Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2012 23:04 - Смърт И Възкресение-Физическо И Духовно
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1760 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,
Вече съм преддставил урока Смърт и Възкресение-Ясно и Просто, но днес ще погледнем този важен въпрос от друг ъгъл и ще видим как човекът умря и как ще възкръсне.
Господ е избрал Израел и ги е направил нация от Царе и Свещеници и те са избрани за да учат всички останали синове на Адам за Бога. Но поради това, че Израел отпадна и се получи вакум-вакумът беше запълнен от паганските учения на езичниците. В месеца на Историята на чернокожите ще ви покажем всичко по този въпрос и кой е народа на Бога-Израел.
Господ е дал всичко-и Закони и тайни, и всичко на един народ само-на Израел. Вижте Амос 3:2 и Израел трябваше да вземе това добро нещо и да учи на него всичките народи. Вижте-всеки пророки и апостол е Израилянин! Дори когато Корнилий-Римлянина търсеше Бога-Бог му прати ангел да му каже да потърси Петър-Израилянина. Това е протокола и не може да бъде нарушен!
Поради това, че хората не знаят нищо, днес мислят, че мъртвите не са в земята, но са на небето или в ада.
И така-днес ще видим това нещо. Защото хората не занят какво върши Господ-защото не четат и не изучават Библията!
Исус каза, че спасението е от Юдеите-от Израел! Това не се е променило и до днес.
Ще започнем урока от Откровението 6 глава-те я използуват за да сложат хората в небето... Но ние ще я изследваме и ще видим, за какво иде реч

9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на ония, които са били заклани за Божието слово и за свидетелството, което опазиха.
10 И те викаха с висок глас, казвайки: До кога, Господарю свети и истинни, не ще съдиш и въздадеш на живеещите по земята за нашата кръв?

Трябва да видим олтара и да видим какви са размерите му-изследвайте това и ще видите какви са размерите му в Храма-защото беше направен по подобие на олтара нв небето. И вие мислите, че всички мъртъвци дето са починали и са били праведни са под него?...

11 И на всеки от тях се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях.

Те викат за възмездие, но не означава, че са живи!
Нека да видим какви са тези души и ще разберем за тях. Ще видим Битие 2 глава
Вижте-Господ ни е оставил Библията и Господ не е суетен Бог-не върши нищо напразно. Ние трябва да изучаваме тази Библия за да сме наясно какво става. Понякога ние не знаем за какво иде реч, но когато го научим-изглежда простичко-нали? Но преди това е било мистерия за нас...

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Ето-веднага виждаме, от къде е дошъл човека и какво е душата-ние сме душите. Господ е образувал човека от пръстта на земята и тогава е вдъхнал в ноздрите му дъхът на живота-диханието-и човекът е дстанал жива душа. Бог не е поставил в човека душа-нали виждате сами?!

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал.
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Всяко дърво добро за храна произрасна от земята, но двете други дървета-Господ ги постави там! Едното е Сатана, другото е Исус! Ние сме говорили вече по този въпрос.

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Господ даде съвсем определена заповед-от всички дървета можеха да ядат-дори и от Дървото на Жвота-което е Исус, но само от едно не можеха-от Сатана.
Нека видим Езекил 18 глава и ще видим още за тези души...

1 Пак дойде към мене Господното слово и рече:
2 Що искате да кажете вие, които употребявате тая поговорка относно Израилевата земя, като казвате: Бащите ядоха кисело грозде, а на чадата оскоминяха зъбите?

Било е така-когато някой от семейството извърши нещо зло против Бога и човеците-цялото семейство е било избивано с камъни. Господ го е отменил това и всеки страда за това, което е извършил.

3 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, няма вече да има повод да употребите тая поговорка в Израил.
4 Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре.

Душата, която съгреши-тя ще умре-сега знаем, че душите умират-нали така?
Нека се върнем на Битие 3 глава. Когато отивате на църква-поне научете нещо за своето спасение!

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде,

Сатана не опита това с Адам-Адам не би се хванал на това, но жената се хвана. И за какво става въпрос тук-за разговор! Това е, което Ева яде и тя не само слуша Сатана-тя разказа същото и на Адам. Адам не трябваше да я слуша, но той не направи това.

даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?

И ето-те придобиха знание и разбраха, за какво са половите им органи.

10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.
11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол?

Кой ти каза, че си гол? Обърнете внимание на този въпрос! Дърветата не говорят. Ако човекът не би послушал Сатана-не бихме умирали и до днес.

Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Господ го попита-ти какво-отиде там и говори с този дето ти казах да не говориш с него ли? Нека видим сега какви са последиците!

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.
18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

До тогава хората не трябваше да работят, за да се изхранят-сега това вече се промени. И вижте-от пръстта сме взети и в пръстта се връщаме. Да знаете някой дето е починал и заровен в земята да не е станал на пръст?
И да занете някой, който може да яде, но не трябва да върши нищо? Така или иначе дори и крадците трябва да се трудят-нали?
Вие отивате на погребение и виждате тази жена в ковчега и някой ви казва-това не е тя... Това е само нейната обвивка. Но вие виждате как после я спускат в земята, а те ви казват, че тя е отишла на небето. Но вие я виждате в ковчега отиващ в земята! После ви казват, че тя ви гледа от небето и се усмихва. Дали ще се смее като вижда, какво става в семейството ви? И тя не може да направи нищо от там... Това съвсем не е за смях. Защо сте повярвали на лъжите-това е въпроса? Ние сме прах и в прахта се връщаме-това казва Господ!
И ако някой е в небето, то те са отишли там дори и преди Исус. Казват ви, че Моисей и Илия са там-там ли са?
Нека видим Йоан 3 глава и ще разберем как е

11 Истина, истина ти казвам, това, което знаем, говорим, и свидетелствуваме за това, което сме видели, но не приемате свидетелството ни.

Никодим беше от учителите на Израел-и той не знаеше тези неща.

12 Ако за земните работи ви говорих и не вярвате, как ще повярвате, ако ви говоря за небесните?
13 И никой не е възлязъл на небето, освен Тоя, Който е слязъл от небето, сиреч, Човешкият Син, Който е на небето.

Исус говореше за земните неща и те не ги разбираха, та как ще разберат небесните? Какво ще кажем за това-Исус не може да лъже-никой не е отишъл на небето! Никой!
Е, след като никой не е отишъл на небето, то всяка душа дето е починала е в земята. Нека видим какво казва любимият ви апостол Павел.
1 Коринтяни 15 глава

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

Исус е възкръснал и е първият плод от починалите. Това означава, че няма никой преди него. А какво за останалите?

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Смъртта не е била част от сътворението-била е добавена поради греха на човека.

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.

Не умират ли всички? Който се е родил на тази земя-ще живее вечно-въпроса е, къде? И ние трябва да изберем сами-къде ще живеем. Дори и самоубийците не могат да се отърват от Бога-ще ги възкреси и съди за убийство!

23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Тук ли е вече Исус? НЕ! Тогава къде са мъртвите-в земята. Това е лесно за разбиране-нали? И нека потвръдим това:

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

Е както виждаме-няма нищо в човека и човека е душата! Но от къде са го взели тогава те това-от Гръцката митология. Когато отидоха на гроба на Исус-какво намериха там-нищо. Иначе нали трябваше да намерят тялото на Исус, но душата му да не е там-нали?
Нека видим Псалм 30-защото от устата на двама или повече свидетели установяваме факта.

1 Ще Те превъзнасям, Господи; защото Ти си ме издигнал, И не си оставил неприятелите ми да тържествуват над мене.
2 Господи Боже мой, извиках към Тебе; И Ти си ме изцелил.
3 Господи, извел си от преизподнята душата ми; Опазил си живота ми измежду ония, които слизат в рова.

Виждате ли-всеки, който е умрял е в земята-дори и да са кремирани-пак са се превърнали на прах.
Има хора, които говорят, че Исус не е умирал-че е отишъл в ада и е проповядвал там... Да сте виждали пастор дето отива да проповядва на мъртвите в моргата?
Нека видим Еклисиаст 9 глава. Вижте-Господ е описал всичко, което ни е нужно за спасението в Библията-четете я!

3 Това е злото между всичко, което става под слънцето, Че една е участта на всичките, И най-вече, че сърцето на човешките чада е пълно със зло, И лудост е в сърцето им, докато са живи, И че после слизат при мъртвите.

Това е, което идва върху всички. И не-не трябваше да умираме, но понеже не се подчинихме-умираме и до днес. Все едно ти казват-не завивай на ляво, но на дясно, защото ако идеш на ляво, ще паднеш в пропастта. Но не-аз пък искам да проверя...

4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв.

Докато си жив-има надежда за тебе. Каквото и да си извършил, ако се покаеш-Господ ще ти прости-каквото и да е. Но трябва да се покаеш от сърце-не можеш излъга Бога!

5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;

Мъртвите не знаят нищо. Това тук е от Соломон-най-мъдрият човек живял на тази земя!

6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.

Всичкото свършва със смъртта

10 Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.

Разбирате ли го това-няма нищо в гроба, където ще идем! Е как така Исус отиде да учи мъртвите-та те не знаят дори, че някой ги учи.
Нека видим Псалм 6 глава

4 Върни се, Господи, избави душата ми; Спаси ме заради милосърдието Си;
5 Защото в смъртта не се споменува за Тебе; В преизподнята кой ще те славослови?

Исус говори тук, сестри и братя и вижте-в смъртта няма нищо. Е кой ще слави Бога в смъртта си? Мъртвите са мъртви и ще са там докато Исус се върне-ако са праведни при идването му.
Нека потвърдим това чрез Йожв 14 глава

1 Човекът роден от жена е кратковременен И пълен със смущение.
2 Цъфти като цвят, и се покосява; Бяга като сянка, и не се държи.

Това е факта-тези от вас които сте вече на възраст-колко бързо премина живота ви? Като миг! И всичките ни дни са пълни с мъка...

10 Но човек умира и прехожда; Да! човек издъхва, и де го?
11 Както водите чезнат из морето, И реката престава и пресъхва,
12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си.

Вижте каво пише-и докато небето не се свие като свитък-мъртвите ще са в земята и ако бъдете възкресени при първото възкресение-вие сте благословени!
С две думи-когато умрете-ще сте мъртви докато дойде времето да бъдете възкресени.
Хората казват-но аз говорих с починалата си майка снощи... Дали-нека видим това
1 Царе 28 глава

3 А Самуил беше умрял, и целият Израил беше го оплакал и беше го погребал в града му Рама. А Саул беше отстранил от земята запитвачите на зли духове и врачовете.
4 И тъй, филистимците се събраха и дойдоха та разположиха стана си в Сунам; също и Саул събра целия Израил, и разположиха стана си в Гелвуе.
5 А Саул, когато видя стана на филистимците, уплаши се, и сърцето му се разтрепера твърде много.
6 И Саул се допита до Господа; но Господ не му отговори, нито чрез сънища, нито чрез Урима, нито чрез пророци.

Защото Господ вече беше отхвърлил Саул поради непокорството му.

7 Тогава Саул каза на слугите си: Потърсете ми някоя запитвачка на зли духове, за да ида при нея и да направя допитване чрез нея. И слугите му му рекоха: Ето, има в Ендор една запитвачка на зли духове.

Вижте какво направи Саул. Обърна се към злите духове чрез онези запиотвачка

8 И така, Саул се предреши като облече други дрехи, и отиде, той и двама мъже с него, та дойдоха при жената през нощта; и Саул й рече: Почародействувай ми, моля, чрез запитване зли духове, и възведи ми, когото ти кажа.

Кого искаше да види Саул-ето

11 Тогава жената рече: Кого да ти възведа? А той каза: Самуила ми възведи.
12 И когато жената видя Самуила, извика със силен глас; и жената говори на Саула и рече: Защо ме измами? Ти си Саул.
13 И рече й царят: Не бой се; но ти какво видя? И жената каза на Саула: Видях един бог който възлизаше из земята.

Внимавайте какво четете-Бог излизи от земята? Бог не е на земята! Но кой излезе от земята-Сатана.

14 И рече й: Какъв е изгледът му? А тя рече: Един старец възлиза, и е обвит с мантия. И Саул позна, че това беше Самуил, и наведе се с лицето си до земята та се поклони.
Саул беше така притеснен,1 че искаше да вярав, че това е Самуил!
15 И Самуил каза на Саула: Защо ме обезпокои, като ме направи да възляза? И Саул отговори: Намирам се в голямо утеснение, защото филистимците воюват против мене, а Бог се е отдалечил от мене, и не ми отговаря вече нито чрез пророци, нито чрез сънища; затова повиках тебе да ми явиш що да правя.

Вижте-дори Сатана знае, че никой не може да спре Бога!

16 Тогава Самуил рече: А защо се допитваш до мене, като Господ се е отдалечил от тебе и ти е станал неприятел?

И ето сега какво казва този дявол

19 При това, Господ ще предаде Израиля с тебе в ръката на филистимците; и утре ти и синовете ти ще бъдете при мене; и Господ ще предаде множеството на израилтяните в ръката на филистимците.

Нека видим 1 Летипоси 10 глава. Бъдете внимателни какво искате-може и да стане.

1 А филистимците воюваха против Израиля; и Израилевите мъже побягнаха от филистимците, и паднаха убити в хълма Гелвуе.
2 И в преследването филистимците настигнаха Саула и синовете му; и филистимците убиха Сауловите синове Ионатана, Авинадава и Мелхисуя.
3 И като се засилваше боят против Саула, стрелците го улучиха, и той биде наранен от стрелците.
4 Тогава Саул каза на оръженосеца си: Изтегли меча си та ме прободи с него, да не би да дойдат тия необрязани и се поругаят с мене. Но оръженосецът му не искаше, защото много се боеше. За това Саул взе меча си та падна върху него.

Този дявол каза всичко това, че ще стане.
И Саул се самоуби.

6 Така умря Саул и тримата му сина; и целият му дом умря едновременно.

Сатана каза истината-нали така? Но нищо добро не каза-не искате да слушате такива думи, нали?

13 Така умря Саул за престъплението, което извърши против Господа, против Господното слово, което не опази, а още, понеже бе се съвещал със запитвачка на зли духове, за да се допита до тях,

Виждате ли до кого се допита Саул-това правите и някои от вас-внимавайте, защото се свързвате със Сатана! Не правете това! Не се обръщайте към врачки и гледачки, екстрасенси и всички от този род-те служат на Сатана!

14 а до Господа не се допита, затова Той го умъртви, и обърна царството към Давида, Есеевия син.

И ето-Господ умъртви Саул. И обърнете внимание-дявола знае, кой как изглежда-за това не му е било трудно да имитар Самуил!
Нека видим 146 глава от Псалмите

1 Алилуя! Хвали Господа, душе моя.
2 Ще хваля Господа докато съм жив, Ще пея хваление на моя Бог догдето съществувам.

Ще славя Бога докато съм жив-после не мога

3 Не уповавайте на князе, Нито на човешки син, в когото няма помощ.
4 Излиза ли духът му, той се връща в земята си; В тоя същий ден загиват намеренията му.

В същият ден в който умираме-нашите мисли умират! Мъртвите не знаят нищо.
Това беше физическата смърт. Но нека видим и духовната смърт-ще ви кажа нещо: и те не знаят също нищо.
Ще ви покажа как умират те-Осия 13 глава. Вие отивате на разни църкви, но не научавате нищо там. Вие сте били мъртви преди да идете там и си оставате мъртви-духовна смърт.

1 Когато Ефрем говореше с трепет Той се издигна в Израил; А когато съгреши чрез Ваала, Тогава умря.

Ефрем е Израел. Но щом се обърна към Ваал-умря. Това не означава, че всички са измрели-умряли са духовно

2 А сега притурят на греховете си Като си правят леяни идоли от среброто си, Идоли според своето разбиране на Божеството, Но които всички са дело на художници; Сами те казват за тях: Нека целуват телците ония, които жертвуват.

Днес ще целуват Коледното дърво. И ако не сте знаели до сега-не е проблем, но сега вече знаете-махнете ги от домовете си!

6 Според както пасяха, така се наситиха; Наситиха се, и сърцето им се надигна; Затова Ме забравиха.

И ето-те са живи, но са мъртви-живи мъртъвци ходят.
Нека видим Матей 8 глава. Утре-в неделя ще има пълни домове с мъртви хора-църквите де.

21 А друг от учениците Му рече: Господи, позволи ми първо да отида и погреба баща си.
22 Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци.

Нека мъртвите духовно погребат своите мъртъвци. Исус ги учеше да достигнат до вечният живот. Това трябва да се стремим да достигнем, сестри и братя.
Нека видим Римляните 8 глава. Вижте-понякога рязни неща се случват на хората, защото те не са разумни.

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Какво означава да вървим по дух? Ще видим

2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта.

И ако пазим Закона-не съгрешаваме-ние сме свободни от греха.

3 Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта,
4 за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим, не по плът, но по Дух.
5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.

Нека видим за плътският ум за да разберем какво става с тези дето следват плътта си

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир.
7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

Докато се водите по плътта-не искате и да знаете за Закона-който е духовен. Вие мразите Бога и за това не искате да го чуете за нищо.

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.
9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.

Ако сте духовни-водите се от Бога-следвате Неговите Закони.

10 Обаче, ако Христос е във вас, то при все, че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата.

Ако Божият Дух ви води-то вие сте живи.

11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.

Нека видим за какъв дух става въпрос-Колосяните 3 глава

1 И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, гдето седи Христос отдясно на Бога.

Ако търсите Христос, ще търсите Божието Царство.

15 И нека царува в сърцата ви Христовият мир, за който бяхте и призвани в едно тяло; и бъдете благодарни.

Нека видим Йоан 6 глава

47 Истина, истина ви казвам, Който вярва [в Мене] има вечен живот.

Ако Адам и Ева вярваха в Исус-сега нямаше да умираме!

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.
52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му?

Те мислеха за физическо ядене! Още от Едемската градина човекът мислеше за физическото.

60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша?
61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява?

И ето сега обяснението

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

И ето какво отговориха апостолите

67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете?
68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,

Божието Слово-то носи живота! И ако се подчиним на Бога-да вършим това, което Той изисква-ще достигнем до вечният живот.
Нека видим Псалм 119. Вижте-всичко започва от ума! Първо го мислитке-после го вършите. Научете се да контролирате ума си.

33 Хе. Господи, научи ме пътя на Твоите повеления, И аз ще го пазя до край.

Това е точно така

34 Вразуми ме, и ще държа закона Ти. Да! ще го пазя от все сърце.
35 Управяй ме в пътя на Твоите заповеди, Защото в него се наслаждавам.
40 Ето, копнея за Твоите правила; Съживи ме чрез правдата Си.
49 Заин. Помни словото към слугата Си, На което си ме направил да уповавам.
50 Това е моята утеха в скръбта ми, Че словото Ти ме съживи.

Много неща ни се случват в живота, които ни правят тъжни, но ако сме служители на Бога-ще намерим винаги комфорт в Божието Слово. Независимо каквото и да е-нашето състояние сега е временно. Бог ни обещава, че ако пазим това, което Той изисква, в края на пътя ще бъдем като него.

92 Ако Твоят закон не беше ми наслада, То аз и тогава бих загинал в скръбта си.
93 До века няма да забравя Твоите правила, Защото чрез тях си ме съживил.

И тежко е за тези които нито знаят, нито искат да знаят Законите на Бога-защото те носят живот. Искате ли да живеете вечно и да сте богове-пазете всичко, което Бог е заповядал. Защото кое е по-добро от това?
Нека видим Ефесуните 2 глава. Хората се опитват да нагодят Бога по техният изглед. Не се опитвайте това да правите, но вие се нагодете към Бога-той е съвършен.

1 И съживи вас, когато бяхте мъртви чрез вашите престъпления и грехове,
2 в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт, на духа, който сега действува в синовете на непокорството;
3 между които и ние всички сме живели някога в нашите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били чада на гнева, както и другите.

Те са следвали Сатана, но сега са тръгнали след Бога. Всички сме грешни-нека не забравяме това.

4 Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби,
5 даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени),

Ние не сме спасили сами себе си-но чрез благодатта на Христос

6 и, като ни съвъзкреси, тури ни да седим с Него в небесни места, в Христа Исуса;

И сега вече сме свободни от греха-но нека стоим в това състояние
Нека видим Йоан 5 глава

22 Защото, нито Отец не съди никого, но е дал на Сина да съди всички,
23 за да почитат всички Сина, както почитат Отца. Който не почита Сина, не почита Отца, Който Го е пратил.
24 Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в живота.

Става въпрос за духовното състояние

25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят.

Когато чуете Божието Слово и го пазите-вие се готвите за вашето бъзсмъртие
1 Йоаново 3. Само вие сами можете да спасите себе си

11 Защото поръчката, която чухте от начало, е това: да любим един другиго;

Любовта е изпълнението на Закона.

12 и да не бъдем както Каин, който беше от лукавия и уби брата си. И защо го уби? Защото неговите дела бяха нечестиви, а братовите му правдиви.
13 Недейте се чуди, братя, ако светът ви мрази.
14 Ние знаем, че сме преминали от смърт в живот, защото любим братята. Който не люби, остава в смърт.

Кои са твоите братя-всичките синове на Адам! Това правете. И не търсете да си отмъщавате на тези които ви правят зло-отмъщението принадлежи на Бога. Вие не можете да отмъстите по-добре от Него.
Нека видим Римляните 8 глава

13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете.
14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.
15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!

Нека видим Йоан 1 глава и ще видим този дух на осиновяването

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

Исус е Бог и е Твореца, който е създал всичкото

2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.
11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.

Те не приеха неговото Слово.

12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;

И тези които приеха Словото му-те и ще бъдат във вечният живот.
Римляните 8

16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада.
17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него.
18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас.

Нищо от този свят не може да се сравни с вечният живот като бог

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.
22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.
23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

Ние чакаме да бъдем изкупени. И очакваме да бъдем спасени-нашето тяло да бъде променено и да получим духовни тела-като Исус. И ще влезем в Божието Семейство. И както Исус каза след възкресението, че всяка власт му се даде-няма изключение-то и ние ще сме така. Господ обаче не можеше да ни даде тази власт след като съгрешихме и за това сега се стараем да се върнем при Бога-не става за ден-два. Борба е всеки ден, но наградата е огромна.
И така-когато Господ ще ни осинови-ще промени също и телата ни.
Нека видим Йов 14 глава-нека внимаваме какво казва Йов тук-защото той знаеше какво става, знаеше цялото.

13 О, дано ме скриеше Ти в преизподнята,

О дано ме скриеш в гроба докато премине гнева ти. Не на небето-нали?

Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил!

Господ ще ни повика в определеното време. Нека видим кое е това време.
Нека видим и Йоан 5 глава

28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му,
29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Вижте какво ще бъде. И нека сме наясно-Сатана няма Царство-той ще е част от барбекюто в огненото езеро.
Нека се върнем на Йов-19 глава

23 О, да можеха да се напишат думите ми! Да се начертаеха на книга!
24 Да се издълбаеха на скала за всегда С желязна писалка и олово!
25 Защото зная, че е жив Изкупителят ми, И че в последно време ще застане на земята;
26 И, като изтлее след кожата ми това тяло, Пак вън от плътта си ще видя Бога:
27 Когото сам аз ще видя, И очите ми ще гледат, и то не като чужденец. За тая гледка дробовете ми се топят дълбоко в мене.

Йов говори за възкресението си-тогава ще види с очите си Господ както е. И така ще са всички-защкото всички ще бъдат възкресени-едни за вечен живот, други за вечно наказание.
И така-има два вида смърт-физическа и духовна. И ако искате да живеете-пазете всичко, което Господ е заповядал.

Благодаря ви за времето.

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. casadi - Добре си ги написал, братко. Но тази ...
15.12.2012 23:40
Добре си ги написал, братко. Но тази истина не е популярна и трудно ще се възприеме от хората.
Аз лично вярвам, че смъртта е наистина краят на всичко, защото Библията никога и никъде не е споменавала дори, че Бог е сложил душа в човешкото тяло. Самият човек е живата душа - тялото+ диханието от Господа = на жива душа.
Радвам се, че ти също вярваш в това! Бог с теб!
цитирай
2. bojiislujitel - Истината си е истина и само Божието ...
15.12.2012 23:56
Истината си е истина и само Божието Слово е истина.
Благодаря за пожеланията.
Бог да отвори съзнанието на всеки, който мете този урок за да видят, че е съвсем простичко. В името на Исус! Амин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171857
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031