Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 04:54 - Какво очакват истинските християни
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
1Сестри и братя,

Представям ви интересна статия даваща представа какво всъщност очакваме, като следваме Исус точно както той заповяда да го следваме.

Били ли сте измамени?
Почти всички практикуващи християни са получили идеята, че при смъртта те веднага ще отидат в небето, при което няма да вършат абсолютно нищо-само “ще летят из рая” за винаги.
Поради това “блудкаво” обяснение често християнството изглежда детинско, непрактично и нереално за много мислещи хора. И тази лека идея за това, какво става християните в бъдещето определено не подтиква дори и най-ревностните посетители на църквите да бъдат наистина ревностни за Бога.
Но тези идеи са смъртоносно погрешни!
Моля помнете, че единственият благонадежден източник на информация относно Християнството е Библията. Продиктуваната от Бога Библия и нейните пророчества се изпълняват абсолютно дори и днес! Идеите от сорта на “полет до рая” просто не са в Библията! Тези идей дават лъжлива картина на това, което е проповядвал Исус и на оригиналното Християнство, както и на смисъла му! Защото Исус Христос дойде за да проповядва Божието Царство-Марк 1:14. Евангелието на Матеи понякога го нарича “Царството от небето” (на български е написано Небесното царство, но обърнете внимание, че в английския превод, направен от гръцки има и “от”! Бел.пр.), а не Царството в небето. Банката на Молган не е в Мистър Морган! (На английски е Банката от Морган! Бел.пр.) И самата дума “от” показва кой контролира и на кого принадлежи.
Раят (или третото небе) е мястото където е тронът на Отец, от който Той управлява Своето Царство!
Ранните християни прекрасно са разбирали това-според както виждаме от десетки изказвания в евангелията относно приготовлението за идващото Божие Царство. Ние също можем да видим това в Деяния на апостолите и от писанията на апостол Павел. И въпреки, че както много библеисти признават, много от първите християни са очаквали Исус Христос да разбие Римската окупация и да представи своето царство, или правителство, именно по онова време, Исус е показал, че няма да бъде извършено по онова време. При това той никога не каза, че Неговото Царство няма да бъде реално Царство-или правителство-тук, на тази земя.
Обърни внимание какво каза Исус на своите апостоли след като беше възкресен от смъртта. Учениците го попитаха: “Господи, сега ли ще възстановиш Царството! На Израел?” (Деянията 1:16). И това е била идеалната възможност за Исус да разсее всяко съмнение, че Неговото Царство е реално и ще бъде на тази земя.
Направи ли Той това?
НЕ! По-скоро Исус каза: “Не е за вас да знаете времена и сезони които Отец е поставил в своята власт” (Деянията 1:7).
Това определено потвърждава правилното разбиране, че Исус ще се върне отновои ще състави правителство управляващо цялата земя и то тук-на земята. След това, когато Исус се везнесе на небето, ангел обясни на учениците, казвайки: “Този Исус, който беше взет от вас на небето, ще дойде по същият начин обратно, както го видяхте да отива” (11 стих).
В евангелието на Лука, Исус описва много от последните знаци които ще се появят в края на времената, точно преди неговото второ идване. След като описва много от тези разтърсващи земята явления, Исус казва: “И вие също така, когато видитех тези неща да стават, знайте, че Царството от небето е наближило” (Лука 21:31). Исус не каза, че Царството вече е дошло, или че е в “техните сърца”-по-скоро, това беше Царство, което ще дойде тук-на земята.
Безбройни честни библеисти знаят това. Но почти никога не се проповядва! Вместо това, сантименталните идеи относно “издигат се в небето (или политат в небето)” са редовно проповядвани винаги когато някой от членовете на църквата почине, без дори и да се спомене, че Исус всъщност ще основе правителството си на тази земя! (А щом Царството ще е на земята, какво ще правет всичките тези на небето?... Бел.пр.)
Едуард Гибон, признат библейски историк, описва вярата на ранните християни по въпроса: “Древното и популярно учение за хилядолетието беше близко свързано с второто идване на Исус. Както работата по създаването е била приключена в шест дни, така и тяхното времетраене в реалния ни свят, според обяснението прието от пророк Илия, е било фиксирано на шест хиляди години. По същата аналогия е било прието, че този дълъг период на труд и проблеми, който почти е към свършека си, ще бъде последван от радостна съботна почивка за 1000 години; и че Христос, заедно с триумфиращият състав на светиите и избраните които са избегнали смъртта, или които са били възкресени, ще управлява света докато дойде последното и генерално възкресение” (От книгата The Decline and Fall of the Roman Empire, Vol. 1, p. 403).

Какво ще бъде Царството на Исус?

Когато бързо идващото Божие Царство бъде установено-управлявано директно от Исус Христос, Божият Син-какво ще става в това Царство? Какво ще правят праведните християни, след като са били възкресени от смъртта (І Коринтяни 15:51-52). Как ще бъде организирано Царството? Как възкресените светии ще взаимодействат с хората на земята които ще бъдат от кръв и плът? (Става въпрос за това, че при идването на Исус Христос, всички праведни ще получат духовните си тела. Тези които са живи и тези, които са починали в Христос, като разбира се първо бъдат възкресени. Това е първото възкресение. В същото време в Царството на Исус, което ще бъде тук-на тази земя за 1000 години хора ще се раждат и умират-това са хора като нас, но с много по-дълъг живот. Описано е в Исаия-мисля, че беше 13 или 14 глава. Бел.пр.)
Намираме много описания за идващото Царство на Исус из цялата Библия. Царството ще бъде организирано в йерархична форма, управлявано от върха надолу-от Исус, като Цар на Царете (Откровението 19:6). Четем: 15 И затръби седмият ангел; и на небето имаше силни гласове, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос, и Той ще царува за вечни векове. (Откровението 11:15).
В това време светиите пеят «нова песен», казвайки на Исус: 9 И пееха нова песен, като казваха: Ти си достоен да вземеш книгата и да отвориш печатите й, защото си бил заклан и със Своята кръв си изкупил за Бога хора от всяко племе, език, народ и нация,
10 и си ги направил царство и свещеници на нашия Бог; и те ще царуват над земята. (Откровението 5:9-10).
И така, Царството на Исус определено няма да бъде в небето, но на земята. Както Гибон обяснява, това е била представата на ранните християни-водени от Божият Дух-вярващи и научени. И съвсем не е някаква «нова странна идея». По-скоро, тази истина е била бавно «изместена» когато ранната Римо-Католическа църква е усвоила не-християнски учения за небето (рая), ада и душата. Както обяснява Гибон: «Но когато зданието на църквата е било почти завършено, скелето било изхвърлено навън. (С други думи, РимоІкатолическата църква изхвърлила здравото учение и го заменила със свое. Бел.пр.). Учението за управлението на Исус на тази земя било смятано отначало за невероятна алегория, или дори като съмнително и било отхвърлено като абсурдна измислица на еретици и фанатици» (Същата книга, Vol. I, p. 404).
В писмото си до Християните в Коринт, апостол Павел описва ясно наградата на истинските светии: 2 Или не знаете, че светиите ще съдят света? И ако вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите за най-малките неща?
3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? Колко повече тогава житейски работи! (І Коринтяни 6:2-3). И така, ние виждаме, че светиите ще съдят света-и няма да седят наоколо из небето, без да вършат нещо!
Учениците на Исус мислели, че Царството ще се яви веднага (Лука 19:11). За да коригира тяхното погрешно разбиране по въпроса, Исус описва Царството чрез притчата за благородника, отишъл в далечна страна. В Тази притча, Исус описва как някои от неговите ученици ще получат награда заради тяхното старание и мъдрост. Когато дойде първият от служителите: 16 Дойде първият и каза: Господарю, твоята мнаса спечели десет мнаси.
17 И той му каза: Хубаво, добри слуго! Понеже се показа верен в твърде малкото, имай власт над десет града.
18 Дойде и вторият и каза: Господарю, твоята мнаса принесе пет мнаси.
19 И на него каза: Бъди и ти над пет града.
(Лука 19:16-19). Някои модерни теолози опитват да отстранят този пример чрез погрешни обяснения, но разбира се, отново и отново-от Битие до Откровението-Словото показва абсолютно ясно, че Господ ще състави реално правителство на тази земя, като Той ще е Цар на царете!
Непосредствено след Исус Христос цар Давид ще управлява 12те народа на Израел-и разбира се той ще бъде възкресен от мъртвите заедно с всичките светии на Бога! Еремия описва как Израел ще се върне от последното си робство при завръщането на Исус Христос: 8 И в онзи ден, заявява ГОСПОД на Войнствата, ще строша ярема му от врата ти, ще разкъсам оковите ти и няма вече да го поробват чужденци;
9 а ще слугуват на ГОСПОДА, своя Бог, и на царя си Давид, когото ще им издигна.
(Еремия 30:8-9).
И обърни внимание, че нашият Създател е вдъхновил Осия да опише същото нещо:
5 После израилевите синове ще се обърнат и ще потърсят ГОСПОДА, своя Бог, и царя си Давид. И ще дойдат с трепет при ГОСПОДА и при Неговата добрина в последните дни.
(Осия 3:5).

Организирано правителство

Господ също вдъхновил и Езекил да подчертае същото нещо, когато описвал «последните дни» в които всичките племена на Израел ще бъдат една нация: 24 И слугата Ми Давид ще бъде цар над тях и всички ще имат един пастир; и ще ходят в правилата Ми и ще пазят наредбите Ми, и ще ги вършат. (Езекил 37:24).
Ще управлява ли Давид директно 12 племена-или народи-наследници на Яков? Не. Ще има цялостна структура съставена по определен строг ред, управлявана от определени водачи, а не чрез избори и политики. Както каза Исус на своите опостоли в края на земния си живот: 29 Затова, както Моят Отец завеща царство на Мен, и Аз завещавам на вас -
30 да ядете и да пиете на трапезата Ми в Моето царство и да седнете на престоли да съдите дванадесетте израилеви племена. (Лука 22:29-30).
И така, правителството на утрешният свят ще бъде ръководено от Исус Христос като Цар на царете. След него ще бъде Давид, който ще управлява 12те племена на Израел. След Давид ще са 12те апостола, възкресени, като всеки ще управлява едно племе от народите на Израел.
Истинските светии на Господа-истинските Христиани които повярваха и пазеха това, което в действителност казваше Библията-ще имат възможността да управляват отделни градове в света по тази структура.И понеже поред писанието е «Първо на Юдеина, тогава и на Езичника», можем да бъдем сигурни, че същата структура ще важи във всеки един случай-реални правителства управлявани централно от Исус Христос, «Принцът на мира», който най-накрая ще донесе истински мир и радост на цялата земя. Всеки един от нас, ако ние сме верни Християни, може да има участие в създаването на този вид мир и радост за всички страдащи народи на тази земя в Утрешният Свят!
Това е невероятно Добра Новина! Това е именно истинската Блага Вест описана в твоята Библия. Това е причината Исус да даде кръвта си и да бъде пожертван за нашите грехове, като възсатонви отношенията ни с Отец. Истинските християни обърнали се към Бога и получили дара на Светият Дух се потготвят да асистират нашия Спасител в управлението на целият свят. По времето на Христовото хилядолетно управление, земята ще бъде спасена от управлението на Сатана и ще има невероятно време на мир, благосъстояние на хората и радост. Божият истински начин на живот ще бъде възстановен на земята. Писанието обяснява, че Отец отново ще изпрати Исус Христос: 20 и Той да ви изпрати определения за вас Иисус Христос,
21 когото небето трябва да приеме до времето, когато ще се възстанови всичко, за което е говорил Бог от древността чрез устата на Своите свети пророци. (Деянията на апостолите 3:20-21).
И така, ние можем да разберем, че всичките Негови свети пророци са благовестили тази добра новина за «времето на възстановяването на всичките неща»-идващото царство на Христос. И наистина, Старият Завет е пълен с обяснения за идващото управление на Месията над цялата земя!

Какво ще правят светиите след възкресението?

Вече видяхме, че възкръсналите светии ще бъдат «царе и свещеници» в идещото Царство на Бога на тази земя (Откровението 5:10). Също четем, че Сатана трябва да бъде заключен за «хиляда години» впри започването на хилядолетието, «така че да не мами народите повече докато не изминат 1000та години» (Откровението 20:2-3). Тогава ни е е напомнено, че тези от първото възкресение ще бъдат « свещеници на Бога и ще управляват с Него за хиляда години»-6 стих.
Стих след стих в Писанията ни напомня, че свещениците в древният Израел са били учители. Те са били тези които са учели народа на Божиите закони и Неговият начин. Очевидно, християните които ще станат «свещеници» в утрешният свят ще учат хората от света правилният начин на живот. Лед като Сатана е «вързан», «слепотата», която беше дошла върху целият свят ще бъде вдигната. Хората ще разбират истината и ще бъде много по-лесно да бъдат научени на нея. В резултата на това, нашата работа ще бъде много по-лесна в сравнение със сега, когато «Сатана е богът на този свят» (ІІ Коринтяни 4:4).
В много Библейски пасажи Господ ни казва, че в “Последните дни”-в Утрешният Свят- Христос и неговите светии ще учат целият свят на закона на Всемогъщият Бог: 2 И много народи ще отидат и ще кажат: Елате да се изкачим на хълма ГОСПОДЕН и при дома на Бога на Яков! И Той ще ни поучи от пътищата Си и ние ще ходим в пътеките Му; защото от Сион ще излезе поучението и словото ГОСПОДНО - от Ерусалим. (Михей 4:2). И: 3 Бог ще съди между много племена и ще отсъжда между силни народи до далечни страни. И те ще изковат мечовете си на плугове и копията си - на сърпове; народ против народ няма да вдигне меч и няма вече да се учат на война. (3 стих). Да, младите мъже и жени няма повече да бъдат учени как да воюват във войни. Този свят, управляван от Сатана, използува голямата част от ресорсите си за да воюва и убива. След като цялото богатство на народите бъде използувано за мирни цели, не е трудно да си представиш прекрасните градове, националните паркове и красивото обкръжение които ще разцъфнат из целия свят! Също в остър контраст със сегашните дни-когато толкова много не притежават никаква лична собственост-Писанията ни показват, че всеки ще притежава собственост в Утрешния Свят: 4 И ще седят всеки под лозата си и под смокинята си и никой няма да ги плаши; защото устата на ГОСПОДА на Войнствата изговори това.
Пророк Исаия ни казва, че «планината» (или хълма) или Царството на Господ ще бъде установено в «по-късни дни» и че Господ ще ни учи на Неговия начин и Неговите пътища. 1 Словото, което се откри на Исая, сина на Амос, за Юда и Ерусалим:
2 В последните дни хълмът на дома ГОСПОДЕН ще се утвърди на върха на планините и ще се възвиси над хълмовете, и всичките народи ще се стичат на него.
3 И много народи ще отидат и ще кажат: Елате, да се изкачим на хълма ГОСПОДЕН, в дома на Якововия Бог! Той ще ни научи на пътищата Си, и ще ходим в пътеките Му. Защото от Сион ще излезе поучението и словото ГОСПОДНО - от Ерусалим. (Исаия 2 глава).
Кой е този закон? Това закон за движение по пътищата ли е? Разбира се, че не! Всеки четящ тези стихове разбира, че се касае до Божия духовен закон-Десетте заповеди! Да, целият начин на живот се базира на Десетте заповеди и ще бъде начина по който всички ще се научат да живеят по времето на управлението на Христос на земята!
Въпреки, че много днешни теолози предлагат изкусни аргументи като опитват да докажат, че Божият закон е отпаднал, този велик духовен закон ще бъде фактически основата на цялото световно общество само няколко години от днес!
Какъв ще бъде живота в свят в който всеки знае и практикува законите на Бога? Идващото управление на Христос ще бъде придружено с такова спокойствие и мир, че дори и «дивата» природа на животните ще бъде променена (Исаия 11:6-9).
Писанието показва как тези измъчени от великата скръб и всичко друго при идването на Исус ще бъдат изведени от всичко. 20 И дори Господ да ви даде хляб на скръб и вода на притеснение, учителите ти няма вече да бъдат скрити, а очите ти ще гледат учителите ти;
21 и ушите ти ще слушат слово зад теб, което, когато се отклонявате надясно и когато се отклонявате наляво, ще казва: Този е пътят, ходете по него! (Исаия 30:20-21). Водени от Божия закон, това ще бъде време на мир и щастие. И: 9 Лъв няма да има там и хищен звяр няма да се изкачи по него, няма да се намери там, а изкупените ще ходят по него.
10 Откупените на ГОСПОДА ще се върнат и ще дойдат в Сион с ликуване; вечна радост ще бъде на главата им, ще придобият веселие и радост, а скръб и въздишане ще побягнат. (Исаия 35:9-10).

Светиите ще бъдат учители

В това време възкресените светии ще учат хората от света на целият начин на живот, основан на 10те заповеди. Това ще произведе мирен свят и вечна радост. И понеже Христос е «първият от първите плодове», ние трябва да гледаме на неговият примерза да видим как възкресените християни ще се явяват и имат взаимоотношения по време на хилядолетието. Сега Исус е в непристъпна светлина. Във видение, Иоан Го видя в тази слава: 14 А главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му - като огнен пламък,
15 и краката Му - като лъскав бронз, нажежен в пещ, а гласът Му - като звук от много води. (Откровението 1:14-15).
Апостол Иоан също писа: 2 Възлюбени, сега сме Божии деца и още не е станало явно какво ще бъдем, но знаем, че когато стане явно, ще бъдем като Него, защото ще Го видим Такъв, какъвто е. (І Иоаново 3:2).
Да, ние ще изглеждаме както Исус Христос! Ние ще сме «прославени» в идващото възкресение в синове и дъщери на Бога-братя и сестри на Христос! Защото Библията ясно обяснява, че Христос е първият плод между много братя (Римляните 8:29).
Но как сам Христос учи хората след като беше прославен? След неговото възкресение, Исус се яви пред апостолите и на други няколко пъти. И все пак те не можеха да го познаят отначало-Той изглеждаше молко различно от това което изглеждаше когато беше човек. И въпреки това, възкресеният Исус почти винаги се явяваше на хората като човек и взаимодействаше с тях по такъв начин, че те можеха да разберат какво им казваше и не бяха изплашени.
Спомни си Мария Магдалина, която отначало не знаеше, че виждаше възкресеният Христос. Няколко минути по-късно, когато Той заговори с нея с нормален глас и се разкри, тя веднага искаше да се хвърли в краката му, но Исус я спря. (Иоан 20:14-17).
По-късно Исус се яви на своите ученици в къща където те се бяха събрали и каза: «Мир на вас» Тогава той заповяда на Тома да пипне раните му, за да се увери, че е същият Исус (Иоан 20:26-27).
И така, става ясно, че тези които достигнат да бъдат от светиите, ще учат хората на тази земя по същият начин както и Исус учеше апостолите си. Определено възкресените светии, служещи на Христос по време на хилядолетието, ще се явяват по някога с цялата си мощ, а друг път ще говорят на хората без да бъдат видяни-както ни казва Исаия в 30 глава. И все пак те често ще се явяват в човешки вид, както беше и Исус когато срещна своите апостоли и по-късно яде закуска с тях при Галилейското море (Иоан 21:12-15).
Никакво съмнение, че ще има случаи в които смъртните хора, смирени от преживяното със светиите ще шушнат на приятелите си: «беше един от тях»!
Ще бъдеш ли и ти «един от тях»? И когато всеки от нас започне да разбира Господният план, ние трябва да направим този избор за себе си. Ако Господ те вика да бъдеш един от първите Му плодове, всъщност ти се дава невероятна възможност. Защото Исус казва:» И на тези които превъзмогнат и държат моите заповеди до края, на тях ще дам сила да управляват народите-26 А на този, който победи и който пази Моите дела докрай, ще дам власт над нациите;
27 ?и ще ги пасе с желязна тояга и те ще се строшат като грънчарски съдове", както и Аз получих от Своя Отец. (Откровението 2:26-27).
Днешните християни наистина трябва да търсят истинското Негово Царство. Това трябва да е основната цел на християните през целият им живот. Помни заповедта на Исус: Но първо търсете Божието Царство и неговата правда и всичко това ще ви се добави (Матеи 6:33). Защото Божието Царство наистина е съвсем реално. И то идва скоро. Ние трябва да разберем това напълно и да фокусираме съзнанието си да бъдем в него-където днешните християни ще имат привилегията да живеят в мир и щастие, както е описано в Библията.

Имате ли достатъчно ревност за Бога? Искате ли да живеете в Неговото царство?

Превода направих днес-януари 26, 2007 от списанието Tomorrow’s World от януари-февруари 2007 година.

Георги
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1454272
Постинги: 883
Коментари: 1304
Гласове: 317
Архив
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031