Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2010 02:58 - Християни, но наистина ли? Отворена тема...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 8182 Коментари: 26 Гласове:
3



Сестри и братя,

Тъй като време няма много-Исус е вече на прага, мисля трябва искренно и според фактите да обсъдим този така важен въпрос. Защото ще ви кажа веднага: обиколил съм доста църкви, а започнах преди много години във вярата с адвентистите от седмият ден. Адвентист не станах и днес зная защо, но ще стигнем възможно е и до този въпрос. И това, което открих в тези църкви беше, че там не се преподава "така казва Господ"! Но там се преподават какви ли не истории, басни и се обсъжда политиката или кой знае какво. Нещо повече-мой приятел се премести преди време в нов дом и понеже майка му търсела баптистка църква, той намерил в съседен град и една неделя завел там майка си. Човека знае прекрасно Закона на Бога-съботата е денят на Бога, но заради майка си го направил. Отишли, седнали, службата започнала. Приятелят ми си носел Библията и все се надявал пасторът да отвори Библия и да започне да чете от нея на хората. Така и не дочакал... Нито веднъж пасторът не погледнал дори към Библията.
Сестри и братя-няма по-страшна заблуда от самозаблудата! И дали не сте в самозаблуда, че следвате Бога както Бог изисква от неговите овце? А може би изобщо дори и не познавате Бога?...
Искате ли да поговорим по този въпрос?
Веднага отговарям на въпроса-ако някой би желал да пита, а аз пък кой съм: аз съм от духовният Израел-тоест-следвам всичко, което Бог е заповядал на Израел да следва-става въпрос за народа на Бога-а се уча от Израел-които както Господ казва в Амос 3:2 е познал единствено от всичките народи на този свят, а Павел ви казва в Римляните, че само на тях Господ е дал и Закон и тайни и всичко! С Израел съм вече около 9 години и служа на Бога с всичките си сили, с цялото си сърце и с целият си ум, като се старая да пазу всичко, което Бог е заповядал-и да, дори и съм обрязан и съм кръстен точно по Бога. Аз съм Божий служител. Но толкоз за мене-Исус ни каза, че след като сме изпълнили това, което ни е било наредено, да казваме, че ние сме безполезни Божии служители и сме изпълнили само това, което ни е било наредено. Всичко, което върша е да обърна към Бога колкото мога повече сестри и братя, защото както вече писах-времето е много наближило!
И така-християни ли сме наистина-тоест, вършим ли всичко така, както го вършеше Исус Христос или само лъжем себе си? Защото определено не можем излъга Бога де...

Какво мислите по това, сестри и братя?




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Сестри и братя, Хайде да започнем ...
12.12.2010 00:12
Сестри и братя,

Хайде да започнем тази тема от това, в кой ден сте в църква. Защото само един ден Господ е отделил и осветил и този ден не е неделята. Вижте Битие 2:2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.
3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

И само този ден има име в цялата Библия-Събота!
Изход 16:23
А той им рече: Това е точно каквото каза Господ. Утре е събота, света почивка Господу; опечете колкото искате да опечете, и сварете колкото искате да сварите; и турете настрана каквото остане, да ви стои за утре.
Изход 16:25
Тогава Моисей им каза: Яжте това днес, защото днес е събота Господу; днес няма да го намерите на полето.
Изход 16:26
Шест дена ще го събирате; но седмият ден е събота, в нея няма да се намира.
Изход 16:29
Вижте, понеже Господ ви даде съботата, затова на шестия ден ви даде хляб за два дена. Седете, всеки на мястото си; на седмия ден никой да не излиза от мястото.
Изход 20:10
а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
Изход 31:14
Прочее, да пазите съботата, защото ви е света: който я оскверни непременно да се умъртви; защото всеки, който работи в нея, тоя човек да се изтреби изсред людете си.
Изход 31:15
Шест дена да се работи, а седмият ден е събота за света почивка, света Господу; всеки, който работи в съботния ден, непременно да се умъртви.
Изход 31:16
Прочее, израилтяните да пазят съботата, като я празнуват във всичките си поколения по вечен завет.

Виждате ли, сестри и братя-съботата е знака между Бога и неговият народ и който не я пази-ще бъде умъртвен. Днес никой не е умъртвен-ще кажете-когато Исус дойде това ще се изпълни!!!

Следва...
цитирай
2. bojiislujitel - Но защо вие сте на църква в неделя...
12.12.2010 00:20
Но защо вие сте на църква в неделя-което е денят на слънцето? Кой ви е дал неделята и защо? Имате я от Римската Империя-през 321 година Император Константин със закон заповядва да се пази неделята, като само на фармерите на полето и на робите... е разрешено да работят.
Дните на седмицата с изключение на Съботата нямат имена-по-късно Римляните са им дали имена според техните богове, а срядата е средата на седмицата.

Но в Библията дните нямат имена!
Битие 1:1 В начало Бог създаде небето и земята.
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
3 И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.
5 И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи.

8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори.

13 И стана вечер, и стана утро, ден трети.

19 И стана вечер, и стана утро, ден четвърти.

23 И стана вечер, и стана утро, ден пети.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.
31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.

Сами видяхте, сестри и братя-нито един ден нямаше име! И седмицата започва от първият ден-който е неделята според новото име. Съботата е седмият ден и е така от сътворението! Никога не се е променила!

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

цитирай
3. анонимен - Е добре-съботата та съботата. А ...
12.12.2010 19:10
Е добре-съботата та съботата. А защо не и целият закон тогава да се пази? Щото пише, че който наруши една заповед-нарушил е всичките. А някои пък казват, че всеки ден е събота за Бога.
цитирай
4. анонимен - Sybotata ne e otpadnala no..
13.12.2010 17:38
Niakoi zapovedi sa otpadnali po opredelni prichi, na koito moje da se sprem ako jelae niakoi. Kato tazi naprimer zapoved e otpadnala:


Второзаконие 13:6
Брат ти, син на майка ти, или синът ти, или дъщеря ти, или жената, която почива на пазухата ти, или приятелят, който ти е като душата ти, ако те изкуси тайно, като рече: Да идем и да служим на други богове, - които нито ти си знаел, нито бащите ти,
7. измежду боговете на племената, които са около вас, близо при тебе, или далеч от тебе, от единия край на света до другия,
8. да не се съгласиш с него нито да го слушаш, нито да го пощади окото ти, нито да го пожалиш нито да го укриеш;
9. но непременно да го умъртвиш; твоята ръка да бъде първа на него, за да го убиеш, и после ръката на всичките люде.


Tova e bilo samo za Izrael i samo za onova vreme.
цитирай
5. анонимен - Е сега вече съм доста объркан тука. ...
13.12.2010 19:42
Е сега вече съм доста объркан тука. Ако тогава-Второзаконието де, е било забранено от Бога да се краняме на други богове-сега разрешено ли е вече?
цитирай
6. bojiislujitel - Сестри и братя, Хайде да видим един ...
13.12.2010 21:04
Сестри и братя,

Хайде да видим един по един някои основни моменти в християнството-истинското християнство, пък после всеки може сам/а да сравни това, което вече сме показали с това, което следва. Мисля, че така ще е най-полезно и добре за всички.
Като първо-отпаднал ли е Царският Закон или не? За тези от вас които не знаят-Царският Закон е 10те заповеди. Дадени са ни в Изход 20 глава и са повторени във Второзаконие. Нека имаме предвид, че Господ ги написа лично с пръста си на камък, а това, което е написано на камък не отпада! При това някои от вас знаят, че Господ ги написа-същите заповеди не един път, но два пъти на камък.
Ето ги-вижте ги и ми кажете: коя от тях е против вас? Но ако няма такава-защо твърдите, че вече са отпаднали?
Но-да ги видим заедно:
Изход 20:1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.
7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му.
8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
12 Почитай баща си и майка си, за да се продължават дните ти на земята, която ти дава Господ твоя Бог.
13 Не убивай.
14 Не прелюбодействувай.
15 Не кради.
16 Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.
17 Не пожелавай къщата на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито слугата му, нито слугинята му, нито вола му, нито осела му, нито какво да е нещо, което е на ближния ти.
цитирай
7. анонимен - Е сега вече съм доста объркан тука. ...
14.12.2010 23:57
анонимен написа:
Е сега вече съм доста объркан тука. Ако тогава-Второзаконието де, е било забранено от Бога да се краняме на други богове-сега разрешено ли е вече?



Ne e razresheno, no nie ne mojem da ubivame rodnini ili blizki, ako pochitat drugi bogove. Zapovedtta za smyrtnata prisyda nad tezi koito trygvat sled drugi bogove e bila SAMO ZA ONOVA VREME I ONOVA OBSHTESTVO. Da ne zabraviame i che Solomon na dyrti godini trygna sled drugi bogove...
цитирай
8. анонимен - Сестри и братя, Хайде да видим един ...
15.12.2010 00:00
[quote=bojiislujitel]Сестри и братя,

Хайде да видим един по един някои основни моменти в християнството-истинското християнство, пък после всеки може сам/а да сравни това, което вече сме показали с това, което следва. Мисля, че така ще е най-полезно и добре за всички.
Като първо-отпаднал ли е Царският Закон или не?


- Ne e otpadnal razbira se. No zapovedta za smyrtno nakazanie nad blizki koito pochitat drugi bogove ot Vtor.13:6 ne moje da se izpylni dnes. S tova mislia si syglasen.
цитирай
9. анонимен - Е сега вече съм доста объркан тука. ...
15.12.2010 00:01
анонимен написа:
анонимен написа:
Е сега вече съм доста объркан тука. Ако тогава-Второзаконието де, е било забранено от Бога да се краняме на други богове-сега разрешено ли е вече?



Ne e razresheno, no nie ne mojem da ubivame rodnini ili blizki, ako pochitat drugi bogove. Zapovedtta za smyrtnata prisyda nad tezi koito trygvat sled drugi bogove e bila SAMO ZA ONOVA VREME I ONOVA OBSHTESTVO. Da ne zabraviame i che Solomon na dyrti godini trygna sled drugi bogove...



Dobre de, da kajem, xristianite triabva da paziat sabotata. Ma kak da ia paziat? I samo neia li? Mi ako niamash vazmojnost da ia pazish? A drugite zakoni? Shtoto naistina ne vijdam zakon da e protiv mene, no dali nekoi moje da gi opazi vaobshte?
цитирай
10. анонимен - """"Dobre ...
15.12.2010 11:39
""""Dobre de, da kajem, xristianite triabva da paziat sabotata. Ma kak da ia paziat? I samo neia li? Mi ako niamash vazmojnost da ia pazish? A drugite zakoni? Shtoto naistina ne vijdam zakon da e protiv mene, no dali nekoi moje da gi opazi vaobshte?"""""


Problema e che horata NE ISKAT da paziat Sybotata, ne e problema dali mogat ili ne mogat. Ako ne zavisi ot teb i triabva da rabotish v Sybota po prichini che shefa ti v slujbata ne ti dava svoboden den, togava si nevinen. Ako sam si izbral da rabotish v Sybota za da hranish semeistvoto si i da im davash nujnoto, tyi kato parite ne stigat, ti pravish dobro i prichinata e dostatychno sylna, za da ne bydesh syden - ti go opravish ot liubov.
No dori i togava triabva da prodyljavash da iskash da pazish Sybotnia den i ako se molish na Boga da ti dade nujnoto toi shte go napravi. Predi godini triabvashe da rabotia v Sybota sutrinite, no tova se premesti po-kysno prez sedmicata, zashtoto iskah da stane taka.
Po-problemno e kogato horata ne iskat da paziat neshto, elementaren primer - mnogo li e trudno da spre chovek da iade svinsko meso?... A to e tolkova vredno, naskoro chetoh edni statii...
цитирай
11. анонимен - Да не се работи в събота-ако е въз...
15.12.2010 14:45
Да не се работи в събота-ако е възможно де-ясно. Но има ли нещо друго или само това? А като говорим за събота-мисля, хората не знаят кога дори започва тя. Имах приятели адвентисти дето като залезе слънцето в петъка казват, че съботата е започнала и не вършат нищо, но дали и те са наясно? Щото в събота дори и чиниите си не измиват след ядене. Как да я пазим тази събота?
цитирай
12. анонимен - Да не се работи в събота-ако е въз...
15.12.2010 16:45
анонимен написа:
Да не се работи в събота-ако е възможно де-ясно. Но има ли нещо друго или само това? А като говорим за събота-мисля, хората не знаят кога дори започва тя. Имах приятели адвентисти дето като залезе слънцето в петъка казват, че съботата е започнала и не вършат нищо, но дали и те са наясно? Щото в събота дори и чиниите си не измиват след ядене. Как да я пазим тази събота?





Eto kakvo kazva Bibliata (nai-otdolu pokazvam i stihovete):

1. Трябва да помним Съботата *
2. Трябва да я освещаваме * (Бог я е осветил и благословил). Да бъде ден за почитане. **
3. Не трябва да работим, не трябва и да оставяме служителите ни да работят за нас, дори животните ***
4. Трябва да имаме свято събрание (църква) ****
5. Да не търсим нашите си удоволствия и да не вършим нашата си воля **
6. Да не говорим нашите си думи **
7. Да не кладем огън в никое от жилищата си *****

* Изход 20:8
** Изая 58:13
*** Изход 20:10
**** Левит 23:3
***** Изход 35:3
цитирай
13. анонимен - Значи това е как да пазим съботата. ...
15.12.2010 16:52
Значи това е как да пазим съботата. Добре, но ако е студено в къщи-пак ли не мога да запаля огън та да се стопля?
цитирай
14. bojiislujitel - Защо съботата е ткаа важна за Бога и ...
15.12.2010 18:17
Защо съботата е ткаа важна за Бога и съответно-за човека?
Сестри и братя, когато Господ създаде човека от пърстта на земята, направи градина за него и го постави в тази градина-и до сега я търсят, къде е била... Но какво става ясно като четем Библията? Човека не трябваше да работи-човека беше в постоянна почивка! Прочетеет и ще видите-това е факта. Но какво стана после? Сатана подлъга Ева и тя яде от плодовете на лъжата-това е, което яде тя. Как така стана, че Сатана подлъга Ева да наруши първата заповед на Бога-да не говорят със Сатана-да не ядат от дървото на познанието на доброто и злото? Ако прочетете внимателно Езекил 28 глава, ще намерите за Сатана. Бог го е направил съвършен в хубост-това е превода. Съвършен в говорене-това означава тъпънчета и тръби за които също пише. Това същество е така красиво, че едва ли има човек да го погледне и да не се прехласне по хубостта му.
Виждате ли, сестри и братя-какво се оказва дори и до тук-че сте вярвали, че Сатана бил такъв и инакъв, с рога и копита и опашка, грозен, че чак страшен, но Бибилята ви казва съвсем друго нещо.
И така-Сатана се явява пред Ева, Ева си мисли-как е възможно такава красота да води до смърт? Не е възможно... Но същото става и днес дори-Коледата не води ли до смърт-води! Великдена не води ли до смърт-води?... А са красиви празници на пръв поглед-нали?
И така-Ева наруши заповедта на Бога-извърши първият грях!! А-а-а, вие мислехте, че Кайн извърши първият грях-съвсем не! И понеже Адам се подведе по Ева-и той наруши заповедта-а можеше да отмени това, което бе сторила Ева, защото той беше главата.
И какво стана, когато Господ дойде и ги повика-те се скриха! Защо? Защото сега вече те имаха познанието за себе си и знаеха, кое е добро и кое-зло. Вижте, сестри и братя-да знаете бебе дето се опитва да покрие голотата си? Така бяха и те преди греха-бяха невинни!
И какво стана в този момент, сестри и братя? Адам и Ева убиха човека, но убиха и Исус Христос! Точно-в този момент той знаеше какво идва!
цитирай
15. bojiislujitel - Но какво да кажем тогава за събот...
15.12.2010 18:27
Но какво да кажем тогава за съботата? Ами тогава Господ вече им даде и съботата! Защото от този момент човека трябваше с пот на челото и много мъка да изкарва прехраната си! Всичко се измени! И Бог даде на човека съботата-за да има един ден в който да мисли за Бога и в който да не работи нищо!
Разбирате ли сега, какво е значението на съботата, сестри и братя?
Но само това ли е? Съвсем не-много повече от това е! Какво?
Господ даде на човека 6000 години да управлява земята. Но от кога започнаха тези 6000 години? От създаването на човека, сестри и братя. В 6я ден Господ създаде човека! Сега-напишете си числата от едно до шест-това са дните в които Бог работи за да създаде всичко и на шестият ден-създаде човека. А сега-под числото 6 напишете числото 1-и после продължете до 7, но след числото едно!
Сега пребройте от първата единица до седмицата-имате 12. 12000 години! Като при числото 7 имаме края на това нещо. Но какво показва числото 7?
6000 години е дадено на човека да управлява света. И тримата синове на Ной имаха възможност да го управляват-сега е времето на Яфет-хората с бяла кожа.
И какво става след това? Идват седмите хиляда години. Какво са те? Те са Милениума, когато вече Исус Христос ще управлява земята с желязна тояга! Това е съботата на Бога! И всички праведни ще попаднат там и ще са... богове, като ще си починат от делата си! Да-те ще управляват света, като ще са след Исус, но нима има нещо трудно за боговете?
Добре-ще каже някой, но какво идва след 7я ден? Разбира се идва... Осмият Ден! Има тема за него-прочетете я. Идва Отец и Божието Царство-в което кръв и плът вече няма да има! Защото всички ще са духовни-а духовните не умират никога! И праведните и неправедните...
Спомнете си, че когато попитаха Исус защо работи в събота, той им отговори, че Отец му работи и до сега-и той също работи. Защо? Защото Милениума не беше дошъл-и още не е дошъл! Милениума е Божията почивка за която говори и Павел!
И така-ние чакаме Божията почивка-Съботата!!
цитирай
16. bojiislujitel - Значи това е как да пазим съботата. ...
15.12.2010 21:27
анонимен написа:
Значи това е как да пазим съботата. Добре, но ако е студено в къщи-пак ли не мога да запаля огън та да се стопля?


Разбира се, че ще запалиш огън за да се стоплиш! И ако трябва човек да иде и купи лекарства-разбира се, че може!
Свещениците в храма подържаха огъня и в събота и не бяха виновни!
Ние пазим съботата както Бог изисква от нас-не сме фанатици!
Дали човек може да измие съдовете след обяд-а какво ще им стане ако ги измие след като залезе слънцето и съботата приключи? Защото ако измие чиниите-защо да не пусне и прахосмукачка?...
Съботата е за човека-за да бъде с Бога! Шест дена имаме за да вършим всичко каквото трябва-не и против Бога разбира се-седмият ден е събота за Бога!
И още нещо-седмицата започва с неделята! В България са въвели погрешен календар-започва от понеделник, а понеделника е вторият ден, а не първият. В САЩ седмицата започва с неделята. И не, че пазят съботата, но поне това е както трябва да бъде.
цитирай
17. bojiislujitel - И така, явява се въпроса: щом съб...
15.12.2010 21:47
И така, явява се въпроса: щом съботата е така важна за нас и нашето спасение, защо тогава християните в голямата си част не я пазят? И щом не я пазят, тогава наистина ли са християни? Защото християнин/ка е човек, който следва във всичко Исус Христос. Е, защо не го следвате, сестри и братя? И защо твърдите, че сте християни тогава?
Виждате ли, сестри и братя какво се оказва? Тези от вас които внимателно прочетохте тази тема и представеното по нея-може да не се съгласите с представеното, но то е Библията. Тоест-не сте съгласни с Бога-защото нали и вие знаете, че Библията е Божието Слово!
Но само в това отношение ли се разминавате с Бога? О не-съвсем не! Какво още?...
Много от вас казват, че ако човек няма Светият Дух в себе си-не е истински християнин. Е добре-нека ви попитам: като имате Светият Дух в себе си-а Светият Дух не може да ви учи нищо дето е противоположно на Божието Слово-за което вярвам сте съгласни де, то как така не пазите нищо от това, което Бог ви заповядва да пазите? Очевидно е-повечето от вас-надявам се де-нямат изобщо Светият Дух, че дори и никакъв дух нямате. О-о-о имате си дух-вашият си. Какво е това? Това са мислите ви, чувствата ви, вашето "аз"! То умира ако умрете... Защото след смъртта нищо не остава от нас. Да-делата ни са записани при Бога, но ние дори и не знаем това.
Ще продлъжим по този въпрос, сестри и братя, защото целта ми е една и само една-да ви накарам да се замислите! Защото тези от вас, които го направят-вече никога няма да бъдете същите! Може да отхвърлите истината, но няма да сте същите-тя ще си остане в съзнанието ви! И един ден-ако не се обърнете от лъжите дето следвате към Бога за да спасите себе си-ще ви осъди...
цитирай
18. анонимен - Значи това е как да пазим съботата. ...
16.12.2010 00:23
анонимен написа:
Значи това е как да пазим съботата. Добре, но ако е студено в къщи-пак ли не мога да запаля огън та да се стопля?



Ne be chovek - tova e da ne KLADESH ogyn i to po prichina za da GOTVISH HRANA. Pishe go v Bibliata. Gospod kaza na izrailianite da si gotviat poveche hrana v Petyk, za da ima i za Sybota.
Prosto e vajno v tozi den da ne si gubish vremeto s ejednevni neshta kato pazar, gotvene, chistene i t.n.
Zashto ne triabva da si zaet s EJEDNEVNI RABOTI - za da imash vreme koeto VINAGI da e otdeleno za izuchavane na Slovoto, za da moje vinagi vsichki da mogat da poseshtavat SVIATO SYBRANIE.
No dnes e trudno. Vajno e obache jelanieto i usiliata na choveka.
Neka ne stavame fanatici, jiveem v 'duhovno robstvo'.
цитирай
19. анонимен - Добре, но някои пушат-и те ли не м...
16.12.2010 16:51
Добре, но някои пушат-и те ли не могат да палят огън за да си запалят цигарата в събота?
цитирай
20. анонимен - Добре, но някои пушат-и те ли не м...
16.12.2010 17:08
анонимен написа:
Добре, но някои пушат-и те ли не могат да палят огън за да си запалят цигарата в събота?


I az pusha, no v Sybota (ot zaleza v Petyk do zaleza v Sybota) ne pusha, kato pyrvata prichina e che Isaia 58:13 ni kazva "da ne tyrsim svoeto si udovolstvie", po tazi prichina i ne pia alkohol v Sybota. Ne sym siguren dali problema e che si palish cigarata s ogyn, zashtoto tova ne e "kladene na ogyn". Kladeneto na ogyn e zabraneno, zashtoto se pravi s cel da opechesh meso ili da sgotvish neshto. Tova e narushavane na zapovedtta.
No samoto palene na ogyn ne vijdam kak e v narushenie na Sybota sled kato edinstvenia nachin dopredi 20 vek da osvetiavash pomeshteniata vkushti e bilo da se paliat sveshti. :)) Drugo palene na ogyn e bilo razresheno po prichina da se otopliavash, a syshto i kogato e imalo hram - za sybotnite jertvoprinoshenia.

Taka che az ne palia cigara v Sybota po prichina che tova mi e udovolstvie, na pyrvo miasto. Zatova i ot godini ne se pristrastiavam kym tiutiunopusheneto, kato pusha po 1-2 cigari na den (osven kogato izlizam s kompania).
цитирай
21. анонимен - Propusnah da utochnia che na niakoi ...
16.12.2010 17:19
Propusnah da utochnia che na niakoi ot Godishnite Syboti (Bojiite praznici) e asbosliutno razresheno da se pie alkohol, daje go pishe v Bibliata, Gospod kazva che moje da si kupim vino ili spirtno pitie za da se veselim. Tova obache ne vaji obache za nai-sviatia praznik prez godinata - Deniat na Umilostiviavaneto kogato se posti (ne se iade i pie nishto).

цитирай
22. bojiislujitel - И така-фактите показаха, че нар...
16.12.2010 19:03
И така-фактите показаха, че наричате себе си хриситяни, но не сте, защото не пазите това, което Бог е определил. Но само съботата ли е, което нарушавате, сестри и братя? Не-съвсем не е само съботата!
Какво да кажем за Коледата, която идва и вие я пазите? Какво общо им тя с Исус Христос? Абсолютно нищо-прочетете статията за Коледата и вижте сами. Но вие я пазите-защо? Не и за Бога! До кога ще лъжете себе си, сестри и братя-наистина ли мислите, че ще нагодите Бога по своите си страсти? Ама наистина ли? Че какъв Бог ще е тогава, ако творението определя какво да върши Твореца?
Същото вършите и като дойде омразният за Бога пагански празник на богинята Естрате-богинята на плодородието, който празник наричате Великден.
Но какво да кажем и по друг въпрос-когато фарисеите-а те знаеха прекрасно Библията, докато вие дори и не я отваряте...-попитаха Исус, да им даде знак, че той именно е Месията-означава Помазаник, а е помазан от Бога да спаси творението-как да знаят, че той е наистина за когото се представя, какво им каза Исус: прелюбодеен и грешен род иска знамение, но друго знамение няма да им се даде, освен знамението на пророк Йона. И както Йона беше в търбуха на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята-разбирай гроба-три дни и три нощи.
Та вие и това не вярвате, сестри и братя, защото поставяте вашият Исус-именно, защото този е вашият-в гроба в петък залез слънце и го вадите в неделя изгрев слънце. Ха някой от вас моля ви да ми преброи три дни и три нощи! Оказва се, че някои и до три не знаят да броят...
После-вие вярвате, че докаот всички на тази земя се "пържат" в това, което идва, вас Исус ще дойде и ще ви грабне. Е-това вече е върха. С какво вие, дето не пазите нищо от всичкото дето Исус ви заповядва, сте повече от всички други, дето ще се "пържат"? Само защото сте викнали два-три пъти Исусе-Исусе и вече сте различни от тях-така ли?

Ще продължим...
цитирай
23. bojiislujitel - Когато някой събираше съчки в съ...
18.12.2010 16:34
Когато някой събираше съчки в събота и Израиляните го намериха, че върши това, заведоха го при Моисей и попитаха-какво да го правят. Моисей се допита до Бога и Господ каза-да го убият с камъни.
От тогава самите Израиляни нарушаваха съботата и не веднъж, до там, щото Господ им каза-така и така не пазите Закона, поне съботите ми пазете и ще ви оставя в земята, но те и това не можаха да направят. Защо Господ не ги изби?
Сестри и братя-Господ ви е дал примери за всичко в този живот и ако днес не избиват с камъни тези които нарушават умишлено Закона, то това никак не означава, че наказанието им е отменено! Защото Господ никак не забравя това, което е обещал-и на праведни и на неправедни! Та ще дойде денят в който всеки ще бъде съден по делата си и тези дето са нарушавали Законите на Бога ще отидат където им е отредено от Бога-огненото езеро. Защото Исус им каза една притча-помните ли я-за бедният Лазар и богаташа дето се веселеше всеки ден. После и двамата починаха и Лазар беше отпратен в Божието Царство, а богаташа в огненото езеро. Помните, нали?... И как завършва накрая-нека братята на богаташа четат Библията и ако нея не повярват-дори и някой от огненото езеро да бъде изпратен за да им каже какво е там и да внимават да не вършат това, което ще ги прати там-те не биха повярвали!
Четете Библията, сестри и братя-всичко е там! И ако не вярвате в Библията-нищо не вярвате!
цитирай
24. анонимен - Съботата-означава почивка ли?
21.12.2010 19:44
Съботата-означава почивка ли?
цитирай
25. анонимен - Точно така-самата дума Сабат оз...
22.12.2010 17:03
Точно така-самата дума Сабат означава почивка.
цитирай
26. анонимен - А има толкова много въпроси и неща от ...
23.12.2010 18:20
А има толкова много въпроси и неща от Библията, които бихме могли да обсъдим-но ако човек мисли, че вече знае-не задава въпроси...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2192540
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930