Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2012 18:31 - Апостол Павел за кръщението-наистина ли сме наясно с този въпрос?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 803 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,
Хайде да си поговорим малко за кръщението. Мнозина от вас мислят, че са кръстени в Бога. Но...
Знаете ли-много е интересно ето това: Римляните 6:1 Тогава какво? Да речем ли: Нека останем в греха, за да се умножи благодатта?
2 Да не бъде! Ние, които сме умрели към греха, как ще живеем вече в него?

Но ние знаем какво е грях-според дефиницията на Библията в 1 Йоаново 3:4-и ние сме наясно, че всяко нарушение на заповед на Бога е грях. Вижте сега:

3 Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му?

Как така се кръстихме да участваме в смъртта на Исус? Сестри и братя-разбирате ли колко важно е кръщението чрез вода?

4 Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот.

Ами точно така: в момента в който ни потопиха във водата-това беше смъртта на нашето старо естество! И ние излязохме от водата вече нови човеци, без грях. За много от нас трябва да попитаме-ама наистина ли, защото ги потапят във водата, изваждат ги и те продължават да си живеят по старому, вършейки същите грехове дето са вършили? Защото сега вече Исус трябва да живее в нас, а не нашето грешно старо естество! Е-живее ли Исус във вас, сестри и братя? Защото ако да-то вие не бихте нарушавали Закона-Исус не го нарушаваше, нали?!

5 Защото, ако сме се съединили с Него чрез смърт подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение подобно на Неговото;

Кога сме се съединили с Исус чрез смърт подобна на неговата-при кръщението, пир потапянето ни във вода-изцяло!!! В някои църкви потапят хората в леген-потапят им краката- и им казват, че са кръстени! Голям майтап! Кого лъжат тези? А хорицата дори и понятие нямат, какво е станало и всъщност-нищо не е станало пред Бога! Че краката ли им вършат грях-вярно, че те те носят към греха, но хайде стига вече!!... Не е възможно така да се подиграват с Исус Христос разни попове и пастири-както наричат високомерно себе си-и да мислят, че нищо няма да ги постигне! Просто не им е дошло времето-ще им дойде!

6 като знаем това, че нашето старо естество бе разпнато с Него, за да се унищожи тялото на греха, та да не робуваме вече на греха.

Е-казват ли ви това, когато ви кръщават-защото ако не знаете, че сключвате договор с Исус-договор за живот, то какво правите-къпете се във вода или ви къпят във вода и то некачествено?... Щото едва ли някой ще стане физически чист от едно потапяне само във вода, а да не говорим за духовно чист!

7 Защото, който е умрял, той е оправдан от греха.

Е-когато ви извадят от водата-ако разбирате какво става де-умрели ли сте? Разбира се, че не-става въпрос за умирането на вашето старо естество!

8 Но ако сме умрели с Христа, вярваме, че ще и да живеем с Него,
9 знаейки, че Христос, като биде възкресен от мъртвите, не умира вече; смъртта няма вече власт над Него.

Точно така-за тези които са наясно, какво са извършили, вече ще пазят това, което е от Исус-ще се стараят да пазят всичкото! И тогава физическата смърт няма ама никакво значение. Вие знаете, че и апостоли и твърде много християни от времето на Исус са починали. Но те ще оживеят и ще живеят вечно!

10 Защото, смъртта, с която умря, Той умря за греха веднъж завинаги; а животът, който живее, живее го за Бога.

Защото ако човек след кърщението си не върши грях-умрял е за греха! Вижте колко простичко е всичко това!

11 Така и вие считайте себе си за мъртви към греха, а живи към Бога в Христа Исуса.

И ако след кръщението си не вършите грях-мъртви сте за греха-защото не го вършите!! И ще живеете чрез Христос, защото кръвта му покрива тези неумишлени грехове, които всеки човек рано или късно върши докато диша...

12 И тъй, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да се покорявате на неговите страсти.

И тъй-не нарушавайте повече Божиите Закони-защото именно това е грях пред Бога, за да имате вечен живот!

Чели сте това, чели сте го и не един път. Но сега го прочетохте, за да го разберете! Ако имаме дискусия, ще обясня и още някои неща които не споменавам сега...



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172323
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031