Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 02:34 - Църкви много, но къде е Господ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3794 Коментари: 8 Гласове:
1



Някой си човек след дълго лутане в живота, мъки и теглила, решил, че животът му е такъв, защото не се е обърнал към Бога. "Ще се обърна към Бога, та дано Бог ми помогне"-рекъл си той. Добре, но къде да го намери? На ъгъла на улицата имало баптистка църква-дали да иде там? На две преки-петдестяна църква-може би Бог е там? През няколко улици-православна църква-голяма с кубета и изглежда някак си тайнствена-сигурно там е Бог? Ако вземе автобуса на няколко спирки е църква на адвентистите от седмият ден-дали пък не е там. Ами онази-на Римските католици-те твърдят, че при тях е Господ. То всичките така твърдят де. Чакай-чакай-наблизо има и една малка църква-казват й "недоминационна"-дали пък те не са с Бога? Къде да отида-казвал си човекът? После се замислил-"чакай чакай-възможно ли е Бог да е при всичките тези, а те да се наричат така или иначе? Възможно ли е да са всъщност много богове и всяка една църква да има своят? Тогава на кой бог да служа? Хм-това е сериозен въпрос...?" ВЗел човекът телефонният указател и останал съвсем объркан-какви ли не църкви, освен тези дето вече бил виждал. Комай са над 20 само в моят град-помислил си той? А да взема да ги обикалям една по една-колко време ще ми отнеме? Чувал съм, че в петдесятната били говорили на някакви езици и казвали, че ако не говоря езици-нямам Светият Дух? В православната също говорят езици-старославянски някакъв език, който никой не разбира и все пеят-пеят... Може би Господ се радва когато му пеят-приспиват ли го, що ли? Има и едни-мормони ли им казват, борбони ли-кой ги знае, ма и те твърдят, че Бог е при тях. Те пък-както съм чувал можели да имат по повече от една съпруга-не е лошо, ма то аз с една не мога се оправя, пък с повече-кой знае? Така си мислил човекът и бил в недоумение какво да прави. А пък един приятел все ме викаше да ида при адвентистите дето той ходел-били най-истинската църква. Ма дали е тъй или не? Те май всичките казват, че те са църква на Бога. Интересно-на колко части се е разделил този Бог? То май казват, че бил навсякъде, ма ако е във всичките църкви и е пак същият, то на кого да вярваш? Брех-брех, мислел си човекът, ми сега? А ако всичкото е измама и лъжат само хората за да им вземат парите? То днес кой ли не ме лъже за да ми вземе парите, ма и в църквите ли са така? Па да кажеш, че имам много пари-мислел си човекът-едва свързвам двата края, ма моя приятел, този дето отива при адвентистите де, ми казва, че трябвало да се дават все пари. Хм, май така са и Римските католици. То църквата им също е интересна-едни статуи, едни чудеса вътре, един простор и орган-обичам да слушам орган, ма що да отивам на църква там, кат мога да си го слушам и в къщи? А-сетих се-има и тази, малката църква недалеч от нас-пише отгоре на входа, че била "Служение на някого си". Интересно-що казват, че служат на Бога, като пише, че служат на тоз човек?

Изобщо-как да се оринтира човек? Да ида да се правя, че говоря някакви езици като бръщолевя налево и надесно некви неща дето и аз не зная какво казвам, нема да стане-вече съм на години и таквиз театри не ми харесват. Па и да бръщолевя тез "езици ли са, що ли", какво ще ми помогнат? То кат се напия така и така си бръщолевя разни езици, та жената все ми казва-ти да не си станал петдесятник бе? И на старославянски не искам да пея-де да ги знам, кво ми казват-може да ме псуват-то така и при тез, петдесетните, ма нейсе.

Брех, брех-ма как така хората отиват по разните църкви, кат дори и не са сигурни, какво правят там? Да търся Бога-това ми казва все моят приятел, ма той дали е намерил Бога при адвентистите? Мене ако питаш-намерил е на кого да си дава парите, ма то май така са и всите. Некой ми беше казал, че при тях-в църквата им де-требвало да се дават определени пари всеки месец и колкото повече даваш, толкова по-напред отиваш. Къде е това напред-не можа да ми каже човекът, щото мене ако питат-дали ще седя на последният стол в неква църква и ще слушам за Бога или ще седя на първият стол и нема да ми говорят нищо за Бога си има значение де. Ако ще си губя времето-то поне да е безплатно... Абе изобщо-добре-цял живот се блъскам и все не ми върви. Ей на-на съседа все си му върви, па не отива на никаква църква-и си е добре. Дали изобщо да отивам по разни църкви-щото така и така не ми е ясно, коя е от Бога-ако има такава де. Какво да прави човек? Някои пък се събирали по къщите-ма дали така намират Бога или само се събират на сладки приказки? То и без да търсим Бога можем да се съберем и да му пийнем както си требва. Е сега да ми каже некой-как да намеря тоз Бог, че и на мене да ми тръгне в тоз загубен живот? А езици нема да говоря-не ща!

Е, какво да предложим на този човек, сестри и братя? Всеки от вас ще каже-в нашата църква-само там е Господ. Но всички ще кажат същото-кой от вас дето посещавате църква бихте признали, че отивате там просто ей така-за да се видите с приятели и да си вдигнете настроението, пък дали ще научите нещо за това, как да спасите себе си-кой ли търси знанието днес?... Има ли начин да разбере човек, ако се обърне да търси Бога, къде да го намери? По какво да разбере? Разбирате ли защо толкова много хора се отвръщат от разните църкви? Разделил ли се е Господ? Не казва ли сам Исус, че вяско царство, което се раздели против себе си, ще падне-ние, българите мисля трябва добре да знаем този факт-вижте ни и днес къде стоим де и в родината и в света! Та Господ не може да се раздели против себе си!! Тогава? Какво бихте посъветвали тоз човек-къде да иде, за да намери Бога, а не човешки доктрини и служения? Мисля, времето идва всеки да се замисли-дали му представят Исус от Библията там, където отива за да намери Господ, или измислен от тях Исус?

Какво да кажем на човекът-той все още търси...




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Бог е Дух.
31.07.2011 07:59
Бог е Дух и трябва да Му се покланяме с дух и истина.
Тогава ще го намерим.
Амин.
цитирай
2. hikari - златното цвете
31.07.2011 10:38
Златното цвете е светлината.
какъв цвят има светлината...
Оловото на водната област
има само един вкус.

Значението няма нито име
нито сила.
то е единствената същност,
единствен изначален дух.

Същност и живот
не могат да бъдат видени.
Светлината на небето
не може да бъде видяна.

Тя се съдържа в двете очи.



кристалната вяра

Сега съм тук
и изобщо не е трудно -
да бъда това, което виждам,
защото вярвам на сърцето си.
И то е много повече
от думите...
Но аз трябва да давам своя принос.
Като се връщам назад -
най-трудно от всичко
е да рискуваш цялото си същество
да загубиш пътя си,
за да се преоткриеш.
Нужна е кристалната вяра.

Свети Дух

Човече,
Ти можеш
да се въздържиш
от гняв
и удоволствие
в името
на Светият Дух!

Саваот, старозаветният

Да, огромен и върховен е Бог
Автор на самият себе си
действащ чрез недеянието
край и начало на
всички възрасти
прегръщащ тихо
целостта на времето,
пресичащ без спиране
продължителността на вековете,
на запад е обучил свети Августин
а на изток е приел в лоното си Буда
Взет за модел
от стотици царе,
пренасян от поколения мъдреци
той е предтеча на всички откровения
и тайна, надхвърляща всички тайни.

моят Христос

Христос дойде
не за да ме съди
а за да ме спаси.
Мен, човекът,
божие творение
неизменно следван
от сянката си на асфалта
Христос омиротвори.

от стихосб. Пътя на любовта
цитирай
3. bojiislujitel - Но човекът е все още объркан, сестри ...
01.08.2011 05:04
Но човекът е все още объркан, сестри и братя! Дори и да прочете това, което сте писали-къде да иде за да намери Бог? При Буда; или при Аллах? Сега вече съвсем се обърка нашият приятел... Или как да се покланя на Бога, а дори и не го познава? Вие бихте ли се кланяли да кажем на нещо неизвестно? Ако никога не бих слушал за Исус-дори и не бих подозирал, че съществува?...
Човекът все още се пита-къде да намеря Бога-е добре-има го, но къде е?
цитирай
4. анонимен - Необходимо е Вяра в Бога и позива към ...
08.08.2011 03:26
Необходимо е Вяра в Бога и позива към него с чиста съвет. Когато тези неща се
съединят, ще срещнете Бог в своя живот. Тони
цитирай
5. bojiislujitel - Вяра в Бога, казвате-вярно е! Но ...
08.08.2011 15:00
Вяра в Бога, казвате-вярно е! Но вярата в Бога идва от слушане на Божието Слово. И човекът все още не знае, къде да отиде, че да чуе именно Божието Слово, та да повярва в Бога, а не да слуша лъжите на някого, представяни му уж, че са от Бога...
Човекът все още не знае, къде да иде, за да намери Бога...
цитирай
6. анонимен - Вечната книга - Библията
08.08.2011 23:23
Където и да иде, нека да носи вярата в себе си и да я отстоява, след като се запознае -чете и препрочита Библията. Тя е Божието слово и наше верую. Значи тази книга да бъде неговата настолна книга и да учи мъдростта от нея. Нека да изпитва всеки дух, но да не вярва на всеки дух позовавайки се пак на Библията. Узнавайки кой е Христос и защо той дойде на света като човек, и умря за нас, и следвайки начина на живот който Той ни завеща, ще го насочат към Истинската църква( Христовата невяста)
цитирай
7. анонимен - Вяра, Бог,Църква.
09.08.2011 01:48
Това че "вярата е от слушане на Б.Слово" се отнася за онова време когато е имало
малко грамотни хора които могат да четът и Свещенното писание е било лукс. Не всеки е могъл да го притежава... Незнам дали ще ми стигне мястото ,но добре би било да коментираме ВЯРАТА. Тя има три измерения: 1.Доверие в Бога.2.Изява, засвидетелстване на Вярата 3.Третото измерение на Вярата - това плод.Това мога библейски да го аргументирам при повече място... Тони
цитирай
8. bojiislujitel - "Където и да иде, нека да носи ...
09.08.2011 20:17
"Където и да иде, нека да носи вярата в себе си и да я отстоява, след като се запознае -чете и препрочита Библията. Тя е Божието слово и наше верую. Значи тази книга да бъде неговата настолна книга и да учи мъдростта от нея."

Ето, че се намери човек, който да даде най-добрият съвет на нашият приятел-благодаря за съвета от името на нашият приятел!!! Да си намери Библията-това е напълно възможно-и да започне да я чете!! Ето-това е прекрасен съвет! Защото Бог е оставил всичко, което трябва да знаем за Него и за това, как да спасим себе си именно в тази Книга-Библос-сборът от книги-Библията!
После-наистина трябва да изпитва всеки дух-иначе може да бъде подведен, дори и завлечен в огненото езеро чак-да не дава Господ!! Абсолютно вярно!
И разбира се, когато навлезе в истината, и ще намери, че има неща които трябва да пази-защото са заповядани от Бога и започне да ги пази, Бог ще му открие къде да отиде, за да намери Божията Църква!

Вие отговорихте на въпроса на нашият приятел-сега си зависи само от него...

А до брата Тони-добре е да обсъдим и какво е вярата-ще имате колкото желаете място в новата тема-за вярата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171932
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031