Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2012 01:07 - Осиновяването-смисъла на всичкото
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1444 Коментари: 0 Гласове:
2



Сестри и братя,

Днес ще се занимаем с осиноваването на човека. Бог е Дух и това ще го видим и от Библията. Бог не може да си роди деца-а иска да има. Бог е Творец! Но има друга възможносдт-Бог може да си осинови деца! И това е целта на Бога.
Нека започнем урока в Битие 1 глава
26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Отец каза на Исус-нека създадеМ човека по НАШ образ и подобие и Исус създаде човека-мъж и жена. И Бог подчини пред човека всичките създания. Братя и сестри-има ли животно, което не се е покорило пред човека? Но Бог искаше да покори на човека много повече. Всъщност, целта на Бога беше да осинови човека и да има много синове и дъщери-богове. Как това щеше да стане технически-ако човекът не беше съгрешил пред Бога-не знаем. Но това е факта.
Нека видим самото създаване на човека-Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
Сестри и братя-вижте това-ние сме душите! Господ не вдъхна душа в ноздрите на човека, но въздухът-диханието! И човека стана жива душа!
И Господ насади дървета в Едем и обърнете внимание-постави и две дървета там-те не бяха насадени!!

9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.
Едното дърво-на познанието де-е Сатана и това можете да го видите в други уроци или ще говорим за това друг път. Другото дърво е Исус-Дървото на Живота-което дава живот!!
Да видим сега, какво каза Господ на човека:
15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и да я пази.

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Изпълни ли човекът това, което Господ му нареди-не!
Битие 3:
1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?
2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;
3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.
4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Змиите не говорят-не са говорили тогава, не говорят и днес! Но кой проговори на Ева-вижте Откровението 12 глава и ще намерите всичките имена на Сатана. При това-от това, което Сатана каза на Ева, тя получи знания! И ги предаде и на Адам. Но те нарушиха това, което Господ им заповяда да не правят-говориха със Сатана. Ева говори, не Адам, но Адам прие от същите продове на лъжата...
И ето сега какво стана:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.
18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.

И обърнете сега внимание на следното, сестри и братя-какво направи Бог-постави херувимите и огненият меч за да пази... градината ли? НЕ! Но да пази дървото на живота, за да не отиде човека и яде от неговите плодове-което е знание, та да научи как да живее вечно. Защото тогава щеше да бъде сериозен проблем-хората щяха да са зли и да живеят вечно при това. Някой ще каже-че Господ не може ли да ги унищожи? Какво четете-да яде от дървото на живота и да живее вечно. Ако живее вечно, то не може да умре-нали така?! И Господ изгони човека от там...

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -
23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.
24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

И така-Адам позна Ева-има секс със нея и тя му роди син-ето го:
Битие 4:
1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.
2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

След някое време обаче, Кайн стана и уби брат си-Авел. Това е първото убийство на тази земя, сестри и братя. И Господ наказа Кайн. Нещо повече-отхвърли потомството му! Махна го от наследството-въобще!!!

8 А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби.
9 И Господ рече на Каина: Где е брат ти Авел? А той рече: Не зная; пазач ли съм аз на брата си?
10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята.
11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка.
12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.

До тук какво виждаме? Кайн уби Авел и сега остана само... Кайн. Наистина ли? Нека видим нататък.

17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.
18 И на Еноха се роди Ирад; а Ирад роди Мехуяила; Мехуяил роди Метусаила; и Метусаил роди Ламеха.
19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села.
20 Ада роди Явала; той беше родоначалник на ония, които живеят в шатри и имат добитък.
21 Името пък на брата му беше Ювал; той беше родоначалник на всички, които свирят с арфа и кавал.
22 Тъй и Села роди Тувал-Каина, ковач на всякакъв вид медно и желязно сечиво; а сестра на Тувал-Каина беше Наама.
23 И Ламех рече на жените си:- Адо и Село, чуйте гласа ми, Жени Ламехови, слушайте думите ми; Понеже мъж убих, задето ме нарани, Да! юноша задето ме смаза.
24 Ако на Каина се отмъсти седмократно, То на Ламеха ще се отмъсти седемдесет и седмократно.

Значи Кайн вече има потомство и продължава да ражда синове и дъщери. Но от къде Кайн взе жена? От дъщерите на Адам и Ева-от сестрите си.
Сега-хората не обръщат внимание на факта, че Адам и Ева придобиха и друг син-Сит

25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби.
26 Също и на Сита се роди син, когото наименува Енос. Тогава почнаха човеците да призовават Господното име.

Обърнете сега внимание, сестри и братя-поколението на Сит за първи път вече се обърна към Бога. А поколението на Кай-определено не! Но нека видим и второто убийство на земята...
Битие 4:
19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села.
20 Ада роди Явала; той беше родоначалник на ония, които живеят в шатри и имат добитък.
21 Името пък на брата му беше Ювал; той беше родоначалник на всички, които свирят с арфа и кавал.
22 Тъй и Села роди Тувал-Каина, ковач на всякакъв вид медно и желязно сечиво; а сестра на Тувал-Каина беше Наама.
23 И Ламех рече на жените си:- Адо и Село, чуйте гласа ми, Жени Ламехови, слушайте думите ми; Понеже мъж убих, задето ме нарани, Да! юноша задето ме смаза.
24 Ако на Каина се отмъсти седмократно, То на Ламеха ще се отмъсти седемдесет и седмократно.

Значи Ламех-внук на Кайн също беше убиец. Тоест-поколението на Кайн отиваше все по-надолу-убийци... Знаете надявам се, че никой от поколението на Кайн не премине през потопа!!
А в същото време Адам живя 930 години и роди синове и дъщери. Представете си колко деца може да има човек дето живее 930 години...
Сега-вече имаме два вида човеци-едните са отхвърлени от Бога и са лишени от наследството на Бога, другите са с Бога. Първите са човеци, вторите са... синове на Бога-защото търсят Бога. Има няколко вида синове, но сега ще се спрем само на тези.
И ето какво започна да става на земята:
Битие 6:
1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,
2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

Вече видяхме за кои божии синове става въпрос-наследниците на Сит. Но вижте-те се сродяваха с наследниците на Кайн-убиеца и постепенно запомчнаха да се отвръщат от Бога. Покварените другари развалят добрите нрави. И Господ реши да спре това нещо.

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.

Тук Господ аз първи път ограничи годините на човеците до 120. По-късно ги ограничи още веднъж-до 70. Мисля беше Псалм 73...
За кой дух става въпрос-за Божието Слово, сестри и братя! Спомнете си, че наследниците на Сит призоваваха Бога! Но сега, след като се събираха с лоши хора започнаха да изоставят Бога.

4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

Някои хора мислят, че тези исполини са продукт на сношения между ангели и жени... няма такова нещо-ангелите са духове-те не парвят секс. Дори и да заемат някои форми, не правят секс. Нещо повече-падналите ангели Господ ги държи във вечен мрак. Знаете ли какво означава това-отнел им е възможността да ни се показват повече!

5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,
6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.

Нека сега да видим кои са тези Божии синове, за които се говори тук, сестри и братя

Лука 3:
21 И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето,
22 и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение.
23 И сам Исус беше на около тридесет години, когато почна да поучава, и, както мислеха, беше син на Иосифа; който бе син Илиев 24 А Илий, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Мелхиев; Мелхий, Яанайев; Яанай, Иосифов;
25 Иосиф, Мататиев; Мататия, Амосов; Амос, Наумов; Наум, Еслиев; Еслий, Нагеев;
26 Нагей, Маатов; Маат, Мататиев; Мататия, Семеинов; Семеин, Иосехов; Иосех, Иодов;

Виждате родословието на Исус

37 Ламех, Матусалов; Матусал, Енохов; Енох, Яредов; Яред, Малелеилов; Малелеил, Каинанов;
38 Каинан, Еносов; Енос, Ситов; Сит, Адамов; а Адам, Божий.

И така-Исус дойде от потомството на Сит, което потомство са синове на Бога.
Нека видим това още от една страна
Римляните 8 глава
1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух].

Хората казват, че няма осъждане за тези които вървят в духа на Христос. Но ако не вървят?...

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.
6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир.
7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

Плътското търси плътското и мрази Господа, защото не иска да следва Закона на Бога! И всеки, който казва, че не трябва да пазим Закона на Бога е плътски! Вижте следващият стих!!

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.
9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.

Кой е този дух Христов-това са думите които Исус говореше-обясни го в Йоан 6 глава!
И така-тези които имат думите на Исус и ги пазят-са Божии синове!
Вижте:

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Кое не е ясно тук? Не виждам такова... Всеки, който има Божието Слово в себе си-има Духът на Бога в себе си!
А това, което Адам и Ева направиха беше да донесат смъртта на хората. Защото не трябваше да бъде така. Вижте този 82 Псалм-вижте какво ни казва!
Ако кажеш на някой, който дори посещава църква, че посещаваш църква и следваш Бога, защото искаш да станеш бог, те едва ли не те гледат като че си луд...
Псалм 82:
Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.

Кои са тези богове!? Определено Бог говори на подобни нему-богове. Но вижте какво стана с тези богове...

2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)
5 Те не знаят нито разбират, Ходят насам натам в тъмнина; Всичките основи на земята се разклащат.

Защо цялата земя се клати? Защото ние не трябваше да умираме-но ние намерихме как да умрем! Това не беше в Божия план-не трябваше да бъде така! А Земята Бог я е сдъздал за нас и всичко е било в пълен синхрон. Докато смъртта не навлезе в нашето битие!

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния.
7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.

Кои умират-боговете не умират-ние умираме! Не трябваше да бъде така!
Нека видим Йоан 10 глава-ще видите как Исус цитираше именно тези същите думи от 82 Псалм
23 и ходеше Исус в Соломоновия трем на храма.
30 Аз и Отец едно сме.
31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.

Исус им отговори, кой е той и сега те искаха да го убият-защо?

32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?
33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

Как така Исус направи себе си бог-защото каза, че е Син на Бога-тоест-той е бог! Сестри и братя-ако синът на човека е човек, синът на Бога е Бог!! Всеки след своя вид!

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: “Аз рекох, богове сте вие”?

Не прочетохме ли именно това в Псалм 82?

35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши),

И Писанията не могат да се променят!!!

36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

Исус знаеше прекрасно за какво говори! Бог ни нарича с името с което трябваше да бъдем наречени преди да намерим как да умрем.
Вижте-Отец не може да си роди деца. Духовете не се раждат-те са сътворени! А Отец и Исус нямат начало и край. Духовете не се възпроизвеждат! Тогава-как да стане, ако Отец иска да има деца-трябва да си осинови такива!

Вижте Псалм 49:
1 За първия певец, псалом на Кореевите синове. Слушайте това, всички племена; Внимавайте, всички жители на вселената,
2 И низкопоставени и високопоставени, Богати и сиромаси заедно. 3 Устата ми ще говорят мъдрост, И размишлението на сърцето ми ще бъде за разумни неща;

Слушайте всички!!! И вижте сега, сестри и братя следното

6 От ония, които уповават на имота си, И се хвалят с голямото си богатство,
7 Ни един от тях не може никак да изкупи брата си, Нито да даде Богу откуп за него.

Никой не може да откупи брата си или живота си!!! Независимо колко е богат! Парите не са нищо пред Бога!! И никой не може да даде такъв откуп.

9 Та да живее вечно И да не види изтление.

Но тогава-имаме ли такъв откуп? Ако вярваме в Исус-и пазим това, което е заповядал-имаме. Защото Исус даде живота си в откуп за мнозина.
Матей 20:
27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга;
28 също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.

Исус дойде за да ни служи и да даде живота си за откуп за мнозина!!! Отец изпарти Исус при Израел само! Защото Израел е народа на Бога. А името Израел е името на Бога. Какво става когато човек осинови някого-не му ли дава своето име?
Нека видим, кой беше първо осиновен от Бога! Никой не обръща внимание на адаптирането-осиновяването!
Нека видим Исаия 49:
1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми!

Този, който говори тук казва, че Господ го е призовал още от корема на майка му.

2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си;

Кой е този, сестри и братя? Кой носи двуостър меч, дето излиза от устата му? Исус Христос! И това е Божието Слово!!

3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя.

Вижте това, сестри и братя...

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,)

Значи този, който говори трябваше да доведе отново Яков при Бога! И не само тях, но и всичките народи!!! Кой е този, който е даден за спасение на всички хора? Исус! Кой е светлината на света-Исус!!! Но преди да бъде пратен да събере отново Яков-трябваше да ги осинови!

6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край.

Но кога Бог осинови Яков? Нека видим това в Битие 32 глава

Яков се връщаше при брата си-Исав и се притесняваше, че Исав може да го убие. За това изпрати всички напред, а той остана отзад.

24 А Яков остана сам. И един човек се бореше с него до зазоряване 25 който, като видя, че не му надви, допря се до ставата на бедрото му; и ставата на Якововото бедро се измести, като се бореше с него.

Яков разбра, че не се бори с човек...

26 Тогава човекът рече: Пусни ме да си отида, защото се зазори. А Яков каза: Няма да те пусна да си отидеш, догде не ме благословиш. 27 А той му каза: Как ти е името? Отговори: Яков.
28 А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил.

Ето, тук Бог осинови Яков! И му даде името си! А този, с когото Яков се бореше беше ангел... Но светите ангели представят Бога!!
Нека потвърдим това-Битие 35:
9 И Бог пак се яви на Якова, след завръщането му от Падан-арам, и го благослови.
10 Каза му Бог: Името ти наистина е Яков; но не ще се именуваш вече Яков, но Израил ще ти бъде името. И наименува го Израил.

Бог му каза отново-твоето име е Израел! Ако човек осинови син, то той му дава името си и така всяко поколение носи същото име! Така е и с Бога-Бог осинови Яков и му даде името си! За това именно, сестри и братя никой в Библията няма фамилно име-защото на всичките е едно-Израел!
Нека видим 2 Хроники 2 глава. Соломон построи Храм на Бога и вижте какво казва Господ тук! Ето защо ние се обърщаме към Храма когато се молим. Защото това каза Господ! Ето го:
12 Тогава Господ се яви на Соломона през нощта и му каза: Чух молитвата ти и избрах това място да Ми бъде дом за жертви.
13 Ако заключа небето да не вали дъжд, или ако заповядам на скакалците да изпоядат земята, или ако изпратя мор между людете Си,
14 и людете Ми, които се наричат с Моето име,

Людете, които се наричат с името на Бога!!! Нали така пише?! Израел е името на Бога! И го даде на Яков когато го осинови!

смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.

15 Сега очите Ми ще бъдат отворени, и ушите Ми внимателни, към молитвата, която се принася на това място.
16 Защото сега избрах и осветих тоя дом за да бъде името Ми в него до века; и очите Ми и сърцето Ми ще бъдат там за винаги.

Нека видим Римляните 9 глава. Не е добре да бъдем игноранти и да не търсим знанието-това може да ни доведе сериозни последици! Знанието спасява-невежеството води до смърт! Не е ли време вече хората да бъдат образовани? Вие посещавате разни училища и университети за да знаете как да изкарвате хляба си-но не искате да изучавате Библията за да научите как да живеете вечно като богове?
Римляните 9:
1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух,
2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си.
3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини;
4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението

За какво осиновление става въпрос-за това, коагот Господ осинови Яков! И вижте какво още имат Израиляните!!! И има ли нещо, дето е останало за другите народи-НЕ! Кога Господ е давал каквото и да е на друг народ освен на Израел? Кой получи и Закони и тайни? Тогава-какво имате вие? Нищо! Защото никога не ви е било давано нищо!

на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

Нека разсъждаваме заедно, сестри и братя! А истината е една-Божието Слово!

Нека видим Изход 4:
21 И Господ каза на Моисея: Когато се завърнеш в Египет, внимавай да вършиш пред Фараона всичките чудеса, които дадох в ръката ти; но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете.

Защо Господ закорави сърцето на Фараона? Защото Фараона жестоко съсипваше Израел в робството и трябваше добре да плати-Господ не оставя никого без да е заплатил за делата си!

22 А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми;

Вижте какво каза Господ на Моисей, да каже на Фараона! Да пусне сина му-пъ рвородният!! Му син! Отново-Господ осинови Яков-по този начин цялата нация и им даде името си-Израел!

23 и казвам ти: Пусни сина Ми да Ми послужи; но ако откажеш да го пуснеш, ето, Аз ще заколя твоя син, първородния ти.

И всеки, който не беше под кръвта на агнето-и беше първороден-умря в онази нощ!

Нека видим Йеремия 31:
8 Ето, Аз ще ги доведа от северната земя, И ще ги събера от краищата на света, И заедно с тях слепият и куцият, Непразната заедно с раждащата, Ще се върнат тука с голямо множество.

За Израел тук става въпрос, сестри и братя. Господ ще ги събере отново когато дойде от всичките държави дето ги е разпръснал! От целият свят ще ги събере!

9 С плач ще дойдат, И като се молят ще ги доведа; Ще ги доведа до водни реки през прав път, В който няма да се спънат; Защото съм Отец на Израиля, И Ефрем е първородният Мой.

Вижте какво казва Господ-Той е Баща на Израел и Ефрем-което е отново Израел-е първородният му!!!
Но ако е първородният син на Бога-то има и други дето ще дойдат после... Кои ще са те и кога? Това във вашите църкви не ви го говорят-защото и понятие нямат от Библията... Вижте-Бог има протокол по който работи и винаги по него! Но вие постоянно искате да нагодите Бога по вашите нищожни разбирания за света-не може да стане!
Нека видим Йоан 10 глава. А искам да ви кажа като Българин-Израел постоянно ритат против Исус! Дори и до днес! И не-не говоря за тези дето наричат себе си Юдеи-а не са! Говаря за истинският народ на Бога-Израел, 12те племена. Другите дори и не знаят нищо за Бога-само претендират, че са християни, но Израел не би трябвало да е така-за съжаление е така. Малка част са тези които са отворили съзнанието си и знаят, кои са!
1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.
Кой е вратата тогава? Нека видим Библията
7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете.
8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха.

Исус е вратата на овцете и само чрез него можем да стигнем до Отец!

14 Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, 15 също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете.
16 И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир.
Кои са другите овце? Това са всичките народи дето не са Израел, сестри и братя! Спомнете си Исаия 49 глава! Отец изпарти Исус до Израел само, но Исус ще доведе всичкиет овце при Бога!
Нека видим Исаия 56 глава
1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие.
2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло.

Но някой ви е казал, че съботата вече не важи, че неделята е денят на християните?... Това ви го казва Исус тук, сестри и братя! Нали обичате Исус? Нали искате да го следвате? Следвайте го тогава както той изисква!!

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво.
6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, -7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена.

Виждате ли, сестри и братя-това се отнася до всички нас-ако!! пазим съботите на Господа и Законите му! Не искате-не сте Божии. И вижте-Божият дом ще е молитвен дом за всички хора!!! Ако пазят това, което изисква!

8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани.

Какво четете-Исус ще събере за Отец!!! Всичките племена на човеците! Нали така четете?! От всички народи ще има. И като ги осинови, кое име ще носят-Божието Име! Израел! Разбирате ли какво върши Господ сега?
Нека видим Ефесяните 2 глава

Вижте какво казва Павел на езичниците!

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце,
12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство

Кой народ беше осиновен от Бога-Израел? И езичниците се явяват чужди на Израилевото гжражданство! Но така беше докато дойде Исус и то само ако пазят това, което Исус е заповядал-иначе само лъжат себе си!

и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.

13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.
14 Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше,

Исус даде шанса на всички народи да спасят себе си-всеки, който иска да се спаси! И сега вече всеки, който върши всичко, което Израел трябваше да върши, става от Израел!

18 защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух.

Това, което трябва да върши Израел-това трябнва да вършат и всички народи! За това ви казвам-Павел сгреши, като отмени обрязването! Защото ако Израел трябва да се обрязват за да получат вечният живот, то така са и всички останали! Иначе не би бил един Бог...

19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;
20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,
21 върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа;
22 в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.
И така-Исус е крайъгълният камък и всички ние се изграждаме в едно-ако пазим това, което Исус е заповядал. И отново-ако не-само лъжем себе си, че вършим нещо, което ще ни доведе до вечният живот и до осиновяването!
И ето сега-връщаме се отново до оригиналното желание на Бога-да осинови човеците!
Нека сега видим другото осиновяване! Както вече казах-Бог ще осинови всичките народи-не само Израел!
И тогава всички ще бъдем според вида на Бога-кой е този вид-Йоан 4

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Вижте това, сестри и братя-Бог е Дух!! Не казва-Духът! Значи има и много други духове! Абсолютно вярно-Исус е също Дух, ангелите са духове-до един! Сатана ще бъде хвърлен в огненото езеро-духовете не могат да умрат... За това именно Бог е направил огненото езеро! И то е наречено втората смърт-от нея няма излизане-никога. И ако Бог е дух-то какви трябва да станем ние-духове!
Нека идем на Евреите 12 главаи да видим това.

6 Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема”,

Нямате проблем от както сте решили да станете християнин/ка-значи още не сте станали такива...

7 Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове;

Тръгнете ли по пътя към Бога за да спасите себе си-ще бъдете бити...
защото кой е тоя син, когото баща му не наказва?

8 Но ако сте без наказание, на което всички са били определени да участвуват, тогава сте незаконно родени, а не синове.

Е-ако не вършите това, което Бог заповядва-но пазите Коледата, пазите Великдена, вярвате в това, че мъртвите отиват на небето или в ада, пазите неделята, ядете каквото си искате, не пазите Празниците на Бога, то тогава вие не сте синове или дъщери на Бога-вие сте незаконно родени... И нищо няма да ви се случи-защото Господ не ви пирема-думата е... копелета.

9 Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали, и сме ги почитали; не щем ли повече да се покоряваме на Отца на духовете ни и да живеем?

Вижте-ако сме имали страх от бащите си, не трябва ли да имаме страх от Бога, от когото зависи и дишането ни дори?

10 Защото те за малко време са ни наказвали, според както им е било угодно, а Той - за наша полза, за да съучаствуваме в Неговата светост.

Но как можем да станем синове и дъщери на Отец-има само един начин-чрез осиновяването!
Нека видим Галатяните 4 глава
А казвам ви, че изпълнението на пророчествата за последното време е дошло! Ние живеем в последното време!!! И ще видим всичко, което иде!

4 а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона,

Кой Закон-Закона за жертвоприношенията! Защо? Защото този Закон не можеше да отмени греховете ни!

5 за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението.

Не „изкупи”-но „осинови” е думата тук!

6 И понеже сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който вика: Авва, Отче!

И ако сме синове вече, то вършим това, което е здаповядал Бог в очакване да получим наградата-новото си тяло, което не може да умре!

7 Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа.

Нека видим Римляните 8 глава
14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Които сме изпълнени с Божието Слово и го вършим-сме синове на Бога-и дъщери де.

15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче! 16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада.
17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него.

И ако сме деца на Бога, то сме сънаследници с Исус. Но какво означава това-Исус получи новото си духовно тяло. Така ще сме и ние!!! Какво е това тяло-духовно!

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.

Ако сме синове на Бога вече, то какво чакаме? Чакаме промяната на телата си! Да станем както Исус, сестри и братя. Това е, което очакваме-това е наградата, ако вършим това, което Господ ни казва!!! И ако не би било така-то само губим времето си!

21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада.
22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.
23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

Ние очакваме осиновяването, сестри и братя, когато нашето тяло ще бъде променено!!

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

А Неговото намерение е да бъдем точно както е Той!

29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

Исус е Първороден между много братя-а аз ще добавя и сестри. Тоест-всичко, което върши Отец е да ни осинови и ни даде същото, което даде и на Исус като първороден! И това е цялото нещо-от самото начало, но хората не се и опитват да изследват тези неща-а е така простичко!!! Това е така просто!

Филипяните 3-вижте как просто е това!

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа,
21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Господ ще измени нашето тяло? Значи няма да ни води на небето?... Разбира се, че не! Това тяло, което имате сега-ще си го имате за винаги. Това ще стане когато Отец ни осинови! И това е бил плана на Бога от самото начало!!! Няма нищо ново-но вие не изследвате това и не го знаете. За това си правите религии... Защо? Каква е ползата ви-никаква!
Нека видим и последният текст за днес.

Ефесяни 1:
3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който в Христа ни е благословил с всяко духовно благословение в небесни места;
4 както ни е избрал в Него преди създанието на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов;

Отец ни е избрал още от началото-дори още преди създанието ни! Господ иска да му бъдем деца! Исус и Отец са решили това. Дори и ангелите Отец е създал чрез Исус за да ни бъдат служители! И ето-ние се отклонихме, но Бог работи още от началото за да ни върне и когато ни върне ще бъдем точно както е Той и както е Исус!

5 като ни е предопределил да Му бъдем осиновени чрез Исуса Христа, по благоволението на Своята воля,

Сестри и братя-видяхте ли нещо сложно в този урок? Не-няма нищо сложно. Има само неща които не ги знаете защото не си четете Библиите и вашите духовни учители също не четат и нямат и понятие от тези така прости неща.

Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!
да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята; Дай ни днес ежедневния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172047
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031