Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 03:51 - Второто пришествие на Исус Христос
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2371 Коментари: 1 Гласове:
0



Сестри и братя,

Всеки човек, който наблюдава събитията в този свят и знае малко от малко поне пророчествата, разбира, че нещо става в света. Разбира, може би смътно, но разбира, че вероятно Исус Христос ще дойде скоро. Но ето нещо за размисъл, нещо, което ще ви помогне да осъзнаете какво ще става в близко бъдеще и дали ще има някой "грабнат" или всички хора ще са си тук-на тази земя и ще изпитат язвите на Бога.

Второто пришествие
Учението за великата развръзка на световната история чрез едно уникално събитие е кардинално учение на Библията. Стотици стихове говорят за Второто пришествие на Исус Христос.
Две големи теми са развити в Библията. Главната тема на стария Завет е, че ще дойде Месия - Спасител на човечеството. А главната тема на Новия Завет е, че Христос дойде и изкупи човешкия род. Той ще дойде втори път за спасение на всички, които са Го приели. Точно тази съпоставка прави ап.Павел в Евр.9:28:
“Така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасение на ония, които Го очакват.”
За всеки християнин е много скъпо обещанието, което сам Исус даде на учениците Си в навечерието на предаването Му. Любимият ученик на Исуса е записал това в Йоан 14:1-3:
“Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и в Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа; защото отивам да ви приготвя място. И когато отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото дето съм Аз да бъдете и вие.”

Преди да обясни характера и истината относно това грандиозно събитие Исус ни предупреждава за фалшификациите. Той подчертава, че в последните времена преди Пришествието ще се ширят неверни възгледи. Това четем в Мат.24:23-26:
“Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос или: Тука - не вярвайте. Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните. Ето предсказах ви. Прочее ако ви кажат: Ето в пустинята е, не излизайте; или: Ето, Той е във вътрешните стаи, не вярвайте.”
Днес много евангелски общества учат, че Христос ще дойде тайно, невидимо и ще грабне избраните Си, за да ги отведе на небето, а останалите хора по-късно ще констатират това. Но след като разглежда неверните тези, Христос ни казва истината за Пришествието в Мат.24:27,30,31:
“Защото както светкавицата излиза от Изток и се вижда дори до Запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син и ще заплачат всички земни племена, като видят Човешкия Син, идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.”
Христос сравнява пришествието с ярко природно явление, което не остава скрито от ничие око - светкавицата, и след това подчертава, че всички земни племена ще Го видят, идещ в небесна слава и величие. Той няма да дойде Сам, а ескортиран от огромен брой ангели, представители на небесните цивилизации. Цялото небе на нашата планета ще се покрие със светлина и слава. Човешкото въображение не е в състояние да си представи величието, мащаба и грандиозността на това събитие.

Нека уточним сега характеристиките на Второто пришествие. Първата особеност на това събитие е, че то ще бъде видяно абсолютно от всички обитатели на нашия глобус, а не тайно и мистично. В Откр.1:7 се казва, че “ще Го види всяко око”.
Втората особеност на пришествието е, че то ще бъде физически реално събитие, а не духовно алегорично. Лично и буквално Христос ще дойде. Тази страна на Пришествието е посочена ясно в Деян.1:9-11:
“И като изрече това и те Го гледаха, Той се възнесе и облак Го прие от погледа им. И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и рекоха: Галилеяни, защо стоите, та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде, както Го видяхте да отива на небето.”
Раздялата с апостолите беше тъжна, но ангелите заявиха, че Исус “така ще дойде, както Го видяхте да отива на небето”.
Сега остава да разгледаме тук още един изключително важен въпрос, фундаментален за библейската теология. Каква ще бъде съдбата на всеки човек, живял или живущ на Земята, при идването на Господа?
Съгласно обясненията на Св. Писание в края на земната история, ознаменуван от Второто пришествие, цялата човешка раса ще бъде разделена на няколко категории с различни съдби. Можем да ги определим по следния начин.
Първата категория са мъртвите праведни. Това са всички хора, живяли на Земята от сътворението на човека до Второто пришествие и приключили живота си като покаяни вярващи, с уредени сметки с Бога и ближния, и окачествени от небето като праведни. При славното Второ идване на Исус те ще бъдат извикани на живот, възкресени от мъртвите за вечен, безсмъртен живот в един нов свят. Какъв е този нов свят и кога ще бъде създаден той, ще видим в друга тема.
Втората категория ще назовем живи праведни. Това са онези, които ще живеят като верни християни в последната генерация на човешкия род и ще посрещнат живи великото събитие. Библията ни казва, че те ще бъдат преобразени мигновено, за да получат безсмъртие и заедно с първата група ще посрещнат Спасителя. Изчерпателно обяснение на крайната съдба на праведните имаме в 1Сол.4:13-17, един от най-насърчителните текстове на Божието слово:
“А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. Защото ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.
Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред.
После ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.”
Тук ап.Павел желае да утеши вярващите, които имат починали близки, със сигурната надежда на Евангелието. Той изтъква, че скръбта на християнина не трябва да е безутешна, защото при великото Пришествие Бог ще събере живи и мъртви, за да не се разделят никога вече.

За третата категория , мъртви грешни четем в Откр.20:5, че при Второто пришествие те ще останат в гробовете си, няма да им бъде дарен живот; те няма да преживеят славното събитие:
“Другите мъртви не оживяха, докле не се свършиха хиляда години...” (Откр.20:5).
За съдбата на живите грешници четем в Ерем.25:33:
“В оня ден убитите от Господа ще лежат от единия край на земята до другия край на земята. Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани. Ще бъдат за тор по повърхността на земята.”
Те ще видят славата на Небесния Цар и ще бъдат умъртвени от нея. За унищожението на беззаконниците и непокаяните при Пришествието пише и ап.Павел във 2Сол.2:8:
“И тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата си и ще изтреби с явлението на пришествието Си.”
За да приключим тази глава - още два текста в края: Ис.25:9 и Откр.6:15-17:
“И в оня ден ще рекат: Ето, Тоя е наш Бог; чакахме Го и Той ще ни спаси; Тоя е Господ; Чакахме Го, ще се възрадваме и развеселим в спасението Му”.
“И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; защото е дошъл великият ден на Неговия гняв и кой може да устои?”.
В първия текст се говори за радостта и тържеството на Божиите чада. Вик на победа и ликуване ще се изтръгне от гърдите им.
Вторият текст описва страха и срама, който непокорните ще изживеят, когато погледите им се срещнат с Небесния Съдия. Те са считали за унизително да се молят на Бога. Сега се молят на мъртвата природата - да ги избави от всепроникващите очи на Божия Син.
Триумфът на добрите и ужасът на злите са еднакво неописуеми!
Заслужава си да размислим сериозно в коя група бихме желали да се намерим в оня съдбоносен час.



Ето ида скоро, казва Исус Христос.... Готови ли сте....



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - И ако човек внимава на знаците в с...
31.10.2010 01:03
И ако човек внимава на знаците в света, не може да не забележи, че пророчествата за събитията непосредственно преди идването на Исус Христос се изпълняват. Наблюдаваме вулкани и земетресения в много точки на света. Наблрюдаваме увеличаващ се глад по земята-днес около една шеста от хората в света са в хроничен глад или умират от глад. Наблюдаваме повишаване на болестите. Наблюдаваме икономическа криза, която неминуемо ще доведе до вътрешни напрежения и размирици и евентуално до военни конфликти. На блюдаваме дори ако желаете някакво забързване на времето...
Колко време остава до идването на Исус Христос за втори път-когато тези дето наричат себе си Юдеи в Израел започнат официялно жертвоприношенията, след първата жертва ще ви кажа, колко още дни остават...

А погледнете урока, който е представен тук-за Армагедон и ще видите, какво ще става в света и то скоро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172737
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031