Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2011 21:23 - И още за временното и вечното
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 973 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.04.2011 21:30


Здравейте сестри и братя,

Библията ни казва,че духовно създание не може да умре. С други думи: не може да бъде убито; не може да изчезне...
Сега остава да проверим, в какво ще се превърнат праведните-при завръщането на Господ и в какво ще се превърнат всички живяли някога на земята при възкресението. Защото вярвам всички сте чували-ако не сте и чели в Библията, че ще има възкресение и тленното ще стане нетленно. Вижте І Коринтяни 15:

35 Но някой ще каже: Как се възкресяват мъртвите? И с какво тяло идват?
36 Глупако! Това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.
37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, пшенично или някое друго,

Както вече някои от вас знаят и са чели което съм писал, земята е просто развъдник за богове. Това ни състояние е временно и само от нас си зависи какво ще бъдем после. Защото както ще видите на долу, всички ще възкръснат и всички ще се изменят, но не всички ще бъдат в добрата част на Царството.

38 а Бог му дава тяло, каквото е искал, и на всяко семе - негово собствено тяло.
39 Всяка плът не е еднаква; а една е плътта на хората, а друга - плътта на животните, друга - на птиците и друга - на рибите.
40 И има небесни тела и земни тела. Но блясъкът на небесните е един, а на земните - друг;
41 един е блясъкът на слънцето, друг - блясъкът на луната и друг - блясъкът на звездите; а и звезда от звезда се различава по блясък.
42 Така е и възкресението на мъртвите. Сее се в тление, възкръсва в нетление;

Ние сме семената! Ние сега сме тленни-ние умираме, връщаме се в пръстта и изтляваме-ако искате: обръщаме се отново на пръст.

43 сее се в безчестие, възкръсва в слава;

Както знаете, всеки роден на тази земя след Адам и Ева е роден в грях-това означава: «

... сее се в немощ, възкръсва в сила;

Всеки, който е роден на тази земя е немощен! Всеки, който възкръсне в слава, ще бъде с огромни възможности-бог, а както знаем, ча боговете няма нищо невъзможно! Исус след като възкръсна не каза ли, че му е дадена всяка власт на небето и земята? Думата "всяка" означава именно това-всяка!! 

44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло.

Първото тяло е което имаме всички ние. То е одушевено, но по този въпрос обяснихме на дълго и на широко какво означава душа. И само нека ви напомня: когато Бог създаде човека, Той им вдъхна в ноздрите жизнено дишане и те станаха живи души! Това братя и сестри е душата-ние сме!

Ще възкръсне духовно-ангелите са духовни; Отец е духовен; Исус е духовен! Ние ще бъдем както и те са!

... Има одушевено тяло, има и духовно тяло.

45 Така е и писано: "Първият човек, Адам, стана жива душа", последният Адам стана животворящ дух.
46 Обаче не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

С други думи: първо е одушевеното-ние сме, после ние ще се превърнем на духовни същества-Отец ще ни превърне! И както знаете, Исус е първият плод!!! С други думи, всички които са починали са все още там-в пръстта!

47 Първият човек е от земята - пръстен; вторият Човек е от небето.

Първият човек дойде от пръстта-Адам. Вторият човек, който е носителят на безсмъртието за всички които го следват е Исус! Исус дойде от небето!

48 Какъвто е пръстеният, такива са и пръстените; и какъвто е Небесният, такива са и небесните.
49 И както сме се облекли в образа на пръстения, така ще се облечем и в образа на Небесния.

С други думи, след като Исус беше трансформиран, той показа какви ще бъдем и всички ние които Го следваме! Ние ще бъдем както е и Той!

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Абсолютно вярно! Човекът в този си вид дори и не може да се приближи до Царството! Отец е Дух и до него никой, който не е духовен и не е свят не може дори и да се доближи!

51 Ето, казвам ви една тайна: не всички ще починем, но всички ще се изменим

Какво означава това-че абсолютно всички родени или заченати някога на тази земя ще получат ново тяло-духовно.

52 в един миг, в мигване на око, при последната тръба; защото тръбата ще затръби и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

Кога ще възкръснат мъртвите? При последната тръба! И като е така-къде са всички мъртви от създанието на света-в гроба!!! От пръстта си взет и в пръстта ще се върнеш!

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление и това смъртното - да се облече в безсмъртие.

А! Значи след възкресението всички ще бъдат безсмъртни?!!! Точно така! Защото Павел ви казва, че всички ще възкръснат!

54 А когато това тленното се облече в нетление и това смъртното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне написаното слово: "Погълната беше смъртта победоносно."

И след като смъртта е погълната поради това, че всички са духовни-а дух не може да умре!!!-то какво ще стане с неправедните?

Вижте Откровението 20:15-И АКО НЕКОЙ НЕ СЕ НАМЕРИ ЗАПИСАН В КНИГАТА НА ЖИВОТА, ТОЙ БИДЕ ХВЪРЛЕН В ОГНЕНОТО ЕЗЕРО. А до кога ще бъдат там-вижте Откровение 20:10-И ДЯВОЛЪТ, КОЙТО ГИ МАМЕШЕ, БИДЕ ХВЪРЛЕН В ОГНЕНОТО ЖУПЕЛНО ЕЗЕРО, ДЕТО СА И ЗВЕРЪТ И ЛАЖЕПРОРОКА; И ЩЕ БЪДАТ МЪЧЕНИ ДЕН И НОЩ ДО ВЕЧНИ!!!! ВЕКОВЕ!!!!

Веднага искам да напомня на всички-това не съм го писал аз

55 "О, смърт, къде ти е победата? О, смърт, къде ти е жилото?"

56 Но жилото на смъртта е грехът, а силата на греха е законът;

Има ли нужда да обяснявам това? С други думи, след като целият този процес се извърши, няма да има повече грях! Защо? Защото едни ще бъдат в огненото езеро и дори и да им се иска-а едва ли дори и ще помислят такова нещо...-няма да могат да правят безобразия повече. Другите са с Бога и Исус-те са Богове и са праведни-те са го доказали!! И не могат да грешат-те са богове! И всеки достоен да бъде с Бога в царството-според делата и думите си: с други думи, всеки, който е пазил Божиите думи-заповедите и вярата в Исус-Виж Откровение 12:17, ще възкръсне в слава!всички»? Дали Павел говори само за праведните; или Павел говори за всички хора, живяли някога на земята? Разбира се, че Павел говори за всички хора от създанието на този свят!-това не съм го писал аз... 

57 но благодарение да бъде на Бога, който ни дава победата чрез нашия Господ Иисус Христос!
58 Затова, възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилствайте винаги в Господното дело, като знаете, че в Господа вашият труд не е напразен.

Това е, което ни казва Библията по въпроса. Има и много още писано пак по същият въпрос дори и в Старият Завет. Защото Старият Завет са пророчествата, Новият Завет са

Но от написаното до тука, надявам се е станало ясно-сега сме временни, после ще бъдем вечни и това се отнася и до праведните и до неправедните! Добре е човек да се замисли докато има шанса-от кои би искал/а да бъде-от боговете или от неправедните дето ще бъдат вечно в огненото езеро.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Сестри и братя-всичко в този наш ...
20.04.2011 20:08
Сестри и братя-всичко в този наш сегашен живот е временно. Понякога човек живее добре, понякога живее зле, но и в двата случая е временно. И най-богатият остарява, сбръчква се и умира. И никакви пари не могат да спрат смъртта му. Библията ни казва, че никой не може да откупи брата си!
Но временното е именно това-временно! Разумните хора търсят вечното. Зная-за сега изглежда, че не се вижда, че няма нищо след като умре човек, но не е така-Бибилята е напълно ясна по този въпрос. Сега е времето за проверката ни-сега Господ проверява всеки един от човеците!! И ако човека издържи изпитанията-ще получи вечният живот и ще е син/дъщеря на Бога и брат/сестра на Исус Христос. А знаем, че те ще са богове-защото децата на човека са човеци, а децата на Бога-богове.
А какво ако не издържи? Е-тогава ще живее-до колкото това може да е живот изобщо де-в огненото езеро. И да-точно така пише по този въпрос-вечно е! Исус ви казва, че е вечно и попадналите там-ще са вечно живи и вечно там-Марк 9 глава, Откровението 14, 19 и 20 глави, дори и Исаия 66 глава. То е наречено "втората смърт"! Кой е този разумен човек, който би искал да попадне там? Познавам един брат, който си мислеше, че така и така ще попадне там и се майтапеше, като ми показваше, как ще плува из огнените вълни...
А избора е личен и спасението-лично. И никой не може да вземе никого със себе си-Исус не взе никого със себе си! Всичко, което можем да направим за нашите най-близки е-да се молим на Отец в името на Исус Христос за тях, та дано им отвори съзнанието, та да видят истината както е. Това е тъжната картина, сестри и братя!
А избора е личен и спасението-лично!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194996
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930