Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 17:03 - Маслината и дивите клони
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1236 Коментари: 1 Гласове:
1



За клоните които са присадени към Маслината.

Сестри и братя,

често някои християни мислят, че те са основната Христова църква и забравят, че те са всъщност присадени клони и не те държат Маслината, но Маслината държи тях. Някои дори мислят, че са приети от Бога повече от колкото дори и народа на Бога-Израел. И както мнозина от вас вече знаете-като казвам Израел, нямам предвид тези днес, които наричат себе си Юдеи, но истинският народ Израел.

Но отхвърлил ли е Бог своя народ? Знаем според Библията, че ги е наказал с язвите които им е описал още във Второзаконие 28 глава и ги наказва и до днес. Но отхвърлил ли ги е? Ако ги наказва все още-то вие как мислите-отхвърлил ли ги е? Защото е логично да попита човек-ами ако ги е отхвърлил, защо още ги и наказва? В това няма никакъв смисъл-нали? Както ни казва Библията, Бог бие всеки син, когото приема. Е-ако ги бие, то приема ли ги? Библията още ни казва, че син, който е копеле-Бог не се занимава с него...

И така, отхвърлил ли е Бог своя народ и ако не-то къде се явяваме ние които не сме родени в народа на Бога-Израел.

Вижте какво казва любимият ви апостол-Павел по този въпрос.

Римляните 11:1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.

 

Някои дори мислят, че Павел е Юдеин-но вижте какво ви казва!! Павел е от племето на Вениамин. Юдеин не е религия, сестри и братя, а е племенна принадлежност. Всеки роден в племето на Юда е Юдеин. Но светът е тотално объркан по тези въпроси-ама напълно!!

 

2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки:

3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".

4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.

 

И е абсолютно вярно-днес има истински Израиляни следващи Бога както Бог изисква от всички-и тях и нас-и аз лично съм свидетел, че ги има и стават все повече и повече! Защото Израел се завръща във функцията си-да бъдат свещеници на Бога за да върнат всичките народи при Бога.

 

6 Но, ако е по благодат, не е вече от дела, иначе благодатта не е вече благодат [а ако е от делата, не е вече благодат, иначе делото не е вече дело].

 

Тук Павел изобщо не ви казва нещо против Закона, но това е друга тема-и на нея ще се спрем. Всичко, което ви казва е, че ако Исус не беше дошъл-никой не би спасил себе си!

 

7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес;

 

Избраните от кого-от народа Израел!! А всички които не са родени в Израел, но вършат всичко както Бог изисква-те са духовният Израел!

 

8 както е писано: "Бог им даде дух на безчувствие, очи - да не виждат и уши - да не чуват".

9 И Давид казва: - "Трапезата им нека стане за тях примка и уловка, Съблазън и въздаяние;

10 Да се помрачат очите им, та да не виждат, И сгърби гърба им за винаги".

11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост.

12 А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване!

13 Защото на вас, които бяхте езичници, казвам, че, понеже съм апостол на езичниците, аз славя моята служба,

14 дано по някакъв начин да възбудя към ревнивост тия, които са моя плът, и да спася някои от тях.

15 Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите?

 

И както видяхме-Бог не е отхвърлил народа си, но народа му закорави сърцата си за някое време-това вече се променя.

 

16 А ако първото от тестото е свето, то и цялото засяване е свето; и ако коренът е свет, то и клоните са свети.

17 Но, ако някои клони са били отрязани, и ти, бидейки дива маслина, си бил присаден между тях, и си станал съучастник с тях в тлъстия корен на маслината,

 

Коя е Маслината, сестри и братя-това е Израел, за който Исус ни казва, че ако докача някой народа Израел, докача зеницата на окото на Отец!!! Разбирате ли колко сериозно е това?

 

18 не се хвали срещу клоните; но ако се хвалиш, знай, че ти не държиш корена, а коренът тебе.

 

Някои се мислят за нещо голямо-не сте, сестри и братя!! Смирение се иска! Без Малслината нищо не сме!

 

19 Но ще речеш: Отрязаха се клони, за да се присадя аз.

20 Добре, поради неверие те се отрязаха, а ти поради вяра стоиш. Не високоумствувай, но бой се.

21 Защото, ако Бог не пощади естествените клони, нито тебе ще пощади.

 

Първо на Юдеина, после и на гърка! И ако Бог не пощади своите, какво мислите ще направи за съвсем мъничкото против Него с другите?

 

22 Виж, прочее, благостта и строгостта Божия: Строгост към падналите, а божествена благост към тебе, ако останеш в тая благост; иначе, и ти ще бъдеш отсечен.

23 Така и те, ако не останат в неверие, ще се присадят; защото Бог може пак да ги присади.

 

Бог ги присажда вече, защото те се обърнаха да търсят Бога! И не всички разбира се-малцина са, но Бог знае своите си!! Израел се връща във функцията си!

 

24 Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина по естество дива, и, против естеството, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са естествени клони, ще се присадят на своята маслина!

 

Абсолютно вярно! Но ако ние като диви клони сме били присадени-изисква се от нас пълно послушание, а не високомерие и лицемерие, като си мислим, че сме нещо!

 

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

 

И по този въпрос мнозина бъркат-не става въпрос за някаква цифра тук или число, което трябва да се изпълни, че да дойде Исус отново. Не! Но става въпрос за възможността и всички други хора да влязат в Божията Църква-които искат и се борят за да влязат. А езичниците са хората с бяла кожа-вижте Битие 10 глава! Но не само те ще влязат, а както пише ще има спасени от всеки народ по света.

 

26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;

 

Целият Израел, който се е обърнал отново към Бога, а не целият Израел като число!

 

27 И ето завета от Мене към тях: Когато отнема греховете им".

28 Колкото за благовестието, те са неприятели, което е за ваша полза, а колкото за избора, те са възлюбени заради бащите.

29 Защото даровете и призванието от Бога са неотменими.

30 Защото както вие някога се непокорявахте на Бога, но сега чрез тяхното непокорство сте придобили милост, та чрез показаната към вас милост и те сега да придобият милост,

31 също така и те сега се не покоряват

32 Защото Бог затвори всички в непокорство, та към всички да покаже милост.

Всичките се обърнаха против Бога-както е писано: "Няма кой да търси Бога, няма ни един"...

А нека си припомним и факта, че когато разпънаха Исус Христос-всички го изоставиха!! Вие мислите, че сте християни-дали не бихте го изоставили както го изоставиха апостолите дето бяха с него лично за 3.5 години? Вие как мислите?

33 О колко дълбоко е богатството на премъдростта и знанието на Бога! Колко са непостижими Неговите съдби, и неизследими пътищата му!

34 Защото, "Кой е познал ума на Господа, Или, кой Му е бил съветник?"

35 или, "Кой от по-напред Му е дал нещо, Та да му се отплати?"

36 Защото всичко е от Него, чрез Него и за Него. Нему да бъде слава до векове. Амин.

 

И така, сестри и братя-пазете всичко, което и Израел трябва да пази, за да бъдете с Бога! И ако не-само лъжете себе си!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И още няколко неща които се подми...
15.06.2011 21:22
И още няколко неща които се подминават от хората. Първото е, че цялата Библия е писана от Израел и за Израел. И никой освен Израиляни не са писали нищо в Библията.
Вторият факт е, че и Исус дето е Христос дойде от едно от племената на Израел-от Юда, както пише в пророчествата.
А има и още нещо, което не се знае: пише, че който докача Израел-народа-докача зеницата на Окото на Отец!!

Сестри и братя-както вече обясних-има само една възможност човек да влезе в Божието Царство: да стане духовен израилянин/ка! Защото ако не се е родил в едно отплемената на Израел-няма шанса ако не стане духовен. Един Господ, едно кръщение, една вяра, един Закон!! Всичко друго е пусти разсъждения в суета-която не води на добро място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172421
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031