Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2011 06:49 - Синовете на Бога ли-а кои са те
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3574 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Първите синове на Бога описани в Библията са ангелите, но има и други. Ангелите са духове, но другите са духовни. Това са хората които са повярвали на Божието Слово. Това обаче е най-временното състояние на човека, защото той може във всяка минута да промени съзнанието си-има и такива случаи.

А накрая човекът ще е Дух-тогава когато човекът става както е Господ. Тогава чак можете ду кажете: аз съм спасен/а и само тогава можете да кажете, че сте новородени. Сега всеки, който твърди, че е новороден просто лъже. По простата причина, че той може да греши и при това греши всяка минута. Но новородените не могат да грешат. Исус ни даде пример за новороденият. Той е както вятъра-върви където си ще и не можеш да го видиш. Кога за последен път сте видяли вятъра? Защото новородените ще са духове.
А когато станете Божий Синове-духовни създания обаче, няма място за промяна на съзнанието-то вече е променено и е съвършенно.


Ще започнем с Йов 1 глава,
6 И един ден Божиите синове дойдоха да се представят пред ГОСПОДА, и между тях дойде и Сатана.

Вижте: казва, че Божиите Синове дойдоха да се представят и Сатана дойде с тях. Защо Сатана не беше наречен Божий Син? Защото Господ го отхвърли и той не се числеше вече към Божиите Синове. И всичките ангели дето последваха Сатана не бяха вече Божии синове. Вижте какво му каза Господ после!

7 И ГОСПОД каза на Сатана: Откъде идваш? А Сатана отговори на ГОСПОДА и каза: От обикаляне нагоре-надолу по земята и от ходене насам-натам по нея.

Сатана отговори, че е обикалял земята насам и натам. Беше ли това единствената му работа? Всеки, който се яви пред Господа имаше точно тази задача: да обикаля земята. Защото Господ изпраща тези ангели на земята, за да наблюдават какво става. Той знае кога вършите нещо лошо; знае когато лъжете... Цялата работа е, че вие си мислите, че никой не знае когато вършите нещо нередно, но тези ангели виждат всичко.

Нека да видим за какво говоря. Откровението 4 глава-Господ е обяснил всичко.

1 След това погледнах, и ето, врата, отворена в небето; и първият глас, който бях чул да говори с мен като тръба, каза: Ела тук, горе, и ще ти покажа това, което трябва да стане след това.
2 И аз веднага бях в Духа, и ето, на небето стоеше престол и на престола седеше Един.
5 И от престола излизаха светкавици и гърмежи, и гласове. И пред престола горяха седем огнени светила, които са седемте Божии Духове.

Това са 7 от Божиите духове. Господ има много духове, но всеки един от тях има определена задача. Има 4 ангела които са приготвени да унищожат една трета от хората на земята и това е единственото което те трябва да направят. Гавраил е вестоносец и това е неговата задача. Дори Сатана докато беше натоварен да разнася Божието Слово (Защото именно това означава името му-Луцифер. Той беше на местото на Гавриил, но отпадна.) имаше и друга задача-защото обвиняваше ангелите ден и нощ пред Бога. Как зная това-ангелите го казват.
Нека да видим каква е задачата на тези 7 духове-в Захария.
Захария 4 глава,

1 И ангелът, който говореше с мен, се върна и ме събуди като човек, когото събуждат от съня му.
2 И ми каза: Какво виждаш? И казах: Виждам, и ето, светилник цял от злато и чашата му за масло отгоре му,

Виждаме същото нещо, което и Иоан видя-същата тронна зала.

... и седемте му светила на него, седем, и седем цеви на светилата, които са отгоре му,

7 лампи. И обърнете внимание: 7 цеви носят маслото. Това представлява Божието Слово-това пренасят цевите. Но обърнете внимание: цевите са от светилника към 7те лампи.

10 стих и нека видим кои са тези 7 лампи.

10 Защото кой презира деня на малките неща? Ще се радват тези седемте, като видят отвеса в ръката на Зоровавел - те са очите на ГОСПОДА, които обхождат цялата земя.

Кои са те? Това са 7 Божии духове, а тук ни обяснява, че това са очите на Господа които проверяват всичко по земята. Тези ангели ви проверяват. Те са около вас и каквото и да направите, те ви виждат. Вие не можете да ги видите, но те ви виждат. И те докладват на Господ.

Вижте какво правят: обикалят земята. Какво каза Сатана-същото нещо.
Нека се върнем на Откровението на Иона отново-5 глава-когато Господ седна на трона и взе книгата запечатана с 7 печата. Но кой дойде да я разгърне-лъвът от племето на Юда-това е Исус.
Ще прочетем 6 стих.

6 И видях сред престола и четирите живи същества, и сред старейшините, че стоеше Агне, като заклано, което имаше седем рога и седем очи, които са седемте Божии Духове, разпратени по цялата земя.

Ето-тука ви представя всичко заедно: и Захария, и Откровението-дава ви обяснението за тези 7 духа. А кой ги изпраща? Господ ги изпраща по земята. И Сатана върши същото-обикаля земята и наблюдава. Тези 7 духове вършат същото; Сатана върши същото.
Ето защо Йов казва, че когато Божиите синове се представиха пред Господ, и Сатана също се представи. Господ попита Сатана къде беше. И той отговори.

Но нека да отидем на Послание към Евреите 1 глава и да видим тези духове.

6 И когато отново въвежда Първородния във вселената, казва: «Да Му се поклонят всички Божии ангели.»
7 И за ангелите казва: «който прави ангелите Си ветрове#или: духове# и служителите Си - огнен пламък.»

Значи ангелите са духове.

13 А на кого от ангелите е казал някога: «Седи отдясно Ми, докато положа враговете Ти под краката Ти"?

Братя и сестри-на никого Отец не е казал такова нещо, освен на Исус Христос. На никого! Защо ви обръщам внимание на това? Защото има някои които викат на около, че архангел Михаил и Исус са един и същи. Не! Исус не е ангел. Той е от началото и той създаде всичко.

14 Не са ли те всички служебни духове,

Колко от тях са служебни духове? Всичките. Ето защо тези 7 също вършеха тяхната работа-те служеха на Господ. И какво правеше Сатана-той също служи на Господ.

... изпращани да слугуват заради онези, които ще наследят спасение?

И така, ние определихме първите Божии Синове. И те са духове и не умират. От деня в който са били създадени, те живеят вечно-нямат край-не умират (Вижте Лука 20:36).

До тук видяхме едни от Божиите синове. Нека сега да видим другите Божии синове. Битие 6 глава.

Всичко в тази Библия е важно-няма нещо, което да няма смисъл. Защото тази Книга трябва да ви доведе във вечният живот.

1 Като започнаха хората да се умножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,
2 Божиите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

Това тук е създало огромна конфузия. Хората четат това и казват: ето, ангелите които са Божии синове, са имали сексуални отношения с човешките дъщери и за това е имало гиганти на земята. Питам ви: никой освен Ной и синовете му не дойдоха от другата страна на потопа-от къде се взеха тогава тези гиганти? (Защото вярвам мнозина от вас знаят, че и след потопа имаше гиганти!) И...- тишина!

Нека да намерим кои са тези Божии синове-Лука 3 глава. Ще започнем с Исус.

23 А Самият Иисус беше на около тридесет години, когато започна да поучава, и както мислеха, беше Син на Йосиф, на Илий,

Защо Исус трябваше да чака докато стане на 30 години? Защо не започна да проповядва преди това? Имаше знанието и преди това. Защото според закона, той не можеше да проповядва преди да стане на 30 години! И трябваше да бъде кръстен-защото и това е необходимо според закона. Защото Исус не е суетен Бог: с други думи, всичко, което Исус върши има смисъл.

24 на Матат, на Леви, на Мелхий, на Яанай, на Йосиф,

34 на Яков, на Исаак, на Авраам, на Тара, на Нахор,

Виждаме, че идва от Авраам, Яков и Исаак.

38 на Енос, на Сит, на Адам, син на Бога.

Кой е Адам? Син на Бога. Кои са тогава Божии синове? Тези които произлизат от Адам и не са във връзка с Кайн. Болшинството от хората знаят за Кайн и Авел. Но почти никой не знае за Сит. Това ви показва, че те просто не мислят. Защото ако Кайн уби Авел, то от къде Каин взе жена и от къде дойдоха всички тези хора след него?

Значи всички които не произлязоха от Кайн са Божии синове. Как зная, че в този случай не се касае за ангели? Нека да видим Матей 22 глава. Тука някои се опитват да вкарат в капан Исус.

29 А Иисус в отговор им каза: Заблуждавате се, като не познавате Писанията, нито Божията сила.

Исус им казва, че грешат, тъй като не знаят Писанията.

30 Защото във възкресението нито се женят, нито се омъжват, а са като (Божии) ангели на небето.

Братя и сестри, какво има това с женитбата? Когато мъж легне с жена, тя става негова жена за винаги. Това е така просто. Никой не извърши венчална церемония за Адам и Ева. Яков трябваше да работи 7 години за Рачел-7 години! Баща й го напи, постави го в тъмна палатка и му пробута Лия. На другият ден, Яков разбра какво е станало и се ядоса много, но никога не каза: вземи си я обратно. Знаете ли защо? Защото той се беше оженил за нея.

И така хората при възкресението нито се женят, нито се омъжват, а са като ангелите. Това ми казва, че тези ангели не спят с човешките жени. Касае се за други Божии синове, които бяха на сцената и те са такива поради следването на Божието Слово.

Но първо нека да отидем обратно и да видим кои са тези човешки дъщери. Битие 4 глава.
1 И Адам позна жена си Ева, и тя забременя и роди Каин#Придобивка, Печалба#. И каза: С помощта на ГОСПОДА придобих мъж.
2 Роди още и брат му Авел#Лъх, Нищожност#. Авел стана овчар, а Каин стана земеделец.

И така, тези двамата сина се родиха на Адам. И Каин принесе лош принос на Господ, а Авел принесе добър принос. И Каин се разгневи на Авел. Той не беше праведен. Защото в сърцето си той реши да направи това, което направи.

8 А Каин каза това на брат си Авел. И когато бяха на полето, Каин нападна брат си Авел и го уби.
9 И ГОСПОД каза на Каин: Къде е брат ти Авел? А той каза: Не зная. Пазач ли съм аз на брат си?

Каин веднага излъга-защо? От какво се страхуваше? Това обаче ми казва, че законът беше вече в сила и Каин го знаеше. Неговото действие показва, че имаше закон, който казваше: Не убивай!

10 И Бог каза: Какво си направил? Гласът на кръвта на брат ти вика към Мен от земята.

Кръвта не говори! Това е в преносен смисъл.

11 И сега, проклет да си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брат ти от твоята ръка!
12 Когато работиш земята, тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.
13 А Каин каза на ГОСПОДА: Наказанието#или: вината# ми е твърде тежко, за да мога да го понеса#или: за да бъде простено#.
14 Ето, гониш ме днес от лицето на земята, и ще се скрия от лицето Ти и ще бъда бежанец и скитник на земята; и всеки, който ме намери, ще ме убие.
16 Тогава Каин излезе от присъствието на ГОСПОДА и се засели в земята Нод#Без родина#, на изток от Едем.
17 И Каин позна жена си и тя забременя и роди Енох. И Каин съгради град и наименува града Енох, по името на сина си.

Хората четат това и казват: от къде Каин взе жена? Каин се ожени за една от сестрите си. Нека да отидем на Битие 5 глава и да видим това нещо. Ще започнем от 1 стих. И като намерим какво е станало в старите дни, ще разберем какво идва в света, защото ние ще бъдем свидетели на това нещо.

1 Това е книгата на родословието на Адам. В деня, когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие;
2 създаде ги мъжки и женски пол, благослови ги и ги нарече човек в деня, когато бяха създадени.
3 Адам живя сто и тридесет години и роди син по свое подобие, по своя образ, и го нарече Сит.

И така, Адам имаше трима сина през първите 130 години на живота си. За дъщерите не се споменава, но определено имало е и такива. И така-от къде Каин си взе жена-от сестрите си.
Други хора не е имало-хората не се раждат от маймуни и такова нещо като “еволюция” не съществува. Господ е съвършен Господ и всичко което е създал е съвършенно-няма нужда да еволюира за да стане съвършенно...
И така, Каин имаше жена от сестрите си. И понеже той беше отхвърлен, така и всичките му деца бяха отхвърлени. Ето защо, всичките дъщери които се родиха на Каин бяха наречени “човешките дъщери”. А всичките които се родиха на Адам се наричаха Божии синове. И имам новина за вас: нито един от целият род на Каин не премина от другата страна на потопа! Господ не спаси никого, освен своите синове.

Нека се върнем обратно-на Битие 6 глава и ще започнем от 2 стих отново. За да разберете това и да ви бъде ясно. Дъщерите на Каин бяха красиви и Божиите синове започнаха да ги избират за жени. И ще видим как нещо щеше да стане.

2 Божиите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.
3 Тогава ГОСПОД каза: Духът Ми няма да пребъде#или: да остава, да се съди# вечно в човека, защото той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.

Когато Господ видя това, той разбра, че ще има все повече и повече грешни хора. И какво направи-съкрати годините на живота им. И по-късно ги съкрати отново на 70. Защо ги отряза? Защото има състояние което трябва да се спазва, за да бъдат Божии синове. Спомнете си: те бяха духовни синове на Господ-не физически. Каин стана убиец.

И така, те са Божии синове по причина на тяхната вяра и тяхната функция в този свят. Нека да ви покажа какво казвам-Римляните 8 глава.

1 И така, сега няма никакво осъждане за онези, които са в Христос Иисус които ходят не по плът, но по Дух.

Хората четат това и казват: кой може да обвини Божиите служители? Внимавайте какво казва. Защото казва, че няма осъждане за тези, КОИТО НЕ ВЪРВЯТ ПО ПЛЪТ, НО ПО ДУХ! Какво ще стане ако спрете да вървите според Духа и да тръгнете отново по желанията на плътта? Тогава могат да ви обвинят колкото си искат.

5 Защото тези, които са плътски, се стремят към плътското; а тези, които са духовни - към духовното.

Тези които са плътски вървят по плътта; и тези които са духовни-според духа. Хората оставят това отворено-дори и не се опитват да го обяснят. Но нека да видим за какво точно става въпрос.

6 Понеже стремежът на плътта е смърт; а стремежът на Духа - живот и мир.
7 Защото стремежът на плътта е вражда против закона на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може.

Не се покорява на какво? На Божият закон. Това ви връща отново на 20 глава на Изход-10те заповеди. И тогава, как можете да сте духовни, като плюете Божият закон? Връщаме се отново на същото нещо, което Господ ни казва: пазете заповедите ми! И ако си мислите, че сте изпълнени с Божият Дух, но продължавате да вършите прелюбодейство, продължадате да убивате или да лъжесвидетелствувате-ще отидете точно в Огненото езеро-точно там, където ви предупреждава, че ще отидете ако вършите всичко това Светият Дух. Съвсем просто е.

8 И тези, които са в плътта, не могат да угодят на Бога. 9 Вие обаче не сте плътски, а духовни, ако наистина живее във вас Божият Дух.

Ще ви покажа какво точно означава това.

14 Понеже, които се водят от Божия Дух, те са Божии синове.

С други думи, докато вървите по Божието Слово, вие сте Божии синове и дъщери. Но какво се случи с Каин? Той уби; той беше отхвърлен от това да бъде син на Бога-защото наруши заповедта: «не убивай»! Каин не послуша. Забелязвате ли, как поколението на Исус беше показано чак до Адам и никъде не се спомена най-възрастният син на Адам? А той беше първородният на Адам. Нито беше споменат който и да е от синовете на Каин. Същото беше и когато ангелите дойдоха пред Бога и Господ се обърна към тях, той не се отнесе по същият начин със Сатана-защо не го нарече свой син? Защото той беше отхвърлен също. Господ действува по същият начин и с ангелите, и с хората.

И така, докато се водите по Божият Дух, вие сте Божии синове и дъщери.
А кой е този Божии Дух-ще го намерим в Иоан в 6 глава.
53 Затова Иисус им каза: Истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Човешкия Син и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.
54 Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има вечен живот;

Какво ви казва: че ако ядете плътта му и пиете кръвта му ще имате вечен живот! Той ви дава обещание. И ви казва, че ще ви възкреси в ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН. Не ви казва, че ще ви възкреси 5 минути след като умрете... Но какво означава да ядеме плътта му и да пиеме кръвта му? Има нещо противоречиво тука.
нека да видим обяснението.

59 Това Иисус каза в синагогата, като поучаваше в Капернаум.
60 Тогава мнозина от учениците Му, като чуха това, казаха: Тежко е това слово; кой може да го слуша?

Говори за неговите ученици-не за когото и да е. Те дори не можеха да разберат, а бяха постоянно с него...

61 Но Иисус, като знаеше в Себе Си, че учениците Му за това роптаят, им каза: Това ли ви препъва?
62 Тогава какво ще кажете, ако видите Човешкия Син да възлиза там, където е бил преди?

И ето, сега ще го обясни.

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползва.

Ето ви обяснението! Духовното е, което е вечно. Плътското нищо не е. Защото ако и да ядете най-добрата храна и да пиете най-добрите напитки, пак ще умрете. Но ако ядете духовната храна, ще се приготвите да сте живи за винаги, дори и след като умрете плътски.

63... Думите, които ви говоря, са дух и живот.

Исус ви казва: яжте думите ми! И като казва на Пасхата на учениците си, че хлябът и виното са плътта и кръвта му, това им казва-да ядат неговите думи. Така просто е. Това е всичко, което Исус ви казва.

И така, когато вървите по дух, вървите по Божието Слово. Когато сте водени от Духа, вие сте водени от Словото.

Хората ви карат да мислите, че има «някой», който ви води за ръката без вие да го виждате... Духът ме води тази сутрин (казват някои).

Нека да отидем и да видим, кой ви е водил тази сутрин!
Псалм 119,

129 Чудесни са Твоите свидетелства, затова душата ми ги пази.
130 Изявяването на Твоите думи дава светлина и разум на невежите.

Твоите думи дават светлина. Думите на Господ.

131 Отворих устата си и въздъхнах, защото копнеех за Твоите заповеди.

Защото копнея за какво? За твоите заповеди.

133 Утвърди стъпките ми чрез словото Си

Уетвърди стъпките ми чрез какво? Чрез твоето Слово.

... и не оставяй да ме завладее никакво беззаконие!

Ако твоите стъпки са утвърдени чрез Словото на Господ, то не можеш да имаш никакво беззаконие.

(Тук искам да ви припомня, че грехът е беззаконие-дефиницията ни е дадена от Иоан в І Послание на Иоана 3 глава 4 стих.) Защото докато вървиш в Божието Слово не могат да те обвинят в нищо. Точно както ни казва Павел в 8 глава на Римляни: няма обвинение срещу тези които вървят по дух и не след плътта. Докато въвриш по Словото и пазиш заповедите, никой не може да те обвини-дори и Господ! Защото ти вървиш в Неговото Слово. И докато вървиш в Неговото слово-ти си Божии син/дъщеря! Но в момента в който престанеш да се водиш по Словото, ти вече не си Божии Син/дъщеря. Ето как синовете на Адам гледайки на дъщерите на Каин и виждайки ги, че са красиви, избираха си от всичките и лягаха с тях. И тогава Господ видя, че неговото Слово няма да остане за дълго с неговите синове и те ще се обърнат от него.
А Господ е съвършен. Господ не се изменя.

И така, как сте водени от Духа? Като следвате Божието Слово. Всичко което трябва да правите е да се учите на закона. Тези които вървят в Божието Слово-те са Божии деца. Това е така просто.

Нека да видим Иоан 10 глава. Защото Исус беше Божии Син духовно-преди да стане човек. Това много хора не го разбират.
Юдеите винаги го питаха: ти ли си помазаникът или не? Защото те никога не слушаха. Някои хора чуват думите, но не разбират какво означават тези думи. Те просто не слушат.
И така, когато Исус дойде, той беше духовен, но не Дух.

23 И Иисус ходеше в Соломоновата зала на храма.
24 Тогава юдеите Го наобиколиха и Му казаха: Докога ще ни държиш в напрежение? Ако Ти си Христос, кажи ни ясно.

Исус, който възкресяваше мъртвите; въврвеше по водата; нареждаше на езерото и то се успокояваше; нареждаше на вятъра и той преставаше; лекуваше болните; гонеше дяволите; връщаше зрението на сляпородени; нахрани хиляди хора с няколко хляба и няколко риби... Какво още трябваше да направи?

25 Иисус им отговори: Казах ви и не вярвате. Делата, които върша в Името на Своя Отец, те свидетелстват за Мен.

Делата ми свидетелствата за мене. Какво отговори Исус, като дойдоха учениците на Иоан Кръстител и го попитаха дали е той или друг да очакват? Самите му дела показваха кой е той.

30 Аз и Отец сме едно.

Казва: аз и Отец сме едно. Това не означава, че са една личност. Това просто говори, че Исус и Отец са единомисленни.

31 Тогава юдеите пак взеха камъни, за да Го убият.
32 Иисус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тези дела искате да Ме убиете с камъни?
33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело Те замеряме с камъни, а за богохулство и защото Ти, бидейки Човек, правиш Себе Си Бог.

Те го питаха; той им отговори. Тогава те искаха да го убият, защото им каза, че е Божии Син. И щом е Божии Син-той е Господ.

34 Иисус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: «Аз казах: Богове сте вие»
35 Ако Той нарече «богове» онези, към които дойде Божието слово - а Писанието не може да се отмени -
36 то на Този ли, когото Бог освети и прати на света, вие казвате: Богохулстваш; защото казах: Аз съм Божи Син?

Казва им: дори и Словото ви казва, кой е Божии син, но те не разбраха това. Те дори нямаха понятие какво точно им каза Исус. Те бяхя заслепени от злоба към него.
Нека да видим какво каза тук Исус. Нека да видим Псалм 82.
1 Бог стои в Божието събрание, съди сред боговете.

Вижте дори как започва: Господ седи в Божието събрание и съди между боговете. Кои са тези богове? Божиите синове.

2 Докога ще съдите несправедливо и ще показвате пристрастие
5 Те не знаят и не разбират, лутат се в тъмнина. Всичките основи на земята се клатят.

Обикновеният човек дори и не разбира това. Тази цялата земя е извън курса. Смъртта не трябваше да съществува тук; грехът не трябваше да съществува тук; болестите не трябваше да съществуват тука. И Господ трябваше да направи нещо по въпроса.

6 Аз казах: Богове сте вие, синове на Всевишния сте всички!

Мислите ли, че Господ е лъжец? Когато Господ казва, че вие сте богове, какво означава това? Точно което каза Исус. Докато вървите в Божието Слово-вие сте Божии синове.

7 Но като човек ще умрете и ще паднете като един от князете.

Господ ни нарича Божии синове и такива е трябвало да бъдем-това е било предвидено за нас, и ние сме били такива до едно време. Докато Адам не съгреши, смърт не е имало. Смъртта не е била част от творението. Човекът донесе смъртта на земята. Но ние не разбираме това...
Човекът е направен със свободна воля и той можеше да избере. Човекът избра смъртта. И сега трябва да живее със своят избор...
И тъй като човекът избра да умре, на Господ не оставаше друго, но да дойде на земята и да възстанови всичко както е трябвало да бъде.

И така, човекът реши да избере смъртта; Господ реши да му върне възможността да живее вечно.

Иоана 1:1

1 В начало бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.

Говорим за Исус-той е Словото-не става въпрос тука за никакви ангели.

3 Всичко чрез Него стана; и без Него не е станало нищо от това, което е станало.

Това ми показва, че това е Исус-ако той не го е направил-то не съществува.

10 Той беше в света; и светът чрез Него стана; но светът не Го позна.

Отново ми казва, че това е Исус. Отец никога не е бил никога в този свят в плът и кръв.

11 При Своите Си дойде, но Своите Му не Го приеха.
12 А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии деца

Даде им това, което те бяха от началото. Даде ли им нещо ново, братя и сестри? Не! Даде им обратно това, което те отхвърлиха. По времето на Моисей Господ им каза: «поставям пред вас живота и смъртта; доброто и злото-изберете живота и живейте!» И сега Исус им дава сила да станат Божии синове.

... на тези, които вярват в Неговото Име;

Тези които вярват в името му, ще вършат това което той казва. Като имате възможност, отидете на Иоана 17 глава и прочетете 8 стих и ще видите каква е тази сила, за която говори Исус-даде ни Божието Слово. Словото на Отец! Това е тази сила, която може да ни върне обратно като синове и дъщери на Отец.

Нека да ви покажа какво казвам-Римляните 8 глава,

15 Защото не сте приели дух на робство,

Говори за Едемската градина.

... за да се страхувате отново, а сте приели Дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва, Отче!

Какво сме приели, като сме приели Словото на Бога? Осиновяването. За това и можем да кажем «Отче»

16 Така Самият Дух свидетелства с нашия дух, че сме Божии деца.
17 И ако сме деца, тогава сме и наследници - наследници на Бога и сънаследници с Христос;

Внимавайте сега! Ако сме Божии деца, то ние сме и с Христос-заедно.

... и ако страдаме с Него,

И ако страдаме с него. Тука имаме думата «ако»! Защото ако не страдаме с него, то ние не сме вече деца-защото неговият Дух не е вече с вас.

... и да се прославим с Него.
18 Понеже смятам, че страданията на настоящото време не са достойни да се сравнят със славата, която ще се открие в нас.

Ето защо ви казвам, че трябва да живеем с изборите които правим. И каквото и да страдаме сега, поради избора който правим, дори и не може да се сравни с това което ще получим, ако достигнем до Божието Царство. Защото това не е краят на пътя-това е само началото...

19 Защото със силен копнеж творението очаква разкриването на Божиите синове.

И така ние чакаме това което трябва да стане. Ето защо имаме очакване-защото се стремим да пазим Божието Слово. Но ако вършим всичко обратно на Словото-то ние и не можем да имаме никакво очакване за добри неща. Но ако вършите това, което казва Господ, дори и като все още не сте ДУХОВНИ, очаквате да станете когато дойде времето.

20 Понеже творението беше подчинено на преходността не доброволно, а чрез Този, който го подчини,
21 с надежда, че и самото творение ще се освободи от робството на преходността и ще премине в славната свобода на Божиите деца.

Тогава вече ще направим нова стъпка. Но това ще стане само ако сте духовни деца на Бога.
Това означава, че трябва да вървите в неговите заповеди.

22 Понеже знаем, че цялото творение заедно стене и страда в родилни мъки досега;
23 и не само то, но и ние, които имаме първите плодове на Духа, самите ние стенем в себе си и жадно очакваме осиновението, тоест изкупването на нашето тяло.

С други думи, ние очакваме да станем духовни деца на Бога. Но това можем да го направим само като следваме Божието Слово. И ние живеем с нашите решения, но очакваме да бъдем осиновени.
Защо осиновението е важно тука? Защото духът не може да се възпроизвежда-Господ не може да има деца, но той може да създаде което поиска. Но в такъв случай, как може Господ да има деца? Като си осинови такива. Но за това има определено условие и като ни осинови, ще бъдем точно както него.

Нека да ви покажа нещо. Исус премина пръв през всичко това. Нека да видим Римляните 1 глава.
1 Павел, слуга на Иисус Христос, призован за апостол, отделен за Божието благовестие,
2 което Той беше обещал отпреди чрез пророците Си в светите Писания,

Вижте, Павел винаги говори за Светите писания. Защото ако не е в тях, няма защо да вярвате.

3 за Неговия Син, който по плът се роди от потомството на Давид
4 и беше обявен като Божии Син със сила, според Духа на святост, чрез възкресението от мъртвите - Иисус Христос, нашия Господ,

И беше обявен за Божии Син черз сила. Как-чрез възкресението от мъртвите. Сега никой от нас няма тази сила. Сатана може да ни манипулира както си пожелае. Защото тази сила е от Господа и за сега я нямаме. Но когато бъдем възкресени, ще бъдем Божии синове и дъщери и ще притежаваме тази сила.

Исус беше най-първият Божии Син! И обърнете внимание кога точно стана Божии Син-след като Отец го възкреси от мъртвите!!

Нека да отидем на Деянията 13 глава.

28 И макар че не намериха нищо достойно за смърт, пак поискаха от Пилат да бъде убит.
29 И когато изпълниха всичко, което беше написано за Него, Го снеха от дървото и Го положиха в гроб.
30 Но Бог Го възкреси от мъртвите.
32 И ние ви носим сега блага вест за обещанието, дадено на бащите,
33 че Бог го изпълни за нас, техните деца, като издигна Иисус; както е писано и във втория Псалм: «Ти си Мой Син, Аз днес Те родих."

Когато използува думата «този ден», той показва, че това беше в началото, когато той стана Божии Син. Преди това Исус не беше Божии Син-Той беше Бог! Когато дойде в плът, той беше човешки син, но стана Божии Син поради причината, че вървеше в целият Божиий закон. Но кога стана Божии Син? Това стана когато беше възкресен от Отец. В този ден той стана Божии Син-както е писано: “Аз днес те родих.”

34 А че Го е възкресил от мъртвите, за да не се връща никога повече в изтлението, бе казал така: «Ще ви дам верните милости, обещани на Давид."

Виждате ли какво казва: в деня в който го е възкресил, тогава е станал Божий Син. Това е за което ние работим, това е което ние очакваме: това е осиновяването, за което ние работим за да получим. И ако искаме да достигнем до това-да бъдем Божии Синове, първо ние трябва духовно да станем такива. С други думи, ние трябва да вървим в целият Божий закон. Не може да нарушаваш закона даден от Господ и да очакваш, че ще станеш Божий син! Защото само синът може да очаква, че ще стане Божий Син; само дъщерята може да очаква, че ще стане Божия Дъщеря. Как? Като спазват Божият закон-Божиите думи. И сега вече имате надежда. Но ако не вървите в Божият закон, не можете да очаквате да станете Божии синове и дъщери.

И така, Исус, в деня в който беше възкресен, стана първородният на Бога.

А ние какво? Нека да видим Посланието към Колосяните 1 глава.
12 като благодарите на Отца, който ни направи способни да участваме в наследството на светиите в светлината,

Който ни направи! Да участваме в наследството... Хората четат това и казват: ето, че ще сме в небето...

13 който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син,

Но не можем да бъдем в момента (или който и да е починал до сега!) в Божието Царство, защото просто то не е още тука. Исус ни подготвя за това. И ни е спасил от силата на мрака.
Хората четат това и казват: ето, ние сме вече в Царството. Защо казват това? Защото Павел го казва-те отговарят... Павел не е казал това! Четете внимателно какво казва Павел!

15 Той е образ на невидимия Бог, Първородният на цялото творение;

Чакай малко? За какво говори? За кой Първороден? Дали говори за това, когато Исус се роди в човешка плът и кръв; или говори за това, когато Отец възкреси Исус от мъртвите? Да-говори за възкресеният Исус. Защото когато излезе от гроба-тогава и стана Първороден.

17 и Той е преди всичко и всичко чрез Него се крепи.

С други думи-той е Създателят.

18 И Той е главата на тялото, тоест на църквата; Той е Началото, Първородният от мъртвите,

Това е което го прави Първороден. Първият, който беше възкресен от мъртвите. Той е, който е първият и единствен за сега, който се е родил отново от мъртвите! Но това ние не го разбираме...

... за да има първенство във всичко.

Но нека сега да видим дали останалите деца ще дойдат в Царството. Нека да видим Лука 20 глава. Защото докато сте Божии Синове и дъщери по дух, съществува рискът да отпаднете-да бъдете «абортирани» и да не достигнете до това да бъдете родени отново и да влезете в Царството. Ето защо трябва да наблюдавате себе си; да вървите в Божиите закони. Защото не забравяйте-Сатана добре върши своята работа-той и тези 7 обикалят и ви наблюдават. И щом се поклатите дори и малко, Сатана е там. Защото ако се поклатите, Господ може да отмахне от вас защитата на ангелите които се грижат за вас. Тогава Сатана може да направи каквото си поиска. А той е жесток и има само една задача: да унищожи Божието творение. Вие сте именно това творение. Той не може да ви докосне, ако не допускате това, но щом вие допуснете-щом разгневите Господ и той оттегли защитата си от вас, в ръцете на Сатана ще сте...
Лука 20: тук, както и в Матей се говори за тези 7 братя, женени за една жена. Но Лука ви дава малко повече информация.

34 А Иисус им каза: Синовете на този свят се женят и се омъжват;
35 а онези, които се удостояват да достигнат онзи свят и възкресението от мъртвите, нито се женят, нито се омъжват.

Когато хората бъдат възкресени от смъртта, сексът няма да съществува вече!

36 И не могат вече да умрат, понеже са като ангелите; и като синове на възкресението са синове на Бога.

Тогава ще станете Божии Синове. А като Божии Синове-вие ще сте Богове. Ето защо, фарисеите искаха да убият Исус с камъни. Защото те знаеха, че Божият Син е Бог. И твърдяха, като не искаха да разберат това което им казваше Исус, че той не може да бъде Божии Син или с други думи-Бог.
Когато бъдете възкресени, вие ще сте Божии деца и естественно ще сте... Богове. Това ви връща в самото начало. Какво ви казва Псалм 82? Че Бог стой в събранието на Боговете. Не отиде в бъдещето, но ви покзазва миналото.
Книгата ви казва, че когато Бог постави Царството на земята, Исус ще каже: елате всички благословени, за да наследите Царството което е било приготвено за вас от създанието на света. Царството винаги е било готово за вас-просто ви чака, но вие все още не сте готови за него. Обикновеният човек не разбира това.
Нека да видим Псалм 17.
13 Стани, ГОСПОДИ, застани срещу него, повали го, с меча Си избави душата ми от безбожния,

Понякога безбожният е мечът в ръката на Господа.

15 Колкото до мен, аз ще видя лицето Ти в правда,

Колкото до мене, казва, аз ще държа твоята правда. Неправедните имат всичките богатства на света и оставят на децата си всичко това, но казва-аз не се интересувам от това.

... ще се наситя от Твоя изглед, когато се събудя.

Когато се събудя, аз искам да бъда точно като тебе. И ако сте като Господ, какво тогава ще бъдете?
Нека да отидем на Иоан 4 глава. И ще прочетем един стих-24.

24 Бог е дух; и онези, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

И така, ако Бог е Дух, то какви ще бъдете вие, когато се събудите и приличате на него? Духове. Не е ли просто? Това е съвсем просто и напълно ясно! Вие вече знаете как изглежда Господ-погледнете се в огледалото. Защото ви е направил по свой образ. Не ви е направил обаче от същият материял от който е той. Неговият материял е духовен-той не може да умре.
Но кога ще станете Духове? Нека да отидем на Филипяните 3 глава,

20 Защото нашето гражданство е на небето, откъдето и очакваме Спасител - Господ Иисус Христос,
21 който ще преобрази нашето унижено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло според действието на Неговата сила, с която Той може да покори всичко на Себе Си.

Който ще преобрази нашето унижено тяло и ще ни даде ново тяло подобно на неговото. И след като смени нашето тяло, ние ще бъдем духовни създания. Духовното създание не може да умре; не се уморява; не боледува. Но докато това време не е дошло, ние можем и умираме.
Нека да видим последното място-Послание към Евреите 12 глава. Господ е вашият Баща, но вие наистина искате той да ви бъде баща. И ще започнем от 6 стих.

6 защото Господ наказва този, когото люби,

Това е нещо, което хората не разбират. Господ наказва всеки син, когото люби. Защото никой не е «чист».

... и бие всеки син, когото приема."

Колко от тях? Всичките.

7 Ако търпите наказание, Бог постъпва с вас като със синове, защото кой е този син, когото баща му не наказва?

Има ли който и да е от вас, който да има деца и да не ги е потупвал? И не защото не ги обича, но защото ги обича. Защото ако не ги изправите сега, утре някой друг ще ги изправи и то може и до смърт. Или пък утре те ще дойдат срещу вас.

8 Но ако сте без наказание, в което всички участват, тогава сте незаконородени деца, а не синове.

И ако Господ не ви наказва, то вие не сте негови-вие сте поставени заедно с Кайн... И тогава Господ ви дава извратен ум.

9 Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали, и ние сме ги почитали; не трябва ли много повече да се покоряваме на Отца на духовете и да живеем?

Ние сме били коригирани от нашите бащи, колко повече трябва да се покоряваме на Отец, който ни коригира. И след като той е Отец на духовете, то чий Отец е Господ? Отец на духовете.
В Едемската градина, ние не се покорихме и умряхме. Исус дойде и ни дава възможност да се върнем отново при Отец във вида в който той беше предвидил от самото начало за нас.
И така, братя и сестри, има три вида деца на Бога: ангелите-първите деца; вторите-ние сме, които отпаднахме; и последните-отново ще сме ние, когато ние при възкресението станем Духовни и вече не можем да умрем. И това е което ние се надяваме да станем.
Благодаря ви за вниманието.Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!
Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1502749
Постинги: 917
Коментари: 1305
Гласове: 323
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930