Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2013 03:30 - Дните на Безквасните Хлябове-7ден
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
2Псалм 47:4-6

Сестри и братя,
Днес е 7 ден на този велик Празник на Бога. Какво е значението му-вече обясних в първият урок.
Винаги е прекрасно да се занимаваме с Божието Слово-така, както е.
Ако Господ не иска да ни учи-той не казва нищо! Всичко, което е в Библията, Господ го е сложил за да придобием знание за него. Господ не се занимава с хора които имат зли мисли и да им даде неограничено знание. Не става така.
Дори и когато Господ създаде човека-не му предостави тази възможност, да му даде цялата власт, след като човека дори не знаеше как да се подчини. Представяте ли си, ако човеците живееха вечно-бяха богове-и не се подчиняваха, и не вършеха само съвършенни неща? Представете си го това! За това Бог ограничи човека-даде му време за да се осъзнае.
Както знаете-ако познавате Празниците на Бога-знаете целият план на Бога. Но понеже света не ги познава-всичко е напълно объркано.
Ето-току-що мина Великдена. И ви казват, че Исус умрял в петък и възкръснал в неделя-оказва се, че не знаете да броите дори и до три-и така е и света.
Ще започнем от Левит 23 глава-винаги започваме от нея, когато се касае до Празниците на Бога. И ако ги пазите и разбирате-знаете целият план на Бога.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Това са Празници на Бога! Не са на Израел нито на Юдеите и вие трябва да разберете това! 
 
4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Не можете да имате Пасха всяка неделя! Нито всяка трета или четвръта неделя... Пасхата се прави в сезона й и е Пасхата! Исус е умрял един път само-на Пасхата. Трябва да пазите Празниците в дните в които е определено да ги пазите! Да не би да пазите рожденият си ден всеки месец-тогава ще забравите кога сте родени... Ето защо хората не разбират Пасхата! 
 
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна; 6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.

Господ е напълно ясен-на 14 ден е Пасхата, на 15 започва Безквасни Хлябове! И трябва да ядете 7 дена безквасен хляб! И ние можем да броим до седем-нали? 
 
7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 

Не можете да работите на вашата работа. Но ако няма начин-понякога се налага...
Това е Празник, който хората не разбират-дори и проповедниците не го разбират. Някои дори казват, че Исус не е умрял на Пасхата...
Нека ви покажа какво е било-Йоан 19 глава. Не можем да се занимаваме с нещо, от което не разбираме нищо-както правят някои пастири... 

17 И така, взеха Исуса; и Той сам носейки кръста Си излезе; и дойде на мястото наречено Лобно, което по еврейски се казва Голгота, 18 гдето Го разпнаха, и с Него други двама, от едната и от другата страна, а Исус посред. 19 А Пилат написа и надпис, който постави над Него на кръста. А писаното бе: Исус Назарянин, юдейският цар. 

Пилат се опита да освободи Исус, но юдеите не му дадоха да направи това. Пилат разбра, че Исус не беше кой да е. Нещо повече-дори се уплаши, още повече от това, което му писа жена му за Исус. Но под натиска на Юдеите-Пилат го повеси на дърво. Пилат разбра, с кого има работа!  

28 След това, Исус, като знаеше, че всичко вече е свършено, за да се сбъдне писанието рече: Жаден съм. 

Хората не разбират, че всичко писано трябваше да стане-всяко пророчество трябва да се изпълни!

29 А като беше сложен там съд пълен с оцет, натъкнаха на исопова тръст една гъба натопена в оцет, и я поднесоха до устата Му. 30 А Исус като прие оцета рече: Свърши се, и наведе глава, и предаде дух. 

Когато Исус направи и последното, което беше писано за него-наведе глава и умря.

31 И понеже беше Приготвителният ден, то, за да не останат телата на кръста в съботата, (защото оная събота беше голям ден), юдеите помолиха Пилата да им се пребият пищялите, и да ги дигнат оттам. 

Това е, което никой не му обръща внимание-каква е тази Висока Събота? И кога се приготвят за този Празник-на Пасхата! Пасхата в този случай е приготовителен ден! Има 7 годишни съботи и понеже хората не го разбират това-мислят, че Исус е умрял в петък... Защото гледат на седмичната събота! И така-следващият ден беше голяма събота-защото беше Първият Ден на Безквасните Хлябове.
Но понеже езичниците не разбират тези неща-измислили са си друг ден-и това, което знаете днес като християнската религия-е дощло директно от езичниците-хората с бяла кожа. Те не разбират нищо от Празниците, нищо от Пасхата, нищо от три дни и три нощи! И дори и до днес вършат същото. Ето как е дошъл разпетият петък във вашата религия, която следвате...
Нека видим Числа 33 глава-всичко е в пълен ред. И ако разбирате това-разбирате какво прави Господ!

1 Ето пътуванията на израилтяните, които излязоха из Египетската земя по устроените си войнства под Моисеева и Ааронова ръка. 2 Моисей по Господно повеление написа тръгванията им според пътуванията им; и ето пътуванията им според тръгванията им. 3 В първия месец, на петнадесетия ден от първия месец, отпътуваха от Рамесий; на сутринта след пасхата израилтяните излязоха с издигната ръка пред очите на всичките египтяни, 

На утринта след Пасхата-на 15 ден! Не е трудно да го разберем-нали? Децата на Израел излязоха от Египет-от робството.
Нека видим Изход 12 глава

17 Да пазите, прочее, празника на безквасните, защото в същия тоя ден изведох войнствата ви из Египетската земя; заради което ще ви бъде вечен закон да пазите тоя ден във всичките си поколения.

На 15 ден Господ изведе Израел от Египет.
Нека видим Матей 16 глава. Вижте-Господ е разпръснал по този начин из цялата Библия истината, за да не може никой да я обърка! А мнозина са се опитали...

5 А учениците, които минаха на отвъдната страна, забравиха да вземат хляб. 6 И Исус им рече: Внимавайте и пазете се от кваса на фарисеите и садукеите. 

Исус им каза нещо, но те не разбраха.

7 И те разискваха помежду си, думайки: Това е защото не сме взели хляб. 8 А Исус, като разбра това, рече: Маловери, защо разисквате помежду си понеже нямате хляб? 

Исус им обясни, че не става въпрос за хляб-Исус можеше да им направи хляб! Не-не ставаше въпрос за хляба!

9 Още ли не разбирате, нито помните петте хляба на петте хиляди души, и колко коша събрахте? 10 нито седемте хляба на четирите хиляди души, и колко кошници събрахте? 

Исус не им говори за хляб!

11 Как не разбирате, че не заради хляб ви казах да се пазите от кваса на фарисеите и садукеите? 12 Тогава те разбраха, че не им заръча да се пазят от хлебен квас но от учението на фарисеите и садукеите. 

Ето защо трябва да имате абсолютното знание по тази Книга, сестри и братя! Не може да стане ако не познавате Божието Слово-ако не знаете Библията. И ако нямате познанието-ще търсите и ще търсите из какви ли не книги и няма да намерите. Ще бъдете хванати от кваса!
Нека видим 2 Петрово 2 глава-защото тези „квасни” учения са вече извън всякакви рамки.

1 Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. 

Ереси-Исус е роден на 25 декември-това е ерес! Майка ви е на небето-това е ерес. Неделята е съботата на християните-това е ерес! Църквата ще бъде грабната на небето-това е ерес! Можете да ядете всичко-това е ерес! Не трябва да пазите Закона на Бога-това е ерес! Исус е бил ден и половина в гроба-това е ерес. Моэжете да ядете всичко-това е ерес. И още и още...

2 И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули. 

Мнозина говорят зло против истината! Ако кажете на хората, че трябва да пазят Закона-все едно, че сте ги застреляли...

3 От лакомство те ще ви мамят с присторени думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме. 

Това са лъжепророците! И поради лакомията си-те ви правят на средство за тяхното лично забогатяване!

17 Те са безводни кладенци, мъгли тласкани от буря, за които е запазена мрачна тъмнина [до века]. 

Те са абсолютно безполезни!

18 Защото, като говорят с надуто празнословие, те с разтленността подмамват в плътските страсти ония, които едвам избягват от живеещите в заблуда. 

Те ви цитират разни гърци... Но нямат и понятие от Библията. И ви подмамват с велики слова!

19 Обещават им свобода, а те сами са роби на разврата; защото от каквото е победен някой, на това и роб става. 

Те ви обещават свобода, но те самите са под греха-роби на греха!
Нека видим Галатяните 5 глава. И ако някой като мене ви чете Библията-както е-той е трън в очите ви! За това Исус каза, че не е дошъл за да донесе мир на земята-не! Заради Божието Слово вие ще имате най-близките ви хора за ваши врагове.

1 Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.

Стойте твърдо в свободата, която ни даде Исус-и не се заплитайте в робството-на кое? На греха!
Нека видим Захария 9 глава-и тук е Христос! Защото всичкото е в Старият Завет! И ако не е там-не е в Библията! Ние можем да ви покажем и Исус и всичко, което дори ще става в света само от Старият Завет.

9 Радвай се много синова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица. 

Това е Исус за когото пише тук! 
 
11 А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров. 

Преди Исус да умре-нямаше начин никой да се спаси! Това е свободата ,която Исус ви даде-освободи ви от смъртната присъда! Но преди да дойде-нямаше никакъв шанс. Става въпрос за вечната смърт. Ето защо Исус трябваше да умре!
Нека потвърдим това-Матей 21 глава-хората мислят, че имат различни възможности когато дойдат в Божието Слово. Няма такава! Или ще го изпълнявате-или не. Но ако не-отивате в огненото езеро. Това не го казвам аз-това ви го казва Библията.

1 И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, Исус изпрати двама ученици и рече им: 2 Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и докарайте Ми ги. 3 И ако някой ви рече нещо, кажете: на Господа трябват; и веднага ще ги изпрати. 

Трябваше да е точно както каза пророка-в Захария.

4 А това стана за да се сбъдне реченото от пророка, който казва: - 5 "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица". 

Исус трябваше да изпълни точно пророчеството-до запетаята! Сега знаем, че Захария говори за Исус в 9 глава. И знаем, кой умря за нас и ни извади от безводният кладенец! Исус е нашата Пасха!  

Нека видим какво беше и какво направи за нас Исус! Защото е много повече това, което направи Исус на последната Пасха-много повече е от виното и хляба! Защото дори и необрязан мъж не може да яде Пасхата според Закона. Един Закон е за всички-и родените в дома и странниците и ако Господ казва, че трябва да бъдем обрязани и да пазим Пасхата, то това е така-1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас]. 

Дори и Исус-нашата Пасха-е заклан за нас! Но вие не четете и не разбирате и какво е писал Павел. А какво е кваса-грехът-ето ви следващият стих:

8 Затова нека празнуваме, не със стар квас, нито с квас от злоба и нечестие, а с безквасни хлябове от искреност и истина. 

Защото грехът е кваса. А ако искате да сте част от Пасхата-трябва да сте обрязани. Първото обрязвнане е в съзнанието! И не бъдете повече твърдоглави! Хората не обръщат внимание на това, което четат и което става. Вижте-Исус първо им даде Пасхата и после ги изведе на първият Ден на Безквасните хлябове. Защо? Защото първо ги очисти чрез кръвта и после ги изведе чисти от греховете им. Това е истинското значение. Първо Господ трябва да ви измие от греха и после трябва да се очистите от греховете си-да не ги повтаряте. За това на 14 ден е Пасхата и вие се очиствате от кръвта на Исус, а на 15 ден е Денят на Безквасните Хлябове и вие изхвърляте кваса-греховете си-от живота си. Но първо става очистването. Разбирате ли сега огромното значение на тези Празници? А вие дори и не ги пазите-какво мислите, че правите?
Нека видим какво стана с Павел-Деянията 27 глава

16 И сега защо се бавиш? Стани, кръсти се и се умий от греховете си, и призови Неговото име. 

Кръвта на Исус вече беше пролята-всичко, което трябваше сега да направи Павел-да застане под кръвта, да се покае и да се кръсти! И нищо друго няма и днес. Същото трябва да направи всеки, който иска да живее! 
 
Римляните 6 глава

1 Тогава какво? Да речем ли: Нека останем в греха, за да се умножи благодатта? 2 Да не бъде! Ние, които сме умрели към греха, как ще живеем вече в него? 

Павел ви казва, че Закона съществува и днес-иначе как така сме умрели за греха? Ако няма вече Закон-няма и грях! Не лъжете себе си-Закона е в сила и днес.

3 Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му? 4 Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот. 

Така просто е: ако искате да се спасите-трябва да застанете под кръвта на Исус и да се кръстите! Е как ще стане това ако все още прелюбодействате, крадете или каквото и да е нарушение на Закона?

18 и, освободени от греха, станахте слуги на правдата.

И след като сте вече под кръвта на Исусд-трябва да пазите Закона-да сте чисти от кваса-от греха. А заплатата на греха е смърт!

22 Но сега като се освободихте от греха, и станахте слуги на Бога, имате за плод това, че отивате към светост, на която истината е вечен живот.

И след като сте се освобидили от греха и останете така-евентуално ще станете богове. Ето защо Израел трябваше да застане под кръвта. И какво ако те не биха изпълнили това-всички първородни щяха да измрат! Но какво още е това-те се покаяха от глупостта си-това се показва от тяхното поведение-те повярваха! А кръвта е първото. После е Пасхата, после е живот без грехове-без квас! И още: после идва и кръщението. Но не е нищо ново-ето го-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 

И всичките бяха кръстени в морето от Моисей. Първо повярвате, после се покайвате от делата си дето са против Бога и човеците, после заставате под Кръвта-Пасхата, после се кръщавате. Няма нищо ново! Отървете се от кваса-от греха и бъдете ново създание-ходете в светлината. Ето защо Празника на Безквасните Хлябове следва след Пасхата. И така-ние знаем, че 14 ден не е денят на безквасното-защото все още бяха с греховете си-кваса. Така и Исус не умря преди края на деня на Пасхата.  
И сега ще прочетем заедно тази глава от Второзаконие, защото хората не знаят, какво е грях и мислят, че пиенето на вино и алкохол е грях.
Второзаконие 14 глава

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог. 24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти 

Благодаря ви за вниманието!
Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1454302
Постинги: 883
Коментари: 1304
Гласове: 317
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031