Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2011 19:47 - За сътворението, за това, което е било и за това, което ще бъде
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1524 Коментари: 2 Гласове:
2



Сестри и братя,

Когато бях малко момче, веднъж попитах мама-а аз нали ще умра? Тя ми отговори-не мисли за това, сине.
По-късно се яви въпросът-а аз как съм се появил на тази земя? По-късно пък въпроса-какъв е изобщо смисъла на всичкото? 
Когато бях малък-може би на около 6-7 години, веднъж като си вървях по улицата се огледах и ми се стори, че всичко, което виждах-улицата, тротоара, зацапан от калта дето беше тук и там, къщите, дори и дърветата-всичко беше някак си много мръсно. Помня, че като се огледах наоколо, стори ми се, че просто не съм от това място-бях дошъл от другаде, където всичко беше невероятно чисто, блестящо във всичките възможни цветове, нещо, което не можеше да се опише с думите с които разполагам дори и днес. Беше много странно усещане. И от тогава тази мисял някак си ми остана-това, в което живеем-този наш свят, не е това, което е било или ще е в бъдеще. Просто нещо не се връзваше. Много по-късно, когато четях Новият Завет, ми направи впечатление, че пише, че всичко, каквото не е дохождало на човешко съзнание, не е виждало човешко око, не е чувало човешко ухо-всичко това Господ е приготвил за тези които го любят. Тогава разбрах, че може би съм имал кратко видение за това, което ще бъде, а не за това, което е.
Годините минаваха, понякога, нещата които се случват в нашият живот изглеждат като да са случайни, но понякога човек разбира, че нещо важно съвсем не е било случайно.
Напуснах родината си преди много години. Живях известно време в една от западните държави в Европа, после дойдох в САЩ, където съм и до момента. Дълго съм мислел, защо точно САЩ. Честно казано, Австралия ме е привличала-не зная защо, но не отидох там. Минаха години докато намеря, защо САЩ и защо определеният град в който живея и в момента. Нещата се развиха така, че мой приятел ме въведе в народа Израел-говоря за истинският Израел, който не са Юдеите дето света мисли, че те са Израел-както мнозина от вас си мислят... Но не за това е тази тема. Това съм го обяснил вече на този блог на няколко места. Когато Господ ме доведе до Израел, още от първият път-първата събота, когато отидох да проверя за какво става въпрос, разбрах, че съм намерил това, което съм търсил от малък, без дори и да зная, че това точно съм търсил. Намерих истината за това, кой съм, защо съм, какво е било и какво ще бъде. Защото това, което е било определя какво ще бъде, но за всеки е индивидуално-тоест-всеки сам ще трябва да реши, какво ще бъде с него/нея във вечността. 
Сестри и братя-замисляли ли сте се, колко "чудно и страшно" сме направени? И до днес учените не могат да отговорят на основни въпроси-какво например е магнетизма? Или как работи вкусът в устата ни? Или обонянието или пък-мозъка... А-знаят някои неща, но далече не всичко! Далече не всичко-дори това, което знаем за живота около нас е почти нищожно! Когато сме здрави, не се замисляме много-много как работи нашето собствено тяло. Но щом нещо ни заболи-а добре е, че изпитваме болка иначе как ще знаем, че нещо е повредено-започваме да се чудим, а и заедно с нас в много случаи и разни лекари и то на високо ниво, какво става с нас. Да знаете някой, дето е намерил начин да живее дори и до 200 години? Най-дълго живелият мисля човек, живя до скоро до 115 години или нещо такова. Но защо? Създават постоянно разни уж вълшебни лекарства и витамини дето трябвало да удължат живота ни-да знаете да са го удължили? Аз живея в страната на лъжата-какви ли не лъжи има тук-но живота не могат да излъжат...
И така-от къде идваме? Според изследвания мисля от Англия, учени намерили, че всички хора според гените си-идват от една жена и тя е била някъде в днешна Африка. Интересно-нали? Това между другото е и повода да наричам всички ви сестри и братя, защото е факта! Е, щом е имало една жена-имало е и един мъж-нали? Жена и жена не правят деца, нито мъж и мъж могат-нали така? Но това е друга тема... 
И така-всички хора на тази земя са дошли от един баща и една майка. Интересно-нали? И сега, ако отворите Библията и прочетете само пъвите три глави, ще намерите, че е точно така. И кой от вас не е чувал никога нищо за Адам и Ева? Един мъж-една жена. Адам-в превод-от пръстта или глината... Някои казват, че била червена глина. Не е от значение. Ева-майка на всички живи-всеки, който се е родил на тази земя, се е родил чрез Адам и Ева!! 
Но защо? Защо сме на тази земя? Добре-Господ е сътворил Адам, после от Адам е направил и Ева, но защо? До тук не намираме отговора на този въпрос. А важно е човек да не престава да задава въпроси-и да търси отговорите. Това ни отличава от животните-нали така? Е, не само това де, но и това. 
Нека да видим, какво е станало-накратко. И разбира се, всеки може с лека ръка да отхвърли всичко това, но аз питам-а ако не е това, то как  е било? Появили сме се случайно ли? Това е така несериозно, че дори и няма да дискутирам такъв въпрос. Самият факт, че ако ние сме короната на еволюцията, то как е възможно много по-нисши от нас същества да не вършат невероятните гадости които ние вършим постоянно от както е писана човешка история? Нали ние сме по-висши от тях? 
Следва мълчание, а неразумните продължават да подскачат нагоре-надолу... 
И така-защо? Да се върнем на въпроса.
Господ е сътворил първо светлината. Не можем да отговорим на въпроса-след като Господ е вечноживеещ и явно ние сме сътворени някъде в тази вечност, то като не е имало светлина-какво е било? Защото Господ е светлина!! А може би това е и обяснението-защо му е на Господ светлината, след като той сам е Светлината? А може би е сътворил светлина като за нас? Защото тази в която е Той и е Той, ние не можем да издържим-не зная точно за каква милиардна част от секундата бихме изчезнали ако се появим там... 
И така-първо-светлината! За нас де. После-Земята. После... и т.н. Прочетете сами от Битие 1 глава, защото е факта!  И ето-стигаме до истинската корона на сътворяването-човека. Господ е направил Адам от глина-Адама. Нека се спрем за минутка тук-направил го е-да кажем на някаква специялна маса ли, що ли, и ето.Адам е вече там, но не мърда. Не диша!! Битие 2 глава 7 стих ни казва, че после Господ е вдъхнал в ноздрите на Адам жизненото дихание-въздуха де, който дишаме постоянно и така оставаме живи-и Адам е станал жива душа. Да-ясно е-преди това Адам е бил мъртва душа. Щото въздуха го е мобилизирал и е станал жив човек-жива душа, което е едно и също. 
И така-имаме вече човек. Но защо? До тук-не намерихме отговора на въпроса. 
Господ знае, че Адам се чувства самотен и му прави помощник-жената. Тук трябва да отбележа нещо-първата глава на Библията е плана за всичкото, втората е изпълнението му. И така-Адам нарича жената Ева и тя е от част от тялото на Адам!! Нали така-всички сте чували за реброто на Адам. Тоест-от едно вече живо тяло, Господ сътвори две. 
Но остава въпроса-Защо?
Господ постави условие на Адам и Ева определено знаеше това условие. А както пише-всяка дума изречена от Бога е Закон! Тоест-Бог им заповяда нещо. Даде им да разполагат с всичко в градината, която направи за тях-Едем-но им забрани само едно нещо. Накратко-забрани им да говорят със Сатана. Това ни показва нещо важно-Сатана вече беше паднал-изгонен от третото небе, където ибитават Отец, Исус Христос и техните ангели. Е добре-името му преди беше Луцифер-означава носител на Светлината и е бил съвършен до деня в който Господ е намерил грях в него-Езекил 28 глава. И не-не става въпрос за светлината като светлина, но за Божието Слово, което е истината и което е светлина за всички същества!! 
Адам и Ева не упазиха тази заповед. Тук трябва да отбележа нещо, което е важно-братя, вие можете да отмените всяко обещание, било то написано и на документ, направено то вашите съпруги! Адам можеше да отмени това, което направи Ева-тя отиде и говори със Сатана. Но не-той не го отмени. И тук идва развръзката. 
Накратко-отговора на въпроса "Защо"! 
Нека си представим за момент, че Ева не беше нарушила тази заповед на Бога-да не говори със Сатана, или в другият случай-че Адам я беше отпратил да не му говори лъжите на Сатана-защото това е плода, който те ядоха-не става въпрос за ябълки, но за плодовете на лъжата. 
И така-ако този първи грях не беше допуснат, плана на Бог беше, да сътвори човека, човека да бъде изпитан, после да бъде населен в земята и заповедта на Бога беше да се размножава и да обладае Земята. И това щеше да е прекрасно, защото никой нямаше да умира. Тоно така-човеците щяха да обладаят Земята за някое време, докато изпълнят тази заповед-а не е нужно да гадаем ,какво е числото на човеците при което Господ би предприел втората фаза. Един ден, Господ би казал-готово и би преврънал въчъ съществуващите хора в... богове. Тоест-ето и отговора на въпроса "Защо"? Бог твори богове. Разбира се през всичкото това време на тази Земя не би имало ни болести, ни убийства, ни каквото и да е зло нещо. Ни глад, ни войни, ни земетресения, ни нищо зло. И ето-идва момента, когато всички стават богове-а за боговете няма нищо невъзможно, нито пък сотвъряват нащо зло-ама каквото и да е. Е кой от вас не би искал да бъде бог? 
Но ето-Ева допусна греха-което е нарушаването на Заповедите на Бога, донесе плода на лъжата и на Адам и той яде от него и какво стана-смъртта влезе в нашето битие... Съвсем просто е обяснението, сестри и братя-нарушаването на Законите на Бога води до наказание-което е смъртта. Тоест-заплатата на греха е смърт!! 
И сега вече в сила влезе нов план-кка да се спаси творението-тоест, ние! 
Вече влязъл в света, грехът заработи във всички посоки-дори и животните не бяха на страна от него. И хората започнаха да умират. Един мисля е живял 979 години или нещо подобно, но никой не надхвърли 1000 години-тоест, човека умря в същият ден в който съгреши против Бога. А-1000 години са един ден? За Бога са точно един ден, сестри и братя. Но и това е друга тема и е доста сериозна, та няма да се занимавам с нея сега.
Накратко-хората започнаха да се плодят, но стана и първото убийство-Кайн уби Авел. Господ наказа Кайн и го прокле-и никой от неговото поколение не премина потопа-проверете това.   
И сега вече Господ на два пъти намали дължината на живота на човека, защото всичко, което идваше на ум на хората беше все зло... Интересно-нали? Не е от днес това поведение. И така-първият път Господ намали живота на 120 години, но след това на 70. Който от вас е достигнал до 70 години и ги е преминал-радвайте се! Защото никой не иска да умира!! 
И после-какво? После, светът се запозна с войните, с различните оръжия, после и с атомното оръжие, но не стигна до самоунищожение. Защото плана на Бога е друг-да има синове и дъщери-богове! 
Бог определи още от началото, че изкупление на греха не става освен само чрез кръв. От къде мислите Господ взе кожите с които облече Адам и Ева след като те съгрешиха-уби животни! Някой трябваше да умре!! 
Но както пише апостол Павел-кръвта от козли и теци не дава живот и не спасява! За това някой по-голям трябваше да дойде и да умре за нас, та да се изпълни спасителният план, а дори и един праведен пред Бога човек нямаше на цялата Земя. И това беше... нашият Създател, сестри и братя-той трябваше да умре за нас, за да живеем ние-ако пожелаем де и той знаеше това още от момента в който Адам допусна греха. И не-Исус Христос не е Отец!! Няма да се впускам в подробности-може би вече сте чели дота от темите на този блог и имате представа за какво иде реч.
И така-ето как нещата си идват на място. Творението е спасено-не цялото, защото има и хора които не искат дори и да помислят, че могат да живеят вечно-същото съмнение, което имаше Ева, когато отиде да говори със Сатана. Кое съмнение ли-че това, което Господ казва може и да не е така... Това е съмнението, което води до смърт и Господ не ни ограничава от него-защото ни е дал свободна воля. А свободната воля е-всеки сам решава какво ще бъде! 
И така-още плана не е дошъл до края, но идва-скоро. Разбира се, за съжаление-грехът в света трябва да стане нетърпим и мнозина ще го изпитат на гърба си, но явно без това няма как да стане. Просто има си процес, по който върви всичко. И този процес не може да се наруши...

И така, сестри и братя-можем още да говорим по темата и може би ще добавя още някои неща, но основното-сега вече вие знаете, защо!! 
А между другото-Земята няма да изчезне и никой няма да върви на небето-защото и Исус Христос и Отец ще дойдат на тази Земя и ще бъдат с творението си за винаги. А за винаги е много-много дълго време, нали?...
А избора още от самото начало на сътворението е личен-всеки сам решава, къде ще прекарва вечността. Точно така, защото и тези които вървят против Бога ще живеят вечно, но в огненото езеро. Защото ако Господ е обещал вечен живот на тези които го любят и това е самата истина, то истина е и това, което е обещал на тези които го мразят-вечно наказание в огненото езеро. А вечно е много дълго време-нали? 

Всеки сам избира къде ще прекарва вечността-и всеки, който се е родил на тази земя, ще живее вечно.

Личен избор-нали разбирате?... Но за да направите добър избор-трябва да се запознаете с целият план-Библията. Защото никой неук не може да направи добър и правилен избор по важен въпрос! А се касае за вашият живот!!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Сега-нещо, за което не споменах в ...
18.03.2011 22:46
Сега-нещо, за което не споменах в темата-протокола.
Вижте, сестри и братя-Отец работи винаги по определен протокол-тоест, има определен начин на извършване на всичко. Протокола ви е даден в Откровението 1 глава 1 стих-Отец дава на Исус Христос, Исус Христос дава на ангел, а ангела-на определеният човек. Протокола беше различен само в два случая-и не можеше да бъде друго. Първият случай-когато Исус Христос-който тогава се явяваше с името Йехова, а то пък означава "Вечно Жевеещият" и се отнася и до него и до Отец и вторият случай-когато Исус дойде като Христос за да спаси творението. Тоест-ангелите бяха избегнати в тези два случая поради важността на тези двете мероприятия. Та вижте, сестри и братя как важно е за Бога да пазим Законите Му-разбирате ли го това? Да не говорим, че Господ ги написа на камък-което означава, че са вечни-два пъти!! Не един, но два пъти-знаете как Моисей строши първите две плочи, като видя как Израел се беше извратил.
Сега-да се върнем на този факт-Господ в старо време избра един олпределен човек-за да изпълни протокола-това беше Аврам. И му каза да напусне земята на Сирия, където Аврам живееш. И Аврам го послуша. После Господ го преведе през разни земи и както знаете-подложи го на много голямо изпитание-да убие своя собствен син-Исак-когото бе чакал почти 100 години да се роди. И понеже Аврам не се усъмни, Господ сключи Завет с него-Договор. И определи, че от Аврам ще произлезе Спасителят на Света. И понеже Аврам не се усъмни в Бога, то той стана приятел на Бога!! А Аврам беше Евреин-какво означава това? Не, че принадлежеше към някакъв род-думата означава "странстващ". Защото Аврам ходеше от земя в земя. После Господ преименува емето ме на Авраам-защото той беше баща на много народи. И както вече писах-сключи Договор с него и определи, че сина му Исак ще бъде в този договор. Библията ни казва ясно, че Ишмаил или Исмаил не е в договора с Бога. В такъв случай, исляма от Бога ли е? Помислете!! Или Будизма-от Бога ли е?... Интелесно-нали?
цитирай
2. bojiislujitel - Но остава открит въпроса-е какъв е ...
18.03.2011 22:56
Но остава открит въпроса-е какъв е този договор между Бога и Авраам?
Авраам е баща на много народи-както четете в Библията. Но основният народ е Израел, който дойде от Яков. Яков имаше 12 синове и една дъщеря. Тези 12 сина дадоха народа Израел. И както пише в Библията-Господ ги определи за свой свят народ и Царско свещенство. Тоест-целият народ беше определен за свещеници на Бога. Но защо?
Защо наистина? С какво този народ е така специялен? Много е просто-не защото е многоброен-Второзаконие 26:17 Днес ти си заявил, че Иеова е твоят Бог и, че ще ходиш в Неговите пътища, ще пазиш повеленията Му, заповедите Му и съдбите Му и ще слушаш Неговия глас;
18 а Господ днес е заявил, че ти ще бъдеш Негов собствен народ, както ти се е обещал, за да пазиш всичките Негови заповеди,
19 и за да те постави по-високо от всичките народи, които е направил, за похвала, за именитост и за слава, и за да сте люде свети на Господа твоя Бог, според както Той е говорил.

И така-Израел трябваше да бъдат свещеници на Бога-както пише и Исаия:

Исая 43:10
Вие сте Мои свидетели, казва Господ, И служителят Ми, когото избрах, За да Ме познаете и да повярвате в Мене, И да разберете, че съм Аз, - Че преди Мене не е имало Бог, И подир Мене няма да има.

Защо-защото те именно трябваше да доведат всичките останали синове на Адам при Бога. Тоест-чрез тях трябваше да дойде спасението на всичките човеци. И чрез тях дойде и Исус Христос в света за да спаси света.
Израел обаче отпаднаха от тази задача, но както ви казва апостол Павел-само за някое време, защото те вече се връщат в задачата си!! И това е факта, сестри и братя-всеки, който знае добре английския език, може да провери факта: http://www.theisraelofgod.com

Израел е на живо всяка събота-проверете ни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2185724
Постинги: 1220
Коментари: 1483
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930