Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 02:48 - Идоли и икони
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 5231 Коментари: 4 Гласове:
1



Здравейте сестри и братя,
  Сестрите и братята от православната църква мислят, че в почитането на икони няма нищо лошо. Но нека да видим според Библията-това така ли е или не, защото само Библията може и е критерий при подобни неща-нали така?   Второзаконие стихове 11...11 Вие се приближихте и застанахте под планината; и планината гореше на огън до сред небето, и имаше тъмнина, облак, и мрак. 12 Тогава Господ ви говори изсред огъня; вие чухте гласа на думите, НО НЕ ВИДЕХТЕ НИКАКЪВ ОБРАЗ; САМО ГЛАСА ЧУХТЕ. 13 И той ви изяви завета си, който ви заповеда да вършите, сиреч, ДЕСЕТТЕ ЗАПОВЕДИ; И НАПИСА ГИ НА ДВЕ КАМЕННИ ПЛОЧИ. 14 И в онова време Господ ми заповеда /Моисей говори/ да ви науча повеления и съдби, за да ги вършите в земята, към която преминувате да я притежавате. 15 Прочее, ВНИМАВАЙТЕ ДОБРЕ НА СЕБЕ СИ, / ЗАЩОТО В ДЕНЯ КОГАТО ГОСПОД ВИ ГОВОРИ НА ХОРИВ ИЗСРЕД ОГЪНЯ ВИЕ НЕ ВИДЕХТЕ НИКАКЪВ ОБРАЗ,/ 16 ДА НЕ БИ ДА СЕ РАЗВРАТИТЕ!!! И СИ НАПРАВИТЕ ИДОЛ, ПОДОБИЕ НА НЕКОЙ ОБРАЗ, ПОДОБИЕ НА МЪЖ ИЛИ НА ЖЕНА, /КЪДЕ ОСТАВАТ ТОГАВА ОБРАЗИТЕ С КОИТО Е ПЪЛНА ВСЯКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА БРАТЯ И СЕСТРИ-ЯВНО НЕ СА СПОРЕД ЗАПОВЕДТА НА ГОСПОД!!! ИЛИ НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА ТВЪРДИ, ЧЕ Е РЕДНО ДА ИМАТЕ БОЖИЯТА МАЙКА ИЗОБРАЗЕНА-ДОРИ СЛЕД КАТО НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАК Е ИЗГЛЕЖДАЛА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!!! НО ОПРЕДЕЛЕНО ТОГАВА ИСУС ЩЕШЕ ДА КАЖЕ В 16 И 17 СТИХ: С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА МОЯТА МАЙКА!!! ЗАЩОТО ВЕЧЕ РАЗГЛЕДАХМЕ ТЕМАТА ЗА ИСУС И КОЙ Е ТОЙ, ТА БИ ТРЯБВАЛО ДА ВИ Е ЯСНО, ЧЕ ГОСПОД, КОЙТО ГОВОРИ ТУК Е ИМЕННО ИСУС ХРИСТОС!/ 17 ПОДОБИЕ НА НЕКОЕ ЖИВОТНО, КОЕТО Е НА ЗЕМЯТА, ПОДОБИЕ НА НЕКОЯ КРИЛАТА ПТИЦА, КОЯТО ЛЕТИ НА НЕБЕТО, 18 ПОДОБИЕ НА НЕЩО, КОЕТО ПЪЛЗИ ПО ЗЕМЯТА, ПОДОБИЕ НА НЕКОЯ РИБА, КОЯТО Е ВЪВ ВОДИТЕ ПОД ЗЕМЯТА; 19 И ДА НЕ БИ, КАТО ПОДИГАШ ОЧИ КЪМ НЕБЕТО, И ВИДИШ СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА, ЗВЕЗДИТЕ И ВСИЧКОТО НЕБЕСНО МНОЖЕСТВО, ДА СЕ МАМИШ ТА ДА ИМ СЕ КЛАНЯШ И ДА СЛУЖИШ НА ТЕХ, КОИТО ГОСПОД ТВОЯ БОГ РАЗПОДЕЛИ НА ВСИЧКИТЕ НАРОДИ ПОД ЦЕЛОТО НЕБЕ.   Второзаконие 6 глава 5 стих: 5 И ДА ВЪЗЛЮБИШ ГОСПОДА ТВОЯ БОГ ОТ ВСИЧКОТО СИ СЪРЦЕ, ОТ ВСИЧКАТА СИ ДУША, И С ВСИЧКАТА СИ СИЛА.
Това същото Исус Христос го казва и в Евангелие от Матеи 22 глава 37 стих!!! Тогава къде остава възлюбването на светии и майката на Исус-явно не е по Библията! Да не говорим, че те всички са умрели, а молби отправени към умрелите са отправени към дявола! Вече поставих темата за "Смъртта", която разбира се е обяснението на Библията за смъртта. И ако някой твърди, че е християнин, би трябвало да се води само по Библията като единствен критерии за истина дадена ни от Господ. А ако твърди, че е християнин/ка, но говори неща които нямат нищо общо с Библията, то тогава нещо не се връзва.   Изход 20 глава, стих 4...4 Не си прави кумир, или каквото да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5 да не им се кланяш нито да им служиш / който и да влезе по време на служба в православна църква ще види точно нарушаването на тази заповед-всички не само се кланят пред какви ли не кумири-някои ги наричат икони, но са кумири-но и ги целуват!!! И така-забравят Твореца и се кланят на творението!!!/; защото аз Господ твоя Бог съм Бог ревнив, който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до трето и четвърто поколение на ония, които ме мразят /погледнете състоянието на днешна България и веднага ще ви стане ясно дали сте съгрешили кланяйки се на идолите или не/, 6 а показвам милост към хиляда поколения на ония, които ме любят и пазят моите заповеди.
И това ако не е ясно братя и сестри, не зная как може да се изрази по-ясно!   Езекиил 8 глава, стихове 10... 10 Влезох прочее и погледнах; и ето всекакви подобия на гадове и гнусни животни, и всичките идоли на Израилевия дом, ИЗОБРАЗЕНИ НА СТЕНАТА ОТ КРАЙ ДО КРАЙ. !

Или както някой от братята православни вече ни обясни-според определението това са именно ИКОНИ! Е какво по-ясно от това братя и сестри? Тогава са били гадини и кой знае какво още, днес са изображения на починали хора. Има ли съществена разлика-съвсем не! Тук бих искал да попитам всички които наричат себе си отци /нещо което е в противоречие с Библията, защото Отец ни е един!/, не се ли страхувате от последиците, когато дойде Господ отново на земята? Не знаете ли, че учейки стадото на неща които не са по Словото на Господ, сте отговорни за невинна кръв, която ще се изисква от вас? Защото Господ дойде на земята първия път като агне, но вторият път идва с власт и сила, да съди всички! И още нещо-прочетете Еремия 7 глава, стихове 13 до 20!   А ето и това което Господ казва на Израел и това което те отговарят-но направете сравнение-Господ говори и днес чрез Библията, но дали Го слушат; дали и православната църква иска да чуе и се обърне от суетата към правдата?
Еремия 44 глава стихове 16... 16 Колкото за словото, което ни говори в Господнето име, нема да те послушаме; 17 но непременно ще вършим всичко що е излезло от устата ни, че ще кадим на небесната царица / а православната църква ще кади на божията майка и всички светии/, и ще и правим възлияния, както правехме ние и бащите ни, царете ни и първенците ни, в Юдовите градове и в Ерусалимските улици; защото тогава ядохме хлеб до ситост, добре ни беше, и зло не видехме. 18 Но от как престанахме да кадим на небесната царица и да и правим възлияния сме били лишени от всичко, и довършихме се от нож и глад. 19 А жените казаха: И когато кадехме на небесната царица та и правихме възлияния, да ли без знанието на мъжете и правехме млинове по нейния образ /и те не са я виждали-тъй като не съществува-както и православните не са виждали майката на Исус, но и правят икони и възлияния/ и правехме и възлияния. 20 Тогава Еремия говори на всичките люде, на мъжете и на жените, на всичките люде, които му отговориха така, като каза: 21 Не спомни ли си Господ темяна, който кадехте в Юдовите градове и в Ерусалимските улици, вие и бащите ви, царете ви и първенците ви, и людете от тая земя, и не дойде ли в ума му? /странно, но всичко това много ми напомня на православието днес!/ 22 така щото Господ не можа вече да търпи поради злите ви дела, и поради мерзостите, които струвахте, та за това земята ви запусте и стана за очудване и за проклетия, без жители както е днес. 23 Понеже кадехте, и понеже съгрешавахте на Господа, и не послушахте гласа на Господа, НИТО ХОДИХТЕ В ЗАКОНА МУ, В ПОВЕЛЕНИЯТА МУ, ИЛИ В ЗАЯВЛЕНИЯТА МУ, ЗА ТОВА ВИ ПОСТИГНА ТОВА ЗЛО, КАКТО ВИЖДАТЕ ДНЕС. КАКВО ПО-ЯСНО ОТ ТОВА БРАТЯ И СЕСТРИ? ИЛИ САМО НА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА НЕ Е ЯСНО?   І Послание към коринтяните 12 глава, стихове 1 и 2: 1 При това братие, желая да разбирате и за духовните дарби. 2 Вие знаете, че когато бехте езичници, отвличахте се към немите идоли, както и да ви водеха.
А нима и сега православните не се водят по икони на умрелите като ги почитат, кланят им се и ги целуват-каква е разликата между това което пише апостол Павел преди 2000 години и това което днес става в православните или католическите църкви-всеки, който има отворено съзнание и здрава логика вижда, че няма никаква разлика!   Може да се пише и още по тази тема, но ако това не е достатъчно, то и другото не би било за тези които не са наясно с Библията и желаят да си останат в това състояние. Както виждате братя и сестри, всичко което ви представих е по Библията. Ако имате несъгласие по който и да е цитат, то несъгласието ви е с Библията, тоест с Господ!
   



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Едно уточнение: ако някой има в къщи ...
07.09.2010 01:39
Едно уточнение: ако някой има в къщи някаква икона-но като произведение на изкуството-това никак не е против Бога! В момента обаче в който падне на колене пред нея и вземе да се моли на изображението-това вече е против Бога!
цитирай
2. bojiislujitel - И още нещо, сестри и братя: някои ...
09.09.2010 16:32
И още нещо, сестри и братя: някои църкви нямат по стените си икони, нямат статуи-които са идоли, но... празнуват Коледата и Великдена, имат си елхичка на Коледата, а на Великдена имат служба при изгрев слънце. Какво се получава-те също вършат омразни за Бога идолослужения, тъй като се кланят на други богове. При това, някой от тях пък не пазят съботата-както Бог е заповядал, но пазят деня на слънцето-неделята. Разбира се съвсем друг е въпроса, че и неделята не пазят, както трябва да се пази денят-с една дума и в греха не са съвършенни. Защото в събота не може да се работи, не може да се готви, не може да се пали огън!
И така-получава се не това, за което те пък претендират-че са истинската невеста на Бога! Това е хипокритщина! А както знаем, Бог не гледа на лице, но от всеки народ тези които му се боят. А това означава просто-че те изпълняват Божиите Заповеди!! Защото знаят последиците ако не ги изпълняват и това ги кара да се боят от Бога и да го слушат. Докато тези църкви явно дори и последиците от действията си не осъзнават. За това именно ще дойде момент когато хората ще тръгнат да търсят пастирите си за да ги погубят, защото са ги лъгали за това, което идва в света... И мисля, този момент вече не е така далеч в бъдещето. Не е ли време братя пастири да оставите суетите които гоните и да се обърнете към Бога и да учите стадото на "Така казва Господ"?!! Защото кръвта на всеки един човек, който сте затрили ще се изисква от вас-тогава какво?
цитирай
3. анонимен - Иконите са образ на Първообраза. ...
27.11.2010 21:17

Иконите са образ на Първообраза.

Който се моли пред иконата на Исус не се моли на самата икона, но на Първообраза.

Все едно да объркаш снимката на жена си с жена си.

:P
цитирай
4. анонимен - Но Библията е напълно ясна по този ...
28.11.2010 15:38
Но Библията е напълно ясна по този въпрос, сестро или брате-Изход 20:2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.
3 Да нямаш други богове освен Мене.
4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.

Господ е Бог ревнив! И няма никой друг, който може да ви спаси! Но ако вие се молите на други-които са мъртви-на какво се надявате? Не и на Бога...
Вижте още какво каза Господ-същият Исус Христос, когото явно не познавате: Второзаконие 4:9 Само внимавай на себе си и пази добре душата си, да не би да забравиш делата, които очите ти са видели, и да не би да се изгубят от сърцето ти, през всичките дни на живота ти; но предавай ги на чадата си и на внуците си;
10 предавай им за деня, в който ти застана пред Господа твоя Бог на Хорив, когато Господ ми каза: Събери Ми людете, и ще ги направя да чуят думите Ми, за да се научат да се боят от Мене през всичкото време догдето живеят на земята, и те да учат чадата си на това.
11 Вие се приближихте и застанахте под планината; и планината гореше в огън до сред небето, и имаше тъмнина, облак и мрак.
12 Тогава Господ ви говори изсред огъня; вие чухте гласа на думите, но не видяхте никакъв образ; само глас чухте.
13 И Той ви изяви завета Си, който ви заповяда да вършите, сиреч, десетте заповеди; и написа ги на две каменни плочи.
14 И в онова време Господ ми заповяда да ви науча повеления и съдби, за да ги вършите в земята, към която преминавате да я притежавате.
15 Прочее, внимавайте добре на себе си, (защото в деня, когато Господ ви говори на Хорив изсред огъня вие не видяхте никакъв образ),
16 да не би да се развратите и си направите идол, подобие на някой образ, подобие на мъж или на жена,
17 подобие на някое животно, което е на земята, подобие на някоя крилата птица, която лети на небето,
18 подобие на нещо, което пълзи по земята, подобие на някоя риба, която е във водите под земята;
19 и да не би, като подигаш очи към небето, и видиш слънцето и луната, звездите и цялото небесно множество, да се мамиш, та да им се кланяш и да служиш на тях, които Господ твоят Бог разпредели на всичките народи под цялото небе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172474
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031