Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2010 04:32 - Грабване, взимане-има ли изобщо в Библията такова нещо
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 7087 Коментари: 15 Гласове:
-1

Последна промяна: 27.11.2010 05:27


Сестри и братя,

Мнозина от вас са повярвали на нещо, което няма нищо общо с Библията. Преди години някой си на базата на няколко стиха от І Солунци 4 глава си е измислил учението за грабването, като твърди, че истинската църква ще бъде грабната от Исус-а адвентистите от седмият ден пък твърдят, че истинската църква ще бъде взета на небето от Исус Хпистос, докато тук, на тази земя ще стават страхотиите описани из цялат Библия-3.5 години велика скръб. Но възможно ли е това да е истина? Нека видим фактите според Библията както са си и нека всеки сам предцени, кое как е, след като провери всичко.
Ето стиховете на основата на който са си направили учение: 
І Солунци 4

15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
image
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; image
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.


И ако честен човек чете внимателно тези няколко реда, не може да не си зададе въпроса-"грабнати" къде? Пише в облаците! Но облаците съвсем не са третото небе, на което така много им се иска да отидат! 
И така-въпроса е-къде?! 
Ще представя Библията по този въпрос, сестри и братя и както казах-който има очи да види-нека види! Темата е отворена за всички и всеки, който иска да ни докаже нещо от Библията във връзка с тези няколко ситха-нека се чувствува поканен/а!!



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - 7848
27.11.2010 22:37
Твърдението ви е грешно, неясно и манипулативно. Явно, никога не сте учили богословие и църковна история и говорите неграмотно. Още църковните отци са писали за ГРАБВАНЕТО в БИБЛИЯТА. Прочетете малко преди да говорите толкова много. Благодарим предварително.
цитирай
2. bojiislujitel - 7848-моля моля, сестро или брат...
27.11.2010 22:43
7848-моля моля, сестро или брате-аз не твърдя нищо-вие твърдите! Докажете твърдението си чрез Библията! От Битие до Откровението-нали това ви предложих? И няма нищо манипулативно-аз зная прекрасно вашите учения! И от къде сте също зная-ваш ред е сега да ме опровергаете! Ще има ли грабване или взимане или не? Ще върви ли някой на небето или не? Ако да-докажете! А аз ще ви докажа, че никой не е бил на небето-говорим за третото нече, където са Отец, Исус Хпристос и техните ангели и никой няма да върви там!

Вие сте! Обиди и намеци не са доказателство!
цитирай
3. анонимен - неверие
28.11.2010 00:09
защо ще се доказва нещо на някой който не вярва
цитирай
4. анонимен - На някой който не вярва в какво? В ...
28.11.2010 15:22
На някой който не вярва в какво? В лъжи ли-ама разбира се, че този "някой" не вярва в лъжи на човеци-щото е изследвал и намерил, че са лъжи. Но ако някой все още мисли и е убеден/а, че не са лъжи-моля, докажете открито на всички, че Исус ще дойде и "ще грабне църквата"-както са ви казали, че ще стане-от Библията!
Има тук една тема-Милениума на Земята-ако някой дето искренно търси истината я прегледа ама внимателно-само тя стига за да се развенчаят лъжите на човеците! А нека не забравяме, кой е бащата на лъжата... Но дори и факта, че представих няколко стиха от І Солунци и никой не идва да ги обясни и да покаже, къде пише, че Исус ще дойде и ще "грабне" някого на третото небе, както и да обясни, защо хората си прибавят думички към Библията, мисля дори и този факт вече е достатъчен!
Но ако някой все още е убеден/а, че ще бъде грабнат/а от Исус и отнесен/а на третото небе-моля, имате думата! Лесно е да се крие човек зад лъжата и да си мисли, че е осветен и отделен, но дали е? Хайде-нека видим Божият Дух във вас-нали го имате? Ако го имате-не би било никакъв проблем да покажете истината по Бога-нали?...
цитирай
5. анонимен - А защо не започнем от това...
28.11.2010 15:32
Сестри и братя-ще ви улесня що се касае до това, какво бихте могли да отговорите по тази тема.
Защо не започнем от въпроса-добре, ако Исус Христос ще дойъде и ще грабне църквата на третото небе, то кой ще остане на тази земя? За колко време църквата ще е на третото небе и какво ще става на тази земя през това време?
цитирай
6. анонимен - 5499
28.11.2010 21:01
според новото изследване на Евангелски вестник 97% от българските евангелисти очакват грабването на църквата, повечето от тях преди скръбта
цитирай
7. bojiislujitel - Но това съвсем не го прави истан, ...
28.11.2010 21:49
Но това съвсем не го прави истина, сестро или брате! Целият свят вярва, че на Коледа се е родил Исус Христос и че е възкръснал на Великден-но това не ги прави истина!
По времето на Ной Господ намери само Ной праведен! И поради Ной сега сме живи.. А другите милиони хора тогава-или колкото и да са били-нали бяха мнозинството-какво стана с тях?
цитирай
8. анонимен - 8745
30.11.2010 13:44
това което го прави ИСТИНА е ИСТИНАТА, т.е. БОЖИЕТО СЛОВО
както ти сам описа горните стихове и пасажи ГРАБВАНЕТО на ЦЪРКВАТА е ясно описано в Новия завет. вярвано и документирано от църковните отци и изповядвано и очаквано от ранната църква :)

това че почти ВСИЧКИ евангелисти в България вярват в грабването пък означава че е достоверна доктрина която е приета от църквата като цяло с изключение на няколко еретика като теб които не признават върховенството на Бог-все-троица, не ходят на църква - защото са себедостатъчни, не дават десятъци и крадат от Бога, не вярват в свободна воля защото нямат такава и така себеволно обричат себе си и дома си на АДА; това е което една такава статистика означава. Това е самата истина :)
цитирай
9. bojiislujitel - Брате или сестро 8745, Ми щом така ...
30.11.2010 17:40
Брате или сестро 8745,
Ми щом така ясно е описано грабването на църквата в Библията-що не ни го представиш, че и ние да го видим? Дай стиховете говорещи за това, че Исус Христос ще дойде и ще "грабне" църквата си на третото небе, докато на земята стават страхотии!

И както винаги след този ми въпрос следва... мълчание! И ако продължиш, брате или сестро-ще ни докажеш още веднъж, че басните и лъжите на човеци нямат нищо общо с истината от Бога!

Е-какво ще бъде?
цитирай
10. анонимен - Bojislujitel e прав
01.12.2010 10:44
Всички в този форум продължават да твърдят погрешни доктрини, като Божислужител се опитва да им обърне внимание на това, за съжаление без успех. И явно никоѝ не отваря библията за да провери неговите твърдения. Колко жалко, че всички са приели, че знаят всичко и всички ще умрат защото са приели човешки учения. Не съм съгласна със всичко което твърди Божислужител в други негови постове, но тук стоя твърдо зад него. За съжаление нямам време да се аргументирам с библ стихове, въпреки че има много повече от 1 Солунци 4. Но тези които търсят с отворени очи ще намерят, а останалите ще умрат в очакване на една лъжа. Църквата никъде няма да ходи, защото работата и е на земята. Само дето задръстеното и завистливо християнство което откривам тук пречи на всичко читаво да мисли с мозъка си. Поздравявам ви за невероятната ви доктрина за грабването - защото в този свят в коѝто вие живеете и на кучета не им се живее. И там остава естествено само едно- да си вярваш, че един ден Бог коѝто доѝде за да спаси, а не да разруши все пак ще направи изклиучение за теб като унищожи всичко живо на земята, само за да бъдеш ти още веднъж спасен, защото явно пролятата му кръв бсе още не е дотатъчна за спасението на някои в този форум.
цитирай
11. bojiislujitel - И какво се оказа до сега, сестри и ...
02.12.2010 16:51
И какво се оказа до сега, сестри и братя? Че вярвате в едно учение, но никак не можете да докажете, че е истина... А знаете ли поне колко много стихове има в Библията които правят това учение не само за смях, но го правят направо жалък опит на хора нямащи никакви знания по Божието Слово да говорят за неща от които нямат и понятие?
Вижте при желание урока за Милениума на земята, вижте и за Царството на Давидовият Син-и помислете-защо вярвате в лъжи? Къде водят лъжите?
цитирай
12. анонимен - sluga gospoden
07.12.2010 22:26
koito izka da razbira Bibliqta trqbva da q cete crez voditelstvoto na svqtiqt duh inace nikoga nqma da moje da razbere kakvo kazva Bibliqta kamoli da povqrva v dumite napisani vytre v neq,
цитирай
13. bojiislujitel - Нека да обобщя-"грабване...
11.12.2010 03:09
Нека да обобщя-"грабване" няма да има! Всичко и всички ще са си тук-на тази земя! Исус идва, а не отива! Светиите ще го срещнат и после заедно-както пише и Захария и на други места в Библията-ще дойдат за да управляват света с желязна тояга под ръководството на Исус Христос. А Исус Христос ще седне на трона на Давид-томчно както са пророчествата, в Ерусалим и от там ще управлява всичките народи. Великата скръб преди това ще бъде 3.5 години и в края й ще има война между силите на Европейският Съюз и Русия със съюзниците си, в долината Магедон-на север от Ерусалим. Исус Христос ,идещ с всичките-обърнете внимание на думата "всичките" свои ангели-което ви говори, че на третото небе ще остане само Отец за 1000 години-което е един ден, ще бъде посрещнат от светиите-сега вече превърнати на... богове-в облаците и те заедно ще дойдат на тази земя-вече обясних какво ще правят.
Сестри и братя-цялата Библия ви пише едно и също, едно и също и винаги е-Исус идва на тази земя за да бъде с твроението си. После и Отец ще дойде на Земята за да бъде с творението си и това е целият факт! Библията е пълна с тези пророчества, но не-вие имате по-добри...
А тези от вас, дето са пълни със Светият Дух-е как така не знаете нищо от тези факти? Човек може да се запита-а дали сте пълни със Светият дух или само претендирате? Мисля, че не сте пълни... Възможно е да сте пълни с някакъв дух, но да не ви обяснявам какъв и защо...

И така-стана ясно, че вярвате в химери-защо? Ето-това не стана ясно! Къде ще ви отведат лъжите на човеците? Наистина ли не знаете за огненото езеро? Не сте ли чели поне в Новият Завет за тесният и широкият път? Нали уж обичате Исус Христос-е как така не знаете за тесният път и за широкият път?

Сестри и братя-време няма за да продължавате да лъжете себе си така суетно! Не ви пиша това поради друга пхричина, но само поради една-да се събудите докато е време!
цитирай
14. анонимен - Римляни 13:13
21.03.2011 22:12
34 Казвам ви: В оная нощ ще бъдат двама на едно легло: единият ще се вземе, а другият ще се остави.
35 Две жени ще наедно да мелят: едната ще бъде взета, а другата ще се остави.
36 Двама ще бъдат на нива: единият ще се вземе, а другият ще се остави.

Като открия друго ще пиша пак :)))
цитирай
15. анонимен - Римляни 13:13
21.03.2011 22:18
Май забравих да напиша от къде са стиховете :Р Те са от Лука.. 17 глава но и в 21 има интересни неща ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194599
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930