Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 02:20 - От кого зависи вечният ни живот
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1580 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,
Днес ще ви представя много важен урок:

Спасението или унищожението на всеки човек е в техните собствени ръце

Ще започнтем с Езекил 8 глава. Вижте-Господ ни е направил със свободна воля. Ние винаги можем дза избираме какво ще бъде! Господ постави и дървото на познанието в градината Едем и ни предупреди, да не говорим с него... В градината беше и Исус дето е Христос-Дървото на Живота! Той е, който дава живот. Но ние избрахме да имаме взимане-даване с друго дърво-дървото на познанието, а не с Дървото но живота.
И всеки е задължен сам да избере и ако желае-сам ще спаси себе си.
Господ ни показва, че ако искаме да спасим себе си-сами трябва да направим това! И никой няма да ни спасява насила!
В тази глава на Езекил вижте какво става-старейшините мислеха, че са праведни...

1 А в шестата година, в шестия месец, на петия ден от месеца, като седях в къщата си, и Юдовите старейшини седяха пред мене ръката на Господа Иеова слетя там върху мене.

Старейшините мислеха, че са праведни-в техните си очи. Но нека видим какво каза Господ!

2 Погледнах, и ето подобие на глед като огън; от това, което се виждаше, че е кръстът му и надолу, огън; и от кръста му нагоре, наглед като сияние, като че ли беше светъл метал.

Езекил имаше видение и Господ му показа някои неща-нека ги видим

3 И Той простря подобие на ръка и ме хвана за космите на главата ми; и Духът ме издигна между земята и небето, и пренесе ме чрез Божии видения в Ерусалим, до входа на северната порта на вътрешния двор, гдето бе поставен възбудителят на ревността идол, който предизвиква ревнование.

Господ показа на Езекил да види, как Израел го предизвикват чрез идоли-което създава ревност в Бога! Господ ни каза, че е ревностен Бог и не търпи ние да се кланяме на други богове...

4 И, ето, славата на Израилевия Бог бе там, както във видението, което видях на полето.
5 Тогава ми рече: Сине човешки, подигни сега очите си към север. И тъй подигнах очите си към север, и, ето, на север от вратата, която води за олтара, при входа стоеше тоя възбудител на ревнивост идол.

Ето-Господ показа на Езекил как Израел го предизвикваше на ревност!

6 И рече ми: Сине човешки, видиш ли що правят тия? - големите мерзости, които Израилевият дом върши тук, та да се отдалеча от светилището Си? Но ще видиш още пак големи мерзости.

Те се занимаваха с всякакъв паганизъм! И Господ не искаше да остане вече с тях! И дори показа още по-големи неща на Езекил! Нека ги видим:

10 Влязох, прочее, и погледнах; и ето всякакви подобия на гадове и гнусни животни, и всичките идоли на Израилевия дом, изобразени на стената от край до край.

Когато Господ даде закона, каза им да не си правят абсолютно никакви изображения-защото те не видяха Бога!! Но вижте-те си бяха направили и дори и до днес са така!

12 Тогава ми рече: Сине човешки, видя ли що правят в тъмнината старейшините на Израилевия дом, всички в скришните си стаи за изображения? защото си казват: Господ не ни вижда; Господ е напуснал земята.

И ето-Господ показа на Езекил нещо още по-мерзостно! Ето го:

14 Тогава ме заведе до входа на северната порта на Господния дом; и, ето, там седяха жени та оплакваха Тамуза.

Знаете ли какво е това? Това е сина на Нимрод и Симаримас! Днес ги представят като... Мадоната и дедтето! В началото те са били нарисувани чернокожи! Защото са представяли Симаримас и Тамуз-който би трябвало да е най-великото родено дете сред народите... Вижте на какво се кланяте!

15 И рече ми: Видя ли, сине човешки? Ще видиш още пак и по-големи мерзости от тия.

16 И въведе ме във вътрешния двор на Господния дом; и, ето, във входа на Господния храм, между предхрамието и олтара, около двадесет и пет мъже, с гърбовете си към Господния храм, и с лицата си към изток, които се кланяха на слънцето към изток.

Спомнете си сега, че всичко това се върши в... църквата! Това не са обикновени хора от улицата! Дали днес не е същото-същото е, сестри и братя! И на какво се кланят на изток? На слънцето! И никой не обръща внимание, че правят това! Какво мислите е неделята? Това е денят на слънцето! Дори имат на Великден служба на изгряващото слънце... Правят я сутринта рано в неделята и чакат слънцето да се появи. На кого се кланят?
Нека видим Езекил 9 глава. Вижте какво казва пророка! Но вие не четете Библията и не знаете тези неща...
Вие например не търсите за да видите, че Император Константин, който ви е дал неделята е бил поклонник на слънцето-на бога Митра! Който пък идва още от Египет! А вие мислите, че принасяте служба на Бога...
Но вижте сега, какво каза Господ на пророка!

1 Тогава Той извика в ушите ми с висок глас и рече: Нека се приближат ония, на които е заръчано за града, всеки с изтребителното си оръжие в ръка.

Това не ви прилича на празник-нали?

2 И, ето, шест мъже идеха по пътя от горната порта, която гледа към север, всеки с разрушително оръжие в ръка, и всред тях един човек облечен в ленено, с писарска мастилница на кръста му; и като влязоха застанаха при медния олтар.

Обърнете внимание, че ще започнат от... църквата!

3 И славата на Израилевия Бог се издигна от херувимите, над които бе, та застана над прага на дома; и Той извика към облечения в ленено мъж, който имаше на кръста си писарска мастилница.
4 И Господ му рече: Мини през града, през Ерусалим, и тури белег върху челата на мъжете, които въздишат и плачат поради всичките мерзости, които стават всред него.

Вие може да не можете да оправите нещата в света, но не ви ли е тъжно за това, което хората правят? Не виждате ли на къде отива този свят? Убийства, кражби, хомосексуалисти! Някое си дете на 5-6 тгодини се обявява като гей... Това е трагедия, сестри и братя! Не можем да го спрем, но можем да тъжим за това, което става!


5 А на другите рече, като слушах аз: Минете подир него през града, та поразете; окото ви да не пощади, нито да покажете милост;

Обърнете внимание-никой няма да бъде пощаден!!! Никой, който няма белега няма да бъде пощаден-дори и децата! Защото и те се развратиха...

6 старци, юноши и девици, младенци и жени избийте съвсем; но не се приближавайте при никого от ония, върху които е белегът; и започнете от светилището Ми. Прочее, те започнаха от старейшините, които бяха пред дома.

И какво им каза Господ-да започнат от светилището-от църквата! Закщото от там започнаха всичките мерзости-както е и до днес!


7 Тогава им рече: Осквернете дома и напълнете дворовете с убити; излезте. И излязоха та поразяваха в града.
8 А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим?

Езекил се уплаши-много се уплаши, защото това ставаше! И помоли Господ, но ето какво му каза Господ!


9 И Той ми рече: Беззаконието на Израилевия и на Юдовия дом стана твърде голямо; земята е пълна с кръв, и градът пълен с извращение на съд, защото си думат: Господ е напуснал земята, и: Господ не вижда.

Не е ли същото и днес? Те ви казват, че Господ е забравил света и не се интересува, какво правим тук на тази земя? Но Господ е на местото си и ще донесе невероятна драма на земята-скоро! И Господ ще върне на всички поради поведението им! И никой няма да се отърве! И само от човека си зависи-какво ще бъде!
Нека видим Езекил 14 глава и да видим, кой може да спаси някого-или никой не може да спаси никого, но само себе си!!! Обърнете внимание!

12 И Господното слово дойде към мене и рече:

13 Сине човешки, когато някоя земя Ми съгреши с коварство, и Аз простра ръката Си върху нея, и строша подпорката й от хляба, и пратя глад върху нея, и отсека от нея и човек и животно,
14 та ако тия трима мъже, Ное, Даниил и Иов, бяха всред нея, те щяха да избавят само своите си души чрез правдата си, казва Господ Иеова.

Виждате ли, сестри и братя-дори и Ной, Даниил и Йов не могат да спасят никого, но само себе си-поради тяхната си праведност!!! Хората понякога искат да се молим за тях... Но те знаят най-добре за какво точно трябва да се молят! Те знаят най-добре личните си пробеми и падения.

15 Ако бих докарал против земята люти зверове, и те я обезлюдяха, та да запустее, тъй че да не може някой да мине през нея от зверовете,
16 пак, и тримата тия мъже, ако бяха всред нея, заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, те не щяха да избавят нито синове нито дъщери, само сами те щяха да се избавят, а земята щеше да запустее.

Какво повтаря Господ-същото нещо! И те не могат спаси нито синове нито дъщери-никого!

20 пак, заклевам се в живота Си казва Господ Иеова, ако бяха всред нея Ное, Даниил и Иов, те не щяха да избавят нито син нито дъщеря, но щяха да избавят само своите си души чрез правдата си;

Господ ви казва отново и отново-никой не може да ви спаси, освен самите вие себе си! Човек може да чете Библията на някого, да се моли дори за него, но само този може да спаси себе си!

Нека видим Филлипяните 2 глава.

12 Затова, възлюбени мои, както сте били винаги послушни, не само както при мое присъствие, но сега много повече при моето отсъствие, изработвайте спасението си със страх и трепет;

Кой трябва да ви спаси-вие самите!

13 Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате.

И това е-ако четете Божието Слово и се подчинявате! Никой няма да постави във вас някакъв дух, дето ще ви спаси против вашата воля... Не лъжете себе си!

14 Вършете всичко без роптание и без препиране,
15 за да бъдете безукорни и незлобливи, непорочни Божии чада всред опако и извратено поколение, между които блестите като светила на света,

И това сте-когато започнете да вършите правдата от Бога! Хората ви наблюдават! И когато нещо зло ви се случи-вие ще се отдалечавате от него! Дори и разговор, който не е по Бога-вие ще се отдалечавате от тези хора! Защото вие служите на Бога! И може би, някой от тях ще ви попита-коя църква посещавате-и те ще ви последват в истината!

16 като явявате словото на живота; за да имам с какво да се хваля в деня на Христа, че не съм тичал напразно, нито съм се трудил напразно.

Павел ви казва, че не би трябвало да е работил за нищо-вие също трябва да разберете и да следвате Божието Слово! И никой няма да ви „говори”-както казват някои, защото в същото време те самите не изпълняват нищо от Бога! За всичките години през които съм повярвал, Бог не ми е говорил нищо лично, но съм намерил какво иска от мене в Библията... Тези които ви казват, че уж Бог им говорил-като видите делата им, ще разберете, че ви лъжат.

17 Но макар че се принасям аз като възлияние върху жертвата и служението на вашата вяра, радвам се и с всички вас се радвам.

Нека видим Ефесяните 5 глава. Всичко ви е представено в Библията-която или не четете, или рядко я четете, а мнозина от вас четат само Новият Завет и така нито той им е ясен...

1 И тъй, бивайте подражатели на Бога, като възлюбени чада;
2 и ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.
3 А блудство и всякаква нечистота или сребролюбие да не се даже споменават между вас, както прилича на светии;

Вие трябва да се отделени от другите хора-от масата! Това означава дап сте осветени!

15 И тъй, внимавайте добре как се обхождате, не като глупави, но като мъдри,
16 като изкупвате благовремието, защото дните са лоши.
17 Затова не бивайте несмислени, но проумявайте, що е Господната воля.

Не бъдете неразумни, но разбирайте каква е Божията воля. Обикновените хора отиват на църква през целият си живот, но дори и не знаят, каква е Божията Воля! Казват ви, че Господ ще ви взима на небето... Но никой не може да прочете такова нещо дори и един път в Библията! Не два пъти-един! После Господ ви казва да пазите съботата-но вие се появвате в църквата в неделя... Кое е това, което вие изобщо знаете за Бога и неговата воля? Дори не знаете, че Господ няма нищо общо с грешниците, дето съгрешават умишлено!
Вижте какво ви казва и пророк Исаия-59 глава
Господ все още има една основна работа-да ни спаси! Но няма да го направи против нашата воля-от нас си зависи, дали ще ни помогне или не! Ето го...

1 Ето, ръката на Господа не се е скъсила та да не може да спаси, Нито ухото Му отъпяло та да не може да чува;
2 Но вашите беззакония са ви отлъчили от Бога ви, И вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чува.

Вижте какво ви казва Господ! Той може да ви спаси, но зависи само от вас-вижте този 2 стих-това е и причаната, защо Господ не иска и да ви чуе дори-когато се молите! Защото вършите всичко наопаки на Божиятао воля! Никой от вас не пази 10те заповеди... И ако започнете да го правите-всички, дори и близките ви ще се обърнат портив вас. Готови ли сте за това?
Защо Господ не чува молбите ви-защото грехът ви е застанал между вас и Бога!
Нека видим Еремия 7 глава
Грешка е да мислим, че ще нарушим Закона на Бога и въпреки това, ще получим вечният живот! Дори и преди Царството на Отец-където кръв и плът няма да влязат, трябва да преживеете Царството на Исус за 1000 години и Исус не търпи нарушаването на Закона! За това именно Исус ви казва, че е Алфата и Омегата-началото и края на какво? На плът и кръв, сестри и братя. Но вие не четете-и не знаете... За това можете да се молите от тук до луната-и нищо няма да се промени, докато не оставите греховете си!

1 Словото, което дойде към Еремия от Господа, казвайки:
2 Застани в портата на дома Господен

Къде-в църквата, не на улицата! Защото от там е започнал истинският паганизъм, сестри и братя и продължава и до днес!

Та възгласи там това слово, като кажеш: Слушайте словото Господно, всички юдейци, Които влизате през тези порти за да се преклоните Господу.
3 Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Поправете пътищата си и делата си, И Аз ще ви утвърдя на това място.

Господ няма да ви приеме каквито сте! Първо трябва да промените себе си!

8 Ето, вие уповавате на лъжливи думи, От които няма да се ползувате.
9 Като крадете, убивате, прелюбодействувате, И се кълнете лъжливо и кадите на Ваала, И следвате други богове, които не сте познавали.
10 Дохождате ли после да стоите пред Мене в тоя дом, Който се нарича с Моето име, И да казвате: Отървахме се, - за да вършите всички тия мерзости?

И това е, което пастирите ви правят и днес и вие сте така. Е как тогава Господ ще ви чуе-ми не е възможно! През цялата седмица постоянно нарушавате всички Закони на Бога и в неделята Бог ще ви погледне благосклонно-лъжете себе си! На първо място-отивате в погрешен ден на църква.

11 Тоя дом, който се нарича с Моето име, Вертеп ли за разбойници стана във вашите очи? Ето, сам Аз видях това, казва Господ.

Днес църквата е превърната на машина за пари и те ви говорят за просперитет. И никой не ви казва, какво иде и за скорошният гняв на Исус, който ще залее тази земя!

16 Затова ти недей се моли за тия люде, И не възнасяй вик или молба за тях, Нито ходатайствувай пред Мене; Защото няма да те послушам.

Разбира те ли какво казва Господ, сестри и братя? И няма някой, когото Господ ще послуша, поради вашите грехове! Какво правите в неделя на църква? Защо ядете нечисто? Защо се кланяте на разни идоли? И кое е това, което казвате и то е от Библията? Да-някои цитират Библията-но не пазят цитираното сами!
Нека видим 1 Йоаново 5 глава-вижте какво ви казва апостола! Защото тези които знаят за Бога-знаят добре какво трябва да правят. Но ако не го правят-вижте сами... И защо слушате пасторите си, които не ви преподават Божието Слово? Оставете ги и търсете сами своето спасение! Защо искате да бъдете с лъжците?

14 И увереността, която имаме спрямо Него е това, че, ако просим нещо по Неговата воля, Той ни слуша;

Ако вършим Божията воля-Бог ни чува когато се молим. Но ако не вършим-чува ли ни?

15 и ако знаем, че ни слуша, за каквото и да Му попросим, знаем че получаваме това, което сме просили от Него.
16 Ако някой види брата си, че извърши несмъртен грях, нека се моли, и Бог ще му даде живот, сиреч, на ония, които съгрешават несмъртно. Има смъртен грях; не казвам за него да се помоли.

Има грехове които са смъртни-не можете да се молите за такъв брат или сестра!!! Защото им ставате съучастници и тогава Господ ще се разправи и с вас!
Някои от вашите пастори дори знаят, че нарушават Божиите заповеди, но продължават! Какво мислите ще стане с тях? Умишлено нарушават Божията воля!
Нека видим какво става в такъв случай-когато някой премине линията...
1 Царе 15 глава-защото от вас си зависи и Господ не гледа на лице!!!

1 След това Самуил каза на Саула: Господ ме изпрати да те помажа цар над людете Му, над Израиля; сега, прочее, послушай гласа на Господните думи.

Самуил каза на Саул какво трябваше да прави и нека видим, дали Саул послуша Бога и дали изпълни! Това ни е за пример, сестри и братя!

2 Така казва Господ на Силите: Забелязал съм онова, което стори Амалик на Израиля, как му се възпротиви на пътя, когато идеше от Египет.
3 Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел.

Господ заповяда на Саул да върне на Амалик-това са Едомци... за всичко, което направиха на Израел когато Израел искаха да минат от там. И вижте какво направи Саул! Нека имаме предвид, че Исус поиска от Саул това нещо. И не пожали никого-дори и бебетата! Сестри и братя-вие не познавате Исус! Той е същият, който унищожи света чрез вода и избави само 8 човека! Същият Исус съсипа Содом и Гомора и съседните им села! Това е Исус декто е Христос, сестри и братя-той е много опасна личност!

7 И Саул порази амаличаните от Евила до прохода на Сур, срещу Египет.
8 И хвана жив амаличкия цар Агаг, а изтреби всичките люде с острото на ножа.

Саул трябваше да убие всички-без изкслючение!

9 Саул, обаче, и людете пощадиха Агага, и по-добрите от овците и от говедата и от угоените, и агнетата и всичко, което беше добро, и не искаха да ги обрекат на изтребление; но всичко, което беше изхабено и нямаше стойност, него изтребиха.

Вижте какво направи Саул-Господ не му заповяда това, нали? Но те се полакомиха по богатството...

13 И когато Самуил дойде при Саула, Саул му каза: Благословен да си от Господа! изпълних Господната заповед.
14 Но Самуил каза: Що значи тогава това блеене на овци в ушите ми, и тоя рев на говеда, що слушам?
15 И Саул отговори: От амаличаните ги докараха; защото людете пощадиха по-добрите от овците и от говедата, за да пожертвуват на Господа твоя Бог; а другите обрекохме на изтребление.

Саул не се подчини на Бога! И Самуил видя какво беше направил. Вижте какво му каза

21 Но людете взеха от користите овци и говеда, по-добрите от обречените неща, за да пожертвуват на Господа твоя Бог в Галгал.
22 И рече Самуил: Всеизгарянията и жертвите угодни ли са тъй Господу, както слушането Господния глас? Ето, послушанието е по-приемливо от жертвата, и покорността - от тлъстината на овни.

Нима Господ има голямо удоволствие от жертви и приноси? Вижте-ако не бяха съгрешили-нямаше да има и Закона за жертвоприношенията-Господ даде този Закон поради греховете, за да не избие целият Израел!

23 Защото непокорността е като греха на чародейството, и упорството като нечестието и идолопоклонството. Понеже ти отхвърли словото на Господа, то и Той отхвърли тебе да не си цар.

И от този ден, поради неподчинението си, Саул беше отхвърлен от Бога! Виждате ли, сестри и братя-подчинение на Бога е най-доброто нещо!
И вижте сега

35 И Самуил не видя вече Саула до деня на смъртта си; обаче Самуил плачеше за Саула. И Господ се разкая, за гдето беше поставил Саула цар над Израиля.

Господ се разкая, че направи Саул Цар над Израел. Защото Саул постоянно се противеше на Бога!
Но нека видим какво каза Господ на Самуил

1 Царе 16
1 Тогава Господ каза на Самуила: До кога ще плачеш за Саула, тъй като Аз съм го отхвърлил да не царува над Израиля? Напълни рога си с миро та иди; Аз те изпращам при витлеемеца Есей; защото Си промислих цар измежду неговите синове.

Господ даде на Саул развратен ум и това поради неподчинението му! Страшно е, сестри и братя! Много внимавайте, как ще служите на Бога!
Нека видим 1 Царе 28 глава и да видим, какво стана в края със Саул

3 А Самуил беше умрял, и целият Израил беше го оплакал и беше го погребал в града му Рама. А Саул беше отстранил от земята запитвачите на зли духове и врачовете.

Господ вече не отговаряше на молитвите и запитванията на Саул-защото го беше отхвърлил. И вижте към кого се обърна Саул. Нека ви е ясно, че тези врачки и гледачки разговарят с падналите ангели! Те се подчиняват на Сатана! Никога не отивайте при тях!

4 И тъй, филистимците се събраха и дойдоха та разположиха стана си в Сунам; също и Саул събра целия Израил, и разположиха стана си в Гелвуе.
5 А Саул, когато видя стана на филистимците, уплаши се, и сърцето му се разтрепера твърде много.
6 И Саул се допита до Господа; но Господ не му отговори, нито чрез сънища, нито чрез Урима, нито чрез пророци.

Вижте-Господ търпи дълго и ни оставя да се променим, но ако не-предава ни на развратен ум-с нас е свършено!

7 Тогава Саул каза на слугите си: Потърсете ми някоя запитвачка на зли духове, за да ида при нея и да направя допитване чрез нея. И слугите му му рекоха: Ето, има в Ендор една запитвачка на зли духове.

Сега вече Саул премина всички граници! Отиде да се съветва със Сатана-с неговите паднали ангели!

11 Тогава жената рече: Кого да ти възведа? А той каза: Самуила ми възведи.

Самуил е и мъртъв и погребан! Саул би трябвало добре да знае, че мъртвите са мъртви и не знаят нищо! Но това ви показва, че Саул вече беше с развратен ум!

16 Тогава Самуил рече: А защо се допитваш до мене, като Господ се е отдалечил от тебе и ти е станал неприятел?

Дяволите знаят доста неща. Те ще ви кажат неща които вие ще мислите, че са от Бога... Те разбира се знаят и когато Господ се оттегли от човек!

17 Ето, Господ си извърши, според както бе говорил чрез мене; защото Господ откъсна царството от твоята ръка и го даде на ближния ти Давида.
18 Понеже ти не се покори на гласа на Господа, като не извърши върху Амалика според големия Му гняв, затова Господ ти направи това нещо днес.

Този паднал ангел знаеше всичко...

19 При това, Господ ще предаде Израиля с тебе в ръката на филистимците; и утре ти и синовете ти ще бъдете при мене; и Господ ще предаде множеството на израилтяните в ръката на филистимците.

Вижте, сестри и братя, мнозина от вас са вървяли против тези които обичате, много пъти, но едва ли ще вървите против тези от които се страхувате! За това пише, че страх от Бога е начало на всяка мъдрост!
Нека видим какво стана със Саул-1 Летописи 10 глава

1 А филистимците воюваха против Израиля; и Израилевите мъже побягнаха от филистимците, и паднаха убити в хълма Гелвуе.
2 И в преследването филистимците настигнаха Саула и синовете му; и филистимците убиха Сауловите синове Ионатана, Авинадава и Мелхисуя.
3 И като се засилваше боят против Саула, стрелците го улучиха, и той биде наранен от стрелците.

Виждате, какво стана със Саул и синовете му. Но защо-ето отговора:

13 Така умря Саул за престъплението, което извърши против Господа, против Господното слово, което не опази, а още, понеже бе се съвещал със запитвачка на зли духове, за да се допита до тях,

Не стига другото, но Саул дори отиде да пита дяволите какво ще стане! Вижте колко сериозно е това, сестри и братя-не го правете-никога! Защото директно ще се опълчите на Бога! Господ ви е казал всичко, което иска да ви каже в Библията, но вие на искате и да знаете. Защо? От това зависи вашият живот, сестри и братя!
Нека видим Еремия 23 глава. Хората обичат да приказват, че Господ ни налага някакво тегло...

33 И когато тия люде, Или някой пророк или свещеник, те попитат като рекат: Какво е наложеното върху тебе от Господа слово? Тогава да им кажеш що е наложеното, - Че Господ дума: Аз ще ви отхвърля.

Хората мислят, че Божието Слово е някаква тежест наложена на нас. Но не е то-нашето поведение-то е!

34 А колкото за пророка, свещеника и оня от людете, Който би рекъл: Наложеното от Господа слово! Аз ще накажа оня човек и дома му.
35 Така да речете всеки на ближния си И всеки на брата си: Какво е отговорил Господ? Или: Що е рекъл Господ?
36 А да не споменете вече: Наложеното от Господа слово; Понеже товар ще бъде на всекиго Неговото слово; Защото извратихте думите на живия Бог, На Господа на Силите, нашия Бог.

Защото неговото си слово ще бъде товар за този човек, защото те извратиха Божието Слово!!
Нека видим нещо по този въпрос-Матей 12 глава

31 Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости.

Това няма да ви бъде простено-никога! Това е грехът, за който Павел каза-да не вършите! А знаете ли какво е това-умишленото-подчертавам го-умишленото изопачаване на Божието Слово! Ето-сега знаете това. Пък и съм представил тема по този въпрос-прочетете я! Хула против Светият Дух е умишленото изопачаване на Божието Слово! Мнозина го правят без дори и да осъзнават, какво правят-добре е за тях, че не знаят... Но тези които знаят, но го правят-за тях прошка няма да има! Те ще се изправят директно пред гнева на Исус!

36 И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.

Виждате ли, сестри и братя-ще отговаряме за всяка!! дума дето сме казали!

37 Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.

Разбирате ли сериозността на това? От нас си зависи-и от никого другиго!
Галатяни 6 глава-нека видим! Господ го е поставил тук, защото трябва да го четем! И ще бъдем съдени по делата и думите си! По делата-раздбирате ли го? Но ако не сте вършили нищо за Бога-какво ще дойде за вас?

1 Братя, даже ако падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с кротък дух; но всекиму казвам: Пази себе си, да не би ти да бъдеш изкушен.

Това е нещо за което много хора трябва да му обърнат внимание. Понякога брат или сестра вършат нещо лошо. Но ние трябва да им дадем място за да се покаят-без да ги обвиняваме веднага! Ние трябва да сме състрадателни и да не осъждаме, защото и ние самите вършим много неща които не би трябвало да вършим! И ако те не се променят-Господ ще се занимае с тях...

4 Но всеки нека изпитва своята работа, и тогава ще може да се хвали само със себе си, а не с другиго;

Проверявайте себе си и не търсете да обвинявате другите!

5 защото всеки има да носи своя си товар.

Всеки ще отговаря за себе си само!

6 А тоя, който се поучава в Божието слово, нека прави участник във всичките си блага този, който го учи.
7 Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне.

Ако сте Божии служители-не може да си позволявате да вършите неща които не бива. Първо вижте себе си!!

8 Защото, който сее за плътта си, от плътта си ще пожъне тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот.

Нека видим Притчи 3 глава. Ние, хората винаги обичаме да обвиняваме! Добре е да се видим в огледалото!

5 Уповавай на Господа от все сърце, И не се облягай на своя разум.

Обърнете внимание какво четете, сестри ибратя! Защото нашето разбиране възможно е да е изкривено! За това вярвайте на Бога само!

6 Във всичките си пътища признавай Него, И Той ще оправя пътеките ти.

И ако вярвате в Бога-Той ще оправя пътищата ви!


7 Не мисли себе си за мъдър; Бой се от Господа, и отклонявай се от зло;

Много се мислят за по-умни от Бога. Какъв майтап и каква тъга!

8 Това ще бъде здраве за тялото ти И влага за костите ти.
9 Почитай Господа от имота си И от първаците на всичкия доход.
10 Така ще се изпълнят житниците ти с изобилие, И линовете ти ще се преливат с ново вино.
11 Сине мой, не презирай наказанието от Господа, И да ти не дотегва, когато Той те изобличава,

Това е нещо, което трябва да го знаете! Господ не ви иска такива каквито сте, но иска да промените характера си съобразно с това, което Той изисква! Така, както вие възпитавате децата си-така и Господ ни възпитава нас-възрастните! И не се оплаквайте, но вижте, какво зло вършите пред Бога и човеците и се коригирайте! Защото на края Господ ще съди всички!
Евреите 12 глава

1 Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще,

Вижте-грехът е навсякъде около нас! И състезанието е до края!

4 Не сте се още съпротивили до кръв в борбата си против греха.

Мнозина от вас все още не са изпитали, какво е когато навлезете в Божието Слово-което е истината и споделите с най-близките си... Те скачат против вас все едно вие сте най-долната личност на земята!

5 И сте забравили увещанието, което ви съветва като синове: - "Сине мой, не презирай наказанието на Господа, Нито да ослабваш, когато те изобличава Той;
6 Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема",

Как абсолютно е „всеки”? Абсолютно е! Ако сте бити от Бога-радвайте се, сестри и братя! Защото ако не ви наказва-не сте Божии.

7 Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове; защото кой е тоя син, когото баща му не наказва?

Децата трябва да се възпитават и ако трябва-да се потупват, защото така само ще ги предпазите от престъпления и смърт...

11 Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко; но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него.

И ако след наказанието си започнете да вършите това, което е право, то какво по-добро от това? Смъртта ли?... И ви казва винаги именно същото-нека видим Псалм 107
Господ иска да се промените и ако дори и след време не искате да слушате-ще стане с вас това, което стана със Саул!

17 А пък безумните са в скръб поради беззаконните си пътища И поради неправдите си.

Виждате ли, какво казва Господ чцрез Давид? Това е същият Исус в когото се кълнете, сестри и братя!

18 Душата им се гнуси от всяко ястие, А те се приближават до портите на смъртта.
19 Тогава викат към Господа в бедствието си; И Той ги избавя от утесненията им.

И когато те разберат, колко надолу са отишли и плачат на Бога-ето как Бог ги спасява-чрез Словото си!

20 Изпраща словото Си та ги изцелява, И ги отървава от ямите, в които лежат.

Виждате-Господ не изпраща ангели, но Словото си! И вие се поучавате от Словото! Но ако не искате да правите това, което Господ казва-разрушението ви ще дойде-неминуемо!
Притчи 15 глава

31 Ухо, което слуша животворното изобличение, Ще пребивава между мъдрите.

Ако слушате и промените поведението си-ще бъдете сред мъдрите!

32 Който отхвърля поуката презира своята си душа, А който слуша изобличението придобива разум.

Койтко презира поука-мрази сам себе си-не иска да живее! Адам и Ева не послушаха Господ да не говорят със Сатана-ето резултата и до днес!

33 Страхът от Господа е възпитание в мъдрост, И смирението предшествува славата.

Когато разберете, кой е Исус и че трябва да се страхувате от него-ще смирите себе си и ще започнете да го слушате, за да живеете! Не знаете ли, че същият Исус като дойде ще напълни земята с трупове? Не знаете ли, че от него не можете се скри никъде? Дори и да се самоубиете-ще ви възкреси и ще ви съди-за убийство!
Нека видим 1 Тимотей 4 глава
Всичко си е така от самото начало-това, което Господ е казал в началото-валидно е и днес, сестри и братя! Ако за убийство е трябвало да ви убият тогава-така е и днес!

14 Не пренебрегвай дарбата, която имаш, която ти се даде, съгласно с пророчеството, чрез ръкополагането от презвитерите.

Пророците ви казват какво трябва да правите!!!

15 В това прилежавай, на това се предавай, за да стане явен на всички твоят напредък.

Изучавайте Словото постоянно!

16 Внимавай на себе си и на поучението си, постоянствувай в това; защото, като правиш това, ще спасиш и себе си и слушателите си.

И ако правите това-ще спасите и себе си и всички които ви слушат! Но трябва да познавате Божието Слово! И хората ще одобрят това, което вършите-защото е по Бога!

Нека видим Ефесяните 4 глава

23 да се обновите в духа на своя ум,

Господ иска да подновите ума си!

26 Гневете се, но без да съгрешавате; слънцето да не залезе в разгневяването ви;

Не се гневете излишно и нека не сте гневни постоянно! Защото кого притеснява това-само вас! Така давате възможност на Сатана да действа против вас!

27 нито давайте място на дявола.

И нека ви дам прекрасен пример-да видим какво стана със самият Моисей, най-великият пророк живял някога! Нека видим поради това, че Моисей се разгневи-какво стана после...

Числа 20:
1 И в първия месец дойдоха израилтяните, цялото общество, в Цинската пустиня; и людете останаха в Кадис. Там умря Мариам, и там бе погребана.
2 А вода нямаше за обществото, тъй че те се събраха против Моисея и против Аарона.
3 Людете се скараха с Моисея, като говореха казвайки: О да бяхме измрели и ние, когато братята ни измряха пред Господа!
4 Защо изведохте Господното общество в тая пустиня да измрем в нея, ние и добитъкът ни?

Вижте-те постоянно мърмореха против Моисей и Бог. Но ако така много искаха да умрат-защо просто не се примириха и да умрат?... Нека видим какво стана

7 И Господ говори на Моисея, казвайки:
8 Вземи жезъла и свикай обществото, ти и брат ти Аарон, и пред очите им говорете на канарата, и тя ще даде водата си; така ще им извадиш вода из канарата, и ще напоиш обществото и добитъка им.
9 И тъй, Моисей взе жезъла, който беше пред Господа, според както Той му заповяда;

Но нека видим, какво направи Моисей-тук е ключът!

10 и, като свикаха Моисей и Аарон обществото пред канарата, той им каза: Чуйте сега, вий бунтовници! да ви извадим ли вода из тая канара?

Вижте какво каза Моисей-че той ще извади вода от скалата!

11 Тогава Моисей дигна ръката си и с жезъла си удари канарата два пъти;

Господ не му каза да удари скалата два пъти! Но Моисей беше ядосан.

и потече много вода, та обществото и добитъкът им пиха.

12 Но Господ каза на Моисея и Аарона: Понеже не Ме вярвахте за да Ме осветите пред израилтяните, за това вие няма да въведете това общество в земята, която им давам.

Виждате ли, сестри и брлатя, какво стана с Моисей поради това, което направи? След като беше водил 40 години Израел, сега допусна тази грешка и вижте посдледиците. Моисей ще бъде в Божието Царство-изобщо не се и съмнявайте! Но Моисей не влезе в обещаната земя! Вижте дори, как Моисей се молеше на Бог да влезе там, но не-не стана!
Второзаконие 3 глава

18 В онова време ви заповядах, казвайки: Господ вашият Бог ви даде тая земя да я притежавате; за това всички вие храбри мъже минете въоръжени пред братята си израилтяните.
19 Само жените ви, децата ви и добитъкът ви (защото зная, че имате много добитък) нека останат в градовете, които ви дадох,
23 В онова време се молих Господу, казвайки:
24 Господи Иеова, Ти си почнал да показваш на слугата Си величието Си и крепката Си ръка; защото кой е тоя бог, на небето или на земята, който може да работи, както Ти работиш и според Твоите мощни дела?
25 Нека премина, моля Ти се, и видя добрата земя оттатък Иордан, оная добра планинска страна и Ливан.

Това е Моисей-чрез когото Господ съсипа Египет! Това е пророка с когото Господ говореше лице с лице! Но вижте какво стана... И ако Господ направи това с Моисей, какво мислите ще направи с вас?

26 Но Господ понеже бе се разгневил на мене поради вас, не ме послуша; и Господ ми рече: Стига ти; да Ми не продумаш вече за това.
27 Възкачи се на върха на Фасга, и дигни очи към запад и север, към юг и изток, та гледай земята с очите си; защото няма да преминеш тоя Иордан.

Господ показа на Моисей, какво щеше да има, ако не беше съгрешил пред Бога! Това ви показва, че трябва да владеете гнева си! Иначе последиците могат да бъдат много неприятни! Помислете-за 40 години Моисей водеше този народ и накрая не можа да ги въведе в обещаната земя! Това е пример и за нас, сестри и братя! Всичко, което Моисей трябваше да напарви беше да удари скалата и да прослави Бога! Това беше простичко-нали? Но ето какво направи и какви бяха последиците от това действие.

28 И заръчай на Исуса, насърчи го и укрепи го; защото той ще мине пред тия люде, и той ще им раздели за наследство земята, която ще видиш.

Нека видим 1 Коринтяни 9 глава. Господ ни показва постоянно, кой е Той и как да се държим с Него! И всичко, което трябва да направим е-да контролираме себе си! Това ако успеем-всичко ще е добре с нас!
Вижте-ние сме на състезание и не можем да го прекратим! Трябва да бягаме така, че да получим наградата!

24 Не знаете ли, че, които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, щото да я получите.
25 И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко.

Трябва да имаме разбирането, сестри и братя!

Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен.

26 И тъй, аз така тичам, не като към нещо неизвестно; така удрям, не като че бия въздуха;
27 но уморявам тялото си и го поробвам, да не би, като съм проповядвал на другите, сам аз да стана неодобрен.

И ние знаем, защо тичаме на стадиона-защото се надяваме да издържим до края и да получим венеца-вечният живот!
Нека видим 2 Летописи 15 глава и да видим, до кога Господ ще е с нас!!

1 Тогава Божият дух дойде на Азария, Одидовия син,
2 и излезе да посрещне Аса и му рече: Слушайте ме, Асо и целий Юдо и Вениамине: Господ е с вас докато сте вие с Него; и ако Го търсите, ще бъде намерен от вас, но ако Го оставите, Той ще ви остави.

Господ ни казва абсолютно всичко, което трябва да правим, за да получим вечният живот! Поставя всичко на масата и няма нищо скрито! И докато сме с Бога-Бог ще е с нас!!! Но ако изоставим Бога-и не вършим това, което Той иска от нас-Той ще ни остави също!
Яков 4 глава

7 И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас.

Защото дявола няма никаква власт над вас, ако не вършите това, което той иска, но пазите и вършите това, което е от Бога.

8 Приближавайте се при Бога, и ще се приближава и Той при вас. Измивайте ръцете си, вие грешни, и очиствайте сърцата си, вие колебливи.

Трябва да промените съзнанието си и не можете да сте колебливи-трябва да изберете да вършите това, което Господ изисква от вас!!

10 Смирявайте се пред Господа, и Той ще ви възвишава.

Но вие трябва да промените себе си, вие трябва да решите да спасите себе си. Защото никой друг не може да го направи за вас!

Нека видим и последното място за днес-Деянията на апостолите 2 глава. Тези братя разбраха, че са убили Исус-начинателят на живота и питаха, какво да направят, за да спасят себе си.

36 И тъй, нека знае добре целият Израилев дом, че Тогова Исуса, Когото вие разпнахте, Него Бог е направил и Господ и Помазаник.

И ако не минете през Исус-не можете да влезете в Божието Царство! Исус е пътят и вратата!

37 Като чуха това, те, ужилени в сърцата си, рекоха на Петра и на другите апостоли: Какво да сторим, братя?
38 А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух.

Петър им каза първо да се покаят! Защото Господ няма да приеме никой, който си е останал такъв, какъвто е бил!

39 Защото на вас е обещанието и на чадата ви, и на всички далечни, колкото Господ, нашият Бог, ще призове при себе Си.
40 И с много други думи заявяваше и ги увещаваше, казвайки: Избавете се от това извратено поколение.

И така-вие сами трябва да спасите себе си от това извратено поколение!!! Вашето спасение е във вашите ръце и никой не може да напарви нищо за вас в това отношение, но само вие! И никой не може да ви отреже от Царството, но само вие!

Благодаря ви за времето!

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Бога; Слава на Бога; Слава на Бога на Израел в името на Исус Христос!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188960
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930