Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 17:28 - За Пасхата-и защо е така важна, а вие дори и не знаете това...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1165 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

Мнозина днес наричат себе си християни, но дори и не знаят, че ако са такива, то трябва да пазят Пасхата всяка година. Но защо? Какво е Пасхата и защо трябва да я пазим и до днес? Нека заедно видим това чрез Библията и ще разберем, с какво е така значителна и защо трябва да я пазим вяска година в определеното й време.

Изход 12:
1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки:
2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Може би вече знаете, че началото на годината е според луната и тази година е на 22 март-залеза на слънцето. Тогава започва първият месец-според Бога, който е месец Абиб. А Пасхата е на 4 април-залез слънце-започва.

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

Вижте сега какво заповяда Господ-агнетоили ярето трябва да е без недостатък! Исус Христос беше без недостатък! Защото само за него пише, че е Светият Израилев-тоест, беше без грях!

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

Значи намираме, че Пасхата се прави на 14я ден от месеца-първият месец.

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Значи, кръвта на агнето пили ярето-дето е без никакъв недостатък-трябва да се използува за да се намажат стълбовете на вратата и горният й праг.
Вие сте чели-надявам се-че кръвта на Исус ви спасява. Но обърнете внимание сега на това-кръвта се намазва на стълбовете и на горният праг на вратата. За да влезеш в къщата по нормален начин, трябва да минеш през вратата.

11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване.
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.
13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Кръвта ще е белега, сестри и братя! Но имаше ли значение, кой живее в къщата? Дали беше добър или беше зъл-не, нямаше никакво значение!! Всеки, който повялваше на тези думи и ги изпълнеше-спасяваше себе си. Тоест-вярата ги спасяваше!!

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Значи, Господ заповяда този ден да се пази във всичките ни поколения. И не-не се отнася само за народа на Бога-Израел, защото "Един Бог, една вяра, едно кръщение"! И "както за Юдеина, така и за Гърка"! Бог е Бог на всичките човеци. Това, което е заповядал на Израел да върши-това трябва да вършат всички хора.
И така-вярата спасява. Но има и един закона за Пасхата-и понеже знаем, че Бог е едини същи вчера, днес и за винаги-Евреите 13:8, то знаем, че този Закон е валиден и днес. За кой Закон става въпрос:

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея;
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Това пише в Библията, сестри и братя-същата глава-нали знаете, че Библията е Божието Слово-трябва да вярвате на Бога!
И така-намерихме за Закона за Пасхата, намерихме, че е вечен Закон и намерихме, че никой чужденец не може да я яде ако не е обрязан-става въпрос за мъжете разбира се. И както вече видяхме в Библията-един Закон е за Израел и за чужденеца-ето го отново в Числа:

Числа 9:14 И ако някой чужденец, който е пришелец между вас, желае да направи пасхата Господу, нека я направи, според повеленията за пасхата и според наредбата за нея; един закон ще имате и за чужденеца и за туземеца.

Добре, но нека потвърдим още веднъж, че Пасхата е учредена от Бога и съответно-трябва да бъде пазана от всеки, който обича Бога и търси да получи вечен живот:
Левит 23 глава
1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Както виждаме, това са Празници на Бога! Те не са Празници на Израел, нито на Моисей, нито дори и на Юдеите-както някой си ви е казал...

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Чия е Пасхата-какво пише в този 5 стих, сестри и братя? На Бога е!! И какво още виждаме тук, сестри и братя-че и Пасхата и Божиите Празници се свикват във времената им-нали така четете в този 4 стих?!
Добре, но някой може да каже, че Пасхата е била до Исус, но след като Исус е дошъл на тази земя-вече не се прави. Какво е Пасхата наистина-не показва ли тя към Исус Христос? Но нека видим, дали Исяс я пазеше:

Матей 26:2
Знаете, че след два дни ще бъде Пасхата, и Човешкият Син ще бъде предаден на разпятие.
17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?
18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.
19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

Марк 14:1
А след два дни щеше да бъде пасхата и празника на безквасните хлябове; и главните свещеници и книжници търсеха случай да Го уловят с хитрост и да го умъртвят.

Но защо те искаха да го умъртвят? И то точно на Пасхата? Дали защото изпълняваха пророчеството? Точно така!!

Йоан 2:23
И когато беше в Ерусалим, на пасхата през празника мнозина повярваха в Неговото име, като гледаха знаменията, които вършеше.

Исус Христос пазеше Пасхата-винаги! Но тук има нещо много повече-кое е то? Защото все още не сме намерили точно какво е Пасхата. Нека видим и това:

1 Коринтяни 5:7
Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашатапасха, Христос, биде заклан [за нас].

А-значи Исус Христос е нашата Пасха?! Точно така, сестри и братя-Исус Христос проля кръвта си за всички нас, които искаме да получим дара-вечният живот. Но ако Исус Христос е нашата Пасха то неговата невинна кръв ни спасява ако повярваме в него. Точно така, сестри и братя-ако повярваме! Но вярата се показва чрез делата и без дела вярата е празна, както ви казва и апостол Яков. И ако повярваме-ние заставаме под кръвта на Исус и ангелът дето ще изтреби останалите хора няма да ни докачи! Но разбираме ли в случая, какво е кръвта на Исус Христос, пролята за нас? Защото тя е скъпоценна-по-скъпа от всичко на тази земя! Какво е тя?
Ето ви отговора:
1 Коринтяни 6:20
защото сте били с ценакупени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии].

Значи, кръвта на Исус Христос е цена-прескъпа цена-платена за нас? Но за всички хора ли е платена тази цена или само за определени? Само за тези които се обърнат към Бога, като се покаят от греховете си-което е нарушаването на Законите на Бога-и като смирят себе си, започнат да вършат дела достойни пред Бога за вечният живот!!
Но ако сме купени за цена, то тогава има ли още нещо, което трябва всички братя да изпълнят? Има-ето го:
Битие 17:
12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.
14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Виждате ли какво казва Господ, братя? Вие сами си решавате...
Какво намерихме тук, сестри и братя? Намерихме, че Пасхата показва жертвата на Исус Христос за нас, че трябва да я пазим, защото е вечен Завет между Бога и нас, че само мъжете които са обрязани могат да я пазят и че значението й е-влизаме под кръвта на Исус Христос пролята за нас и така спасяваме себе си от смъртта!
Какво по-ясно от това? Сега-всеки сам решава, какво ще е. Никой на сила няма да спасява никого-дори и Господ не може да направи това! И ако някой не е съгласен с нещо от посоченото-то не е с мене, но с Библията-представих ви Библията по въпроса.
Но какво още извърши Исус Христос на самата последна Пасха, която яде с учениците си и в същият ден умря? Ето го:
Матей 26:
26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.
27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички!
28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

И това е, което и мнозина от вас правите-без дори и да знаете какво е, а го правите против Бога, защото не пазите Пасхата, но пазите Римо католическото причастие, нямащо нищо общо с Бога! Вижте, сестри и братя-Завет не се утвърждава без печат-кръвта на Исус, пролята за нас е печата на Новият Завет! И виното е символът на това. Тялото на Исус беше "преломено" за нас-това е символа на разчупеният хляб-а се яде безквасен хляб! И виното е алкохолно вино-за сестрите и братята адвентисти подчертавам това! Що се отнася зо Завет, който Исус сключи тогава-не е нищо ново-просто сега вече Закона е написан в сърцата ни-в съзнанието ни! Но вижте урока "Трите Завета" тук на този блог за да разберете това по-добре.

И така, сестри и братя християни-вие не пазите Пасхата, а сега намерихте, какво е значението й. Сега вече е само между вас и Бога! И ако не пазите Пасхата от сега-то вие се противите на Бога. Е, какъв може да бъде резултата за човек, който се е противил на Бога? Мисля отговора се налага сам...

Ако не сте под кръвта на Исус-как мислите ще спасите себе си-не е възможно!
А ако не сте под първият Завет между Бог и Авраам-не сте Авраамово потомство.
А ако не сте се обрязали, братя-не можете да сте в Завета с Бога-първият Завет!
Защото Закона е ясен-не можете да ядете Пасхата-тоест, да станете под кръвта на Исус ако не сте обрязани. И нещо повече-не можете да бъдете дори икръстени във вода-греховете ви са още върху вас, а заплатата на греха е смърт...

Е-не мога да ви го кажа по-ясно: какъв шанс да спасите себе си имате, след като не сте извършили това, което Господ е заповядал? Вие сами си отговорете на този въпрос...
Време е да се събудите, защото денят на съда идва! Това, което идва на тази земя е много повече от това, което дори и мислите, че знаете! И не-не сте готови за него-светът дори изобщо не е готов за това, което идва.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172343
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031