Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2011 01:14 - И още за съботата
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1593 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.02.2011 01:17


Сестри и братя,
Предлагам на вниманието ви още нещо за съботата-разработено е стриктно по Библията от брата Стани.
Ако има въпроси-ще отговоря по Библията.

Здравейте,
Тъй като модераторът на форума Watchman написа че в този форум хората са “по-заинтересовани от Библейските реалности и начин на живот" усещам голяма необходимост да се включа в тази тема, защото за мен е важно като християнин каква е библейската реалност по отношение на 7-мия ден Събота и как тя рефлектира върху начина на живот на християните. Не съм адвентист, но светя
Почивния 7-ми ден от години и затова ще задам няколко въпроси към автора на темата за Съботата (Watchman):

1.   Знаеш ли за кое време говори пророк Иcая в 66-та глава?

22 Защото, както новото небе И новата земя, които Аз ще направя, Ще пребъдат пред Мене, казва Господ, Така ще пребъде родът ви и името ви.                                                                             
23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.   

Знаеш ли за какви съботи ли пише в 23-ти стих?

2.   Знаеш ли че преводът на стихът Евреи 4:8, които даваш е преправен, т.е. има две думи които са добавени а ги няма в ръкописите? Ти даваш стиха: “Защото, ако Исус Навиев беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за ДРУГ ден” – тук двете добавени думи са “Навиев” и “Бог”, всеки който иска може да провери че съм прав, вижте и в King James Версията. Проблема е че ти правиш разсъжденията си върху погрешен текст като казваш “Писано е ясно, че почивката в която са почивали евреите в обещаната земя, в която са влезли чрез Исус Навиев от Бога се счита за нищо, понеже казва, че това въобще не е почивката на Бога”.    Разбираш ли че в този стих не се говори никъде за Исус Навиев, нито се говори че “Бог” бил говорил за друг ден? Повтарям – и най-големия лаик може да провери в Интернет че и двете думи “Навиев” и “Бог” не присъстват в стиха... В този стих е ясно че пише за Исус Христос – той е този който даде Съботния ден, Исус Навиев не е давал никаква съботна почивка никога.
Ако те притеснява че не пише Исус Христос, а само Исус, виж че Павел така го пише и в Евреи 2:9, Евреи 3:1, Евреи 6:20 – пише само “Исус”, но ние знаем че е Исус Христос.

3.   Павел цитира думите на Господ от Псалм 95-ти “Затова се заклех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка”, които се отнасят до онези израилияни които закоравяха сърцата си по време на 40-те години в пустинята и започнаха да престъпват законите му. Въпросът ми е много ясен:  Бог казва че те “няма да влязат” (бъдеще време) в Неговата почивка, ние знаем че всички те (непокорниците под 20 годишна възраст) измряха в пустинята преди Обетованата Земя, тогава за кое бъдеще време се заклева  Господ че няма да влизат?... Как би било възможно тези израеляни да влезнат в тази “Почивка”, ако тя е преди възкресението на мъртвите? За какво “влизане в Божията Почивка в момента”  говориш след като тя не е настъпила още? Отец и Исус не са спряли да работят по творението си:  Йоан 5:17 А Исус им отговори: Отец Ми работи до сега, и Аз работя.
Божията почивка е през 1000 годишното Царство на Христос, което ще се оправлява от Сион, където ще е ПОКОЯТ МУ:                         
Псалм 132
13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. 
14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах. 


Иcая също пише за ПОКОЯТ МУ и за Миленuyма:   

11:10 И в онзи ден Есевият корен, който ще стои като знаме на народите - към него ще прибягват племената и покоят му ще бъде слава.


Пак го пише и в 14-та глава:   
7. Успокои се, утихна цялата земя, възклицават радостно.

А че трона на Исус ще е на земята в Йерусалим пише ясно и в Лyка 1:32-33 и Матеи 25:31.
Пророците са писали за онова далечно време, когато ще настане пълен покой на земята, това е царството на Исус, това е Божията Почивка, която е 1000 години след 6000-те хиляди години от сътворението преди това. 6+1=7. Това и символизира седмият ден от седмицата.

4.   Слаб ход е също търсенето на противопоставяне на седмият почивен ден с денят “Днес” (уж според теб Божията Почивка сега), за които се казва “днес ако чуете гласа му не закоравявайте сърцата си”,  по-после Павел предупреждава  “Затова нека се постараем да влезем в тая почивка”. Тук се говори за същото като в Откровение 3:20-21, просто е казано по различен начин:  “20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.  21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.”  - кой ще седне на престола на Исус – този който като го чуе му отвори врататата, които не закоравява сърцето си, които се “постарава”, които “побеждава”, които влезне в Почивката Му.
Разбираш ли че “днес” значи “сега”, т.е. да действаме моментално,а не значи че днес вече е настъпила Божията Почивка?

5.   Правиш ли разлика между това “всеки ден да е за Господа” и това да ОСВЕЩАВАШ точно един определен ден? Правиш ли разлика между това че в седмия ден святото събрание е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ЗАКОН Е, докато за другите дни на нито едно място в Библията не пише че е закон да имаме свято събрание?
Когато Господ каза на Израел да пази Съботите му защото това е знакът между него и неговият народ Изход 31:13 “...Съботите Ми непременно да пазите; защото това е знак между Мене и вас във всичките поколения...” - забелязваш ли какво пише – ВЪВ ВСИЧКИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, които поколения не са спряли.  И дали е само за Израел или и за нас, вярващите в Истинският Бог:   
Иcая 56
6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, - 
7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена.


6.   Знаеш ли какво казва Исус в Матей 5:18?
18. Защото истина ви казвам: Докато премине небето и земята, нито  една йота, нито една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
 Сещаш ли се  че небето и земята не са преминали и заповедта за освещаването на седмия ден няма как да е отминала, нито да е променена, така както и Исус “не дойде да променя, а да изпълни”?  Знаеш ли че е било ОБИЧАИ за Исус да ходи в синагогата в Събота? Защо Исус е давал такъв пример?
Лука 4:16
И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.


Знаеш ли че такъв е бил обичая и на Павел? Я виж:

Деяния 17:2
И по обичая си Павел влезе при тях, и три съботи наред разискваше с тях от писанията,


Защо новоповярвалите езичници молеха Павел да им проповядва чак след седмица?

Деяния 13:42
Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.


Ако всеки ден е било Почивка, защо Исус не го е казал на най-близките му, а вместо това виж какво са направили: 

Лука 23:56
И като се върнаха, приготвиха аромати и миро; и в съботата си почиваха според заповедта
 

Защо жените не отидоха в Събота да помажат Господ Исус – НЕ КОЙ ДА Е А ГОСПОД ИСУС?!   Нали всеки ден е Почивка в Господа!?....

Знаеш ли кой Бог заповяда да убият безпощадно с камъни един човек който е събирал съчки в Събота? 

Числа 15:35
И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.


Този пример как ти се струва в полза на важността на пазенето на 7-мия ден или обратното? Говорим за смъртно наказание? И ако Бог е наредил да убият онзи човек с камъни задето е събирал съчки в Съботен ден, човек който добре е знаел какво казва заповедта, справедливо ли е да пощади нас, които също знаем добре какво казва заповедтта?

“И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство...”


А какво остава за тези дето умишлено нарушават не една от най-малките заповеди, а  4-тата Заповед записана на заветните плочи на свидетелството и по-лошо - учат така нещастните хорица, които не познават Библията добре?...




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - И още нещо интересно за тези хрис...
04.02.2011 02:29
И още нещо интересно за тези християни които пазят само 9 от 10-те заповеди:

Яков 2:11
Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.

Точно така – Които е рекъл ”не убиваи” е рекъл и “да светиш 7-мия ден”!

А някои замислял ли се е защо Исус казва това:

Матей 24:20
При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;


цитирай
2. анонимен - Аз не зная защо Исус е казал за съб...
26.02.2011 22:47
Аз не зная защо Исус е казал за съботният ден-да не се случи бягането де. За зимата мисля е ясно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187899
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930