Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2013 21:50 - Историята на Чернокожите Разказана От Пророците. 2 Част-Робството
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2149 Коментари: 4 Гласове:
1



Месецът На Чернокожите В Америка

Сестри и братя,
Представям ви този урок, защото е представен прекрасно, с много доказателства от енциклопедии и други исторически книги.

Аз не харесвам това наименование на този месе-Месеца на Чернокожите в Америка. Защо не го харесвам? Защоот всъщност е Историята на нашето робство. И ще намерите, че то не е започнало от Америка. Започнало е много по-рано и всичко е писано в Библията.
Но днес ще намерите, защо това ни се е случило и ще намерите, че дори и как ще дойдете като роби тук-е писано в Бибилята. Но никой не желае да чете!
Ето защо първият урок беше за Цвета на Израел. Защото днес никой дори и не се интерсува, защо тези снимки от рисунките от гробниците изглеждат различно от хората които днес живеят в Египет. Защо Тутанкамон е чернокож човек, другите араони също, но тези днес не са? Туези днес не изглеждат дори и като Данците или Фелосяните-нищо подобно. Но понеже свметът не се интересува-какво значение-Египтяни са.
Но днес ще видим кога сте били заменени от друг народи как е станало.
Вижте-Библията назовава всичко и историята потвърждава всичкото. Всичките енциклопедии потвръждават тези пророчество.
Ще започнем от 28 глава на Второзаконие. Вижте-ние четем цялата Библия тук! Защото цялата е важна и ако вие я четете, кой знае-може би ще намерите себе си вътре.
Но понеже ние през целият си живот сме били учени, че не сме това, което действително сме, то ние дори и не се оптиваме да проверим.
Вижте-Господ има цел и целта му е да създаде богове-точно както е Той! А понеже вместо да бъдете учителите, вие сте станали учениците-за това целият свят е в неведение. 80 процента от това, което се приподава в света е лъжа.
Второзаконие 28 глава-ще видим какво ще бъде с Израел-станало е-ако се подчинят на Бога и какво-ако не се подчинят. Вижте-пророчествата трябва да се изпълнят! Господ каза, че ще бъде бит-някой трябваше да го бие. Каза, че ще бъде предаден-някой трябваше да го предаде и за тази цел той избра крадеца Юда.
Нека видим първо благословиите

1 Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света.

Вижте-Господ знае, че преди да ръководите каквото и да е, трябва да имате властта за това. И ви казва-ако слушате каквото ви кажа-ще бъдете най-великата нация на света!

2 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог.

Виждате ли-тук има условие-„ако”! Най-голямата лъжа дето сте чули във вашите църкви е, че Бого обича всички хора! Но вижте какво казва тук Господ-ако!
Отидете на вашата работа, седнете на стола и не вършете нищо. Мислите ли, че ще ви платят? Някой ви казва, че трябва само да отидете при Бога и ще ви приеме...не е вярно! Ще ви плати според работата ви!

3 Благословен ще бъдеш в града, и благословен ще бъдеш на полето. 

4 Благословен ще бъде плодът на утробата ти, плодът на земята ти и плодът от добитъка ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти; 

 

Вие сами можете да си прочетете всичките благословии, но днес имаме да покрием голям урок-нямаме времето. Господ ви казва, че където и да сте-ще сте благословени!

12 Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем.

Където и да сте ще е така-ако слушате Бога. Израел трябваше да бъде финансиста на света! Ако се подчиним на Бога! 
 

13 Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш. 

Вижте, сестри и братя-това е нещо много велико-ще бъдете над всички и в каквото вършите ще сте боса! Но има условие и никой не иска да чуе за него!
Но ако не се подчините-нека видим и това...

15 Но ако не слушаш гласа на Господа твоя Бог, и не внимаваш да вършиш всичките Му заповеди и повеленията Му, които днес ти заповядвам, то всички тия проклетии ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе.

Това е другата страна на медала. Ако ИЗраел не се подчини на Бога-това е, което Господ ще направи с Израел. Вижте-днес ви казват, че вече не сме под Закон. Но това е чиста лъжа! Закона под който не сме е Закона за Жертвоприношенията! И вие все още трябва да пазите Закона на Бога!
 

16 Проклет ще бъдеш в града и проклет ще бъдеш на полето. 


Навсякъде ще бъдеш проклет!  

 

25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света.

Ще бъдеш траскан-не по свое желание!! Разбирате ли това-вие сте пръснати по целият свят-знаете ли това или не!
 

28 Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и с омайване на сърцето;

Говори за яд, който ще имате!
 

29 и ще ходиш пипайки всред пладне, както слепият пипа в тъмнината, и не ще имаш успех в пътищата си; а ще бъдеш само притесняван и обиран всеки ден, и не ще има кой да те избави. 

Знаете ли какво е това? Няма да знаете какво да направите! Ще се лутате и няма да знаете какво да правите. И дори и днес вие не знаете какво сте и кои сте. Децата ви се избиват едни други... И никой няма да ви изведе от това положение. Някои от нас са по-добре, но когато другите са зле-болката в едно място на тялото боли цялото тяло.

30 Ще се сгодиш за жена, но друг мъж ще лежи с нея; къща ще построиш, но няма да живееш в нея; лозе ще насадиш, но няма да ядеш от плода му.

Вижте-тези всичките неща са се случили за нас. Когато са ни довели на сила тук в Америка-това е станало с нас. Дори и когжато господарите са искали да легнат с жените ни-нищо не сме могли да направим. Строили сме къщи, но не сме живели в тях.

36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък.

И където и да се намерим-в който и да е народ, ние служим на техните богове! Вижте-ние не знаем богът на Великдена-Истър, не знаем дори и бога на Коледата. Те не са нашият Бог! Исус иска да помним смъртта му и ние дори и за това сме забравили. Ние служим на всичките техни богове... Ангелът каза на Мария, че Исус ще седи на трона на Давид-ние и това не знаем.

37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе.

Вижте само колко имена са ни сложили-какви ли не сме били през годините: негри, нигро, черни, Африкански Американци и какво ли не... Ние сме станали за поговорка. Ние сме всичок, но не и които сме. Казвал съм ви за думата „пикник”-съвсем не означава да си вземем сандвича и да излезем сред природата за да го изядем. Когато сме били роби, белите господари са избирали по някой от нас-пиквали са го, иде от английска дума-и са го обесвали, след което са яли обяда си... Или в Америка има един израз: „Отивам до Джон” и се има предвид, че отиваш до тоалетната. Но факта е, че белите господари са взимали по някого от робите и са си вършели нуждите върху него... Тези неща вие не ги знаете, но са така и можете да ги намерите в историческите факти.
Защото ние сме игноранти-ние не знаем тези неща.. Но проблема ни е с Господ, не с човеците!

41 Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен.

Това се е случило!

43 Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу.

Когато Господ изведе Израел от Египет, заедон с тях излязоха и много хора от всички народи на света. И вижте-те се издигнаха над вас, докато иве отидохте надолу. Вижет кой ви продава храни, кой ви пордава коли, кой ви продава дори и продуктите за косите ви? Кой поправя къщите ви, кой подстригва тревата пред къщите? Не сте вие!

44 Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка.

Покажете ми на кого вие можете да дадете пари на заем! Покажете ми долар с вашият образ! Покажете ми банка дето ние притежаваме. Има янкои съвсем малки, но ако им поискаш няколко милиона-не могат да ти ги дадат... Но тези дето наричат себе си Юдеи-а не са-могат да ти дадат и милиард. Ние сме опашка на всички хора. Ние сме доведени тук за наказание, а не за да сме на върха.

45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда. 

46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти. 

Знаете ли какво е знамение, какво е знак-нещо, което показва посока или кое какво е. И защо е така? Защото не послушахте гласа на Бога!
 
64 Господ ще те разпръсне между всичките племена от единия край на света до другия край на света; и там ще служиш на други богове, които нито ти си познавал нито бащите ти, на дърво и камък.

И където и да се намерите-на техните богове служите-които и да са те.
 

68 И Господ ще те върне в Египет с кораби през пътя, за който ти рекох: Вече няма да го видиш; и там ще искате да се продадете на неприятелите си за роби и за робини; но не ще има кой да ви купува. 

Имаме снимки които показват как са ни карали в Америка в тези кораби-като сноми налягали на рафтове едни над други. Било е страшно за тези най-отдолу, защото никой не е ставал по времето на цулото пътуване. Невероятно много са измрели по пътя.
Ще бъдете продавани за роби и няма да има кой да ви избави. Как сте дошли в тази страна, сестри и братя-с кораби! Като снопи нахвърляни в трюмовете. Кажете ми, кой друг в цялата западна хемосфера е дошъл като вас против волята си и бил продаван като роби? Само ние сме така!
Нека видим Даниил и да видим, под какви проклетии сме ние. Глава 9

9 На Господа нашия Бог принадлежат милост и прощение, защото се възбунтувахме против Него,

Колко от нас са се противопоставили на Господа

11 Да! Целият Израил престъпи закона Ти, като се отклони та не послуша гласа Ти; за която причина се изля върху нас проклетията и клетвата написана в закона на Божия слуга Моисей; защото Му съгрешихме.

Ето сега-знаем, че проклетиите са върху нас! И който и народ да е Израел-ще го определим по тези проклетии! Няма други хора освен нас които са били доведени тук в кораби и за тях са наддавали за да ги купят като роби.

12 Той потвърди думите, които изговори против нас и против нашите съдии, които са ни съдили, като докара върху нас голямо зло; защото никъде под небето не е ставало това което стана на Ерусалим.

Бог е направил това зло на нас! Някои казват-Бог не върши зло... Какво ви казва Книгата тук? И вижте-все още тези проклетии са върху нас. И върху нашите деца! Някои от вас се издигат, но вижте цялото-дали сме се издигнали?

13 Всичкото това зло, както е писано в Моисеевия закон, дойде върху нас; но пак не се молихме пред Господа нашия Бог за да се върнем от беззаконията си и да постъпваме разумно според истината Ти.

Но как ще се обърнем ако истината не си се проповядва?! Те ви казват, че Закона вече не съществува. Но каква е дефиницията на греха-грехът е нарушаване на Закона! Но ако няма Закон-какво ще нарушите? Няма Закон-няма грях! Кажете ми-какво намирате да е лошо със Закона?

14 Затова Господ е бдял за това зло, и вече го е докарал върху нас; защото Господ нашият Бог е справедлив във всичките дела, които върши; и ние не послушахме гласа Му.

Господ направи това! Нека видим Исаия 5 глава. И така-ние сме под проклетиите. Забравете за това да сте босове на нещо. Банката Чейс-която е на Юдеите-не може да бъде на Израиляни. Разбирате какво ви казвам?
Исаия 5 глава

11 Горко на ония, които подраняват сутрин, за да търсят спиртно питие, Които продължават до вечер, догдето ги разпали виното!

Това е, което и до сега правим-обичаме партитата. Правим го на всякъде, дори и в църквите... Но вие не обръщате внимание на това, какво прави Господ! Вие ми говорите за Светият Дух, но не ми казвате за Европейският Съюз, не ми казвате за белега на звяра, за Великата СКръб и къде да се скрия. Дори и служителите на Бога ще ъбдат избити по онова време-не ми казвате нищо от това. Пълна глупост е това, което следвате!
 

12 И с арфа и псалтир, с тъпанче и свирка, И с вино са техните угощения; Но не се взират в делото Господно, Нито са внимавали на действието на ръцете Му. 

13 Затова Моите люде са закарани в плен, - Защото нямат знание; Па и почтените им мъже умират от глад, И множеството им съхне от жажда, 

Кои хора са закарани в плен-Божиите хора! Защото нямат знание!! Вижте-ако почтените ни мъже нямат понятие-какво очаквате вие? Какво става когато нямате никой, дето има знание?

14 Затова става преизподнята по-лакома, И отвори чрезмерно устата си; И в нея слизат славата им, И множеството им, и великолепието им, И ония, които се веселят между тях.

Вижте-казали са ви, че ада е място дето Сатана пържи хората с вилици... Ада е състояние, сестри и братя! Ако днес нямате какво да ядете и пари също нямате, а децата ви умират от глад-това е ад. Ако ви гонят от жилището ви защото не сте си протили наема или защото не сте платили заема-това е ад. Ако ви гонят с ритници на улицата за да намерите хляб за семейъството и вие не можете, а се връщате обратно в къщи знаейки, че ще ядете голям бой-това е ад. Ако имате дори и пари, но умирате от рак-това е ад. Разберете-ада е състояние! И за вас се е увеличил-нашите деца се стрелят от колите и умират. Затворите са пълни с нас.
И в същото време ние се веселим, пеем, скачаме, пълним църквите в неделя и се молим с висок глас, търкаляме се по подовете обладани от Светият Дух, говорим на разни „езици” и всичко това докато децата ни умират по улиците, дъщерите ни стават проститутки, младежите ни биват затваряни по затворите, безработицата сред нас е към 50 процента-сред младите ни хора. И никой не си задава въпроса-защо нашите деца са най-зле?
Нека сега представим Господ-на сцената. Нека видим Песен на Песните от 1 глава. Днес ще видим много неща, сестри и братя-заедно. А трябва да наблюдавате всичко! Защото ако внимавате-дори и болката е добра-ако не знаехме, че сме си срязали крака, ще ни изтече кръвта и няма и да разберем как ще умрем. Ние трябва да знаем тези неща.

1 Соломоновата песен на песните. 

2 Нека ме целуне с целувките на устата си, Защото любовта ти е по-желателна от виното. 

Ще ви покажем, че тук става въпрос за Исус Христос

5 Черан съм, но хубава, ерусалимски дъщери, Като кидарските шатри, като Соломоновите завеси.

Ако се поровите на интернета, ще намерите какъв е цвета на кидарските шатри-черен е! Тук Исус говори за себе си-да, той е чернокож! Някои казват, че това било Сулемитска жена дето говори-не четем такова нещо, нали?

6 Не ме гледайте, че съм почерняла, Понеже слънцето ме е припърлило. Синовете на майка ми, като се разгневиха на мене, Поставиха ме пазачка на лозята; Но своето лозе не опазих.

Слънцето не може да направи никого черен. Може само да даде рак на кожата или да умрете от слънчево изгаряне. Това е метафора. Но защо? Какво е станало? Нека видим защо децата на майка му са били гневни за него.
Псалм 69 глава. Ние не се занимаваме тук с интерпретации-Библията сама обяснява себе си. Давид е писал това, но Господ му го е диктувал!

6 Господи Иеова на Силите, да се не посрамят покрай мене ония, които Те чакат; Боже Израилев, да се не опозорят покрай мене ония, които Те търсят. 

7 Защото заради Тебе претърпях поругание. Срам покри лицето ми.

Вижте какво казва тук-кой пострада поради греховете ни?
 

8 Чужд станах на братята си, И странен на чадата на майка ми. 

Нека видим, кой е това!

9 Защото ревността за Твоя дом ме изяде, И укорите на ония, които укоряват Тебе, паднаха върху мене.

Нека видим, кой е диктувал на Давид това. Римляните 15 глава. Библията ни казва, че трябва да сме по Закона и Свидетелствата-Старият и Новият Завет. Проповедници-бъдете внимателни! Защото ще отговаряте за това, което вършите.

1 Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си. 

3 Понеже и Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". 

Вижте какво казва! Павел ви показва, кой е говорил в Псалм 69 глава! Значи това е същият, който казва, че ечерен!
Нека се върнем сега на Песен на Песните

6 Не ме гледайте, че съм почерняла, Понеже слънцето ме е припърлило. Синовете на майка ми, като се разгневиха на мене, Поставиха ме пазачка на лозята; Но своето лозе не опазих.

Вече знаем, кой говори тук. И вижте-кое е лозето на Господа? Нека го видими  да видим отново, кой е този дето говори-Исаия 5 глава. Вижте-ние не интерпретираме Библията. Ние обясняваме Библията чрез самата Библия. И не е и възможно по друг начин-никой не може да интерпретира ума на Бога, който ни е създал от пръстта и ние дори се размножаваме.

1 Сега ще пея на любезния си, Песен на обичния си за лозето Му. Любезният ми имаше лозе На много тлъсто бърдо. 

2 Окопа го, и очисти го от камъните, И насади го с отбрана лоза, Съгради кула всред него, Изкопа още и лин в него; И очакваше сладко грозде, Но то роди диво.

Вижте-Господ направи всичко както трябва. И очакваше да роди добро грозде, но то роди диво грозде!
 

3 И сега, ерусалимски жители и Юдови мъже, Съдете, моля, между Мене и лозето Ми. 
4 Що повече бе възможно да се направи за лозето Ми, Което не му направих? Защо, тогава, докато очаквах да роди сладко грозде, То роди диво?

И да-нищо понече не можеше дса направи Господ за лозето си! Когато Господ изведе Израел от Египет, даде им Законите си и чрез тях те трябваше да живеят. И ако те биха ги упазили и биха научили така и д0ругите народи, този свят щеше да е утопия! Какво лошо намирате в „Не убивай”, в „Не кради!”р в „Не пожелавай!”, „Не прелюбодействай!”? Има ли нещо лошо в 10те заповеди? И какво лошо има да служим на Бога, от когото зависи и дишането ни?
И ето-вместо това „лозе” да даде добър плод-даде лош!

5 И сега, ето, ще ви кажа какво ще направя на лозето Си; Ще махна плета му, и то ще се похаби; Ще разбия оградата му, и то ще се потъпче; 

6 И ще го запустя; не ще да се подреже нито прекопае, Но ще произведе глогове и шипки; Ще заповядам още на облаците да не валят дъжд на него. 

Вижте какво каза Господ, че ще направи с Израел! Но нека видим, че става въпрос за Израел

7 Защото лозето на Господа на Силите е Израилевият дом

Разбирате ли това? Това е същият Господ, който ви даде всичките Закони. И сега какво-вие мислите, че после дойде и промени всичко? Няма такова нещо-Законите на Бога не се изменят!

И Юдовите мъже са садът, който Го зарадва; И Той очакваше от тях правосъдие, но ето кръвопролитие, - Правда, но ето вопъл.

Това са дивите гроздове които Исус видя. И нека видим какво направи Господ. Еремия 2 глава

14 Израил слуга ли е? домороден роб ли е? Тогава защо стана пленник?

Вижте-Господ не ни е направил да бъдем роби! Но вижте какво направихме ние.
 

20 Понеже отдавна съм строшил хомота ти И съм разкъсал връзките ти; И ти рече: Няма вече да бъда престъпница; А между това, на всеки висок хълм И под всяко зелено дърво Си лягала като блудница.

Вижте какво направихме! Дори и днес казваме на Господа, че го обичаме, но не изпълняваме изобщо Законите му! Служим на всички възможни богове.

21 А пък Аз бях те насадил лоза отбрана, Семе съвсем чисто; Тогава ти как си се променила в изродени пръчки на чужда за Мене лоза?

Как се случи това? Вие варшите всичко против мене, казва Господ! Когато Господ изведе Израел от Египет, даде им добри закони-но те нарушиха всичко!
Вижте сега какво става с Израел

30 Напразно поразих чадата ви; Те не приеха да се поправят; Собственият ви нож пояде пророците ви Като лъв-изтребител.

Господ ги бие, но те не разбират и не искат да разберат.
Нека видим Еремия 12 глава

7 Напуснах дома Си, отхвърлих наследството Си, Предадох възлюблената на душата Ми в ръката на неприятелите й.

Господ направи това! Не ви ли каза, че ще ви прати по всичките народи на света? Е-разпръсна ви и вие все още го мразите...

8 Наследството Ми стана за Мене като лъв в гора; То издаде гласа си против Мене; Затова го намразих.

Да-Господ мрази и може да мрази-какво прочетохте в този 8 стих?

9 Наследството Ми е за Мене като пъстра хищна птица; Хищните птици от всяка страна са против него, Идете, съберете всичките полски зверове, Докарайте ги да го изпоядат.

Кажете ми-кой иска да бъде около вас? Никой! Дори и вие не искате да живеете около вашите! Когато вие отидете на едно място-всички други напускат мястото...

10 Много овчари развалиха лозето Ми, Потъпкаха Моя дял, Обърнаха любимия Ми дял в непроходима пустиня.

Кой разруши лозето на Бога? Пасторите! Вижте-Израел винаги търси да говори с пастирите-мислят, че те имат някакъв авторитет. Но така ли е-вижте какво казва Господ-те съсипаха лозето! И ако вие не четете постоянон и не изучавате Библията-ще сте от тях.
Нека видим, кой говори и тук-Лука 13 глава. Не каза ли Исус, че Израел ще бъде много ниско и странниците ще се издигнат нависоко?

34 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошка прибира пилците си под крилете си, но не искахте!

Не каза ли Исус, че Израел избиваше пророците дето им пращаше? Вижте-тук говори Исус! Тогава е бил на около 33 години. Колко пъти е могъл да събере Ерусалим като квачка пилците си?! Не говори за това време, но когато работеше за да постави Израел в позицията им на свещеници на Бога. Спомнете си това, което направи Господ за Израел-как съсипа Египет, как им даде вода да пият от скалата и всички останали чудеса. И те отказаха да влязат в земята, която им беше обещал. Те отказаха да го слушат.

35 Ето, оставя се вам дома ви пуст; и казвам ви, няма да Ме видите до когато кажете: Благословен Който иде в Господното име.

И нашият дом все още е заселен от странници. Ние не живеем в дома си. Вижте-европейците дето са родени в дадена държава не казват, че са родени в Европа. Италянците казват, че са италянски американци, германците-че са германски американци и т.н. Но от къде сте вие? От Африка? Африка е Континент! От коя част на континента идвате вие?
нека идем на Лука 19 глава и нека видим, когато Исус дойде в Ерусалим, как започна да плаче-защото знаеше какво ще стане с Ерусалим.

41 И като се приближи и видя града, плака за него и каза: 

42 Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти. 

43 Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, 

44 и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен. 

Господ знаеше какво ще направят Римляните с Ерусалим. И нека видим какво казва записаната история. Ще видим Библейски Атлас, страница 201 и 202. Това е записана история! Ще видим, кой направи това и кога!

През 68 година когато Юдея е въстанала против Рим. Римляните започнали обсада против Ерусалим. Действията били прекратени за известно време, когато Веспасиян се оттеглил за да се върне в Рим, като целта му е била да стане Император след като Император Нерон се самоубил.
Това е този Нерон за когото сте чули, че е запалил Рим за удоволствие. Пишат, че се е самоубил-каквото и да е... Веспасиян се върнал за да види дали може да стане Император.
Веспасиян отишъл в Рим и оставил Генерал Тит-неговият син-да води обсадата. Стените на Ерусалим били непревзимаеми. За това Тит решил да премине към друга тактика-да ги обрече на гладна смърт-да спре вноса на храна в града, затова решил да обгради Ерусалим с окоп и стена от пръст дълга около 5 мили.

Вижте-Исус предрече това. Римляните губели много хора при нападенията над Ерусалим, но сега вече не било така.

Жителите на Ерусалим се опитвали да внесат храна в града, но сега вече римляните хващали всички които излизали от там и ги разпъвали на кръст. Дневните кръстове достигали до 500 и никога не преставали.

Сестри и братя-вие носите кръстове на шията си-но това е символ на смъртта-Римски начин на убиване. Няма нищо общо с Исус! Вие си спомняте само за двамата разбойника, но вижте по колко души са разпъвали тогава-по 500 на ден! Кръстът е Римски символ на смъртта-ужасна смърт. Няма нищо свято с него. Ако ще носите кръст-защо не носите на врата си електрически стол?

Мъртвите се увеличавали, складирали труповете в къщите, хвърляли ги долу през стената. Римляните започнали отново нападение над Ерусалим. И когато преминали стената и се отправили към последното място дето имало въстаници-Двореца на Ирод-когато влезли вътре намерили само трупове. Ерусалим бил град на мъртвите. Римляните преда ли града на огъня.

Вижте, сестри и братя-това е станало през 70 година и това е записана история. Били са избити маса Юдеи тогава. И Исус ви предупреди, че това ще стане и да напуснете града, за да не попаднете в това. Нека видим Лука 21 глава-ще ви каже и кога ще се случи това, което прочетохме вече. Но те не са слушали...

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му. 

21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него. 

22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано.

Исус го каза това-и то стана през 70 година.
 

23 Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде.

Исус говори за Ерусалим.
 

24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците. 

Тези които не са биил убите-били са разпръснати по всичките народи и ще са там докато се изпълни времето на езичниците. Това време все още продължава-това са белите хора-Европейците. Всичките синове на Ной са имали тяхното време. И Хам-началото е с Нимрод, и Сем-в зенита си са били Израиляяните при Соломон, и сега-Яфет. Покажете ми страна, която белите не я управляват! И дори и да не са там-от тях зависи всичко. Докато белите управляват света-те и ще тъпчат Ерусалим.
Нека видим историческата книга Последните 2 милиона години-ще прочетем за Исус Христос и разпъването му, както и какво е станало после.

Разпъването на Исус Христос около 30 година съвсем не преустановило съпротивлението на Юдеите. През 70 година по времето на революцията, Ерусалим станал център на съпротивата. Генерал Тит, син на Веспасиян  обсадил Ерусалим и след 2 годишна обсада градът паднал. Тит разпръснал оцелелите Юдеи от цялата страна из Средиземноморието.

Исус предупреди, че това ще стане-Лука 21 глава. И дори и каза как ще стане. И ето-изпълнило се е. Кой го е изпълнил-Генерал Тит-Римски Генерал. Кога е станало това-през 70 година. И са разпръснали Юдеите по цялото Средизечноморие и после езичниците-в чиито народи сте попаднали са ви отвели със себе си където те са отишли.
Но междувременно вие имате брат-Исав и ще видим какво е направил той. За да разберем, как е станала замяната ви... Защото той е бил точно там и е наблюдавал какво става с вас. Вижте-имате две държави. Ако видите картата от онова време, ще видите, че Юдея е северната държава, но на юг от нея е била Айдумия или Едумея. Това е държавата на брат ви-Исав. И както видяхме-виое сте били откарани в робство, но какво е станало с брат ви?
Нека видим книгата на Авдия-има само една глава в нея. Вижте-за това Госопде  писал чрез пророците на толкова много места защото е знаел, че ще има хора които ще искат да развалят Писанията. Освен това е знаел, че рано или късно вие ще си върнете съзнанието и ще се обърнете към Бога. Защото Той ви е дал задача и вие трябва да я изпълните. Йон намери, че е така и не може да се скрие от Бога. Защото ако се противите-Бог ще ви постави в ад, и ако отново се противите-ще ви прибави и още ад. Той има толкова много ад, че вие няма как да се противите.

1 Авдиевото видение: - Така казва Господ Иеова за Едом: Чухме известие от Господа И вестител се изпрати при народите да каже: Станете, и да се дигнем против него на бой.

Господ е направил така, че и тях ги мразят както чразят нас...
 

9 И твоите военни мъже, Темане, ще се уплашат, За да се изтреби с клане всеки човек от Исавовите хълмове.

Това е писано-не съм го писал аз
 

10 Поради насилието, което ти извърши на брата си Якова, Срам ще те покрие, И ще бъдеш изтребен за всегда. 

11 В деня, когато ти стоеше настрана, В деня, когато чужденци заведоха в плен войската му, И чужденци като влязоха в портите му, Хвърлиха жребие за Ерусалим, Тогава и ти беше като един от тях. 

Когато Ерусалим падна, Тит е взел всички и ги е отвел в плен! Но вижте какво е направил Исав!

12 Обаче, недей гледа злорадно В деня на брата си, В деня на бедствието му; Нито да се радваш за юдейците В деня на загиването им, И да не говориш надменно в деня на угнетението им.

Исав не етрябвало да върши това!
 

13 Недей влиза в портата на людете Ми В деня на бедствието им; Да! не гледай злорадо злощастието им В деня на бедствието им; Нито да туриш ръка на имота им В деня на бедствието им; 

В този 13 стих думата в оригинала не е „имот” точно, но показва нещо друго. Исав са дошли и са взели или скрили, или унищожили всички картини, портрети и всичко, което би могло да покаже, че истинските Изариляни не изглеждат както тях. Знаем това, защото когато Исус взе тримата апостоли на планината и се промени пред тях, разговаряше се с Моисей и Илия. Как те биха могли да знаят, че това са Моисей и Илрия ако никога не са виждали техни портрети? Разбира се, че е имало такива портрети тогава! Не е възможно да няма портрет на пророк Моисей, а да има портрет на Тутанкамон, който е от същият период! Не е възможно да няма протрет на Генерал Исус Навиевият-Генерала, който спря слънцето! Не е възможно да няма портрет на нито един от апостолите-специялно на Павел! Какво са направили с тези портрети и факти-не знаем, но определено са се постарали да не остане нищо от тях.

14 Недей застава на кръстопътя, За да изтребваш бежанците му, Нито да предадеш останалите от него В деня на угнетението им.

Не само, че са убивали Израиляните, но и които са се отървавали от Римляните-са ги предавали на Римляните отново.
Но как е станало, че брата на Яков е извършил всичко това? Нека видим историческа книга-Библиейски Атлас страница 150. Ще ви опкажа ,че тази война между Исмаел и Исав днес в Израел не е започнала от вчера.

На изток, което е било Едом-тяхната земя, хората които са наричали наватейци-това са араби-се установили. Вавилонското нападение от 6 век е съсипало правителствата на Едом и Моав. Така наватинците евентуално успели да контролират дори и зепадният Синайски полуостров да Петра, пътя от Арабия към Джибра и  Газа към Египет.
По-късно ще дойде денят на тяхното разрушение, но сега те накарали Едомците да бягат на севере, което е южна Юдея. И така, те се установили дори и до Южен Ерусалим и го прекръстили на Едумия.

И ето как Едомците, сестри и братя са се преместили на север и са завзели територии принадлежащи на Юдея. ЗНаете за Цар Ирод и за Масада-крепостта, която той е построил. Това е било бивша територия на Юдея.
Но какво е станало после с Едомците-това ще видим в същата книга, страница 160

През 139 година Антикус 7, който бил последният Секулик Цар-Сириец, започнал да атакува Юдея и я владеел за някое време. Обаче армията на хезмонците-или Макавеите победила сирийците при Кедрон. През 125 година те управялвали Юдея и Едумея, като имали и част от Самария.
Хората в тези територии били насилствено покръстени в Юдаизма... като средство за да се осигури тяхната лоялност.

Сестри и братя-видяхте ли как Едомците са станали Юдеи-чрез ритуал, чрез насилствено покръстване в религия. По този начин истинските Юдеи са се надявали, че тези няма да допуснат повече сирийците да влязат от южната граница на страната.

Между тях били и прародителите на бъдещият Цар-Ирод Велики.

Знаете за Ирод-ето как той е станал Цар над Юдея. И нека видим какво е било най-голямото му постижение.

Проекта с който Ирод е запомнен в историята е бил възстановяването на Храма в Ерусалим. А Римляните са го направили Цар над Юдея. Но Юдеите са знаели прекрасон, че той не е от тяхният народ.
И нека видим също какво още е станало по времето на 70 година. Когато Тит е взел всичките Израиляни и ги е отвел в робство. Какво е станало с Едом? Ще прочетем от енциклопедия за Едом.

Едом-означава „червен” на базата на лещата, за която продал първородството си на Яков. Името също е било дадено на страната завладяна от Исав, която е било преди Планината Сиир. След разрушаването на Ерусалим от Римляните през 70 година, името Едом или Айдумия изчезнало от географията.

Момент, сестри и братя-как можете да скриете един цял народ? Просто-когато Римляните отвели Юдеите-истинските Юдеи в робство, Едом били там-не са се преместили никъде, дори и не са се помръднали от там. Само са си променили името на Юда и готово-светът е решил, че Юдеите са се върнали в земята си. Разбирате ли какво е станало-това са исторически документи!
Нека видим Откровението 2 глава

9 Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.

Господ знае клеветите на тези които наричат себе си Юдеи, а не са!
Откровението 3

9 Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих.

Това го казва Господ! И защо те не наричат себе си Левити, Данци, Вениаминци или дори-Израиляни? Защото не са! Те са били покръстени от Макавеите и това е станало чрез ритуал! И сега-ако искаш да станеш Юдеин, трябва да минеш през ритуал... Но ние сме родени Израиляни! И ето-целият свят гледа и казва-ето, Юдеите са се върнали в земята си. Вижте-името на едно от племената на Израел е откраднато, страната ни е открадната също. И не-не са само Исавците-всеки има парче от страната ви.
Нека видим Езекил 36 глава и нека видим какво казва Господ за нас и нашата страна. Вижте, когато Израел е бил взет в робство-това са 9 племена и Асирийците са направили това, никога не са се върнали в земята си. Но същото е и с нас-останалите 3 племена.

1 И ти сине човешки, пророкувай към Израилевите планини, като речеш: Израилеви планини, слушайте Господното слово. 

2 Така казва Господ Иеова: Понеже неприятелят рече против вас: О хохо! и - Древните височини станаха наше владение,

Вижте какво казва те-всичко е вече наше.
 

4 затова Израилеви планини, слушайте словото на Господа Иеова. Така казва Господ Иеова на планините и на хълмовете, на потоците и на долините, на запустелите пустоти и на напуснатите градове, които станаха корист и са за присмех на другите народи около тях, -
5 затова, казва Господ Иеова: Непременно в пламенната Си ревнивост говорих против другите народи и против целия Едом, които с всесърдечна радост и с душевно презрение направиха Моята земя свое владение, за да я изхвърлят и разграбят;

Какво са направили те-присвоили са си Господната земя!! Господната! Не ели това, което те правят и до днес?
Нека видим Езекил 11 глава. Вижте-Господ е гневен! И вижте какво направи с нас когато ни се разгневи-какво мисклите ще направи с другите народи?

14 И Господното слово дойде към мене и рече: 

15 Сине човешки, братята ти, да! твоите братя, сродните ти мъже, и целият Израилев дом, те всички са ония, на които ерусалимските жители рекоха: Отдалечете се от Господа; нам се даде тая земя за владение. 

Вижте какво са направили вашите братя с вас! Те мислят, че на тях е дадена тази земя от Бога... За това днес те се бият помежду си. Кои са те. Нека ги видим-Псалм 83 глава

Боже, недей мълча; Не премълчавай, нито бивай безмълвен, Боже; 

2 Защото, ето, враговете Ти правят размирие, И ненавистниците Ти са издигнали глава. 

3 Коварен съвет правят против Твоите люде, И се наговарят против скритите Твои.

Кои са скритите-Израел! Защото никой не знае кои сте вие! Дори и на масата да сте-пакс не знаят, че вие сте Израел!
 

4 Рекоха: Елате да ги изтребим, за да не са народ, И да се не споменава вече името на Израиля.

Вие не чувате името Израел-чувате само Юда, Юда, Юда... Яков имаше 12 сина-Юда е само един от тях! Само който е роден в племето на Юда е Юдеин!
 

5 Защото единодушно се съгласиха заедно, Направиха съюз против Тебе, -

Кои са те-кой е на върха!
 

6 Шатрите на Едом и исмаилите;

Едомците и Исмаиляните! Кой се бие днес за вашият дом? А вие понеже не разбирате-взимате страна... Вие дори и не подозирате, кои сте!

Моав и агаряните, 

7 Гевал, Амон и Амалик, Филистимците с тирските жители; 

Вие мислите, че сте Африканци... Никой не иска да слуша! И сега всичките нации са във вашата земя! Нека видим Исаия 1 глава. Понякога наблюдавам моите хора и съм така тъжен, защото те не искат и да слушат дори. Ако някой дойде от вън вие го слушате със зяпнали уста, но не искате и да чуете кои сте.

1 Видението на Амосовия син Исаия, което видя за Юда и Ерусалим в дните на Юдовите царе Озия, Иотам, Ахаз и Езекия:- 

2 Чуйте, небеса, и дай ухо, земьо. Защото Господ е говорил, казвайки: Чада отхраних и възпитах; Но те се разбунтуваха против Мене. 

3 Волът познава стопанина си, И оселът яслите на господаря си; Но Израил не знае. Людете Ми не разсъждават. 

Всеки знае от къде е дошъл-дори и магарето. Но вие не знаете от къде сте дошли? От Мисисипи?...

7 Страната ви е пуста, градовете ви изгорени с огън; Земята ви - чужденци я пояждат пред очите ви, И тя е пуста като разорена от чужденци.

Никога няма да забравя едно предаване по телевизията: един Едомец и един Исмаилянин и един от моите Израиляни ги учеше как да живеят в мир... Каква глупост! Те са ни взели земята и ние ще ги учим как да живеят там в мир?
 

Нека видим Йоил 3 глава. Вижте-земята има значение! Дори и Исус казва не на едно място, че иска да живее за винаги в Ерусалим.

1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, 

2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата долина,

Това е долината на Магедон-Долината на Решението. Исус ще съди там народите.

И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми,

Не го ли прочетохме в Авдия това?
 

3 И хвърлиха жребия за людете Ми; Даваха момче за блудница, И продаваха момиче да пият вино. 

И това се е случило с нас, сестри и братя-това в този 3 стих! С кого другиго се е случило-с никого, но само с нас!

4 Да! и що имате с Мене вие, Тире, Сидоне, И всички филистимски предели? Искате ли да Ми въздадете възмездие? А ако Ми въздадете, То Аз без забава бързо ще ви върна възмездието ви върху главите ви.

Ще ми върнете ли-казва Господ-за това, което направихте с моите хора? Аз ще ви върна всичко на главите ви. Заровете са хвърлени, сестри и братя...

5 Понеже взехте среброто Ми и златото Ми, И занесохте в капищата си отбраните Ми блага, 

6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им, 

И ние сме откарани далече от границите на родината ни! Хората не разбират-всичките острови на Карибите са бивши лагери за роби. Ямайка-робски лагер; Хаити-робски лагер, Доминика-робски лагер; Бахама-робски лагери; Барбадос-робски лагер и така са всичките острови... Панама-робски лагер. Ние сме далече от родината си!  

Нека видим Захария 11 глава. Вижте-това е нашата история. Всеки разказва своята история-аз разказвам нашата. Но в нея е целият свят. Никой обаче не иска да се занимава с това. Как вярваш в Бога, а не искаш да четеш Библията? Тя е документа, който го представя!
Вижте какво казва Господ за своите хора!

3 Глас се чува от ридаещи пастири, Защото това, с което се славеха, се развали, - Глас на млади лъвове, които рикаят Понеже Иордановото величие се развали.

Това се е случило през 70 година-ние сме развалени като народ от тогава!
 

4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане,

Както ви казах-като са хващали някой от вас са имали пикник с него...
 

5 Чиито купувачи ги колят, И не считат себе си за виновни; Докато продавачите им казват: Благословен Господ, защото обогатях! И самите пастири ги не жалят, 

Вижте-ние сме изградили тази страна, но не можем да имаме някакви компенсации. Всички други народи имат-и индиянците и японците и всички, но ние не. Защото това е от нашият Бог! И той ни заплаща за това, което сме направили! Няма да ви платят за това, че са ви платили...
А нашите пастири дори не ни жалят-защо? Защото не са от Бога.
Нека видим Исаия 42 глава. Нашите хора са слепи-ние сме служителите на Бога и ние се възпротивихме на Бога. И за това ни бие и до днес!

18 Чуйте, глухи, И гледайте, слепи, за да видите. 

19 Кой е сляп, ако не е служителят Ми, Или глух, както посланика, когото изпращам? Кой е сляп както предания Богу, И сляп както служителя Господен?

Говори за духовно слепи и глухи! Ние сме така, сестри и братя!
 

20 Ти гледаш много неща но не наблюдаваш; Ушите му са отворени, но той не чува.

Никой не обръща внимание какво става. Мислите, че е нормално да сте роби, че е нормално безработицата да е най-висока между вас! Мислите, че е нормално да ъбдете сред най-бедните...
 

21 Господ благоволи заради правдата Си Да възвеличи учението и да го направи почитаемо. 

22 Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Върни го.

Тези хора са по затворите! Идете в затворите на Америка и вижте кои са мнозинството! Вие сте! Ние сме направили излесване-ето ви тук изрезка от вестника. Тези дето наричат себе си Юдеи са пратили хора да проверят затворите в Америка в 45 щата за 6 седмици и да видят, колко от техните хора са там.
450 затвора са били проверени. И от Гриин Хевън затвора в Сторм вил Ню Йорк, където се смята, че има най-много затворници Юдеи, до затвора в Джесип-Мериленд където има един... Има между 4000 и 5000 затворници в Америка! Цялото число на затворниците в Америка е 2.2 милиона.

Вижте-само в Кунк Каунти имаме 4-5000 чернокожи затворници! И от тези 2.2 милиона, ние сме сигурно 2.1 милиона...
 

23 Кой от вас ще даде ухо на това? Кой ще внимава и слуша за бъдещето? 

24 Кой предаде Якова на обир, И Израиля на грабители? Не Господ ли, на Когото съгрешихме?

Господ ни наказва! Не бъдете ядосани на никого другиго, но на бащите си и на вас си!

Защото не искаха да ходят в пътищата Му, Нито послушаха учението Му. 

25 Затова изля на него лютостта на гнева Си И свирепостта на боя; И това го запали изоколо, но той не се сети, Изгори го, но той не го вложи в сърцето си. 

И все още никой не се пита-защо това ни се случва на нас именно?
Нека видим Второзаконието 30 глава. Ние сме много твърдоглави. И Господ ни е казал какво ще направим ние и какво ще направи той!
Вижте-ние имаме всички доказателства, че ние сме Израел. Те нямат никакви! Но вие искате да слушате всички други, но не и Бога! Има нещо нередно с това... Всеки, който дойде и изглежда различно от вас вие го слушате с отворени уста.

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 

2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам,

И Закона ще е все още в сила-за винаги!
 

3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

Тогава чак Господ ще има съжаление за нас и тогава ще ни събере от всякъде дето ни е пръснал! Повече няма да ви праща втори Моисей-Той лично ще ви събере!
 

4 До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе; 

5 и Господ твоят Бог ще те въведе в земята, която бащите ти притежаваха, и ти ще я притежаваш; Той ще ти струва добро, и ще те умножи повече от бащите ти. 

И чак когато всичко това се свърши, Исус ще ви събере лично. И вижте-от краищата на небето дори-което е земята. Имате три небета и първото е земята!
Нека видим това-Матей 24 глава

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят. 

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Защо народите ще заплачат? Защото не идва за да ви целуне по главата!
 

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия. 

Вижте-тогава Исус ще събере своите избрани! Нека видим кои са те. Защото имате избрани и имате много избрани! Това са тези-неговите хора!
Исаия 27 глава

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля. 

13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим. 

 
Това е тропмета-седмият за който говори в Матей 24 глава.
Ще ви покажем, че не само от Асирия и Египет Господ Исус ще ви събере, но от всякъде! Исус ще направи това! Тогава ако Исус не е тук-кои са тези днес в Израел?
Исаия 11

1 И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод; 

2 И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; 

3 И той ще се наслаждава в страха от Господа; Тъй щото няма да съди според каквото гледа с очите си, Нито ще решава според каквото слуша с ушите си;

Защото ще ви погледне и ще знае какво мислите! Не можете се скри от него!
 

4 Но с правда ще съди сиромасите, И с правота ще решава за смирените на страната; Ще порази страната с жезъла на устата си, И с дишането на устните си ще умъртви нечестивия. 

Вижте-понякога очите ни могат да ни излъжат и някои дето свидетелстват също могат да лъжат...

5 Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. 

6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води. 

7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола. 

8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна. 

Вижте това-тогава ще е така-никое животно няма да яде месо и да поврежда!

10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно. 

11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови.

Първият път Господ ни изведе от Египет! И вижте изброените земи от където ще ни събере-всичките са страни на чернокожи хора! Проверете това, сестри и братя! И накрая ще събере и тези от нас окито са по островите. Слава на Бога!
 

12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята. 
15 И Господ ще наложи запрещението Си върху залива на Египетското море; И чрез изсушителния Си вятър ще помаха с ръката Си върху Ефрата, И ще го раздели на седем потока, Та ще направи да го минават с обуща. 

16 И ще има друм из Асирия за останалите от людете Му, Които ще оцелеят, Както имаше за Израиля В деня, когато възлезе от Египетската земя. 

Коя




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Коя река е била пресушена от Бога и ...
03.02.2013 21:51
Коя река е била пресушена от Бога и хората са минали с обувки-не се е случило през 1948 година..
И когато видите река да пресъхва-която и да е тя и тогава ще знаете, че Исус е в Ерусалим. И тогава лъвът ще яде слама като вола! Има елементарен начин да се провери това: купете си телешко и си вземете слама, идете в зоологическата градина и ги хвърлете в клетката на лъва. Ако лъвът отиде и започне да яде сламата-Израел е отново в земята си. Но ако се нахвърли на телешкото-Израел евсе още разпръснат по всички държави на света.

Благодаря ви за вниманието!
цитирай
2. anonimen65 - iskam da pitam
04.02.2013 00:23
tova vashe razsujdenie li e vurhu bibliata?kak taka v cherna afrika e v sila vudu religiiata,koiato nema nishto obshto s bibliiata?zashto samo cherni da jiveiat v tezi 4 kraishta?ta nie vsichki rasi jiveem na vsiakude po zemiata,kato v afrika sa povechko chernite.moje moje i te da sa si imali biblia i erusalim i udaizum i moisei,no v tehnite si geografski shirini.moje beli da sa im suzdali razkoshnia erusalim i te da sa rabotili kato naemni rabotnitsi za izgrajdaneto mu.dnes vsichki sme robi na zemiata i ne znam na koi dali ne na izvunzemni,koito veche ni izpuskat i iskat da ni vgradiat chupove ta da ni manipulirat chrez tiah edva li misliat za nasheto zdrave,nashite pokupatelni vuzmojnosti.
vie cher li ste?,no belite robi purvi shte imat chipovete e i chernite,koito jiveiat v belite strani.zashto li ne se stremiat kum tehnite si strani.niakoga karibite bili lageri a sega ne sa,no chernite pak otivat tam da jiveiat.kkoi li e pisal tova?,no e iasno ,che durpasht kontsite go e pisal.belite se vuzproizvejdat po malko ot chernite.chernite ne jiveiat ot nishto akoi da sa bezrabotni i se vuzproizvejdat v puti poveche.eto ti povod za stulknovenie mejdu rasite za namalenie na chovetsite na zemiata.v novite uslovia na jivot bialata rasa e jizneno ne sposobna i chrnite v toia sblusuk ako e klasicheski shte pobediat sus jestokostta si i nahuskvaneto ot takiva tulkuvateli.shte idat v zemiata,koiato im se kazva,che e tiahna zashtoto e topla i rajda bez mnogo trud.ama puk da proiadat treva edva li.ta znachi kato idat tam i kato vola i luva ne iadat treva shte se razbere,che ne sa te sobstvenitsite i,no shte se e proliala mnogo kruv uj po bojia volia.:)
цитирай
3. bojiislujitel - Разбирам, че този урок е малко тр...
04.02.2013 15:06
Разбирам, че този урок е малко труден за тези които не са чели никога Библията. Но все от някъде трябва да започнем-нали?
Съобщението ви е много неясно...
Но радвам се, че сте прочели урока-така или иначе, научили сте нещо. Може да не сте го разбрали, но семенцето е вече посято в ума ви...
Пожелавам ви успех в пътя към вашето лично спасение!
Нека Бог отвори съзнанието ви за да разберете истината както е. В името ан Исус! Амин!
цитирай
4. anonimen65 - cheta bibliata
05.02.2013 20:29
takava kakvato ia prodavat v bg.nikoga ne mi davate direktni otgovori n apriamite mi vuprosi.za men subitiata v bibliata sa otnosno bulgarite,za koito znaia ot baba si,che letobroeneto im e okolo 8000 godina i vsichki pravoslavni praznitsi sa bulgarskite ezichni praznitsi.ako izrael i erusalim imat niakakvo duhovno tulkuvane vuzmojno e dneshnia izrael i erusalim da sa bili niakoga sredishte Bojie v koeto robite hcerni da sa bili poveche ot drugite.opitaite da me razberete.ako ne biah ia chela sigurno shtiah da poviarvam,no pri tolkova info po sveta za bibleiski subitia ,chovek i da ne e chel pisaniata ima predstava za neia.tia kato che li gubi smisula si v tova razchleniavane kudeto vseki chlen e nai-istinen.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173162
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031