Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 21:01 - За мъката и тъгата човешки
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3141 Коментари: 4 Гласове:
1



Сестри и братя,

Както един велик български писател беше писал: "Боже, Боже, колко мъка има по този свят!"
Кой е този от вас които четете представеното на този блок, който не е изпитал разочарования и мъки през живота си? И когато нещо неприятно ни се случи, не се ли запитваме-защо все на мене?... Пророка е писал ето това: Псалми 90:10
Дните на живота ни са естествено седемдесет години Или даже, гдето има сила, осемдесет години; Но и най-добрите от тях са труд и скръб, Защото скоро прехождат и ние отлитаме.

И често става така, че най-близките ни хора ни нараняват и ефекта от тази рана като че е най-голям. И разбира се, че е така-какво ни притеснява ако някой непознат ни обиди-или не е така?...
Друго-понякога става и това-наш близък си отива от света. Мъката е голяма, понякога хората не могат да забравят лесно загубата с години. Но можем ли в такива случаи да имаме утеха? Има ли начин да бъдем утешени или това, което е станало-обида от близък човек или смъртта на близък човек е крайно нещо и никога няма да се промени, както и нашата мъка-никога няма да изчезне? 
Мнозина от вас са чели в Библията за Йов. Мнозина са чели и за Давид. Мнозина в края на краищата са чели и за Исус Христос.
Ще разгледаме този въпрос-за мъката човешка и ще видим-имаме ли надежда дори и когато всичко изглежда изгубено или не.


Тагове:   мъката,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - И така, нека да видим този въпрос
29.06.2010 04:03
Сестри и братя-този въпрос е наистина много важен и трябвада го изясним. Нека започнем първо от обидата или от страданието, но тук ще видим и смъртта на най-близките хора на човека. Сещате се-Йов

Йов 1:1 Имаше в земята Уз един човек на име Иов. Тоя човек бе непорочен и правдив, боеше се от Бога, и отдалечаваше се от злото.
2 И родиха му се седем сина и три дъщери.
3 А добитъкът му беше седем хиляди овце, три хиляди камили, петстотин чифта волове; и петстотин ослици; имаше и голямо множество слуги; така че тоя човек бе най-големият от всичките жители на изток.
4 И синовете му отиваха и правеха угощения в къщата на всекиго от тях на неговия ден; и пращаха да повикат трите си сестри, за да ядат и пият с тях.
5 И когато се изреждаха дните на угощаването, Иов пращаше за чадата си та ги освещаваше, като ставаше рано заранта и принасяше всеизгаряния според числото на всички тях; защото Иов си думаше: Да не би синовете ми да са съгрешили и да са похулили Бога в сърцата си. Така правеше Иов постоянно.
6 А един ден, като дойдоха Божиите синове да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана.
7 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея.
8 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото?
9 А Сатана в отговор на Господа рече: Дали без причина се бои Иов от Бога?
10 Не си ли обградил от всякъде него и дома му и всичко що има? Благословил си делата на ръцете му, и имота му се е умножил на земята.
11 Но сега простри ръка и допри се до всичко що има, и той ще Те похули в лице.
12 И Господ рече на Сатана: Ето, в твоята ръка е всичко, що има той; само на него да не туриш ръка. Тогава Сатана излезе от присъствието на Господа.

Следва...
цитирай
2. bojiislujitel - Йов както виждате беше праведен ...
29.06.2010 04:13
Йов както виждате беше праведен човек, човек който вършеше всичко, което Господ е наредил и се отдалечаваше от злото. Нямаше причина Йов да пострада-нали така? А тук трябва да ви обърна внимание и на факта, че Сатана служи на Бога и не може да извърши нищо по своя воля, ако Господ не му е разрешил! Сатана може да извърши само това, което Господ му е разрешил.
И така, вижте какво стана с Йов: 13 И един ден, когато синовете му и дъщерите му ядяха и пиеха вино в къщата на най-стария си брат,
14 дойде вестител при Иова та рече: Като оряха воловете, и ослиците пасяха при тях,
15 савците нападнаха та ги откараха, още избиха слугите с острото на ножа; и само аз се отървах да ти известя.
16 Докато още говореше, той, дойде и друг та рече: Огън от Бога падна от небето та изгори овцете и слугите и ги погълна; и само аз се отървах да ти известя.
17 Тоя като още говореше, дойде и друг та рече: Халдейците образуваха три чети и се спуснаха върху камилите и ги откараха, още избиха слугите с острото на ножа; и само аз се отървах да ти известя.
18 Тоя като говореше още, дойде и друг та рече: Синовете ти и дъщерите ти като ядяха и пиеха вино в къщата на най-стария си брат,
19 ето, дойде силен вятър от пустинята та удари четирите ъгъла на къщата, и тя падна върху чадата ти та умряха; и само аз се отървах да ти известя.
20 Тогава Иов стана, раздра дрехата си, и обръсна главата си, и като падна на земята поклони се.
21 И рече: Гол излязох из утробата на майка си; гол ще и да се върна там. Господ даде, Господ отне; да бъде благословено Господното име.
22 Във всичко това Иов не съгреши, нито се изрази безумно спрямо Бога.

Разбирате ли какво сполетя Йов? Нека бъдем честни-кой от нас може да извърши това, което направи Йов-след като го сполетяха всички възможни беди, Йов не прокълна Бога и си остана верен нему! При това Йов не виждаше причина за това, което го сполетя. А тук искам да ви обърна внимание и на факта, че Йов прекрасно знаеше, че има Бог!
....
цитирай
3. bojiislujitel - Но свършиха ли се страданията на Йов ...
29.06.2010 04:16
Но свършиха ли се страданията на Йов след това-съвсем не! Защото Сатана не спира никога-той е разрушител и е перфектен в това, което върши!
Йов 2:1 И пак един ден, като дойдоха Божиите синове, за да се представят пред Господа, между тях дойде и Сатана да се представи пред Господа.
2 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея.
3 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото. И още държи правдивостта си, при все че ти Ме подбуди против него да го погубя без причина.
4 А Сатана в отговор на Господа рече: Кожа за кожа, да! все що има човек ще го даде за живота си.
5 Но простри ръката Си сега та се допри до костите му и до месата му, и той ще Те похули в лице.
6 И Господ рече на Сатана: Ето, той е в ръката ти; само живота му опази.
7 Тогава Сатана излезе от присъствието на Господа та порази Иова с лоши цирки от стъпалата на нозете му до темето му.
8 И той си взе черепка, за да се чеше с нея, и седеше в пепел.
9 Тогава жена му му рече: Още ли държиш правдивостта си? Похули Бога и умри.
10 А той й каза: Ти говориш както говори една от безумните жени. Що! доброто ли ще приемаме от Бога, и да не приемаме и злото? Във всичко това Иов не съгреши с устните си.
11 А тримата приятели на Иова, като чуха за всичкото това зло, което го сполетяло, дойдоха всеки от мястото си, - теманецът Елифаз, шуахецът Валдад, наамецът Софар; защото се бяха съгласили да дойдат заедно да го съжалят и да го утешат.
12 И като подигнаха очи от далеч и го не познаха, плакаха с висок глас; и всеки раздра дрехата си, и сипаха пръст на главите си като я хвърлиха към небето.
13 И седяха при него на земята седем дни и седем нощи; и никой не му проговори дума, защото виждаха, че скръбта му беше много голяма.

Хайде-нека бъдем честни-кой може да издържи това?
цитирай
4. bojiislujitel - А и още нещо по темата
14.07.2010 20:22
Видяхме страданията на Йов, знаете за страданията човешки по света, някои от вас дори са ги видели и съвсем отблизо. Но както Йов, така и почти всички хора по света, живели когато и да е не биха искали да умрат-колкото и тежко да е положението им. Мисля, че има и такива дето искат, но когато смъртта доде-те се борят за живота си. Във връзка с това-ето една статия от днес: http://www.dailymail.co.uk/health/article-1294373/The-incredible-story-paralysed-man-blinked-stay-alive-life-support-machine-turned-off.html

Ричард, парализиран напълно с невъзможност дори и да говори, на около 43 години, показал, че иска да живее като отговорил с мигане на очите. Родителите му мислели да изключат машината, която потдържала живота му, но Ричард им показал, че иска да живее, макар и в това състояние...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172228
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031