Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2011 23:15 - Малко твърда храна-стриктно Библията
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2007 Коментари: 2 Гласове:
1



Сестри и братя,

 

Стирктно според фактите, без да влагам каквито и да е чувства-ще разгледам основни моменти от това в което вярват днешните християни-може би дори и по основни деноминации-и това, което ни казва Божието Слово. Ще отнеме време и старание-няма проблем-християните трябва да се научат и на търпение...

Нека започнем със самото начало на Божието Слово. Дори още от 1 глава на Битие. В нея ни е описано как Господ е сътворил всичко. В нея ни е дадено и кога започва денонощието и кое след кое следва.

Битие 1: 1 В начало Бог създаде небето и земята.

 

Ето ви сега въпрос още тук-кога е било началото? Колко време е продължило това начало? Всички знаем за динозаврите-нали? Знаем за невероятните папратови гори дето са били преди нас. Има ли обяснение за тях в Библията? Вижте това:

 

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

 

Оригиналната дума обаче за „напълнете земята и я обладайте” е „Населете земята отново”! Какво означава това? Означава, сестри и братя, че преди нас на тази земя вече е имало някой друг... Кой? Динозаврите!

Но да се върнем сега обратно на началото на Битие. Кой създаде небето земята-Бог ги създаде! И ето какво стана после:

 

2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.

 

 

Какво виждаме тук? Земята пуста и неустроена-но вече е направена-сред... вода! И над тази вода-сега внимавайте, защото някои хора са си направили учения тук-над водата, в която се намираше нашата земя, се носеше Божият Дух ли, или дух от Бога? Не много от вас дори и знаят, че имаме Божие Семейство в което за сега имаме само два индивида-Отец и Синът! Не много хора също знаят, че първите същества, които Отец е създал чрез Исус са ангелите. В това число е и Сатана, защото е бил ангелът на светлината-Луцифер, който е имал задачата да разнася Божието Слово-то е светлината-до всички създания на Бога!! Знаем, че той отпадна от тази роля и сега на нея е назначен ангел Гавриил. Знаем още, че всичкиет ангели-до един-са служебни духове! Те вършат служба при Бога и така са и ангелите на Сатана дори и самият Сатана. И сега-знаем, че една трета от ангелите бяха вербувани от Сатана и станаха нечисти... духове, след което бяха изгонени от Бога чрез архангел Михаил-който изобщо не е Исус Христос-от рая. И тези които останаха при Бога са чисти или свети ангели. Те още са и духове-нали така? И сега какво се получава като съберем тез две думички заедно-свети духове! И така-да се върнем на стиха по-горе-и свят дух от Бога се носеше над водата. Може да е бил супервайзър или менаджер-не ни касае, но не, че дух се отделил от Отец, който сам е Дух и се е носел над водата!

После-вземете си лист хартия и си нарисувайте на него един кръг. Сега в този кръг в средата поставете малък кръг-това е земята. Разбирате, че става въпрос за кръг от вода в която вода в средата Господ е направил земята и небето. Ще видим за небето още...

 

3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.

 

 

Значи-до тогава всичко е било в тъмнина! Дали наистина е било тъмнина? Вижте, сестри и братя-първото нещо: тук все още не виждате Бог да е създал слънцето, луната и звездите-нали така? Защото по-късно ги е създал за да ни светят! Но тогава-всичко в тъмнина ли е било? Абсолютно не-защото Бог е светлина-и в преносният смисъл-Словото му е, и в буквалният смисъл! Ако отидете на Откровението 22 глава, ще видите, че слънце и луна, и звезди вече няма да има, защото Бог и Исус ще носят светлината до всички-ще е невероятно светло. Павел пък ви казва, че на третото небе е непристъпна светлина! И никой не може да устои в нея!! Ние не можем, защото сме от плът. И така, какво излиза-Бог създаде светлината заради нас-това е друг вид светлина. Тази не е от Слънцето или Луната. Но вижте после:

 

4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.

 

А-значи Бог по някакъв начин раздели светлината от тъмнината? Нали в началото беше тъмно, а после стана светло? Вижте-все още няма Слънце! Но Бог раздели светлината от тъмнината. И понеже първо беше тъмнината-нощта, с това започва денонощието-ето го:

 

5 И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи.

 

Днешните християни мислят, че денонощието започва в 12 часа през нощта-след като удари 12 часа-или 24 часа, започва новото денонощие. Хората още мислят, че календара е по слънцето. Хората обаче не желаят да изследват, за да намерят, че денонощието започва в 0 часа след 24 часа през нощта и че календара е според слънцето според Римо-католическата църква. Точно така, сестри и братя-папа Григорий е този, чийто календар ползува света и днес. И този календар няма общо с това, което е по Бога. Защото Бог определя денонощието със тъмнината, която е първа и после светлината, която идва след нея. И Бог определя времената в годината по циклите на луната!

Сега, нека видим нататък

 

6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.

 

Обълнете внимание, сестри и братя-вие си нарисувахте един кръг и в него поставихте друг кръг-първият представя водата в която Господ сътвори земята на която живеем, вторият представя нашата Земя. Що се касае до небето-има три небеса. Първото е Земята-това не е трудно да се докаже чрез Библията. Второто е това в което са Слънцето и луната и звездите-то още не е създадено-до 6 стих... Третото е над първият кръг, който си пнарисувахте-там са Отец, Исус Христос и ангелите им. Какво казвам с това, че второто небе още не е създадено? Вижте този 6 стих отново!! Имате вода навсякъде в големият кръг-само Земята е от твърда материя, но опира до водата. И сега Господ заповяда да се направи простор-разстояние-между водата дето беше по земята и водата над земята-а всичко е във водата... И ангелите направиха това. Сега вече вижте какво постави в този простор Господ

 

7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така.

8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори.

9 И Бог каза: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана така.

 

Земята плума все още във вода-цялата е във вода! И сега Господ направи така, че водата отиде на определените места и се яви сушата-океани и суша. Нека видим още

 

10 И Бог нарече сушата Земя, а събраната вода нарече Морета; и Бог видя, че беше добро.

11 И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.

12 Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро.

13 И стана вечер, и стана утро, ден трети

 

Какво виждаме тук-нищо ли? Не, сестри и братя-има доста инфо и тук. Бог направи да произрастне от земята всякакво плодоносно дърво, трева и т.н. И всичко е според вида си!!! Да сте виждали праскова да роди сливи или слива-грозде?! Никога!!! Но всичко е според вида си! Така после ще видим, че и животните са според вида си и куче не ражда крава...

А виждате, че Бог отчита първо нощта и после денят в едно денонощие!! Но какво още виждаме-до този момент все още няма нито Слънце, ни Луна, ни звезди-нали така? Ето ги сега

 

14 И Бог каза: Да има светлина на небесния простор, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за показване времената, дните и годините;

15 и да бъдат за светила на небесния простор, за да осветляват земята; и стана така.

16 Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.

17 И Бог ги постави на небесния простор, за да осветляват земята

18 да владеят деня и нощта, и да разделят светлината от тъмнината; и Бог видя, че беше добро.

19 И стана вечер, и стана утро, ден четвърти.

 

Значи-чак сега Господ сътвори Слънцето, Луната и звездите за да осветяват денят и ноща! Къде ги сътвори-вътре в този простор, който вече беше направил! Тоест-вода от горе, вода от долу в която е Земята ни, а в средата простора, пълен със звезди и Слънцето и Луната! Но какво стана със светлината дето беше от самото начало-сега вече тя е зад водата-там, където живеят Отец и Синът и ангелите им. А тя не може да премине през тази вода!

 

До тук ясно ли е, сестри и братя? Тези неща ги четете за първи път-но са си така!

 

Това като първо. Който търси-ще намери фактите. А християните трябва да изследват всичко-както казва Библията и което не е добро-да го отхвърлят.

Второто-във 2 глава 7 стих ни е дадено как е направен човека. 7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Какво виждаме тук-виждаме човека, направен от пръстта на земята, в когото Бог вдъхна... какво четете-че вдъхна душа или вдъхна жизнено дихание?! И после какво стана-човекът стана жива душа! Вие мислите, че Бог вдъхна душа в човека, но вижте какво казва Библията! Нали четете Библията и вярвате, че е Божието Слово? И какъв беше човека преди да започне да диша? Мисля, отговорът се налага сам-по чиста логика: мъртва душа...

И това е още в самото начало на Библията, сестри и братя!

После-вие мислите, че след като човека почине, душата му отива на небето, а той бива заровен в земята. Обаче-видяхме вече, че душа в човека Бог не е поставял, но самият човек, след като стана жив е душата. Библията е пределно ясна по този въпрос-нали вярвате в Библията?

Битие 3:19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

 

От къде беше взет човека-от земята! Къде ще се върне като умре-в земята. Нещо неясно? И нищо няма до отива никъде! Бог е пределно ясен-хората са измислили учения по страстите си...

 

Друго: вие мислите-защото така са ви казали-че Ева яде ябълка и после даде и на Адам, та и той яде. При това мислите, че змията говореше... Говорещи змии няма, сестри и братя, нито пък има ябълки от които като яде човек, ще придобие знание! Не само ябълки няма такива-няма плод, от който като ядеш да придобиш знание. С изключение на един, за който ще говорим, но той не е роден на дърво! Вижте какво каза Господ на Адам: Битие 3:8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?

10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Какво четем в този 11 стих-"Кой ти каза..."? Разбирате ли какво четете тук? Някой каза на Адам, че е гол, както и за какво се използуват половите органи-при това каза и на Ева тези неща... Кой е този, дето им каза тези неща? Не вярвам вече да ми кажете, че е било ябълка-нали?

После-ако обърнем внимание на синовете на Адам и Ева-никой не ви е обръщал внимание, че освен Кайн и Авел, те имаха и друг син още в началото-Сит. За него не ви говорят, но знаете ли, че от него дойде и Исус Христос?...

А за Кайн и Авел-следва...

Вие мислите, че Бог погледна благосклонно на приноса на Авел, но не погледна на приноса на Кайн така, защото Авел принесе от плодовете на стадото. Но Бибилята е ясна по въпроса: Битие 4:1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.

2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.

3 И след време Каин принесе от земните плодове принос на Господа.

4 Тъй също и Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му;

 

Но обръщате ли внимание на това, което четете тук? Този 4 стих-четете ли го внимателно? Прочетохте ли думичката "първородните"? Точно така, сестри и братя-Авел принесе на Бога от най-доброто! Кайн-четете отново 3 стих-да виждате да е принесъл от първите плодове на земята? Дребно нещо-ще каже някой, но именно чрез тези дребни неща са разкрива голямата картина във всичкит краски!

После-Кайн се разсърди и уби брат си. И когато Господ го попитаза брат му, какво каза Кайн-Кайн излъга! Защо, сестри и братя? Ако не същестуваше закон, който да казва "Не убивай!", то защо Кайн излъга? Защото човек лъже когато се уплаши, че е извършил нещо лошо-иначе няма причина да лъже! Но Кайн излъга... Тогава-от кога е закона, сестри и братя, за който са ви казвали, че бил прикован на кръста и вече няма закон?

 

Виждате ли, сестри и братя-това е самото начало на Божието Слово-още сме на Битие 4 глава и колко неща открихме които вие твърдите, че са така, а не са?! Какво ли ще бъде нататък?...




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - А дали е рано за този вид урок-съвсем ...
08.05.2011 18:21
А дали е рано за този вид урок-съвсем не е, сестри и братя. Защото наистина нямаме време да си играем на християни-както прави света. Вие сте тук, защото Господ ви е повикал и вие сте чули гласа му-Откровението 3 глава. Време е за вас да видите колко дъблока е мъдростта на Бога, защото е наистина неизследима. Това, което ви представих накратко до тук в този урок съм го получил от народа на Бога-Израел. Става въпрос за истинският Израел. И то не е мое, дори и не е на народа Израел. Ние само го представяме. А има тук още неща-дори и само в тази 1 глава на Битие, които вярвам и на нас не са ни напълно ясни. Но ние продължаваме да работим над себе си за да придобием всичкото знание, което е възможно да се знае от човеците за Бога. Зная-не всички ще разберат и приемат това, което ви представих тук, но пък човек трябва да опитва-нали търсите Бога и вечният живот? Подобна тема има на края на този блог, но ако сравните двете, ще намерите, че тук съм си позволил да навляза в много по-сериозни подробности и причината наистина е тази-нямаме много време още да си играем на християни. Това е наистина твръда за вас храна и някои ще се задавят... Но пък ще има и такива които ще разберат представеното. В края на краищата Господ вика всички на покаяние и желае всички да спасят себе си, но знаем, че не всички ще чуят гласа на Бога. А аз съм само проводник за Божието Слово и съм стражът, който трябва да предупреди хората за идещата опасност-нищо повече.
цитирай
2. bojiislujitel - Сестри и братя, Напълно наясно съм, ...
23.05.2011 18:24
Сестри и братя,

Напълно наясно съм, че това е наистина сериозен урок за вас-наистина е твърда храна и зная, че някои от вас ще се "задавят" от нея. Причината-никой не ви говори истината-защото първо не я знаят, а второ-тази част от нея, която им е що годе ясна я крият от вас, защото целта им не е вие да се спасите на базата на истината, но да ви вземат парите. Това е чистият и съвсем ясен факт. Вие искате да вярвате в лъжи-това си е ваша работа. Но всеки, който отвори съзнанието си и се обърне към Бога, защото е чул гласа на Исус, който го/я вика-има пълният шанс да спаси себе си. Защото се започва от някъде. Никой не е отишъл на училище в първи клас и на вторият ден да е завършил училище като е преминал всичките 11 класа. ИИИска си време и се започва от началото! А ви гарантирам, че вашите така нарекли себе си пастори или попове-или каквито и да са там, не знаят нищо по тази тема-нещо повече, ако я отпечатате и им я занесете, ще ви кажат-къде намери този "култ"... Проблема обаче за тях е, че ние от този "култ" можем да покажем всичко за което говорим в Библията-а те не могат!
Избора все още е личен и спасението все още се изработва лично-с трепет и страх!! Страх, като вече знае човек нещо, да не се отвърне от истината и да се върне на бълвоча...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172832
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031