Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2011 18:04 - Петдесетница-какъв е този Празник и защо е задължителен
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2565 Коментари: 2 Гласове:
1



Идва Празникът на Седмиците, сестри и братя и това е един от трите Празника през годината на които всеки мъж е задължен да се яви пред Бога-както е заповядал Бог. Да-заповедта е от същият Исус дето знаете като Христос... Защото тези от вас които четат редовно на този блог това, което представям, вече знаят, че именно Исус е от самото начало и той е, който е дал и Закони и всичко. Има в света така наречена Петдесетна църква, но нейните членове дори и понятие нямат, за какдво става въпрос или защо се наричат така, при това не пазят дори и този свят Празник! Те мислят, че служат на Бога-дълбоко заблуждават себе си, но има между тях и честни хора които вършат неща без да знаят защо, като мислят, че това е, което Боги изисква от тях.
Нека видим истината, както е, сестри и братя!! Тази година Петдесетницата започва със залеза на слънцето на 11 юни и Израел ще го празнува на 12 юни от 12:00 часа на обед-ще предаваме на живо в целият свят по интернета. За тези от вас, които обичат Бога и търсят вечният живот-ето къде можете да ни гледате всяка събота на живо и също на Празниците: http://theisraelofgod.com

Думата Петдесетница за първи път е споменатa в Деяния на Апостолите.

Деяния 2 глава

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място.
2 И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха.
3 И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях.
4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

Защо Апостолите спазваха Петдесетница?Предание учи, че хората събрани на този ден са били там очаквайки Светия Дух. По голямата част от хората свързват този ден с говорене на езици. Цитатите ще покажат, че Апостолите и други Израеляни са били събрани на този ден да спазят един от Господните празници.
Отец е дал заповед на неговите служители да Му принасят тяхните първи плодове.


Изход 22 глава

29 Да не забавяш да принесеш първака на гумното си и на жлеба си. Първородния между синовете си ще дадеш на Мене.

В следващите цитати от Второзаконие, Господните инструкции били да се преброят седем Съботи и на петдесетят ден, денят след седмата Събота, да има свято събирание, където се принасяли първите плодове.

Левит 23 глава

15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици
16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу
21 И на същия ден да свикате свето събрание и никаква слугинска работа да не вършите: това да бъде вечен закон във всичките ви жилища във всичките ви поколения.

B стих 21 се показва, че това свято събрание е било да се спазва завинаги. Това е каквото Петър и останалите от Апостолите спазваха във втората глава на Деяния. Eдинодушно спазване на Петдесетница. Тази заповед е била в сила тогава и все още е в сила сега, за да бъде закон във всичките ви жилища, във всичките ви поколения.

Деяния 20 глава

1 След утихването на мълвата Павел повика учениците и, като ги увеща, прости се с тях и тръгна да отиде в Македония.
6 и ние отплувахме от Филипи подир дните на безквасните хлябове, и за пет дни дойдохме при тях в Троада, гдето преседяхме седем дни.
16 Защото Павел бе решил да отмине Ефес, за да не се бави в Азия, понеже бързаше, ако му беше възможно, да се намери в Ерусалим за деня на Петдесетницата.

Целта на Павел е да бъде в Йерусалим за Петдесетница, защото както е показано в Левит 23:21, трябва да има свещенно събрание и този закон е бил завинаги.

Името Петдесетница

Някои може да попитат защо Апостолите са казвали да се спазва Денят Петдесетница, когато самото име Петдесетница не се исползва в Стария Завет от където заповедта за спазване на този Свят ден е даден. Петдесетница значи "петдесет" и идва от гръцки превод на Стария Завет.
Връщайки се обратно на Левит 23:16, Светият ден е бил петдесетят ден. В Стария Завет този ден е наречен Празника на Жътвата или Празник на Седмиците.Те са три главни годишни празника или святи дни, които Господ изисква от хората да се даде дар (жертва). Следващите три празника, всички мъже трябва да ги спазват: Празник на Безквасните Хлябове, Празник на Жътвата и Празникът на Шатрите.

Празник на Жътвата

Изход 23 глава

14 Три пъти в годината да Ми правиш празник
15 Да пазиш празника на безквасните хлябове; седем дена да ядеш безквасни хлябове, както съм ти заповядал, на определеното време в месец Авив, защото в него си излязъл из Египет; и никой да не се яви пред Мене с празни ръце;
16 и празника на жетвата, на първите плодове на труда ти, на това, което си посял в нивата; и празника на беритбата при края на годината, когато прибираш плодовете си от нивата.
17 Три пъти в годината всичките твои мъжки да се явяват пред Господа Иеова.

В Изход 23:16, празникът е свързан с първите плодове и е отъждествен като празник на жътвата.

Празник на Седмиците.

Във Второзаконие отново на човек му е показано, че три пъти в годината те трябва да се явяват пре Господ. Те са същите три празника за които става въпров в Изод 23 глава. Този път празникът е наречен-Празник на Седмиците. Припомняки си Левит 23:15-16, Господ казал на служителите си да броят седем Съботи или 49 дни и денят след седмата Събота да имат свято събрание. Във Второзаконие, им е казано вместо да броят седем Съботи, да броят седем седмици, което е абсолютно същото.

Второзаконие 16 глава

8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.
9 Седем седмици да си изброяваш; почвай да броиш седемте седмици, от когато за пръв път туриш сърп на жетвата.
10 И да празнуваш празника на седмиците на Господа твоя Бог като Му възвръщаш доброволен принос от ръката си, който ще принасяш, според както Господ твоят Бог ще те е благословил.
16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.
17 Всеки да дава по силата си, според благословението, което Господ твоят Бог ще ти е дал.

Празник на Първите Плодове

Господ изисква на този ден да се представим пред Него с дар. Неговата заповед е да дадем първите плодове и от тук идва името на празникът.

Изход 34 глава

18 Празника на безквасните да пазиш. Седем дена да ядеш безквасен хляб, както съм ти заповядал, на отреденото време в месец Авив; защото в месец Авив ти излезе из Египет.
19 Всичко, което отваря утроба, е Мое, и всяко мъжко първородено между добитъка ти, говедо или овца.
20 А първороденото на осела да откупиш с агне; и ако го не откупиш, тогава да му пресечеш врата. Всичките си първородни синове да откупуваш. И никой да се не яви пред Мене с празни ръце.
21 Шест дена да работиш, а в седмия ден да си почиваш: даже и във време на сеитба и на жетва да си почиваш.
22 И да пазиш празника на седмиците, то ест, на първите плодове на жетвата на житото, и празника на беритбата в края на годината.
26 Най-първите плодове от земята си да принесеш в дома на Господа твоя Бог. Да не свариш яре в млякото на майка му.


Някои може да попита"Защо Петдесетница е толкова важен ден?" Исус стана първият човек който умря и възкръсна и по този начин Той е първият плод. Името на празника изпраща важно съобщение до всички хора, защото ако Исус е първият плод, то това значи, че ще има повече плодове да последват. И Петдесетница представя как човек ще бъде възкресен както Исус и по този начин Отец ще събере още плодове..


Основата на Нашата Вяра.
Исус с възкресението си стана Първият Плод. Възкресението на Исус Христос трябва да бъде в основата на вярата на всеки християнин . Фактът, че Исус умря за нашите грехове, сам по себе си не е достатъчeн, защото ние всички ще умрем. Без възкресението на Исус вярата е безплодоностна.

1 Коринтяни 15 глава

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.
21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.
22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.
23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Планът на Отец е не да взима хора на небето, а Исус да се върне и да царува на земята.

24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила.
25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си.
26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена,

Това е което Павел говори в следващите цитати. Той обяснява на човекa за побеждаването на смърта и за възкресението, когато Исус ще слезне на земята за втори път.

1 Коринтяни 15 глава

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.
51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Това е когато възкресението на човек ще се случи и ние по този начинн ще станем като Исус и ще бъдем Неговите първи плодове.

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.
54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".
55 О смърте, где ти е победата? О смърте, где ти е жилото?

Докато единствената цел е да станем като Исус и бъдем безмъртни, ние първо трябва да се стремим да бъдем първи плодове. Преди да се надяваме за нашето ново духовно тяло, нашият начин на мислене да се променu.

Римляни 8 глава

11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.
12 И тъй, братя, ние имаме длъжност, обаче, не към плътта, та да живеем плътски.
13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете.
14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Един е, който увещава да станеш първи плод, чрез Духа на Господа и Неговото слово.

Яков 1 глава

18 От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания.

И товa е което се появява в Деянията втора глава, погледенете и какво казва Исус на Апостолите в Йоан.

Йоан 16 глава

13 А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща.
14 Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.

Случилото се на Петдесетница е било показателно как Господ е прибирал първи плодове. В стих 41 ни е показано че Той направи точно това.

Деяния 2 глава

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място.
2 И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха.
3 И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях.
4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.
41 И тъй, тия, които приеха поучението му, се покръстиха; и в същия ден се прибавиха около три хиляди души.

Гoспод показва всичко което е намислил да направи. Исус се връща за Неговите служитeли, защото това е което е написано в Светото писание.

Матей 24 глава

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.
31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.



Мир за всички които търсят истината в името на Исус!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Има само още няколко седмици до П...
22.05.2011 00:07
Има само още няколко седмици до Петдесетницата-тези от вас които искренно милеят за Бога-Бог ще ви даде възможност да бъдете с Него!
цитирай
2. bojiislujitel - Петдесетницата започва със залеза ...
06.06.2011 14:56
Петдесетницата започва със залеза на слънцето в събота-11 юни и завършва със залез слънце на 12 юни-неделята. Израел ще я празнува през деня на 12 юни-от 12 часа на обяд. Първо имаме урок, а после ядем обяд. Обикновенно сме около 2500 човека само в Чикаго, но има и други Израиляни в САЩ и Чикаго. А ще ни гледа на живо цял свят-разбира се, който желае. И ако някой желае да ни гледа: http://www.theisraelofgod.com
Отидете на бутона "Събота на живо", но след 12 часа Централно Щатско време-в България ще е след 20 часа.

Бог да благослови всички, които милеят за Бога и ще участват в Празника на Бога! В името на Исус! Амин!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188572
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930