Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 03:59 - За народа на Бога-Израел и за тези дето наричат себе си Юдеи-а не са...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2373 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.03.2012 00:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И така,
Кой е народа на Бога-Израел и защо именно този народ, а не да кажем тези, дето са се обявили пред света за Юдеи. За да отговорим на този въпрос, трябва както казах, да изследваме сериозно Библията и също историческите факти от съответните проверени книги.
Сестри и братя, започнахме с Авраам. От него произлизат много народи и разбира се-Израел.
Бог избира Авраам и му казва да излезе от земята си. Това може би е било проверка за Авраам-да види Бог, дали ще го слуша. Знаем от Библията, че Авраам слушаше Бога, до толкова, че дори беше готов и да принесе сина си Исак в жертва за Бога. Това беше проверка и Авраам я издържа. Авраам имаше пълна вяра в Бога и това е потвърдено от делата му. По този въпрос дори и апостол Павел пише. И така-Авраам имаше първородният си син-Исмаил от Египтянката Агар. Тук само ще спомена, че Египтяните са чернокожи хора. Тези които виждате днес-те не са оригиналните Египтяни, но са араби-децата на Исмаил. Те са завладяли Египет през 7 век и са натирили оригиналните Египтяни-чернокож народ- в най-отдалечениет кътчета на страната-а ги има и днес.
Но поради конфликта между Сара и Агар, Авраам изгони Агар и сина й. Това не промени първородството на Исмаил-но Исмаил бе отхвърлен от Бога в смисъл, че не с него Бог щеше да сключи завет. И така, Бог даде на Авраам и Сара син-Исак. И когато Бог видя, че Авраам му е верен дори и до смърт, обеща му, че от него ще издигне много народи-като звездите на небето и че от него ще излезе Спасителят на света!
И така-Исак, сина на Авраам се ожени за Ревека и тя забременя.
Знаете за двата народа дето се биеха още от корема на Ревека-тя се допита до Бога защо е това и Бог й отговори, както също й каза, че по-старият ще слугува на по-младият. Също както казва Павел-Бог обикна Яков, но намрази Исав. Исав също имаше заслуга за това...
И така-родиха се близнаците и първородният беше Исав. Но по-късно, когато Исав се връщаше премалял от глад от лов, знаете как продаде първородството си на брат си-Яков за паница леща. И понеже лещата е червеникаво ястие, от тогава Исав бе наречен Едом. Запомнете това име-важно е!
Знаете после, как Яков се яви на баща си-Исак за да получи благословенията на баща си. Това нещо съвсем не е маловажно и тези хора бяха по Бога. Благословенията се изпълняват! И после, когато Исав се яви като първородният пред баща си, те разбраха, че Яков ги е измамил. Но... Нека сме наясно-Исав продаде първородството си-това беше сделка и тя важеше!!! И така-сега вече каквото и да кажеше Исав-или Едом, работата беше вече свършена-Яков получи добрите благословии от баща си и те щяха да се изпълнят. За това Едом намрази брата си и искаше да го убие. Но Ревека го изпрати при брата си-Лаван в Сирия. Вече споменахме как там Яков се ожени за двете сестри-Лия и Рахил и после му се родиха деца от тях и от прислужничките им. Също-Яков придоби голямо богатство там и реши да се върне в земята си.
А трябваше да спомена нещо-нещо много важно!!
Когато Бог видя, че Авраам му е верен, сключи с него Завет-Договор. Тогава му обеща, че от него ще произлезе потомък, който ще спаси света... И в знак на сключеният договор, Господ му нареди да се „подпечета”, че е сключил Завет с Бога-да се обреже. Това нещо има много по-голямо значение от колкото ви изглежда на пръв поглед, сестри и братя, но за него ще говорим в отделна тема, защото светът е изкривил абсолютно всичко от Библията, дори нещо повече-заменил е Библията с техните си измислици и извращения и ги е нарекъл Християнство... Но ще говорим за тези неща.
И така-Яков се връщаше в земята си-не ставаеш бързо, защото имаше много стада и не искаше да ги пресили, че да не измрат. Яков имаше вече 12 сина и една дъщеря. А Яков се страхуваше от брата си-Едом, да не би да го убие и да избие децата му и жените му. За това, Яков раздели цялата дружина на части и те вървяха така-като имаше разстояние между тях. Яков си мислеше, че ако брат му удари едната дружина, другата има шанса да се спаси. Не му е било лесно де... Яков още изпрати големи подаръци на брат си с намерението да го умилостиви.
И така, Яков остана след всичките. А тук искам да добавя това, че Бог вече се беше явил и на Яков и му беше казал, да съблюдава това, което Боги изсква от него и Бог ще го благослови твърде много. Яков знаеше, че ще служи на Бога. И ето-Яков остана сам и както пише в Библията, един „човек” се бореше с него. Не, сестри и братя-Бог изпрати ангел. Що за борба може да е била това-не знаем!!! И не е нужно да спекулираме. Знаем, че само един ангел е в състояние да унищожи огромни войски, но в случая, този пратен ангел се бореше с Яков. Сега-важно е да спомена, че ангелите-до един, включително и Сатана-са служебни духове. Те вършат служба пред Бога. За каквото трябва да свършат за Бога-те го вършат. А има различни ангели за различни служби. Само ще спомена дори и херувимите-могъщи творения с четири лица, шест крила и пълни с очи-по крилата... Сатана е херувим и при това-те са направени съвършенни в красота! Ще говорим и за това един ден...
И така-този ангел, пратеник на Бога, се бореше с Яков. И така-до преди зазоряване. И не можеше да надвие над Яков. Тогава се докосна до ставата на бедрото му и тя се изкриви!!! Само се докосна... Тогава ангелът му каза-пусни ме, но Яков не искаше да го пусне. Нямаше да го пусне, докато не го благослови. Яков знаеше с кого се бори. Ангелът го попита-как ти е името и той каза-Яков. Ангелът му каза, че вече няма да се нарича Яков, но Израел, защото е бил в борба с Бога и човеците и е победил, и е принц!! Сестри и братя-точно в този момент Бог осинови Яков!!! За това му даде името си! Разбирате ли величината на този момент? Вярвам дори и Яков не знаеше за какво става въпрос или какво стана тогава...
Цялата Библия е писана от Израиляни и за Израел!! И както знаете, нито един от тях не е представен в Библията с фамилното си име-защо? Защото на всички тях то е едно-Израел!!!
Исав-или Едом, посрещна брата си с радост и благосклонно-и не търсеше да го погуби.
Яков и семейството му заживяха в земята. А междувременно Яков показваше по-голяма любов към сина си Йосиф, който му се беше родил в късните години на живота му. Вижте, сестри и братя-не трябва да делите децата си! Това винаги води до лоши последици. Яков уши на сина си Йосиф и една специялна дрешка с много цветове. При това Йосиф донасяше на баща си за недобрите дела на братята си и те го намразиха поради това и поради любовта на баща им към него. А явно Господ беше с Йосиф, защото му показваше видения в съня му още докато беше малък. И така, едно много сериозно видение беше, че Йосиф видя, как слънцето и луната и 11 звезди-братята му се поклониха пред него. Ако прочетете внимателно, ще разберете, че за Яков нямаше тайна в това-той го разбра и дори се скара на сина си-Йосиф, като му каза-нима аз и майка ти, и братята ти ще ти се поклоним? И братята му го намразиха още повече. Но запомнете това видение, сестри и братя-защото то ще ви обясни едно друго видение от Откровението-за Луната и за звездите...
Един ден Яков прати сина си-Йосиф да навести братята си които пасяха стадата много далече и да донесе вести на баща си. Но те, като го видяха отделече си казаха-ето този дето вижда сънища-елате да го убием, че да видим дали сънищата са му показали вярно. Но Рубин, най-големият от братята направи всичко възможно за да спаси брата си Йосиф от тях. И накратко, стигна се до там, че го продадоха на арабски търговци които пък го продадоха в Египет, а на баща си казаха, че лют звяр го е разкъсал някъде из пустощта...
И ето-Йосиф се озова в Египет. Но Бог беше с него и го пазеше, при това Йосиф бе продаден като роб и купен от един Египтянин-велможа. И понеже Господ беше с Йосиф, този велможа започна да забогатява и предаде управлението на дома си в ръцете на Йосиф, защото разбра, че Бог е с него. Но жената на този човек хареса Йосиф-нека не забравяме, че по това време Йосиф вече е бил някъде около 20 годишен-или малко по-малко. И явно е изглеждал добре. Чернокожите хора също могат да бъдат добре сложени, а съм виждал не малко много красиви чернокожи жени. Това го казвам за някои, дето мислят, че хората с друга кожа са с нещо по-долни от тях... Та жената на този велможа искаше да легне с Йосиф, но Йосиф не можеше да допусне такова нещо. Той дори й каза, че господарят му е поверил целият си дом и не може да направи такова нещо против господаря си. Но... тя не можеше да се пребори с желанието си и така, един ден тя го хвана и му каза, да легне с нея, но той отказа и понеже трябваше да бяга, тя успя да задържи връхната му дреха. После когато мъжът й си дойде, тя наклевети Йосиф и онзи го хвърли в тъмницата.
Вижте, сестри и братя-когато Бог е с някой човек, дори и в най-лошите му моменти ще бъде с него и ще го избави. И така, много скоро началникът на тъмницата разбра, че Йосиф е нещо специялно и му повери тъмничните работи и Йосиф се грижеше за всичко. Случи се така, че виночерпецът на Фараона и хлебарят му, се провиниха пред Фараона и Фараон ги затвори в тъмницата. И те имаха всеки съня си и на сутринта бяха много смутени. Йосиф ги запита, защо са така умислени и те му разказаха съня си. И според сънищата им, той им каза, какво ще стане с тях. Единият-виночерпецът-щеше да бъде възстановен на службата си, а хлебарят щеше да бъде обесен. Това стана! А Йосиф помоли виночерпецът да помоли Фараона да го пусне от затвора, защото е невинен. Онзи излезе и забрави обещанието си. Минаха още няколко години-нека не забравяме, че Йосиф е бил вече на около 25-26 години или повече. И ето-Фараонът имаше сън и се смути от него. И повика всичките си астролози и гледачи за да му обяснят съня, но те не можеха... Тогава онзи виночерпец се сети за Йосиф и го доведоха от затвора. И Йосиф поясни, че само Бог разкрива сънища и разкри съня на Фараона. И така, сънят беше в две части. Първата част: фараона видя седем житни класове-пълни и много красиви. А след тях седем много грозни и мършави класове, които изядоха добрите класове. Втората част: седем много красиви и пълни крави излязоха от Нил и пасяха наоколо. Но после от реката излязоха седем много мършави и грозни крави и изядоха седемте добри крави. Значението беше: идват седем много плодородни години. Но след тях идат седем много гладни години, когато хляб няма да има и те ще изядат всичкото от тези седем първи години. За това-предложи Йосиф-добре е Фараон да назначи човек, който да събере всичко що може през първите седем години и да го складира, че после ще има храна за останалите седем години. Тогава Фараона каза-че може ли да има по-добър кандидат от тебе, Йосиф, с когото е Бог? За това те назначавам за управител над целият Египет. Ти ще командваш всичко и всички. И само на трона аз ще съм по-голям от тебе.
Сестри и братя-представяте ли си това, което извърши Господ? Но то не свършва до тук, защото Бог имаше много по-голям план от това, да издигне Йосиф за когото казва в Псалмите чрез Давид, че именно Йосиф е учил министрите на Фараона на мъдрост, до управител на целият Египет. Бог щеше да спаси народа си от гладна смърт чрез Йосиф. И така-Йосиф командавше целият парад и той бесеше и той помилваше. Йосиф построи градове-житници и складира всичкото остатъчно жито от тези седем години там. И ето-дойдоха седемте гладни години...
Поради глада, Египтяните започнаха да купуват жито от Йосиф за злато, после за каквото можеха, накрая се стигна до там, че продадоха земите си на Фараона-за да не измрат от глад и така, Йосиф купи земята за Фараона. Но гладът не беше само в Египет, а във всичките околни земи също. И ето-семейството на Йосиф в Ханаанската земя страдаше от глад също. И Яков изпрати синовете си в Египет за да купят от там жито, като остави само Вениамин-най-малкият си син при себе си. Е, братята пристигнаха в Египет и бяха представени пред Йосиф. Но обърнете внимание, сестри и братя-те не го познаха изобщо! Те виждаха пред себе си Египтянин-най-големият владетел след Фараона в земята. При това, Йосиф говореше с тях на Египетски-чрез преводач. И сега, моля обърнете внимание-Египтяните-чернокожи хора. Ако Йосиф е с бяла кожа като тези, дето наричат себе си днес Юдеи, представете си как биха го погледнали братята му-и те с бяла кожа, както искат да изкарат някои... Но не-Йосиф Египтянин и при това-никакво съмнение, че не е!!!
Но Йосиф ги позна! И се отнесе грубо с тях. Накратко-а прочетете, защото е много интересно-накрая Йосиф се откри пред братята си, кой е всъщност. Те бяха потресени и не знаеха, дали да се радват или да плачат за живота си. Но ето-Йосиф им обясни, че всичкото, което те бяха направили е било за обща полза и че чрез него Господ е замислил да спаси людете си. И Фараона разбра за семейството на Йосиф и му разреши да го доведе в Египетската земя. И така бащата и братята на Йосиф заедно с жените им-не са били много де, дойдоха в Египет и се заселиха в най-добрата земя-Гошен. Те бяха животновъдци, а Египтяните не обичат такива хора... Но не това беше проблема. Израел живееше добре в онези земи и се размножаваше. Това те го умеят добре. И днес са така! А после бащата Яков умря и Йосиф отиде с огромен отряд от Израиляни и Египтяни за да го погребе в съседната земя. И онези тогава казаха-ето, Египтяните имат голяма жалейка. Те не казаха-Египтяни и Израиляни имат жалейка, но Египтяни! Разбирате ли-те не направиха разлика. Защо? Защото всичките от Египет изглеждаха еднакво на външен вид!!! И ето-издигна се нов Фараон, който не беше разположен добре към Израел. И реши, че те са опасност в земята му. За това нареди да ги натоварят с огромен труд и те изградиха градовете-житници в Египет-Пайтон и Рамзис. Но проблема с този народ е, че колкото повече е в мизерия, толкова повече се размножава. И като видя Фараона, че така не може да се спарви с тях, реши друго-да избива всички бебета от мъжки пол. Защо? Ето ви сега факта, че мъжът дава семето и според мъжа е поколението. Защото като оставяше момичетата, те щяха да се омъжват за Египтяни и постепенно този народ да изчезне и се претопи в Египетски... Ето ви първото масово контролиране на раждаемостта. И тогава се роди и Моисей. И понеже беше красиво бебе, родителите му не искаха да бъде убит и го криеха за 6 месеца. Но не е било никак лесно. Знаете ли защо? Защото този народ освен всичко друго-не може да даржи тайна. Всичко излиза наяве! И така-съседите най-вероятно скоро щяха да предадат на Египетските войници за Моисей. Тогава майка му го пусна в кошница надолу по реката Нил и Бог направи така, че дъщерята на Фараона го получи... И реши, да го осинови, защото беше красиво бебе. А знаеше, че е от Израел! А сестра му Мириям направи така, че майка му да го откърми. И така, тя определено е разказвала на Моисей, от къде е дошъл. А Моисей означава „Изваден от водата”. Е, сестри и братя, представете си сега-белият Моисей, както са ви казали, че са Израиляните на коленете на чарнокожият Фараон-голям майтап, нали? Фараон определено веднага би поискал обяснение от дъщеря си, какви ги е вършила... Но не-защото и Моисей и новата му майка и Фараона са били с един цвят на кожата...
Е, Моисей пораства и става силен мъж, владеещ цялата Египетска мъдрост. И един ден излиза за да види народа си. Случва се така, че защищава един Израилянин като убива Египтянина, който го биел. Е добре, но Израел не може да държи нищо в тайни и ето-на следващият ден Моисей разбира, че това дело се е узнало от всички и Фараона търси да го убие. Моисей побягва и се скрива в Ханаанската земя, където отново го мислят, че е Египтянин. Там се оженва за дъщерята на местният жрец. Минава време-Господ праща ангел да се яви на Моисей и да му каже да отиде обратно в Египет, за да изведе народа си от там-защото страданието на Израел в Египет е много голямо. Господ дава на Моисей да прави разни знамения и Моисей-след първоначално колебание-отива в Египет. Интересно е да отбележа тук, че по пътя, понеже Моисей не е бил обрязъл сина си-ангел го е чакал на пътя за да го убие, при което жена му вижда това и с остър камък обрязва сина си-явно е знаела какво трябва да направи. Иначе прошка не ще е имало... Тези неща ви изглеждат маловажни-пред Бога никак не са!!! Става въпрос тук за Моисей-за когото после Бог казва, че е единственият му пророк, с който говори лице в лице!! А какви сме ние, братя?... Въпрос за размисъл! И така, Моисей отива в Египет, събира се с брат си-Аарон и сестра си-Мириям и с брат си се явява пред Фараона, за да представи иска си-да пусне Израел да си отидат от земята. Но Бог каза, че ще закорави сърцето на Фараона-защо? Защото Бог иска да върне на фараона за всичко, което е направил на народа му-Израел. А тук трябва да обърнем внимание и на още нещо, сестри и братя-Бог каза на Моисей да каже на Фараона, да пусне сина му-Израел-ПЪРВОРОДНИЯТ СИН НА БОГА!!! Разбирате ли същността на това нещо? И ако не пусне първородният син на Бога-Бог ще уби първородният син ан Фараона. Това знаете стана. И така, Моисей направи страшни чудеса и знамения в Египет-не, че Моисей ги направи, но Бог ги направи чрез Моисей. И Бог съсипа Египет, а Израел видяха всичко, което Бог направи. Важно е това да се отбележи, защото по-късно ще се върнем на коравовратието на Израел-което е не по-малко от това на Българите... Е, дойде до там, че на Пасхата-в същата нощ, ангелът изби всички първородни които не бяха защитени от кръвта на агнето... Така и първородният син на Фараона! И Фараон стана посред нощ и нареди Израел да си излезе от земята. А при това Бог им каза-да вземат всеки от съседите си-Египтяни всичко, което пожелаят. И така, Израел обра Египет и излезе с голямо богатство от там. А знаете как Бог раздели Червеното море пред тях и как в същото море издави Египетската войска-най-страшната войска за онова време. Тук ще ви кажа един анекдот-защото някои мислят, че Израел са пресекли едва ли не през някакъв поток, а не през морето. Завели един младеж от малка ферма в САЩ за първи път в голям град. И го оставили в библиотеката, защото те си имали работа в града. Там той намерил между книгите Библия и седнал за да я чете. В библиотеките в САЩ се пази абсолютна тишина. По някое време младежът се развикал в очудване-„уау, уау...”!! Библиотекарката отишла при него и му казала, че това е библиотека и тук не се вдига никакъв шум! При това-какво толкова е прочел, че го е впечатлило толкоз? Той й отговорил, че прочел в Библията, как Моисей извел Израел от Египет и как Бог разделил пред тях Червеното море, та те преминали по сухо-това си било истинско чудо. Тя му казала-разбира се, че това е само приказка-минали са през около 30 сантиметра вода... Той казал-о, така ли? И продължил да чете, а тя се върнала на местото си. Но след малко-отново викове: „Уау, Уау!!!” Библиотекарката разгневена отишла бързо при него и му казала-ще трябва да ви изгоня от тук! И защо така викате-какво толкова прочетохте? Младежът й отговорил-още по-голямо чудо: Бог издавил цялата войска на Фараона в тези 30 сантиметра вода...
След като Бог изведе Изарел от Египет, тогава ги направи народ, като им даде законите си и постановленията си. Още-както ни казва в Библията-направи ги свои свещеници. Но каква е ролята на свещеника? Ролята на свещеника е да говори на хората за Бога и да ги доведе при него, както и да се застъпва пред Бога за хората. Но ако целият народ Израел са свещеници на Бога, то на кого биха свещенодействали? За какво ги бе избрал Господ? Ами за да доведат всичките останали народи обратно при Бога. Защото Бог има протокол по който работи винаги и той е: Отец дава на Исус Христос, Исус дава на ангел, ангелът дава на Израилянин. Протокола е в Откровението 1:1! Сестри и братя-четете Изход, четете Второзаконие съвсем внимателно и ще намерите, че Бог сключи Завет-Договор-с Израел! И в Завета те трябваше да изпълняват това, което Бог е заповядал, а Бог щеше да ги направи най-облагодетелстаният народ на този свят. Те щяха да са глава и никога опашка, те щяха да са на върха винаги и да определят какво ще правят народите. Те трябваше да учат народите за Бога и след време всички народи да бъдат осиновени от Бога така, както осинови Израел. Вижте-ако Израел е първородният на Бога, то има и след него други-нали така? И Господ сключи Завета с Израел и Завета беше подписан с кръв! И ако четете внимателно, ще намерите, че Израел три пъти каза, че ще пазят всичко, което Бог е наредил! Но преди това Моисей отиде на Синайската планина за да се срещне с Бога и Бог да му даде Завета-Царският Закон-10те заповеди. Е, Моисей се забави за 40тина дена и Израел се обърна към брат му-Аарон и му казаха, да им направи богове, защото „този Моисей-не знаем какво му стана”... Аарон не им се съпротиви, но им направи златно теле на което те се поклониха и така разгневиха Бога, който ги беше извел от Египет... И Бог каза на Моисей да слезе бързо и да види, какво е направил народа, дето той-Моисей де... е извел от Египет. Моисей беше тогава заедно с Исус-Навиевият син. И като слезе и видя, така се разгневи-а беше много кротък човек-че счупи плочите на Завета. После накара Левитите да избият всички, които искаха да имат разни богове, стри телето на прах и накара Израиляните да изпият прахта с вода... А Господ каза на Моисей, да се отстрани, защото ще избие Израел до крак, но Моисей се застъпи за народа горещо. Вижте-това е ролята на Първосвещеника. Аарон беше Първосвещеник официялно, но всъщност беше Моисей и той успя да убеди Бога да не избива народа!! И така-после Господ накара Моисей да направи отново две каменни плочи и отново написа на тях-с пръста си Закона!! Някой ви е казал, че Закона е отпаднал-но вижте-Бог е така стриктен за Закона, че го пише два пъти лично на камък! Не се променя!!!! И ако Бог не се порменя-никога-Закона е вечен! Вие сами решавате, но ако не пазите Закона на Бога, то лъжете себе си, че му служите! И ето-Израел сключиха Завета с Бога-че ще пазят Законите му и Завета беше подписан с кръв.
Сестри и братя-прочетете внимателно Второзаконие 28 глава. И мислете когато я четете!! Какво виждате там? В началото Господ-същият Исус дето е Христос-каза на народа Израел, първородният на Бога, какво ще бъде ако спазват всичко дето е писано в Завета. Те ще са винаги на първо място, те ще са тези дето ще дават заеми и никога няма да им липсва нищо, те ще ръководят народите. Но вижте после какво следва-ако не спазват Завета, какви клетви ще ги постигнат. Това е важно да се знае, защото тук се явява въпроса: ако тези, дето са се обявили за Юдеи са наистина от племето на Юда, то как така тези клетви не са ги постигнали? Кой държи парите в света-не са ли те? Кой командва банки и държави-не са ли те? Кой пълни затворите в страните в които ги е разпръснал Господ? Поне за САЩ мога да ви кажа, че статистиката е-от над 2 милиона затворници в САЩ, само около 4000 са така наречени Юдеи. А от двата милиона болшинството-може би над 80 процента са Израиляни-да, чернокожото население, бившите роби на САЩ. При това-вижте как завършва тази 28 глава-и Господ ще те доведе отново в Египет-разбирай в робство, защото Господ каза на Израел, че никога повече няма да робуват на Египтяните-в кораби и ще бъдете продавани за роби и робини. И няма да има кой да ви избави!!! Сестри и братя-предизвиквам всички вас да намерите и да ми кажете-кой народ единственно е каран с кораби от Африка до САЩ, Канада, Южна Америка, дори Испания, Франция, Португалия, Англия против волята им и е бил продаван за роби и робини? Намерете ми този народ! И намерите ли този народ-намерили сте народа на Бога-Израел! Преди време слушах по радиото едно предаване за Монтенегро-Бившата Югославия. Бях очуден, когато казаха, че през мисля 17 век са закарали там с кораби около 400 негри... Това място е било свърталище на пирати по онова време. Но вижте отново тази 28 глава какво казва Господ-че ще пръсне Израиляните по всичките държави на света... Има ги навсякъде, сестри и братя! И днес имало останали негри в Монтенегро, но били вече претопени и малко на брой... Да, това каза Господ на Израел, че ще стане с тях ако не пазят Завета, който бяха подписали с кръв... И какво стана? Четем Библията нататък. Намираме как Моисей водеше Израел към обещаната земя, как те поразиха народи пред тях по заповед на Бога и ги съсипаха. Някой ще каже-какъв кръвожаден Бог... Но не, сестри и братя, защото Бог е справедливи Бог отрязва винаги рака! Тези народи бяха мерзост пред Бога и трябваше да бъдат отстранени-малко квас заквасва цялото тесто. Нещо повече-понеже по-късно Исус Навиевият сключи договор с Гидеонците-които трябваше да избие, без да се допита до Бога, после Гидеонците развратиха Израел... Малко квас заквасва цялото тесто! И още нещо-изключително важно. В пустинята, Исус основа своята църква!!! И Църквата е Израел! Бог заповяда на Моисей как да направи Шатъра за срещане, как да направи ковчега от ситимово дърво и всичко останало. Бог още определи левитите за свещеници и определи тяхната задача. Тук имаме да кажем много, но ще стане много... Ще говорим обаче и по това, защото хората не знаят почти нищо за Бога от Библията...
И така-Моисей ги довежда до обещаната земя. Обещана на Авраам, Исак и Яков. Но какво става отново с Израел? Изпращат съгледвачи в земята за да я огледат и когато те се връщат, казват-и показват-че земята е первъзходна. Да, сестри и братя-тогава земята на днешен Израел наистина е била друга... Но... казват също, че там живеят великани-Енаковите потомци и те са се чувствували като скакалци пред тях. Двама от съгледвачите се застъпват за това, народа да влезе в земята-Исус Навиевият Син и Калев. Но останалите надделяват. И понеже Израел е народ, който винаги тегли на зад, бързо се подвеждат и започват да плачат, че ето на-Господ ги е довел тук за да бъдат избити мъжете, а жените да станат притежание на тези великани. Напразно Моисей, Исус Навиевият и Калев ги убеждават, че Господ ще се погрижи за тези великани и за всички останали народи дето живеят в тази земя и няма да им даде да имат проблеми. Не-те искат да се върнат в Египет... Господ се разгневява и ги връща обратно в пустинята, за да я обикалят за 40 години. А междувременно Господ показва на Моисей земята за да я види, но му казва, че няма да влезе там. Защо? Вижте-това е Моисей, който е говорил с Бога лице в лице! Но защо? Само поради една проява на Моисей, сестри и братя. И като прочетете-замислете се добре, дали по начина, по който вие служите на Бога, не се подигравате с Бога... Имаше момент когато Израел нямаха вода за пиене и плакаха на Моисей и на Аарон за вода. Тогава Моисей се допита до Господа и Господ му каза да удари скалата с тоягата си и от там ще потече вода. Моисей го направи и вода потече, но Моисей не прослави Бога, а каза-ние ли трябва да ви дадем вода-или нещо подобно. За това само, Бог не му даде да влезе в обещаната земя. Това е Моисей, сестри и братя-помислете! А междувременно искам да ви обърна внимание и на още едно нещо-един факт. След като Господ беше дал Законите си на Израел, така се случи, че в съботен ден намериха един човек от Израел да събира съчки в полето-за огън. Това разбира се е забранено от Закона на Бога. Но понеже Моисей и първенците не знаеха какво да направят на този човек, че е нарушил Закона, допитаха се до Бога. И Бог-същият Исус, дето е Христос-им каза да го убият с камъни!!! И те го убиха. Някой ще каже-но това беше тогава... Ако Бог не се изменя и Бог уби този човек тогава, мислите ли, че като дойде времето Бог няма да направи същото с тези които знаят за Закона, но го нарушават? Разбира се, че ще го направи-Бог не забравя! А избора е все още личен. Но да се върнем сега на това, което стана после с Израел. Защото целта ни е да намерим, кой е народа на Бога и как е бил заменен от други дето Бог не им е обещавал нищо така, както е обещал на Израел. Е, Моисей умира, а народа обикаля из пустините за 40 години, воден от Исус Навиевият син. Това е времето, през което измират всички дето са се опълчили на Бога за да не влязат в обещната земя-от 20 години и нагоре. Това ни говори нещо-Бог държи отговорни мъжете дето са на над 20 години за делата им. Така се получава-нали?... Годините минават, старите измират и остават младежите които сега вече са на по 60 години или по-млади.
Ето-идва времето Израел да пресече реката Йордан и да влезе в обещаната земя. Тук не мога да не спомена нещо важно. Сега вече Исус Навиевият води народа и това е най-големият генерал живял някога на този свят. Защо казвам това-да знаете друг главнокомандващ да е могъл да спре слънцето докато войските му победят и преследват врага? Няма такъв-един е само и това е Исус Навиевият. А Исус заповядва всички мъже да се обрежат, защото през тези 40 години не са се обрязвали-според първият Завет, който Бог сключи с баща им Авраам. И така, те се обрязват и после влизат в земята. Чели сте или поне сте чували за града Ерихон. Бил е непревзимаем за онова време. Но Господ нарежда на Исус да накара свещениците, носейки ковчега на Завета да обикалят седем дена около стените на Ерихон и музикантите да свирят с тръбите. И на седмият ден целият народа да извика силно и стените на града ще паднат. Това е станало точно така. Но от целият град оставят жива една блудница и семейството й, защото тя е укрила разузнавачите на Израел които са отишли да видят града и те са й обещали, че ще остане жива. Тогава хората са държали на думата си... След Ерихон идва обаче епизода с Гидеонците-много е важен, защото последиците от този епизод са и до днес! Бог е заповядал на Израел да съсипе седем народа защото тези народи бяха мерзост пред Бога и дори и горяха децата си в жертва на техните богове. И така, Гидеонците които вече знаеха, че дойде ли Израел ще трябва да умрат, решиха да изиграят един театър и го изиграха-много добре. Сипаха старо вино в стари бутилки, взеха мухлясъл хляб в торбите си, облякоха се в дрипи и така отидоха при първенците на Израел като им казаха, че идат от далечна земя и искат да сключат договор с тях. Ето-дори и дрехите са им се изпокъсали от такова далечно пътуване, а хляба е бил топъл като са го взели, но ето на-какъв е станал по времето на пътя... Исус Навиевият и старейшините на Израел не се допитват до Бога-огромна грешка, но сключват договор с Гидеонците. Е, скоро-скоро се разбира, че тези са им съседи. Но вижте-договора е сключен и Бог уважава всеки договор!!! Израел не може да направи нищо повече. Тогава решават да направят Гидеонците носачи на вода и дървосекачи в Израел-да ги натовярат с труд, но не могат да ги избият. И така, с времето, Гидеонците повлияват на народа и го обръщат от Бога им! Малко квас заквасва цялото тесто... А тук искам да спомена и още нещо-имаше един народ, който Израел трябваше да избие-ако четете внимателно книгата на Исус Навиев, ще намерите за кой народ става въпрос. И Господ им заповяда да избият всички и добитъка също и нищо да не взимат от там. Е, един човек реши да си вземе сребро, злато и красиви дрехи и ги скри под шатрата си. След това Израел трябваше да унищожи друг народ-много по-малоброен от първият, когото избиха. Но ето-онези ги подгониха и избиха доста от тях. Тогава Исус се допита до Бога и Бог му каза, че са нарушили това, което им е заповядал. Исус свика целият народ и попита, има ли някой, който да е нарушил заповедта на Бога да не взима нищо от избитите? Е, хвърлиха жребие и се падна на този човек. Той призна работата. И какво мислите, стана с него и семейството му? Всички бяха избити с камъни! С Бога шега не бива, сестри и братя и е време да разберете това! На Бога се служи само по един начин-по неговият!!! И така-можете да прочетете всичко, което извърши Исус Навиевият син-четете цялата Библия! Но сега да продължим... Ето, Израел вече се настани в земята си. Но не мина дълго време и те се обърнаха към пророка си-Самуил-страшен пророк, и го помолиха да им даде цар както са всичките народи наоколо... Вижте, сестри и братя-Самуил беше страшен пророк. Много пророци Израел са избили с камъни, но когато Самуил се явяваше в някой град, всички трепереха. Защото знаеха властта на този пророк. А сега-обърнете внимание: Самуил се разгневи много, но Бог му каза да не се гневи. Защото те не отхвърляха Самуил, но отхвърляха... Господа! Защото да-Исус дето е Христос им беше Царят!!!
Царете на народите господаруват над тях-както казва Исус, но докато Израел изпълняваха всичко, което Бог им беше наредил, те нямаха проблем и „бремето” на Исус беше леко. Вижте-понякога хората искат неща които не са в тяхна полза, но така става и после, когато тези неща се сбъднат, разбират-не винаги де-, че не е трябвало да искат това и това, но вече е късно. Това, което е станало не може да се върне назад. Във връзка с това искам само да спомена, че трябва да бъдем много внимателни по отношение на делата и желанията си. Защото връщане на зад няма, а всичките ни дела имат съответните последици. И както е писано-каквото посеем-това и ще пожънем, то ако сме посели зли неща-това и ще ни постигне! А ако добри-ще берем от добрите плодове.
И така-Господ избра Саул-защото беше най-високият мъж в Израел и беше представителен. Саул беше овчар и пасеше стадото на баща си-нищо специялно. Но Бог го избра за Цар над Израел и прати Самуил да го помаже за цар. И когато Самуил направи това, Господ даде на Саул нов дух... Знаете ли какво даде-нов начин на мислене! Защото не можеш да издигнеш за цар на един народ овчар и да очакваш, че народа ще просперира. Вижте-Господ се разгневи-отново...-на Израел, но въпреки това не искаше да им даде Цар, който да разсъждава детински и така да съсипе народа му.
Е добре-чели сте за Саул, но това, което не знаете е, че на негово име беше кръстен и апостол... Павел! Да, защото името му оригинално беше Саул-на български е превдедно неправилно-Савел... Павел беше от същото племе на Израел-Вениаминците. Саул беше именно Вениаминец!! Добре-Саул обаче допуска няколко грешки поради което Бог се оттегля от него. Самуил тъжи за Саул, но Бог му казва да престане да тъжи и да отиде да помаже Давид за Цар. Е, вие знаете за битката между Давид и Голият и как Давид победи Голият, като го удари с камък от прашка в главата така силно, че камъкът се заби в челото му, а после отиде и го обезглави със собственият му меч. Но това, което не знаете-или не сте обърнали внимание е, че Давид съвсем не беше някакъв мъничък и слабичък младеж... Съвсем не! Защото пише, че Давид беше убил лъв преди това! Давид е бил извънредно силен и сръчен, отделно, че е мислел както мисли Господ. Това е голямо нещо, сестри и братя! И Господ обеща на Цар Давид, че той именно ще царува над Израел в Божието Царство! Разбирате ли-Давид е мъртъв сега и е в земята-вижте Деянията на апостолите 2 глава-какво казва Петър за Давид. Но Бог ще издигне Давид отново за да управлява Израел-във възкресението ще го съживи. И да-Давид ще е Цар над Израел дори и в Царството на Отец!! И така-ако тези днес, дето са в Израел, наричат себе си Юдеи и са наистина от Израел-то къде е Цар Давид? Да сте го видели напоследък?...
Сестри и братя, цялата история за Давид е много-много интересна и човек може да се поучи за много неща. Но не се занимаваме с това сега-вие сами можете да прочетете всичко в Библията за Цар Давид. Към края на живота си обаче, Цар Давид реши да построи Дом за Господа в Ерусалим. Господ му каза обаче, че не може той да му построи дом, защото е военен мъж и пролял много кръв... Вижте-съвсем не изглежда Давид да е такъв, какъвто са ви казали-някакъв мъничък и слабичък човечец. Давид е бил страшен боец!! Господ му каза обаче, че синът му ще построи домът. Е, става въпрос разбира се за Соломон. Това обаче не попречи на Цар Давид да събере много материял за дома. И ето, Давид умря, преди това направи сина си-Соломон, който му роди Витсавее-жената на Урия, когото Давид уби с меч-Цар над Израел. И ето-Соломон беше Цар над целият Израел. А Соломон в това време беше много млад. Но Соломон се обърна да търси Бога с цялото си сърце. И Соломон отиде на едно място да жертва на Бога и пожертва много добитък за Бога. А през нощта Бог му се яви и го попита, какво иска. Соломон отговори, че е малко момче и не знае, как да влиза и да излиза пред Израел-как да се оправя с проблемите на Израел, та искаше мъдрост от Бога. Тогава Бог му каза, че понеже е поискал мъдрост от Бога, а не е поискал нито богатства нито мир със съседите си, то ще му даде превъзходна мъдрост и освен това ще прибави всичко друго! И така, Библията е напълно ясна по този въпрос-няма и не е имало по-мъдър човек на тази земя от Соломон. И всички царе от целият свят отиваха при Соломон с големи подаръци за да се учат от неговата мъдрост!! Пише и за Савската Царица, която отишла при Соломон с голям керван подаръци за да го изпита по трудни за нея въпроси и той й отговорил на всичките въпроси. Някои са си направили учение, че Соломон спал със Савската Царица и тя имала син от него-няма такова нещо!!! Тя не е отишла за да прави секс с него, но да го пита за въпроси свързани с Бога и живота.

А Давид беше поискал от Соломон да изгради Дом на Бога и ето, мина време и Соломон започна градежа. Бил е строен този Дом за много години. И когато го е приключил, историците от онова време са казвали, че ако човек е видял всичките чудеса на света, но не е видял Храма в Ерусалим-нищо не е видял! Соломон след построяването на Дома принася много жертви, а целият Израел е събран в Ерусалим. И Бог слиза и настанява името си в Дома. При това-сестри и братя-когато се молите, обръщайте се към Дома в Ерусалим, защото така ни казва Господ да правим. И Господ ще чуе молитвата ни-ако сме търсили Бога с цялото си сърце. И така-Израел просперираше по времето на Соломон, така щото златото беше в изобилие, а среброто го считаха за камъни от улицата. Ще ви представя като мога някои данни за храма и за богатството на Соломон. Нещо невероятно е!!! А по времето на Сломон Израел беше в мир с всичките си съседи. Но... Соломон в края на живота си се обърна към боговете на всичките си жени-а имаше 1000 жени и наложници-и започна да им строи храмове. Голяма грешка! И поради това, Бог каза, че ще раздели Царството след Соломон. Вижте-малко квас заквасва цялото тесто!! Израел оставиха някои от народите, дето трябваше да избият живи и сега това повлия против Израел и Соломон имаше много от жените на тези народи-а те бяха всичките пагани. И ето-Соломон умря и един от синовете му-Ровоам се възкачи на престола. В неговото време Израел се раздели и това беше от Бога!
Израел се раздели на две части и макар, че бяха един народ, след не много време започнаха да воюват едни против други. Едната част беше Самария-северен Израел, другата беше Юдея, защото основното племе там беше на Юда. С Юда остана и Вениамин, а по-късно и Левитите оставиха Израел и се присъединиха към Юда. Чували сте за 10те изгубени племена на Израел. Не са десет, но са девет и не са изгубени-Божието не се губи-никога, но са замаскирани пред света като други народи или части от тези народи. Така например Фелосяните които са едно от племената на Израел-не помня кое точно са-са били смесени с Етиопяните. Но те си знаят, че не са Етиопци. Друго племе-на Дан са в Нигерия мисля, а има и още едно-Лимба, които също не помня кое племе от Израел са точно, но и те са в един от народите на Африка. И така-Юда и Израел воюваха както помежду си, така и с Филистимците-които изобщо не са днешните палестинци! Вижте-филистимците са чернокожи хора, палестинците са Араби... Но в това време Израел се обръщаха все повече и повече против Бога докато Бог се разгневи и прати против тях Асирийците-също чернокожи хора. Те ги съсипаха и ги отведоха в плен-разпръснали са се из днешна Африка. На тяхно място Асирийците заселили други народи. Тук можете да изследвате доста тези неща за да намерите за себе си, кое как е станало. Остава Юдея. Но Юда се развращава още повече и стига до там, че надминава сестра си-Израел... И тогава Господ праща първо Вавилон-Цар Навохудоносор против Юдея и той я съсипва, срива Храма на Бога и отнася всичките съкровища във Вавилон. Навохудоносор е първият бял владетел владял над света, сестри и братя. Тук е добре да прочетете Книгата на пророк Даниил-защото ще намерите много информация за това време., както и пророчества дори и за нашето време, че и след него. И така-обещаната земя остава празна-не празна от хора въобще, защото Филистимците са си там, както и други народи, но Израел вече не е в земята си. Те стават роби... Минава време и Цар Кир-Цар на Мидяните и Персите издава указ, с който дава разрешение на видни мъже от Юда-като казвам Юда имам предвид Юда, Вениамин и Левий-да отидат обратно в Ерусалим и да изградят отново крепостта и храма. Това е поставено от Бога в главата му и той го изпълнява. Вижте, сестри и братя-Бог действа чрез хора. Когато иска да накаже народа си-праща им друг народ против тях и ги наказва. Вижте Книгите на Неемия и Ездра и ще прочетете как построиха Вторият Храм и възстановиха Ерусалим. Било е тежко време, но те го направиха. А междувременно, ще прочетете и как тогава вече Неемия и Ездра се бореха Израиляните да пазят Законите на Бога! Но за съжаление, поради коравовратието си-по което ние, българите не им отстъпваме никак-Израел се върна обратно в земята си, но не се обърна отново към Бога, а напротив-започнаха старият паганизъм. Искам да ви кажа нещо-Израел именно са научили народите на повечето от паганските си навици!!! И така, вместо да бъдат свещеници на Бога и да учат другите народи за Бога, те ги учеха против Бога... Е, понеже се задълбочиха в падението си, Бог им прати Гръцката Империя-Александър велики и за това ви пише Даниил в Книгата си. После им прати Римляните и така-до идването на тази земя на Исус дето е Христос.
Но какво стана междувременно са Исав-или Едом? До сега ви разказах само за народа на Бога-Израел. Едом никак не са изчезвали-някъде през това време. Едом всъщност са владеели земите на юг от Израел-впоследствие на юг от Юдея. Но Едом също са имали проблеми-с арабите които са ги нападали постоянно и полека-лека са ги избутвали все по-на север. Става така, че Едом навлиза в територията на Юдея. В същото време-някъде около 2 век преди новата ера, Сирийците постоянно нападали Юдея и използували за целта южните части на страната за да се промъкнат от там именно. А там са били Едомците-брата на Яков. Може би сте чували за Макавеите-или Хезмонците, но са познати повече като Макавеите. Това са няколко братя от Юда. Сирия завладява Юдея и някъде около 2 век преди новата ера Юда се вдига на въстание против сирийците, като водачи са именно Макавеите. Те успяват да изгонят сирийците от земята и освещават отново храма след като сирийският Император-Епифан някой си осквернил храма като принесъл в жертва прасе... Добре, но за да си осигурят южните граници, Макавеите решили да покръстят Исавците-или Едомците-в Юдаизъм. Тоест-не са ги направили Юдеи-и не е и възможно, защото да си Юдеин означава, че си се родил в племето на Юда-а само са им дали част от нещата които сами трябвало да пазят и чрез ритуал уж ги приобщили към себе си. Но... това не е могло и не е работило. Защо? Защото Едомците знаели прекрасно, че те са първородният на Исак и според правилото за първородството-земята принадлежи на тях. Те не били забравили как Яков получил с измама благословенията от баща си и до този момент. Чели сте за Ирод-мнозина от вас четат само Новият Завет-това поне е там-Ирод, който искаше да убие Исус Христос, когато се беше родил-да, той е Едомец! Прадядо му бил покръстен в Юдаизма. Същият Ирод бил ужасен владетел поставен от Римляните над Юдея по онова време и само като чуел, че някой дори и мисли да му отнеме трона-избивал ги до крак. С него шега нямало. Та ето сега-Едом вече е покръстен и се смята за част от земята... Ако сте внимавали на Новия Завет, прочели сте как Исус казва на апостолите да се пазят от „Иродианите”-онези вече са си имали техни синагоги и учения. И така, Исус дето е Христос-означава Месия или Помазаник-идва на този свят. Това е някъде през 4 година преди новата ера. Но защо идва Исус? Вие мислите, че е дошъл за да направи Църквата си, за да даде Нов Завет? Съвсем не!! Защото Църквата на Исус е вече налице-както ви писах, направил я е още в пустинята след като изведе Израел от Египет. А Завета е даден вече на Израел и не може да бъде отменен-нито ще бъде! Исус не дойде за да направи нещо ново, но както ни казва Библията-дойде, за да „вдигне падналата Давидова Скиния”!!! Вижте-има разлика между „да направи нещо ново” и „да вдигне падналото”-нали?! По това време все още в Юдея бяха Юда, Вениамин и Левии-освен вече и Едом. Исус изчака да стане на 30 години и се кръсти от Йоан. Защо Исус трябваше да чака докато стане 30 години? Защото това е Закона, сестри и братя! Свещеник на Бога не може да бъде никой мъж, дето няма 30 години!! Исус даде този Закон и Исус не можеше да го наруши. После Исус избра 12 апостола, а един от тях избра защото беше крадец и той именно трябваше да извърши предателството. Вижте-Бог не избира добър човек и да го направи лош-няма такова нещо! Бог избира човека според задачата, която ще има!! Юда имаше възможност да не извърши това дело, но го извърши!
Исус проповядва за 3.5 години и мнозина повярваха в него. Извърши толкова много чудеса каквито никой не беше вършил, че както казва апостол Йоан, ако се опишат всички, не би стигнало местото по земята за да събере книгите. И първото чудо, което Исус направи беше да обърне водата на вино-от което хората се опиват... Исус предупреди какво идва за Ерусалим и Юдея, но тогава те не слушаха, за да разберат. Матеи 24 глава и Лука 21 глава описват какво щеше да стане с Ерусалим. А сам Исус каза, че не е пратен-от Отец-до никой друг, но само до Израел. Защо? Защото-както вече споменах-Исус дойде за да вдигне падналата Давидова Скиния и да я възстанови. Не да направи нещо ново-да възстанови старото! А причината-Израел все още са избраният народ-избран за да са свещеници на Бога и да приведат при Бога всичките други народи!! Исус беше предаден от Юда, заведен при Първосвещеника и първенците на Юдея и те го предадоха на Пилат-Римският управник на Юдея, който по всякакъв начин искаше да оправдае Исус, но те стигнаха до там, че му казаха-„кръвта му да бъде на нашите глави и на главите на децата ни!”... Това се изпълни съвършенно също. И ще видим как. Но междувременно, Пилат удовлетвори искането им и предаде Исус да го бият и разпънат. Тук само ще спомена, че както казва Исаия-Исус е бил бит повече от всеки друг очвек на тази земя... Какво ни казва това-че Исус съвсем не е бил този нежен човек изобразен по разни картини. Нещо повече-Исаия още ни казва, че не е имало нищо в Исус, което да привлече човек да се запознае дори с него. Тоест-не е изглеждал изобщо като човек, който привилча хората към себе си. При това-бил е човек привикнал на печал! А мога да ви кажа, че тогава Римляните са имали това наказание-да бият наказания с бич дето е наречен „котешки опашки” и се е състоял от 9 различни върви. Всяка от тях е била с нещо-неща завързани за нея. Една е била с камъни, друга със стъкла-парчета, трета с куки и т.н. Боят с такъв бич често е довеждал до оголване на бъбреците... Сестри и братя-това, което изтърпя Исус заради нас би трябвало да ни накара да вършим всичко, което е заповядал!! За съжаление мнозина си играят на християни и си мислят, че да викнат два-три пъти „Исусе-Исусе” и да идат в църквата в погрешен ден-неделята, ще им осигури вечният живот и реене из облаците по цял ден... Голяма лъжа! Но да се върнем на това, което стана после. Исус предупреди жителите на Ерусалим за това, което щеше да дойде по-късно, но тогава те не разбраха за какво им говори. През около 70 година, Ерусалим възстава против Римската Империя и Генерал Веспасиян е пратен да ги усмири. В това време обаче умира-или го убиват де-Императорът Нерон и Веспасиян отива за да опита да стане Император на Рим. Оставя обаче синът си-Тит, който е бил много добър пълководец за да продължи боят с Ерусалим. Ерусалим е имал висока стена и е бил почти непревзимаем град. И поради големите загуби на сила, Тит решава да премине към друга тактика. И изпълнява точно това, за което Исус каза, че ще стане в Лука 21 глава.
Според историческите сведения, по времето на обсадата на Ерусалим, почти всяка нощ Израиляни са успявали да внесат храна в обсадения град. Но Тит решава да обгради града с нова стена от пръст, като изкопават окоп и вдигат втората стена. Така вече никой не е могъл да излезе или влезе в града и всички които са се опитвали са били разпъвани веднага на кръст. На ден кръстовете са стигали до... 500! Сестри и братя-някои от вас носят кръст, като мислят, че това е символ на Исус-няма такова нещо! Кръстът е символ на Римско смъртно наказание при това невероятно жестоко! Не лъжете себе си! Символ, че сте християни/ки е това, че пазите Законите на Исус! И така-след две годишна обсада, Ерусалим пада-през 70 година от новата ера. И Римляните го опожаряват. Странно е, че е изгорял, щото повечето е било камък, но Исус каза-в Матей 24 глава-че камък на камък няма да остане в храма, дето да не се срине. И това пророчество се е изпълнило съвършенно. Как? Понеже всичко е горяло-и храма също, а е бил облицован от вътре със скъпо дърво, покрито със златни орнаменти, то от температурата златото се разтопило и се вмъкнало между камъните. За да го извадят, войниците свалили камък от камък и пророчеството се е изпълнило. От къде е тази „Западна стена” на която се молят тези днес..., не е ясно, но не е от тогава! Жертвите от Юдея в този конфликт са били много, но тези които са оцелели, Римляните ги пръсват по Средиземноморието-и това е доказана истина. Мнозина са продадени още тогава като роби. Но какво става в това време с Едомците-или Едом? Те също участват в съсипването на Юдея и на Израиляните. Библията пише, че те са издирвали избягали Израиляни и са ги предавали на Римляните-да откарат и тях. Нещо повече-енциклопедиите казват, че в 70 година Едом изчезва от географията. Как е възможно цял един народ да изчезне? Съвсем просто-като се обяви за друг народ... И светът си казва, че Юдеите са си обратно в земята. При това-също потвърдено в Библията, както и фактите го показват-Едомците унищожават абсолютно всичко, което би могло да покаже, че те не са Юдеите. Всички картини, стенописи и паметници изчезват! Помислете само-къде е портрета на Моисей? Къде е този на Илия? Апостолите-когато Исус ги заведе на планината и се преобрази пред тях веднага познаха Моисей и Илия!!! Как-ако никога не са виждали техни изображения? Не е възможно... Къде е портрета на апостолите? Дори на Павел? А Павел го бъркаха с Египтянин-определено чернокож човек! При това-един от тях имаше прякора „Нигер”!! Знаете ли какво означава това-много черен!!! Защото между Израел наистина има по-светли хора и такива, които са така черни, че те самите им казват „сини”! Сестри и братя-време е да отворите очите си и да видите истината както е! И така-в земята вече са Едомците-или Исавците, но се знаят в света като Едом. И те си присвояват земята-за тях е добре дошло това, което е станало и те са участвали в него. Нещо повече-има сведения, че преди Ерусалим да падне, Римляните пускат около 20000 от Едомците да влязат в града и тези избиват маса народ! А те са брата на Яков...
Времето тече, последните Израиляни постепенно се смесват с дурги народи, а мнозина са избити в Рим като дори са ги използували за живи факли при гладиаторските битки в Колозеума. Забивали са ги на колове и са ги намазвали с катран за да горят... Други са били давани на лъвовете за да бъдат изядени живи-голямо удоволствие за публиката... Но така или иначе, Божието Слово „пада на земята” и в света се получава вакуум. И така-докато идва Изператор Константин, който ви дава... Римското християнство-някъде около 4 век-мисля 327 година. То няма нищо общо с Христос! Константин-със силата на меча-узаконява новата религия, която трябва да задържи Римската Империя-да не се разпадне. Почитанието на слънцето сега е наречено почитание на Исус-в първият ден от седмицата-неделята. Разбира се, този ден е бил определен от Рим за почитание на слънцето и така си и остава, но вие не знаете това... Коледата-денят на отпразнуване на победата на слънцето над зимата-правили са зимен фестивал. Или още-богът Митра... Великдена-празнуването на богинята Еостре или Естрате или Истър-богинята на женското плодородоие. От къде мислите идват зайците и яйцата? И двете са символ именно на женското плодородие. А се е празнувало с оргии и храмова проституция! Отиването на небето, човекът се състои от тяло, душа и дух, можете да ядете каквото пожелаете и още, и още, и още-все Римско „християнство” което вие следвате и днес. Е, минават столетия. Едом се смесва с арабите и когато се явява Мохамед, арабите взимат надмощие и територията на бившата Юдея, че дори и на Самария стават под контрола на Исмаил-първият син на Авраам. Сега, сестри и братя, нека не забравяме, че Исмаил е първородният на Авраам. Исав пък-или Едом-е първородният на Исак. И така-тези двамата са ама напълно убедени, че тази земя принадлежи по право на тях. Проблемът обаче е, че земята е една, а те са двама. Само ще спомена-че именно за това не е възможно да имаме мир в Израел!!! Защото и едните и другите са ама напълно убедени, че земята трябва да е тяхна! И битката в случая е невероятно страстна! Мир там няма да има докато не дойде Исус и върне земята на народа на когото я е дал на първо място-на Израел. Знаете, че междувременно разни ранни „християни”-кръстоносците де, са се биели за тази земя-за да я освободят от мюсюлманите и ту едните са взимали превес, ту другите. Но мир там не може да има докато не дойде Исус. А междувременно, имало е един народ-наречен Хазари между Черно и Каспийско море. Дали не са били чак и до Средиземно-можете да проверите. Хазарите обаче са страдали от постоянни нападения-ту от Руснаците, ту от Труците. И през 15 век мисля беше, техният Цар решава да разреши този проблем веднъж и за винаги. Как? Решава да ги покръсти в Юдаизма. Той наблюдавал-както той мислел де-Юдейските търговци, че били много добри и решил да направи целият си народ така. Е, успял човекът. Не е знаел какво точно ще стане в бъдеще де-но го направил-покръстил ги в Юдаизъм. По-късно между тези новоизлюпени Юдеи-а казвам веднага, че Юдаизма не е религия, но е национална принадлежност и поради това нито първите, Едомците, нито пък сега Хазарите, са от племето на Юда!!! Но така или иначе, тези също стават Юдеи. А някои от тях, дето отиват из Европата по-късно се наричат Ашкенази.
И ето-в новоизлюпените Юдеи-които не са дори и такива, се ражда човек, който по-късно нарича себе си Ротшилд. Добре е да проучите историята на семейство Ротшилд. Ще спомена само няколко основни момента: те са банкерите на Англия, те държат централните банки, те са направили революцията във Франция, в Русия и те са спонсорирали Ницше, който е сътворил... фашизма, а в същото време Карл Маркс, който пък е сътворил комунизма и както казва майката-„ако синовете ми не биха искали да има войни, не би имало никаква”... И те са тези които са създали новата държава Израел. Сега-Едом си е все още там. И ще бъде там докато дойде отново Исус Христос. Но тук искам да ви обърна внимание на няколко факта. Исаия пише в 11 глава, че когато Исус дойде, чак тогава ще събере народа си от всичките земи-а са изредени само земи на чернокожи хора и накрая, островите, което означава всички останали земи-в които Исус ги разпръснал и ще ги върне в земята им. И тогава те ще са отново в ролята си-свещеници на Бога! И тогава лъвът ще пасе слама като вола, децата ще си играят с отровни змии и никой няма да поврежда никого. Това, сестри и братя е Милениума-тук, на тази земя!! Да се върнем сега на това, което е станало и става с народа на Бога-Израел. Когато откриват новият свят, не много след това решават, че най-изгодно ще е да използуват роби за да се обогатят. И така, започва най-страшното движение против човечеството в историята му-робството в масови мащаби. Едни от първите страни обогатили се от чернокожите роби са Португалия и Испания, но не след дълго са Франция, Англия и после започват Америка и Южна Америка. Прекарвали са робите с кораби от Африка, като са ги тъпчели на нарове в корабите като животни-и ако се поровите, ще намерите и каква роля е играло семейство Ротшилд в цялата тази работа. Целта е била да се съберат колкото може повече роби в един кораб. Имаме снимки как са правили това. Нарове с много малки разстояния от горе и долу. Едните роби са били към едната страна с краката си, другите-над тях към другата... Не са ставали по времето на цялото пътуване-лежали са все по гръб-за месеци. Представете си какво е ставало с тези от долу когато тези от горе са отивали по нужда. Разбира се много са измрели-милиони! Но и много са докарани в робство. От техният труд света се е обогатил. Междувременно-всичките острови по Карибите, дето днес хората отиват на ваканция-са били пристанища и колонии за роби. Но нещо важно тук-Африканските народи не са продавали своите си за роби-продавали са чуждите, които са живеели всред тях. Кои са те-болшинството са Израиляните!! Защо? Защото те оставиха Бога си и се обърнаха към идолите! Тоест-наказанието идва от Бога! И сега припомням за Второзаконие 28 глава-прочетете я! И ми кажете-на кой народ отговарят днес тези клетви? Ако са на тези дето наричат себе си Юдеи-а не са, както казва Господ в Откровението 2:9 и 3:9, то как така именно те държат парите и дават заемите, те са извън затворите и нищо не им се случва, нито пък се опашка, но са глава? Помислете! Бог не може да лъже!! И ако Бог каза на Израел, какво ще стане с тях ако не се подчинят на Бога-това и е станало и става!! Но ще е така до определен момент! А остатък от Израел, който търси Бога винаги е имало и има и днес-и се увеличава при това! Аз съм свидетел на това!! А какво ще стане с Едом-или Исав, това оставям на вас да прочетете в Библията. Има писано за тях също... Това е по тази тема. Разбира се, ако някой желае, мога да покажа съответните стихове от Библията. А вашата задача е да проучите тези неща. Защото аз не търся да убедя никого в нищо-аз само ви представям нещата както са. Вие трябва да убедите себе си в истината!!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171718
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031