Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2010 04:40 - Едно разяснение
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1444 Коментари: 2 Гласове:
1



Сестри и братя,

Напълно разбирам, че някои от нещата които представям са дълги-това са цели уроци предадени в съботен ден и са от порядъка на 2 часа...  Който има желание да прочете-нека чете, който търси бързо спасение-не ги препоръчвам. Но бързата кучка-слепи ги ражда-нали така? С две думи-без търпение няма спасение.
Факта обаче е, че има хора които четат тези неща-защото търсят как да спасят себе си, търсят отговорите на това, защо сме създадени, от къде идваме, на къде отиваме, какво ще бъде там. А факта е, че в днешните църкви-не само в България или другаде-навсякъде почти-не се преподава Божието Слово. Това, което се преподава-това, на което учат хората е някаква пародия, която са нарекли Християнство и която няма нищо общо с Исус Христос, нито с Библията. Един от уроците които съм представил тук дава ясна представа от къде е днешното Християнство-то е от Римската Империя-когато Император Константин го налага със силата на меча на цялата Империя, като смесва много паганизъм с мъничко от Библията-ма така малко, че с годините почти е изчезнало. И така-създадена е нова религия. Библията обаче не е религия-религиите ги създават човеците... Библията е начин на поведение за да спасим себе си. Тя е упътване за нас-хората-което ни казва как да се върнем обратно при Бога. Защото Господ не ни създаде с намерение това, което се случи с нас да се случи. Но поради свободната ни воля-случи се и грехът влезе в света.
Напълно съм наясно, че някои от вас четат тези неща и решават, че нямат нищо общо с Библията или с истината-и аз мислех така някога. Но факта е, че всичко, което ни казват за Бога-трябва да го проверяваме-чрез Библията. Касае се в края на краищата до нашето лично спасение. Някои от вас дори мислят, че църквата ще ги спасява-няма такова нещо-спасението е индивидуално!! 
Ако желаете да ми пишете нещо-пишете го открито на този блог и ще го обсъдим. И ако е по истината-няма проблем да го признаем; а ако не-няма проблем да го отхвърлим!! 

И така-ще има и къси теми, ще има и дълги. Някои от вас са получили добро очразование-за ден-два ли сте го получили или за много години? Но как тогава ще спасите себе си като се занимавате с Божието Слово за ден-два? 
Някои от вас посещават църкви за години-какво сте научили там? Проверете и вижте-сравнете с това, което четете за първи път в живота си именно тук-а то е Библията както си е.
Научили ли сте, как да спасите себе си или някой ще идва да ви "грабва"?... Писах и по този въпрос-мисля и ако не съм-ще пиша. Защото от създанието Сатана-който вече беше изгонен от третото небе-винаги действа па един и един начин-чрез измама. И тнай-добрата измама е тази в който има малко истина и другото е лъжа.
Та дали някой не ви е мамил цял живот-ето-това проверете за себе си!!



Гласувай:
1



1. bojiislujitel - Сестри и братя, Лъгали са ви цяла ...
04.09.2010 17:05
Сестри и братя,

Лъгали са ви цяла живот-я комунисти, я други, но резултата е същият. Нещо повече-когато някои от вас са тръгнали по разни църкви, с надеждата да чуят най-накрая и истината, оказва се, че там са ви лъгали дори и още повече. Някой ми беше писал, че пасторът живеел в охолство докато хората от църквата едва събирали пари за хляб. Божието Слово за гнусна печалба ли се преподава на хората? Кой от апостолите или пророците беше богат? И не, че Бог мрази богатството-писано е, че не парите са проблема, но любовта към тях е! И така-в църквите в които трябва да чуете най-важната истина-как да спасите себе си-и там ви лъжат, защото ви използуват за да се обогатят чрез вас. А спасението е във вашите ръце! И ако отивате в разни църкви дето не научавате нищо за това, как да спасите себе си-защо си губите времето? Господ казва в Исаия-защо давате пари за това, което не е хляб? Кой от вас би отишъл на магазина за хранителни стоки и би похарчил 100-200 лева или колкото и да било там и после би исзлязъл с празна кошница или количка? Но защо отивате там, където вие сте нищо повече от следство за лична облага от страна на пастиря ви?

Можете ли да си отговорите на този въпрос? Вижте какви неща представям тук-какво знаехте за тях преди да ги прочетете? А всичко е в Библията! Вижте темата за в какво вярват днешните християни-кой ви е разяснил нещата в нея? Кога сте чули нещо подобно въобще? Или Спасението-какво ще замените за него-сега чак разбирате, че да се вярва в Бога съвсем не е игра...
Или пък за Европейският Съюз-кой ви е разкрил, какво е този съюз? А нещата в света са дошли до "Но това е само начало на страдания"-ние се намираме в последната фаза на тоза пророчество-още не са започнали войните между държавите-ще започнат и явно скоро... Ние ще видим идването на Исус Христос-ние сме това поколение! В нашето време ще се случат тези неща-готови ли сте за тях? Знаете ли, какво ще направи ЕС? Знаете ли за това, какво пише в Библията за Съюза? Кой ще ви каже?!
цитирай
2. bojiislujitel - А за тези дето търсят бързо спасение...
12.09.2010 16:39
Сестри и братя на "бързото спасение"-ето ви нещо съвсем ясно и кратко.
Всеки човек-от началото на създанието дори и до днес има само две възможности: да служи на Бога; да служи на Сатана. Трета възможност не съществува и никога не е съществувала. И избора е лично наш-на всеки един от нас-индивидуален избор!
И така-ако пазите Божиите Заповеди и вършите това, което Господ изисква от нас-ще получите и наградата като му дойде времето-вечен живот в Божието Царство където ще сте... богове. Не е нужно мисля да обяснявам какви са възможностите на боговете-нали?
А ако решите да не пазите нищо от това, което Бог е наредил-след като вече знаете какво трябва да пазите-също ще живеете вечно, но в огненото езеро, което гори с огън и жупел-и там ще сте за винаги. А за винаги, сестри и братя е твърде дълго-нали?... Там ще е и Сатана и неговите ангели-защото за тях беше създадено това езеро. Та в това отношение всички попаднали там ще са равни.
И така-ето ви накратко истината за това, каква ще бъде заплатата в единият случай и каква-в другия. Трети случай просто не съществува. А избора е личен.

По-кратко от това-здраве му кажи! Но тези от вас които изберат да бъдат богове в бъдещото Царство-от сега започва вашият труд и според както се трудите-такава и награда ще получите накрая. Успех!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172520
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031