Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 19:44 - Нещо за размисъл-дълбок размисъл, защото времето е наближило
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2010 19:46


Сестри и братя,

Исус Христос говореше често с притчи на хората които го слушаха. Тези притчи обаче до една имат огромен смисъл-никога Исус не каза нещо, което беше в суета. Но тук сега няма да обсъждам тези притчи-един ден и това ще направя, за да ги видим и разберем.
Тук искам да използувам метода на Исус Христос и да ви представя нещо, което е невероятно актуално днес и е жизнено важно. Казвам жизнено важно, защото днес твърде много хора си играят с невероятно опасно оръжие и дори не знаят как работи и какво може да стане и с тях, и с близките им ако това оръжие заработи. То се казва.... не-не познахте-не е ядреното оръжие: то се казва Божието Слово.
Точно така, сестри и братя-днес твърде много хора си играят на християни, а някои още повече-на проповедници, но нямат и понятие какво е това, което проповядват и че то няма ама нищо общо с Библията почти във всички случаи. И почти винаги е така изкривено и така далече от истината, че просто не мога да разбера, как е възможно дори да има хора които да бъдат излъгани така лесно чрез това, което тези самозвани проповедници наричат Божие Слово. Но изглежда хората обичат лъжата и се доверяват на лъжците по-лесно от колкото да обичат истината.
Ето ви сега притчата за която исках да ви кажа.

Живял в далично царство праведен Цар и управлявал царството си мъдро и почтено. И хората го обичали твърде много, но имало-случва се-и някои хора които го мразели и постоянно искали да му направят някоя пакост.
Мислили те, мислили и накрая намислили: тръгнали по царството и по съседните царства да говорят за този Цар. И където и да отивали, казвали, че идват от негово име и понеже всички съседни царе знаели, че този Цар е праведен и добър, уважавали го, независимо, че те не били като него.
И тези хора говорели винаги, че ето-идват от името на този Цар и ще разкажат на всички, как да се променят хората, че да стане и тяхното царство като това на този Цар. И хората ги приемали на радо сърце, защото знаели, чували били, че онова Царство наистина е добро и хората там са много щастливи. И приемали с радост всичко, което онези разказвали за царя и за поданиците му там, без да проверят дали е истина.
Така продължило доста дълго време-години. Но ето-станало така, че някой си от онова Царство дошъл и чул един от тези самозванци да говори, кое как било в онова Царство и какъв бил Царят. Слушал човека и не можел да повярва на ушите си-тези говорели уж все за Царя-неговит Господар, но така извъртали хитро нещата, че ако се вслуша внимателно човек, ще намери, че онзи Цар бил най-жестокият тиранин съществувал някога. Че бил лъжец и постоянно променял това, което обещаел. Че това, което заповядвал било винаги против поданиците му, че наказвал без причина и какво ли не още от този сорт... 
Сещате се нататък-нали? Е добре-върнал се този праведен човек при Царя и му разказал какво ставало и как неговите поданици го клеветели постоянно, като ползували името му навсякъде и поради това хората ги приемали с отворени врати. 

Сестри и братя, които мислите, че принасята служба на Бога а не вършите нищо от това, което Бог ви е наредил и дори и не познавате Бога-какво мислите ще стане с вас когато Исус Христос дойде отново? И как ще платите за невинната кръв на тези които сте подлъгали и водите в огненото езеро? Не знаете ли, че всичко се записва? Не знаете ли, че по делата и думите си ще бъдем съдени? Не мислите ли, че това, което вършите със сигурност ще ви прати в огненото езеро? Обикаляте света и проповядвате-какво???! Показвате се на телевизията и проповядвате човешки лъжи и басни нямащи нищо общо с Божието Слово!! Какъв мислите, ще е резултата от тази ви игра? Ако сте разумни сега е времето да спрете да злословите Бога и да лъжете за Бога! 
Едни четат само Новият Завет и отиват да проповядват-и нонятие нямат ни от Новия, нито от Стария-единият защото не четете никога, другият-защото не сте чели Първият! 
Други четат кой знае какво и още повече-кой знае какво разбират и проповядват-какво и защо? Не знаета ли, че заплата за греха е смърт в огненото езеро? И как можете да говорите и пишете, че Закона на Бога е отпаднал и в същото време да казвате на грешниците-хората дето нарушават Закона-да се покаят? Та това е чисто безумие! 

Не ви харесва тази критика-не е мой проблема-аз служа на Бога! Но ако сте разумни-сега е времето да оставите суетите в които сте потънали и да се покаете от греховете си, та да се обърнете към Бога и Бог към вас! Точно така, сестри и братя-грехът е нарушаването на Закона на Бога-І Йоаново 3:4!! 


Не мога спокойно да наблюдавам това, което вършите и да мълча!  Защото Исус е вече на прага-нямате просто време повече...


Тагове:   наближило,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171987
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031