Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 16:25 - Наистина ли Господ обича всички хора? И приема ли ни Господ каквито сме?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3873 Коментари: 1 Гласове:
1



Това, което ще прочетете тук, сестри и братя ще ви стресне... Защото мнозина днешни пастири твърдят, че Господ е само любов и Господ обича всички хора-независимо от това, какво вършат. Но защо тези хора ви говорят тези неща? Може би защото само така се чувствуват праведни и си мислят, че наказанието няма никога да ги постигне. А може би поради това, че ако ви кажат, че трябва да пазите Закона-който те сами не пазят-и ви кажат, че последствията от непазенето на Закона са огненото езеро, в което ако попадне някой, никога няма вече да излезе от там и никога мъките им няма да свършат, то тогава може би ще се стреснете и е възможно да напуснете църквата, което ще донесе финансова катастрофа за тези „пастири”?... Вие отивате на църква за да имате социално общуване-това е факта. Защото категорично сигурно е, че не научавате нищо за Бога и как да спасите себе си. Но нека поразсъждаваме заедно-наистина ли Господ обича всички хора независимо какво вършат или не? Защото ако обича всички хора, то защо е издавил чрез потопа старият свят? Нима там не е имало бременни жени, старци, бебета, малки деца? Да знаете някой от тях да се е спасил? Никой!!! Никой освен Ной и неговите и не заради неговите, но заради Ной. Замислете се по това, сестри и братя-защото в Библията-дето не четете де-пише, че Бог намери само Ной праведен-не Ной и синовете му, не Ной и съпругата му или съпругите на синовете му-НОЙ!! И какво излиза-всички останали хора бяха... неправедни!! Неправедни пред Бога! Разбирате ли го това, сестри и братя? Бог не пожали никого! Защото се бяха развратили. Ще кажете-но как бебетата могат да се развратят? Но нали някой ги учеше на всичко-защото никой не се е родил научен. И ако ги учеха на разврат-това и ставаше от тях-развратници. Господ не търпи неправедните-цялата Библия е изпълнена с това съобщение!! И никой не може да отиде при Бога както е-това е другата лъжа, която ви говорят постоянно. Ще приеме ли Бог престъпника на Закона ако този престъпник не се промени-разбира се, че не!! Нали за това става въпрос за покаяние? Как Бог да приеме непокаял се човек-не е възможно!


И така-наистина ли Господ обича всички хора или има някаква разлика между истината и това, което някой ви е казал по този въпрос? И има ли някакви условия да бъдем обичани от Бога или няма никакви условия? Приема ли ни Господ такива каквито сме или не? 

Нека видим Божието Слово по тези въпроси-защото само то е истина! 

В Битие ни е описано, как Господ е сътворил всичко и накрая-и човека. И Господ представи едно условие пред човека, в зависимост от спазването или неспазването му, човека щеше да живее-или да умре. Нека да го видим:

Битие 2:7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал.
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

15 И Господ Бог взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и да я пази.
16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Виждате ли какво става тук, сестри и братя? Господ създаде човека, после го засели в Едем, където засади всякакви дървета и освен това постави-обърнете внимание, че има отделяне между тези две дървета и всички останали-дървото на познанието на доброто и злото и Дървото на живота. И какво четем тук-ако човекът спазва дадено условие-ще живее; ако обаче наруши това условие-ще умре. Какво беше условието-да не "яде" от дървото на познанието на доброто и злото! Нарочно наблягам на думата "яде", защото не се касае до ядене на плодове от плодно дърво, но за ядене на лъжи от устата на Сатана. Това вече го обясних мисля в блога.
И така-Бог постави определено условие още от самото начало-ако не правиш това и това-ще живееш. Но ако го направиш-ще умреш. Това е условие-нали?
До тук мисля няма нищо неясно...

Битие 4:1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.
2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

Знаем какво стана с Каин и Авел и какво принесоха на Бога-да не се връщам на този въпрос...

6 И Господ рече на Каина: Защо си се разсърдил? и защо е помрачено лицето ти?
7 Ако правиш добро, не ще ли бъде прието? Но ако не правиш добро, грехът лежи на вратата и към тебе се стреми; но ти трябва да го владееш.

Тук между другото научаваме нещо твърде важно-стига да внимаваме: че грехът се стреми към нас, но ние трябва да го владеем! Тоест-ние можем да го владеем! Вижте, сестри и братя-мозъка е невероятно нещо-генератор на мисли е и създава всякакви мисли, но съзнанието трябва да контролира работата на мозъка. И тук точно Господ ни казва, че ние можем да контролираме съзнанието си! Това, което е добро-според Бога-да вършим, другото да не вършим.
Каин уби Авел-това го знаете. Но вижте какво следва!

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята.

Кръвта не говори нито вика-става въпрос за нещо съвсем друго и твърде важно, но ще го видим в друга тема.

11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка.
12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята.
13 А Каин рече на Господа: Наказанието ми е толкова тежко, щото не мога да го понеса.

Как ви изглежда, сестри и братя-Господ все още ли обичаше Кайн, дори и след като уби брат си или не? В друга тема вече ви представих факта, че след потопа нито един от потомството на Кайн вече не съществуваше. Тогава какво-всички хора ли обича Господ или има условия за да бъдем обичани от Бога?
Вижте какво казва Господ, сестри и братя

 

Второзаконие 30:15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото,
16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш.
17 Но ако се отвърне сърцето ти та не слушаш, но се заблудиш та се кланяш на други богове и им служиш,
18 аз ви заявявам днес, че непременно ще загинете; няма да се продължат дните ви на земята, към която преминавате през Иордан, за да влезете да я притежавате.
19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;
20 избери да любиш Господа твоя Бог да слушаш гласа Му, и да бъдеш привързан Нему, (защото това е животът ти и дължината на дните ти), за да живееш на земята, за която Господ се е клел на бащите ти, на Авраама, Исаака и Якова, че ще им я даде.

Изберете живота и живейте! Но ако не желаете да живеете-какво ще бъде? При това-обърнете внимание на последният стих-трябва да любим Бога-но ако не го любим, ще живеем ли вечно? Не може да стане, сестри и братя.
Това как ви изглежда-не е ли условие? Определено е условие! Ако любите Бога-ще живеете, ако не го любите-няма живот за вас. При това-нека не забравяме, че сегашният ни живот е временен и е съвсем късичък-докато се обърне човек, изминали 60-70 години и ето-смъртта идва. Но виж, вечният живот е друго нещо-към това се стремете! Исус сам ви казва в Йоан 14 глава три пъти, че ако го любите-ще пазите заповедите му. Но ако не го любите-той ще ви обича ли? Как мислите? Защото, кой е този баща дето ще обича децата си ако не изпълняват нищо от това, което им нарежда и все срещу него вървят?

Ето Йоан 14 глава

 

15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

 

21 Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.

 

23 Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.

 

И ето какво ви казва Исус-ако не го любите-не пазите заповедите му.

 

24 Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил.

 

И сега-след като вече знаем, че именно Исус е дал Закона-тоест заповедите-разбираме, че трябва да пазим Закона, което е израз на любовта ни към Исус Христос!!


Вижте сега какво ви казва сам Исус в Матей-много показателна притча!

Защо Исус разделя хората на кози и овци? Ако обича всички хора еднакво-независимо от това, какво вършат, то защо това разделение и дори определяне на съдбата на едните в огненото езеро? Кози и овци? Едните ще отидат във вечният живот, а другите-във вечното наказание-вечно е вечно.
31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

 

А само от това изречение дори научихте, че Исус няма да дойде и да ви вземе в небето-друга лъжа, която ви говорят, но ще дойде на тази земя и ще съди народите.

 
32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;
33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.
34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.
35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.
41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.
42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте;
43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте.
44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме?
45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили.
46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.

 

Тоест-какво прочетохме тук: факт е, че Исус не приема всички хора-определно има разлика между едните и другите и тази разлика е именно любовта към Бога, която се изразява в пазенето на Закона.

 

Вижте и това, сестри и братя-не е дълго, но показва нещо, което християните пропускат във връзка с това, кой е Исус Христос.
Псалми 110:6
Ще извърши съд между народите, ще напълни земята с трупове, Ще смаже главата на неприятелите по широкия свят.

Това са трупове на хора, сестри и братя-нали мислехте, че Исус обича всички хора независимо от това какви са делата им? Но какво ви казва Божието Слово по този именно въпрос-какво означава това, че Исус Христос именно ще напълни земята с трупове на човеци? Друг пророк пише, че кръвта на убитите от Бога хора ще е толкова много, че околните планини ще се разтопят от нея,

 

Исая 34:3
Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им.

 

Как мислите, сестри и братя-все още ли мислите, че Господ обича всички хора?

а в Откровението пише, че тази кръв ще е толкова много, че би напълнила едно езеро дълбоко около 2 метра и дълго... около 200 километра. Това го пише в Библията-да не си помислите, че аз си го измислям-ето ви го

 

Откровение 14:20
И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии.

 

 И да-точно за същият Исус Христос става въпрос-той ще извърши тези дела и както виждате, не е същият дето на вас са ви представили-този е истинският! Но кой Исус са ви представили на вас, сестри и братя-е, това вие трябва да откриете, защото вашето спасение е във вашите ръце!! А време няма много вече..

 

И така-какво разбрахме днес? Бог прави разлика между праведни-хора които изпълняват Закона и неправедни-хора които умишлено нарушават Законите на Бога. Праведните-те ще живеят в Божието Царство. Неправедните-те също ще „живеят” в Божието Царство-защото и огненото езеро ще е там-вижте Исаия 66 глава. Но те ще са във вечни мъки без отдих-никога. Искате ли да бъдете сред тях-едва ли!! Никой човек с ума си не би и помислил за момент, че може да попадне там. Но защо тогава следвате лъжи на лъжци дето определено ще ви заведат в огненото езеро? Защото ви мързи сами да потърсите и да образовате себе си по този най-важен въпрос-къде ще прекарвате вечността!!

А що се отнася до втората лъжа с която ви лъжат-че Бог ни приема такива каквито сме-видяхме, че няма изобщо такова нещо. За това в Деянията на апостолите Петър им каза това:

 

 Деяния 2:38
А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух.

 

Какво е първото условие-да се покаем! Но ако не се покаем какво-Бог не ни приема!! И какво е второто условие-да се кръстем в името на Исус. А вие, братя, вече сте наясно, че ако не сте обрязани-ни можете да бъдете кръстени. Не и по Бога!! И нека обясня още нещо: ако човек не знае под какъв договор влиза с Бога като отива да се кръсти в името на Бога-по-добре за него/нея да не прави това!! Защото Бог е абсолютно сериозен по този въпрос и никак не прощава на тези които вършат неща в суети уж в името на Бога! Нито пък можете да кръщавате деца!! Исус трябваше да бъде кръстен след като стана на 30 години-защото това е Закона! А вие си играете на християни-все още...

 

Татко наш, който си на небето, да се свети името ти, да бъде волята ти и да дойде твоята слава и твоето царство, както е на небето, така и на земята. Дай ни днес ежедневният хляб и прости ни дълговете, както и ние простихме на длъжниците си. И не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от злото; защото твоя е силата и славата и царството во веки веков! Амин! 
Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. prehod - Няма ги тези, които да попитаме ...
15.06.2011 16:35
В доста книги се тиражира пренаписването на Божието слово под формата на евангелия 325г. сл.н.е. на т.нар Вселенски ( излишна претенция ) събор. Може би е редно да питаме наследниците на тези преписвачи.. Но ги няма....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188609
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930