Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2010 21:05 - За алкохола и наркотиците-за християни и за тези дето още не търсят Христос
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 10863 Коментари: 7 Гласове:
3



Сестри и братя,

Някои християни проповядват, че пиенето на вино или спиртно питие е грях-няма такова нещо. Други пък стигат до крайност и твърдят, че в Библията се говори само за безалкохолно вино и дори и Исус Христос, който сам свидетелства за себе си, че е винопиец, не е пиел алкохолно вино, но гроздов сок... Отворете който и да е тълковен речник и ще намерите под дефиницията за вино, че е алкохолно питие. В Кана Галилейска, Исус превърна водата във вино-алкохолно! И текста е напълно ясен.
Но нека да видим, какво пише по отношението на виното и спиртното питие в Библията и после ще видим, дали пиенето на алкохол е грях или не и ако има нещо свързано с грях-кое е то.
В Библията думата "вино" се споменава на твърде много места! Вижте само някои от тях:



Битие 9:21

И, като пи от виното опи се и се разголи в шатрата си.

Вярвам никой няма да вземе да ме убеждава, че Ной се е напил от гроздов сок...
Битие 9:24
Като изтрезня Ной от виното си и се научи за онова, което му бе направил по-младият му син, рече: -
Битие 14:18
Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино
Битие 19:32
Ела, да упоим баща си с вино и да преспим с него, за да запазим потомството от баща си.

Гроздовият сок не може да упои човека! 
Битие 19:33
И тъй, оная нощ упоиха баща си с вино; и по-старата влезе та преспа с баща си; а той не усети, нито кога легна тя, нито кога влезе.

Защото беше пиян-упоен! 
Битие 19:34
На другия ден по-старата рече на по-младата: Виж, миналата нощ аз преспах с баща си; да го упоим с вино и тая нощ, та влез ти и преспи с него, за да запазим потомство от баща си.
Битие 19:35
И тъй, и оная нощ упоиха баща си с вино, и по-младата влезе та преспа с него; а той не усети нито кога легна тя, нито кога стана.
Битие 27:25
Тогава каза: Принеси ми и ще ям от лова на сина си, за да те благослови душата ми. И принесе му, та яде; донесе му и вино, та пи.
Битие 27:28
Бог да ти даде от росата на небето, И от тлъстината на земята, И изобилие на жито и на вино.

Бог да благослови виното? Алкохолно питие!
Битие 27:37
А Исаак в отговор рече на Исава: Ето, поставих го господар над тебе, направих всичките му братя негови слуги, и надарих го с жито и вино; какво, прочее, да сторя за тебе, синко?

Нека видим и това, което Исус сам казваше за себе си:

Матей 11:19
Дойде Човешкият Син, Който яде и пие; и казват: Ето човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците! Но пак, мъдростта се оправдава от делата си.
Лука 7:34
Дойде Човешкият Син, който яде и пие, и казвате: Ето, човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците.

Значи Исус не само пиеше вино-пиеше по много! 
Но какво да кажем за спиртното питие? Може би него забранява Господ?

Второзаконие 14:
24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, image
25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; image
26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти

Знаете ли за какво става въпрос, сестри и братя-става въпрос за Божиите Празници на които Господ нарежда да ядем и се веселим!! Разбирате ли го това-на Празниците можем да пием вино и спиртно питие! Не на всичките разбира се, но това е друга тема.

И така-до тук намерихме, че виното и спиртното питие не е забранено от Бога! 
Но има ли проблем тогава с употребата на вино или спиртно питие? Да-ако се напиваме! Защо? Защото пиянството развръзва много лоши неща и ако трезвен човек не би допуснал да извърши грях, то пияният съвсем без да се замисля може да извърши грях-защото мисълта му е неясна!! И точно това е, което Господ ни предупреждава да не вършим:

Притчи 20:1
Виното е присмивател, и спиртното питие крамолник; И който се увлича по тях е неблагоразумен.
Това е, което прави виното ако се употребява в големи количества-ако човек се напие! Същото е и със спиртното питие!
 
Исая 5:11
Горко на ония, които подраняват сутрин, за да търсят спиртно питие, Които продължават до вечер, догдето ги разпали виното!
Исая 5:22
Горко на ония, които са юнаци да пият вино, И силни да подправят спиртно питие, -
 
Исая 28:7
Но и тия се побъркаха от виното И се заблудиха от спиртното питие; Свещеник и пророк се побъркаха от спиртно питие, Обладаха се от вино, заблудиха се от спиртно питие, Побъркаха се във видението, спъват се в съденето,

Пияният не може да отсъди право! Колко са случаите по света на хора загинали след като са препили и са се качили на автомобила си за да идат у дома си? Колко хора са убити поради алкохола-от пияни хора? Какво ви казвам с това-за да е наясно човек с това, което върши, трябва да има трезво съзнание! И ако съзнанието на човека е замъглено-какъв мислите ще е резултата от неговите действия? 
Но какво да кажем за наркотиците? Нека започнем с марихуаната-казват, че човек не се пристрастява към нея. Дали? Има хора които пият често алкохол и пак не се пристрастяват към него, а има и такива които започват да пият все повече и повече-те вече са пристрастени към алкохола. Но да кажем, някой си употребява по малко марихуана-какво за тях? Две неща-ако закона на страната не позволява употребяването й-тогава човека нарушава закона и съответно си има последици ако го хванат. А има и държави в които не е забранена-там никой не може да каже нищо на някой, който използува марихуана за да стане "хай"! Но дали това е добре за човека? Ако човека не се интересува от Бога-никаква разлика. Ако вземе да употребява все повече и повече-някой ден напълно възможно е, да се случи нещо с него/нея, защото съзнанието им не е чисто. В много компании преди да започнат работа новите кандидати-пращат ги на тест за наркотици-защо? Защото не можеш да караш тежки машини или да работиш дори и на някаква машина ако съзнанието ти е замътено. И ако теста намери, че ползуваш наркотици-не можеш да започнеш работа в тази фирма. Съвсем логично-нали? Защото фирмата не иска да поема отговорност, че е назначила човек, който е опасен за околните!
Знаете, че в света на музиката много музиканти използуват и марихуана и дори много по-сериозни наркотици. Знаете ли, че средната продължителност на музиканти и артисти е около 52 години?...
Но ако говорим за хероина или кокаина-този, който започва да ги използува се пристрастява към тях. И те почнти винаги водят до грях-нарушаване на Закона на Бога, както и нарушаване на човешките закони! Колко кражби и убийства са станали поради тези наркотици?! Но употребата на марихуана води ли до употреба и на тези наркотици-в някои случаи-да.
До тук беше и за християни и за нехристияни. А сега специялно за хора които не знаят нищо за Бога: сестри и братя, всичко можем да вършим, но всичко ли е добро? Никой не може да ви спре от тези неща, но само вие самите можете. Но защо да спрете? Живота е твърде ценен за да го пропиляваме така... Ние не сме се появили от маймуните-съвсем не. Ние сме много сложно сътворени и за това има причина. Нещо повече-не сме сътворени за да поживеем един миг-щото живота преминава като миг-и да умрем. Съвсем не! Ние сме сътворени за да бъдем... богове. Възможно е вече да сте чели темата по този въпрос на този блог-те са няколко всъщност. И сега се явява въпроса: кое е това, от което не можем да се откажем, за да станем богове-за нас няма да има нищо невъзможно, никакви ограничения, никакви лошотии, за нас всичко ще е повече от прекрасното, което можем да си представим и при най-развинтено въображение-ние ще имаме всяка власт и при това няма да можем да грешим-боговете не грешат. Е-кое е това, което си струва да запазим сега, та да не влезем в този живот, който на всичко отгоре ще е и вечен? Аз не виждам такова нещо в този тъжен и съсипан свят... А вие? 
Вижте сестри и братя какво ви пише апостол Павел-нашият апостол: 

І Коринтяни 3: 
16 Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас? image
17 Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.


Тук именно много християни се лъжат, като съвсем неправилно разбират тези думи-съвсем не означават, че Бог е поставил някакъв дух в нас! Съвсем не! Но това, което означават е, че тези от нас които вече имат Божието Слово в съзнанието си и го изпълняват-са станали свети пред Бога и не е редно да съсипват себе си по какъвто и да е начин! Има и повече тук, но не е по темата.
Вие, сестри и братя дето още не сте намерили Бога, мислите, че това не се отнася за вас-наистина не се! Но кое ви пречи да се обърнете към Бога и да намерите как да придобиете вечен живот? Бог иска всички да дойдат при Него! 
А знаете ли, ако не отидете при Бога, къде ще идете? Защото има само две възможности-и това никой не ви го е казвал, но е самата истина: да бъдем с Бога; да не бъдем с Бога. Но какво е това, да не бъдем с Бога? Бог е направил за Сатана и неговите ангели огненото езеро и там освен тези ще попаднат и всички хора които не са пожелали да чуят гласа на Бога и да се върнат при Него. Сестри и братя-аз съм само вестоносец-Бог ви вика чрез мене да се върнете при Него-чувате ли как настоятелно ви вика? И ако се върнете при Него-ще направите най-добрият избор, който сте направили сами в живота си! 

Темата е отворена-ще пиша може би и още по нея...


Тагове:   още,   християни,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Прочие нищо, което влиза в устата на човека,
07.12.2010 21:36
не го замърсява. Замърсява го това, което излиза от нея.
цитирай
2. alchemist - Нека започнем с марихуаната
07.12.2010 21:59
Въй, въй - индийският коноп е билка която съдържа тетрахидроканабинол който действува болко успокояващо и успокояващо на душата. Фактът че Бог ни е дал такова растение с лечебни свойства, както и много други лечебни видове които съдържат наркотично действуващи вещества. Говори сам по себе си, че марихуаната не е виновна за човешките беди, а самият човек. ;)
Например има хора които се опиват от самата мисъл за пари и са способни на всичко заради тях. И правят какво ли не само за да си добият наркотика наречен пари. Да не говорим, че едно добре приготвено ястие също може да измени човешката психика.
цитирай
3. анонимен - Bilka??
08.12.2010 12:19
alchemist написа:
Въй, въй - индийският коноп е билка която съдържа тетрахидроканабинол който действува болко успокояващо и успокояващо на душата. Фактът че Бог ни е дал такова растение с лечебни свойства, както и много други лечебни видове които съдържат наркотично действуващи вещества.


Bilka znachi? :) Ta kak se priema tazi bilka i koia chast na rastenieto? Triabva li bilkata da se izpushva za da si vkarash veshtestvata v mozyka i da ti se zamygli syznanieto? Shtoto az predi godini sym probval marihuana i znaia mnogo dobre che syvsem ne si v trezvo systoianie i to syvsem ne e syshtoto kato da si izpil 200 grama rakia, mnogo po-razlichno e. A Isus kazva bydete budni!
Ne sym vijdal nito edin chovek (nito edin!) koito da e trezv i buden, koito e "na sebe si", sled pushene na marihuana.

Po interesen e vyprosyt - zashto horata tyrsiat tova systoianie na opianenost chrez narkoticite? Na chovek chiito jivot e iarko ogrian ot svetlinata na Slovoto na Bog prosto ne mu triabva tova.
цитирай
4. bojiislujitel - Искам да добавя нещо, което на пръв ...
08.12.2010 20:00
Искам да добавя нещо, което на пръв поглед изглежда, не е към темата, но всъщност е точно по темата, както и по всички други теми...
Какво е човешкият мозък, сестри и братя? Можем да го разглеждаме като генератор на мисли. Всякакви мисли се раждат в него. Разбира се на базата на външни влияния, но понякога и просто ей така... Мислите ни са духовни-съществуват като дух в нас. Но съзнанието ги контролира-ако се породи лоша мисъл, съзнанието контролира мозъка и я "вижда", след което я отхвърля. И тя не се загнездва в паметта. Случва се понякога и това, но съзнанието контролира паметта също.
Но какво става когато една мисъл бива одобрена от съзнанието? Тогава съзнанието командва човека да извърши съответните действия и човекът ги извършва. И така, тази мисъл-този дух-става реалност, става вече физическо изпълнение. Пример за това: мъж вижда красива жена. Почти веднага се явява определена мисъл в мозъка му-не е нужно да обяснявам каква, братя-нали? И ако съзнанието не отхвърли тази мисъл, човека се заглежда още повече в жената, гледа я, гледа я и мисълта става все по-настоятелна. И така, тази мисъл го кара вече да започне да действа. Опитва се да я заговори, като в някои случаи жената му се усмихва и от тук нататък мисля не е нужно да обяснявам как мисълта на мъжа от дух става физика-плътска...
Сестри-не бързайте да казвате, че при вас нещата са по различен начин-не са!
Мозъка генерира мислите, съзнанието ги контролира. Същият случай но когато вече този същият мъж знае заповедта "Не прелюбодействай!" Не е възможно да не види жената, не е възможно и да не разбере веднага, че е красива, но всичко спира до тук!!! Спира да я гледа и така грехът е отстранен още в зачатието. Разбира се има и по-сложни ситуации-спомнете си за Йосиф и как избяга от жената на онзи Египетски велможа, за да не извърши грях с нея!
Но мисля, разбирате за какво става въпрос-нали? И сега-ако ние не можем да контролираме мозъка си-винаги се извършват действия в следствие на мислите ни!
Следва...
цитирай
5. bojiislujitel - Сега-какво става с човек, който ...
08.12.2010 20:06
Сега-какво става с човек, който знае Закона, знае да не греши, но при някакъв си случай се напие и тогава не може да контролира мозъка? Колко грехове-някои от тях и смъртни са извършени в такива ситуации?
А какво става с човек, който е "хай"? Човека иначе е честен, опитва се с всички сили да върви по пътя с Бога, но ето-сега е употребил марихуана или нещо още по-силно и Господ решава да го/я изпита-праща Сатана да го подведе. Човека сам се изкушава, но ако състоянието на съзнанието му/й е слабо, то изкушението е почти реалност-нали?
Сестри и братя-Давид допусна невероятен грях, страшен грях! Пророка дойде и му каза за това-Давид се разкая, Господ го наказа жестоко за това, което направи, Давид би дал всичко да не беше извършил този голям грях, но нищо вече не се връща на зад!!! Разбирате ли това, сестри и братя-страшно е! Колко от нас биха искали да се върнат в миналото и да не извършат това или онова, но не става! И тогава носим последиците си за винаги! Ето-това е страшното! Защото всяко наше действие си има последици-били добри ако действието е добро или лоши-ако действието ни е било зло!
За това какво е най-доброто за човек, който би искал да бъде с Бога и дори да няма лоши последици от действията му/й? Да бъде с трезво съзнание, защото само трезвото съзнание може да контролира това невероятно страшно творение-мозъка!!!
Мисля, ясно е...
цитирай
6. анонимен - Сега-какво става с човек, който ...
16.12.2010 17:25
bojiislujitel написа:
Сега-какво става с човек, който знае Закона, знае да не греши, но при някакъв си случай се напие и тогава не може да контролира мозъка? Колко грехове-някои от тях и смъртни са извършени в такива ситуации?
А какво става с човек, който е "хай"? Човека иначе е честен, опитва се с всички сили да върви по пътя с Бога, но ето-сега е употребил марихуана или нещо още по-силно и Господ решава да го/я изпита-праща Сатана да го подведе. Човека сам се изкушава, но ако състоянието на съзнанието му/й е слабо, то изкушението е почти реалност-нали?
Сестри и братя-Давид допусна невероятен грях, страшен грях! Пророка дойде и му каза за това-Давид се разкая, Господ го наказа жестоко за това, което направи, Давид би дал всичко да не беше извършил този голям грях, но нищо вече не се връща на зад!!! Разбирате ли това, сестри и братя-страшно е! Колко от нас биха искали да се върнат в миналото и да не извършат това или онова, но не става! И тогава носим последиците си за винаги! Ето-това е страшното! Защото всяко наше действие си има последици-били добри ако действието е добро или лоши-ако действието ни е било зло!
За това какво е най-доброто за човек, който би искал да бъде с Бога и дори да няма лоши последици от действията му/й? Да бъде с трезво съзнание, защото само трезвото съзнание може да контролира това невероятно страшно творение-мозъка!!!
Мисля, ясно е...



Az sym pushil predi godini marihuana i pomnia che syvsem ne biah s trezveno syznanie. :) Marihuanata e evtino zabavlenie, togava si misleh che e vdyhnoviavashto (zashtoto predrazpolaga kym izkustvo, literatura, filmi) no se okazva che tia ti i vzima dosta. Nakraia na teglilkite se okaza che vzima poveche ot kolkoto dava. Reshih da spra, zashtoto ne iskah da lyja sebe si che Bog me haresva takyv - "napushen mydrec"... :)))))
цитирай
7. анонимен - Въпроса отново опира до последи...
22.12.2010 17:10
Въпроса отново опира до последиците. А мисля ясно е на всеки, че ако човек не е в трезво състояние-не мисли с трезва глава, възможно е да извърши нещо дето иначе не би извършил. Ето-това би бил голям проблем, защото извършеното вече не може да се върне назад!! Същото е и с думите-каквото излезе от устата ни вече има съответни последици. И не веднъж ни се иска след време да не сме казали това или онова, но не може да се върне! А колко повече това-да кажем нещо нередно и да обидим някого или дори и по-лошо, като предизвикаме бой и дори смърт в някои случаи-е възможно да бъде извършено в нетрезво състояние. И после какво-не можше да върнеш назад случилото се!!
Сестри и братя, нека търсим вечният живот и внимаваме какво вършим! О-да, разбира се, че ще падаме по пътя-нормално е за човешкото естество, но нека не е вечно падение, нека не оставаме там където сме паднали, нека се стремим падането ни да не е голямо!
А си зависи само от нас самите-някои говорят за борба между доброто и злото в света-няма такава! Цялата борба е само вътре в нашето съзнание!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194377
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930