Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2012 03:34 - Църкви много-но коя е Исусовата Църква
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1436 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте сестри и братя,
Мнозина от вас посещавате разни църкви, но защо-какво търсите там? И как така, без никой да ви принуждава-отивате там? До тук всъщност това е много добре, но научавате ли нещо за своето лично спасение в тези църкви? И знаете ли, от къде произлизат те? Защото те всичките водят началото си от една-Римо-католическата!
Но вижте и сами, а всичко написано по-долу можете да проверите и сами: така ли е или не!

Тайна-Великий Вавилон

Днес ще се занимая с тайната на Великият Вавилон. Някои ще кажат: какво общо може да има това с нас. Когато четем Библията и специялно 17 глава на Откровението, се говори за Великият Вавилон и за жена, която държи чаша в ръката си. Говори се и за всички жители на земята. Вижте-тази жена представлява религиозна организация и пише, че в чашата която държи има всякакви мръсотии. Още е писано, че жителите на тази земя са пили от тази чаша. Едно нещо е сигурно: всеки, който живее на тази земя е жител на земята. И така, щом сте жители на тази земя, то първото нещо което трябва да намерите е, коя е тази жена и после да намерите какво има в чашата й: защото сте пили от тази чаша. Ще кажете: никога не съм пил от нейната чаша. Та вие дори не знаете коя е жената; не знаете какво има в чашата й-как знаете, че дори и сега все още не пиете от тази чаша. А е писано, че жителите са се опили от съдържанието на чашата.
После Господ ви казва още за Великият Вавилон и ви казва, да излезете от него за да не сте съучастници в нейните грехове. И така първото нещо което трябва да намерите е коя е тя. И ако сте съучастници с нея-трябва да излезете от там.
Ще започнем от Битие 10 глава, 6 стих за да намерим за Вавилон Великий.

6 Синовете на Хам: Хус и Мицраим, и Фут#Етиопия и Египет и Ливия#, и Ханаан.
7 А синовете на Хус: Сева и Евила, и Савта, и Раама, и Савтека. А синовете на Раама: Сава и Дедан.

Това е когато Господ раздели земята и тук ви показва кой кой е. Тука са показани синовете на Хам. А цялата земя е населена от тези трима синове на Ной-Хам, Шем и Яфет.

8 И Хус роди Нимрод. Той пръв стана силен на земята.
9 Той беше голям ловец пред ГОСПОДА, затова се казва: Като Нимрод, голям ловец пред ГОСПОДА.
10 И началото на царството му беше Вавилон

Началото на царството му е Вавилон. От тука идва Вавилон-от Бабел. Бабел в някои случаи означава Врата към Господ; в други случаи означава конфузия.

... и Ерех, и Акад, и Халне в земята Сенаар.

Нека да отидем на 11 глава, от 1 стих.

1 А по цялата земя имаше един език и един говор.
2 И като тръгнаха от изток, намериха поле в земята Сенаар и се заселиха там.

Вавилон е бил в земята Сенаар, която е в днешен Ирак.

3 И си казаха един на друг: Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо хоросан.
4 И казаха: Елате, да си съградим град и кула, чийто връх да стига до небето, и да си спечелим име, да не би да се разпръснем по лицето на цялата земя.
5 А ГОСПОД слезе да види града и кулата, които градяха човешките синове.
6 И ГОСПОД каза: Ето, един народ са и всички имат един език; и това е само началото на тяхната дейност; и вече няма да им бъде невъзможно нищо, което биха намислили да правят.
7 Елате, да слезем и там да разбъркаме езика им, така че един на друг да не разбират езика си.
8 Така ГОСПОД ги разпръсна оттам по лицето на цялата земя и престанаха да градят града.

От там хората се разпръснаха по цялата земя. От там са тръгнали и всичките религии по земята.

9 Затова той се нарече Вавилон#Объркване#, защото там ГОСПОД разбърка езика на цялата земя; и оттам ГОСПОД ги разпръсна по лицето на цялата земя.

Нека да видим Данаил 2 глава. Ще разгледаме и Империята Вавилон, която е била основана от Навохудоносор. Ще започнем от 31 стих.

31 Ти, царю, си видял, и ето, един огромен образ. Този образ е бил велик блясъкът му е бил превъзходен. Стоял е пред теб и видът му е бил страшен.

Навохудоносор видя сън и в този сън видя този образ. Данаил обясни какво представлява този образ, съставен от разни метали.

32 Главата на този образ е била от чисто злато, гърдите му и мишците му - от сребро, коремът му и бедрата му - от бронз,
33 подбедрениците му от - желязо, краката му - отчасти от желязо, а отчасти от глина.
34 Ти си гледал, докато се е откъснал камък, но не от ръце, който е ударил образа в краката му от желязо и глина и ги е разбил.
35 Тогава едновременно желязото, глината, бронзът, среброто и златото са се разбили и са станали като прах от летните хармани; и вятърът ги е отнесъл и никакво място не се е намерило за тях. А камъкът, който е ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил цялата земя.

Този образ представлява езическите династии. И обърнете внимание какво казва към края-че камъкът ударил образа е станал голяма планина и е изпълнил цялата земя. Това е Божието царство.
Следва обяснението на съня, дадено от Данаил.

36 Това е сънят, и ще кажем пред царя тълкуванието му.
37 Ти, царю, си цар на царете - на теб небесният Бог е дал царството, властта, силата и славата.
38 И навсякъде, където живеят хора, полски зверове и небесни птици, Той ги е дал в твоята ръка и те е поставил владетел над всички тях. Ти си златната глава.

Златната глава представлява Вавилонската Империя, която порастна от град и Навохудоносор стана владетелят на тази Империя.

39 И след теб ще се издигне друго царство, по-долно от твоето;

Следващото царство беше Мидо-Персийското царство. Имаме исторически книги които ви показват същото нещо. А имаме също и писанията-ако отидете на 8 глава на Даниил ще ви каже, че Мидяните и Персите следват Вавилонската Империя. Но днес не се занимаваме с това-днес искаме да определим коя е жената от Откровението.

... и друго, трето царство от бронз, което ще завладее цялата земя.

Това е Гръцкото царство. Ние всички сме учили за него в училище. Алексанъдр завладя света за няколко години и умря млад. Неговите 4 генерала наследиха света. Следва другото царство.

40 И ще има четвърто царство, силно като желязо; също както желязото разбива и смазва всичко, и то, като желязото, което стрива, ще разбие и стрие всички тези.

Кое е това 4 царство? Това е Римската Империя. И тя ще бъде в света дори и докато дойде Господ. Нека да прескочим на 44 стих.

44 И в дните на тези царе

В дните на тези царе! Някои мислят, че Римската Империя е изчезнала. Тя съвсем не е изчезвала. И ще ви покажем това.

... небесният Бог ще издигне царство,

Чие е това царство-на Исус! Исус дойде и донесе благата вест. За какво се отнасяше тази вест-за Божието царство! Това е което ние очакваме. Вавилон се появи и изчезна; Мидо-Персииската Империя се появи и изечезна; Гръцката се появи и изчезна. Остана Римската Империя. И ще ви покажем как така е все още тука.

... което до века няма да се разруши и управлението му няма да бъде оставено на друг народ; а то ще разбие и довърши всички тези царства и самото то ще пребъде до века,
45 понеже си видял, че от планината се е откъснал камък, но не с ръце, и е разбил желязото, бронза, глината, среброто и златото. Великият Бог е известил на царя какво ще стане след това. Сънят е верен и тълкуванието му - достоверно.

Сънят е така и обяснението му е вярно. Тези царства дойдоха и си отидоха, но Божието царство ще дойде и ще остане за винаги. Аз исках да ви покажа, че всичко започна с Вавилон и ще продължи докато дойде Господ. Ето как касае и вас. Защото ние ще сме тука, когато дойде Господ...
Но нека да видим по-нататък: Данаил 7 глава, от 1 стих

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар,

Това е синът на Навохудоносор.

... Даниил видя сън и видения на главата си на леглото си. Тогава записа съня и началото на словото беше така:
2 Даниил проговори и каза: Видях във видението си през нощта, и ето, четирите небесни ветрища се спуснаха върху голямото море.
3 И четири големи звяра се надигнаха от морето, различни един от друг.
4 Първият беше като лъв и имаше орлови криле. Аз гледах, докато крилете му се изскубаха и той беше вдигнат от земята и изправен на краката си като човек и му се даде човешко сърце.
5 И ето, друг, втори звяр, подобен на мечка. И той беше изправен на една страна и имаше три ребра в устата си между зъбите си. И му казаха така: Стани, изяж много месо!
6 След това гледах, и ето, друг звяр, като леопард, който имаше на гърба си четири птичи криле. Звярът имаше и четири глави; и му се даде власт.
7 След това гледах в нощните видения, и ето, четвърти звяр, страшен и ужасен и изключително силен. И имаше големи железни зъби, ядеше и смазваше, и стъпкваше остатъка с краката си. Той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него, и имаше десет рога.

За същите тези четири звяра прочетохме преди.

8 Докато разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг, малък рог, пред който три от първите рогове се изтръгнаха. И ето, на този рог имаше очи като човешки очи и уста, която говореше големи неща.

13 Гледах в нощните видения, и ето, с небесните облаци идваше един като Човешки Син

Кой е Той-Исус.

... и стигна до Стария по дни; и Го доведоха пред Него.
14 И на Него се даде владичество и слава, и царство, за да Му служат всички народи, племена и езици.

Същото нещо прочетохме и в 2 глава.

... Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

21 Гледах този рог когато води война със светиите и ги победи,

Имаше 10 рога и още един-малък рог. Тези 10 рога представляват царе-10 царе. Малкият рог представлява също цар, но той е различен-този е религиозен цар. И този именно цар ще направи война срещу светиите в последните дни. И вижте до кога ще продължи тази война.

22 докато дойде Старият по дни, и съдът беше предаден на светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството.
23 Той каза така: Четвъртият звяр е четвъртото царство на земята, което ще се различава от всички царства; и ще погълне цялата земя, и ще я стъпче и смаже.

Казва, че ще погълне цялата земя. Това ще бъде една нова световна система.

24 А десетте рога са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от предните и ще покори трима царе.
25 И той ще говори думи против Всевишния и ще тормози светиите на Всевишния и ще замисли да промени времена и закон; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половин време#или: до година и две години и половин година; използваната дума може да означава както време, период от време, така и година#.

Знаете ли колко дълго е това-три и половина години. За толкова време той ще владее земята и ще извърши ужасни неща.

Нека да видим Откровението на Иоана, 17 глава. Какво имаме до сега? Имаме Вавилон-първата Империя. Но Вавилон е изчезнал. И ако отидете там, където е бил Вавилон, всичко, което е останало са руини.
Сега обаче ще намерим другият Вавилон. Този Вавилон ще бъде тука дори и до последните дни.
Ще започнем от 1 стих.

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши, и говори с мен, и каза: Ела, ще ти покажа съда над голямата блудница, която седи на много води,
2 с която блудстваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудстване.

Вие сте жители на тази земя-сигурни ли сте, че не сте пили от тази чаша? Знаете ли какво има в чашата? Ние ще намерим отговорите на тези въпроси.

3 И така, той ме заведе в Духа в една пустиня. И видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

Кой е този, дето има седем глави и десет рога-Рим. Ние го прочетохме в Данаил. Сега разбираме с кой си имаме работа. Но ще ви дадем и още доказателства.
Нека да прескочим на 18 стих.

18 И жената, която видя, е големият град, който царува над земните царе.

А-значи жената всъщност е град! Кой велик град-Рим. Можем да го наречем Вавилон. И ако потърсите в историята, ще видите, че Рим се е върнал в силата си, след като Римската Империя е паднала официялно през 476 година, върнала се е в сила като двурогова система. Единият рог представлява цивилната власт; другият рог-религиозната власт. Този религиозен рог е контролирал всичко. Това е Римо-католическата църква и тя все още командува света.

Нека сега да се върнем на 15 стих.

15 Каза ми още: Водите, които ти видя, там, където седи блудницата, са народи и множества, и нации, и езици.

Тази жена седи на много води и те всъщност са нации, хора и езици. С други думи, градът владее всички тези хора.

9 Тук е нужен разум, който има мъдрост: седемте глави са седем хълма, на които седи жената.

Ние ще намерим коя е тази жена, дето седи на седем хълма.
В книгата “ Последните 2 милиона години”-издание на Reader’s Digest. На страница 110 се описва създаването на римската империя през 753 г преди Христос. Но вижте: в която и друга историческа книга да погледнете, ще намерите същите неща.

Римляните са владеели старият свят за около 500 години. Когато те завладяли светът на древните гърци, Римляните възприели най-доброто от гръцката култура. През 753 преди Христос и според преданията, Рим е съграден на седем малки хълма. (Всяка историческа книга ще ви каже същото нещо. Сега вече разбираме, че става въпрос за Рим в Откровението.) 800 г. след това става център на най-голямата световна империя позната на света (до това време) като е имал население от 100 милиона в най-големият си възход.

Нека се върнем сега на Откровението на Иоана, 17 глава, от 4 стих.

4 Жената беше облечена в пурпурно и червено и позлатена със злато и скъпоценни камъни, и бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотии от нейното блудстване.

С други думи, жената е имала пари. Ние виждаме тука икономическа, политическа и религиозна система. Защо политическа? Защото кава, че тя е управлявала земните царе-това е политическа система. Тука казва, че има пари-това е икономическа власт. После ни казва, че има вино, което е в чашата. Това е рилигиозна доктрина. С други думи, ние имаме всичко това.

5 И на челото й беше написано име, тайна: Вавилон, великата майка на блудниците и гнусотиите на земята.

Вижте какво пише на челото й. И освен това ни казва, че е майка-това означава, че има и деца. Ще намерим по-късно и кои са децата й. И тази майка не е никоя друга, но Рим.
Нека да намерим някои от нещата, дето са дошли от Рим, за които вие си мислите, че са святи... Ние се занимаваме с факти тука-не с емоции. Правете каквото искате с тях, но те са факти.
Цял живот сте имали коледно дърво в къщи през декември и са ви казвали, че то е във връзка с рожденият ден на Христос. Кзвали са ви, че правят това заради рожденият ден на Христос. Но дали някой, когато и да е, е отворил Библията и ви го е прочел това същото нещо от нея? Мислете по този въпрос-никога не са ви прочели такова нещо от Библията! Защо тогава мислите, че е по Библията? Вие просто сте приели това, което са ви казали-на доверие, че е истината... Звучало е добре, на всичко отгоре сте получавали и подаръци. Но някога някой казал ли ви е от къде е дошло това? Ние ще ви покажем от къде идват тези неща. Защото Библията ни казва, че чашата е била пълна с мръсотии. Не се касае за няколко капки...
В същата книга (но можете да намерите същата информация и във всяка енциклопедия, защото това е човешката история), “ Последните 2 милиона години”, на страница 144, под заглавие “ The missions of St. Augustinе”-Мисиите на Св. Августин се казва, че богослужението на стартие езически богове не е изчезнало веднага. (С други думи имаме работа с Рим тука. И те са решили да създадат нова религия. Но в същото време са искали да привлекат и езичниците, поради което са абсорбирали и паганските празници, като са нарекли всичко това “Христоянство”) Папа Грегори съветвал своите подчинени да оставят на мира езичниците. И още-да представят християнството повърхностно-от страна на езическите им обичаи. (С други думи, смесил езичество и християнство!) Това размесване на езичество и християнство е причината рожденната дата на Христос да се празнува на 25 декември. (Ето как сте дошли до този 25 декември-като са смесили езичество и християнство!) Причината е, че езичниците са имали зимен фестивал на тази дата! Папа Грегори е направил всичко възможно за създаването на ИТАЛИАНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО ИЛИ РИМОКАТОЛИЦИЗМА (католическа означава обединена). Никога не бяхте чували, че има и Италиянско християнство-нали? И ето, че имате Библейското християнство и после имате Италиянското християнство. Какво е това Италиянско християнство-Римското! Грегори е направил повече от всички други за да адаптира това езичество в християнството, като е създал Италиянското християнство.
И така, ето ви какво има в чашата на жената. Но нека да видим и другите неща.
В същата книга е дадено и обяснението за неделният ден-първият ден на седмицата-кога е било решено да се промени съботата според 4 та заповед и да се спазва неделята. Направено е от император Константин през 4ти век и е прието от римокатолическата църква за всеобщ празник, който трябва да се спазва от всички.

Ето кой и кога е променил съботата. Защото ако сте по Библията-ще я пазите. Господ я даде и никога не я е отменял. На кръста Исус прикова само закона за жертвоприношенията и церемониялният закон. И как можете да не пазите заповедите на Исус и да твърдите, че му служите? Как се служи на господарят-като се пазят нещата които е наредил. Ако Господ няма закони, то как който и да е може да му служи? В такъв случай можете да си правите каквото поискате-все едно ще е. Исус ви казва: “защо ме наричате Господи, Господи а не вършите това, което ви нареждам? С други думи, как можете да сте ми служители, когато не желаете да вършите моите заповеди? Кой даде 10 заповеди на Синайската планина? Исус ги даде!
Но нека да видим какво още пише.

(спомнете си какво казва писанието–ще промени закони и времена...) До тази дата всички-и юдей и езичници-са спазвали съботата!
И така, неделята също е в тази чаша. Но нека да видим какво още е там. И това същото може да го видите във всяка енциклопедия и историческа книга.

Във същата книга, на страница 216 под заглавие “ Pagan rites absorbed”, се обяснява как много християнски църкви са били строени на местата на бившите езически храмове и как много от службите в тези храмове са били в последствие представяни като християнски-тази година имах възможността да посетя Рим и видях с очите си този факт. Дори и Базиликата на Свети Петър е построена върху бивш пагански храм Много езически фестивали са били превърнати на християнски. Така се е появил и ВЕЛИКДЕНА… На латински е Еostre. Взел е името си от норвежката богиня Eostre, която е празнувана всяка пролет, но води началото си от дълбока древност-от Вавилон още и е богинята на плодородието-Естрате, чиито празници са били празнувани с оргии и храмова проституция. Същото обяснение е и защо римокатолическата църква има толкова така наречени светии.

Исус не е възкръснал в неделя... Нито е стоял един ден и половина в гроба! Защото е умрял в сряда и е възкръснал в края на съботата.
И ако четем още, ще видим, че Великденските яйца са също езическа традиция. И в действителност-какво могат да имат те с възкресението на Исус Христос?
Значи и Великдена е в чашата, както и тези неща!
Но нека да видим още какво има вътре. Ще видим и Халоуина-от къде е дошъл този езически празник.
Ето защо Вавилон е мистерия-тайна. И хората в света все още пият от чашата... Дори по някога и двойно.

Халоуина идва от древните друиди, които са вярвали, че на октомври 31-ден, който идва преди християнският ден на всичките светии, е празник и че в тази вечер, богът на мъртвите-Самеин повиквал злите духове.

Вижте-след този ден идвал денят на всичките светии. И това всичкото се нарича “християнско”...
На 1 ноември Римокатолическата църква и енгликанската църква празнуват денят на всичките светии. Дошъл е от 7 век като църковен фестивал-от папа Грегори 4, който го е установил официялно през 835 година.
Има още и ден на всичките духове... Октомври 2.
Всичко това е в чашата-и то не е по никакъв начин свързано с Библията. Всички земни жители са пили от това вино и са пияни от него...

Нека сега да видим кои са децата на майката. Ще прочетем от Гролиер Енциклопедия 8 част.

Протестантизъм-система от християнски учения и практики които са се появили от 16 век. Мартин Лутел е започнал протестантството.
Мартин Лутер беше бащата на протестантизма, но той не се опълчи срещу езичеството, а срещу папата, като опроверга “ безпогрешността” на така нареклия себе си божий наместник. И ако погледнем днес протестантските църкви, с много малки изключения, те всички са се опили от духовното вино-от чашата с мръсотиите. Защото това което описахме до тук е наистина обяснението какво има в тази чаша-всички протестанти дойдоха от католическата църква-от Майката. Тоест те са нейни деца! Същото е и с така наречената “православна” църква-тя също е дошла от Майката Църква и всеки може да види какво е Богослужението и какви са свещениците в нея. Защото има само несъщественни разлики между Католическата и Протестантските църкви! (Адвентистите от седмия ден твърдят, че не са от католическата църква, но пазят Коледата... Освен това имат пасха по много пъти в годината. Същото пръвят и католиците.) И ако не сте убедени в това-огледайте се и кажете: коя протестантска църква не спазва Коледата, Великдена, Неделята... Тогава-каква е разликата между тях и католическата църква?
Нека да видим Откровение на Иоана, 17 глава, стих 6.

6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите

Войната против светиите е започнала много отдавна, но ще продължи докато дойде Исус. И много ще умрат за Господа.

... и от кръвта на Иисусовите свидетели; и като я видях, се зачудих твърде много.
7 И ангелът ми каза: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.
8 Звярът, който си видял, беше и го няма, и скоро ще излезе от бездната и ще отиде в погибел.

Ето защо не виждате Римската Империя-Рим падна през 476 година. Но е имало няколко опита да се възстанови тази империя. Имало е девет пъти такива опити, но не са били успешни. Десетият ще бъде. (И ето-виждате с очите си ЕС!) Рим беше в силата си (беше и го няма) и падна от там; но ще дойде в сила отново (и скоро ще излезе от бездната). И вижте какво ще стане-ще отиде в погибел.

И земните жители - всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създаването на света - ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, и пак ще дойде.

Ще прочетем още история-отново от книгата Последните два милиона години, страница 291 и ще ви покажем как тази жена е правила война със светиите.
Накратко: всяка идея, която е била извън доктрината на католическата църква е била обявявана за ерес. И всеки, който си е позволявал да разпространява такива идеи е бил обявяван за еретик и осъждан от католическата църква. Тогава са го наказвали с различна степен на наказание-дори и изтезания, а в някои случаи и смърт чрез изгаряне.
Не прочетохме ли подобно нещо в 17 глава на Откровението?
Папа Иносент 3 създал и светата инквизиция за да потдържа доктрината на католическата църква.
Всичко това е документирана история.
Нека сега да видим какво ще стане в бъдеще. Ще четем от Откровението на Иоана 6 глава, 1 стих

1 И видях, когато Агнето отвори един от седемте печата, и чух едно от четирите живи същества да казва като с глас от гръм: Ела (и виж)!
2 И видях, и ето, бял кон; и яздещият на него имаше лък; и му се даде венец и той излезе побеждавайки и за да победи.

Когато Исус дойде, той ще дойде на бял кон, но този тук съвсем не е Исус . А Исус е описан в Откровение 19 глава. Но ние ще прескочим на 9 стих.

9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на онези, които са били заклани за Божието слово и за свидетелството, което държаха.

За какво бяха убити-заради Божието Слово и свидетелството за Исус. 9 стих определено говори за религиозни гонения и за смъртта на много християни които ще бъдат умъртвени само поради това, че са спазвали божиите заповеди и свидетелството за Исус Христос (защото едното не може да върви без другото)


10 И те викаха с висок глас и казваха: Докога, Владетелю свети и истинни, няма да съдиш и отмъстиш за нашата кръв на земните жители?
11 И на всеки от тях се даде по една бяла дреха

Те получиха бяла дреха-те умряха за Божието Слово-те ще бъдат в царството. Те предпочетоха да дадат живота си, за да получат вечен живот.

... и им се каза, че трябва да почиват още малко време, докато се изпълни числото на техните съслужители и братя, които щяха да бъдат убити като тях.

Нека да видим Откровение 13 глава, 1 стих.

1 И видях звяр, който излизаше от морето и имаше седем глави и десет рога; и на роговете му - десет корони; и на главите му - богохулни имена.
2 И звярът, който видях, приличаше на леопард и краката му бяха като крака на мечка, устата му - като уста на лъв; и змеят му даде силата си, престола си и голяма власт.

От къде получи властта си? От Сатана. Сега разбирате от къде е Вавилон-църквата. Вие решете на кого ще служите, защото не може да служите на Господ както вие си искате-Господ ни е дал специфични инструкции и според тях трябва да му служим.

3 И видях една от главите му, като че ли смъртно ранена, но смъртоносната му рана оздравя;

Кога беше ранен-през 476 година, когато Римската Империя падна. А смъртоносната му рана оздравя, когато излезе от бездната.

... и цялата земя се удивляваше след звяра;
4 и се поклониха на змея, защото даде власт на звяра;

С други думи, покланяте се на Сатана. Време е да намерите тези неща-касае се до вашето спасение! А и все повече хора се очудват на Европейският Съюз-точно както ни казва пророчеството.

... и се поклониха и на звяра, като казваха: Кой е като този звяр? Кой може да воюва против него?

Това предстои да стане в света-щом ЕС добие силата, която му е нужна. Знаете, че те имат вече своя армия.

5 И му се даде уста да говори големи неща и богохулства; и му се даде власт да действа четиридесет и два месеца.

За какви богохулства става въпрос? Господ казва да помним съботният ден и да го пазим свят-той ви казва, че това няма значение и трябва да се пази неделята. И каквото и да ви казва Господ, оставете го. Господ ви казва, че ще бъде в гроба три дни и три нощи-той ви казва да не обръщате внимание на това-Господ е умрял в петък и е оживял в неделя сутринта. Това не е ли богохулство-вие казвате, че Господ лъже! И сте съгласни с всички тези лъжи.

6 И той отвори устата си за хули против Бога, за да хули Неговото Име и Неговата скиния, и онези, които живеят на небето.
7 И му се даде да воюва против светиите и да ги победи; и му се даде власт над всяко племе и народ, и език, и нация.

Това сте всички вие. И когато това стане, добре е да сте в мястото, което е определено за тези които искат да бъдат с Господ. (Говори за пустинята, но това е друг урок и е сложен.)

8 И ще му се поклонят всички земни жители, всеки, чието име не е записано в книгата на живота на закланото Агне от създаването на света.

Нека да видим 13 стих.

13 И вършеше големи знамения, дотам че направи и огън да слиза от небето на земята пред хората.
14 И мамеше земните жители чрез знаменията, които му се даде да извърши пред звяра, като казваше на земните жители да направят образ на звяра, който беше ранен от меча и оживя.
15 И му се даде да даде дишане на образа на звяра, така че образът на звяра дори да проговори и да направи да бъдат избити онези, които не се покланят на образа на звяра.

Кога за последен път сте видяли статуя, дето говори? И ако служите на този образ, ще попаднете в Огненото езеро.

16 И принуждаваше всички - малки и големи, богати и бедни, свободни и роби - да им се сложи белег на дясната ръка или на челата им,
17 за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи белега, името на звяра или числото на неговото име.
18 Тук е нужна мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Вие сте чували за това число много пъти-това е числото на папата от Рим. Защото едно от имената на пата е “Заместителят на Христос.” И ако сметнете числото на тези латински думи, ще видите, че е 666. но ние не се занимаваме с това днес.
Нека да видим ІІ Послание към солунците 2 глава.
Както виждате, тука се занимаваме само с Библията и четем много стихове от нея. Защото се касае до вашето спасение. Ние нямаме пияно в ъгъла, нито скачаме в тази църква-ние се занимаваме с Библията.
Ще започнем от 1 стих.

1 А въз основа#или: колкото за# на пришествието на нашия Господ Иисус Христос и нашето събиране при Него, молим ви, братя,

Говорим за времето на великата скръб. Господ идва и ще установи своето царство на тази земя.

2 да не се разколебавате лесно от здравия разум, нито да се смущавате - било от дух, било от слово, било от писмо, уж от нас изпратено - като че ли вече е настанал Денят на Господа.

Господ не може да дойде всеки ден-това е което Павел им казва, защото има определени неща които трябва първо да станат.

3 Никой да не ви подмами по никакъв начин; защото това няма да дойде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

Не каза ли, че този звяр ще дойде от бездната и ще отиде отново в погибел-тази жена-църквата?

4 който се противи и се превъздига над всичко, който се нарича Бог

Не е ли точно така-този звяр произлязъл от Римо-католическата църква ще се обяви за бог.

... или на което се отдава поклонение, така че той като Бог да седне в Божия храм, като представя себе си за Бог.

8 и тогава ще се открие беззаконният, когото Господ Иисус ще премахне с дъха на устата Си и ще унищожи с явлението на пришествието Си,

Нека да видим Матей 24 глава-от 21 стих.

21 защото тогава ще има голяма скръб, каквато не е имало от началото на света досега и каквато няма да има.

Точно преди идването на Господ ще стане това.

22 И ако не се съкратяха онези дни, не би се избавило нито едно същество; но заради избраните онези дни ще се съкратят.
23 Тогава ако ви каже някой: Ето, тук е Христос или там! - не вярвайте.
24 Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.

Това е точно този, който видяхме в Солунците. Ние виждаме какво ще направи този човек. Нека да отидем обратно на Откровението 17 глава, от 12 стих.

12 И десетте рога, които си видял, са десет царе,

Искам да ви прочета от Енциклопедия Британика за ЕС.
ЕС има още името Общ Пазар. Създаден е от Договора на Рим през 1957 година. (Ние виждаме възстановяването на Римската Империя! Точно както ни казват пророчествата.) ЕС е бил създаден за да премахне бариерите за търговия и за още доста други неща-можете да видите това във всяка енциклопедия. Евентуално ще останат 10, защото Библията говори за 10

... които още не са получили царска власт, но получават власт като царе за един час заедно със звяра.

Кой е този час-това е часът на изкушението за който говори Библията.

13 Те са единомислени и предават своята власт и сила на звяра.

Те имат една валута; една армия; един парламент; една конституция.

14 Те ще воюват срещу Агнето и Агнето ще ги победи, защото е Господар на господарите и Цар на царете; също и тези, които са с Него, са призвани, избрани и верни.

Те ще имат един владетел над тях и ще се бият срещу Агнето.
Нека да видим Откровението на Иоана 18 глава, от 1 стих.

1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето и имаше голяма власт; и земята се осветли от неговата слава.
2 Той извика със силен глас и каза: Падна, падна Вавилон, великата блудница, и стана жилище на демони, затвор на всякакъв нечист дух и затвор на всякаква нечиста и омразна птица;
3 защото всички нации пиха от виното на гнева на нейното блудстване и земните царе блудстваха с нея, и земните търговци се обогатиха от могъществото на нейния разкош.

Колко нации-всичките нации! И където и да отидете в този свят, ще намерите, че те са пили от това вино и всички са се обогатили от нея. Знаете ли, че около Коледата и Великдена всички магазини правят основната си част от печалбата за цялата година? Ето как търговците на този свят се обогатиха.

4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, народе Мой, за да не участвате в греховете й и да не споделите язвите й;
5 защото греховете й стигнаха до небето и Бог си спомни нейните беззакония.

Господ помни всичко което е направила тази църква.

6 Отплатете й това, което и тя е отплатила; да, отплатете й двойно на делата й; почерпете я двойно с чашата, с която тя е черпила.
7 Толкова мъка и печал й дайте, колкото се е прославила и живяла разкошно, защото в сърцето си казва: Седя като царица и не съм вдовица, и печал няма да видя.
8 Затова язвите й ще дойдат в един ден: смърт, печал и глад, и тя ще бъде изгорена с огън; защото могъщ е Господ Бог, който я съди.
9 И земните царе, които са блудствали и живели разкошно с нея, ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й.
10 Ще стоят надалеч от страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на теб, велики граде Вавилоне, могъщи граде, понеже съдът ти в един час дойде!

23 и светлина на светило няма да свети вече в теб, и глас на младоженец и на невяста няма да се чува вече в теб, защото твоите търговци бяха големците на земята, защото чрез твоите чародейства бяха измамени всичките народи.

Видяхме как всичките народи бяха измамени!

24 И в нея беше намерена кръвта на пророците и на светиите, и на всичките убити на земята.

Нека да видим Еремия 51 глава, стих 7

7 Вавилон беше златна чаша в ръката на ГОСПОДА, която опиваше цялата земя. Народите пиха от виното му, затова народите обезумяха.
8 Внезапно падна Вавилон и беше разрушен - ридайте за него! Вземете балсам за болката му, може би ще се излекува.
9 Лекувахме Вавилон, но не се излекува. Оставете го и нека отидем всеки в земята си, защото присъдата му стигна до небето и до облаците се издигна.
10 ГОСПОД изяви правдата ни. Елате, нека разкажем в Сион делото на ГОСПОДА, своя Бог.

Вижте сега чрез кого ще накаже Господ Вавилон.

11 Наострете стрелите, хванете щитовете! ГОСПОД подбуди духа на мидийските царе,

Това са руснаците-те ще извършат което Господ изисква от тях.

... защото намерението Му е против Вавилон, да го изтреби; понеже това е отмъщението на ГОСПОДА, отмъщението на Неговия храм.

Отмъщението е от Господа! Господната ръка ще извърши това, чрез руснаците.

12 Издигнете знаме против стените на Вавилон, усилете стражата, поставете стражи, пригответе засади! Защото ГОСПОД и намисли, и ще извърши онова, което говори против вавилонските жители.
13 О ти, който живееш край много води и изобилстваш със съкровища, краят ти дойде, мярката на грабежа ти.

Не прочетохме ли същото в Откровението-същото описание!
Нека да видим Исаия 47 глава. Ще започнем от 1 стих.

1 Слез и седни в праха, девице, дъще вавилонска. Седни на земята, няма вече престол, дъще халдейска, защото няма вече да те наричат изтънчена и изнежена.
2 Вземи ръчната мелница и мели брашно; махни булото си, вдигни полите си, открий краката си, мини през реки.
3 Голотата ти ще се открие, да, срамът ти ще се види.

Господ ще направи това-Той ще открие кой е Вавилон!

... Ще си отмъстя и няма да пожаля никого.
4 Изкупителят ни - ГОСПОД на Войнствата е Името Му, Светият Израилев.
5 Седи в мълчание и влез в мрака, дъще халдейска, защото няма вече да те наричат господарка на царствата.

Така се нарича сега-това го прочетохме в Откровението.

6 Разгневих се на народа Си, оскверних наследството Си и ги предадох в ръката ти. Ти не им оказа милост, наложи твърде тежкия си ярем върху стареца.
7 И каза: Вечно ще бъда господарка! И не взе това присърце и не помисли за края му.

Не прочетохме ли същото в 18 глава на Откровението?

8 И сега, чуй това, ти, отдадена на разкош, която седиш безгрижна, която казваш в сърцето си: Аз съм и освен мен няма друга! Няма да седя вдовица и няма да зная обезчадяване.
9 Ще дойдат върху теб и двете тези, в миг, в един ден - обезчадяване и вдовство; в пълнотата си ще дойдат върху теб въпреки многото ти заклинания и голямото изобилие на магиите ти.

Ние прочетохме вече същите неща.
Нека да видим сега Исаия 13 глава, 1 стих.

1 Пророчеството, наложено за Вавилон, което се откри на Исая, сина на Амос:

Касае се за последните дни.

2 Издигнете знаме на гола планина, извисете глас към тях, помахайте с ръка, за да влязат в портите на благородните.
3 Аз заповядах на осветените Си, повиках също и силните Си, за да изпълнят гнева Ми - онези, които се радват на Моето величие.

Кои повика Господ-руснаците!

4 Глас на множество по планините като на голям народ! Метежен шум от царствата на събраните народи! ГОСПОД на Войнствата преглежда войска за бой.
5 Те идват от далечна земя, от небесните краища - ГОСПОД и оръдията на негодуването Му, за да погуби цялата земя.


Нека да видим сега Исаия 13 глава, 1 стих.

1 Пророчеството, наложено за Вавилон, което се откри на Исая, сина на Амос:

Касае се за последните дни.

2 Издигнете знаме на гола планина, извисете глас към тях, помахайте с ръка, за да влязат в портите на благородните.
3 Аз заповядах на осветените Си, повиках също и силните Си, за да изпълнят гнева Ми - онези, които се радват на Моето величие.

Кои повика Господ-руснаците!

4 Глас на множество по планините като на голям народ! Метежен шум от царствата на събраните народи! ГОСПОД на Войнствата преглежда войска за бой.
5 Те идват от далечна земя, от небесните краища - ГОСПОД и оръдията на негодуването Му, за да погуби цялата земя.

Господ идва да накаже Вавилон. С Русия ще се занимае по-късно.

6 Ридайте, защото Денят на ГОСПОДА е близо, идва като опустошение от Всемогъщия.

Прескочи на 17 стих.

17 Ето, ще подбудя против тях мидяните, които не зачитат среброто и не се наслаждават на златото.

Исаия каза същото което каза и Еремия. Касае се за руснаците.

18 С лъковете си ще смажат юношите и няма да се смилят за плода на утробата, окото им няма да пощади децата.
19 И с Вавилон, славата на царствата, гордостта на величието на халдейците, ще стане както когато Бог разори Содом и Гомора:

Знаем какво направи Господ със Содом и Гомора. Тука се касае за последните дни-съвсем не става дума за времето на Исаия.
Нека да видим Исая 14 глава, стих 1.

1 Защото ГОСПОД ще се смили за Яков и пак ще избере Израил и ще ги настани в земята им. И чужденците ще се присъединят към тях и ще се прилепят към якововия дом.

Прочети сега 3 стих.

3 И в деня, когато ГОСПОД те успокои от скръбта ти, от неспокойствието ти и от тежката работа, в която беше поробен,

Касае се за деня, когато Господ ще върне Израел в земята им.

4 ще употребиш тази присмехулна песен против вавилонския цар и ще кажеш: Как спря насилникът, спря беснеенето!

Срещу кого-срещу царят на Вавилон! За кое време се говори? Кога ще върне Господ Израел в земята им-в последните дни. За кой Вавилон тогава става въпрос? Съвсем не за този от Старият Завет.

5 ГОСПОД строши тоягата на безбожните, скиптъра на владетелите,
6 който поразяваше с ярост народи с безспирни удари, който властваше с гняв над народи, с невъздържано преследване.

Нека да видим Еремия 50 глава, от 1 стих.

1 Словото, което ГОСПОД говори за Вавилон, за халдейската земя чрез пророк Еремия:
2 Известете между народите, прогласете и издигнете знаме! Прогласете, не крийте, казвайте: Вавилон е превзет! Вил е посрамен, Меродах - съкрушен. Изваяните му идоли са посрамени, кумирите му - съкрушени.
3 Защото народ се изкачи против него от север;

От къде ще дойдат те-от север. Това е Русия.

... той ще направи земята му пустош и няма да има жител в нея; от човек до животно бягат, отиват си.
4 В онези дни и в онова време, заявява ГОСПОД, ще дойдат израилевите синове, те и юдовите синове заедно с тях; ще вървят и ще плачат, и ще потърсят ГОСПОДА, своя Бог.

Кога ще дойдат синовете на Юда и на Израел заедно? Ние четем тука за последните времена!

5 Ще питат за Сион с лицата си насочени към него: Елате да се прилепим към ГОСПОДА във вечен завет, който няма да се забрави!
6 Народът Ми беше като изгубени овце; пастирите им ги заблудиха да се скитат по планините; те ходеха от планина на хълм, забравиха кошарата си.

Израел днес не знае изобщо къде е земята им.

7 Всички, които ги намираха, ги пояждаха и притеснителите им казаха: Не сме виновни, защото те съгрешиха против ГОСПОДА, обиталището на правдата, и против ГОСПОДА, надеждата на бащите си.
8 Бягайте отсред Вавилон и излезте от земята на халдейците, и бъдете като овни пред стадо.
9 Защото, ето Аз ще надигна и ще изкача против Вавилон събрание на големи народи от северната земя и ще се строят против него. Оттам ще бъде превзет. Стрелите им ще бъдат като на изкусен воин, няма да се върнат празни.

Когато древният Вавилон падна, нямаше нации срещу него-става въпрос за последният Вавилон!

10 И Халдея ще бъде за грабеж, всички, които я разграбват, ще се наситят, заявява ГОСПОД.
11 Защото и да се радвате, и да се веселите, грабители на наследството Ми, и да скачате като юница на трева, и да цвилите като силни коне,
12 майка ви много се посрами, опозори се тази, която ви е родила. Ето, последна е между народите, пуста, суха и непроходима.

Кой Вавилон е последният-Рим.

13 Поради гнева на ГОСПОДА тя няма да се насели, цялата ще бъде пустош. Всеки, който минава през Вавилон, ще се смае и ще подсвирне за всичките му язви.
14 Стройте се против Вавилон отвред, всички, които опъвате лък! Стреляйте против него, не жалете стрели, защото той съгреши против ГОСПОДА.
15 Извикайте против него отвред! Той се предаде, паднаха укрепленията му, сринаха се стените му, защото това е отмъщение от ГОСПОДА. Отмъстете му - както е направил, така му направете.
16 Отсечете от Вавилон сеяча и държащия сърп във време на жетва. Пред страшния меч ще се върнат всеки при народа си и ще бягат всеки в земята си.

Показах ви Великий Вавилон. Надявам се, че някой научи нещо.
Благодаря ви за времето.


Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172936
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031