Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 21:44 - Божиите Празници-а днес е Празникът на Колибите
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1739 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 11.10.2011 21:48


Сестри и братя,

Наистина-ако познавате Божиите Празници-ще знаете целият план на Бога! Ще знаете, кое след кое ще дойде и защо. За съжаление, християните не знаят нищо по този въпрос. Мнозина четат само Новият Завет-но къща не се гради от вторият етаж! И така те дори не могат да разберат и него. Други четат само Старият Завет-но къща дето ще е на два етажа не се прекъсва след първият. И така-те не разбират цялата структура! А мнозинството пък не чете нищо! Отиват в разните така наречени църкви, слушат много песни, разни празни проповеди и никога никой не им чете от Библията, нито пък те дори и носят със себе си Библии. И така, невежеството е общо и те всичките са се отправили към... огненото езеро. Но-избора е все още личен и спасението е във вашите си ръце! Никой не може и няма да ви спасява-дори и Бог! Свободна воля!!
И така, сестри и братя-представям ви кратък урок, който ще ви даде представа за това, какво представят Божиите Празници. И обърнете внимание-това са Празниците на Бога!! Приятно четене!

Здравейте сестри и братя,

Днес със залеза на слънцето започва най-важният Празник на Бога за тази година-Празникът на колибите! На първият ден трябва да имаме свето събрание и на Осмият ден-свето събрание! Прочетете за значението на Божиите Празници и вижте-отпаднали ли са те или дали са само за Юдеите или за народа Израел като цяло, или са за всички хора!  

 

 

Искам да ви представя нещо от особена важност. Касае се за

 

 

Божиите дни или Божиите празници

 

 

 

В Библията Господ съвсем стриктно ни дава кои дни трябва да празнуваме и също-ако внимаваме-ще разберем и защо именно тези дни трябва да се празнуват. Ако човек познава и разбира Божиите Празници, разбира целият план на Бога за спасяването на творението.

 

 

 

Първият ден, който Господ ни заповядва да празнуваме или в който трябва да принасяме служба на Бога е съботата. Единственият ден, който Бог отдели и освети в цялата седмица е именно Сабат-което означава "почивка". И Господ заповяда да бъде пазен винаги, защото това е знака между Бога и неговите. Нещо повече-този ден всъщност символизира Милениума или 1000 години управление на Исус Христос. Точно така-Исус Христос идва на тази земя за да управлява народите с желязна тояга: Откровение 19:15
Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него
народите; и Той ще ги управлява с желязнатояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.
А, че ще ги управлява-всичките народи става ясно дори и от тук: 
Псалми 67:4
Да се веселят и да възклицават
народите; Защото ще съдиш племената с правда, И щеуправляваш народите на земята. (Села)
И именно за това е писано, че Исус ще е Цар на царете и Господ на господарите!

 

В първата книга на Библията-Битие, намираме, че Господ е създал човека на шестият ден. (Битие 1:24-31).

24 И Бог каза: Да произведе земята живи същества според видовете им: добитък, пълзящи и земни животни според видовете им. И стана така.

25 Бог създаде земните животни според видовете им, добитъка според видовете му и всичко, което пълзи по земята, според видовете му. И Бог видя, че беше добро.

26 И Бог каза: Да създадем човека#Адам, т.е. взет от земята; от евр.: адама - почва# по Нашия образ, по Наше подобие! И нека владеят над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всички пълзящи, които пълзят по земята.

27 И Бог създаде човека по Своя образ, по Божия образ го създаде; мъжки и женски пол ги създаде.

28 И Бог ги благослови и Бог им каза: Плодете се и се множете, напълнете земята и я обладайте, и владейте над морските риби, над небесните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

29 И Бог каза: Ето, давам ви всяка трева, която дава семе, която е по лицето на цялата земя, и всяко дърво, което има в себе си плод на дърво, което дава семе: те ще ви бъдат за храна.

30 А на всичките земни животни, на всичките небесни птици и на всичко, което пълзи по земята, в което има жива душа, давам всяка зелена трева за храна. И стана така.

31 И Бог видя всичко, което създаде. И ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро: шестият ден.

 

И на седмият ден Господ си почина и благослови този ден. Битие 2:2-3

2 И на седмия ден Бог беше свършил#или: свърши# делото, което беше създал; и на седмия ден си почина от цялото дело, което беше създал.

3 И Бог благослови седмия ден и го освети, защото в него си почина от цялото Си дело, което Бог беше създал и сътворил.

 

 

На хибру думата за почивка е шабат и е свързана с думата Сабат. Господ “сабат” или “си почина”. На този ден Той приключи със създаването. Виж Изход 20:8-11

 

И дори при тази почивка, Господ благослови този ден и го подари като подарък на цялото човечество. (Битие 2:2-3; Изход 16:29). Да благословиш нещо означава да го направиш свято! И тъй като Господ направи съботата свята (Изход 16:23; 20:11; Неемия 9:14), Той нареди на тези които Го следват да я помнят като я държат свята и също си почиват (Изход 20:8-11; Второзаконие 5:12-15). Тогава, пазенето на съботата ни напомня нашият Създател и че именно Той ни е създал!

Освен, че Господ е направил съботата за почивка, Той също ни разкрива, че Сабат е ден за служба на Бога. В Левит 23 глава, Той казва на Моисей: 23:1 И ГОСПОД говори на Мойсей и каза:

2 Говори на израилевите синове и им кажи: ГОСПОДНИТЕ празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници!!, са тези:

3 Шест дни да се върши работа, а седмият ден е събота за почивка, за свято събрание; в нея да не вършите никаква работа; във всичките ви жилища е събота на ГОСПОДА.

 

 

Свято събрание е когато хората се събират за да се поклонят и служат на Бога.

 

Когато Исус Христос дойде на тази земя, той не дойде за да разруши заповедите или да измени нещо. (Матей 5:17). Той дойде за да утвърди закона. (Исаия 42:21). Исус пазеше Сабат-Марк 1:21; 6:2; Лука 4:16; 6:6, също както правеха и апостолите и другите ранни членове на църквата. (Деяния на апостолите 13:14; 17:2). Езичниците също се срещаха с апостолите в събота-Деянията 13:24, 44; 18:4.

Тази благословия от Господ-показана в четвъртата заповед-не се е променила. Седмият ден на седмицата, пазен от залеза на слънцето в петък до залеза на слънцето в събота, продължава, както Господ е наредил да бъде-ден за свята почивка. Дори и след като човеците са наредили друг ден за почивка-неделята-тази заповед никога не е била изменена, нито пък може да се намери в цялата Библия разрешение за подобна промяна.

 

 

Това е само съвсем кратко обяснение на четвъртата заповед дадена ни от Бога и тя трябва да се пази за винаги-както и останалите.

 

Освен седмичната събота, Господ е дал на хората и годишни празници които трябва да се пазят за винаги. Те също трябва да се пазят със свети събрания-както ни ги е дал Господ в Левит 23 глава. И те трябва да се пазят във времената им-както ни ги е дал Господ. (Левит 23:4). Те представят Божият генерален план за спасението на човечеството!

 

 

А били ли са пазени тези празници от Исус и апостолите? Вижте сами:

 

Пасхата-дадена е в Левит 23:5; пазена е от Исус и апостолите-Матей 26:2, 17-19; Марк 14:12-16; Лука 2:41-42; 22:1, 7-20; Иоан 2:13, 23; 6:4; 13:1-30; І Коринтяни 11:23-29
Но какво е Пасхата-накратко: някои от вас възможно е да знаят, че Исус е наречен Божият Агнец и бе заклан за нашите грехове. Той, който беше съвършен и единствено е наречен в Библията-в Исаия-Светият Израилев, което ви показва, че грях не извърши, трябваше да умре за нас. Той беше съвършен, без недостатък. Сега прочетете за Пасхата  в Изход 12 глава за да видите, какво трябваше да направят Израиляните. И всеки, който го направеше-спасяваше дома си! И не става въпрос тук за праведен или неправеден, но за вяра, че ако направят това, ще спасят първородните си. Пасхата сочеше към Исус Христос-Израилянин от Давидовото поколение, без недостатък, който понесе нашите грехове и победи смъртта! 
Е как е възможно тогава вие, като християни да не пазите Пасхата? Не е възможно, сестри и братя. А Закона на Пасхата е, че всеки мъж, който иска да я пази-трябва да се обреже! Изход 12:43!!
При това, братя-вие дето мислите, че сте кръстени в Бога-не сте! Защото преди да се кръстите, трябва да се обрежете! Това е Закона. Но няма да споря с никого-всеки сам определя, дали ще спаси себе си като върши ВСИЧКО, което Бог е заповядал.

 

 

Празникът на Безквасните Хлябове-даден е в Левит 23:6-8; Пазен е от Исус и неговите апостоли и всички с тях-Матей 26:17; Марк 14:12; Лука 2:41-42, 22:1; Деяния на апостолите 20:6; І Послание към Коринтяните 5:6-8
Какъв е символът на този Празник-накратко: квасът представя нашите грехове. И понеже годината-по Бога започва през пролетта, а не както е определила Римо-католическата църква през зимата, която е най-мъртвият сезон, то веднага след Пасхата, която се прави на 14 ден от първитя месец-Авив, следва Празника на Безквасните Хлябове-на 15 ден започва и трае 7 дена. Тоест-изхвърляме всичко дето е квасно от къщите си и не ядем квасен хляб за 7 дена. Изхвърляме греховете от изминалата година и започваме начисто. И не само това, което е правено с мая, но всичко, което набухва тестото и такива изделия се изхвърлят от домовете. Или се изяждат преди Празника. И не-не може да ги сложите в багажника на автомобилите си докато мине Празника нито можете да ги дадете на близки... Това и аз го правех докато разбрах, че не е така!  

 

 

 

 

Празникът на седмиците или Петдесетница-даден е в Левит 23:15-22; Пазен е от Исус и неговите апостоли, както и всички други-Деяния на апостолите 2:21; 20:16; І Послание към Коринтяните 16:8
Накратко, но по този въпрос ще пиша и по-нашироко в друга тема: това е Празника на седмиците-това означав Петдесетница-50 дена. Няма нищо свято и специялно в самото име-означава просто 50. В първата събота след Празника на Безквасните Хлябове, започваме да броим 7 седмици-което е 49 дена и на следващият ден-което е 50я ден имаме Свето Събрание. Но какво представя този Празник? Представя първите плодове. Сега-не е ли Исус Христос първият Плод от починалите? точно така-той е именно първият Плод! В това отношение-нито Моисей, нито Илия са живи-те са мъртви! Иначе Исус не би бил първият Плод. Нещо повече-всички дето са починали са в земята и нито един не е жив-както са ви казали, на небето, реейки се из облаците и усмихвайки ви се от там... Защото Исус е първият Плод!!
Но този Празник показва и още нещо-идването на Исус Христос за втори път, когато ще дойде и остане вече на Земята, като накаже народите за това, което са вършили и и вършат!  

 

 

 

 

Празникът на тромпетите-даден е в Левит 23:23-25; Пазен е от Исус и неговите апостоли, както и от цялата ранна църква-Матеи 24:30-31; І Послание към Солнуците 4:16-17; Откровението на Иоана 11:15
Накратко: винаги когао идва Царят, свирят тромпети. Когато става нещо важно-свирят тромпети. Когато започнат язвите-ангели ще свирят с тромпети. Преди идването на Исус Христос, ще засвири тромпет-или тръби и мъртвите праведни ще оживеят, за да посрещнат заедно с живите праведни Исус в облаците-1 Солунци 4 глава-и после всички заедно, заедно и с онгелите на Бога ще дойдат за да управляват света! 

 

 

 

 

Денят на умилостивението-даден е в Левит 23:26-32; Пазен е от Исус и цялата ранна църква-Деянията 27:9
Исус умря за всички които искат да живеят вечно, за да им даде тази възможност. И вие знаете как много пострада Исус. Нещо повече-Библията казва, че няма друг човек бит колкото беше бит Исус! И с неговите рани ние се спасяваме.
В този ден ние не ядем и не пием нищо, ние смиряваме себе си, за да участваме в страданията на Исус поне мъничко...

 

 

 

 

Празникът на шатрите-даден е в Левит 23:33-43; Пазен е от Исус и цялата ранна църква-Иоан 7:1-2, 10, 14; Деянията 18:21
Най-великият Празник на годината. Обърнете внимание, че имаме свето събрание на първият ден и после не на седмият, но на осмият! 

 

 

 

 

Последният ден на Шатроразпъване. Това е великият ден на празника и съвсем не е случайно, че е велик. Както съм ви казвал и друг път, този ден показва, че всички ние ще се изменим и ще получим духовни тела-даден е в Левит 23:36; Празнуван е от Исус и цялата ранна църква-Иоан 7:37-38. А Йоан ни казва в ІІ Послание 1 глава, че нашето тяло е колиба-то и ще се измени.
Но какво представя Осмият Ден, сестри и братя? Библията е ясна по този въпрос-че кръв и плът няма да влязат в Царството на Отец-и не е и възможно! 7000 години са дадени на човека да бъде в плът и кръв-в това тяло. След като те минат, плът и кръв вече няма да има. И така разбираме, че и смърт няма да има-защото духовни същества не могат да умрат! Тоест-ще имаме вече само духовни същества-праведните ще станат... богове, синове и дъщери на Отец, неправедните-зная, че за това не ви говорят, но и то е в Библията. Неправедните ще бъдат осъдени на вечно наказание в огненото езеро, което бе приготвено за Сатана и неговите ангели. И точно така, сестри и братя-Библията говори за вечно! Не временно, но вечно! Вярвам няма да кажете, че Исус лъже като казва, че неправедните ще са за винаги там?! Като как е това нещо-не зная-Бог знае. Но е така. А неправеден е всеки човек, който умишлено нарушава Закона на Бога!!! Вие му мислете! 

И така-дали тези Празници са важни или не и дали трябва да се празнуват и днес? Йоан ви казва м Іто си Послание, че ако някой твръди, че познава Исус, а заповедите му не пази-лъжец е и истината не е в него! Исус ни е наредил в Левит 23 глава да пазим НЕГОВИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА ВИНАГИ!!

 

 

 

Е, ако някой иска да следва Исус, ясно е какво трябва да прави! Защото Исус ни казва: “аз съм свят-бъдете и вие свети!”

А ако не иска да следва Исус, то кого следва? Принцът на този свят? Да! А знаем, че принцът или богът на този свят е Сатана...

Трето положение, братя и сестри просто няма!

 

Откровение 17:14
те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ
на господарите и Цар нацарете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.
Откровение 19:16
И
на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар нацарете, и Господ
на господарите.

И така-ако следвате Христос във всичко, то не е възможно да не пазите Сабат-а! Защото това е знака между него и вас:


Изход 31:13
Говори тъй също на израилтяните, казвайки: Съботите Ми непременно да пазите; защото това е
знакмежду Мене и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам.
Езекиил 20:20
освещавайте още и съботите Ми, и нека бъдат
знакмежду Мене и
вас, за да познаете, че Аз Господ съм ваш Бог.

Левит 23 глава ни дава всичките Божии празници подред. И нека прочетем заедно-това са Празниците на Бога, а не на Моисей, нито на Израел, нито на Юдеите...
Левит 23:
1 Господ още говори на Моисея, казвайки: image
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: image
. image
 
4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

И нека сме наясно тук с това, че Празниците трябва да се свикват във времената им! Не можем да имаме Празник на Бога когато ние си поискаме. Тогава-веднага би трябвало да се замислим: какво е това, което правят църквите, като са обърнали Пасхата на причастие и го взимат когато им скимне?...
Първият ден, който се пази за Бога както вече показах е съботата-Сабат и означава почивка-това е седмичната събота-Левит 23:3

Благодаря ви за вниманието!

Отче наш, който си на небето; Да се свети името ти, да бъде волята ти и да дойде твоята слава и твоето Царство както е на небето, така и на земята. Дай ни днес ежедневният хляб и прости ни дълговете, както и ние простихме на длъжниците си. И не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото. Защото е твоя силата и славата и Царството во веки веков! Амин!!
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога! В името на Исус! Амин!! 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. bojiislujitel - А в идещият вторинк започва Осмият ...
16.10.2011 17:57
А в идещият вторинк започва Осмият Ден-най-великият Празник на годината! От залез слънце вторник до залез слънце сряда. Израел ще го празнуваме в 12:00 часа на обяд в срядата. Ще пиша и по-подробно по въпроса на този велик Празник!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188029
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930