беше създаден да бъде Бог. Но ние сме се отдалечили твърде много от това.
Казвам на хората: поставяте всичко и залагате всичко на нещата които са временни, но не обръщате внимание на нещата които са вечни. Защото когато отидете в Божието Царство-дали ще бъдете в добрата страна на Царството; или ще бъдете в лошата му страна-което е Огненото Езеро, то вие ще бъдете там за винаги!
Братя и сестри: “За винаги” е дълго време... И където и да съм, където ще съм за винаги, аз гледам да направя всичко възможно, та това място да ми харесва. А най-голямото нещо относно това е, че вие имате само един избор: да изберете вечен живот; или да изберете вечно наказание. Трето положение от сорта: искам да умра и никога да не се събудя просто няма.
Но вие не чувате нищо от това, че сте хора сега, но ще бъдете Богове. Ходите цял живот на църква, но нищо от това не сте чули. Нито пък знаете причината, защо сте прекарали живота си там. Ще кажете: аз служа на Господа. Наистина ли служите на Бога?
Първото нещо, когато ви наемат на работа е, да намерите какви са вашите задължения и какво трабва да вършите. Защото ако не знаете какво трябва да вършите, то как можете да работите тази работа? А когато отивате на църква и след около 6 месеца знаете всичко, което проповедникът ще каже, то какво правите там?
Ние ще започнем от самото начало. Мнозина през целият си живот в църквата, никога не са отворили да видят какво пише в Старият Завет!
Битие 1-и веднага ще видим, че Господ освен, че даде своето изображение на човека, виждаме още, че Бог сътвори човека за определена цел.
 
26 И Бог каза: Да създадем човека#Адам, т.е. взет от земята; от евр.: адама - почва# по Нашия образ, по Наше подобие! И нека владеят над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всички пълзящи, които пълзят по земята.
 
Господ казва, че ще направи човекът по свои образ и подобие. И направи човекът от пръстта. Тук Отец говори на Исус!
 
27 И Бог създаде човека по Своя образ, по Божия образ го създаде; мъжки и женски пол ги създаде.
 
Това ми казва нещо: имаме двама, по чийто образ и подобие е направен човекът, но те всъщност изглеждат по същия начин-Отец и Исус! И Бог ни е създал за да владеем земята-дал ни е задача.
 
28 И Бог ги благослови и Бог им каза: Плодете се и се множете, напълнете земята и я обладайте,
 
Това беше първата заповед, която Господ даде на човека. И Господ създаде мъжко и женско за да могат да се плодят-иначе не може да стане. И Бог им даде власт.
Нека сега да видим, как Господ създаде човека. Битие 2 глава и да видим вече човека сътворен.
 
7 И ГОСПОД Бог образува човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание, и човекът стана жива душа.
 
И Господ образува човекът от пръст и вдъхна в ноздрите му... душа? НЕ! Вдъхна в ноздрите му дихание и човекът стана жива душа! Ние сме душите, сестри и братя и преди Бог да вдъхне в носа на човека въз-духа-той беше мъртва душа. Ако спрете да дишате-ще умрете.

8 И ГОСПОД Бог насади градина на изток, в Едем#Блаженство#, и постави там човека, когото беше образувал.
9 И ГОСПОД Бог направи да расте от земята всяко дърво, което е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота сред градината, и дървото на познаване на доброто и злото.
 
Господ направи всяко дърво добро за храна да расте от земята. И обърнете внимание: той постави там дървото на живота и дървото на познанието на добро и зло. И те не произлязоха от земята-определено има едно отделяне на тези две дървета от всички други.. И Господ даде една забрана на човека-нека я видим.
16 И ГОСПОД Бог заповяда на човека и каза: От всяко дърво в градината свободно да ядеш,
17 но от дървото за познаване на доброто и злото, от него да не ядеш, защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.
 
Господ е направил съвсем ясно изказване. В деня в който човекът си позволи да яде от това дърво-в същият ден ще умре-за Господ един ден е равен на 1000 години. И Адам умря в същият ден. И ако те не бяха яли от това дърво-никой не би умирал. Съвсем просто е-нали? Но ние имаме проблем да се подчиняваме.
Нека да видим, какво направи човекът: Битие 3
 
1 А змията беше най-хитра от всички полски животни, които ГОСПОД Бог беше създал. И тя каза на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от никое дърво в градината?
 
Защо Господ не е предупредил човека за тази змия? Имаме дърво и им беше казано, да не ядат от него. А това дърво-ако е пораснало от земята, не може да говори. Ето защо не може да убеди никого в нищо. Вижте Откровението 12 глава и ще видите, коя е тази „змия”. И Сатана е чул целият разговор между Бог и човека.
Но Господ би трябвало да каже: виж сега, има змия, която е в тази градина и говори-не я слушай!
Но змията въобще не беше спомената, но само дървото на познание на доброто и злото беше споменато. Просто искам да ви насоча към това нещо. Ако Господ искаше да предпази човекът, то той трябваше да му каже за истинската опасност-змията.
Но може би има друго: дървото на познанието на доброто и злото и змията са едно и също нещо.
 
2 Жената каза на змията: От плода на дърветата в градината можем да ядем,
3 но от плода на дървото, което е сред градината, Бог каза: Да не ядете от него и да не се докоснете до него, за да не умрете.

Жената е разбирала прекрасно да не говори със Сатана.

4 А змията каза на жената: Никак няма да умрете!
5 Но Бог знае, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога - да познавате доброто и злото.
 
Змията казва на жената, че няма да умре. И това същото го виждам на всяко погребение:» тя не е умряла-това е само нейната обвивка... Тя си е дошла в къщи-на небето...» Е не ви ли казват на всяко погребение, че този в ковчега не е умрял, но това е само обвивката му? И ако не е мъртъв-тогава Господ лъже?! Вие казвате, че Бог лъже.
 
6 И жената видя, че дървото беше добро за храна и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, и взе от плода му и яде, даде и на мъжа си да яде с нея, и той също яде.
 
Това дърво е било прекрасно... Господ ни казва, че е създал Сатана превъзходен-Езекил 28 глава. И поради това, че е бил съвършен и той се е възгордял, развалата го е постигнала. Но какви са тези плодове-това са плодовете на лъжата! Осия ви го казва това.
Кога беше последният път, когато сте яли от което и да е дърво и сте станали по-умни? И ако има такова дърво-човечеството има нужда от него... Хората казват, че е било ябълка. Защо тогава не си купите ябълки и вместо да давате луди пари за обучението на децата си, не им давате по няколко ябълки за да вървят на горе в образованието? Трябва да мине през гимназията-изяжда няколко ябълки... Трябва да завърши университета-малко повече ябълки и готово. Искам да стана професор: десетина ябълки трябва да изям.
Просто ви казвам, как сме допуснали да изглупеем!
 
7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи;
 
Аха: значи яли са нещо и са разбрали след това, че са голи? Преди това не са знаели?
 
... и съшиха смокинови листа и си направиха препаски.
8 И при вятъра на деня чуха гласа на ГОСПОДА Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на ГОСПОДА Бога между дърветата на градината.
 
Изведнъж те разбраха не само, че са голи, но също и за какво са предназначени половите им органи. За това си и съшиха смокинови листа, защото се засрамиха-а до тогава срамът не беше на линия

9 И ГОСПОД Бог повика човека и му каза: Къде си?

Господ е бил в градината!

10 А той каза: Чух гласа Ти в градината и се уплаших, защото съм гол, и се скрих.
11 А Бог му каза: Кой ти каза, че си гол?
 
Първото нещо, което Господ каза: «Кой ти каза...?» Плодовете не могат да говорят! Всеки тук, който знае дори и минимално как се научават нещата, ще ви каже, че има само два начина: или някой ти е казал; или си прочел някъде...
И така: «Кой ти каза, че си гол?»
 
... Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?
12 И човекът каза: Жената, която Ти си ми дал с мен, тя ми даде от дървото и ядох.
 
Човекът много добре знаеше, че Бог е заповядал да не говори със Сатана. Той обвини веднага жената, но от него зависеше грехът да не влезе на света. Всичко което той трябваше да направи беше това, което направи и Йов-жено, махни се от лицето ми! И не бъди като една от неразумните жени... И нямаше да има смърт! Книгата ви казва, че чрез един човек дойде грехът на света-не казва чрез двама! Не знаете ли, че в Библията ви пише, че мъжът може да отмени всяка клетва и всеки договор, който е дала жена му? Дори и ако обещанието е дадено на Господ.
 
17 А на човека каза: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него! - проклета да бъде земята поради теб; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си;
18 тръни и бодили ще ти ражда, и ще ядеш полската трева.
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст, и в пръстта ще се върнеш.
 
Не звучи като смърт на духа-нали? Казва: от пръстта сте и в пръстта ще се върнете. И сега вече човека трябва да работи. И още нещо-ако Господ ще ни взима на небето-би трябвало да ни каже-от пръстта си и на небето ще се върнеш? Всеки, който е умрял е погребан Точно както Господ каза.
 
22 И ГОСПОД Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото. И сега, да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно!
23 Затова ГОСПОД Бог го изгони от Едемската градина да обработва земята, от която беше взет.
24 И изгони човека; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.
 
Вижте: Господ изгони човека от градината и постави херувимите и мечът да пазят... не градината, но Дървото на Живота.
А Дървото на Живота е много по-сериозно нещо. Защото ако човека можеше да говори сега с Дървото на Живота-щеше да научи и как да живее вечно. Знанието-то е, което дава всичко.
Псалм 99

1 Господ царува; нека треперят племената; Той обитава между херувимите; нека се потресе земята.

Когато Исус се появи-винаги с него са и херувимите. Дори когато направиха ковчега на завета и на него столът на милостта-беше обграден от херувими.
Нека видим 1 Коринтяни 10 глава

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза. 22 Или искаме да подбудим Господа на ревнивост? Ние по-силни ли сме от Него? 23 Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно. 

Те са яли от погрешната маса. Смъртта не е била част от сътворяването-смъртта влезе поради неподчинението на човека. И ако не бихме умирали още от началото-нека ви покажа какво казва Господ, че сме.
Вижте-ние сме тук за да се научим какво казва Господ! Няма друга причина!
Псалм 82
 
1 Бог стои в Божието събрание, съди сред боговете.
 
Господ стои в събранието на Боговете и съди сред тях... Ангелите Богове ли са? Не! Тогава колко Богове има? Двама-Отец и Синът. Дори и да сложите Светият Дух там, пак не се получава...
Тогава-кои са тези Богове? Това би трябвало да бъдеме ние.
Вижте какво ни казва тука-за нас говори!
 
2 Докога ще съдите несправедливо и ще показвате пристрастие към безбожните? (Села.)
 
И вижте какво казва после-цялата земя е изгубила курса си. Защо? Заради това, което сме направили.
 
5 Те не знаят и не разбират, лутат се в тъмнина. Всичките основи на земята се клатят.
 
Хората не знаят-те вървят в тъмнина: защото ние не трябваше да умираме! Защото смъртта влезе в живота ни и сега всичко е в безпорядък
 
6 Аз казах: Богове сте вие, синове на Всевишния сте всички!
7 Но като човек ще умрете и ще паднете като един от князете.
 
Казва: но вие ще умрете като човек. Кой умира като човек? Ние! Ангелите не умират, Сатана не умира. Той се явява в Едемската градина; в Откровението, след 1000та години се явява отново-той не умира, нито пък може да умре. Ние умираме-защото ние избрахме да ядем (да слушаме) от погрешното дърво.
Нека да ви покажа това в Евангелие от Иоана 10 глава
Тук Исус казва, че той и Отец е едно. Това не означава, че са един индивид. Това просто означава, че в действията си са едно. Ние тука като един четем Библията в едно и също време-и в това отношение сме едно.

24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно. 

Всички са очаквали Христос.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене. 

Исус им показа какви са делата му-и ако Отец не го бе пратил, той не би могъл да върши това.
 
30 Аз и Отец сме едно.

Означава, че действат и мислят еднакво.

31 Тогава юдеите пак взеха камъни, за да Го убият.
32 Иисус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тези дела искате да Ме убиете с камъни?
33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело Те замеряме с камъни, а за богохулство и защото Ти, бидейки Човек, правиш Себе Си Бог.

Те разбираха, че ако си син на някого-такъв си и ти. Те разбираха физическата страна на въпроса. След като Исус е Син на Отец, то той е Бог.

34 Иисус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: “Аз казах: Богове сте вие"?
 
Не прочетохме ли същото току що в 82 Псалм?
 
35 Ако Той нарече “богове" онези, към които дойде Божието слово - а Писанието не може да се отмени -
36 то на Този ли, когото Бог освети и прати на света, вие казвате: Богохулстваш; защото казах: Аз съм Божи Син?
 
Ако Господ ги нарича Богове и Словото не може да се измени, то те са били Богове! Ние не трябваше да умираме, братя и сестри, но ние отпаднахме сами от това състояние.
Ние трябва да знаем защо сме били създадени. За да отидем «в рая» ли? Да отидем в рая и да вършим какво? Трябва да питате тези въпроси! Господ не ни е сътворил за да умираме, но да живеем вечно.
Нека се върнем на Псалм 8 глава. Някой ви е казал, че не трябва да четете Библията-но ако не я четете, няма да знаете нищо. Те ви казват, че Светият Дух трябва да ви научи-но той ви учи-от страниците на тази Библия!
Нека да ви покажа, какво беше предвидено от Отец за вас: какво трябваше вие да командувате.
Псалм 8

1 Господи, БОЖЕ наш, колко е величествено Името Ти по цялата земя - Ти, който си положил славата Си над небесата!
2 От устата на деца и кърмачета си приготвил хвалазаради противниците Си, за да накараш врага и отмъстителя да замълчи.
 
За кого говори тук Давид? За Исус. И ако прочетете Матей 21 глава, 16 стих, ще видите. Хората изобщо не знаят, за кого пише в Библията.
 
3 Когато гледам Твоите небеса, делото на Твоите пръсти, луната и звездите, които Ти си поставил, си мисля:
 
Исус създаде всичко. И после пита...
 
4 Какво е човек, че да го помниш, и човешки син, че да го посещаваш?

Вижте-Господ сътвори всичко и какво е човека?

5 А Ти си го направил малко по-долен от ангели, със слава и великолепие си го увенчал.
6 Направил си го владетел над делата на ръцете Си, положил си всичко под краката му:

Господ направи човека за да владее над всичко. Господ е сътворил всичко и какво владеем ние днес-нищо! Защо? Защото ние намерихме как да умрем.
Нека видим Коринтяни 6 глава

1 Когато някой от вас има нещо против другиго, смее ли да се съди пред неправедните, а не пред светиите?

Ако наистина сте Божии служители-би трябвало сами да можете да разрешите проблемите.

2 Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи? 3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи; 

Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? Вижте-те имат такава власт, че само един да се яви тук-всички ще сме мъртви. И ние ще ги съдим? Е какво трябва да сме за да можем да направим това-богове!
Но нека да видим до къде сме достигнали-трябва да ги знаем тези неща, но не им обръщаме внимание.
Някои хора прекарват времето си в църквите-по някога дори и през целият си живот. Но трябва да намерите защо сте там-коя е причината и каква ви е ползата! И понеже там ви учат на малки неща-вие сте малки.
Послание към евреите 2

1 Затова ние сме длъжни да внимаваме провече на туй, което сме чули, да не би да го изгубим някога.

Нека внимаваме какво чуваме и да го пазим!
 
5 Защото не на ангели Той подчини бъдещата вселена, за която говорим;

По времето на Милениума ангелите няма да управляват света. Ние ще сме.

6 но някой е засвидетелствал някъде, като е казал: ?Какво е човек, че да го помниш, или човешки син, че да го зачиташ?
7 Ти си го направил малко#или: за малко време# по-долен от ангелите, със слава и чест си го увенчал и си го поставил над делата на ръцете Си;
8 всичко си подчинил под краката му." И като му е подчинил всичко, не е оставил нищо неподчинено на него; но сега ние не виждаме още да му е подчинено всичко.
 
Това е което ви казвам братя и сестри. За сега ние контролираме животните-горе долу, но не можем да контролираме останалото. Но ако можехме, щяхме да контролираме дори и климата; и водата; и луната; и слънцето. Защо-защото се отказахме от всичко това в Едемската градина.
Когато Исус Навиевият имаше власта от Бога-той заповяда на слънцето да спре и то спря!
 
9 Но виждаме Иисус, който за малко време е бил поставен по-долу от ангелите заради претърпяната смърт, че е увенчан със слава и чест, за да вкуси смърт, с Божията благодат, за всеки човек.
 
Исус трябваше да дойде и да умре заради всички хора. Защо? За да спаси творението. Не за да ви даде нещо, което никога не е било ваше, но да ви върне това, което е било предвидено да бъде ваше.
 
10 Защото беше уместно Онзи, заради когото е всичко и чрез когото е всичко, като довежда много синове до слава, да направи съвършен чрез страдания Автора на тяхното спасение.
 
Исус сътвори всичко. Това беше неговата работа.
 
11 Понеже и Онзи, който освещава, и онези, които се освещават, всички са от Един; по която причина Той не се срамува да ги нарича братя,
12 казвайки: "Ще възвестявам името Ти на братята Си; Ще Те хваля всред събранието";
 
Ние ще сме едно с Исус, но ще дойдем по-късно. Исус дойде в плът и за това е наш брат, освен че е и Бог. И дойде да възстанови своите братя. И само той можеше да го направи: никакъв друг начин нямаше!
Нека да го разясним още по-добре. 49 Псалм-защото след като този човек започна да умира, Господ създаде спасителният план. Но ние не разбираме това-ние се занимаваме с малките неща...
И така, Исус дойде да възстанови човекът.
Псалм 49

1 Слушайте това, всички племена; Внимавайте, всички жители на вселената, 2 И низкопоставени и високопоставени, Богати и сиромаси заедно. 

Нека всеки чуе какво имам да кажа
 
6 които се уповават на имота си и се хвалят с изобилието на богатството си!
7 Никой не може по никакъв начин да изкупи брат си,
 
Има много хора които се хвалят колко са богати, колко прекрасни неща имат. Но никой не може да откупи брата си. Дори и собствените си деца не можем да откупим.
 
нито да даде на Бога откуп за него -
9 за да живее вечно и да не види изтление.
 
Само Исус може да направи това за човека-никой човек не може. Нека видим обаче, кой даде откупа за нас-Матей 20 глава.
 
27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга;
28 също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, а да служи и да даде живота Си откуп за мнозина.
 
Дори и аз дойдох, казва Исус не за да ми служат, но за да служа и да дам живота си за мнозина. Не прочетохме ли точно това? Че никой не може да даде нищо, за да спаси брат си, но Исус само може да го спаси. И ако вие приемете откупа, който Исус направи-можете да спасите себе си!
Нека видим Римляни 15 глава-Адам уби Исус-поради греха, който извърши. Четете си Библиите и ще разберете какво ви учи Господ.
 
1 Обаче ние, силните, сме длъжни да носим слабостите на слабите и да не угаждаме на себе си.
 
Защо?
 
3 Понеже и Христос не угоди на Себе Си, а както е писано: ?Укорите на онези, които укоряваха Теб, паднаха върху Мен."
 
Всичките грехове които направи човекът, паднаха върху Исус. И той каза: писано е. Нека да ви покажа, къде е писано. Псалм 69 глава.
Ако не четете цялата Библия-не можета да разберете нищо. 

6 щото единодушно и с едни уста да славите Бога и Отца на нашия Господ Исус Христос.

Исус говори тук.

7 Затова приемайте се един друг, както и Христос ви прие, за Божията слава.
8 Отчуждих се от братята си и чужденец станах за синовете на майка си,
 
Не само от Израел не беше приет, но също и от неговите родни братя.
 
9 защото ревността за Твоя дом ме изяде и укорите на онези, които укоряват Теб, паднаха върху мен.
 
Не прочетохме ли точно това преди малко?
С други думи, смъртната присъда на хората, аз я взех на себе си. И когато я взех на себе си, аз направих нещо. Исус пое всичко на себе си и вижте какво още казва:
 
4 Тези, които ме мразят без причина, са повече от космите на главата ми;
 
Исус не направи никакъв грях; той не нарани никого.
 
...могъщи са тези, които искат да ме погубят, които несправедливо са мои врагове; тогава трябва да върна това, което не съм откраднал.

Моите врагове са могъщи и искат да ме погубят. Но аз ще върна това, което не съм взел.
За какво говори Исус? Нека да видим това в Откровението 2 глава-ще ви покажа, какво ще върне Исус. Защото Исус не взе нищо от вас: вие взехте нещо от него-животът му.
 
7 Който има ухо, нека слуша какво казва Духът на църквите! На този, който победи, ще дам да яде от дървото на живота, което е (сред) Божия рай.
 
За кое дърво става въпрос? Кое е това, което Господ искаше да опази от човека, та да не се докосне до него в градината? Дървото на живота. Но кой ви го отне? Исус ли? Не-Адам ви го отне. Но Исус възстанови този достъп отново. И това Дърво е именно Исус. Хората казват, поради това, че не четат Библията, че Исус не може да е това дърво. Не знаете ли, че Господ нарича хората дървета? И Исус е Главното Дърво-Дървото на Живота.
И така, Исус дойде и възстанови достъпа ви до безсмъртието.
Нека видим това Дърво на Живота-Йоан 6 глава
 
48 Аз съм хлябът на живота.
49 Бащите ви ядоха манна в пустинята и измряха.
 
Исус ни казва, че само чрез него можеме да живееме.
 
50 Това е хлябът, който слиза от небето, за да яде човек от него и да не умре.
 
Не каза ли Бог, че е поставил Маслиненото дърво? Той не е дошъл от земята!
 
51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от този хляб, ще живее до века; и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът, (която Аз ще дам) за живота на света.
52 Тогава юдеите започнаха да се карат помежду си, като казваха: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?

Те и до сега мислят само за физическата част на нещата.
 
60 Тогава мнозина от учениците Му, като чуха това, казаха: Тежко е това слово; кой може да го слуша?
 
Дори и апостолите не разбираха това, но Исус им обясни веднага.
 
63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползва. Думите, които ви говоря, са дух и живот.
 
Думите са дух и живот! Как се учите да вършите каквото и да е? Като ви говорят-чрез думи.
Но все още някои от учениците му не можеха да разберат, та Исус им каза директно, че те не могат да отидат при него, ако Отец не ги привлече.
Тогава Исус се обърна към учениците си и ги запита въпрос.
 
67 Тогава Иисус каза на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете?
68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот;
 
Какво има Исус? Думите на вечният живот. Това е, което Адам и Ева можеха да ядат в градината, но те избраха да слушат думите на творение-Сатана. И ако някой няма тези негови думи, какво ще стане с него/нея?
Нека видим Йоан 5 глава

24 Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в живота. 

25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят. 

Отец е дал живота в ръката на Исус и само Исус може да ни даде вечният живот. И ако решите да чуете гласа на Исус-а той ви вика-и го следвате както той иска, ще получите наградата-вечният живот.

39 Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене, 40 и пак не искате да дойдете при Мене, за да имате живот. 

Адам и Ева избраха погрешният с когото да говорят. Те избраха Сатана.
Нека видим Йоан 6 глава отново-защото който слуша думите на Исус, ще премине от смъртта в живота! И е така простичко-просто слушайте и вършете това, което Исус ви казва.

38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил. 39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден. 

И Господ не изгуби никого, а ще ги възкреси в последният ден.

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

Вижте какво ви казва Исус-кога ще възкреси праведните

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Отново го каза!

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Е тук ли е последният ден? Ако не е тук-то всички са в земята и ако някой ви казва, че мъртвите не са в земята-те лъжат! Вижте как просто е. Просто трябва да четете и да вярвате. Дори не трябва да имате невероятно образование за да разберете-просто трябва да можете да четете.
Нека видим Филипяните 3 глава

7 Но това, което беше за мен придобивка, го счетох като загуба заради Христос.
8 А освен това всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Иисус,

Павел беше голямо име между фарисеите: той се ползуваше със слава между тях, но реши да изгуби всичко това заради Христос.

... заради когото изгубих всичко и считам всичко за измет, за да придобия Христос

Павел не само, че пострада заради Исус, но за него това беше нищо-което пострада и което изгуби. А той практически изгуби всичко материялно. ! Готови ли сме да направим същото, да изгубим всичко дето е от света? Заради Бога и вечният живот?

10 за да позная Него и силата на Неговото възкресение, и общението в Неговите страдания, като стана съобразен с Неговата смърт,

Казва: за да мога да го позная и да бъда като него

11 за да мога някак да достигна до възкресението на мъртвите.
12 Не че съм сполучил вече, или че съм станал вече съвършен; но гоня изподир, дано уловя, понеже и аз бидох уловен от Христа Исуса. 13 Братя, аз не считам, че съм уловил, но едно правя, - като забравям задното и се простирам към предното, 

Ние сме вършели много неща вчера, но днес трябва да се променим!

14 пускам се към прицелната точка за наградата на горното от Бога призвание в Христа Исуса.

Аз искам да бъда бог, но трябва да мина през Исус Христос.

21 който ще преобрази нашето унижено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло

Хората ви казват, че Исус ще ви даде друго тяло-в рая... Но тогава, какво ще правите с възкресеното тяло? А защо тогава Исус ще преобразява това ваше тяло и ще го направи славно тяло? Защото това тяло, което имате е единственото тяло, което имате: нямате никакво друго тяло никъде. Хората не разбират какво казва Павел, като говори за тяло от небето-той казва, че вашите тела ще бъдат като тези на обитателите на рая.

... според действието на Неговата сила, с която Той може да покори всичко на Себе Си.

Исус има властта да направи това. Сега, след като Исус промени вашето тяло, то какви ще бъдете вие? Богове.
Нека видим Псалм 17 глава-Господ ще дойде и ще промени това наше тяло.

13 Стани, Господи, предвари го, повали го; С меча Си избави душата ми от нечестивия, -

Хората не разбират тези неща.

14 От човеци, Господи, с ръката Си, От светските човеци, чиито дял е в тоя живот, И чийто корем пълниш със съкровищата Си; Които са наситени с чада, И останалия си имот оставят на внуците си. 15 А аз ще видя лицето Ти в правда; Когато се събудя ще се наситя от изгледа Ти. 

Аз ще бъда удовлетворен когато стана точно като тебе, Господи! Е кое не е ясно тук-това ви казва Исус чрез Давид. Това е, което трябва да знаете.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

Вижте-това тяло е земната форма-то умира. И после трябва да получим новото си тяло. Тогава ще се родим отново! Хората дори и това не разбират. Тогава няма да имаме това тяло-нищо няма да ни повреди, няма да се уморяваме или да боледуваме-ще сме новородени!

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Плът и кръв не могат да влязат в Божието Царство!

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Веднъж като сте се родили-вие ще живеете вечно-вие трябва обаче да изберете-къде! Защото и огненото езеро ще е в Божието Царство.

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

При последната тръба-те още не са започнали да тръбят

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие. 54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно". 

Господ е имал същият план още от самото начало-но ние не сме се подчинили.
Нека да видим І Послание на Иоан 3 глава.

1 Вижте каква любов ни е дал Отец - да се наречем Божии деца; а такива и сме. Затова светът не ни познава, защото Него не позна.

Вижте какво казва: каква любов ни е дал Отец. Ние сме духовни деца на Отец сега, защото се водим от Словото му. Светът още мисли само за физическата стлана на нещата.

2 Възлюбени, сега сме Божии деца и още не е станало явно какво ще бъдем,

Сега сме Божии деца, но не се знае още какво ще станем: защото тогава ще сме напълно негови деца-както е той.

... но знаем, че когато стане явно, ще бъдем като Него, защото ще Го видим Такъв, какъвто е.

Когато Исус се яви за втори път-ние ще станем точно както е той. Защо? Защото Той ще промени нашите тела и ще бъдем точно както е Той!
Нека видим Римляните 8 глава-ако станем това, което трябва да станем-ще сме като Исус

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Мисията на Исус е да твори богове.

29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

Когато търсите Бога-Той ще ви потърси и ще ви доведе до Отец и при себе си.
Нека видим Евреите 1 глава

5 така и Христос не присвои на Себе Си славата да стане първосвещеник, а Му я даде Оня, Който Му е казал: "Ти си Мой Син. Аз днес Те родих";

Не знаете ли, че Отец не каза това докато не възкреси Исус-това денят в който Исус стана Син на Отец.

6 както и на друго място казва: "Ти си свещеник до века Според чина Мелхиседеков"

И отново-когато въвежда първородният-между много братя!

8 ако и да беше Син, пак се научи на послушание от това, което пострада,

Момент-хората казват, че Исус е Син на Отец но не е Бог? Но какво четете тук? Е как можете да допуснете някой да отнеме цялата причина от съзнанието ви?

9 и като се усъвършенствува, стана причина за вечно спасение за всички, които Му са послушни,

Е ако е Първородният между много братя и ве го следвате и Господ го нарича Бог-то какви ще сме ние-богове! И няма да има никакви ограничения тогаз. Нека ви покажа какво казвам-Матеи 28 глава. Господ ви е дал ум, но вие отивате на разните църкви и там ви отнемат ума. И като излезете от там-не разбирате нещо и не знаете нищо.

16 А единадесетте ученика отидоха в Галилея, на бърдото, гдето Исус им определи.
17 И като Го видяха, поклониха Му се; а някои се усъмниха.

Те все още се съмняваха в него.

18 Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята.

Е какво остава-нищо! Цялата власт има Исус.
Нека видим и последното място-Филипяните 2 глава

5 Имайте в себе си същия стремеж на ума, който беше и в Христос Иисус;

Е ако следваме Исус както той иска-какви ще станем? Защото след като Исус се подчини на Отец-и стана Син на Бога-Бог, то и ние ще сме същите.
Исус наистина беше Бог. Той додйде в плът и умря като човек. И ни показа, какво трябва и ние да правим. Защото това беше неговата мисия-да ни спаси. И след като ние ще бъдеме негови братя и съответно синове-и дъщери на Бога, то ние сме какви? Богове!
Господ искаше да сме такива от началото, но ние намерихме начин как да умрем...

Благодаря ви за вниманието!

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!
Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1454245
Постинги: 883
Коментари: 1304
Гласове: 317
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031