Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2011 16:04 - Завърнал ли се е Израел в земята си-но кои са тези там
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3096 Коментари: 8 Гласове:
0



Сестри и братя,

Ще ви представя това, което е писал брат Стани във връзка с народа Израел. Ще научите кои всъщност живеят днес в държавата Израел и как е станало така, че те са заменили истинските Израиляни. Темата е сериозна и вярвам всички вие за първи път в живота си ще прочетете тези факти. А това наистина са фактите. Към темата може да се добави още доста и при възможност ще пиша за някои допълнителни подробности.
Приятно четене-и всеки може да провери източниците показани в темата.

Лука 21:24
24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците.


- В този стих 1-вата част говори за разпръскването на Израел през 70-та година след Христа. Втората част казва че града ще бъде тъпкан, докато не се изпълнят времената на езичниците. Даниил ясно показва кога започват и кога свършват тези времена на езичниците почвайки от Вавилон, Мидо-Персия, Гърция и Рим, като Рим продължава и до днес и не е свършил, а тепърва се очаква да стане супер силен и да се открие един човек. Става въпрос за Европейският Съюз, който е възстановената Римска Империя. А в 70 година Римският Генерал Тит е съсипал Ерусалим и е отвел останалите живи Юдеи-истинските Юдеи които са били от племето на Юда, Вениамин и Левии по Средиземноморието. От тогава те са роби... И те са тези които хса били откарани в кораби по света като роби-Второзаконие 28 глава-края.  

Може ли през 1948-ма година (създаването на държавата Израел) да са се свършили тези времена и Божията воля ли беше да се създаде тази държава? Божия Израел ли се върна в обещаната земя, изпълнявайки тези пророчества за завръщането на Израел (специално 11-12-ti стих):

Исая 11:6-12
6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.
7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола.
8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна.
9 Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето.
10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно.
11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови.
12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята.


През 1948-ма ли Бог прости на Израилияните, които през 70-та година Сл. Хр. засипа с проклятия и пръсна по целия свят, като ги направи в положение да са винаги под чужденеца , да бъдат опашка и да им заема пари (Втор 28:44)? Тук относно как езичниците ще им дават на заем си позволявам малко ироничен смях...

Какъв процент от Зионистите, които създадоха Израел през 1948-ма (по много “богоугоден” начин) са "Божии люде" и вярващи в Исус?
Има и много други неща които има да се казват във връзка с темата, и за езическата хексаграма на знамето на Израел и за празника на Баал, които те празнуват през есента като уж Нова Година и т.н., но нека се придържаме към темата и въпросните пророчества. (а и още пророчества ще дам)

А колкото до връзката на ционизма с християнството - ционизма е в основа на създаването на държавата Израел и се пита как може тази изкуствено създадена държава да е от Бога. Не само изкуствено създадено, но и да припомня колко анти-хуманни методи са използвали ционистите (които да не се бъркат с обикновените ашкенази, много от които изобщо не са искали да живеят в Палестина, но са били принудени). На ционистите изобщо не им е пукало за тези ашкенази, които не са искали да отидат да живеят в Палестина, да припомня известно изказване на ционизки лидер през 1943: "една крава в Палестина струва повече от всички евреи в Полша". ...

Господ казва в пророчествата “Върнете се при мене и аз ще се върна при вac” – откога Талмудизмът е завръщане към Бог и неговото слово? Талмудизмът които се изповядва от тези които са в Израел няма нищо общо с Писанията и със Исус Христос, на кой от тези “юдеи” му пyка за Исус? Да не говорим че зионистите пък които стояха зад създаването на Израел са си чисти сатанисти.

Да не говорим че едомците и хазарите не могат да изпълнят пророчествата за завръщането на Израел, а че ашкеназите (които са 90 процента от цялата популация “евреи” по света) са хазари, т.е. чисти езичници-хора с бяла кожа, не е никак трудно да се докаже, виж – трудно е да се приеме от повечето хора...

Господ още не е върнал своите деца израилияни, но те вече са се събудили и са познали своя Бог и Исус. Ще почнат да се връщат в Израел, още преди да започне Великата Скръб, има едно място което е подготвено за църквата, където ще бъде хранена и закриляна от Бог по време на 3.5-те години, “както в дните на младостта си и както в деня, когато излезе от Египетската земя”. Тази църква е описана като жена с 12 звезди (това е истинcкuя Израел). Описана е в Откровение 12-та.

B Откровение 11:2 пише че ”народите ще тъпчат святuя град 42 месеца ” (което пак прави 3.5 години, това е Великата Скръб). Това ще е така, защото не са се изпълнили времената на езичниците (kakto e v Лука 21:24) и Бог още не е върнал Израел.

Kъде Библията казва че народът Израел ще създаде държава преди да се върне Исус?... че и с правителство и с президент.... че и вързани с Америка (езичниците), че и с конституция, която няма нищо общо със закона на Мойсей, че и с един прекрасен флаг със секстаграма... Осuя – 3-та глава:

4 Защото израилтяните ще останат за дълго време без цар и без началник, без идолски стълб, без ефод и без домашни богове.
5 После израилтяните наново ще потърсят Господа своя Бог и царя си Давида; и в последните дни ще дойдат със страхопочитание при Господа и при Неговата благост.


Hе малка част от т.нар. "юдеи" (евреи) по света са със семитски произход, Авраамов произход,  даже Иcааков произход, но не и Израилев произход - това са народа Едом, които всъщност е самия Иcав - братът на Яков. image Едомитите са семити. Разбира се те са малцинство в сравнение с ашкеназките евреи (с хазарски произход) и си живеят по земите в Палестина още от преди 2000 години и до ден днешен те са най-много в държавата Израел.

За Едомците (които  са семити, но не израилияни) знаят мнозинството "юдеи" днес, ето малко инфо от Енциклопедии и исторически източници, да почнем с Йосиф Флавий:

Josephus, From ANTIQUITY OF THE JEWS, Book 13, Ch. 9, Par. 1, writing about 95 A.D. said:
"Hyrcanus took also Dora and Marissa, cities of Idume (Edom) and subdued all the Idumeans (Edomites); and permitted them to stay in that country, if they would be circumcised and make use of the laws of the Judeans; they were so desirous of living in the country of their forefathers, that they submitted to the use of circumcision, and the rest of the Judean ways of living; at which time - they were hereafter no other than Judeans."


Тук Йосиф Флавий Казва че Йоханан Хиркан в 1век ПРЕДИ Христа е превзел Едом и им е разрешил да стоиат в пределите на страната ако приемат юдеизма (чрез обрuазване и пазене на закона). От този момент нататък едомците били ”нищо друго освен юдеи”. В Кратка Юдейска Енцицлопедия от 1980 година, стр 154 пише че ” от този момент нататaк те (едомците) СТАНАЛИ ЧАСТ ОТ ЮДЕЙСКИЯТ НАРОД:

The Jewish scholar Cecil Roth in his Concise Jewish Encyclopedia (1980) says on page 154, "John Hyrcanus forcibly converted [Edom] to Judaism. From then on they were part of the Jewish people. In the Talmud the name of Edom was applied to Christian Rome, and was then used for Christianity in general".


Това е и причината народа Едом да не се среща повече никъде в историята след 1 век. В Талмуда (между другото интерпретацuuтe на Тора и пророциите – Талмуда - е писана именно от Едомците в първите векове след Христа) името Едом се yпoтребява за християнския Рим. Забележете че няма историчсески сведения за народа Едом след 1 век от Новата Ера – това е защото те ”са станали юдеи”. В Юдейска Енциклопедия, изданието от 1925, раздел 5, страница 41 пише че ЕДОМ СА В СЪВРЕМЕНЯ НАРОД ИЗРАЕЛ:

The JEWISH ENCYCLOPEDlA, 1925 edition, Vol.5, p.41, states: "Edom is in modern Jewry."

Между другото Едом се сражава заедно с Юдеите в бунта на Зилотите, преди император Тит да диоде през 70 година.... И така да обобщим – Едом стават ПЪРВИЯТ ПРИМЕР за народ които приема юдаизма! Ето:

Online Encyclopedia Britanica: ”He forced Idumaea to convert to Judaism - the first example of conversion imposed by the Jews in their history”


Вторият пример са Хазарската Империя през 740 година, Цар Булан и цялото царско семейство приема юдаизма (тук вече е по-правилно да се каже ”талмудизма”) и се прекръства на Обадuя. Малко по-късно нарежда талмудизма да стане официалната религия в цяла Хазаря като хазарите трябва да се обрежат и да пазят Тора. Забележете източниците - това са 3 еврейски енциклопедии, както и Бритaника, както и Американа и това не е писано от Стани

The Jewish Encyclopedia: "Khazars, a non-Semitic, Asiatic, Mongolian tribal nation who emigrated into Eastern Europe about the first century, who were converted as an entire nation to Judaism in the seventh century by the expanding Russian nation which absorbed the entire Khazar population, and who account for the presence in Eastern Europe of the great numbers of Yiddish-speaking Jews in Russia, Poland, Lithuania, Galatia, Besserabia and Rumania."

Encyclopedia Britannica (15th edition): "Khazars, confederation of Turkic and Iranian tribes that established a major commercial empire in the second half of the 6th century, covering the southeastern section of modern European Russia . . . In the middle of the 8th century the ruling classes adopted Judaism as their religion."

Encyclopedia Americana (1985): "Khazar, an ancient Turkic-speaking people who ruled a large and powerful state in the steppes North of the Caucasus Mountains from the 7th century to their demise in the mid-11th century A.D. . . In the 8th Century it"s political and religious head . . . as well as the greater part of the Khazar nobility, abandoned paganism and converted to Judaism. . ."

The Encyclopedia Judaica (1972): "Khazars, a national group of general Turkic type, independent and sovereign in Eastern Europe between the seventh and tenth centuries C.E. during part of this time the leading Khazars professed Judaism . . . In spite of the negligible information of an archaeological nature, the presence of Jewish groups and the impact of Jewish ideas in Eastern Europe are considerable during the Middle Ages. Groups have been mentioned as migrating to Central Europe from the East often have been referred to as Khazars, thus making it impossible to overlook the possibility that they originated from within the former Khazar Empire."

The Universal Jewish Encyclopedia: "Khazars, a medieval people, probably related to the Volga Bulgars, whose ruling class adopted Judaism during the 8th cent. The Khazars seem to have emerged during the 6th cent., from the vast nomadic Hun (Turki) empire which stretched from the steppes of Eastern Europe and the Volga basin to the Chinese frontier. Although it is often claimed that allusions to the Khazars are found as early as 200 C.E., actually they are not mentioned until 627 . . . most Jewish historians date the conversion of the Khazar King to Judaism during the first half of this century [A.D.]. . ."

Като имам времето ще преведа последните няколко енциклопедии които брат Стани е представил, за да може всеки да види как стоят нещата.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. podvodni - "Излаелтяните" наи...
26.03.2011 16:26
"Излаелтяните" наистина се завръщат в земите си. Горе-долу преди 1300 години.
цитирай
2. bojiislujitel - "Излаелтяните" наи...
26.03.2011 21:22
podvodni написа:
"Излаелтяните" наистина се завръщат в земите си. Горе-долу преди 1300 години.



Темата е представена със съответните доказателства-Стани не си е измислял неща които не съществуват и не могат да се проверят. И ако вие мислите, че Израел са се завърнали в земята си преди 1300 години-ако не можете да го докажете, защо трябва да го вярваме?...
цитирай
3. bojiislujitel - ще те разпНат за семитизъм/нищо че е ...
26.03.2011 21:25
анонимен написа:
ще те разпНат за семитизъм/нищо че е верно туй дето ги списваш./



Няма никакъв антисемитизъм-ние нито сме расисти, нито сме антисемити, нито нищо такова!!! Има само факти-и ако някой не е съгласен с енщо, то е с фактите от различните енциклопедии и с Библията.
При това ние знаем прекрасно-повече от колкото можете дори и да си представите, кой кой е в това отношение!
И накрая-истината е истина и не зависи от желанието или нежеланието на някой да я приеме или не! А ние служим на Бога и винаги се придържаме към истината-защото Божието Слово е истината.
цитирай
4. bojiislujitel - И както обещах, ще допълня някои ...
27.03.2011 16:14
И както обещах, ще допълня някои неща по темата-а който желае, нека чете и мисли!!

Във Второзаконие 28 глава Господ дава на Израел обяснение как ще ги благослови ако пазят Законите на Бога и как ще ги прокълне-ако не ги пазят. Вижте, сестри и братя-Израел трябва да пази Законите на Бога, но вие не трябва-ама наистина ли?... Един ли е Бог или е един за Израел и друг-за вас? То май вашият е друг де, но това е друг въпрос...

И така-прочетете тази 28 глава от Второзаконието и после отговорете на себе си-има ли и до днес народ, който да попада под тези клетви? Можете ли да посочите такъв народ-защото аз познавам този народ и съм се убедил, че са точно те. Но вие-вие знаете ли за кого се отнасят тези клетви? И ако ми кажете-за Юдеите дето живеят днес в Израел-ще предизвикате само смях в мене-тъжен смях... При това, сестри и братя-това, което е представил Стани-според Божието Слово-Библията де-когато Исус Христос се върне за втори път на тази Земя, чак тогава ще събере Израел от всичките земи дето Той ги е разпръснал и ще ги върне обратно в земята им. Какво означава това-че те всичките до един ще бъдат отново в земята си-Израел. Е как тогава днес само в Ню Йорк има към 6 милиона Юдеи, дето си живеят там, а не са в Израел? И знаете ли като цяло колко повече са Юдеите в другите държави днес в сравнение с тези дето живеят в Израел? Или-Стани подметна нещо за това, че Юдеите са били заселвани на сила в днешен Израел. Чели ли сте нещо за погромите? В Русия, в румъния, в България?... Кой ги е направил тези погроми срещу тези дето светът мисли, че са Юдеите и защо? Добре е да се образовате по този въпрос-при желание де-ако търсите истината както е.
Но вижте сега тази 28 глава на Второзаконие и се помъчете да намерите отговора на въпроса-има ли народ и днес, който де е под тези клетви-кой е този народ?

1 Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света.
2 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог.
3 Благословен ще бъдеш в града, и благословен ще бъдеш на полето.
4 Благословен ще бъде плодът на утробата ти, плодът на земята ти и плодът от добитъка ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти;
5 благословен кошът ти и нощвата ти.
6 Благословен ще бъдеш при влизането си и благословен ще бъдеш при излизането си.
7 Господ ще направи да бъдат поразявани пред тебе неприятелите, които се повдигат против тебе; през един път те ще излизат против тебе, а през седем пътища ще бягат от пред тебе.
8 Господ ще заповяда да дойде благословение на тебе в житниците ти и във всичките ти предприятия, и ще те благославя в земята, която Господ твоят Бог ти дава.
9 Господ ще те утвърди като свет народ за Себе Си, според както ти се е клел, ако пазиш заповедите на Господа твоя Бог и ходиш в Неговите пътища;
10 И всичките племена на света ще видят, че ти се наричаш с Господното Име, и ще се боят от тебе.
11 Господ ще те направи да изобилваш с блага, в плода на утробата ти, в плода на добитъка ти и в плода на земята ти, върху земята, за която Господ се е клел на бащите ти да ти я даде.
12 Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем.
13 Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш.
14 От думите, които днес ви заповядвам, да се не връщаш надясно или наляво, за да отидеш след други богове да им служиш.
15 Но ако не слушаш гласа на Господа твоя Бог, и не внимаваш да вършиш всичките Му заповеди и повеленията Му, които днес ти заповядвам, то всички тия проклетии ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе.
16 Проклет ще бъдеш в града и проклет ще бъдеш на полето.
17 Проклети ще бъдат кошът ти и нощвата ти;
18 проклети ще бъдат плодът на утробата ти и плодът на земята ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти.
19 Проклет ще бъдеш при влизането си и проклет ще бъдеш при излизането си.
20 Господ ще изпраща върху тебе проклетия, смущение и разорение във всичките предприятия, които предприемаш да вършиш догде бъдеш изтребен и погинеш скоро, поради злите дела, чрез които си Ме оставил.
21 Господ ще направи да се залепва за тебе мор, догде те довърши от земята, в която отиваш да я завладееш.
22 Господ ще те поразява с охтика, с треска, с огница, с възпаление, със суша, с изсушителен вятър и с мана; и те ще те гонят догде погинеш.
23 Небето над главата ти ще бъде мед, и земята под тебе желязо.
24 Господ ще обръща дъжда на земята ти на прах и пепел; ще слиза на тебе от небето догде бъдеш изтребен.
25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света.
26 Трупът ти ще бъде храна на всичките въздушни птици и на земните зверове; и не ще има кой да ги отпъжда.
27 Господ ще те поразява с египетския струпей, с кръвотечения, с краста и със сърбеж, от които да не можеш да се изцелиш.
28 Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и с омайване на сърцето;
29 и ще ходиш пипайки всред пладне, както слепият пипа в тъмнината, и не ще имаш успех в пътищата си; а ще бъдеш само притесняван и обиран всеки ден, и не ще има кой да те избави.
30 Ще се сгодиш за жена, но друг мъж ще лежи с нея; къща ще построиш, но няма да живееш в нея; лозе ще насадиш, но няма да ядеш от плода му.
31 Говедото ти ще бъде заклано пред очите ти, и няма да ядеш от него; оселът ти ще бъде грабнат пред тебе, и няма да ти се върне; овците ти ще бъдат предадени на неприятелите ти, и не ще имаш, кой да ги избави.
32 Синовете ти и дъщерите ти ще бъдат предадени на друг народ, и очите ти ще гледат и ще чезнат за тях всеки ден, но нищо не ще бъде в силата на ръката ти да им помогне.
33 Народ, когото не познаваш, ще изяде плода на земята ти и на всичките ти трудове; и ти ще бъдеш винаги само притесняван и измъчван.
34 Ще полудееш, като гледаш това, което ще виждат очите ти.
35 Господ ще те поразява с лошо възпаление в колената и в пищялите, тъй щото не ще можеш да се изцелиш, от стъпалата на нозете си до темето си.
36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък.
37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе.
38 Много семе ще изнасяш на полето, а малко ще събираш, защото скакалците ще го пояждат.
39 Лозя ще посаждаш и обработваш, а вино няма да пиеш от тях, нито ще събираш грозде, защото червей ще ги изяде.
40 Маслини ще имаш във всичките си предели, а с масло няма да се помазваш, защото маслините ти ще окапват.
41 Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен.
42 Всичките ти дървета и плода на земята ти, щурецът ще ги пояде.
43 Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу.
44 Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка.
45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда.
46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти.
47 Понеже не си служил на Господа твоя Бог с веселие и със сърдечна радост поради изобилието на всичко,
48 за това ще слугуваш на неприятелите си, които Господ ще прати против тебе, в глад, в жажда, в голота и в лишение от всичко; и Той ще тури на шията ти железен ярем догде те погуби.
49 Господ ще навлече против тебе народ от далеч, от земния край, като с орлово летене; народ чийто език не разбираш;
50 народ със свиреп поглед, който не ще почете стар нито ще пожали млад;
51 и ще яде плода на добитъка ти и плода на земята ти догде починеш; който не ще ти остави ни жито, ни вино, ни масло, нито рожбите от говедата ти, нито малките от овците ти, догде те погуби.
52 Ще те обсади във всичките ти градове, догде по цялата ти земя изпопадат високите ти и укрепени стени, на които се надяваше; и ще те обсади във всичките ти градове из цялата земя, която Господ твоят Бог ти даде.
53 И тогава, при обсадата и притеснението, с което ще те притесни неприятелят ти, ще ядеш плода на утробата си, месата на синовете си и на дъщерите си, които Господ твоят Бог ти е дал.
54 Оня мъж между вас, който е изтънчен и изнежен, ще гледа с немилостиво око на брата си, на жената, която почива на пазухата му и на останалите чада, които му оцелеят,
55 та няма да даде ни на едного от тях от месото на чадата си, които ще яде; защото не ще му остане нищо при обсадата и притеснението, с което неприятелят ти ще те притесни във всичките ти градове.
56 Жената между вас, която е изтънчена и изнежена, която не би дръзнала да тури на земята стъпалото на ногата си по причина на изтънченост и изнеженост, ще гледа с немилостиво око на мъжа, който почива на пазухата й, на сина си, на дъщеря си,
57 и на малкото си дете, което е излязло измежду краката й, да! на чадата, които е родила; защото ще ги яде тайно поради лишението от всичко при обсадата и притеснението, с което неприятелят ти ще те притесни в градовете ти.
58 Ако не внимаваш да изпълняваш всичките думи на тоя закон, които са написани в тая книга, и не се боиш от това славно и страшно име ИЕОВА ТВОЯ БОГ,
59 тогава Господ ще направи ужасни язвите върху тебе и язвите върху потомството ти, язви големи и непрестанни, и болести зли и непрестанни.
60 И ще навлече върху тебе всичките египетски болести, от които ти се боеше, и те ще се залепят за тебе;
61 още и всяка болест и всяка язва, която не е написана в книгата на тоя закон, Господ ще ги нанесе на тебе догде бъдеш изтребен.
62 Ще останете малцина на брой, - докато по множество бяхте като звездите на небето; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог.
63 И както бе драго на Господа да ви струва добро и да ви умножава, така ще бъде драго на Господа да ви изтребва и да ви погубва; и ще бъдете изкоренени от земята, в която отивате да я завладеете.
64 Господ ще те разпръсне между всичките племена от единия край на света до другия край на света; и там ще служиш на други богове, които нито ти си познавал нито бащите ти, на дърво и камък.
65 Но и всред тия народи не ще намериш покой, нито ще има почивка за стъпалото на ногата ти; но там Господ ще ти даде треперене на сърцето, помрачаване на очите и изнемогване на душата.
66 Животът ти ще бъде в неизвестност пред тебе; и ти ще се боиш денем и нощем, и не ще бъдеш уверен за живота си.
67 Заран ще думаш: О да мръкнеше! и вечер ще думаш: О да съмнеше! поради страха, с който в сърцето си ще се страхуваш, и поради зрелищата, които с очите си ще виждаш.
68 И Господ ще те върне в Египет с кораби през пътя, за който ти рекох: Вече няма да го видиш; и там ще искате да се продадете на неприятелите си за роби и за робини; но не ще има кой да ви купува.
цитирай
5. bojiislujitel - И сега-ако сте прочели внимателно ...
27.03.2011 16:22
И сега-ако сте прочели внимателно главата-обърнахте ли внимание на този 68 стих? Той е клучов стих, сестри и братя!!! Кой от вас ще ми посочи народ, дето е откарван против желанието им в други държави в кораби и е бил продаван в робство? И не е имало кой да го откупи от това положение?
Познавате ли историята на света, сестри и братя? Знаете ли за робството в света? Знаете ли какво е числото на робите откарани от континента Африка първо по Европа и после по Америка-а днес са както в Европа, така и в САЩ, Канада, Южна Америка, карибите-всичкиет острови са пълни с тях?...
Кой е този народ, сестри и братя? Фактите са изключителни-и е пълно с тях-стига човек да желае да намери истината. Знаете ли как робите от Африка са прекарвани в корабите? Били са наредени на редове-по няколко един над друг и никой не е могъл дори и да става-представете си тези най-отдолу! Никога не сте и чували за тези неща-нали? Знаете ли какъв процент от тези хора са достигали живи до местоназначението? Проверете тези неща! А знаете ли как са се отнасяли с тях когато са ги купували и после-когато са ги принуждавали да работят до смърт? Вие казвате-да идем на пикник-знаете ли дори от къде идва думата и какво означава? Означава, че господарите са слагали храна в кошниците си и после са "пиквали"-избирали един от робите, отивали са на зелена поляна и са го линчвали и после обесвали на дърво, дакота те са ядяли-за развлечение де...
Или в САЩ казват и до днес когато отиват до тоалетната-отивам до Джон. Знаете ли какво означава това-взимат си един от негрите и си вършат работата върху него...
Знаете ли какво е ставало, когато някой млад негър е искал да се ожени за момиче от робите? Първо господарят е лягал с нея-ако е струвала нещо де.
Или знаете ли, че робите са продавали дъщерите си за вино и синовете си също? Защото не са имали никакви възможности освен тази... Или знаете ли, че господарите са скопявали всеки мъж, който само си позволи да погледне бяла жена?
Да сестри и братя-светът не знае
цитирай
6. bojiislujitel - Първите роби пристигат в САЩ през ...
27.03.2011 16:37
Първите роби пристигат в САЩ през 1619 година. От тогава те са и до днес все още роби. О-има такива които са се издигнали, но като цяло-те пълнят затворите на страната, те са най-бедните в държавата и всички други дори дошли много след тях са над тях-точно както пише в пророчеството-28 глава. Но те са в САЩ за около 392 години-а преди това? Преди 3743 години 12те бащи на 12те племена на Израел са били родени и от тогава започва народа Израел. Ъосиф е бил на около 17 години когато братята му го продават в Египет. На 30 години Йосиф става вторият управник на Египет-след фараона. Следващите 30 години Йосиф учи на мъдрост министрите на фараона и Израел след като идва в Египет има спокойствие и се размножава извънредно много. После Йосиф умира и идва нов фараон, като за следващите 400 години Израел стават роби в Египет. Кой е построил пирамидите ли-те са. Вижте 105 Псалм! През 1276 година преди новата ера Господ извежда Израел от Египет чрез пророка си-Моисей. И ги прави народ в пустинята, където им дава Закона си. Народ-имат един Закон-по определение. След това Израел имат 3 царе, като последният през чието време Израел е бил все още едно е Соломон. След него Царството се разделя. И после следва първо робството на Самария-9 племена на Израел съсипани от Асирийците и разселени по цялата Африка. И днес от тях има в Етиопия-Фелосяните, в Нигерия-Данците или Ибу и още някъде имаше-Лимба племето. Те знаят кои са... През 925 година Шишак-Египетски фараон е превзел Ерусалим и е взел всичко! 60000 конници са отмъкнали всичко до което са стигнали-нищо не е останало от богатството на храма и Ерусалим. През 605 година Вавилон-Навохудоносор-превзема Ерусалим-тогава отвеждат и Даниил и приятелите му във Вавилон. После разбира се следват Мидо-Персите, Гърците и Рим-и Израиляните са роби през това време също. И от 70 година-когато Генерал Тит съсипва Ерусалим Израел са роби и до днес. Израиляните са роби за 2831 години вече... И не са в земята си-все още!!
цитирай
7. bojiislujitel - Представени са само факти-Библ...
30.03.2011 17:59
Представени са само факти-Библията и Енциклопедии-а има и още много факти които не са представени, сестри и братя. Вярвам-на някого може и да не се харесат фактите както са, но не сме ги изсмукали от пръстите си!!

А между другото-аз не трия и не съм изтрил нищо от мненията на сестрите и братята в тази тема-не съм аз...
цитирай
8. bojiislujitel - Малцина са чели пророк Авдий, но ...
09.04.2011 16:27
Малцина са чели пророк Авдий, но вижте какво пише пророка. А знаем, че той не си е измислил това, но Господ му го е диктувал и той го е записал. Вижте какво казва тук Господ! При това-става въпрос за един народ и този народ е Исав-или Едом. Дори и Теман е пак Исав.
Но прочетете сами-това е в Библията:
1 Авдиевото видение: - Така казва Господ Иеова за Едом: Чухме известие от Господа И вестител се изпрати при народите да каже: Станете, и да се дигнем против него на бой.
2 Ето, направих те малък между народите; и си много презрян.
3 Измамила те е гордостта на твоето сърце, Тебе, който живееш в цепнатините на канарите, Тебе, чието жилище е на високо, Който казваш в сърцето си: Кой ще ме свали на земята?
4 Ако и да се издигнеш като орел И поставиш гнездото си между звездите, И от там ще те сваля, казва Господ.
5 Ако дойдеха крадци при тебе, Или разбойници през нощта, (Как биде изтребен ти!) Нямаше ли да заграбят само колкото им е доволно? Ако гроздоберци дойдеха при тебе, Нямаше ли да оставят пабирък?
6 Но как е претърсен Исав! Как се откриха скривалищата му!
7 Всичките твои съюзни мъже Те изпратиха по пътя ти до границата; Човеците, които бяха в мир с тебе, те измамиха И преодоляха над тебе; Хлябът ти туриха за примка под тебе; А няма разум за да се схване това.
8 В оня ден, казва Господ, Няма ли да погубя мъдрите от Едом, И благоразумието от Исавовия хълм?
9 И твоите военни мъже, Темане, ще се уплашат, За да се изтреби с клане всеки човек от Исавовите хълмове.
10 Поради насилието, което ти извърши на брата си Якова, Срам ще те покрие, И ще бъдеш изтребен за всегда.
11 В деня, когато ти стоеше настрана, В деня, когато чужденци заведоха в плен войската му, И чужденци като влязоха в портите му, Хвърлиха жребие за Ерусалим, Тогава и ти беше като един от тях.
12 Обаче, недей гледа злорадно В деня на брата си, В деня на бедствието му; Нито да се радваш за юдейците В деня на загиването им, И да не говориш надменно в деня на угнетението им.
13 Недей влиза в портата на людете Ми В деня на бедствието им; Да! не гледай злорадо злощастието им В деня на бедствието им; Нито да туриш ръка на имота им В деня на бедствието им;
14 Недей застава на кръстопътя, За да изтребваш бежанците му, Нито да предадеш останалите от него В деня на угнетението им.
15 Защото денят Господен е близо против всичките народи; Както си направил, така ще се направи и на тебе; Постъпките ти ще се върнат на главата ти.
16 Защото както вие, намиращи се на светия Ми хълм, пиехте от гнева Ми, Така непрестанно ще пият всичките народи; Да! ще пият и ще поглъщат, И ще бъдат като че не са били.
17 А на Сионския хълм ще се намерят оцелелите, И той ще бъде свет; И Якововият дом ще владее изново своето наследство.
18 Якововият дом ще бъде огън, И Иосифовият дом като пламък; А Исавовият дом като слама; И те ще я запалят и ще я изгорят, Тъй щото никой няма да остане от Исавовия дом; Защото Господ изговори това.
19 Жителите на юг ще владеят Исавовия хълм, И ония на поляните филистимците, Ще владеят и Ефремовите ниви и самарийските ниви; А Вениамин ще владее Галаад;
20 И тая пленена войска на израилтяните Ще владее земята на Ханаанците до Сарепта; И пленените ерусалимци, които са в Сефарад, Ще владеят южните градове;
21 И избавители ще възлязат на хълма Сион За да съдят Исавовия хълм; И царството ще бъде на Господа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192579
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930