Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2012 17:07 - Главата на Църквата? Коя е Църквата? И коя е Главата на Църквата?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1380 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.10.2012 13:50


Сестри и братя,
Днес ще се занимаем с този въпрос-коя е Църквата на Бога и кой е главата на Църквата.
Християните днес не са наясно, че следват друга църква, нямаща нищо общо с Бога на Израел. Но коя е тази църква дето те следват? Как ще я познаем, за да не сме сред нейните реодве?
Библията ни казва за „църквата майка”. И ни предупреждава за нея. Но едно нещо е ясно-щом у майка, тя има и деца. Коя е тя и кои са децата й?
Нека видим за тази църква-в Откровението 17 глава.

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

Но какви са тези води? Можем ли да намерим обяснението? Ето го:

15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици.

Значи тези води са народите. Сега не е трудно да се сетим, коя е тази блудница, която седи на множество народи. Римо католическата църква-тя е най-голямата църква днес и нарича себе си „християнска”, но няма нищо общо с Христос.
След като намерихме кои са „водите”, нека сега видим подробностите около тази църква.
Нека се върнем отново на 1 стих

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;
2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

И с тази блудница са блудствали всичките земни царе? Точно така! И всички земни жители са се опили от виното на нейното блудстване? Абсолютно вярно-вижте, казва всичките! Няма остатък дето не е! И всички ние сме се опили докато някои от нас не са разбрали, коя е тя и кое е това вино. Кое мислите е виното? Това са всичките лъжеучения на блудницата-Коледата, Великдена, разпети петък, светиите измислени от нея, Отиването на небето или в ада, Сатана пържи попадналите в ада и какво ли не още. Всички ние в един момент или друг сме споделяли тези лъжеучения! Щом сме от земните жители-пили сме от това „вино”!! А да не говорим за кръвта, която е проляла тази „църква” по времето на инквизицията. Жертвите й са милиони и надминават жертвите на Първата и втората Световни войни...

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

Тази църква е запустила духовно света! И тя седи върху звяр и е пълна с богохулни имена. Всичко, което е изрекла е против Закона на Бога-означава, че е богохулство. И тя нарича себе си нещо, което не е-Божия църква...Тук има доста да поговорим за седемте глави и десетте рога, но това е тема на друг урок. Превел съм урока за Вавилон...

4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.

Тя е богата-много богата е тя. И нека видим какво е написано за нея.

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Да, сестри и братя-това е Римо католическата църква и тя е майка-това е важно да се знае. Защото тя има дъщери. Но кои са те? Вие наричате себе си „протестанти”? Но не протестирате против нейните лъжеучения! Против какво е протестирал Мартин Лутер? Не и против лъжеученията на тази „църква”! Тя и до днес проповядва всичките тези лъжи и гнусотии-така сте и вие. Или вие сте „православни”-същото нещо: вие пазите същото, което и тя. Тоест-вие сте от дъщерите й! Същите „празници” които тя е определила-вие ги пазите също! Същите лъжеучения-и вие ги пазите и проповядвате. Същите нарушения на Закона на Бога-и вие ги нарушавате по същият начин. Разликите са несъществени.

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.

Вече споменах-жертвите на Римо католическата църква са милиони. Има не малко литература па този въпрос-добре е човек да намери и се запознае с това, защото ако следва тази църква, не може да има нещо общо с Исус Христос от Библията.

7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.

И ето сега, коя е „жената”-жена в Библията символизира църква-и как ще я открием. Независимо, че вече ви показах, коя е тя-ето Библията още по същият въпрос:

8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.
9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Значи тази „жена-църква” седи на 7 хълма? И сега-ако се поровите в географията, ще намерите, че единствената нация дето е основана върху седем хълма е Римското Империя. И разбира се, Римската Империя ви е дала днешното „християнство”, което няма общо с Христос от Библията! Дадено е чрез Император Константин през 321 година! Същият е променил и съботата на неделята-денят на слънцето! Тоест-когато отивате на църква в неделя-кланяте се не на Бога, но на слънцето!!
Нека сега видим, какво ни предупреждава Господ във връзка с тази „църква”л Откровението 18 глава
1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.
2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;
3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.

Знаете ли, кога търговците печелят най-много през годината-по статистика? По времето преди Коледата. Тоест-те се обогатяват от лъжите които е създала тази „църква”! Има не малко материяли какво е Коледата и аз съм представил цял урок на блога-вижте го и ще разберете, какво следвате.
И вижте сега, какво ви казва Господ-не го казвам аз, но Исус Христос, на когото вие казвате, че служите:

4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;
5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди.
6 Въздайте й, както и тя е въздала, да! платете й двойно според делата й; с чашата, с която е черпила, почерпете я двойно.

Греховете на тази „църква” стигнаха до небето-тоест-до Бога и Бог вече няма да й дава време за да оправи пътищата си. Тя е преминала границата. И вижте какво ще направи Господ с нея. Означава с тези които я следват, защото църквата е сбор от хора с една идея-да следват Бога. Но те не следват Бога от Библията! Излезте от нея-означава и от дъщерите й, сестри и братя докато можете все още да спасите себе си! Време вече почти няма...
До тук видяхме фалшивата „църква-майка”. Сега нека видим истинската Църква на Бога както е-стриктно Библията!
Ще започнем от Деянията на апостолите 7 глава
30 И като се навършиха четиридесет години, яви му се ангел Господен в пустинята на Синайската планина, всред пламъка на една запалена къпина. 31 А Моисей, като видя гледката, почуди й се; но когато се приближаваше да прегледа, дойде глас от Господа;
32 "Аз съм Бог на бащите ти, Бог Авраамов, Исааков и Яковов". И Моисей се разтрепери и не смееше да погледне.

Господ изпрати ангел до Моисей и ангелът му каза какво иска Господ от него. Говорили сме вече по това-ангелите представят Бога когато ги изпрати да донесат съобщение и говорят от името на Бога.

33 И Господ му рече: "Изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя.
34 Видях, видях злостраданието на людете Ми, които са в Египет, чух стенанието им, и слязох за да ги избавя. Дойди, прочее, и ще те изпратя в Египет".
35 Този Моисей, когото бяха отказали да приемат, като му рекоха: Кой те постави началник и съдия? него Бог, чрез ръката на ангела, който му се яви в къпината, прати и за началник и за избавител.
36 Той ги изведе, като върши чудеса и знамения в Египет, в Червеното море и в пустинята през четиридесет години.
37 Това е същият Моисей, който рече на израилтяните: "Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна и мене",
38 Това е оня, който е бил в църквата в пустинята заедно с ангела, който му говореше на Синайската планина, както и с бащите ни, който и прие животворни думи, да ги предаде на нас:

Обърнахте ли внимание сестри и братя, на този 38 стих? Моисей е бил в Църквата в пустинята?! Тоест-Църквата е основана още в пустинята-след като Исус изведе народа си-Израел от робството в Египет!

39 когото нашите бащи не искаха да послушат, но го отхвърлиха, и се повърнаха със сърцата си в Египет,

Нека видим още за Църквата на Бога и кой е Главата на Църквата-Колосяни 1 глава
12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината;
13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син.

Слава ан Бога за всички които са се обърнали от тъмнината на невежеството към светлината-която е Божието Слово, което е Дух и което носи живот!
14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;
15 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;
16 понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено;
17 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява.

И никой никога не е видял Отец или е чул гласа му-както ни казва сам Исус в Йоан 5:37. Тоест-всичко, което е създадено-създадено е от Исус който е Христос и именно той е първородният от мъртвите. И след като той е първороден-ще има и много след него.
Но вижте сега, кой е Главата на Църквата!

18 И глава на тялото, то ест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко.

Нека видим същото и в Ефесяните 1 глава
17 дано Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете,
18 и да просвети очите на сърцето ви, за да познаете, каква е надеждата, към която ви призовава, какво е богатството между светиите на славното от Него наследство,
19 и колко превъзходно велика е силата Му към нас вярващите - сила, която е според действуването на могъщата Негова мощ,
20 с която подействува в Христа, когато Го възкреси от мъртвите и Го тури да седне от дясната Си страна на небесата,

Исус седи от дясно на Отец и се застъпва за нас-той е Първосвещеника на Отец. И неговото име е най-могъщо в света.

21 далече по-горе от всяко началство и власт, сила и господство, и всяко име, с което се именуват, не само в тоя свят, но и в бъдещия.
22 И всичко покори под нозете Му, и постави Го да бъде глава над всичко за църквата,
23 която е Негово тяло, изпълнено с пълнотата на Този, Който изпълнява всичко във всички.

Исус има всяка власт и именно Исус Христос е глава на Църквата. Но щом е така, то какво трябва да прави човек, че да е от Църквата на Исус Христос? ООтговора се налага сам-да изпълнява всичко, което Исус Хреистос е заповядал!!!
А след като Църквата е тяло на Исус-то възможно ли е тялото да не изпълнява каквото нареди Главата и все още да принадлежи на Главата?! Разбира се, че не е възможно.
Нека видим Ефесяните 5 глава

22 Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа; 23 защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото).

Христос е Глава на Църквата! И Църквата трябва да се подчинява на Главата! Огледайте се сестри и братя, вижте къде отивате на църква и дали тя се подчинява на Исус?! Вече видяхме, че Майката-църква не само не се подчинява на Главата, но и няма нищо общо с Главата-Исус Христос.

24 Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже.
25 Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея,
26 за да я освети, като я е очистил с водно умиване чрез словото,

И именно само Божието Слово може да ни очисти от греховете, както очисти и Църквата на Исус Христос.

27 за да я представи на Себе Си църква славна, без петно, или бръчка, или друго такова нещо, но да бъде света и непорочна.

Какво означава „свята”? Означава, че пази всичко, което Господ е заповядал! Че е съвършенна в това, което й е наредено да пази. Такава ли е църквата, която вие посещавате, сестри и братя? Ще стигнем и до подробностите-сами ще видите...

28 Така са длъжни и мъжете да любят жените си, както своите тела. Който люби жена си, себе си люби.

Исус Христос дойде и умря за Църквата! Кой от вас, братя обича така много жена си, че да е готов да умре за нея?... Да де-следва мълчание...

29 Защото никой никога не е намразил своето тяло, но го храни и се грижи за него, както и Христос за църквата;
30 понеже сме части на Неговото тяло [от Неговата плът и от Неговите кости].

И ние-ако пазим това, което е заповядал-сме части от същото тяло и сме едно с него! Разбираме ли го това-когато ние мислим както Исус изисква, ние ставаме едно с него!

31 "Затова ще остави човек баща си и майка си, и ще се привърже към жена си, и двамата ще станат една плът".
32 Тая тайна е голяма; но аз говоря това за Христа и за църквата.

Исус Христос даде живота си за Църквата, за да спъси творението си! Колко от нас биха направили това?
Но нека сега видим отново-къде беше Църквата и дали както мислят някои е била създадена на Петдесетница-Деянията 2 глава...
Ще видим 1 Коринтяни 10 глава
1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,

И всички бяха кръстени от Моисей в морето-защото това е факта.

3 и всички да са яли от същата духовна храна,
4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

И какво виждаме тук-че именно Исус Христос изведе Израел от робството в Египет. Тогава какво-именно Исус създаде своята Църква в пустинята и те са Израел. Нещо повече-Израел е едно от имената на Господа! Но това е тема за друг урок.
Но вижте-дори и след като видяха какво направи Исус Христос в Египет, някои от тях не се покориха. И ето какво направи Господ-измори ги в пустинята.

5 пак в повечето от тях Бог не благоволи; затова ги измори в пустинята. 6 А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха.

И това трябва да ни е за пример, но малцина са тези които ви говорят за тези неща и за това и вие не ги знаете.

7 Нито бивайте идолопоклонници, както някои от тях според писаното: "Людете седнаха да ядат и да пият, и станаха да играят".

Моисей отиде на планината за да вземе Законите и се забави за 40 дни и нощи и Израел веднага решиха да си направят богове... Господ се разгневи много и Моисей-също. Господ искаше да ги избие до кра, но Моисей се застъпи за тях-това е ролята на Първосвещеника.

8 Нито да блудствуваме, както блудствуваха някои от тях, и паднаха в един ден двадесет и три хиляди души.
9 Нито да изпитваме Господа, както някои от тях Го изпитаха, и погинаха от змиите.
10 Нито роптайте, както възроптаха някои от тях, и погинаха от изтребителя.
11 А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.

И всичко това е за пример за нас, но малцина обръщат внимание на тези неща. Вижте, сестри и братя-ако искате да знаете, какво ще направи Господ в бъдеще-вижте какво е направил в миналото. Защото Господ върши едно и също!
Но нека сега видим със сигурност, че Исус Христос е Бог. В Старият Завет е познат като Йехова или Яхве-което означава „Вечно Живеещият” и също е познат дори и като Мелхиседек. Но после дойде с името на Отец си-което е Исус, а Христос означава Помазан-Помазан от Отец за да управлява света. Цар на Царете и Господ на господарите!
Ще видим Деянията 20 глава
28 Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв

Кой умря на кръста и проля кръвта си за Църквата, сестри и братя? Всеки ще ми каже-Исус Христос. Точно така-и ето какво ни казва Павел-„Църквата на Бога”!!! И Исус изкупи Църквата си със собствената си кръв.
Нека видим и 1 Йоаново 5 глава и ще потвърдим същото

19 Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

Огледайте се и вижте, сестри и братя-нима целият свят не е от Лукавия?

20 Знаем още, че Божият Син е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот.

И ако сме в Сина на Отец-тоест-пазим всичко, което е заповядал-ще живеем чрез това и ще стигнем до вечният живот!
Но ето и още-1 Тимотей 3 глава

16 И без противоречие, велика е тайната на благочестието: - Тоя, "Който биде явен в плът, Доказан чрез Духа, Виден от ангели, Проповядан между народите, Повярван в света, Възнесен в слава".

Мисля не е нужно да пояснявам, за кого става въпрос тук. Църквата започмна в пустинята и Исус Христос е главата й!
Ето и самото начало-тези неща пак ще кажа-никой не ви ги чете и не им обръща внимание. Някой ви е излъгал, че вие сте „Новозаветни” християни. Няма такова нещо! Нито Новият завет върви без Старият, нито Старият без Новият! Библията е една и трябва да се познава цялата, за да достигнем до вечният живот!
Нека видим началото на Църквата-Изход 19 глава

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня.
2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината.

И ето сега-Господ ще даде на Църквата си-Израел-Законите си. На света не съществува организация, която да няма закони!! Дори и игрите на карти имат закон по който се играят. Да знаете държава без закони? Да знете завод без закони или фирма или каквото и да е предприятие? Не може да съществува. Но някой ви е излъгал, че Бог няма Закони? Защо ви лъжат така, сестри и братя? Защото са служители на Сатана и искат да ви пратят в огненото езеро.
И нека сега да внимаваме, сестри и братя-кажете ми, какво лошо има в Законите на Бога, та не искате да ги пазите?
Изход 20 глава. Ако до днес някой от вас никога не е чел Царският Закон-10те заповеди на Бога-сега ще ги прочетете и разберете.

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:

Обърнете внимание, сестри и братя-кой говори тук! Някой ви е казал, че Закона е даден от Моисей-ама наистина ли? Господ даде всичките Закони-Моисей ги представи на народа, на Църквата и ги записа и на книга!

2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

А вече видяхме, кой изведе Израел от Египет.

3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

И ако искате Господ да има милост към вас-пазете заповедите! Но ако не ви интересува, дали Бог ще се смили за вас-не пазете нищо от това, което е заповядал. Но тогава-в дни на мъка, не търсете Бога-няма и да ви чуе дори!

7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

Господ заповяда да пазим съботният ден. Както виждате-това е заповед! Римските католици и мнозината от вас са избрали да не пазите съботата. Как мислите-това угодно ли е на Бога?
Вижте, кой е дал съботата и какво е заповядал за този ден!

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Вие казвате, че служите на Бога? Наистина ли-след като не пазите нищо от това, което е заповядал?!

12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
13 Не убивай.
14 Не прелюбодействувай.
15 Не кради.
16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.

Сестри и братя-разбирате ли, какво би бил този свят ако всички хора биха пазили тези заповеди? Светът ще е утопия! Но защо светът е в това зло положение днес и става все по-зле? Защото не искат да пазят тези заповеди.
И ето още веднъж-кой даде тези заповеди на Църквата

18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците, гласа на тръбата и димящата планина; и, като видяха, людете се оттеглиха и застанаха надалеч.
19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.

А как важни са тези заповеди за Бога и дали Бог държи на тях? Нека видим това във Второзаконие 4 глава

5 Ето, аз ви научих повеления и съдби, според както Господ моят Бог ми заповяда, за да вършите според тях в земята, в която влизате да я наследите.
6 И тъй, пазете и вършете ги; защото това е мъдростта ви и благоразумието ви пред очите на племената, които, като чуят за всички тия повеления, ще рекат: Ето, мъдри и разумни люде са тия на тоя велик народ.

Господ даде на Църквата тези заповеди и им каза да ги пазят, като така всичките народи ще гледат на тях и ще се възхищават за Закона на Бога. И ще казват за Израел-мъдри и разумни люде. Знаем, как Израел спряха да пазят заповедите и какво стана с тях-Бог ги разпръсна из всичките народи на света. И това ни е за пример.

7 Защото кой народ е толкова велик щото да има бог тъй близо при себе си, колкото е Иеова нашият Бог близо при нас всеки път, когато Го призоваваме?
8 Или кой народ е толкова велик щото да има такива справедливи повеления и съдби, какъвто е целият тоя закон, който излагам пред вас днес?

И Израел трябваше да учи всичките народи на Божиите Закони. Защото спомнете си протокола-Бог избра Израел за свои свещеници и те трябваше да доведат всичките народи отново при Бога.

9 Само внимавай на себе си и пази добре душата си, да не би да забравиш делата, които очите ти са видели, и да не би да се изгубят от сърцето ти, през всичките дни на живота ти; но предавай ги на чадата си и на внуците си;

И те трябваше да предават всичките заповеди на Бога и на чедата си. Това трябва да вършим и ние които знаем за Бога, но това ли вършат днес християните? Децата им не знаят дори, кой е Господ от Библията. Защото те самите не знаят...

10 предавай им за деня, в който ти застана пред Господа твоя Бог на Хорив, когато Господ ми каза: Събери Ми людете, и ще ги направя да чуят думите Ми, за да се научат да се боят от Мене през всичкото време догдето живеят на земята, и те да учат чадата си на това.
11 Вие се приближихте и застанахте под планината; и планината гореше в огън до сред небето, и имаше тъмнина, облак и мрак.
12 Тогава Господ ви говори изсред огъня; вие чухте гласа на думите, но не видяхте никакъв образ; само глас чухте.
13 И Той ви изяви завета Си, който ви заповяда да вършите, сиреч, десетте заповеди; и написа ги на две каменни плочи.

И Господ Исус даде Законите си-което е Завета в случая-на Израел и те обещаха, че ще пазят всичко. И Господ запечата Завета си с кръв. Знаем, как Моисей попръска Книгата на Завет и людете с кръв-това беше подпечатването.
Но някои казват-Закона беше за тогава, но днес тези заповеди не важат. Наистина ли? Нека видим това-Йоан 14 глава

15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

Ние видяхме, кой даде заповедите на първо място-същият Исус дето е Христос.

16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

И Исус ще моли Отец да ни даде Утешителят-ако пазим заповедите му. Но ако не ги пазим-ще ни даде ли Утешителят? Разбира се, че не. Тоест-ако не пазим заповедите на Исус-не е възможно да се изпълним със Светият Дух... Това е за тези от вас дето сте излъгани, че сте пълни със Светият Дух-а не вършите нищо от заповяданото от Исус.

17 Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.
18 Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.

Нека видим и още от същата глава

21 Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.
Значи, който люби Исус-ще пази заповедите му! Е, любите ли Исус Христос?
23 Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.
24 Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил.

А който не люби Исус Христос-не пази заповедите му. Но тогава-какво общо може да има с Бога или с Църквата на Бога?
Вижте какво ни казва и Йоан в 1 Послание 5 глава

2 По това познаваме, че любим Божиите чада, когато любим Бога и изпълняваме Неговите заповеди
3 защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки.

И така-ако изпълняваме заповедите на Бога-любим го. Но ако не пазим заповедите-не любим Бога. Не е ли съвсем простичко? Но защо са ви излъгали, че Бог няма вече Закони?...
Вижте какво казва сам Господ чрез пророка-Еклисияст 12 глава

12 А колкото за нещо повече от това, сине мой, приеми увещание, Че правене много книги няма край, И много четене е труд на плътта.
13 Нека чуем краят на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му, Понеже това е всичко за човека;

Има ли тук нещо неясно-НЕ! Всичко, което Бог е определил за човека-за да се върне при Бога-е да пази заповедите на Бога! Но мнозината са избрали да пазят заповеди на човеци... Е, каквъ ще да е резултата?

14 Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло.

И няма да остане нищо скрито, сестри и братя. Прочетете си внимателно Исаия 11 глава и ще видите-няма нищо скрито за Исус!
Нека сега видим, какво още заповяда на Църквата си Господ Исус да вършат.
Левит 23 глава
1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:
3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Кой говори тук-Моисей или Господ Исус? И чии са Празниците-на Моисей, на Израел, на Юдеите... или на Бога? При това тогава трябва да имаме Свети събрания! Кой от вас пази това, сестри и братя? Но защо тогава казвате, че сте християни?
Вижте сега този 3 стих-това не е препоръка, това е заповед!
Ето го същото в самото начало-Изход 31 глава

12 Господ говори още на Моисея, казвайки:
13 Говори тъй също на израилтяните, казвайки: Съботите Ми непременно да пазите; защото това е знак между Мене и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам.

Значи съботата е знак между Бога и неговите? Точно така! Но ако човек не пази съботата, а нарича себе си християнин/ка, не лъже ли себе си? Разбира се, че лъже себе си. Ако съботата е знака между Бога и неговите, но вие не я пазите-вие не сте Божии. Не съм го писал аз това-нали-и вие го четете сами в Библията!

14 Прочее, да пазите съботата, защото ви е света: който я оскверни непременно да се умъртви; защото всеки, който работи в нея, тоя човек да се изтреби изсред людете си.

Вижте какво казва Господ-Господ го казва, не аз. И ако днес това не става-какво мислите ще направи Исус като дойде на земята за да я управлява с желязна тояга? Дали ще го изпълни? Бог никога не лъже!!! Вижте си Псалм 110-Исус ще напълни земята с трупове! Понякога истинските християни искат да пазят съботата, но в държавата в която са, нямат тази възможност. Налага им се да работят в събота. Ако е против тяхната воля и те нямат избор-ще работят. Но не могат да изберат да работят ако могат и да не работят в събота! Тогава ще си е върху тях. И нека не сме лицемери-ако човек има работа чрез която си изхранва семейството и се налага да работи в събота, а не може да намери друга работа-нека стои там и се моли на Бога да му даде възможност да не работи в събота.

15 Шест дена да се работи, а седмият ден е събота за света почивка, света Господу; всеки, който работи в съботния ден, непременно да се умъртви.

Господ го казва втори път!

16 Прочее, израилтяните да пазят съботата, като я празнуват във всичките си поколения по вечен завет.

И това е вечен завет!

17 То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Господ небето и земята, а на седмия ден си почина и се успокои.
Вижте отново-това е знак между Бога и неговите за винаги! Не е отпаднало-никога! Ви еси мислете по въпроса...
Нека видим, дали съботата е само за Израел или е за всички народи. Ще видим какво стана с езичниците в Деянията 13 глава

42 Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.

Езичниците не са били допускани в синагогата, но пък са стояли отвън и са слушали защото са търсели Бога. И вижте какво искаха те-същите думи да им се проповядват и... следващата събота! Не в неделята, но в съботата. Те знаеха, кой ден трябва да пазят.

43 И когато се разиде синагогата, мнозина от юдеите и от благочестивите прозелити тръгнаха след Павла и Варнава; които, като се разговаряха с тях, увещаваха ги да постоянствуват в Божията благодат.
44 На следващата събота се събра почти целият град да чуят Божието слово.

Това са езичниците-те искаха да чуят Божието Слово както е! Те търсеха Бога! И те пазеха същото, което и Израел трябваше да пази.

45 А юдеите като видяха множествата, изпълниха се със завист, опровергаваха това, което говореше Павел и хулеха.
46 Но Павел и Варнава говореха дързостно и рекоха: Нужно беше да се възвести първо на вас Божието учение; но понеже го отхвърляте и считате себе си недостойни за вечния живот, ето обръщаме се към езичниците.
Това е момента в който Павел започна да проповядва Словото на всички народи освен на Израел. А до тогава Павел говореше само на Израел!
И вижте какво ни казва Господ Исус чрез пророк Исаия, ако пазим съботата-Исаия 56 глава

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие.
2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло.

Но ако не пазим Закона на Бога и съботата-ще бъдем ли блажени? Разбира се, че не!!

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво.

Тоест-всеки, който се прилепи до Бога и върши това, което Бог е заповядал, Бог го приема! Няма значение, от кой народ е!! Павел ви казва същото в Римляните!

4 Защото така казва Господ за скопците: Които пазят съботите Ми, И избират каквото Ми е угодно, И държат здраво завета Ми:
5 На тях Аз ще дам в дома Си и вътре в стените Си Спомен и име по-добро от синове и дъщери; На тях ще дам вечно име, Което няма да се заличи. 6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, -
7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена. 8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани.

Ето отново-всички хора независимо то кой народ са-щом пазят всичко, което Господ Исус е заповядал-ще бъдат от Божията Църква-едно тяло с Исус Христос! От кого зависи това-само от вас си, сестри и братя. Ви етрябва да решите, ще служите ли на Бога или не. А на Господ можем да служим само по един начин-по Неговият!
И вижте-Бог има един Закон за всички хора! Ето и вижте това сами-Изход 12 глава

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея.
49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Нека сега видим, какъв Завет направи Господ с Авраам и дали и чужденците трябва да вършат същото.
Битие 17 глава
9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения.
10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва.

Главата на Църквата тук говори на Авраам! Но дали това се отнася само до Авраам? Нека сме наясно-този Завет е от Бога. И никой не може да го отмени. Не дори и Павел... А Павел не можеше и да го отмени-защото не го е дал той я.

11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас.

Значи това е знак между Бога и всеки мъж, който пази всичко, което Бог е заповядал и се е обрязъл. Не го казвам аз-Господ ви го казва!

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.
14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Всеки купен за пари-тоест за цена-трябва да се обреже. Братя-какво мислите е пролятата кръв на Исус-ако искате да го следвате? Не е ли скъпа цена платена за живота ви? Е-това си е между вас и Бога, но не казвайте, че е отменено-не е! И какво направи Авраам-изпълни този закон веднага-в същият ден и потвърди Завета с Бога!

23 В тоя същия ден Авраам взе сина си Исмаила, всичките родени у дома му и всичките купени с парите му, всеки от мъжки пол между човеците на Авраамовия дом и обряза краекожието на плътта им, според както Бог му каза.
24 Авраам беше на деветдесет и девет години когато се обряза краекожието на плътта му;
25 а син му Исмаил беше на тринадесет години, когато се обряза краекожието на плътта му.
26 В един и същи ден се обрязаха Авраам и син му Исмаил.
27 И всичките мъже от дома му както родените у дома, така и купените от чужденци с пари, се обрязаха заедно с него.

И какво още даде Господ, което ние като християни трябва да пазим? Даде Диетичният Закон. Ето го-Левит 11 глава

1 И Господ говори на Моисея и Аарона, като им каза:

Както виждаме-тук Главата на Църквата заповяда на Моисей.

2 Говорете на израилтяните, казвайки: Ето животните, които можете да ядете измежду всичките животни, които са по земята.
3 Измежду животните всяко що има раздвоени копита и е с разцепени копита, и преживя, него да ядете.
4 Обаче от ония, които преживят, или от ония, които имат раздвоени копита, да не ядете следните: камилата, защото преживя, но няма раздвоени копита; тя е нечиста за вас;
5 питомния заек, защото преживя, но няма раздвоени копита, той е нечист за вас;
6 дивия заек, защото преживя, но няма раздвоени копита; той е нечист за вас;
7 и свинята, защото има раздвоени копита, и е с разцепени копита, но не преживя; тя е нечиста за вас.
8 От тяхното месо да не ядете, и до мършата им да не се допирате; те са нечисти за вас.
9 Измежду всичките, които са във водите, да ядете следните: всички във водите, които имат перки и люспи, в моретата и в реките, тях да ядете.
10 А измежду всичко, което се движи във водите, и измежду всяко одушевено животно, което е във водите, всички в моретата и в реките, които нямат перки и люспи, те са отвратителни за вас.
11 Непременно да бъдат отвратителни за вас; от месото им да не ядете, и от мършата им да се отвращавате.
12 Всичко във водите, което няма ни перки ни люспи, да бъде отвратително за вас.

Мнозина от вас не знаехте това-нали? В Библията е. И ако ще служите на Бога-същият Исус ви даде и този Закон. Пазете го! Защото вижте какво ви казва Исус Христос още:

43 Да се не омърсите с никакви пълзящи гадини, нито да се оскверните с тях, та да бъдете нечисти чрез тях.
44 Защото Аз съм Иеова, вашият Бог; осветете се, прочее, и бъдете свети, понеже Аз съм свет; и да се не оскверните с никаква гадина пълзяща по земята.
45 Защото Аз съм Господ, който ви изведох из Египетската земя, за да ви бъда Бог; бъдете, прочее, свети, защото Аз съм свет.
46 Това е законът за животните, за птиците, за всяко одушевено, което се движи във водите, и за всяко одушевено, което пълзи по земята,
47 за да правите разлика между чистото и нечистото, и между одушевеното, което бива да се яде, и одушевеното, което не бива да се яде.

Господ Исус е Свят-нека бъдем и ние свети!! Защото нищо нечисто няма да влезе никога в Царството на Отец! Помнете това! При това-Исус Христос не се изменя-никога!
Ето-Евреите 13 глава
8 Исус Христос е същият вчера днес и до века.

Ето, сестри и братя-знаете, коя е Църквата на Бога и кой е Главата на Църквата.
Благодаря ви за вниманието!

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171935
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031