Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2010 17:34 - Дискусии-отворена тема за всички които желаят да напишат нещо
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 4870 Коментари: 20 Гласове:
3



Сестри и братя,

Представям ви възможност да пишете тук това, което ви вълнува-въпроси, или мнения по дадени теми на този блог, както и въпроси или мнения за живота като цяло, за Библията, която е Божието Слово, за днешните християни, отношение родители-деца или за семейството като цяло, за младото поколение или изобщо всичко свързано с живота ни.
И ще отговоря на всеки въпрос свързан с Библията и живота въобще по Библията.

Едно условие имам само: пишете с нужното уважение към вскички четящи този блог, моля!

Думата е ваша!



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. rumianab - Edin vapros?
19.12.2010 17:55
Poneje chuvstvam nujda da izchistia sebe si ot zlo,tova li ima vpredvid Isus v Mateia,kogato kazva,che tozi rod izliza samo s molitva i post.I,ako da,kakav post?
цитирай
2. bojiislujitel - Здравей сестро, Някои хора дори и ...
19.12.2010 18:39
Здравей сестро,

Някои хора дори и днес-в наше време са обладани от духове-служители на Сатана, но това обикновенно не се знае от тези хора. И когато човек е обладан от дух, не може да взима ясни решения по доста въпроси, при това не може да се обърне към Бога и дори и не желае да се обърне към Бога.
Та не мисля, че ти си от тези хора!!! Ти определено търсиш Бога и това само по себе си ми показва ясно, че нямаш такъв дух. А как работят тези духове по принцип, знаем само от описаното в Библията-те взимат съзнанието на даденият човек под свой контрол. При това Исус в този случай говори за много специялен дух-явно и при тях има йерархия-при служителите на Сатана. Защото апостолите на Исус на които той беше дал власт да изгонват духовете на Сатаната-ангелите на Сатана де, не можаха да изгонят този точно. За него Исус каза, че този род не излиза с нищо, но само с пост и молитва-тоест, този, който трябва да изгони духа трябва да пости и да се моли на Отец-и разбира се говорим за праведен човек, защото Отец изобщо не чува дори молбите на неправедните!!
А ти сестро чети Библията от Битие до Откровението и не се притеснявай-следвай това, което Бог изисква от нас да пазим и другото ще е на ред! Защото няма някой, дето е праведен дето Бог да не е с него/нея!! Няма такова нещо!!

Надявам се, отговорих ясно на въпроса ти.
цитирай
3. rumianab - Blagodaria za otgovora, brat, moje ...
20.12.2010 10:16
Blagodaria za otgovora,brat,moje bi taka se chustvam zashtoto osaznavam vsashtnos kolko greshen e chovek pred Boga.Bog da e s teb!
цитирай
4. анонимен - Blagodaria za otgovora, brat, moje ...
20.12.2010 15:44
rumianab написа:
Blagodaria za otgovora,brat,moje bi taka se chustvam zashtoto osaznavam vsashtnos kolko greshen e chovek pred Boga.Bog da e s teb!



Ne znam za teb sestro, nito za Bojiatslujitel, no pred Boga az se chuvstvam mnogo greshen, no nali zatova imame utehata na Novia Zavet - Pyrvosveshtenikyt Isus, koito moje da prosti vsichko osven hulata sreshtu Svetia Duh, koiato moje bi znaesh kakva e...

Ima i oshte neshto - za da se razkaivame za nashite grehove, znachi che otchitame nashite greshki po zakonite na Boga, no kak se razkaivat, pokaivat, tezi koito smiatat che zakonite sa otpadnali?... T.e. samo istinskiat hristianin koito sledva bojiite zakoni moje da se razkae iskreno!
цитирай
5. анонимен - Аз бих искал да поговорим за това ...
20.12.2010 19:36
Аз бих искал да поговорим за това защо в света има толкова много църкви, ако може
цитирай
6. анонимен - Аз бих искал да поговорим за това ...
21.12.2010 18:40
анонимен написа:
Аз бих искал да поговорим за това защо в света има толкова много църкви, ако може


Защото има много човешки лъжеучения. Сатана мами хората. Затова Израел едно време е трябвало да се отдели от всички други народи за да бъде чисто събрание за Бога.
цитирай
7. анонимен - Некой питаше защо има толкова много ...
21.12.2010 19:29
Некой питаше защо има толкова много църкви. Некой е отговорил, че Израел е църквата-така поне разбрах от обеснението. Значи човек требва да стане Юдеин за да е с Бога-така ли? Бох се радвал да ми обясни некой как стои този въпрос. И означава ли това тогава че баба ми требва да е юдейка както казват некои юдеи. Ми ако не е тогава излиза ли, че немам шанс да бъда с Бога?
цитирай
8. анонимен - Кой владее тоя свят? Сатана ли? Щото ...
21.12.2010 19:47
Кой владее тоя свят? Сатана ли? Щото много така казват-че Сатаната владее света. Но мисля си тогава каква е ролята на Бог?
цитирай
9. rumianab - Защо има толкова църкви ли?Защото ...
21.12.2010 21:04
Защо има толкова църкви ли?Защото има хора,който не искат да спасят себе си,нито някой околу себе си,а единствената им цел е собствена облага.На тях Бог е закоравил сърцата,има и хора,заблудени от други да вярват в човешки поучения,и те искренно вярват ,че служат на Бог,но грешат в това,че не са проверели лично ,дали Бог иска от тях точно това,по една или друга причина,а какво има да ни каже Бог,го пише в Библията,поне най-важното едва ли има някой,който да не разбере.Така или иначе човека от отдавна отминали времена обича да изопачава истината,като я облича в удобна за него лъжа.В същата тази Библия,Бог казва,че законът е за Израел,но всеки който иска да го пази,може да го пази,следователно,който и да е човек,от която и да било нация,ако желае,може да следва Бог ,като пази заветите му,без значение дали баба му е юдейка или не е.А Сатана ,че обитава във света,обитава и как не,като толкова народ му служи,но той все пак си остава подчинен на Бог,може да лъже да съблазнява,да подстрекава,да прави хиляди мизерии на човечеството,но живота не може да ни отнема.Той е от Бога!И тук се изразява и нашата свободна воля,дали да слушаме Бог или да слушаме сатаната,който всеки ден ни прави път да минем по широкият и утъпкан път на греха,не по трудно намерената,тясна пътечка на истината и Божията правда!
цитирай
10. анонимен - Аз бих искал да поговорим за това ...
22.12.2010 19:47
анонимен написа:
Аз бих искал да поговорим за това защо в света има толкова много църкви, ако може


Добре, но нека уточним пъво нещо. Практически няма толкова много църкви. Има една основна-майката църква и много дъщери. Майкта е Римо-католическата църква с глава папата. Римските католици са над 1 милиард в света. А всички останали-това православна, това протестантски-до една са дъщери излезли от нея, родени от нея! Някой ще каже-не е вярно: погледнете ученията на майката и сравнете с ученията на дъщерите-да виждате съществена разлика? Аз не!! Всичките празнуват Коледата-нали така? Всичките празнуват Великдена-нали така? Всичките нарушават Царският Закон-адвентистите претендират, че не го нарушават, но и те го нарушават-Коледата и Великдена! До една са все Римо-католически църкви! До една пазят неделята-деня на слънцето! Адвентистите от седмият ден ще кажат, че те не го празнуват, но отново-Коледата и Великдена! Не можеш да пазиш едно и да отричаш друго дето също е в Библията!
И така-не са изобщо много! Но как е станало така, че всичките са Римски католици? Съвсем просто-историята е ясна. Когато през 70 година Ерусалим пада под обсадата-2 годишна-на Римският генерал Тит, син на Веспасиян, Божието Слово се изгубва. О да-за известно време оцелелите истински християни са се опитвали да го предават на когото могат, но са били избивани и пръскани по света. Постепенно и за кратко време Божието Слово изчезва, като обаче има остатък-винаги има остатък. И ето, през 4 век Императора Константин въвежда като основна религия на Римската Империя християнството-със силата на меча! Но що за християнство е това? То няма нищо общо с Христос! Бившият паганизъм сменя името си-за това и безкрайните обичаи и светии в днешното ви християнство! Дори и дните на седмицата и месеците са получили имената си от Римските богове и императори!! По-късно пък Константин заповядва да се пази неделята-която е била пазена като деня на срънцето, но сега вече е официялният ден на християните...
цитирай
11. анонимен - И така, днешното християнство няма ...
22.12.2010 19:51
И така, днешното християнство няма нищо общо с Христос! Има обаче много общо с паганизма на Римската Империя и вие дори и не подозирате, че е точно така-защото не изследвате сами нищо! Нито Библията-мнозина от вас дори и не я четат, а някои пък четат само Новият Завет и така ни той им е ясен, ни изобщо Библията като цяло!
Вижте кого следвате, сестри и братя и се обърнете към Бога докато е време. А време наистина няма! Защото за сега до един сте Римски католици! И съвсем не е чудно, че папата в Рим иска да обедини всички църкви-ами че вие сте излезли от него! Майката си иска обратно дъщерите-та те й принадлежат така и така! И да-ще ви обедини! И всички ще подложите челото или дясната си ръка за да сложат знака на тях! Е, ще има изключения и от вас, но за сега воие дори и не подозирате-защото не желаете да знаете истината както е-кого следвате! Този дето следвате, сестри и братя не е Исус Христос от Библията! Не, дами и господа-съвсем не! Вие следвате друг Исус, но той не води в живота!

Който има очи да види-нека види!!
цитирай
12. liliyanaandreeva - Къде в Библията пише, че Господ Бог е изпратил сина си ...
01.01.2011 22:53
...да го инквизираме, унижаваме, малтретираме и разпънем на кръст за нашето спасение?
С човешки жертвоприношения ли се спасяват човеците?Че то е много престъпно и злодейско!
Господ Бог може всичко! Защо не измисли нещо по-морално, по - етично и културно, а е избрал нещо толкова дивашко и варварско?
Има нещо, което не разбирам!
цитирай
13. bojiislujitel - . . . да го инквизираме, унижаваме, ...
02.01.2011 00:03
liliyanaandreeva написа:
...да го инквизираме, унижаваме, малтретираме и разпънем на кръст за нашето спасение?
С човешки жертвоприношения ли се спасяват човеците?Че то е много престъпно и злодейско!
Господ Бог може всичко! Защо не измисли нещо по-морално, по - етично и културно, а е избрал нещо толкова дивашко и варварско?
Има нещо, което не разбирам!


Какво направи Господ, когато Адам и Ева съгрешиха? Не ги ли облече с кожи? От къде Господ взе кожите?... Господ уби животни за да им вземе кожите! А до тогава смъртта не съществуваше като възможност дори!
Греха-което е нарушаването на Закона на Бога-заповедите му де, води до смърт! И греха се изкупва само чрез кръв. А понеже както пише Павел в Посланието към Евреите, кръв от телци и овни не може да спаси човека, но трябваше човек-и то свят-да умре, за да се спаси творението, то за това Отец изпрати Исус Христос-този, който сътвори всичко по заповед на Отец-да дойде в човешко тяло и да умре, за да не погине никой, който вярва в него. А вярата се изразява чрез делата ни.
цитирай
14. rumianab - Въпрос отностно един от Господните празници
02.01.2011 15:22
Здравей братко,благодарение на уроците,който публикуваш тук,в този блог много неща ми станаха ясни и надявам се,че не само на мен,но разбира се има и неизяснени.Аз чета Библията,но има неща,за който имам нужда от помощ.В конкретния случай става въпрос за едина от високите съботи,отбелязана в Левит23 ,а именно:Господ говори още на Моисея,казвайки:
Говори на израелтяните,като им кажеш:Когато влезете в земята,която Аз ви давам,и пожънете жътвата йртогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жътвата си;
И той да положи снопа пред Господа,за да ви бъде приет;на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът.
И в деня,когато подвижите снопа,да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без недостатък;
И хлебния му принос,две десети от ефа чисто брашно,омесено с дървено масло,в жертва чрез огън Господу за благоухание;и възлиянието му,един четвърт ин вино.
А хлеб или пържено жито,или пръсни класове да не ядете до тоя ден,до деня,когато принасяте,когато принесете приноса на вашия Бог.Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения,във всичките ви жилища.
От другия ден след съботата,в която принесохте снопа на движимия принос,да си избройте седем цели седмици;
до следващият ден подир седмата събота да избройте петдесет дена,и тогава да принесете новохлебен принос Господу.
Да донесете от жилищата си за движим принос два хлеба,който да бъдат две десети от ефа чисто брашно,изпечени с квас,като първи плодове Господу.
И заедно с хляба да принесете садам едногодишни агнета,без недостатък,един юнец и два овена;да бъдат всеизгаряне Господу заедно с хлебния им принос и заедно с възлиянията им,в принос чрез огън за благоухание Господу.Да принесете и един козел в принос за грях,и две едногодишни агнета за примирителна жертва.И свещеника да ги подвижи,заедно с хлеба на първите плодове и заедно с двете агнета за движим принос пред Господа;те да бъдат свети Господу за свещеника.
цитирай
15. rumianab - И на същия ден да свикате свето съ...
02.01.2011 15:26
И на същия ден да свикате свето събрание и никаква слугинска работа да не вършите:това да бъде вечен закон във всичките ви жилища,във всичките ви поколения.
И когато жънете нивите на земята си,да не жънеш крайщата на нивата си,и да не събираш падналите в жътвата ти класове;за сиромаха и чужденеца да ги оставиш.Аз съм Господ,вашия Бог

Не ми е ясно как да изчисля началото на празника,нито как трябва да се празнува в нашето съвремие,тъй като не е посочен точен месец и ден,жертви не се правят вече,но все пак как да го празнуваме,тъй като очевидно е вечен?Може и да си публикувал нещо по въпроса,а на мен да е убягнало,ако е така,кажи къде,ако не си писал,напиши,моля те.Бог да е с теб и твойте. С уважение ,Румяна
цитирай
16. rumianab - Моля да ме извиниш, видях, че е пи...
03.01.2011 09:19
Моля да ме извиниш,видях,че е писано за Петдесетница, и празника на Първия плод,но пак продължава да ми е неясно,как се определя кога е празника на Първия плод и от там съответно и на Петдесетница,моля те,разясни ми.Бог да е с теб и твойте. С уважение,Румяна.
цитирай
17. анонимен - Ще отговоря на въпроса, сестро-ще ...
03.01.2011 17:35
Ще отговоря на въпроса, сестро-ще изясним кога започва броенето на 7 седмици-а след тях идва 50-я ден.
цитирай
18. анонимен - Сестро Руми, Както вече обещах, ето ...
03.01.2011 19:31
Сестро Руми,

Както вече обещах, ето от къде знаем как да броим тези 7 седмици: Второзаконие 16:8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.
9 Седем седмици да си изброяваш; почвай да броиш седемте седмици, от когато за пръв път туриш сърп на жетвата.
10 И да празнуваш празника на седмиците на Господа твоя Бог като Му възвръщаш доброволен принос от ръката си, който ще принасяш, според както Господ твоят Бог ще те е благословил.


Виждаш този 8 стих-той показва Празника на Безквасните хлябове. След последното свето събрание-след седмият ден, започваме да броим 7 седмици-което е 49 дена и на следващият ден-който е 50я имаме Свето събрание-Празникът на седмиците или Петдесетница или още-Празника на първите плодове.
Що се касае до това, как го празнуваме днес-вярвам вече си прочела урока тук и знаеш.
А сестрите и братята дето наричат себе си петдесетници-дори и не знаят защо се наричат така и какво изобщо е Петдесетницата... Време е да научат!
цитирай
19. rumianab - Така е брате, време е света да научи ...
04.01.2011 09:53
Така е брате,време е света да научи истината за Бога и за това как Той иска да му служим.Ако съм разбрала правилно,а дали е така,ти ще кажеш,на Петдесетница трябва да имаме свято събрание и да не вършим никаква работа.Нали това е един от празниците ,на които всеки мъж трябва да се яви пред Бога.Аз не съм мъж де,но разбирам колко е важен празника.За съжаление,на този празник,аз освен да си седя вкъщи и да не работя нищо ,освен да си чета от Библията няма какво друго да направя,но надявам се Бог разбира това,щото не ми се събира с хора,дето си проповядват техните си истини,и всичко друго,но не и Божието слово.
цитирай
20. анонимен - Правилно си разбрала, сестро. А Бог ...
05.01.2011 20:57
Правилно си разбрала, сестро. А Бог знае, какво е по възможностите ни и кое зависи от нас!! С други думи-ти пази според силите си и възможностите Празника, а Бог вижда, че се стараеш!!
Сега-трябва да уточня още нещо във връзка с това, как се броят седмиците. Значи-поради това, че календаара е по луната, то Празника на Безквасните хлябове-7ят ден де, се пада в различни дни на седмицата. И не започваме да броим след него тези 50 дена, но започваме да ги броим след съботата на седмицата, в която се пада Празника на Безквасните хлябове-7ят ден!! С други думи-7ят ден възможно е да се падне в неделя-което е първият ден на седмицата, може да се падне в понеделник, вторник и т.н. Изчакваме до съботата на тазиседмица и от другият ден започваме да броим тези 7 седмици, като когато те свършат, на другият ден е Петдесетницата. И логично е, че другият ден е неделята-първият ден на седмицата-винаги се пада на първият ден на седмицата.
Тази година 7ят ден на Безквасните хлябове се пада в събота-ето защо, започваме да броим 7те седмици веднага от неделята след тази събота.
А така е-тези 3 Празника са така важни, че наистина всеки мъж трябва да се представи пред Бога.
И това е вярно-че светът е в пълна заблуда и пълно невежество по отношение на Библията и Бога! Те все още си мислят, че Бог е само любов... А времето е близо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171857
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031