Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 16:47 - Празниците на Бога-Безквасни Хлябове-следват веднага след Пасхата
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1588 Коментари: 3 Гласове:
1



 

Сестри и братя,   Днешните християни мислят, че Божиите Празници са отпаднали. Някои дори мислят, че тези Празници са дадени само на Израел, а други пък-че са дадени само на Юдеите, като дори не съобразяват, че Юда е само едно от 12те племена от които се състои народа Израел. Но отпаднали ли са тези Празници, сестри и братя? Не е ли редно, когато един човек нарича себе си християнин/ка, да следва всичко, което е наредил Исус Христос? Нали точно заради това наричате себе си така-защото във всичко подражавате на Исус Христос?! Или не е така?...
Четете внимателно-от това зависи вашето лично спасение! Вие мислите, че вече сте спасени-няма такова нещо и това е една от най-големите лъжи в които сте повярвали! Спасението ще дойде при последната тръба-за праведните-Павел ви го казва в Солунците 4 глава, Исус ви го казва в Иоан 6 глава и не един път, но вие мислите, че вече сте спасени! Библията е съвсем ясна по този въпрос също: ние трябва сами да изработим нашето спасение с трепет и страх! Страх да не би да се намерим недостатъчни за да бъдем спасени когато дойде Исус Христос!
Но четете и търсете истината-чрез Библията само! Защото доста са ви лъгали-време е да прочетете и чуете и истината.

Нека да видим и този Празник-както винаги, ще започнем от Левит 23 глава и ще видим, че тези празници са на Бога.
1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:
Вижте, сестри и братя-два пъти Господ ви казва,че това са Неговите Празници! Вие твърдите, че сте християни-нали? Това означава, че сте като Христос във всичко... Защо тогава не пазите Божиите Празници? Кого лъжете-не и Бога!! При това добре обърнете внимание-Бог каза на Моисей, че това са Неговите Празници, а не, че Моисей отиде при Бога и му каза-"ами що не направим и някои Празници, Господи?"... Това не са Празниците на Моисей, не са Празниците на Израел, не са и Празниците на Юдеите-както някой лъжец ви е казал. При това Юда е само едно от 12те племена-тук Господ се обръща към всичките 12 племена-целият Израел и им заповядва!! да пазят Божиите Празници. И както вече съм ви казвал на други места-ако познавате тези Празници-вие знаете целият смисъл на Спасителният План на Бога!!

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:
Ето-отново Господ ви казва, че това са Негови Празници! Но вие не следвате Бога-независимо как наричате себе си.
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;
6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.
7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.
8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Но какво представ
лявямаята? Защото хляб се прави с мая-закваска и без нея става като нищо-изобщо не набухва. В някои страни използуват и сода и оцет или кисело мляко-за да набухне хляба и като се изпече-да стане това, кето знаете като хляб. Така се правят и всичките хлечни изделия-без мая не става. Но в този случай вижте какво заповяда Господ на народа Израел-и това се отнася до всички хора на Земята. А това, че сега не пазят Божиете Празници не променя нищо-по времето на Милениума ще ги пазят!!! И това е в Библията-вижте Захария 14 глава. А ето как стана така, че Израел нямаше при излизането си от Египет заквасен хляб. Знаем, че Израиляните излязоха от Египет набързо и поради това хлябът, който носеха не беше заквасен. Но Исус изрично заповяда да не се яде квасен хляб на този празник и да нямаме такъв хляб през всичките седем дена на Празника. Защо това е така важно? Какво би могъл да представя квасът?

Изход 12:15 Седем дни да ядете безквасен хляб; още на първия ден ще дигнете кваса от къщите си; защото, който яде квасно от първия ден до седмия ден, оня човек ще се изтреби отспед Израиля.

Вижте колко сериозна е заповедта за този Празник!
И ако днес хората не биват убити поради нарушаването на този Празник-не бързайте-наказанието още не е дошло!! Господ не забравя това, което е казал, че ще направи! Всички ще платят ако умишлено са нарушавали Божиите Празници и Закона! Никой няма да бъде опростен за това, че умишлено-обърнете внимание на думата "умишлено" е нарушил заповед от Бога. Не е възможно да стане!!

16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите.
Това мисля е напълно ясно. Сега-ако има сестри или братя дето не могат да пазят Празника, защото работят на този ден-и не могат да си вземат ден-то те няма какво да направят. Важното е, да искат да направят това, което е редно по Бога, а Бог знае когато нямаме възможността! Важното е старанието! За години ми се налагаше да работя в събота и се молих-Госод чу молбата ми и сега не работя в събота. Що се касае до Празниците-правя си сметка кка ще си взема дни месеци преди да започнат. Защото искам да бъда на всичките Празници. Що се касае до хляб и квасно в къщите ви-трябва да изядете всичко преди да започне Празника-Първият Ден и ако не можете-да го изхвърлите. Не се дава на близки и познати-как така ще прехвърлите вашата вина на тях?... И се касе до всичко дето съдържа брашно и има квас-било тесто, било хляб, било пици, било бисквити и т.н.!! Но макарони не влизат в това число, фиде, юфка и други брашнени издалия в които няма квас!!! Четете съдържанието!

Изход12:21 Тогава, на четиринадесетия ден от месеца, Моисей повика всичките Израилеви старейшини и рече им: Идете та си вземете по едно агне според челядите си и заколете пасхата.
22 После да вземете китка от исоп и да я потопите в кръвта, която ще приемете в леген, и с кръвта, що е в легена, да ударите по горния праг и двата стълба на къщната врата; и никой от вас да не излезе из къщната си врата до утринта.

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.


33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме.
34 И людете дигнаха тестото си преди да вкисне, като носеха на рамена нощвите обвити в дрехите си.

39 А от тестото, което носеха из Египет, изпекоха безквасни пити; защото не беше вкиснало, понеже ги изпъдиха из Египет, и те не можаха да се бавят, нито да си приготвят ястие.

Тук виждате Пасхата и веднага след нея-Първият Ден на Безквасните хлябове. И сега тук нещо важно-Исус Христос въведе Пасхата и тези Празници поради съвсем сериозна причина. Какво трябваше да умре на Пасхата-агне или яре без недостатък!! То показваше на бъдещата жертва на Исус Хпистос, който беше без недостатък-без никакъв грях и умря за нашите грехове. А веднага на другият ден идваше Празника на Безквасните Хлябове-първият ден. За това бързаха да свалят Исус от кръста и да го погребат, защото по Закона тялото не трябва да остава през нощта на кръста-защото ще се прокъне земята. Вижте колко нови неща научавате само от този урок! И на следващият ден е Висока Събота-както ви пише Йоан. Това са Божиите Празници-те са Високи Съботи-седем са през годината. И те обикновенно не се падат в събота-седмичната събота. При това-това е началото на годината-започвате я без никакъв квас-но какво представя кваса-ще видим това.
Ето го същото нещо и във Второзаконието 16:1 Пази месец Авив да правиш в него пасхата на Господа твоя Бог; защото в месец Авив Господ твоят Бог те е извел из Египет през нощ.
2 Да жертвуваш пасхата на Господа твоя Бог, от овците и говедата, на мястото, което избере Господ, за да настани Името Си там.
3 Да не ядеш с нея нищо квасно; седем дена да ядеш с нея безквасни хлябове, хляб на печал, (защото набързо си излязъл из Египетската земя); за да помниш през всичките дни на живота си деня на излизането си из Египетската земя.
4 Седем дена да се не вижда квас никъде във всичките ти предели; и от месото, което ще жертвуваш на първия ден надвечер, да не остане нищо до сутринта.

6 но на мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, да жертвуваш пасхата привечер, около захождането на слънцето, във времето, когато си излязъл из Египет.
7 Да я изпичаш и ядеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; и на сутринта да се връщаш и да идеш в шатрите си.
8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.

Какво е важно да се отбележи тук: СЛЕД СМЪРТТА НА ИСУС ХРИСТОС ВЕЧЕ НЯМА ЖЕРТВИ, АГНЕТА И Т.Н.
Вижте и това-три пъти в годината всеки мъж трябва да се явява пред Бога!
Второзаконие 16:16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Това е също заповед и така и ще бъде в Царството на Исус Христос на тази земя.
Вие твърдите, че сте християни-но не пазите нищо от това, което ви казва Господ да пазите!!  

Тук ясно е описано-това, което видяхме до сега, как се празнува този Празник. Но все още не е ясно, какво е това, което представя кваса.

Ето обяснението-то си е в Библията:
1 Коринтяни 5:6
Хвалбата ви не е добра. Не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто?
Галатяни 5:9
Малко квас заквасва цялото тесто.
А Празника на Безквасните хлябове е пазен и от Исус Христос-защото той е, който го учреди на първо място-и от апостолите и докато Исус беше с тях и след неговата смърт. Пазен е от Исус и неговите апостоли и всички с тях-Матей 26:17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата? 18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си. 19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата. Възможно е някой да каже-но тук става въпрос за Пасхата-но аз вече ви представих, кое след кое следва!! Исус яде Пасхата с учениците си и в същият ден-като изгря срънцето беше разпънат! И вечерта-при залеза на слънцето започна Денят на Безквасните Хлябове. Марк 14:12 А на първия ден на празника на безквасните хлябове, когато колеха жертви за пасхата, учениците Му казаха: Где искаш да отидем и приготвим за да ядеш пасхата? Лука 2:41-42, 22:1; Деяния на апостолите 20:6; І Послание към Коринтяните 5:6-8
Какъв е символът на този Празник-накратко: квасът представя нашите грехове. И понеже годината-по Бога започва през пролетта, а не както е определила Римо-католическата църква през зимата, която е най-мъртвият сезон, то веднага след Пасхата, която се прави на 14 ден от първи
ят месец-Авив, следва Празника на Безквасните Хлябове-на 15 ден започва и трае 7 дена. Тоест-изхвърляме всичко дето е квасно от къщите си и не ядем квасен хляб за 7 дена. Изхвърляме греховете от изминалата година и започваме начисто. И не само това, което е правено с мая, но всичко, което набухва тестото и такива изделия се изхвърлят от домовете. Или се изяждат преди Празника. И не-не може да ги сложите в багажника на автомобилите си докато мине Празника нито можете да ги дадете на близки... Това и аз го правех докато разбрах, че не е така! Точно така, сестри и братя-малко квас заквасва цялото тесто! Това стана с Израел-не послушаха Господа и не изтребиха изсред себе си народите които бяха определени поради греховете си от Бога на изтребление. И скоро започнаха да вършат същите неща както и тези народи. С което разбира се разгневиха Бога и Бог ги наказа дори и до днес. Сам Исус ни каза да се пазим от кваса на фарисеите-какво имаше предвид? Точно същото-защото фарисеите си имаха техните си учения и хората лесно ги възприемаха за чиста монета, като оставяха Бога и се обръщаха към традициите на човека.
Квасът представя грехът, сестри и братя! И понеже годината започва с първият месец-Авив, който пък тази година започ
ва на 3 април, то на 14 ден от месеца-16 април със залеза на слънцетое Пасхата а на 15 ден-17 април при залез слънцезапочват Безквасните хлябове. Изхврълете старите грехове от изминалата година и започнете начисто-тези от вас които търсите Бога и искате да живеет вечно в Божието Царство като богове! Дали тези празници са важни и дали трябва да се празнуват и днес? Иоан ви казва в Іто си послание, че ако някой твърди, че познава Исус а не пази заповедите му-лъжец е и истината не е в него... Исус ни е наредил в Левит 23 глава да пазим НЕГОВИТЕ!!!! ПРАЗНИЦИ ЗА ВИНАГИ!!!! Е, ако някой иска да следва Исус, ясно е какво трябва да прави! Защото Исус ни казва: “азсъм свят-бъдете и вие свети!” А ако не иска да следва Исус, то кого следва? Принцът на този свят? Да! А знаем, че принцът или богът на този свят е Сатана... Трето положение, братя и сестри просто няма! Благодаря ви за времето.

Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Първият ден на Празника мина-беше ...
20.04.2011 20:48
Първият ден на Празника мина-беше страхотен Празник на Бога. Само в Чикаго бяхме около 2500 човека събрани на едно място. А са ни гледали от цял свят и освен това слушаха ни на живо и много още сестри и братя от САЩ-дори и от Аляска, където имаме наши хора.
Следва последният ден на Празника-когато отново ще имаме свето събрание-започва в събота вечерта по залез слънце и завършва в неделята при залез слънце. Ще се съберем в 12 часа на обед, но обикновенно започваме с 30 минути закъснение-все пак не е съвсем лесно да се съберат към над 2500 души и то идващи от големи разстояния.
Бог да благослови всички вас които милеете за Бога и искате да бъдете в Божието Царство.
А ако някой желае да ни гледа на живо и знае добре английския-моля заповядайте на: http://theisraelofgod.com
Копирайте тази връзка и я сложете на браузъра си или на търсачката си.

Бог да пази Българите и България! Защото зная-държава България ще има в Божието Царство!!! В името на Исус!! Амин!
цитирай
2. bojiislujitel - Сестри и братя, Днес със залеза на ...
23.04.2011 15:53
Сестри и братя,
Днес със залеза на слънцето започва Седмият Ден на Празника. Пожелавам на всички вас които милеете за Бога и следвате Бога, а не човешки учения, честит Празник! Като мине ще ви пиша как е преминал и още някои подробности които не съм дзасегнал в този урок.

Честит Празник!
цитирай
3. bojiislujitel - Този Празник беше въведен от Господ ...
28.04.2011 15:36
Този Празник беше въведен от Господ за да показва винаги на Израел, че ги изведе от робството. Но дали това се отнася само до Израел?
Това, което искам още да уточня-този Празник показва още за тези които го пазят, че са излезли от робството. За какво робство става въпрос? За робството от греха. Защото докато вършим грехове-ние сме роби на греха. Докато нарушаваме Законите на Бога-което е грях, ние сме роби на страстите си които ни водят в грехове!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172800
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031