Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2011 04:42 - Пророчествата за Исус
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2418 Коментари: 2 Гласове:
1



Сестри и братя,

Този труд е представен от брат с който за съжаление съм загубил връзката от много години. Нека го наречем условно "Рубин". Брата представи преди години важен труд във връзка с НАШИЯТ Господ-Исус Христос и сега след като намерих копие от труда на брата-представям ви го и наистина се радвам, че съм го запазил някъде си.

Здравейте всички, поставям някои от пророчествата, които показват, че Исус е Обещаният Месия. Може би на някой ще му бъде интересно да ги види в синтезиран вид на едно място. Накрая съм цитирал три пасажа, които са в този дух, а именно - аргументирането от Библията, че именно Исус е Христос. Бъдете здрави - душевно и физически!

СЕМЕТО НА ЖЕНАТА

Битие (3: 15)
“Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.”

Галатяни (4: 4)
“…а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона…”


ПОТОМСТВОТО НА АВРААМ

Битие (12: 3)
“Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна есеки, който те проклина; и в тебе ще се благословят всички земни народи.”

Матей (1: 1)
“Родословието на Исуса Христа, Син на Давид, син на Авраам.”


ПОТОМСТВОТО НА ИСААК

Битие (17: 19)
“Но Бог каза: Не, а жената ти Сара ще роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.”

Лука (3: 34)
“Юда Яковов; Яков Исааков; Исаак Авраамов; Авраам Таров; Тара Нахоров.”


ПОТОМСТВОТО НА ЯКОВ

Числа (24: 17)
“Виждам Го, но не сега; гледам Го но не от близо; ще излезе звезда от Яков, и ще се въздигне скиптър от Израил; ще порази моавските първенци, и ще погуби всичките ситови потомци.”

Матей (1:2)
“Родословието на Исуса Христа, син на Давид, син на Авраам.”



ОТ ЮДОВОТО ПЛЕМЕ

Битие (49: 10)
“Не ще липсва скитър от Юда, нито управителен жезъл отсред нозете Му, докато дойде Сило; и на Него ще се покоряват народите.”

Лука (3:33)
“Наасон Аминадавов; Аминадав Арниев; Арний Есронов; Есрон Фаресов; Фарес Юдов.”


НАСЛЕДНИК НА ДАВИДОВИЯ ПРЕСТОЛ

Исая (9: 7)
“Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават, на Давидовия престол и на Неговото царство, за да го утвърди и потдържа, чрез правосъдие и чрез правда от сега и до века. Ревността на Господа на силите ще извърши всичко това.”

Лука (1:32,33)
“Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ ще Му даде престола на баща Му Давид. Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.”


ПОМАЗАН И ВЕЧЕН

Псалм (45:6);(102:25-27)
“Твоят престол, Боже, е до вечни векове; скиптърът на Твоето царство е скиптър на правота. Възлюбил Си правда и намразил Си нечестие; затова Боже, Твоят Бог Те е помазал с миро на радост повече от Твоите събратя.”
“Отдавна Ти, Господи, си основал земята, и дело на Твоите ръце са небесата. Те ще изчезнат, а Ти ще пребъдваш; да, те всички ще овехтеят като дреха; като облекло ще ги смениш, и ще бъдат изменени.”


Евреи (1:8-12)
“А за Сина казва: “Твоят престол, о Боже, е до вечни векове; и скиптърът на Твоето царство е правота. Възлюбил Си правда и намразил Си беззаконие; затова Боже, Твоят Бог Те е помазал с миро на радост повече от Твоите събратя.” И пак:”В началото Ти, Господи, Си основал земята, делото на Твоите ръце е небето; Те ще изчезнат, а Ти пребъдваш; да! Те всички ще овехтеят като дреха, и като одежда ще ги свиеш, и те ще бъдат изменени; но Ти Си същият, и Твоите години няма да свършат.”

РОДЕН ВЪВ ВИТЛЕЕМ

Михей (5:2)
“А ти, Витлеем Ефратов, макар и да си малък, за да бъдеш между Юдовите градове, от тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността”


Лука (2:4,5,7)
“И тъй, отиде и Йсиф от Галилея, от града Назарет, в Юдея, в Давидовия град, който се нарича Витлеем (понеже той беше от дома и от рода Давидов) за да се запише с Мария, която беше сгодена за него, и беше бременна. …И роди първородния си Син, пови Го и положи Го в ясли, защото нямаше място за тях в гостилницата. ”

ВРЕМЕТО ЗА НЕГОВОТО РАЖДАНЕ

Данаил (9:25)
“Знай прочее, и разбери, че от влизането на заповедта изново да се съгради Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена. ”

Лука (2:1,2)
“А в ония дни излезе заповед от император Август да се направи преброяване на целия свят. Това беше първото преброяване, откакто Квириний управляваше Сирия. ”

ДА БЪДЕ РОДЕН ОТ ДЕВИЦА

Исая (7:14)
“Затова Сам Господ ще ви даде знамение: ето, девица ще зачене и ще роди Син и ще Го нарече Емануил – ( което означава Бог с нас).”

Лука (1:26,27,30,31)
“А в шстия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в Галилейския град, наречен Назарет, при една девица, сгодена за мъж на име Йосиф, от давидовия дом; а името на девицата бе Мария… И ангелът и рече: Не бой се, Мария, защото си придобила Божието благоволение. И ето, ще заченеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш ИСУС.”

ИЗБИВАНЕ НА ДЕЦА

Еремия (31:15)
“Така казва Господ: Глас се чува в Рама, ридание и горчиво плакане; Рахил оплаква децата си и не иска да се утеши за децата си защото ги няма.

Матей (2:16-18)
“Тогава Ирод, като видя, че беше подигран от мъдреците, разяри се твърде много и прати да погубят всички момченца във Витлеем и във всичките му околности, от две години и по – малко, според времето, което внимателно беше изучил от мъдреците. Тогава се изпълни казаното от пророк Еремия, който казва: “Глас се чу в Рама, ридание и горчиво плакане; Рахил оплаква децата си и не иска да се утеши за децата си защото ги няма.”

БЯГСТВО В ЕГИПЕД

Осия (11:1)
“Когато Израел бе младенец, тогава го възлюбих, и от Египед повиках сина Си. ”

Матей (2:14,15)
“И тъй, той стана, взе детето и майка му през ноща и отиде в Египед, където остана до Иродовата смърт; за да се сбъдне казаното от Господа чрез пророка, който казва: “От Египед повиках Сина Си”

ПРИГОТВЯНЕ НА ПЪТЯ

Исая (40:3-5)
“Глас на един, който вика: “Пригответе в пустинята пътя за Господа, направете в безводното място прав път за нашия Бог. Всяка долина ще се издигне, и всяка планина и хълм ще се сниши; кривите места ще станат прави, и неравните места – поле; и славата Господна ще се яви, и всяка твар купно ще я види, защото устата Господни изговориха това.”

Лука (3:3-6)
“И той отиваше и по цялата страна около Йордан и проповядваше кръщение на покаяние за прощаване на греховете, както е писано в книгата с думите на пророк Исая: “Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя за Господа, прави направете пътекие Му. Всяка долина ще се напълни и всяка планина и хълм ще се сниши; кривите пътеки ще станат прави, и неравните места гладки пътища; и всяка твар ще види Божието спасение.”


ИДВАНЕ НА НЕГОВИЯ ПРЕДВЕСТНИК

Малахия (3:1)
“Ето, Аз изпращам вестителя Си, който ще устрои пътя пред Мене; и Господ, Когото търсите, неочаквано ще дойде в храма Си, Да! Ангелът на завета, когото вие желаете. Ето, иде, казва Господ на силите.”

Лука (7:24,27)
“А когато си отидоха изпратените от Йоан, Исус почна да говори на народа за Йоан: Какво излязохте да видите в пустинята? Тръстика ли от вятър разлюлявана?
… Това е оня, за когото е писано:
“Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, който ще устрои пътя Ми пред Тебе. ”


ИДВАНЕ НА ИЛИЯ


Малахия (4:5,6)
“Ето, Аз ще ви изпратя пророк Илия, преди да дойде великият и страшен ден Господен; и той ще обърне сърцето на бащите към чадата, и сърцето на чадата към бащите им, да не би да дойда и поразя земята с проклетия.”

Матей (11:13,14)
“Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Йоан; и ако искате да го приемете, този е Илия, който имаше да дойде.”


ПРОГЛАСЕН КАТО БОЖИЯ СИН


Псалом (2:7)
“Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.”

Матей (3:17)
“И ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбеният Ми Син, в Когото е Моето благоволение.”

СЛУЖЕНИЕ В ГАЛИЛЕЯ

Исая (9:1,2)
“Но няма да остане мрак на измъчената земя, както в предишните времена, когато унижи земята Завулон и земята Нефталим; в последните времена ще направи славен пътя на морето, отвъд Йордан, Галилея езическа. Народът, който ходи в тъмнина, видя голяма светлина; над онези, които живееха в земя на смъртна сянка, осия светлина. ”

Матей (4: 13-16)
“И като напусна Назарет, дойде и се настани в Капернаум, край езерото в завулоновите и нефталимовите области, за да се сбъдне реченото чрез пророк Исая, който казва: ”Завулоновата земя и нефталимовата земя, към езерото, отвъд Йордан, езическа Галилея, народът, който седеше в тъмнина, видя голяма светлина; и на онези, които седяха в страната и сянката на смъртта, на тях изгря светлина.”

ГОВОРЕНЕ С ПРИТЧИ


Псалм (78: 2-4)
“Ще отворя устата Си в притча, ще произнеса гатанки от древността. Това, което чухме и научихме , и нашите бащи ни разказаха, няма да го скрием от чадата им в идното поколение, но ще повествуваме хвалбите на Господа, Неговата сила и чудесните дела, които извърши… ”

Матей (13: 34,35)
“Всичко това Исус каза на народа с притчи, и без притчи не им говореше; за да се изпълни реченото чрез пророка, който казва: ”Ще отворя устата Си в притчи; ще изкажа скритото още от създанието на света.”

ПРОРОК


Второзаконие (18: 15)
“Господ твоят Бог ще ти въздигне отсред тебе, от братята ти пророк както е въздигнал мене; Него слушайте.”

Деяния (3: 20,22)
“…и Той ще ви изпрати определения за вас Христос Исус,… защото Мойсей е казал: “Господ Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна мене; Него слушайте във всичко, което ще ви каже.”

ПРЕВЪРЗВАНЕ НА СЪРЦЕСЪКРУШЕНИТЕ


Исая (61: 1,2)
“Духът на Господа Йеова е на Мене; защото Господ ме е помазал да благовествам на кротките, пратил Ме е да превържа сърцесъкрушените, да проглася освобождение на пленниците и отваряне затвора на вързаните, да проглася годината на благоволението Господно, и деня на въздаянието на нашия Бог; да утеша всичките наскърбени.”

Лука (4: 17,18,19,21)
“Подадоха Му книгата на пророк Исая и Той, като отвори книгата, намери мястото, където беше писано: “Духът на Господа е на Мен, защото Ме е помазал да благовествам на бедните; изпратил Ме е да проглася освобождение на пленниците и проглеждане на слепите, да пусна на свобода угнетените, да проглася благоприятната Господна година.”…И започна да им казва: Днес се изпълни това писание във вашите уши.”


ОТХВЪРЛЕН ОТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД - ЕВРЕИТЕ


Исая (53:3)
“Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; и като човек, от Когото отвръщат хората лице, презрян бе и за нищо не Го счетохме.”

Йоан (1: 11)
“При своите си дойде, но своите Му не Го приеха.”

Лука (23: 18)
Но те всички единогласно изкрещяха: “Махни Този и пусни ни Варава.”


СВЕЩЕНИК СПОРЕД МЕЛХИСЕДЕКОВИЯ ЧИН


Псалом (110: 4)
“Господ се закле (и не ще се разкае) “Ти си свещеник до века според Мелхиседековия чин.”

Евреи (5: 5,6)
“…така и Христос не присвои на Себе Си славата да стане първосвещеник, а Му я даде Онзи, Който Му е казал: “Ти си Мой Син. Аз днес Те родих.” Както и на друго място казва: “Ти Си свещеник до века според Мелхиседековия чин.”

ТРИУМФАЛНО ВЛИЗАНЕ В ЕРУСАЛИМ


Захарий (9:9)
“Радвай се много Сионова дъщерьо! Възклицавай ерусалимска дъщерьо! Ето, твоят Цар иде при тебе. Той е праведен и спасява, кротък и възседнал на осел, да!, На осле, рожба на ослица.”

Марко (11: 7,9,12)
“И докарват ослето при Исуса, и намятат на него дрехите си; и Той го възседна. …И тия, които вървяха отпред, и тия, които вървяха отзад, викаха: Осанна! Благословен, Който иде в Господното име! …И влезе Исус в Ерусалим, в храма и като разгледа всичко, отиде във Витания с дванадесетте.”

БОГОТВОРЕН ОТ ДЕЦА

Псалм (8:2)
“От устата на младенците и сучещите укрепил си сила против противниците Си, за да накараш да млъкне врагът и отмъстителят.”

Матей (21:15,16)
“А главните свещеници и книжници, като видяха чудесните дела, които извърши, и децата, които викаха в храма, казвайки: “Осанна на Давидовия Син!, възнегодуваха и Му казаха:”Чуваш ли какво казват Тия?” А Исус им каза: “Чувам. Не сте ли чели никога тази дума: “От устата на младенците и сучещите приготвил Си хвала? ”

НЕПОВЯРВАН


Исая (53: 1)
“Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?”

Йоан (12:37,38)
“Но ако и да беше извършил толкова много знамения пред тях, те пак не вярваха в Него; за да се изпълни казаното от пророк Исая, който рече: “Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули? И мишцата Господна на кого се е открила?”

ПРЕДАДЕН ОТ БЛИЗЪК ПРИЯТЕЛ


Псалом (41: 9)
“Да! – самият ми близък приятел, на когото имах доверие, който ядеше хляба ми, вдигна своята пета против мене.”

Лука (22:47,48)
“Докато още говореше, ето едно множество: и този, който се наричаше Юда, един от дванадесетте, вървеше пред тях; и приближи се до Исус, за да Го целуне. А Исус му каза: “Юда, с целувка ли предаваш Човешкия Син?”

ПРЕДАДЕН ЗА ТРИДЕСЕТ СРЕБЪРНИКА


Захарий (11:12)
“Тогава казах: Ако ви се вижда добро, дайте ми заплатата ми, но ако не, недейте. И така, те ми претеглиха за заплата тридесет сребърника.”

Матей (26:14,15)
“Тогава един от дванадестте, наречен Юда Искариотски, отиде при първосвещениците и каза: Какво обичате да ми дадете, и аз ще ви го предам? И те му претеглиха тридесет сребърника.”

ОБВИНЕН ОТ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИ


Псалом (35: 11)
“Неспрведливи свидетели възстават и ме питат за неща, за които аз не зная нищо.”

Марко (14: 57,58)
“После някои станаха и лъжесвидетелстваха против Него, като казаха: Ние го чухме да казва: Аз ще разруша този ръкотворен храм, и за три дни ще съградя друг, неръкотворен”

НА ОБВИНЕНИЯТА ОТГОВАРЯ С МЪЛЧАНИЕ


Исая (53: 7)
“Той беше угнетяван но смири Себе Си, и не отвори устата Си; както както агне водено на клане, и както овца, която пред стригачите си не издава глас, така Той не отвори устата Си.”

Марко (15: 4,5)
“А Пилат пак Го попита, казвайки: Нищо ли не отговаряш? Виж за колко неща те обвиняват! Но Исус нищо вече не отговори, така щото Пилат се чудеше.”

ОПЛЮТ И БИТ


Исая (50: 6)
“Гърба Си дадох на биене, и бузите Си на скубачите на косми; не скрих лицето Си от безчестия и заплювания.”

Матей (26: 67)
“Тогава Го заплюваха в лицето и Го блъскаха; а други Му удгяха плесници…”

МРАЗЕН БЕЗ ПРИЧИНА


Псалом (35: 19)
“Да не тържествуват над мене ония, които несправедливо враждуват против мене; нито да намигват с очи ония, които ме мразят без причина.”

Йоан (15: 24,25)
“Ако не бях сторил между тях делата, които никой друг не е сторил, грях не биха имали; но сега видяха и намразиха и Мене, и Отца Ми. Но това става за да се изпълни писаното в закона им слово: “Намразиха Ме без причина.”

ЖЕРТВА ВМЕСТО НАС


Исая (53: 5)
“Но Той беше наранен заради нашите престъпления, бит беше заради нашите беззакония; на Него дойде наказанието, докарващо нашия мир, и с неговите рани ние се изцелихме.”

Римляни (5: 6,8)
“Понеже, когато ние бяхме още немощни, на определеното време Христос умря за безбожните… Но Бог доказа Своята любов към нас в това, че когато бяхме още грешници, Христос умря за нас.”

РАЗПТНАТ С ПРЕСТЪПНИЦИ


Исая (53: 12)
“Затова ще Му определя дял между великите, и Той ще раздели корист със силните, защото изложи душата Си на смърт, и към престъпници беше причислен, и взе на Себе Си греховете на мнозина, и ходатайства за престъпниците.”


Марко (15: 27,28)
“И с него разпънаха двама разбойници, един от дясната Му страна и един от лявата Му страна. И се изпълни писанието, което казва: ” И с беззаконните се числи.”

ПРОБОДЕН В РЪЦЕТЕ И КРАКАТА

Захарий (12: 10)
“А на Давидовия дом и на Ерусалимските жители ще излея дух на благодат и на моление; и те ще погледнат към Мене, Когото прободоха; и ще плачат за Него, както плаче някой за едничкия си син, и ще скърбят горчиво за Него, както скърби някой за първородния си.”

Йоан (20: 27)
“Тогава каза на Тома: Дай си пръста тук и виж ръцете Ми, и дай ръката си и сложи я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.”

ОСМЯН И ПОДИГРАН

Псалом (22: 7)
“Всички, които Ме гледат, ругаят Ме, отварят устните си, кимат с глава и казват: “Той упова на Господа: Нека Го избави, понеже има благоволение в Него.”

Лука (23: 35)
“И хората стояха и гледаха. Също и началниците Го ругаеха, казвайки: “Други е избавил; нека избави Себе Си, ако Този е Божият Христос, Неговият Избраник.”

УКОРЯВАН

Псалом (69: 9)
“Защото ревноста за Твоя дом Ме изяде и укорите на ония, които укоряват Тебе, паднаха върху Мене.”

Римляни (15: 3)
“Понеже и Христос не угоди на Себе Си, но както е писано: “Укорите на ония, които укоряваха Тебе, паднаха върху Мене.”

В МОЛИТВА ЗА ВРАГОВЕТЕ СИ


Псалом (109: 4)
“За отплата на любовта ми те ми станаха противници; но аз все съм на молитва.”

Лука (23: 34)
“А Исус каза: “Отче, прости им, защото не знаят какво правят. И като разделиха дрехите Му, хвърлиха жребий за тях.”

ВОЙНИЦИТЕ ХВЪРЛЯТ ЖРЕБИЙ ЗА НЕГОВИТЕ ДРЕХИ


Псалом (22: 17,18)
“Мога да преброя всичките си кости, хората се взират в Мене и Ме гледат. Разделиха си дрехите Ми и за облеклото Ми хвърлиха жребий.”

Матей (27: 35,36)
“И когато Го разпънаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребий. И седяха да го пазят там.”

ОСТАВЕН ОТ БОГА


Псалом (22: 1)
“Боже Мой, Боже Мой, защо Си Ме оставил? Защо стоиш далеч и не Ми помагаш, нито внимаваш на думите на охкането ми? ”

Матей (27: 46)
“А около деветия час Исус извика със силен глас и каза: “Или, Или, лама савахтани?, тоест: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?”

НОТО ЕДНА НЕГОВА КОСТ НЕ БИВА СЧУПЕНА

Псалом (34: 20)
“Той пази всичките Му кости; нито една от тях не се строшава.”

Йоан (19: 32,33,36)
“Затова дойдоха войниците и пречупиха краката на единия и на другия, които бяха разпънати с Исус. Но, когато дойдоха при Исус и Го видяха вече умрял, не Му пречупиха краката…Защото това стана, за да се изпълни писаното: Кост негова няма да се строши.”

ПРОБОДЕН В РЕБРАТА


Захарий (12:10)
“А на Давидовия дом и на ерусалимските жители ще излея дух на благодат и на моление; и те ще погледнат към Мене, Когото прободоха; и ще плачат за Него, както плаче някой за едничкия си син, и ще скърбят за Него, както скърби някой за първородния си.”


Йоан (19: 34)
“Обаче един от войниците прободе с копие ребрата Му; и веднага изтече кръв и вода.”

ПОГРЕБАН ПРИ БОГАТИЯ

Исая (53: 9)
“И определиха гроба Му между злодеите, но по смъртта Му при богатия; защото не беше извършил неправда, нито имаше измама в устата Му.”

Матей (27: 57-60)
“И когато се свечери, дойде един богаташ от Ариматея, на име Йосиф, който също беше се учил при Исус. Той дойде при Пилат и поиска Исусовото тяло. Тогава Пилат заповяда да му се даде. Йосиф, като взе тялото, обви го в чиста плащеница, и го положи в своя нов гроб, който бе изсякал в скалата и като превали голям камък на гробната врата, отиде си.”

ЩЕ БЪДЕ ВЪЗКРЕСЕН

Псалом (16: 10)
“Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята; нито ще допуснеш угодника Си да види изтление.”

Псалом (49: 15)
“Но Бог ще изкупи душата ми от силата на преизподнята, защото ще ме приеме.”

Марко (16: 6,7)
“А Той им каза: “Недейте се учудва; вие търсите Исус Назарянина, разпънатия. ТОЙ ВЪЗКРЪСНА; НЯМА ГО ТУКА; ето мястото, където Го положиха. Но идете, кажете на учениците Му и на Петър, че отива преди вас в Галилея; там ще Го видите, както ви каза.”

ЩЕ СЕ ВЪЗНЕСЕ И ЩЕ СЕДНЕ ОТ ДЯСНАТА СТРАНА НА БОГА


Псалом (68: 18)
“Възлязал Си на високо; пленил си пленници; взел си в дар човеци, даже и непокорните, за да обитаваш като Господ Йеова. ”

Марко (16: 19)
“И тъй, след като им говори, Господ Исус се възнесе на небето и седна отдясно на Бога.”

1Коринтяни (15: 4)
“…че бе погребан; че беше възкресен на третия ден според писанията…”

Ефесяни (4: 8)
“Затова казва: “Като възлезе на високо, плени плен и даде дарове на човеците.”




Лука (24: 13 – 27 ) И ето, в същия ден двама от тях отиваха в едно село на име Емаус, на шестдесет стадия далеч от Ерусалим.
И те се разговаряха помежду си за всичко онова, което беше станало.
И като се разговаряха и разсъждаваха, Сам Иисус се приближи и вървеше с тях;
но очите им бяха възпрени, за да не Го познаят.
И им каза: Какви са тези думи, които разменяте помежду си, като пътувате? И те се спряха натъжени.
И един от тях на име Клеопа в отговор Му каза: Само Ти ли си пришълец в Ерусалим и не знаеш това, което стана там тези дни?
И им каза: Кое? А те Му казаха: Това, което стана с Иисус Назарянина, който беше Пророк, силен в дело и в слово пред Бога и целия народ;
как нашите главни свещеници и началници Го предадоха да бъде осъден на смърт и Го разпънаха.
А ние се надявахме, че Той е Онзи, който ще избави Израил. И освен всичко това, вече е третият ден, откакто стана това.
При това и някои жени измежду нас ни смаяха, които, като отишли рано сутринта на гроба
и не намерили тялото Му, дойдоха и казаха, че видели и видение от ангели, които казали, че Той бил жив.
И някои от онези, които бяха с нас, отидоха на гроба и намериха така, както казаха жените; но Него не видели.
Тогава Той им каза: О, неразбрани и мудни по сърце да вярвате всичко, което са говорили пророците!
Не трябваше ли Христос да пострада така и да влезе в Своята слава?
И като започна от Мойсей и от всичките пророци, им тълкуваше писаното за Него във всичките Писания.


Лука (24: 32 - 48) И те си казаха един на друг: Не гореше ли в нас сърцето ни, когато ни говореше по пътя и когато ни откриваше Писанията?
И в същия час станаха и се върнаха в Ерусалим, където намериха събрани единадесетте и тези, които бяха с тях,
да казват: Господ наистина възкръснал и се явил на Симон.
А те разказаха за случилото се по пътя и как Го познаха, когато разчупваше хляба.
И когато говореха за това, Сам Иисус застана между тях и им каза: Мир вам!
А те се стреснаха и се уплашиха, като мислеха, че виждат дух.
И Той им каза: Защо се смущавате? И защо се пораждат такива мисли в сърцата ви?
Погледнете ръцете Ми и краката Ми – че Аз съм същият; попипайте Ме и вижте, защото духът няма плът и кости, както виждате, че Аз имам.
И като каза това, им показа ръцете и краката Си.
Но понеже те от радост още не вярваха и се чудеха, Той каза: Имате ли тук нещо за ядене?
И Му дадоха парче печена риба (и парче медна пита).
И взе и яде пред тях.
И им каза: Тези са думите, които ви говорих, когато бях още с вас, че трябва да се изпълни всичко, което е писано за Мен в Мойсеевия закон, в пророците и в псалмите.
Тогава им отвори ума, за да разберат Писанията.
И им каза: Така е писано, че Христос трябва да пострада и да възкръсне от мъртвите на третия ден,
и че трябва да се проповядва покаяние и прощение на греховете в Негово Име на всички народи, като се започне от Ерусалим.
Вие сте свидетели на това.


Деяния (8: 29 - 35)А Духът каза на Филип: Приближи се и придружи тази колесница.
И Филип се завтече и го чу, като четеше пророк Исая, и каза: Разбираш ли това, което четеш?
А той каза: Как мога, ако не ме упъти някой? И помоли Филип да се качи и да седне с него.
А мястото от Писанието, което четеше, беше това: ?Като овца беше заведен на клане; и както агне пред стригача си не издава глас, така не отваря устата Си.
При унижението Му Той беше лишен от праведен съд, а рода Му – кой ще го изкаже? Защото се взе животът Му от земята.“
И скопецът заговори и каза на Филип: Моля ти се, за кого говори това пророкът – за себе си или за някой друг?
А Филип отвори уста и като започна от това писание, му благовести за Иисус.





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Твоят исус мойто момче никога няма ...
26.07.2011 06:21
Твоят исус мойто момче никога няма да слезе на земята защото е една долнопробна еврейска измишльотина. Вземай си рязания бог и си отивай вИзраел там да му се кланяш. Българите си имат бог и това е Тангра.
цитирай
2. bojiislujitel - Твоят исус мойто момче никога няма ...
27.07.2011 00:38
анонимен написа:
Твоят исус мойто момче никога няма да слезе на земята защото е една долнопробна еврейска измишльотина. Вземай си рязания бог и си отивай вИзраел там да му се кланяш. Българите си имат бог и това е Тангра.


Невежеството отдавна не ме впечатлява! Само не разбрах, защо трябва да отивам в Израел?... Аз съм българин, но както вече споменах-невежеството няма граници!
А Исус е съвсем близо и разбира се, идва на тази земя за да я управлява с желязна тояга. Тогава ще ми е много интересно да видя твоят бог да те спаси от моят Бог!
Благодаря за участието!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2189454
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930