Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 19:29 - Празникът, който следва след Празника на Тръбите-Умилостивение. Но за какво става въпрос?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2779 Коментари: 0 Гласове:
1



Здравейте сестри и братя,

Днес мнозина наричат себе си християни, но нека уточним един факт: за да бъде човек християни/ка, трябва във всичко да се старае да подражава на Исус Христос. Нищо по-малко от това не го определя като християнин/ка. И ако човек иска да бъдe във всичко като Исус Христос, то трябва да пази Закона-10те заповеди, Диетичният Закон, Божиите Празници-които лично Исус Христос даде. Някой ще каже-но как Исус Христос да ги е дал, като те са в Левит 23 глава? Разбира се, че Исус Христос ги даде, защото именно Исус Христос е този, който е създал всичко и нас в това число по заповед на Отец. Йоан ви казва това още в 1 глава, сам Исус ви казва това и в Откровението-когато казва, че той именно е Алфата и Омегата, както и в Йоан 5 глава 37 стих, където ви казва, че никой никога не е имал работа с Отец. Това означава само едно и то е съвсем просто-Исус Христос е Богът с който човечеството винаги си е имало работа. А сам Исус ви казва, че говори само това, което Отец му заповядва. Споменавал съм за протокола, по който работи Отец, но ще го припомня-даден е в Откровението на Исус 1 глава и е: Отец дава на Исус Христос, Исус Христос дава на ангел, ангела дава на човек. И винаги е така, с изключение само на два случая, когато Исус Христос сам дойде за да изпълни важна задача: когато даде 10те заповеди и когато трябваше да дойде в човешко тяло и да умре за нас. И това е самият факт-Исус Христос умря за нас, за да не загине никой, който вярва в него, но да има вечен живот. Хората пропускат това важно условие-че трябва да вярват в него. А да викаш "Исусе-Исусе" съвсем не означава, че вярваш в него. Делата определят и изразяват вярата. И ако човек не върши нищо от това, което Исус е наредил-за каква вяра може дори и да става въпрос-кого лъже този човек, ако не само себе си.

И така-казвате, че сте християни-това са Празниците на Бога-пазите ли ги? Никой не ви е казвал какво е значението им, но вече споменах на друго място-ако познавате Празниците-знаете целият план на Бога за човечеството.
А какъв е този празник на Умилостивението-хайде да го видим заедно, пък който от вас наистина търси Бога и вечният живот-да предцени, какво да прави...
Празниците на Бога са ни дадени в Левит 23 глава:

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:
4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Ако твърдите, че сте християни, как тогава не пазите Пасхата? Защото ако не я пазите-вие не сте под кръвта на Исус Христос. А ако не сте под кръвта му-кой може да ви спаси? Защото кръвта на Исус Христос е именно кръвта пролята за нашето спасение и с нея ние сме изкупени-тя е цената за нашето спасение! Ние сме купени за цена, сестри и братя-изкупени сме от греха, но само ако искаме да живеем вечно! Но вие не пазите този ден-как тогава ще сте под кръвта на Исус Христос?...

Но да се върнем на Денят на Умилостивението-Левит 23:

26 Господ говори още на Моисея, казвайки:
27 Десетият ден на тоя седми месец да бъде ден на умилостивение; да имате свето събрание, и да смирите душите си, и да принесете жертва чрез огън Господу.
28 Никаква работа да не вършите в тоя ден, защото е ден на умилостивение, за да се извърши умилостивение за вас пред Господа вашия Бог.
29 Защото всеки човек, който не се смири в тоя ден, ще се изтреби измежду людете си.
30 И всеки човек, който извърши каква да е работа в тоя ден, тоя човек ще изтребя изсред людете му.
31 Никаква работа да не вършите; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения във всичките ви жилища.
32 Ще ви бъде събота за тържествена почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер, да пазите съботата си.

В този ден, сестри и братя трябва да смирим душите си-мога да ви го кажа и с две-три думи, но нека Библията ни даде отговора-какво и защо. Защото накратко-Исус Христос пострада така много за нас-не е ли редно и ние да бъдем съучастни с него в страданията му? Вижте какво пише в този 29 и този 30 стихове-ако вършите каквато и да е работа на този ден-Господ ще ви изтреби. И ако това още не е станало-Господ никога не забравя... Ще дойде денят в който Господ ще извърши това, което е казал. Вижте и този 32 стих-това е Висока Събота-ден за тържествено събрание! И този ден-тази събота не съвпада обикновенно със седмичната събота. Тази година съвпадна, но обикновенно не съвпада.
С Бога шега не бива, сестри и братя-приемайте това, което ви казва винаги като самата истина.
Но нека видим как се смирява душата ни-означава нние, защото ние сме душите.

Исаия 58:1 Извикай силно, не се щади; Издигни гласа си като тръба Та изяви на людете Ми беззаконието им, И на Якововия дом греховете им.
2 При все това те Ме търсят всеки ден И желаят да учат пътищата Ми; Като народ, който е извършил правда; И не е оставил постановлението на своя Бог, Те искат от Мене праведни постановления, И желаят да се приближат при Бога.
3 Защо постихме, казват, а Ти не виждаш? Защо смирихме душата си, а Ти не внимаваш? Ето, в деня на постите си вие се предавате на своите си удоволствия, И изисквате да ви се вършат всичките ви работи.
4 Ето, вие постите за да се препирате и карате, И за да биете нечестиво с пестници; Днес не постите така Щото да се чуе горе гласът ви.
5 Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа?

Но как се пости, сестри и братя-ето как казва Господ-защото днес не бива да слагате нищо в уста-ни вода ни храна-освен ако има някакво медицинско състояние или ограничение, налагащо човек да похапне нещо:

12 И родените от тебе ще съградят отдавна запустелите места; Ще възстановиш основите на много поколения; И ще те нарекат Поправител на развалините, Възобновител на места за население.
13 Ако отдръпнеш ногата си в събота, За да не вършиш своята воля в светия Ми ден, И наречеш събота наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи,
14 Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това.

Нека да видим още по въпроса-защото единственият начин да се спасим от това, което идва и да придобием вечен живот е да застанем под кръвта на Исус Христос.

Левит 16:
1 И Господ говори на Моисея, след смъртта на двамата Ааронови синове, когато пристъпиха с чужд огън пред Господа и умряха.
2 Господ каза на Моисея: Кажи на брата си Аарона да не влиза на всяко време в светилището, което е отвътре завесата, пред умилостивилището, което е върху ковчега, за да не умре; защото Аз ще се явявам в облак върху умилостивилището.
3 Ето как да влезе Аарон в светилището: с юнец, в принос за грях и овен за всеизгаряне.

Аарон беше Божият Първосвещеник. И той нямаше право да влезе в Светая Светих, но само един път в годината за Умилостивение на Бога към народа Израел, като принесе определени жертви. А освен него никой друг нямаше правото да влиза вътре. Днес вече жертви не се принасят, защото Исус Христос вече умря на кръста и с това прекрати Закона за жертвоприношенията. Павел ви обяснява това прекрасно в Евреите 10 глава.

5 И от обществото на израилтяните да вземе два козела в принос за грях и един овен за всеизгаряне.

Аарон трява да принесе два козела, но ще видим, че и двата представят Исус Христос и ще видим защо.

8 Тогава да хвърли Аарон жребий за двата козела, един жребий за Господа, и другия жребий за отпущане;
9 и да приведе Аарон козела, на който е паднал жребият за Господа, и да го принесе в принос за грях;
10 а да представи жив пред Господа козела, на който е паднал жребият за отпущане, за да направи с него умилостивение и да го изпрати в пустинята за отпущане.

Аарон както виждаме прави умилостивение за людете чрез единият козел и го отпуща в пустинята. Ще каже някой-какво общо може да има това с Исус Христос. Когато Исус Христос възкръсна, не понесе ли греховете на хората и къде отиде? Има ли хора където Исус Христос отиде или е пусто от хора там? Не е ли пустинята дето представя това място-празно от хора?
Но сега идва реда на вторият козел-вижте-и той представя Исус Христос. Тези неща никой не ви ги казва, по една проста причина-не ги знаят. Не умря ли Исус Христос за всички нас? Не умилостивява ли неговата пролята кръв за нас гнева на Отец? Някой ще каже-да, но това е само за народа Израел- Наистина ли? Бог само на един народ ли е Бог или е на всичките народи? Щото ако е само на Израел-защо вие наричате себе си Християни-той не е ваш Бог!... Не, сестри и братя-Бог е Бог на всичките синове и дъщери на Адам-тоест-на всичките народи!!

15 Тогава да заколи козела на приноса за грях, който е за людете, и да внесе кръвта му отвътре завесата, и с кръвта му да направи както направи с кръвта на юнеца, като поръси с нея над умилостивилището и пред умилостивилището.
16 Така да направи умилостивение за светилището, поради нечистотите на израилтяните, и поради престъпленията им и всичките им грехове; така да направи и за шатъра за срещане, който стои помежду им всред нечистотиите им.

Виждате ли сестри и братя колко много има само в този Празник на Бога? А вие не го празнувате.

18 Тогава да излезе към олтара, който е пред Господа, и да направи умилостивение за него, като вземе от кръвта на юнеца и от кръвта на козела и я тури по роговете на олтара наоколо;
19 и седем пъти да поръси върху него от кръвта с пръста си, и така да го очисти от нечистотиите на израилтяните, и да го освети.
20 А като свърши да прави умилостивение за светилището, за шатъра за срещане и за олтара, нека приведе живия козел;
21 и като положи Аарон двете си ръце на главата на живия козел нека изповяда над него всичките беззакония на израилтяните, всичките им престъпления и всичките им грехове, и нека ги възложи на главата на козела; тогава да го изпрати в пустинята чрез определен човек;
22 и като пусне козела в пустинята, козелът ще понесе на себе си всичките им беззакония в необитаема земя.

Не го ли видяхме вече това-не понесе ли Исус Христос всичките ни грехове там, където ние не обитаваме? Вижте как прекрасно го обяснява апостол Павел-когото всички вие обичате...

Римляните 5:
8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.
9 Много повече, прочее, сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него.
10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

Нима не видяхме символиката до тук с двата козела? Докато бяхме грешници-Исус умря за нас-козела, който умря за нашите грехове. И вижте този 9 стих-избавяме се чрез кръвта на Исус Христос-който умря за нас за да умилостиви Отец. Но ако вие не пазите това, което Исус Христос е наредил-как ще се избавите чрез кръвта му-вие дори не сте под кръвта му.
А ако сме примирени сега с Бога-чрез смъртта на Исус Христос-това означава, че сме приели да пазим всичко, което Исус ни е наредил-как иначе можем да бъдем примирени с Бога-защото Исус Христос ви казва в Йоан, че не е дошъл да говори свои си думи, но тези на Отец!!
Исус понесе греховете на света-не ни ли казва това и Йоан в 1 глава? Но понесе ли греховете и на тези които дори и нежелаят да се покаят-разбира се, че не!!! Има едно условие да сме под кръвта на Исус и то е да пазим всичко, което Исус е заповядал. Ето ви какво казва Йоан за ИсусХриос:


Йоан 1:29 На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

Исаия също представя Исус Христос и какво е направил за нас в 53 лава:

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.
3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.
4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.


Исус Христос-Богът, който ни е създал по заповед на Отец беше бит и убит заради нас, а ние дори не желаем и един ден да си спомним за това, но пък наричаме себе си християни/ки... Наистина ли сме такива?

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.
11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.
12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

И Христос-ходатайства за престъпниците. За какво става въпрос, сестри и братя? Става въпрос за хората които нарушават Закона-те са престъпниците на Закона. Исус се застъпи за тях пред Отец, но това означава ли, че за всички тях-абсолютно не! Спомнете си как от двете му страни имаше двама престъпници разпънати на кръстове, но само единият се покая и се обърна към Исус с молба да си спомни за него като дойде в Царството си-и само този беше оправдан. Другият-не!! Това е урок сам по себе си, но днешните християни са така захласнати да слушат разни басни и човешки учения нямащи нищо общо с Бога, че тези неща не ги и забелязват дори.
И до тук какво видяхме също, сестри и братя-че без кръв няма прощение на греховете. Исус проля своята кръв за всеки един от нас, който иска да живее вечно и поради това се е покаял и се е обърнал да следва Исус като носи кръста си независимо от всичко в този свят.
И така-Исус Христос стана жертва за всички нас които искаме да живеем вечно. И ако искаме да живеем вечно-трябва да влезем под кръвта му, пролята за нас. И ако искаме да направим това-трябва да се покаем, да се кръстим в името на Исус и да го следваме с всички сили във всичко. Не в едно или в друго-във всичко! Защото Исус Христос постоянно ходатайства за нас пред Отец, но не за всички нас-само за тези които искат да влязат в Царството! Другите-те дори и не помислят да влизат във вечният живот-на тях си им е добре и във временният...
Вижте какво казва Исус Христос в този 16 Псалм:

1 Пази ме, Боже, Защото на Тебе уповавам.
2 Рекох Господу: Ти си Господ мой; Вън от Тебе няма добро за мене.
3 В светиите на земята и в отбраните, В тях е всичкото ми благоволение.

Всичкото благоволение на Бога е в светиите-а светиите са тези които пазят всичките Заповеди!! Това ви казва Исус Христос и в Откровението си:
Откровение 14:
12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса.

И така, в заключение-ние получаваме умилостивяване само чрез Исус Христос и само ако влезем под кръвта му-което ви казва и апостол Павел в Римляните 5 глава:

1 И тъй, оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос;
2 посредством Когото ние чрез вяра придобихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се радваме поради надеждата за Божията слава.

10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!
11 И не само това, но и се хвалим в Бога чрез нашия Господ Исус Христос, чрез Когото получихме сега това примирение.


Примирение с кого-примирение с Отец, което става само чрез Исус Христос.
Сестри и братя-ако Исус Христос не спомене вашето име пред Отец-Отец дори и не знае, че съществувате! Ако Исус Христос не се застъпи за вас пред Отец-вие дори нямате и шанс! Вие наричате себе си християни/ки-на какво основание?
Не е ли време да се събудите и да намерите, какво е това, което трябва наистина да следвате, за да спасите себе си?!!

Ако не ви обичах-изобщо не бих ви писал по тези въпроси, но става въпрос за вашето лично спасение-наистина ли не ви интересува?

Честит Празник на всички които милеят за Бога и търсят да придобият вечният живот!! Амин!

Отче наш, който си на небето! Да се свети името ти! Да бъде волята ти! И да дойде твоето Царство, както е на небето, така и на земята! Дай ни днешният хляб и прости ни дълговете, както и ние простихме на длъжниците си! И не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото! Защото е твое Царството и силата и славата во веки веков! Амин!

Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога! В името на Исус! Амин!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172474
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031