Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2011 02:33 - От кого е днешното Християнство-не и от Христос...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 5451 Коментари: 18 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Това е една от най-големите игри на които си играе християнският свят. А проблема е, че тази игра води да само едно място-огненото езеро, ако човек не излезе от нея на време!!
Как така-ще каже някой? Ние следваме Исус Христос!
Но аз питам веднага-наистина ли? И задавам въпроса: кой е Исус Христос? И ако го следвате-в кой ден Иксус Христос отиваше в църквата-в Библията се говори за синагоги-но те са тогавашните сгради-те са тогавашните църкви и да-много по-близо до Бога са били от тези днес. Защото тези днес са на този или онзи пастор-а не на Бога! Или на баптистите-не на Бога; или на адвентистите от седмият ден-не на Бога; или на петдесетниците-не на Бога; или на евангелистгите и т.н.-не и на Бога!!
Нека видим истината както е-защото няма вече много време да си играете на християни:

Лука 4: 14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност.
15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.
16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

А-значи Исус е спазвал Закона-4та заповед-Пази съботният ден! Но днес християните пазят неделята... Тогава-Исус никога и никъде не е отменял нищо от Закона-който сам е дал. Точно така, сестри и братя, защото както ви казва и Йоан в 1 глава, както ви казва и Павел в 10 глава на І Коринтяни-Исус е, който е създал всичко и който е извел Израел-а това е първородният му син-от Египет и е дал и Закони и всичко именно на тях, защото те са неговите свещеници.
Но някой ще каже-от къде ги взе тези неща?... Ето ви ги:
Какво казва Иксус Христос по отношение на Закона-валиден или не дори и днес:

Матей 5:18
Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
Лука 16:17
Но по-лесно е небето и земята да преминат, отколкото една точка от закона да падне.
Излезте и вижте-стоят ли небето и земята? Тогава-отпаднало ли е нещо от Закона? НЕ!! Тогава-кого следвате-те ви казват, че Закона е прикован на кръста-наистина ли? Някой лъже-но кой-дали е Исус Христос или са те?

После-кой е създал всичко: Йоан 1: 1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.
7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.
8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.
9 Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света.
10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

Той създаде света, сестри и братя!! Защото Отец му заповяда, но никой никога не е имал работа с Отец-ето ви факта: Йоан 5:37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.
Ето ви и какво говори Павел по същият въпрос:
І Коринтяни 10:
1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,
2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,
3 и всички да са яли от същата духовна храна,
4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

По въпроса, че народа Израел носи името на Бога и именно получи това име когато Бог осинови Яков-ето го: Битие 32: 24 А Яков остана сам. И един човек се бореше с него до зазоряване,
25 който, като видя, че не му надви, допря се до ставата на бедрото му; и ставата на Якововото бедро се измести, като се бореше с него.
26 Тогава човекът рече: Пусни ме да си отида, защото се зазори. А Яков каза: Няма да те пусна да си отидеш, догде не ме благословиш.
27 А той му каза: Как ти е името? Отговори: Яков.
28 А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил.

Когато човек осинови дете-не му ли дава името си? Тук Този, когото знаете като Исус Христос осинови Яков-и му даде името си. Защо в цялата Библия нито един човек няма фамилно име? Кой от вас е мислил по този въпрос? Нито пророци, нито царе, ни апостоли имат фамилно име-защо? Защото, сестри и братя всичките до един имат едно фамилно име-Израел!!! Ето ви за първородният син на Бога-Израел:
Изход 4:22
А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми;

Тук разбира се малцина обръщат внимание на това, което казва Господ-Израел е първородният му син-тогава има и след него-или ще има, защото ще осинови всичките народи по времето на Милениума на земята, сестри и братя.
А това, че Израел са свещениците на Бога-ето ви го:
Изход 19:6
и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните.

Някои от вас четат само Новият Завет-така не можете да разберете нищо-ни Нов, ни Стар-защото него пък изобщо не го и четете...
Вижте какво ви казва Петър:
1 Петрово 2:9
Вие, обаче, сте избран род, царско свещенство, свет народ, люде, които Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина:

Но вие дори не знаете, че Петър говори за Израел! Те са Божиите свещеници и те трябваше да върнат изгубените синове на Адам обратно при Бога!

Вижте това: Амос 3: 1 Слушайте това слово, което Господ изговори против вас, израилтяни, - против целия род, рече Господ, който възведох от Египетската земя, като казах:
2 Само вас познах Измежду всичките родове на света; Затова ще ви накажа за всичките ви беззакония.

А Павел-любимият ви Павел чиито писания не разбирате...-ви казва същото в Реимляните-че Израел е народа на Бога и на Израел Господ повери и Закони и тайни и всичко!! И те трябваше да учат всичките народи за Бога, но те отпаднаха-временно!! Защото Израел вече е обратно на сцената и скоро светът ще узнае това.

И така, сестри и братя-какво намерихме до тук? Че светът, наричащ себе си християнски, не върши това, което Исус вършеше. А какво означава човек да е християнин? Означава, че трябва да върши всичко както и Христос го вършеше-да подражава във всичко на Христос! Защо светът не подражава на Христос като пази Закона?...
После-християнският свят ви казва, че няма Закони, но има грешни хора. Кой ще ми обясни-как е възможно, да няма Закон и някой да го наруши? Защото грехът по дефиницията на Библията е нарушаването на Закона!!!
Ето ви я и дефиницията:

І Йоаново 3:4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие; Защото грехът е беззаконие.

Нещо неясно, сестри и братя-е как тогава може да няма Закон, но да има грях? Кой от вас ще наруши Закона за движение по пътищата дето казва, да не минаваш на червен светофар ако там няма червен светофар? Нещо повече-вие казвате, че изобщо няма Закон...

След това християнският свят ви казва, че Исус Христос е отменил Диетичният Закон. Но ние вече видяхме, че Исус е дал всички Закони. Е как така веднъж дава Диетичният Зяакон и казва на два пъти-понеже аз съм Свят, бъдете и вие свети и после казва, че няма проблем и можете да ядете всичко-стига да се помолите над него... Но тогава как ще обясните ето това:
Исаия 66: 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.
17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Значи Исус Христос ще избие тези дето ядат свинско месо като дойде? Точно така, сестри и братя. Но тогава-отменил ли е Диетичният Закон или не е? При това-ако го е отменил-то тогава Исус се е изменил. Но Павел ви казва в Евреите 13 глава 8 стих, че Исус Христос е един и същи вчера, днес и за винаги-никога не се променя!!!
Какво следва този християнски свят, сестри и братя-не и Христос от Библията!!
После, сестри и братя ,този християнски свят ви казва, че ще идете на небето. Интересен е дори факта, че никой не мисли, че ще отива в ада-огненото езеро. Както казват в САЩ-всички искат да отидат в рая-никой не иска да умира...
Но как така, след като в цялата Библия няма и едно място, където да пише, че Исус ще ви взима на небето или че умрелите отиват там, то вие сте си измислили това учение? Кого всъщност следвате? Ето-ще ви покажа кого следвате:

Исаия 14: 5 Господ строши тоягата на нечестивите, Скиптъра на владетелите,
6 Който яростно поразяваше племената С непрестанно биене, Който властвуваше с гняв над народите, С преследване, което никой не въздържаше.
7 Цялата земя се успокои и утихна; Възклицават с песни;
8 Дори елхите и ливанските кедри се радват за тебе, казвайки: Откакто лежиш ти дървар не е излизал против нас.
9 Преизподнята от долу се раздвижи поради тебе, За да те посрещне, когато дойдеш; Поради тебе събуди мъртвите, всичките земни първенци, Дигна от престолите им всичките царе на народите.
10 Те всички проговаряйки ще ти рекат: И ти ли ослабна като нас? Стана ли равен нам?
11 Великолепието ти и шумът на твоите псалтири се снишиха до преизподнята; Червеят се протяга под теб, и червеи те покриват.
12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.
15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.
16 Ония, които те видят ще се взрат в тебе, Ще те разгледат, и ще рекат: Тоя ли е човекът, който правеше да трепери земята, Който разклащаше царствата,
17 Който запустяваше света, И съсипваше градовете му, Който не пускаше в домовете им затворниците си?
18 Всичките царе на народите - те всички - Спят в слава, всеки в дома си;
19 А ти си отхвърлен от гроба си като презряно клонче, Като дреха на убити, на прободени с нож, на слизащи между камъните на рова, - Като потъпкан под нозе труп.
20 Ти не ще се съединиш с тях в погребение, Защото си погубил земята си, избил си своите люде; Родът на злодейците никога не ще се споменува.

Кой е този, който беше изхвърлен от небето, сестри и братя? Кой мислите е описан тук? Сатана! Той и иска да се върне там-защото там беше домът му докато не бе изгонен от там! И вие следвате него... Вижте-не Христос-защото Исус Христос идва на земята, но Сатана-който иска да се върне на небето.

После-светът следва отново богът на слънцето-Коледата, следва Великдена-Богинята на плодородието-женското. За това имате зайци и яйца-които са символ на женското плодородие. А нея са я празнували с храмова проституция и оргии... Е-това е, което следва християнският свят-нали?
Но в дъното на всичко-кой стои? Да-ученията още от Вавилон, но обединени и представени като християнство от църквата в Рим-Император Константин през 4 век, наложил неговото християнство със силата на меча. Точно така, сестри и братя-това е Майката-Римо католическата църква-тя разбира се има и дъщери. Така ви пише в Откровението:
Откровението 17: 1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;
2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.
3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.
4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване.
5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.
6 И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много.
7 Но ангелът ми рече: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седемте глави и десетте рога.
8 Звярът, който си видял, беше, но го няма; обаче, скоро ще възлезе из бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създанието на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма, но пак ще дойде.
9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Кой седи на 7 хълма-вижте фактите-Рим! Коя е майката-Римо-католическата църква!! Кои са дъщерите й? Всички тези църкви по света-и православната и протестантските-без изключение! Някой ще каже-моята не е такава. наистина ли-какво правите за Коледата? Имате ли си елхичка?... В кой ден се събирате на събрание-не е ли в неделята? Адвентистите от седмият ден ще ми кажат-ние се събираме в съботата. Добре-а пазите ли Божиите Празници? НЕ! Празнувате ли Коледата-някои от вас да, други-не, но си имате елхичка... Така ви е наредила Елън Уайт! Пазите ли Пасхата-НЕ!!
Вижте, сестри и братя-става въпрос за живот и смърт! Изберете живота и живейте!
После-Исус даде един знак само, че той е Месията-ще бъде три дни и три нощи в гроба. Е как така вие казвате, че бил положен в гроба в петък и изваден от там в неделя преди изгрев слънце? Кой ще ми преброи три дни и три нощи?
Ето ви и още нещо:
в Левит 23 глава Господ ви казва да имате свето събрание в събота-това е заповед! Още ви казва, да се събирате и да празнувате Празниците на Бога-не на Моисей и не на Юдеите, но на Бога-в определните им сезони. Някои от вас взимат "причастие" всяка неделя, други всеки месец, трети... Но всички вие нарушавате заповедта на Бога-да правите това, което ви е наредил в определеният сезон! Тоест-не можете да си правите каквото ви скимне когато ви скимне. А що се касае до причастието-това би трябвало да бъде Пасхата-или за други-Божията вечеря. Нищо не правите!!! Защото не пазите Пасхата както трябва и в сезона й Да не говорим за вас, брате-че не можете дори да вземете Пасхата ако не сте обрязани! Това е според Библията-а не според вашият пастор, който днес го има-утре няма да го има и при това ще отговаря пред Бога за делата си и защо е повел към огненото езеро маса души! И така-пред Бога това, което вършите няма ама абсолютно никакво значение! Той дори и не ви поглежда поради това, че постоянно нарушавате всичко, което е заповядал.
И ето ви сега въпроса-вижте кога съм писал темата за първи път-на 4 страница е вече, а тук я показвам отново защото е много-много актуална и време няма. Вижте колко събития се случиха от тогава в света-към по-добро ли отива света или към по-лошо? Колко бързо отива към това, към което отива, сестри и братя? Нямате още много време за да се чудите, дали да служите на Бога както Бог изисква или да му служите както вие си мислите. Изберете живота и живейте!!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. elina7 - От кого е днешното християнства ?
05.06.2011 08:29
Ето това е заблудата на дявола.
Той така искаше да заблуди и Исус , когато бе в пустинята. Казва верни неща и само едно неверно. 99% истина и само едно,което не е истина.
"Хвърли се" , а Исус му каза "Да не изпитваме Бога ".
Има Стар Завет и трябва да го четем, но знаем, че Исус изпълни закона до последната точка и запетая.
Защо го направи? Защото ние не можем.
Ако можехме ,
Исус нямаше да плати цената. Нямаше никакъв смисъл да отива на кръстта.
Той дойде точно с тази цел на земята- да изпълни закона и да плати за нашите грехове , та като го приемем за наш Спасител - не ние, а Христос да живее в нас.
"Не аз , а Христос живее в мен-казва Апостол Павел.
Това е цялото благовестие , което определено не разбирате.
А съдията определено не сте вие, а Бог-Отец.
А колкото за "диетите" , Исус освети всички храни , като каза , че ни осквернява-
не това, което влиза, а това ,което излиза от устата ни.
Жалко , четете Библията , но не я разбирате.
Ще се моля , Бог да отвори ума ви , за да я разберете.
цитирай
2. bojiislujitel - Представил съм Библията. Ако някой ...
05.06.2011 15:29
Представил съм Библията. Ако някой не е съгласен, то не е с мене-с Бога не е! Аз не съм писал Библията-аз само я представям както е, без да отнемам или прибавям нещо!
А сега-вие не познавате Исус-дори и не знаете, че той е, който е дал Законите. И ако не се изменя-то нищо не е отпаднало или изменено! Исаия ви казва какво ще направи Исус когато дойде с тези дето ядат нечисто-65 и 66 глави. В Откровението ви пише, кои са светиите-тези, които пазят Закона и вярата в Исус!
Не аз съм, който не разбира Библията-вие сте! И понеже не пазите Закона на Бога-Бог дори не чува и молбите ви! Та не се молете за мене, а се молете за себе си, но първо започнете да пазите Закона! Исус изпълни съвършенно Закона, но с това не ни даде правото да го нарушаваме-той го изпълни за себе си-ние трябва да се стараем да го изпълняваме за нас си-по това как сме го пазили ще бъдем съдени. Не знаете ли, че ще бъдем съдени по написаното в Библията?
Всъщност-има ли нещо, което да знаете?...
цитирай
3. bojiislujitel - "Той дойде точно с тази цел на ...
05.06.2011 15:55
"Той дойде точно с тази цел на земята- да изпълни закона и да плати за нашите грехове , та като го приемем за наш Спасител - не ние, а Христос да живее в нас.
"Не аз , а Христос живее в мен-казва Апостол Павел.
Това е цялото благовестие , което определено не разбирате."

Ако Исус вече живее във вас-вие ще се радвате на всяко Слово от Господа! Вие обаче определено не се радвате, сестро-вие търсите да противоречите на Бога. Исус изпълни Закона съвършенно-с това отпадна ли Закона? Разбира се, че не-защото ако няма Закон-не е възможно да има грях! Тогава-трябва ли да пазим Закона или не? Вярно е-никой не може да го упази съвършенно-но можем да се стараем с цялото си същество-нали така? Писано е, че и праведният пада седем пъти, но Господ го вдига-защото праведният е човек, който пази Закона и дори и когато падне-знае, че е сгрешил и търси прошка и покаяние! Ех, колко сте се уплели в човешки учения! Нали точно това писах в темата-че вашето християнство няма нищо общо с Христос! Вижте си дефиницията на греха-в 1 Йоаново 3:4!!!
А не съдя никого-и през ум не ми минава-представям фактите както са. И ако вие мислите, че фактите ви съдят-ваш си е проблема-спрете да нарушавате Закона на Бога!
цитирай
4. elina7 - Представил съм Библията. Ако някой ...
06.06.2011 11:30
bojiislujitel написа:
Представил съм Библията. Ако някой не е съгласен, то не е с мене-с Бога не е! Аз не съм писал Библията-аз само я представям както е, без да отнемам или прибавям нещо!
А сега-вие не познавате Исус-дори и не знаете, че той е, който е дал Законите. И ако не се изменя-то нищо не е отпаднало или изменено! Исаия ви казва какво ще направи Исус когато дойде с тези дето ядат нечисто-65 и 66 глави. В Откровението ви пише, кои са светиите-тези, които пазят Закона и вярата в Исус!
Не аз съм, който не разбира Библията-вие сте! И понеже не пазите Закона на Бога-Бог дори не чува и молбите ви! Та не се молете за мене, а се молете за себе си, но първо започнете да пазите Закона! Исус изпълни съвършенно Закона, но с това не ни даде правото да го нарушаваме-той го изпълни за себе си-ние трябва да се стараем да го изпълняваме за нас си-по това как сме го пазили ще бъдем съдени. Не знаете ли, че ще бъдем съдени по написаното в Библията?
Всъщност-има ли нещо, което да знаете?...


Не, нищо не знам, и това е най-хубавото нещо ! Защото апостол Павел казва : "Когато съм слаб, тогава съм силен." ( 2 Кор. 12:10)
Много се радвам на оценката ви, че не зная нищо !
Тогава Бог ще работи чрез мен ! Алелуя.
цитирай
5. bojiislujitel - Притчи 1:22 Глупави, до кога ще ...
06.06.2011 14:48
Притчи 1:22
Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?
цитирай
6. elina7 - Притчи 1:22
07.06.2011 14:45
bojiislujitel написа:
Притчи 1:22
Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?

Цитата е да не отхвърлям Мъдростта т.е. Бог , не ваша светлост, която се смята
за Бог.
цитирай
7. bojiislujitel - Такива като вас казаха на Исус, че ...
08.06.2011 00:21
Такива като вас казаха на Исус, че има бяс-нищо ново под слънцето...
Ако имате да ми кажете нещо-с удоволствие ще го прочета-стига да има нещо общо с Библията. Вашите приказки-защото до сега само тях писахте-не са ми интересни!
И отново се налага да ви покажа факта-представил съм Библията-ако с нещо не сте съгласни-то не е с мене-с Библията не сте!
И не е поведение на разумен човек да си вади от пръстите изказвания като това: "Цитата е да не отхвърлям Мъдростта т.е. Бог , не ваша светлост, която се смята за Бог. "
Първо цитата прерасно ви приляга-ама точно като стара и удобна ръкавица ви пасва...
Второ-обичам критиката, но когато става въпрос за критика на базата на лъжи и клевети-не ме интерсува. Аз служа на Бога!!! Зная, че ви е трудно да го разберете-както ви е трудно да разберете, кой е този когото мислите, че познавате-Исус Христос. А този, когото вие познавате-той е другият Исус за когото Исус дето е Христос ни предупреди, че мнозина такива ще дойдат. Вие служите на другият Исус... Просто понеже сте затворили съзнанието си и съвестта ви е прегоряла-не можете да разберете тази истина. А аз зная на кого служа и е израз на злоба и клевета да ми приписвате това, което сте писали! Не знаете ли, че един ден всички ще отговаряме за думите и делата си пред Бога? Какво ще обясните тогава-не отхвърляте мене и не търсите мене да обидите-отхвърляте Бога и обиждате Бога!
Хайде сега, сестро-имаш все още шанс да се обърнеш от суетите, които следваш към Бога както Бог изисква от нас! И ако не-и последиците няма да се забавят.
цитирай
8. elina7 - Нека оставим Бог да реши ?
08.06.2011 11:25
bojiislujitel написа:
Такива като вас казаха на Исус, че има бяс-нищо ново под слънцето...
Ако имате да ми кажете нещо-с удоволствие ще го прочета-стига да има нещо общо с Библията. Вашите приказки-защото до сега само тях писахте-не са ми интересни!
И отново се налага да ви покажа факта-представил съм Библията-ако с нещо не сте съгласни-то не е с мене-с Библията не сте!
И не е поведение на разумен човек да си вади от пръстите изказвания като това: "Цитата е да не отхвърлям Мъдростта т.е. Бог , не ваша светлост, която се смята за Бог. "
Първо цитата прерасно ви приляга-ама точно като стара и удобна ръкавица ви пасва...
Второ-обичам критиката, но когато става въпрос за критика на базата на лъжи и клевети-не ме интерсува. Аз служа на Бога!!! Зная, че ви е трудно да го разберете-както ви е трудно да разберете, кой е този когото мислите, че познавате-Исус Христос. А този, когото вие познавате-той е другият Исус за когото Исус дето е Христос ни предупреди, че мнозина такива ще дойдат. Вие служите на другият Исус... Просто понеже сте затворили съзнанието си и съвестта ви е прегоряла-не можете да разберете тази истина. А аз зная на кого служа и е израз на злоба и клевета да ми приписвате това, което сте писали! Не знаете ли, че един ден всички ще отговаряме за думите и делата си пред Бога? Какво ще обясните тогава-не отхвърляте мене и не търсите мене да обидите-отхвърляте Бога и обиждате Бога!
Хайде сега, сестро-имаш все още шанс да се обърнеш от суетите, които следваш към Бога както Бог изисква от нас! И ако не-и последиците няма да се забавят.


Бог е Съдията , Той е Автора на Библията , нека Той да отсъди, кой е прав и кой не!

Да спрем "безсмисления спор" .

От мен се искаше да кажа, че твърденията ви не са Библейски , а вие дали ще приемете или не - НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ !
Но в съдния ден нямате да имате оправдание, защото Бог чете и мислите ни !
Бог да ви благослови и да ви помогне да се смирите поне пред Него !
Амин!
цитирай
9. bojiislujitel - Цитирал съм Библията в темата и съм ...
08.06.2011 14:56
Цитирал съм Библията в темата и съм обяснил цитираното чрез Библията. И твърденията ми не са Библейски?--- Странно-какво ли трябва да цитира човек, че да ви убеди, че е Библията-Корана ли?
Да, сестро-права си-Бог знае мислите ни!! Защо тогава мислиш, че твоите са чисти пред Бога? Аз представих темата-ти дойде и писа, че няма общо с Библията... След което не показа, кое не е по Библията! Когато аз искам да докажа нещо-доказвам го не чрез свои си думи. И това е, което съм представил и в тази тема-защото аз нямам учение за което да се боря както вас със зъби и нокти! Не приемаш Библията-не е мой проблема!
Ти не можеш да докажеш-дори и на себе си-че следваш Исус Христос от Библията! Защото дори и не го познаваш!
И що се отнася до смирението: аз не съм дошъл при вас-вие дойдохте на гости при мене-така ли се отива на гости-с критики към домакина, които дори не можете да докажете, че са правилни? И после си говорим за смирение... ясно...
Не съм ви карал да пишете по темата-ваш е избора-нали така?! И отново: готов съм да чуя/прочета всичко от всеки, който е ама напълно убеден, че греша в нещо във връзка с моето лично спасение. И го правя винаги-стига да ми е представена Библията по въпроса с абсолютните доказателства, че вървя по неправилен път!! Но ако някой дойде и ми каже както вас, че не съм представил Библията-след като именно това съм направил-но не може да покаже дори, кое не е по Библията и защо-чрез Библията, то за мене това е само проява на лични чувства които ама наистина не ме интересуват. Аз търся моето лично спасение и ще съм много благодарен ако се намери някой и ми покаже чрез доказателствата, че някъде греша-от години такива като вас, сестро, се изстъпват и ми казват, че това не било така или онова, но като дойде въпроса да ми докажат-изчезват яко дим! И във вашият случай е същото-разлика няма! А защо все пак не се замислите-кого следвате? Дали е Исус от Библията или е измислен Исус? Ето-казвам ви отново-вие не познавате дори Исус от Библията!
цитирай
10. elina7 - Погледни в поста ми "Измамите на дявола ." elina7
09.06.2011 11:07
[quote=bojiislujitel]Цитирал съм Библията в темата и съм обяснил цитираното чрез Библията. И твърденията ми не са Библейски?--- Странно-какво ли трябва да цитира човек, че да ви убеди, че е Библията-Корана ли?
Да, сестро-права си-Бог знае мислите ни!! Защо тогава мислиш, че твоите са чисти пред Бога? Аз представих темата-ти дойде и писа, че няма общо с Библията... След което не показа, кое не е по Библията! Когато аз искам да докажа нещо-доказвам го не чрез свои си думи. И това е, което съм представил и в тази тема-защото аз нямам учение за което да се боря както вас със зъби и нокти! Не приемаш Библията-не е мой проблема!
Ти не можеш да докажеш-дори и на себе си-че следваш Исус Христос от Библията! Защото дори и не го познаваш!
И що се отнася до смирението: аз не съм дошъл при вас-вие дойдохте на гости при мене-така ли се отива на гости-с критики към домакина, които дори не можете да докажете, че са правилни? И после си говорим за смирение... ясно...
Не съм ви карал да пишете по темата-ваш е избора-нали така?! И отново: готов съм да чуя/прочета всичко от всеки, който е ама напълно убеден, че греша в нещо във връзка с моето лично спасение. И го правя винаги-стига да ми е представена Библията по въпроса с абсолютните доказателства, че вървя по неправилен път!! Но ако някой дойде и ми каже както вас, че не съм представил Библията-след като именно това съм направил-но не може да покаже дори, кое не е по Библията и защо-чрез Библията, то за мене това е само проява на лични чувства които ама наистина не ме интересуват. Аз търся моето лично спасение и ще съм много благодарен ако се намери някой и ми покаже чрез доказателствата, че някъде греша-от години такива като вас, сестро, се изстъпват и ми казват, че това не било така или онова, но като дойде въпроса да ми докажат-изчезват яко дим!
- отговор
В поста ми "Измамите на дявола" правя точно това. Ела ми на гости, няма лоша в това , просто кликни на elina7. Нека не се обиждаме , а с любов да се разберем.Бог да те благослови !
цитирай
11. bojiislujitel - И през ум не ми е минавало да те оби...
09.06.2011 16:17
И през ум не ми е минавало да те обиждам, сестро! Писах ти точно според фактите.
А благодаря за поканата-щом намеря времето ще те посетя и ще поговорим после във връзка с това, което си писала. И ако е по истината-ще ти кажа; и ако не е по истината-ще ти покажа защо не е! Защото за мене едно има значение само-да обърна колкото може повече мои сестри и братя-Българи-към Бога. За това работя ден и нощ и това само търся-нищо друго!!

С уважение
Георги
цитирай
12. bojiislujitel - Сестро Елина-прочетох темата т...
10.06.2011 05:16
Сестро Елина-прочетох темата ти-иди и ми отговори на въпросите в нея!

С уважение
Георги
цитирай
13. bojiislujitel - Здравей брате, Любовта се изразява ...
12.06.2011 01:35
Здравей брате,

Пишеш: 13.анонимен -от кого е днешното християнство
11.06 19:49

не знам какъв Божи- служител си но любов имаш ли не разбрах


14.анонимен -от кого е днешното християнство
11.06 19:56

като чета какво пишеш и ако не съм чел библията бих помислил че Господ Исус Христос е разпънат напразно

Любовта се изразява в пазенето на Закона. И ако си чел Библията, а не знаеш това-дали си я чел?
А в тези теми представям фактите както са. Ако фактите те смущшават, то аз нямам вина за това! А изглежда не знаеш, защо Исус Христос трябваше да дойде и защо трябваше да умре.
цитирай
14. elina7 - От кого е днешното християнства ?
12.06.2011 07:13
bojiislujitel написа:
Здравей брате,

Пишеш: 13.анонимен -от кого е днешното християнство
11.06 19:49

не знам какъв Божи- служител си но любов имаш ли не разбрах


14.анонимен -от кого е днешното християнство
11.06 19:56

като чета какво пишеш и ако не съм чел библията бих помислил че Господ Исус Христос е разпънат напразно

Любовта се изразява в пазенето на Закона. И ако си чел Библията, а не знаеш това-дали си я чел?
А в тези теми представям фактите както са. Ако фактите те смущават, то аз нямам вина за това! А изглежда не знаеш, защо Исус Христос трябваше да дойде и защо трябваше да умре.


Абсолютно вярно са написали 13 и 14 анонимен.
Но защо не прочете постта за който писах? "Новорождение и Нов Завет"
"Християнството не е "факти", а ВЯРЯ в един Спасител - Божия Син.
Ако ти искаш да се спасяваш, чрез "факти" - успех, но това е невъзможно !
В Гетсиманската градина Исус се молеше -"Отче, ако е възможно да се спасят, чрез Стария Завет или чрез "факти" - да не умирам на кръста !
Марка 14:36 - цитирам точно "Авва , Отче, за тебе всичко е възможно; отмини ме с тая чаша; не обаче както Аз искам, но както Ти."

Явно това, което казваш на анонимния е за теб - "Не знаеш защо е дошъл Исус?"
В незнанието няма нищо лошо, но в нежеланието да се научи е лошото !
И цар Давид съгреши с Урия, но се покая !
Нищо нечисто няма да влезе в Рая.
Защото "нечистото" ще е като "квас", който ще закваси цялото "тесто"- /разбирай небесното царство-да не бъде.Амин./
Поздрави: Елина
цитирай
15. bojiislujitel - Сестро Елина, Прочел съм което си ...
12.06.2011 18:09
Сестро Елина,
Прочел съм което си писала на твоя блог и съм ти отговорил! Но понеже ти си решила да пулбликуваш само това, което отговаря на ученията които ти спазваш-писах ти, че повече няма да ти пиша там! Не може да си и така и иначе! Там ти показах набързо колко много грешиш-трябва ли сега да отварям тема на моя блог специялно за твоите вярвания за да ги изложа на светлината и да представя каква голяма заблуда имаш по основни въпроси? Ти дори не си ми отговорила на въпросите които ти зададох на твоя блог-защото не знаеш отговорите! И при това след като ти показах отговорите-ти "трябва първо да провериш какво съм писал, че после-ако отговаря на ученията в които вярваш-да го представиш"... Няма да стане и те моля-ако искаш да се учиш на истината както е-добре дошла си. Но ако мислиш, че знаеш вече истината-няма какво да търсиш тук! А ти казвам открито-не знаеш истината, сестро, но това, което знаеш води в огненото езеро-то е религията на света наречена Християнство и нямаща общо с Христос!
Ти решавай! Аз представям всичко от всички тук-и ако има нещо, което трябва да изтрия-трия го! И не защото ме критикуват, но защото търсят да ме обиждат без причина! Блога е мой! На гости не се отива както някои-вие сте ми на гости тук!
Аз ли не зная защо е дошъл Исус? Вие дори и понятие още нямате, кой е Исус!! И разбира се, че нищо нечисто няма да влезе в Божието Царство-ако това имаш предвид под "рая"! Но знаеш ли ти, кое е нечисто според Бога? Тези дето вярват в лъжи и никак не искат да проверят истината както е-дали те са чисти? А тези дето умишлено нарушават Закона и когато някой им каже, да не правят това-те отказват-дали пък те са нечисти?

Ти мислиш, че вървиш по пътя, сестро-още дори и не си го намерила! Опитваш се да го намериш, близо си, но не си...

С уважение
Георги
цитирай
16. elina7 - Помогни ми да го намеря !
14.06.2011 09:12
Нали трябва да си "помагаме" да намерим "верния път". Ако Исус е дошъл да изпълни закона и да понесе нашите грехове, какво остава за нас? Отново да правим това, което Исус направи или да позволим на Исус да живее в нас.
Но ако не искаш да ми отговаряш, няма да се" разплача" - но ти ще отговаряш пред Бог, че "си ме оставил да отида в Ада".
Е, Бог да те благослови за решението !
Аз не се сърдя и ти прощавам "обидите".
Бог да бъде с теб да не се отклониш , след като си убеден, че си прав. Само да не би да паднеш, в своята "увереност".
Само дявола дава такава увереност !
А тия, които са с Бог, Го търсят за всяко нещо.
Прочети блога на ligia на тема "Съществува ли злото?" Може да ти е от полза, ако има какво още да учиш. Ако си се научил и си убеден, че не грешиш-недей чети нищо !
С уважение Елина
цитирай
17. bojiislujitel - Здравей сестро Елина, Ще погово...
14.06.2011 22:19
Здравей сестро Елина,
Ще поговорим-щом искаш да говорим, ще говорим. В момента просто нямам времето-ще ти пиша обаче по въпросите. Дори ще цитирам въпросите и отговорите дето обсъдихме на твоя блог тяк и ще ги видим отново-подробно.
А изобщо и не мисля, че не греша-напротив-греша по много въпроси, но което зная-зная го и не е мое-от Бога е. И ако имаш нещо да ми кажеш за Бога-което не зная-изобщо нямам проблем да призная, че не го зная и дори да се извиня, ако не съм говорил според истината!

С уважение
Георги
цитирай
18. bojiislujitel - Здравей сестро Елина, Ти пишеш: ...
15.06.2011 14:48
Здравей сестро Елина,
Ти пишеш: "Нали трябва да си "помагаме" да намерим "верния път". Ако Исус е дошъл да изпълни закона и да понесе нашите грехове, какво остава за нас? Отново да правим това, което Исус направи или да позволим на Исус да живее в нас."

Какво направи Исус Христос като умря на кръста? Понесе всички грехове на всички хора; изличи своите грехове; понесе всичките грехове на хората живели преди него които са търсили Бога с всички сили но нещо не им е достигало за да бъдат точно както Бог изисква; или оправда всички хора за всичките им бъдещи грехове? Какво направи точно Исус? Защо трябваше да идва и да умира? При това-можеше ли да прати някой друг да умре вместо него? В края на краищата, той е, който е създал всичко по заповед на Отец! Богът, който е създал всичко и всички, трябваше да стане човек, да бъде бит повече от всеки човек-както пише Исаия, да бъде унижаван от творението си и накрая да умре от жестока смърт?! Защо Исус не прати някой друг да пострада така?
Хайде да поразсъждаваме заедно, сестро, защото само така ще достигнем до истината. Опитай се да ми отговориш първо на тези въпроси.
А вече мисля знаеш какво е грях-дадох ти дефиницията на греха според Библията. Съвсем ясна и проста е-в І Йоаново 3:4 ни е дадена и показва, че грехът е нарушаването на Закона на Бога.
И нека ти задам още един въпрос-защото прочетох някои неща писани от християни от които бях потресен. Исус Христос-беше ли той съвършенно праведен пред Бога или не беше? Тоест-имаше ли грях в Исус или не?

С уважение
Георги
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172019
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031